![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Kancia - trzymamy kciuki!!
Kasia - A co do tych badań... hmmmm. Kiedyś było więcej poronień i zgonów noworodków. Dzięki badaniom można wcześnie wykryć nieprawidłowości i im pomóc. Kiedyś nie było zanieczyszczeń środowiska bo jeździło się furmanką z koniem a nie samochodem. Kury jadły to co znalazły na podwórku + ziarno a nie były faszerowane hormonami i antybiotykami. Po marchewkę szło się do przydomowego ogródka i nie była ona sypana sztucznym nawozem tylko jak najbardziaj naturalną kupką od jakichś zwierząt gospodarskich które żywiły się naturalnymi pokarmami a krów nie karmiono mączką wytworzoną z innej krowy tylko trawą. Tu chyba kryje się odpowiedź.
#662 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny dzis mialam najkoszmarniejsza z koszmarnych nocy odkad jestem w ciazy
![]() Pol nocy nie spalam obudzil mnie taki potworny bol brzucha, ze myslalam, ze obudze meza i na pogotowie pojedziemy wstalam to sie zgiac w pol nie moglam to byl taki bol zaladkowo przeponowo glodowo jelitowy - caly brzuch mnie bolal, zaparzylam miety zjadlam buleczke i nie wiem kiedy zasnelam. Teraz w sumie nie boli, ale go czuje. Dzwonilam go mojego ginekologa i powiedzial, ze jakby sie powtorzylo to mam przyjechac do szpitala, bo go nie ma dzis w poradni, gdzie chodze, a jakby byl spokoj to mam przyjsc jutro do poradni i zobaczymy co i jak, bo to lepiej sprawdzic. Nie macie pojecia jak sie przestraszylam w nocy. Plamien zadnych nie mam i to mnie uspokaja, bo gdyby bylo cos nie tak z dzieckiem to bylyby plamienia czy niekoniecznie? Do jutra chyba oszaleje ![]()
#663 |
Zakorzenienie
|
minisia rozumiem Cię i współczuje
![]() ![]() ![]() teraz mam tylko uczucie pustki w przełyku i niżej ... niepokoi mnie że boli mnie i mam lekko "wypukły" prawy jajnik byle do jutra ... trzymajcie się Wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza. Dostałam skierowanie do szpitala. NIe widzi akcji serca. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
frida trzymaj sie dzielnie, bede trzymac kciuki za was
Patrilla ja chyba zwaruije do jutra i jak maz wroci z pracy to chyab jednak pojade do szpitala zobaczyc czy wszystko ok, sztrasznie sie boje, a do tego moj maz ma dzis urodziny, a ja tak nie chcialam mu ich popsuc ![]()
#666 | |
Zakorzenienie
|
frida110 ale mi smutno z rana zrobiłaś i wystraszyłaś ale liczę ze to pomyłka ... trzymam kciuki moze jednak bedzie dobrze ...
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Frida przejrzałam wczesniejsze posty i nie pisałaś, ze widziałas serduszko fasolka. Jestes teraz w 7 tygodniu mi lekarz powiedział, ze serduszko najlepiej widać koło 8, 8 i poł tygodnia
![]() ![]() Ja dzis sie dowiedziałam, ze zaczatki serducha widac u mnie ale nie było widać zeby tak pykało ![]() ![]() Chociaż widac było takie skulone maleństwo ![]() Mnisia ja pamietam kiedys jak jeszcze nie byłam w ciązy około 4 nad ranem złapał mnie straszliwy ból brzucha ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Konto usunięte
|
frida110, trzymam mocno kciuki, wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Ile mam , tyle dolegliwości ciążowych, każdej z nas ciąża różne figle sprawia . Ale jak pomyśle, jak docelowo to się skończy, to wszystkie dolegliwości przestają mieć znaczenie. ![]() A co do dyskusji na temat badań, to powiem tak: prywatni ginekolodzy z pewnością skierują na wszystkie niezbędne badania,w końcu zdzierają z nas grubą kasę, a to do czegość zobowiązuje. Natomiast ginekolodzy z NFZ, mimo że mają te wszystkie limity, to nie wierze, żeby nie dali skierowania na jakieś ponadstandardowe badania, jeśli tylko są do tego podstawy. Prezcież tu każdorazowo chodzi o ŻYCIE !!! I nie warto też na siłę chcieć mieć robionych wszystkich badań, po co szukac dziury w całym?? |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Wlasnie bylam na brzuszkowym i podziwialam wasze brzuszki
![]() ![]() ![]() frida110: trzeba byc dobrej mysli i napewno bedzie wszystko ok ![]() ![]() minisia: jak maz wroci to jedzicie sie upewnic czy wszystko ok , dzis jak mowilas sa urodzinki TZ wiec napewno chcial by je spedzic ze spokojna zona niz calkowicie zestresowana ... napewno to nic powaznego (trzymam kciuki) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Konto usunięte
|
Jakoś dzisiaj strasznie spokojnie na naszym wątku, nikt nic nie pisze, co robicie dziewczyny??
![]() Ja się strasznie nudzę. Już nie sypiam popołudniami, nauczyłam się przespać całą noc aż do południa dnia następnego, dzisiaj na przykład wstałam o 11:50. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Dziekuje wszystkim za kciuki i prosze trymajcie je dalej - wrocilam ze szpitala - z dzieckiem wszystko Ok bije serduszko to najwazniejsze, ale mam opuchnieta macice i wrocilam do domu tylko sie spakowac, bo niestety musze wrocic do szpitala. Lekarz powiedzial, ze woli dmuchac na zimne i jak bedzie ok to w poniedzialek wyjde. Boje sie troche i rycze, ale wiem, ze to wszystko jest dla dobra naszego dziecka. Pozdrawiam was serdecznie i do uslyszenia.
#672 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
ja dziś prawie cały dzień biegiem. Musiałam zajechać do firmy, zakupy i takie tam... Co się zalogowałam na wizaż żeby coś napisać to zawsze mi coś przeszkodziło ![]() Frida110!! Trzymamy kciuki!! Kancia ma rację, w 7 tygodniu serduszko może być jeszcze niewidoczne! Ja zobaczyłam serduszko dopiero w 10 tygodniu! Jesteśmy z Tobą! Minisia!! Buziaki na drogę! Będziemy za Wami tęsknić!! ![]() ![]() ![]() Zobaczycie, że będzie wszystko ok. Jutro idę na wizytę, Mam nadzieję obejrzeć nasze maleństwo. Popołudniu zdam relację ![]() Lea, ale masz melodię do spania ![]()
#673 |
Konto usunięte
|
minisiu, pewnie, że lepiej dmuchać na zimne, kilka dni w szpitalu to nie tragedia.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Konto usunięte
|
Tak, Xantia, uwielbiam spać.
![]() A teraz siedze sobie przed monitorem, piję herbatkę miętową i wcinam sucharki. Pychotka!! A cały dzień się nudzę, TŻ jest w pracy, ostatnio pracuje do późna, wychodzi z domciu jak ja jeszcze śpię, wraca około 20. Więc cały dzień chodzę od okna do okna, co chwila zerkając w monitor, troche czytam, troche porządkuje w szufladach...., generalnie nuda straszna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Lea a myślisz, że ta moja Ostróda to taka metropolia?? Nawet kino zamknęli a Wszystkie obuwnicze należą do jednej osoby i w każdym są takie same buty tylko w innych cenach
![]() ![]() ![]() No ale z drugiej strony mam kilka jezior w okolicy, w tym 3 w zasięgu kilkunastominutowego spacerku... Lasy i ciszę. Wszystko ma swoje "zady i walety" ;-)
![]() |
#676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
minisia trzymaj sie ![]() Cytat:
![]() co do objawów nadal lekkie wymioty i bóle żołądka - nikomu nie życze ... a psie samopoczucie chyba od pogody moje zwierzaki śpią cała dobę .... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Konto usunięte
|
Xantia, to niesprawiedliwe, ja nie mam obuwniczego!!! A kina to tu nigdy nie było. A Ostróda ma 10 razy więcej mieszkańców niż moja wioska.
![]() ale mam kilka spożywczych, aptekę,i taki sklep 1001 (tandetnych) drobiazgów..... i to byłoby na tyle. Nawet poczte nam nie dawno zamkneli. ![]() A tych jezior to ci strasznie zazdroszczę. ![]() Dobrze, że Patrilla przypomniała, też bym musiałą nóżki podgolić na weekendzik. |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Rozeznanie
|
Co do spania to ja bym mogla caly dzien
![]() ![]() ![]() minisia: - frida110: - nadal trzymamy kciuki ![]() Przyznam ze troche sie wystraszylam i chciala bym zeby byl juz poniedzialek i zeby lekarz powiedzial ze jest ok hmm.... lea: mamy podobnie moj TZ teraz ma 2 zmiane wiec wychodzi 12:45 i wraca 23 wiec tez caly dzien siedze sama , jak ja niecierpie jego 2 zmiany ![]() ![]() ![]() Xantia: zazdroszcze ci tych jezior , lasow i ciszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
ja mieszkam 15 min od centrum - Stare Miasto ale tez energii nie mam na spacery z psem chodzę tak by móc w pół godziny dojśc do domu bo czasem mnie na spacerze zmęczenie lub 'wymiot" dopadnie ... ale staram się chodzić ile się da ... co do zakupów muszę się w końcu wybrać ... w końcu przeceny w pełni ...
Cytat:
![]() ![]() tylko tA POGODA DO BANI TĘSKNIE ZA słońcem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Rozeznanie
|
Ja tez zawsze uzywalam depilatora do nog, pach, bikini - teraz nadal ale poza bikini to smigam teraz maszynka
![]() Ja tez chce sloneczka i ciepelka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Toruń jest piękny!! W zeszłym roku dość często tam bywaliśmy z moim TŻ służbowo
![]() A depilować się to będę jutro rano ![]() ![]() ![]()
#682 |
Zakorzenienie
|
nogi zrobiłam depilaotrem uff nie bolało
![]() jestem gotowa do wizyty ![]() Xantia zapraszam ponownie Toruń faktycznie jest super ![]() Nasz pies też z nami jeździ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Byłam na drugim usg. Dzidzia śmiesznie podskakiwała i łapała się za główkę ![]() ![]() Ważę 56 kg, czyli tylko kilo więcej. No i generalnie czuję się w porządku ![]() Następna wizyta 8.02.
#685 |
Raczkowanie
|
no ja się zdecydowałam na usg 3/4d dzisiaj mam wizytę to sobie pooglądamy z mężem i nagranie badania na płytkę mam nadzieję że będzie dobrze a poza tym córkę mam chorą i się zaraziłam jestem przeziębiona i nie mam siły taki mam katar i głowa mnie boli a oto zdjęcie mojego brzuszka na początku 15 tygodnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Ewa.nea, szkoda ze nie masz zdjęć, bo uwielbiam je oglądać
![]() ![]() Magma_29 - jaki Ty masz świetny brzuch!!!! Ja też chcę zrobić usg3d, pobadaniu zdasz nam relację? ![]() Idę się depilować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#687 |
Raczkowanie
|
minisia-frida110 trzymajcie się napewno wszystko będzie ok ja też w ciąży z córką leżałam w szpitalu bardzo długo ale czego się nie robi dla dziecka a czasami trochę czasu lepiej spędzić w szpitalu bo jak by co się działo to pomoc jest na miejscu
frida110 nie przejmuj się od razu tak bardzo bo przecież serduszko może bić zacząć troszkę później trzymam kciuki bo wiem co to znaczy plamieniaaaaaaaa koszmar pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
pewnie że zdam relacje czekam z niecierpliwością na 15 30 dzisiaj wczoraj się umówiłam koszt u mnie tej wizyty to 150 złotych i nagranie na płytkę mój mąż też się cieszy ale powiem wam że jakoś dziwnie się denerwuję poprostu się boję mam nadzieję że będzie wzystko ok i mam nadzieję że nie będzie spało podczas badania i może uda mi się poznać płeć tzymajcie za mnie napisze wieczorem co i jak
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
Hej kobietki! Ja mam termin na 16.06.2007r. Jednak wczoraj dowiedziałam się, że ze względu na ryzyko odklejenia siatkówki będę musiała mieć cc. Wstępnie rozmawiałam z ginem i może uda nam się zrobic cc juz na poczatku czerwca. Fajna data 05.06.07
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
frida110 i minisia: trzymajcie się!
magma_29: ile lat ma Twoja córeczka? moja - Weronika - będzie mieć 14 zanim się dzieciaki urodzą i ta różnica ją martwi ![]() wczoraj byłam u mojego gina - powiedział, że wszystko ok. jestem teraz w 17 tc. a propos badań dostałam 2. skierowanie na toksoplazmozę i podobno dostanę jeszcze jedno. gin odradzał branie teraz 2. kota ![]() ![]() ![]() fredziunia: jeszcze raz spróbuję posadzić mojego TŻ do skanera a jak się nie uda, to może zrobię zdj. tych wydruków z usg - tylko boję się, że nic na nich nie będzie widać ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.