![]() |
#661 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chude nogi - co nosić,żeby je optycznie pogrubić? :(
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to pisałam w żartach ![]() wiem, że mam chude nogi i nic na to nie poradzę bo to u mnie genetyczne i dlatego nie przejmuje się opinią innych i latem nie zrezygnuję z krótkich sukienek i szortów ![]() i powiem szczerze że od faceta nigdy nie usłyszałam, ze mam za chude nogi tylko zawsze "grubsze" koleżanki zwracały mi uwagę, ale to mnie mało obchodzi, nikt nie będzie mi mówił w czym mam chodzić, jak się komuś nie podoba niech nie patrzy :p
![]() |
![]() |
#663 |
Przyczajenie
|
Myślę dwudziestolatko, że Twoje postrzeganie na własną siebie w młodszych latach było typowym zakłopotaniem się podyktowanym presją otoczenia, prasa, media... itd. Kiedy jest się zdrowym ma się nó zki i raczki, nie wazy się 100kg albo 120, widzi się, słyszy i szczęka jeszcze gryzie, to wychodzą problemy niższej rangi np. pryszcz na czole, rozdwojone końcówki, czy brzydkie kolana. Dopóki nie zazna się prawdziwego cierpienia, dopóty punktem doniesienia do własnej bezradności będą problemy, które dla innych nie są żadnymi problemami. Moje słowa nic nie znaczą. Człowiek to istotna, która musi poznać ból na własnym ciele. Tak po prostu jest. Cieszmy się, że nasze problemy to tylko chude nogi... zawsze mogłoby ich nie być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
BAN stały
|
ja mam 46 w udzie i 31 w łydce ..pamietam jeszcze jak mialam 51cm w udzie..:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
cześć, przyłączam się do Was, Wzrost 161 cm, waga 46, łydka 30 cm, udo 48 cm.
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ostatnio się przełamałam i założyłam legginsy i długą tunikę do pracy. Przeżyłam koszmar. Mój kolega z pracy powiedział tak "idź się lepiej przebierz, bo wyglądasz jak anorektyk". Myślałam, że się poryczę, tym bardziej, że koleżanka, która stała obok waży 76 kg przy wzroście 158 cm i miała na sobie mini ledwo zasłaniającą pośladki. Dlaczego nikt nie powiedział jej np. masz za grube nogi i źle wyglądasz??? To jest straszne, a ludzie są okrutni. Edytowane przez femme13 Czas edycji: 2010-03-24 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ludzie to są bez serca ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
BAN stały
|
Cytat:
współczuję wierzę co czujesz na ludzi z nadwagą nie zwraca się uwagi a przynajmiej nie krytkuję ale chudym to można walić od róznych począwszy od tego że idz coś zjedz ,anoretyczka aż po to ze sie połamiesz... albo psy sie na kości zlecą...wiem wiem przykre... . Jesli np.kobieta ci dogada to somie tłumaczysz "pewnie zazdrości" ale jak facet to już nie jest tak przyjemnie...ja bym na pewno się odgryzła( np .ale ci sie zmarszczki pod oczami zrobiły ,moze znasz jakiś jego kompleks..niski /gruby ,brzydka twarz ...coś co mogłoby go ruszyć...nie można sobie pozwolić...wiem co czujesz całe życie slysze komenatrze jaka to jestem chuda...:/ a od faceta to 100razy bardziej boli niż od kobiety co do mojej wagi chodziłam prywatnie do gastrologa zrobiłam wszystkie możliwe badania -celiakia(zabrzuenie wchlaniania pokarmow)170zł ,wyniki zelaza magnezu bialek itp,badania tarczycy, pozbyłam sie pasożytów -laamblie i jestem zdrowa .Przed ciąza wazylam 51kg w ciazy 66kg a teraz mija 3 lata od moment urodzenia i 46 kg.Dostalam tabletki które mają za zadanie spowlnić metabolizm (jestem chuda genetycznie po dziadku bo rodzice mają nadwage obydwoje) jem 5-6 posiłków dziennie to nic nie daje waga stoi w miejscu .Cala nadzieje pokładam w tych tabletkach... ![]() Edytowane przez limetka87 Czas edycji: 2010-03-24 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym tycie po 20stym roku życia to prawda! Ja od tego czasu utyłam 4 kg. Czyli mniej więcej 1 kg na rok przypada ![]()
![]() |
![]() |
#669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- no ja niestety jestem bliżej 30 i niestety nie utyłam, a wręcz schudłam. W wieku 20 lat to wyglądałam super, waga w sam raz była i wymiary też, a im starsza, tym chudsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | ||
BAN stały
|
Cytat:
tak przy lambliach nie miałam apetytu ,mdłości co wieczór ,biegunka ,bole brzcha ...miałam to diabelstwo przez pól roku a najprawdopodbniej złapałam w Egipcie pijąc "tamtejszą" wodę z kraniu ,na szczęście się ich pozbyłam .Można zrobić sobie test na lamblie ok 30zł bez skierowania ,ale lepiej zrobić również badanie pod kątem pasozytów ,chudnięcie i niedowage może powodwać tasiemiec... ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
dzięki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
Z tyciem akurat się nie zgadzam. Mam 21 lat i w ciągu 10 miesięcy przytyłam około 6 kg
![]() ![]() ![]()
![]() |
#673 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Przyczajenie
|
Nadia, jesteś jedną z niewielu kobiet, które po przekroczeniu 30 roku życia wciąż zachowują tą samą wagę, bez specjalnej diety i ustalonego programu ćwiczeń. Choć z drugiej strony ważysz niezwykle mało. Nie wiem przy jakim wzroście, ale chyba nie mniejszym niż 150cm. Cóż, albo faktycznie taki urok, albo coś nie tak z pracą jakiegoś gruczołu > hormonu.
Większość osób po 25 roku życia przybiera na wadze. Tempo tego zjawiska jest różne. Sytuacja analogiczna do męskiego łysienia. Jeden cieszy się czupryną do prawie 40-tki, a inny buduje sobie lotnisko na głowie nie skończywszy jeszcze studiów. Przypadki chodzą po ludziach. Nawiązawszy jeszcze do złośliwości ludzkiej. Osoby chude nie z własnej w sumie winy krytykuje się za ich wygląd, a te z wyraźną nadwagą są pomijane. Dawniej było inaczej, kiedy też moda na szybkie żarcie i pośpiech były naszym rodzicom nieznane. Wśród społeczeństwa nie panowało obżarstwo, bylejakość, przepych na półkach. Nie każdy mógł zapewnić sobie pracę na wygodnym fotelu. Dzisiaj wszystko można. Społeczeństwo przybiera na wadze, wprost proporcjonalnie do zachodnich standardów. Ci wszyscy przeżarci tandetą pieniacze chcą nam wmówić słabości, podczas gdy sami nie mieszczą się w windzie. Chcą za wszelką cenę zignorować swój problem. Również sytuacja w obozie męskim bywa czasem kuriozalna. Facet zamiast próbować nakłonić swoją kobietę do lepszego wyglądu, zaczyna wylewać swoje chore poglądy w stronę szczupłych dziewczyn, na które nie ma szans, gdyż żona mu na to nie pozwoli ![]() Dopóki wskutek swojej niskiej wagi nie czujesz osłabienia, nie brak Ci apetytu, masz siły witalne i nic ci nie szwankuje, możesz przestać myśleć o swoich chudych nogach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Aktywista co Ty taki mądry jesteś
![]() Co do mnie to waże 44kg i mam 157 cm wzrostu. Wiem, że mało. Wyniki badąń mam zawsze super. Nie brak mi sił witalnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
wklejam zdjęcie swoich nóg, ubierając legginsy i tunikę, myślałam, że nie są one takie strasznie patykowate, niestety kolega z pracy uświadomił mnie, że nie dla mnie spódnice. Tak, czy inaczej, mam to gdzieś, zaakceptowałam siebie taką, jaką jestem, a swoją drogą, skoro ani my szczupłe, ani grubasy nie możemy ubierać się jak chcemy, to kto?? tylko Ci idealni? hmm...takich to chyba mało jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
@femme13 - nogi masz super, a na przyszlosc przypomnij koledze ze pora cos zrobic z miesniem piwnym :p daj spokoj, ladne, zgrabne nogi, wrecz stworzone do mini
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Przyczajenie
|
Ja też uważam, że masz w porządku nogi. Powabu pewnie dodadzą im rajstopy/pończochy. Hmm... a może delikatna opalenizna
![]() ![]() Edytowane przez Aktywista Czas edycji: 2010-03-25 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
ja w tej spódnicy nie chodzę, w ogóle nie noszę sukienek ani spódnic, tylko do zdjęcia założyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
foto moich nog jest wyzej na tej stronie, nie mam za dlugich nog niestety i jeszcze gorzej to wyglada. Dlugosc od podlogi do pachwiny to 81 cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
to przy 160 to nie jest zle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam wszystkie Panie
![]() Dawno tu nie zaglądałam i mam straszliwe zaległości ![]() ![]() ![]() ![]() * ahh i jeszcze wam się pochwalę, tam gdzieś dawno dawno dawno temu pisałam, że chce kupić spódniczkę... no i tak jakoś nie było czasu kupić wcześniej... ;P aleee niedawno kupiłam sobie taką mini jeans spódniczkę i mam zamiar w niej śmigać, a co tam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Wtajemniczenie
|
leggi w kwiaty pogrubiają nogi
![]() dlatego chce sobie takie sprawić, moje nooogi będą czadersko wyglądać ![]() ![]()
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#687 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ostanio się przełamałam i zaczełam chodzic w rurkach i czółenkach, bo wcześniej rurki zakładałam tylko do kozaków
![]() na potwierdzenie fotka cokolwiek napiszecie ( np. źle wygladasz.........itp ) to i tak będe w nich chodzić ![]() Edytowane przez nadia091205 Czas edycji: 2010-03-29 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Wtajemniczenie
|
extraaa!!! powinnaś sobie sprawić takie fest skinny jeans, wyglądałabyś fenomenalnie.
![]() |
#690 |
Przyczajenie
|
Limetko, czy to aby na pewno Twoje wymiary. Wyglądasz bardzo ładnie i nie chudo. Ja mam 175cm, ważę 50kg, mam bardzo podobne wymiary ale wyglądam strasznie chudo przy Tobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.