![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
mi te hondy tez sie podobaja, no i jamahaYBR 250 tez bardoz. Dołączam do tekstylnych. Jakos skóra mnie nie pociaga za bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Te hondy były produkowane również w wersji z ABS. Niestety samych cbf 500 jest mało na rynku. Ich produkcja została przerwana po 2 latach. Różnice przy hamowaniu z abs i bez mozna zobaczyc na tym filmie http://www.youtube.com/watch?v=q9dH03SKWxw.
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
![]()
#664 | |
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
![]() ![]() A Ty perseusz byłeś na StuntGP? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
na miasto wyjechałam w pierwszej godnie :P bo musialam sobie motocykl na plac przetransportować
![]() ![]() co do ciuchów to ilka lat jeździłam w skórze i pd 3 lar jeżdżę w tekstylnych i różnica kolosalna: - nie jest mi zimno wieczorami - nigdzie mi nic nie wwiewa - jak zmoknę to tekstylne szybko schną - nie przemakają polecam tez bieliznę termoaktywna pod ciuszki tekstylne, rewelacja! |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za podpowiedzi co do moto jak i ciuszków. Szczerze to czarna lub czarno biała skóra do mnie przemawia jak nic. Wiem, wiem, że techniczne materiały z membranami i nieprzemakalnością wygrywają, ale skóra ma swój klimat...hmmm pomierze, zastanowię się, ale oczywiście najpierw moto. Ehhh mętlik w głowie.
Troszkę się bałam, że może powiecie, ze 500tki za mocne są, ale widzę, że nie straszne Wam kobietkom takie moto ![]() Ide spac bo jutro z ranka pomykam moto ![]()
![]() |
#668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobranoc ![]() ![]()
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
Dzięki, śniłam krótko bo mi panowie w ściane się wwiercają z uporem maniaka
![]() ![]() p.s. jaka masz skórę? Kurtka + spodnie tej samej firmy i modelu czy składałas?
#670 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie coś o zmianach w prawie jazdy? Czy są jakieś zmiany dotyczące kategorii A ? i czy znaczne?
![]()
![]() |
#672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sobotę kryć się - wyjeżdżam na miasto ![]()
![]() |
#673 |
Raczkowanie
|
A która masz godzinę jazd? Ja jestem po 3h na ostatnich dwóch robiłam ósemke do znudzenia, ale nawet mi wychodzi, na pewno lepiej niż operowanie gazem, bo tego nie mogę wyczuć.
Pytanie do dziewczyn, które już jeżdżą, jakie kaski preferujecie - które są najlepsze: integralne, szczękowe czy może otwarte. ? |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kasku to zalezy jaki motocykl planujesz. Integralne są w testach najbezpieczniejsze, a szczekowe są zazwyczaj droższe od integrali - bo za wygodę mówienia, bez zdejmowania kasku się płaci ![]()
Góra 12.03.2009 - finito 08.10.2010 Dół 28.04.2009 10.02.2013 - Insanity - restart ![]() Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2009-09-09 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
kaski mam 2
![]() ![]()
#676 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się między szczękowym, a integralnym. W sobote jest moto giełda w warszawie to może cos wybiore. Dzisiaj myślałam, ze dostane szału na jazdach. Instruktor kazał mi skrecać głowe na ósemkach i slalomie, czyli robić tak jak na egzaminie. Ja skręcam głowę, a kask zostaje prosto - może nie dokładnie, ale przesuwał się w każda stronę tylko nie tak jak moja głowa bo /jest na mnie ze 3 nr za duzy/.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
in love with life
|
Cytat:
A jesli chodzi o rodzaje to polecam szczekowy. Moj kask jest wlasnie taki, a kask TZta jest integralny. Kiedys musialam wracac do domu motocyklem TZta i w jego kasku. Nic w nim nie widzialam na zakretach, widocznosc jakas taka ograniczona, kask sie przesuwal (ale to akurat wina zbyt duzego rozmiaru). Wiec ja polecam szczekowe. Moze sa i drozsze, ale lepsza widocznosc i komfort mowienia jak sie stoi na przyklad na swiatlach sa dosyc wazne.
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
Myślałam o kasku do 700-800 zł np. Airoh mathisse-rs, miro lub Force(integralny). Nie wiedziałam, ze jest tak duza różnica w widoczności pomiędzy zamkniętym szczękowcem a integralnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w widoczności różnicy nie zauważyłam osobiście. Miałam okazję raz jechać w szczękowym i nie odczułam kompletnie żadnej różnicy. Dlatego wolę integralny, bo jest od szczękowego tańszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
in love with life
|
Cytat:
Ja jesli bym teraz kupila integralny to tylko ze wzgledu na ladny wzorek ![]() ![]()
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam na Lednicy dla motocykli
![]() ![]() ![]() ![]() No i przy okazji przekonałam się, że GS wkręca się na obroty bez końca ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
Relacja z nauki cd.
![]() ![]() W sobotę ruszyłam w miasto... przyjechałam na plac z duszą na ramieniu i .... okazało się, że pogoda pokrzyżowała nam plany - lało jak mało kiedy. Ja oraz dwie inne osoby byliśmy uparci i przeczekaliśmy (45 min czekania i modlitwy) ![]() O 12.00 ruszyła dziewczyna jako pierwsza, a ja z chłopakiem w autku za eLką. Dziewczyna już ostatnią godzinę jechała, bardzo asekuracyjnie, ale nie dziwię się, kałuże głębokie, nie wiadomo co pod nimi i na dodatek dalej lekko padało. 25 min minęło i moja kolej. ![]() ![]() ![]() Następnie na miasto ruszył chłopak (nie podejrzewałam, ze praca instruktora jest tak stresująca - siedzieliśmy w aucie i normalnie ze strachu w kabinie panowała cisza, ja jeszcze wczepiłam pazury w siedzenie. Człowiek chce pomóc, ale nie ma ku temu warunków, może jedynie liczyć na to, że jednak ktoś pojedzie dobrze). Chłopak jechał bardzo powoli i połowę trasy w miarę ok, ale nagle coś mu się posypało - nie zatrzymał się na stopie, chciał jechać na czerwonym - normalnie myśleliśmy, ze zawału dostaniemy. Dotarł jednak do mety - instruktor wytłumaczył mu jakie błędy popełnił i kazał pojechać mu jeszcze raz, ale chłopak odmówił i powiedział, że już nie wsiądzie dzisiaj na moto. Za niego pojechałam całą traskę. Pod koniec już prawie musiałam awaryjnie hamować bo młodzieży - dwóm 13 latkom zebrało się na żarty widząc kobietę na moto. Doszli do przejścia, zatrzymali się i jak już byłam praktycznie na przejściu wtargnęli z uśmiechem ![]() W środę placyk i miasto ![]() ![]() ![]()
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niech powiedzą, że tylko faceci nadają się na kierowców ![]() Co do przejścia dla pieszych- krzywdę bym im zrobiła, z premedytacją przejechała po palcach/dała w łeb z kasku/... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
A ja pojechałam na giełdę po kask, a stałam się posiadaczka motoru
![]() ![]() Edytowane przez 1qazse4 Czas edycji: 2009-09-15 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#687 |
Raczkowanie
|
Gratuluje zakupu
![]() sprzedam pilnie mojego HORNETA! jak ktoś chętny ?
#688 |
Zakorzenienie
|
a ja zdałam egamin wczoraj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
1qazse4 gratulacje zakupu!
![]() Opiumalfa GRAULACJE zdania! ![]() ![]() ksylwia ja bym przed egzaminem moto nie kupowała... po 1 bez prawka balabym sie jechac, a to kusi, a po 2 lepiej poczekac na nowy rok, w zimie ceny powinny znowu troszke spadnac, bo kazdy rocznik bedzie sie juz liczyc jakby o rok starszy... ale to zalezy tylko od Ciebie ![]() A tak poza tym to... DZIEWCZYNY! moze na nastepny rok w sierpniu daloby rade zebysmy sie na jakims zlocie spotkaly! ![]() ![]() a w ogole to wiecie tak mnie korci, bo myslalam o kupnie GS-a ale od jakiegos miesiaca chodzi mi po glowie inny sprzet, ktory ma niezle parametry i osiagi. Kawasaki Ninja 250. A na dole wrzuce wersje jaka mi sie straaaaasznie podoba :P co o tym myslicie?
#690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sorki za mój mega szybki refleks heheh spodni ani butów jeszcze nie mam, skarbonka krzyczy żeby ją uzupełnic ale na razie nie ma czym eheheh w następnym sezonie się uda ![]() a to kurtałka: http://sklep.devilbikers.pl/product_...products_id=30
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.