|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
Cytat:
Wiadomo jednak,że to różnie w życiu bywa ![]() Mnie osobiście bardziej smakują zdecydowane smaki typu ogórki kiszone,pikantne potrawy, słone Wg.moich obserwacji i daty poczęcia powinniśmy mieć chłopczyka,ale jak to będzie faktycznie to się przekonamy Tak naprawdę to nie jest dla Nas ważne czy będzie to chłopiec czy dziewczynka ważne,żeby było zdrowe
|
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi proszę w ile dni (?) po zapłodnieniu najwcześniej mogą pojawić się jakieś objawy i jakie one mogą być??
No oprócz wiadomo zatrzymania @, ale chodzi mi o takie pierwsze jakie kobieta może odczuwać tuż po zapłodnieniu. |
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
więc na pewno nie wcześniej niż tydzień po zapłodnieniu można mieć jakieś objawy, poza tym dopiero jak się komórka zagnieździ zaczyna się akcja i ciąża , hormony zaczynają pracę itd a za większość dolegliwości we wczesnej ciąży są odpowiedzialne hormony więc dopiero jak się rozszaleją.... a też nie każdy jest tak samo wrażliwy na huśtawki hormonalne... więc chyba trudno o jednoznaczną odpowiedź... |
|
|
|
|
#664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zadnych odczuc co do ciazy nie mialam. wrecz przeciwnie test w sumie zrobilam ot tak i nawet jak pojawily sie 2 kreski to myslalam, ze to jakis blad bo druga taka slabiutka tak wiec podsumowuja u mnie sporo przez spodziewana miesiaczka zaczely dawac o sobie znac piersi (i tak jest do dzis
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewuszki za odpowiedzi.
Na ciążę to raczej za wcześnie żeby cokolwiek móc powiedzieć bo od 30.01 mam dopiero dni płodne. Staramy się z mężem średnio co 2 dni i zobaczymy, ale do @ jeszcze kawał czasu ... Tak tylko pytałam bo od sb to nic bym tylko nie robiła tylko spała (ale to przecież ciśnienie może niskie), w pt to w pracy taka rozkojarzona byłam, że głupoty same w rapoprtach wpisywałam, no i dziwne bóle podbrzusza...hm sama nie wiem, nie robię sobie nadziei zbyt wielkiej przynajmniej bo z kolei piersi to wogóle ani troszkę mnie nie bolą
|
|
|
|
#666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do marudzenia, to ja tez tak mam, ale postanowilam, że trochę odpuszcze, bo TZ bedzie mial dosc dzieciaka zanim się jeszcze urodzi Ba, nawet zanim sie jeszcze pocznie :/
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj jak sobie pomysle ahhh...tak sie cieplej na sercu robi..najgorsze jest to ze moja przyjaciolka jest w 5 mcu ciazy i jak na nia patrze...ja tez chce miec taki brzuszek...czuc jak bije serduszko... Biricchina a tobie chcialabym pogratulowac sily! jestes wielka!!!
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do nie kochania się przed owulacją to ja się kochałam i przed i w owulację i jestem w ciąży, zostanę mamusią w lipcu, także co książka to inaczej piszą. Po prostu cieszcie się bliskością z Waszymi połówkami bez nadmiernych ograniczeń, to znaczy takie jest tylko moje skromne zdanie
|
#669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwsze obiawy poczulam tydzien po.....intensywny sluz,bole podbrzusza-takie jak na @ a potem bole piersi ktore mam do dzis ale mniej bolesne,slabe i zadkie mdlosci,zachcianki na slodkie i kwasne no i slone no i ZGAGA ....... TO CHYBA WSZYSTKO JAK NARAZIE.....
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja proponuje tescik ja robilam w 5 dzien po spodziewanej @ i pozytywny wyszedl chociaz sama jakos w to nie wierzylam ze sie udalo![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 mam wizyte u lekarza ale szukam jakiegos innego moze leprzego by wiedziec szybciej...... ![]() ![]() ![]() ![]() : )
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem tylko czy wolno??!! Czy nie będzie to traktowane jako reklama np.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
o tak - jeszcze sluz i rzeczywiscie u mnie to on pojawil sie najszybciej bo juz po kilku dniach. (ale ja sie kochalam w dni kiedy mailam owoulacje wiec caly proces trwal szybciej)
|
#673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wręcz należy bo to takie przyjemne Ja tylko odpowiedziałam na pytanie jakie zadała cerisecerise
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko....jak wyglada sprawa z świadczeniami zus jak sie ma własną firmę i sama sobie płacę składki, czy przy ciąży i urlopie macieżyńskim normalnie zus mi płaci, czy trzeba mieć działalność jakiś określony czas?
(bo mamy z tż plany na coś swojego) |
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
jaroszania!!!! my razem mialysmy ten sluz
hehe pamietasz???? pisalas ze tez go masz i ze nie chcesz mi robic nadzieji a tu masz strzal w dziesiatke![]() dzidzia bedzie )))))
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#677 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i zdecydowalismy sie na dzieciatko najpierw. slub bedzie jak nam sie zachce. eh, zdecydowanie lepiej to brzmi w mojej glowie, niz jak juz to napisalam, ale tak bardzo chcemy potomka, ze on najpierw.nie dalabym rady uniesc slubu i ciazy jednoczesnie. dlatego sie teraz postramy o baby a [potem bedziem sobie slubowac. |
|
|
|
|
#678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego co wiem to nie wyplacaja ani maciezynskiego ani wychowawczego jezeli ma sie wlasna dzialalnosc gospodarcza. szukalam inf na ten temat bo tez chce miec cos swojego ale do konca nie wiem jak to jest wiec moge sie mylic co do informacji powyzej. ale jak cos bedziesz wiedzialana ten temat to powiedz |
|
|
|
|
#679 |
|
Ola-Unhola
|
Osoby prowadzące działalność gospodarczą nie mają prawa do uprawnień przysługujących pracownikom, w tym również do żadnych urlopów przewidzianych przepisami Kodeksu pracy. Jednakże w przypadku urodzenia dziecka osoba prowadząca działalność gospodarczą otrzyma zasiłek macierzyński pod warunkiem opłacania składek na ubezpieczenie społeczne, a w tym dobrowolnie składkę na ubezpieczenie chorobowe.
Czyli urlopów nie, ale zasiłek owszem
|
#680 |
|
Ola-Unhola
|
http://www.e-kadry.com.pl/index.php?...d=35&Itemid=44
może jest coś nowszego, trzeba poszukać
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ogólnie jestem taka "pechowa", że jak sobie coś zaplanuje, że np. w sobotę coś tam to oczywiście tak nie będzie hehe. Kasiulka22 ma racje! Trzeba po prostu cieszyć się sobą i nie myśleć o ewentualnych skutkach a wtedy przyjdzie samo Czoornoo - cóż... dzisiaj po tygodniu ochłonięcia muszę powiedzieć, że lekko nie było. Taka radość a potem... Tym bardziej, że całą sobotę i niedzielę z Łukaszem o tym rozmawialiśmy, mówił mi, że już Je kocha, że taki ważny się czuje. Ja też się czułam BARDZO wyjątkowo. Cóż taka wola Boga to trzeba się z tym pogodzić. Nauczyłam się jednego. Jak będę coś podejrzewać to test zrobię po 10 dniach od daty oczekiwanej @. Nie chcę Was straszyć, ale ja już nie chcę się po raz drugi sparzyć. cerisecerise - każdy sam ustala sobie kolejność, życiowe priorytety Z rzeczy poza tematem to w przyszłym tygodniu mam pierwszą przymiarkę sukni ślubnej Miłego dnia Mamusie |
|
|
|
|
#682 |
|
Rozeznanie
|
dokadnie znalazlam ze przysluguje tylko zasilek macierzynski i nic wiecej
|
|
|
|
#683 |
|
BAN stały
|
a w zusie nie udzialaja takich informacji?
|
|
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie po krotkiej przerwie
![]() Nie wiem czy jestem bardziej zla na te glupie testy czy bardziej szczesliwa. Zrobilam osiem testow (nawet tydzien po terminie @) i za kazdym razem wynik byl negatywny. Moj maz juz zwatpil i przestal wierzyc w moje odczucia ![]() W piatek bylam u ginekologa i odebralam wyniki badania krwi. Beta HCG 96,29. Dzis rano pojechalam kupic malenkie buciki. To bedzie prezent dla meza na nasza piata rocznice |
|
|
|
#685 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
boze jak ja malo wiem o zachodzeniu w ciaze
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W pytaniu chodziło mi oczywiście o zasiłek, jak sama mogę od swojej firmy wziąźć urlop ![]() Wiesz moze jak długo ten zasiłek trwa i jak jest obliczany? |
|
|
|
|
#687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cerisecerise jak mam się prosić tych bab strasznych w zusie o jakieś info, i wysłuchiwać ich nieszczęśliwego mlaskania.....to wolę się tutaj zapytać ....zwłaszcza, że dziewczyny z forum są znawczyniami w prawie każdej sprawie |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wiesz co ja mysle, ze to nie wina testow tylko do zaplodnienia doszlo pozniej. ja robilam bete niecaly tydz od spodziewanej mieiaczki i wyszlo mi 2tys czyli sporo. dlatego testy takie apteczne, strumieniowe szybko wylapaly mi ciaze. jeszcze raz Ci gratuluje zalapiesz sie na wrzesien czy to juz pazdziernik?
|
|
#689 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ekhm, a na necie nie ma informacji jakis rzetelnych? ale co racja to racja, pytasz i dostajesz odp od razu. wizaz rzadzi |
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wytrzymalam i polecialam do apteki po tescik...kupilam dwa na wszelki wypadek... no i klapa...nie ma nic ale caly czas mam nadzieje ze za wczesnie...jak nie dostane @ to za tygodzien zadzwonie do mojego lekarza i sie umowie...gdzies w necie znalazlam kalkulator i mi wyliczylo ze 19 stycznia mozliwe bylo zaplodnienie.a ja sie kochalam i 18 i 19.moze to za wczesnie zeby test wykryl?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

ale jem caly czas slodkie rzeczy i czuje, ze jednak dziewuszka bedzie
Wiadomo jednak,że to różnie w życiu bywa 

Biricchina a tobie chcialabym pogratulowac sily! jestes wielka!!!

ale caly czas mam nadzieje ze za wczesnie...jak nie dostane @ to za tygodzien zadzwonie do mojego lekarza i sie umowie...gdzies w necie znalazlam kalkulator i mi wyliczylo ze 19 stycznia mozliwe bylo zaplodnienie.a ja sie kochalam i 18 i 19.moze to za wczesnie zeby test wykryl?