![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: pięćdziesiątki z plusem - cz. II
Witajcie, witajcie
![]() Ja też mieszkam przy lesie i coś mnie trafia jak widzę, co ludzie potrafią wyrzucić. Pralki, tapczany, że nie wspomnę o "zwykłych" worach foliowych z odpadami. Idę rano do pracy i widzę nowy worek przy drodze. Chyba ktoś z samochodu wyrzuca? Niestety są "ludzie i parapety", jak mawiała wychowawczyni mojego syna. Alkmino tez kiedyś często jeździłam nad Jezioro Szmaragdowe, do punktu widokowego (czy jeszcze istnieje?), do Groty Geringa... Ale zazdroszczę Ci "Leniwych" chłopaków - niestety mam monopol na sprawy kuchenne ![]() ![]() Życzę miłego i pogodnego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Doro, tak się martwiłaś, a wszystko dobrze się skończyło ![]() Szarotko, w grocie jest pub albo restauracja- nie wchodziłam do środka. Na dole po lewej stronie od jeziorka stoi dom, w którym była kiedyś gajówka, a obecnie jest restauracja Szmaragd. Na polanie widokowej są wyznaczone miejsca do rozpalania ognisk, gdzie można upiec kiełbaski, a o opał nie trzeba się martwić, bo w pobliżu palenisk leżą porąbane pnie drzew. Z polany widać panoramę Szczecina. Próbowałam zrobić zdjęcie ale w kadr właziły mi kable wysokiego napięcia. Pozdrowienia dla wszystkich ![]()
Edytowane przez Alkmina Czas edycji: 2009-03-11 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki!
![]() Dlugo mnie tutaj nie bylo, ale juz przybieglam. Mialam problemy z kompem, wtorkowy wieczor zajety mam moim fitnesem, a czas biegnie tak szybko.... ![]() Pogoda u mnie sie troszke poprawila, dzisiaj to nawet sloneczko lekko osmielilo sie zaswiecic ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i zycze milego wieczoru ![]() ![]()
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
![]() Oleńko - ja dziś jeszcze nie założę wiosennych ubranek ![]()
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
Ale piękne widoki. Szkoda tylko, że tak późno się zaśnieżyło - zima się nie poddaje - za tydzień ma być kalendarzowa wiosna, a tu biało.
Elu, jak nie pomożesz wiośnie przegonić zimy, to święcone będziesz wiozła saniami, które mogą pociągnąć Twoje sunie. Pozdrawiam
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny!
![]() Eluniu, widoki sa naprawde sliczne, ale ja mam dzisiaj wiosne za oknami i dlatego tez postanowilam przeslac Wam dzisiaj sloneczne pozdrowienia. Zapowiada sie piekny , sloneczny dzien, mam w planie mycie okien i wcale mnie nie przeraza , ze dzisiaj jest piatek i data 13. Nie wierze w gusla i przesady, dla mnie dzien jak kazdy inny. ![]() Jolmiras,odezwij sie do nas. Jak Twoje zdrowko? Lucynko, jakie masz plany na weekend? Piszcie dziewczyny, bo nie ma co czytac! ![]() Zycze milego dnia ![]() ![]()
![]() |
#667 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Do mnie też już dziś dotarło słoneczko - czyli 13 piątek okazał się szczęśliwy! ![]() Śnieg utrzymuje się jedynie w rowach i za budynkami od północnej strony. Lucynko - chyba nic nie wyjdzie z zaprzężenia psów do sań, ale pomyślę nad mini wozem drabiniastym ![]() Oleńko - juz zazdroszczę Ci błyszczących okien! Ja dziś mam drugi dzień lenistwa, mój TŻ od wczoraj dzielnie walczy z odnawianiem kuchni. Myślałam, że do jutra skończy i tez zabiorę się za porządki. Zapowiada się jednak kolejny dzień lenistwa, bo TŻ nie należy do tych najszybciej działających - ale może dobrze, zrobi powoli, ale dokładnie. A moje lenistwo to kolejne decoupage, nowa szydełkowa serwetka, wyczesywanie psów. Myślę też intensywnie nad małymi zmianami w odnowionej kuchni. Meble i sprzęty zostaną te same, ale jakieś drobiazgi muszę pozmieniać. Miłego popołudnia i słoneczka dla Wszystkich!!!! ![]()
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczęta
![]() Dzisiaj miałam bardzo słodki dzień. W pracy są trzy Krysie i dwie Bożenki więc było ciasto i mnóstwo cukierków. Mama męża też obchodziła dzisiaj imieniny i znowu było ciasto - zasłodziłam się ale warto było ![]() Olu, plany na weekend jeszcze nie podjęte. Myślałam o wyjeździe do Trzebieży ale nie wiem czy coś z tego będzie, ponieważ chciałabym zrobić pisanki. Kupiłam gazetkę z wzorami krzyżykowymi na jajka styropianowe, a że haftowanie idzie mi jeszcze ślamazarnie więc czasu potrzebuje dużo, by zdążyć na czas. Wkleiłam wiersz W. Szymborskiej - dostałam go od koleżanki. Mam jeszcze wiersz Reinera Kerna, ale to już następnym razem. Pozdrawiam i słonecznej pogody życzę. ![]()
Edytowane przez Alkmina Czas edycji: 2009-08-28 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Lucynko - wierszyk cudny. Nie znałam go wcześniej, ale za to pamietam co mówila do mnie moja Mama : "dziecko, jak skończysz czterdziestkę, obudzisz się rano i będzie Cię strzykało tu i ówdzie, to się tylko możesz cieszyć, bo to znaczy, że żyjesz!"
![]() Fajnie mieć tyle solenizantek w pracy! My jutro wybieramy się do Krystyny i tez zapowiada się niezła słodka wyżerka - już się cieszymy!!! ![]() Pisanki zdążysz jeszcze zrobić, a teraz korzystaj z wiosennej pogody - u nas jest pięknie!!!!!! Od rana siedziałam w ogródku - słoneczko przygrzewa, ptaszki śpiewają - aż chce się pracować! ![]() Miłego i słonecznego dnia!!!!!!! ![]()
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Zazdroszcze Wam wszystkim wyzerek ciastkowych!
![]() ![]() Eluniu, moj malzonek jest tez lasuchem na wszelkie slodkosci i dzien bez slodyczy to dla niego stracony dzien. Lucynko, z wierszyka sie posmialam i jest w nim wiele prawdy ![]() Czekam na nastepny! U mnie byla rowniez piekna, sloneczna pogoda. Bylam dzisiaj z rodzinka na jarmarku i widzialam wiele fajnych rzeczy. Jutro ma byc takze piekna pogoda, narazie nie mam zadnych planow niedzielnych, ale napewno nie bede siedziala w domu. Trzeba korzystac z pieknej pogody- wiosna jest taka piekna... ![]() Pozdrawiam Was dziewczyny i zycze milego wieczoru ![]() ![]() ![]()
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
Witajcie moje miłe
![]() Weekend przesiedziałam w domu więc wzięłam się za prace domowe: sprzątanie, pranie, prasowanie itp. Jest wietrznie i śnieżno- deszczowo. Chyba wszyscy faceci to łasuchy. Gdy upiekę ciasto to jeszcze ciepłe znika szybko z blachy i to samo jest ze słodyczami, jak się dorwą do cukierków lub batoników to jedzą bez opamiętania. Ja też lubię słodkości ![]() Wkleiłam wiersz do poczytania ![]() Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Weekend spędziłam na kursie kwalifikacyjnym 40km od domu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny- gdzie Was wymiotło???
![]() U mnie dzisiaj piękny wiosenny dzień, aż chce się żyć. Jestem szczęśliwa, bo wczoraj przyleciał mój mały(?) Synek z UK na kilka dni. Stałam przy garach, żeby sobie podjadł normalnego polskiego jedzenia, a nie te ich półprodukty. Teraz już wiem, że odkąd wyjechał, prawie 4 lata temu, to już nigdy nie będzie tak jak dawniej...Już nie zamieszka na stałe w swoim małym pokoiku na piętrze ![]() Chciałabym zatrzymać czas, żeby było tak, jak kiedyś - kiedy chodził do szkoły. Ale to niestety niemożliwe. Długo nie mogłam się z tym, pogodzić i zaakceptować. Ale jestem w takim wieku, że dzieci odchodzą z domu rodzinnego i nasze życie się zmienia diametralnie....ach. Powiedzcie, czy też macie (mieliście) takie odczucia???/ Miłego, słonecznego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
Melduje sie po kilkudniowej nieobecnosci.
![]() U mie takze piekna, sloneczna wiosna! Szarotko, niestety jako matki musimy sie z tym pogodzic, ze dzieci nasze dorastaja i odchodza do "swoich gniazd". Ja rowniez przezywalam bardzo mocno, kiedy syn moj wyprowadzal sie z domu ![]() ![]() Moj syn mieszka niedaleko, to tez odwiedza mnie dosyc czesto ![]() Lucynko, wiersz fajny- przeczytalam go glosno i smialismy sie razem z M. ![]() Zycze Wam wszystkim duzo sloneczka i milego dnia ![]() ![]()
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
![]() Szarotko - wszystkie normalne mamy tak mają, że cierpią, kiedy ich dzieci dorastają i idą własną drogą, nasze Mamy tez tak przeżywały i bały się o nas. Moje dzieci niby są nie tak daleko (100 km), ale też za nimi bardzo tęsknię. Każda ich wizyta to prawdziwe święto, wyjazd - łezka w oku! Tak jak Ty, zawsze staram się przygotować coś specjalnego do jedzenia, a przy wyjeździe każde dostaje wałówkę z domowymi przetworami. Kochamy te nasze dzieciaki i nie ważne czy mają kilka czy już ...dzieści lat. Najważniejsze, że odwiedzają nas z chęcią, pamiętają o nas i też kochają. A nam pozostaje tylko się cieszyć, że potrafią sobie ułożyć życie - a, że daleko od nas? Może to nawet lepiej, bo wszyscy bardziej tęsknimy ,kochamy i doceniami siebie na wzajem. Główka do góry - życie, to ciągłe zmiany, trzeba się z nimi pogodzić . ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Szarotko - taka to jest nasza rola: urodzić, cieszyć się ich szczęściem, pocieszyć w chwili niepowodzeń, wychować na dobrego człowieka, wykształcić i pozwolić pójść mu własną drogą. Mój starszy syn jest już usamodzielniony i wiedzie szczęśliwe życie u boku swojej wybranki. Mieszka niedaleko - 20 minut na piechotę. Załączam Wam zrobione przeze mnie pisanki - tylko dwie, bo tyle jajek styropianowych kupiłam. Chcę uszyć płaszczyk na wiosnę z cienkiej wełenki więc na razie przerwa w xxx. Moja lek. rodzinna wypisała mi dzisiaj wniosek do sanatorium - za dwa lub trzy tygodnie powinnam otrzymać od Funduszu Zdrowia wiadomość o decyzji pozytywnej/negatywnej. Pogoda paskudna - mokra i wietrzna. Pozdrawiam Lucyna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Hej, hej dziewczyny
![]() Lucynko,piekne cudenka zrobilas! ![]() ![]() ![]() Kiedys , kiedy dzieci byly male szylam bardzo duzo. Kupowalam Burde i z niej szylam sukieneczki i spodnie dla dzieciakow. Na uszycie plaszcza nigdy sie nie odwazylam. ![]() Wiosna od nas uciekla, zrobilo sie zdecydowanie zimniej ! ![]() Trzeba jednak miec nadzieje, ze kiedys do nas wroci ![]() Lucynko-trzymam kciuki za pozytywna wiadomosc o przyznanie sanatorium! ![]() Trzymajcie sie dziewczyny! ![]() Zycze wszystkim milego dnia ![]()
![]() Edytowane przez Truffla3 Czas edycji: 2009-03-24 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Truflo ![]() Śnieżyca była w Szczecinie, a ja wybrałam się dzisiaj do pracy w półbutach.
Edytowane przez Alkmina Czas edycji: 2009-03-24 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
![]() Lucynko - pisanki są przepiękne!!! ![]() ![]() Zdolna z Ciebie dziewczyna, ja co prawda też kiedys trochę szyłam, ale to były jakieś drobne rzeczy typu sukienki, bluzki czy spódnice. Płaszcz - to bardzo poważne wyzwanie. Czekamy na Twoja nową kreację!!! Dziewczyny - zimno się chyba zrobiło wszędzie, do mnie powróciła zima - znowu biało jak okiem sięgnąć, chyba zamiast porządków w ogrodzie będę dziś lepiła bałwana. Ale za to w domu mam jaśniutko i słonecznie. Nareszcie odnowiliśmy kuchnię , farba czekała od grudnia !!! Ściany żółciutkie jak promyki słoneczka, więc nawet zimowy widok z okna tak bardzo mnie nie smuci. Wszystko już posprzątane, poustawiane - czas na porządki w pozostałych pomieszczeniach. Życzę Wam słoneczka i wiosennego ciepełka! ![]()
![]() |
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wyszywanie na czarnej kanwie było dla mnie koszmarem - na kolanach miałam rozłożoną białą ściereczkę żeby lepiej widzieć otwory na kanwie. Noszę mocne cylindryczne szkła i haftowanie na czarnej, drobnej tkaninie stanowi dla mnie duży problem. Z białą kanwą poszło mi dużo łatwiej ale i wzór na niej jest bardzo prosty. Kupiłam jeszcze jedno jajko styropianowe, a wykonaną pisankę chcę podarować mamie (teściowej). W sobotę usiądę do maszyny i dokończę płaszcz, bo czasu do świąt zostało niewiele. Przód i tył będą ocieplone cienkim polarem, ponieważ ze mnie jest zmarzlak, a ja nie lubię ubierać się na cebulkę. Przyjemnie jest posiedzieć w odnowionej czystej kuchni ![]()
![]() |
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
Alkmino jesteś niezrównana! Jak byłam młoda, to też szyłam sobie i dzieciom różne rzeczy. Wykroje brałam z "Burdy" i "Prama". Nie było to nic wielkiego - spodenki, stroje "na Mikołaja", a dla siebie garsonki. Nie jestem zbyt dokładna , więc nie było to perfekcyjnie odszyte, ale zawsze coś nowego. Nigdy nie odważyłabym się szyć dla obcych. A teraz jak mam skrócić spodnie, to wymyślam różne przeszkody
![]() Lenistwo aż huczy.. Do haftu nigdy nie miałam drygu, a teraz widzę, że wszyscy wkoło mnie robią takie piękne obrazy xxxx. Synek dzisiaj odjechał. Tak szybko minęły dni. Wiem, że tak musi być, ale nie koi to mojego serca.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
Szarotko, w młodości dużo szyłam dla siebie i dzieci ale i materiały były lepsze. Mnie też już nie chce się zasiadać za często do maszyny i odkładam szycie na sobotę, bo wiem, ze wtedy mogę dłużej popracować i nie mam stresu, że następnego dnia trzeba wstać rano do pracy. Koleżankom wykonuję tylko drobne poprawki. Jedynie komuś z rodziny zdarza mi się czasami coś uszyć.
Rozumiem Twój smutek spowodowany wyjazdem pociechy ![]()
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
Witam Panie,jeśli są jakieś z Lublina to zapraszam do zapoznania się z linkiem
![]()
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
ojjjjj dawno mnie tu nie bylo ale widze, ze i forum cokolwiek sie zmienilo
![]() no zakochalam sie ale nie wiecej w tym bolu nie ma .... dzieli nas ok 600 km ...pojechalam do Gdyni nawet na spotkanie, bylo pieknie - piekne kilka dni tam spedzilam a jednak chyba boje sie tego pozostala tesknota......... zaczne juz teraz bywac tu czesciej chyba tymczasem tylko pzodrawiam was kochane na razie
![]() |
![]() |
#685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jolmiras-gratuluje! Wiosna, wiosna!! ![]() Pieknie jest byc zakochanym! Pozdrawiam Was dziewczynki ![]() Gdzie Wy wszystkie jestescie? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie
Oj chyba dziewczyny zabraly sie juz za ogrodki przydomowe, wczoraj tak piekna pogoda dzisiaj u mnie troche pada - a wybieram sie do siostry na kawe do sasiedniego miasta wroce wieczorem Wiosennie i cieplo sie robi - wreszcie dlugie spacery znowu zaczne uprawiac ![]()
![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
Witam cieplo i wiosennie
NIby zakochana hihii a spac cos ostatnio nie umiem i tak buszuję po forach, necie a dzisiaj juz od 2 w nocy nawet. Dobrze, ze do pracy nie idę albo moze tego mi brakuje hihhi bo o tej porze zawsze tak wstawalam juz do niej Czy wam też tak ciezko się teraz ładuje forum? A umnie pięknie wiosennie i bardzo cieplutko się zrobiło wczoraj ale dopiero od godz 13 jakos za to w nocy jeszcze przymrozek zapowiadali . NIemniej aż chce się żyć mówie wam - ta przyroda powoli budząca się do życia, to słoneczko ktore nas ociepla ...... ach jakże będą wspaniałe święta przy takiej pogodzie Pozdrawiam was bardzo sympatycznie PS Cos Prymulka nam zaginęła ![]() Alkmina za to zawsze na posterunku jest
![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() U mnie takze wiosennie i pieknie ![]() ![]() Musze sie pochwalic, ze w maju , razem z moja corka lecimy do Krakowa! ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]() Lucynko, czy plaszczyk Twoj jest juz gotowy? Eluniu, gdzie jestes? Smutno tu bez Ciebie! ![]()
![]() |
#690 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Forum rzeczywiście ładuje się trochę wolniej, a do tego, drga przy przeglądaniu stron. Cytat:
![]() ![]() ![]() Płaszczyk prawie gotowy. Jeszcze tylko wyszyć dziurki, przyszyć guziki i podwinąć rękawy ale to dopiero w piątek po pracy. W Szczecinie też jest pięknie, ciepło i słonecznie. Po tym przestawieniu czasu na letni, ciężko mi rano wstawać i przez cały ten okres wiosenno-letnio-jesienny nie mogę się do tego przyzwyczaić. Przed świętami będę miała dwa dni wolnego (zaległy urlop) więc będę mogła spokojnie wszystko przygotować. Menu wielkanocne: tradycyjnie babka, makowiec, piernik, sernik; jajka malowane,faszerowane pieczarkami, zawinięte w szynkę; sałatka jarzynowa, warstwowa z selerem konserwowym; śledź w pierzynce, ryba po grecku( nie wiem czemu tak się nazywa, przecież nie ma nic wspólnego z Grecją); barszcz biały, biała kiełbasa, kurczak, karkówka i schab pieczone, galareta z golonki; I chyba nic więcej nie będzie. Pozdrawiam cieplutko ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.