![]() |
#661 | |
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- chciałabym Cię pochwalić za post ale nie mogę się odnaleźć ![]()
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się w 100% , Izotek działa i jest wart tych wydanych pieniędzy. Trzeba się uzbroić w stalowe nerwy i odmówić sobie niektórych rzeczy. Chodzi tu przede wszystkim o unikanie słońca latem, podczas gdy wszystkie dziunie wygrzewają się w promieniach słońca :P
Jednak tegoroczne lato już minęło i teraz będzie tylko lepiej. Moja kuracja trwa ogólnie rok, przede mną jeszcze 5 miesięcy. Niecała połowa przede mną a moja buzia i szyja są nie do poznania. Zero króst, zostały tylko drobne dziurki i plamki po trądziku, ale to już tylko z mojej winy, bo za długo zwlekałam z wizytą u dermatologa. Wszystkim dziewczynom (chłopcom również) życzę owocnych efektów i cierpliwości, bo to najważniejsze ! ![]() STAY STRONG ![]()
#663 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Przyczajenie
|
Tłusta cera po izoteku
Biorę izotek już ponad 180 dni, 40mg na dobę i o ile wyleczyłem się z trądziku to została mi bardzo tłusta cera. Nie powinno tak być przy izoteku. Niedługo kończę osiemnastkę i nie wyobrażam sobie tego, żeby się męczyć z taką tłustą japą jeszcze w rok w liceum, a potem na studiach.
Wizytę kontrolną u dermatologa mam za kilka dni ale skoro izotek nie zlikwidował tego łojotoku to chyba nic mocniejszego już nie ma. Nawilżam twarz physiogelem ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ na moją cerę. Nie wiem czy tak powinno być, ale po posmarowaniu się nawet niewielką ilością to i tak wszystko zostaje mi na twarzy, mam wrażenie, że ten krem się nawet minimalnie nie wchłania. Oprócz tego czasami używam siarkowej mocy, ale to i tak działa dosyć krótko i po kilku godzinach jest wtedy chyba jeszcze gorzej niż gdybym niczym nie smarował. Próbowałem już wielu rzeczy, np. izotziaji, epiduo, acnedermu, jakiś olejków z kwasem hialuronowym, toników z kwasami aha i bha i nic. Jedyną reakcją mojej skóry było to, że robiła się czerwona i tyle. Oprócz tego staram się też pić w miarę dużo płynów. Piszę to na tym forum, bo może ktoś mi doradzi jak się pozbyć tego problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tłusta cera po izoteku
Ciezko mi cokolwiek doradzić, bo Izoteku nie brałam, ale wiem jak działa, bo dużo o nim słyszałam i faktycznie po nim skóra nie powinna być tłusta.
Nawilżaj skórę i nie wysuszaj. I pij dużo wody, tak jak to robisz. Możesz też spróbować brać witaminy z grupy B (sama PP byłaby dobra, ale jest na receptę). Oprócz tego to trzeba poczekać co dermatolog poradzi, bo to ewidentnie jest nadprodukcja łoju przez skórę (nie mam pojęcia, jak się to leczy). |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
biegam dla Zabawy
|
A może masz za małą dawkę izoteku? Powinno być w zakresie 0,5 do 1 mg na kilogram każdego dnia. Kończysz już kurację? Bo może na całkowity skutek izoteku musisz jeszcze poczekać?
Skoro physiogel Ci nie służy kup jakiś inny krem nawilżający do cery trądzikowej, np. Iwostin ma niezłe produkty. |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Przyczajenie
|
Biorę witaminę PP 200mg 4x dziennie, a izoteku w przeliczeniu na masę ciała wychodzi mi 0,63 mg.
Nie wiem dlaczego, ale każdy krem po rozsmarowaniu na mojej twarzy się w ogóle nie wchłania. Zostaje tłusta warstwa i właśnie z tego powodu nie używam kremów, chyba że nie wychodzę z domu to używam physiogelu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Rozeznanie
|
KIlka miesięcy temu wspominałam o początkach z izotekiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Przyczajenie
|
Cześć. Mam takie pytanie, czy ktoś z Was biorąc izotek po miesiącu miał podwyższone próby wątrobowe ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Ja nie miałam podwyższonych prób wątrobowych nawet po 5 miesiącach, ale to na pewno jest możliwe. Zależy od organizmu więc spokojnie
![]()
#671 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś z Was spotkał się z pojawieniem się zaskórników zamkniętych podczas kuracji izotekiem?
![]() Biorę izotretynoinę od lutego i jakieś 2, 3 miesiące temu z powrotem zaczęły mi się pojawiać zaskórniki zamknięte. Na początku tylko na czole, ale stopniowo ich przybywa - doszły te na żuchwie i koło nosa. Gdy zaczęły się pojawiać, lekarka zwiększyła mi dawkę z 30 mg na 40 mg, jednak bez efektów - nic nie znika, a wręcz ich przybywa! Doktor nie wie czym to jest spowodowane. Obecnie biorę 10mg bo już kończę kurację. Może ktoś ma podobny problem?
![]() |
#672 |
Przyczajenie
|
pytania dotyczące izoteku
Hej dziewczyny!
Byłam ostatnio u dermatologa i z powodu mojego ogromnego problemu z pryszczami przepisał mi izotek. Mam go brać od przyszłego miesiąca. W związku z tym iż używam soczewek kontaktowych mam pytanie: Czy muszę zaprzestać ich zakładania? W ulotce natknęłam się na informacje 'nietolerancja soczewek i szkieł kontaktowych' Czy mogę normalnie je zakładać jednocześnie używając sztucznych łez? Bo jakoś teraz nie mogłabym powrócić do okularów ![]() Czy ktoś ma jakieś pojęcie na ten temat? Chciałam jeszcze zapytać o fluidy itp. preparaty matujące Używam fluidu BB. Czy mogę go używać podczas kuracji czy całkowicie zaprzestać stosowania? A może macie propozycje aby zamienić fluid na coś delikatniejszego dla skóry ? (najlepiej zakrywającego bo moja twarz jest cała w pryszczach i nie wyobrażam sobie chodzenia do szkoły z pryszczolami na wierzchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
biegam dla Zabawy
|
Dot.: pytania dotyczące izoteku
U wielu osób podczas kuracji izotekiem oko jest bardzo suche i noszenie soczewek robi się nieprzyjemne. Dbaj o nawilżenie oka, w aptece kup takie sztuczne łzy, które można używać z soczewkami(nie wszystkie można, musi być informacja o tym na opakowaniu/ulotce) i często zakraplaj. Może się tak zdarzyć, że mimo to noszenie soczewek stanie się niekomfortowe i będziesz musiała przejść na okulary - u mnie tak było, ale dopiero pod koniec kuracji.
Co do podkładu to sama zobaczysz w trakcie, jeżeli skóra będzie przesuszona, to matujący może nie wyglądać dobrze, wtedy zmienisz na coś bardziej nawilżającego. Z podkładu nie musisz rezygnować. Ja polecam bourjois healthy mix, ale to dopiero jak skóra przestanie być tłusta. |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Przyczajenie
|
Dot.: pytania dotyczące izoteku
Dziękuje za odpowiedź.
Jak będę w trakcie kuracji to dam znać jak moja skóra i oczy reagują. Mam nadzieję, że nie będę musiała zrezygnować z soczewek.. ale jak będzie trzeba to trudno - jakoś będę musiała przeżyć. W końcu na każdego inaczej działa ten lek, może u mnie nie będzie tak źle, zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
nie każdemu izotek musi pomóc. Ja zakończyłam kurację w maju i podobnie jak ty, w ostatnie 1.5 miesiąca, kiedy jeszcze brałam tabletki ( nawet 60mg na dobę! maksymalna dawka) nie były zachwycające. Zakończyłam kurację nie z gładką buzią, nadal miałam jakieś niedogojone krostki, czy zaskórniki, ale uspokajałam się tym, że przed 2 miesiące po zakończeniu kuracji izotek krąży jeszcze w moim organizmie i jeszcze coś się dzieje.
Niestety po 5 miesiącach od zakończenia kuracji wszystko wygląda tak jak wcześniej... Skóra mi się przetłuszcza, błyszczy i ciężko to powstrzymać, mam sporo zaskórników i bolesnych krost.. Robiłam już część badań hormonalnych w celu wykluczenia czy to jakieś odchyły hormonalne nie powodują tego paskudztwa, ale wszystko okazało się być całkiem w porządku... Jestem więc już załamana doszczętnie, przestaję walczyćć. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Na Twoim miejscu zaczęłabym kurację Diane, mimo braku odchyleń hormonalnych. Robiłaś badania tarczycy?
Ja biorę izo 2 tydzień, suche usta, sucha skóra, suche oczy, mega mega wysyp na czole, ale... idzie ku lepszemu, widze i czuję to. Co nie zmienia faktu, że o tyle o ile znam swój organizm to jedyne, co pozowli mi funkcjonować normalnie do końca życie, będzie właśnie Diane, mimo w miarę sensownego poziomu hormonów. |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Przyczajenie
|
Hejka ja biorę Izotek od miesiąca. Dawka 10mg na dobę. Mam 26 lat waga 58kg wzrost 172cm. Nie miałam dużego trądziku, ale zawsze coś mi wyskakiwało. Lekarz od razu przepisał mi Ioztek co było dla mnie nie małym zaskoczeniem, gdyż wydawało mi się, że ten przeznaczony jest dla dużo poważniejszych przypadków. Mimo wielu obaw zgodziłam sie na kuracje.
Minął miesiąc a ja mam już gładką buzię ![]() ![]() Moje pytanie brzmi: Czy trzymiesięczna kuracja Izotekiem to nie za krótko???? Z tego co wiem Izotek dawkuje się do wagi ciała, i jeśli kuracja ma trwać 3 miesiące to powinnam brać końską dawkę, a ja biorę 10mg dziennie. I jeszcze jedno Izotek podobno powinno się przyjmować przynajmniej 6 miesiecy.... ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Brałam izotek 3 lata temu, kuracja chyba z rok trwała...cuda sprawił, w końcu nie straszyłam bez makijażu...wiadomo, trzeba się liczyć ze skutkami ubocznymi i robić regularnie badania. Z tego co pamiętam to w ulotce jako skutek uboczny jest też wyliczona śmierć. Może to przestraszyć pacjenta (ale nawet środek na hemoroidy może przynieść neispodziewane efekty uboczne). Trądzik niestety powrócił, ale już w słabszej postaci, bez bolących gul.
Na przesusz ust lubię pomadki Bebe. Mi najbardziej przypadły do gustu (był jeszcze kiedyś taki balsam z Sephory chyba na bazie wosku pszczelego, świetnie sobie radził ze skorupą na ustach). Może nie podziałać na każdego, ale warto spróbować. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie efekty mijają wraz z zakończeniem kuracji. Każdego indywidualna sprawa ile jest w stanie znieść żeby pozbyć się trądziku. Mi zależało.
#681 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=andariel1984;434072 14]Brałam izotek 3 lata temu, kuracja chyba z rok trwała...cuda sprawił, w końcu nie straszyłam bez makijażu...wiadomo, trzeba się liczyć ze skutkami ubocznymi i robić regularnie badania. Z tego co pamiętam to w ulotce jako skutek uboczny jest też wyliczona śmierć. Może to przestraszyć pacjenta (ale nawet środek na hemoroidy może przynieść neispodziewane efekty uboczne). Trądzik niestety powrócił, ale już w słabszej postaci, bez bolących gul.
Na przesusz ust lubię pomadki Bebe. Mi najbardziej przypadły do gustu (był jeszcze kiedyś taki balsam z Sephory chyba na bazie wosku pszczelego, świetnie sobie radził ze skorupą na ustach). Może nie podziałać na każdego, ale warto spróbować Koleżanko, nie wiem jaką Ty ulotkę czytałaś, że znalazłaś tam śmierć jako skutek uboczny ? Ale to chyba nie był Izotek... Nie przesadzajmy ![]()
#682 |
Przyczajenie
|
hey przepraszam że może ciut nie w temacie ale poleciłaby któraś jakiś podkład/puder przy izo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Rozeznanie
|
hm zalezy od stanu Twojej cery
![]() ![]()
#684 |
Raczkowanie
|
Najlepiej w ogóle nie używaj pudru :P
#685 |
Przyczajenie
|
![]()
jasne że najlepiej nie uzywać ale wiadomo z domu wychodzić trzeba a zeby wyjść trzeba się dobrze czuć, chodzi mi polecenie czegoś naturalnego co nie zatyka porów poprostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Rozeznanie
|
Puder jak i cała reszta kosmetyków jest dla ludzi. U jednych dziewczyn "właściwości zatykające" będą zauważalne stosując lekki bb krem a u innych np revlon. Nie ma na to reguły. Pracuje w biurze więc dobre wykonczenie twarzy to podstawa. PO 8 h pracy pierwsze co robie to zmywam makijaż i nakładam dobry krem. Przede wszystkim nigdy nei chodzę spać w makijażu. Każda skóra jest niestety inna - jak widać każda z nas ma inne sposoby " na siebie"
![]()
#687 |
Raczkowanie
|
Macie rację dziewczyny, dobry podkład czy krem BB dużo daje. Ja teraz nie używam ani kremu ani podkładu i cera jest szara, bardzo matowa. Chyba trzeba jednak wrócić do starych zwyczajów i używać na co dzień jakiegoś dobrego podkładu
![]()
#688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#689 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja stosuję izo od dwóch miesięcy i tak jak przed kuracją dziennie używam revlonu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Rozeznanie
|
Nigdy nie stosowałam revlonu - słyszałam bardzo dobre opinie ale pytanei jak sie bedzie zachowywac przy stosowaniu izoteku. Na allegro jest w dobrych cenach - połowe tańszy. Jak z odcieniami??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.