izotek - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 20:29   #661
Redlight
Raczkowanie

GG do Redlight
Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Cherie93 Pokaż wiadomość
I dużo lekarzy i dużo ludzi mówi "Izotek jest dla tych komu nic innemu nie pomogło, jest ostatnim ratunkiem ale nie przepisuje się go na początku jeśli można czymś mniej inwazyjnym".

Szczerze? Jakbym od razu dostała Izotek po 1 nie miałabym blizn. Po 2 nie męczyłabym się tyle lat. I po 3 założę się, że jedna kuracja Izotekiem jest mniej szkodliwa niż nie wiadomo ile witamin w tabletkach który niby pomagać mają (jak PP), maści ze sterydami i kilka kuracji antubiotykami (np unidox).
No przepraszam ale nie uwierzę, że Izotek szkodzi bardziej niż 3-5 kuracji antybiotykowych trwających po 3 miechy.
Bo po Izoteku wszystkie wyniki mam w normie i dobrze się czuję.
Po antybiotyku z kilka miesięcy miałam jeszcze problemy z żołądkiem :/.

Skoro Izotek jest najskuteczniejszym lekiem powinni ludzi z dużym trądzikie traktować tak:
- badania hormonalne - jeśli hormony nie w porządku to leczenie odpowiednie, jak nie przejść dalej.
- badania pod kątem braku witamin których niedobór może powodować trądzik -> i jak wyżej.
- nie jestem dermatologiem ale słyszałam że pobiera się czasem próbkę zeby zbadać chorobę - jesli jest to objaw jakiejs znanej nam choroby a nie zwykły trądzik - to jak wyzej wyleczyc
- Izotek.

A nie kurcze kazdemu przepisują Differiny, Benzacne, tetracykline i inne "bajery" po odstawieniu których jest powrót do pktu wyjściowego albo i gorszego.
Nie słyszałam o nikim komu by wyżej wymienione "wyleczyly" na zawsze trądzik. Może trochę pomagają, może nawet dzięki nim buzia jest gładka. Ale ile ? Czas stosowania + max. 6 miechów (gdzie zazwyczaj po 1 miechu wszystko wraca).
Jestem po kuracji Izotekiem, skończyłam ją 4 miesiące temu. Zgadzam się z Tobą w 100% we wszystkim. też żałuję, że nie dostałam Izoteku wcześniej tylko po 12 latach męczarni z tym... z tą chorobą, która mi solidnie ryła psyche. Również zostały mi przebarwienia i dość głębokie blizny. Próbuję jakoś je zwalczyć powoli. Przebarwienia przechodzą w porównaniu do blizn bardzo szybko. Spróbuję na zimę ze złuszczeniem kwasem mlekowym (chodzi mi o zabieg na znieczuleniu, po którym dostaję w mojej miejscowości kosmetyki do pielęgnacji pozabiegowej w domu, i 2 tyg lepiej bym się światu nie pokazywała) i może to już będzie koniec mojej osobistej tragedii. Nie bójcie się Izoteku!!! przeszłam to zaskakująco dobrze biorąc jednocześnie Diane jako antykoncepcję musową przy półrocznej kuracji Izotekiem.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

chciałabym Cię pochwalić za post ale nie mogę się odnaleźć tak więc CHWALĘ CIĘ
Stary 2013-10-18, 21:22   #662
Alicjaa_23
Raczkowanie

Zgadzam się w 100% , Izotek działa i jest wart tych wydanych pieniędzy. Trzeba się uzbroić w stalowe nerwy i odmówić sobie niektórych rzeczy. Chodzi tu przede wszystkim o unikanie słońca latem, podczas gdy wszystkie dziunie wygrzewają się w promieniach słońca :P
Jednak tegoroczne lato już minęło i teraz będzie tylko lepiej.
Moja kuracja trwa ogólnie rok, przede mną jeszcze 5 miesięcy. Niecała połowa przede mną a moja buzia i szyja są nie do poznania. Zero króst, zostały tylko drobne dziurki i plamki po trądziku, ale to już tylko z mojej winy, bo za długo zwlekałam z wizytą u dermatologa.
Wszystkim dziewczynom (chłopcom również) życzę owocnych efektów i cierpliwości, bo to najważniejsze !
STAY STRONG
Stary 2013-10-19, 10:16   #663
Mandoka
Przyczajenie

hej dziewczyny od jakiegoś miesiąca leczę się aknenorminem 20 mg na dobe a w weekendy 40 mg. miałam zacząć brać antykoncepcję jednak okres spóźnia mi się już 10 dni, mam tylko lekkie poranne krwawienia. miał ktoś z was może podobnie?jak myślicie to wina aknenorminu?
Mandoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 16:13   #664
ocatici
Przyczajenie

Tłusta cera po izoteku

Biorę izotek już ponad 180 dni, 40mg na dobę i o ile wyleczyłem się z trądziku to została mi bardzo tłusta cera. Nie powinno tak być przy izoteku. Niedługo kończę osiemnastkę i nie wyobrażam sobie tego, żeby się męczyć z taką tłustą japą jeszcze w rok w liceum, a potem na studiach.

Wizytę kontrolną u dermatologa mam za kilka dni ale skoro izotek nie zlikwidował tego łojotoku to chyba nic mocniejszego już nie ma. Nawilżam twarz physiogelem ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ na moją cerę. Nie wiem czy tak powinno być, ale po posmarowaniu się nawet niewielką ilością to i tak wszystko zostaje mi na twarzy, mam wrażenie, że ten krem się nawet minimalnie nie wchłania. Oprócz tego czasami używam siarkowej mocy, ale to i tak działa dosyć krótko i po kilku godzinach jest wtedy chyba jeszcze gorzej niż gdybym niczym nie smarował.

Próbowałem już wielu rzeczy, np. izotziaji, epiduo, acnedermu, jakiś olejków z kwasem hialuronowym, toników z kwasami aha i bha i nic. Jedyną reakcją mojej skóry było to, że robiła się czerwona i tyle.
Oprócz tego staram się też pić w miarę dużo płynów.

Piszę to na tym forum, bo może ktoś mi doradzi jak się pozbyć tego problemu.
ocatici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 19:00   #665
Figula94
Zadomowienie

Dot.: Tłusta cera po izoteku

Ciezko mi cokolwiek doradzić, bo Izoteku nie brałam, ale wiem jak działa, bo dużo o nim słyszałam i faktycznie po nim skóra nie powinna być tłusta.

Nawilżaj skórę i nie wysuszaj. I pij dużo wody, tak jak to robisz. Możesz też spróbować brać witaminy z grupy B (sama PP byłaby dobra, ale jest na receptę). Oprócz tego to trzeba poczekać co dermatolog poradzi, bo to ewidentnie jest nadprodukcja łoju przez skórę (nie mam pojęcia, jak się to leczy).
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:13   #666
alkaxy
biegam dla Zabawy

A może masz za małą dawkę izoteku? Powinno być w zakresie 0,5 do 1 mg na kilogram każdego dnia. Kończysz już kurację? Bo może na całkowity skutek izoteku musisz jeszcze poczekać?
Skoro physiogel Ci nie służy kup jakiś inny krem nawilżający do cery trądzikowej, np. Iwostin ma niezłe produkty.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 16:06   #667
ocatici
Przyczajenie

Biorę witaminę PP 200mg 4x dziennie, a izoteku w przeliczeniu na masę ciała wychodzi mi 0,63 mg.
Nie wiem dlaczego, ale każdy krem po rozsmarowaniu na mojej twarzy się w ogóle nie wchłania. Zostaje tłusta warstwa i właśnie z tego powodu nie używam kremów, chyba że nie wychodzę z domu to używam physiogelu.
ocatici jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 08:51   #668
loneliness18
Rozeznanie

KIlka miesięcy temu wspominałam o początkach z izotekiem do konca zostały mi jeszcze dwa opakowania. Na chwile obecną mogę powiedzieć, że twarz wygląda już rewelacyjnie. Skutki uboczne nadal towarzyszą: popękane usta, sucha skora.. ale z tym można sobie radzić. Kwestia przyzwyczajenia.
loneliness18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:10   #669
annna9
Przyczajenie

Cześć. Mam takie pytanie, czy ktoś z Was biorąc izotek po miesiącu miał podwyższone próby wątrobowe ??
annna9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:52   #670
Alicjaa_23
Raczkowanie

Ja nie miałam podwyższonych prób wątrobowych nawet po 5 miesiącach, ale to na pewno jest możliwe. Zależy od organizmu więc spokojnie
Stary 2013-10-22, 16:15   #671
kajli28
Raczkowanie

Czy ktoś z Was spotkał się z pojawieniem się zaskórników zamkniętych podczas kuracji izotekiem?

Biorę izotretynoinę od lutego i jakieś 2, 3 miesiące temu z powrotem zaczęły mi się pojawiać zaskórniki zamknięte. Na początku tylko na czole, ale stopniowo ich przybywa - doszły te na żuchwie i koło nosa. Gdy zaczęły się pojawiać, lekarka zwiększyła mi dawkę z 30 mg na 40 mg, jednak bez efektów - nic nie znika, a wręcz ich przybywa! Doktor nie wie czym to jest spowodowane. Obecnie biorę 10mg bo już kończę kurację.

Może ktoś ma podobny problem?
Stary 2013-10-22, 18:27   #672
Monia150
Przyczajenie

pytania dotyczące izoteku

Hej dziewczyny!
Byłam ostatnio u dermatologa i z powodu mojego ogromnego problemu z pryszczami przepisał mi izotek. Mam go brać od przyszłego miesiąca.
W związku z tym iż używam soczewek kontaktowych mam pytanie:
Czy muszę zaprzestać ich zakładania?
W ulotce natknęłam się na informacje 'nietolerancja soczewek i szkieł kontaktowych'
Czy mogę normalnie je zakładać jednocześnie używając sztucznych łez?
Bo jakoś teraz nie mogłabym powrócić do okularów
Czy ktoś ma jakieś pojęcie na ten temat?

Chciałam jeszcze zapytać o fluidy itp. preparaty matujące
Używam fluidu BB.
Czy mogę go używać podczas kuracji czy całkowicie zaprzestać stosowania?
A może macie propozycje aby zamienić fluid na coś delikatniejszego dla skóry ? (najlepiej zakrywającego bo moja twarz jest cała w pryszczach i nie wyobrażam sobie chodzenia do szkoły z pryszczolami na wierzchu)
Monia150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:17   #673
alkaxy
biegam dla Zabawy

Dot.: pytania dotyczące izoteku

U wielu osób podczas kuracji izotekiem oko jest bardzo suche i noszenie soczewek robi się nieprzyjemne. Dbaj o nawilżenie oka, w aptece kup takie sztuczne łzy, które można używać z soczewkami(nie wszystkie można, musi być informacja o tym na opakowaniu/ulotce) i często zakraplaj. Może się tak zdarzyć, że mimo to noszenie soczewek stanie się niekomfortowe i będziesz musiała przejść na okulary - u mnie tak było, ale dopiero pod koniec kuracji.

Co do podkładu to sama zobaczysz w trakcie, jeżeli skóra będzie przesuszona, to matujący może nie wyglądać dobrze, wtedy zmienisz na coś bardziej nawilżającego. Z podkładu nie musisz rezygnować. Ja polecam bourjois healthy mix, ale to dopiero jak skóra przestanie być tłusta.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:03   #674
Monia150
Przyczajenie

Dot.: pytania dotyczące izoteku

Dziękuje za odpowiedź.
Jak będę w trakcie kuracji to dam znać jak moja skóra i oczy reagują.
Mam nadzieję, że nie będę musiała zrezygnować z soczewek.. ale jak będzie trzeba to trudno - jakoś będę musiała przeżyć. W końcu na każdego inaczej działa ten lek, może u mnie nie będzie tak źle, zobaczymy
Monia150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:54   #675
oomega
Raczkowanie

nie każdemu izotek musi pomóc. Ja zakończyłam kurację w maju i podobnie jak ty, w ostatnie 1.5 miesiąca, kiedy jeszcze brałam tabletki ( nawet 60mg na dobę! maksymalna dawka) nie były zachwycające. Zakończyłam kurację nie z gładką buzią, nadal miałam jakieś niedogojone krostki, czy zaskórniki, ale uspokajałam się tym, że przed 2 miesiące po zakończeniu kuracji izotek krąży jeszcze w moim organizmie i jeszcze coś się dzieje.
Niestety po 5 miesiącach od zakończenia kuracji wszystko wygląda tak jak wcześniej... Skóra mi się przetłuszcza, błyszczy i ciężko to powstrzymać, mam sporo zaskórników i bolesnych krost..
Robiłam już część badań hormonalnych w celu wykluczenia czy to jakieś odchyły hormonalne nie powodują tego paskudztwa, ale wszystko okazało się być całkiem w porządku... Jestem więc już załamana doszczętnie, przestaję walczyćć.
oomega jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 19:15   #676
szugarbejb
Zakorzenienie

Na Twoim miejscu zaczęłabym kurację Diane, mimo braku odchyleń hormonalnych. Robiłaś badania tarczycy?

Ja biorę izo 2 tydzień, suche usta, sucha skóra, suche oczy, mega mega wysyp na czole, ale... idzie ku lepszemu, widze i czuję to.
Co nie zmienia faktu, że o tyle o ile znam swój organizm to jedyne, co pozowli mi funkcjonować normalnie do końca życie, będzie właśnie Diane, mimo w miarę sensownego poziomu hormonów.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:27   #677
radomalien
Przyczajenie

Hejka ja biorę Izotek od miesiąca. Dawka 10mg na dobę. Mam 26 lat waga 58kg wzrost 172cm. Nie miałam dużego trądziku, ale zawsze coś mi wyskakiwało. Lekarz od razu przepisał mi Ioztek co było dla mnie nie małym zaskoczeniem, gdyż wydawało mi się, że ten przeznaczony jest dla dużo poważniejszych przypadków. Mimo wielu obaw zgodziłam sie na kuracje.

Minął miesiąc a ja mam już gładką buzię Są jeszcze niewielkie czerwone plamki po krostach które poschodziły. Po ok 2 tygodniach od rozpoczęcia kuracji miałam wysyp, ale bardzo mały (obawiałam się efektu muchomora). Na jednym policzku wywaliło mi obok siebie 3 duże krosty i tak naprawdę, na tym się to skończyło. Kolejne 2 tygodnie schodziły mi te bulwy Dziś lekarz stwierdził że będę brała jeszcze przez miesiąc ta samą dawkę, a następny 10mg co drugi dzień.

Moje pytanie brzmi: Czy trzymiesięczna kuracja Izotekiem to nie za krótko???? Z tego co wiem Izotek dawkuje się do wagi ciała, i jeśli kuracja ma trwać 3 miesiące to powinnam brać końską dawkę, a ja biorę 10mg dziennie. I jeszcze jedno Izotek podobno powinno się przyjmować przynajmniej 6 miesiecy....

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kajli28 Pokaż wiadomość
Czy ktoś z Was spotkał się z pojawieniem się zaskórników zamkniętych podczas kuracji izotekiem?

Biorę izotretynoinę od lutego i jakieś 2, 3 miesiące temu z powrotem zaczęły mi się pojawiać zaskórniki zamknięte. Na początku tylko na czole, ale stopniowo ich przybywa - doszły te na żuchwie i koło nosa. Gdy zaczęły się pojawiać, lekarka zwiększyła mi dawkę z 30 mg na 40 mg, jednak bez efektów - nic nie znika, a wręcz ich przybywa! Doktor nie wie czym to jest spowodowane. Obecnie biorę 10mg bo już kończę kurację.

Może ktoś ma podobny problem?
Podobno podczas brania Izoteku może pojawić się drugi wysyp... Może to właśnie on
radomalien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:17   #678
martamak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oomega Pokaż wiadomość
nie każdemu izotek musi pomóc. Ja zakończyłam kurację w maju i podobnie jak ty, w ostatnie 1.5 miesiąca, kiedy jeszcze brałam tabletki ( nawet 60mg na dobę! maksymalna dawka) nie były zachwycające. Zakończyłam kurację nie z gładką buzią, nadal miałam jakieś niedogojone krostki, czy zaskórniki, ale uspokajałam się tym, że przed 2 miesiące po zakończeniu kuracji izotek krąży jeszcze w moim organizmie i jeszcze coś się dzieje.
Niestety po 5 miesiącach od zakończenia kuracji wszystko wygląda tak jak wcześniej... Skóra mi się przetłuszcza, błyszczy i ciężko to powstrzymać, mam sporo zaskórników i bolesnych krost..
Robiłam już część badań hormonalnych w celu wykluczenia czy to jakieś odchyły hormonalne nie powodują tego paskudztwa, ale wszystko okazało się być całkiem w porządku... Jestem więc już załamana doszczętnie, przestaję walczyćć.
Może to faktycznie hormony skoro nawet izotek nie pomógł. Koniecznie zrób dalsze badania w tym kierunku. Pamiętaj, nie wolno się poddawać, na pewno znajdziesz jakąś skuteczną metodę, która Ci pomoże
martamak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:18   #679
andariel1984
Raczkowanie

Brałam izotek 3 lata temu, kuracja chyba z rok trwała...cuda sprawił, w końcu nie straszyłam bez makijażu...wiadomo, trzeba się liczyć ze skutkami ubocznymi i robić regularnie badania. Z tego co pamiętam to w ulotce jako skutek uboczny jest też wyliczona śmierć. Może to przestraszyć pacjenta (ale nawet środek na hemoroidy może przynieść neispodziewane efekty uboczne). Trądzik niestety powrócił, ale już w słabszej postaci, bez bolących gul.

Na przesusz ust lubię pomadki Bebe. Mi najbardziej przypadły do gustu (był jeszcze kiedyś taki balsam z Sephory chyba na bazie wosku pszczelego, świetnie sobie radził ze skorupą na ustach).

Może nie podziałać na każdego, ale warto spróbować.
andariel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:16   #680
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martamak Pokaż wiadomość
Ale efekty uboczne przy stosowaniu izoteku występują o wiele częściej niż przy innych lekach, koleżanka miała problemy z wysuszonymi ustami i bólem mięśni, dlatego się waham...
Wszystkie efekty mijają wraz z zakończeniem kuracji. Każdego indywidualna sprawa ile jest w stanie znieść żeby pozbyć się trądziku. Mi zależało.
Stary 2013-10-25, 22:26   #681
Alicjaa_23
Raczkowanie

[QUOTE=andariel1984;434072 14]Brałam izotek 3 lata temu, kuracja chyba z rok trwała...cuda sprawił, w końcu nie straszyłam bez makijażu...wiadomo, trzeba się liczyć ze skutkami ubocznymi i robić regularnie badania. Z tego co pamiętam to w ulotce jako skutek uboczny jest też wyliczona śmierć. Może to przestraszyć pacjenta (ale nawet środek na hemoroidy może przynieść neispodziewane efekty uboczne). Trądzik niestety powrócił, ale już w słabszej postaci, bez bolących gul.

Na przesusz ust lubię pomadki Bebe. Mi najbardziej przypadły do gustu (był jeszcze kiedyś taki balsam z Sephory chyba na bazie wosku pszczelego, świetnie sobie radził ze skorupą na ustach).

Może nie podziałać na każdego, ale warto spróbować

Koleżanko, nie wiem jaką Ty ulotkę czytałaś, że znalazłaś tam śmierć jako skutek uboczny ? Ale to chyba nie był Izotek... Nie przesadzajmy
Stary 2013-10-26, 16:15   #682
paula1513
Przyczajenie

hey przepraszam że może ciut nie w temacie ale poleciłaby któraś jakiś podkład/puder przy izo?
paula1513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 17:02   #683
loneliness18
Rozeznanie

hm zalezy od stanu Twojej cery po 4 miesiecznej kuracji wiem, że nawet przy najlepszym pudrze nie zdziałasz cudów jesli nie bedziesz mieć odpowiedniego kremu Nawilżenie to podstawa.
Stary 2013-10-27, 10:34   #684
Alicjaa_23
Raczkowanie

Najlepiej w ogóle nie używaj pudru :P
Stary 2013-10-27, 13:31   #685
paula1513
Przyczajenie

Smile Dot.: izotek

jasne że najlepiej nie uzywać ale wiadomo z domu wychodzić trzeba a zeby wyjść trzeba się dobrze czuć, chodzi mi polecenie czegoś naturalnego co nie zatyka porów poprostu
paula1513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:48   #686
loneliness18
Rozeznanie

Puder jak i cała reszta kosmetyków jest dla ludzi. U jednych dziewczyn "właściwości zatykające" będą zauważalne stosując lekki bb krem a u innych np revlon. Nie ma na to reguły. Pracuje w biurze więc dobre wykonczenie twarzy to podstawa. PO 8 h pracy pierwsze co robie to zmywam makijaż i nakładam dobry krem. Przede wszystkim nigdy nei chodzę spać w makijażu. Każda skóra jest niestety inna - jak widać każda z nas ma inne sposoby " na siebie"
Stary 2013-10-28, 10:02   #687
Alicjaa_23
Raczkowanie

Macie rację dziewczyny, dobry podkład czy krem BB dużo daje. Ja teraz nie używam ani kremu ani podkładu i cera jest szara, bardzo matowa. Chyba trzeba jednak wrócić do starych zwyczajów i używać na co dzień jakiegoś dobrego podkładu
Stary 2013-10-28, 10:29   #688
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alicjaa_23 Pokaż wiadomość
Macie rację dziewczyny, dobry podkład czy krem BB dużo daje. Ja teraz nie używam ani kremu ani podkładu i cera jest szara, bardzo matowa. Chyba trzeba jednak wrócić do starych zwyczajów i używać na co dzień jakiegoś dobrego podkładu
na świecie ejst niewiele kobiet, ktore mogą pochwalić sie idealną cerą. Reszta niestety musi się czymś ratować Na rynku większość pudrów prócz krycia, matowienia ma również wł pielęgnacyjne więc bez obaw. wszystko ejst dla ludzi.
Stary 2013-10-29, 21:33   #689
ikulinka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paula1513 Pokaż wiadomość
hey przepraszam że może ciut nie w temacie ale poleciłaby któraś jakiś podkład/puder przy izo?

ja stosuję izo od dwóch miesięcy i tak jak przed kuracją dziennie używam revlonu trochę podkreśla suchą skórę to fakt (nawet przy dobrym kremie nawilżającym), ale matuje i maskuje tak jak żaden inny podkład
ikulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 07:02   #690
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ikulinka Pokaż wiadomość
ja stosuję izo od dwóch miesięcy i tak jak przed kuracją dziennie używam revlonu trochę podkreśla suchą skórę to fakt (nawet przy dobrym kremie nawilżającym), ale matuje i maskuje tak jak żaden inny podkład
Nigdy nie stosowałam revlonu - słyszałam bardzo dobre opinie ale pytanei jak sie bedzie zachowywac przy stosowaniu izoteku. Na allegro jest w dobrych cenach - połowe tańszy. Jak z odcieniami??

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości