|
|
#661 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Obozy - wakacje 2008
Kto Jedzie ze Szczecina na obóz do Hiszpania - Lloret de Mar ---->>27.07-7.08 Pisac na Gadulca 10385840
![]() ![]() |
|
|
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wiec tak... lol pisze to wszystko chyba po raz nie wiem który, bo co chwile ktoś się na innymf orum o coś pyta ;D Wycieczki -ja byłam na pakiecie - rejs-za***isty, Ateny tez fajnie, meteory takie sobie... tylko widoki fajnie i nic więcej ![]() Picie - opiekunowie z drugiej grupy mówili, ze moga pić, tylko, żeby oni nie widzieli ![]() W mojej grupie byli opiekunowie po ok.25 lat ;D nic nie gadali jak widzieli, że wypiłaś raz tylko wylali resztkę metaxy, ale to też zalezy od tego kto i jaki ma kontakt z opiekunem Raz tylko się w****ili jak zobaczyli ekipę nad morzem, nawalona i kąpiącą się w morzu - z tym im się nie dziwie. My raz z dziewczynami wróciłysmy po paru drinkach, w mokrych ciuchach po kąpieli w morzu (na dodatek burza była) i tylko się uśmiechnęli ![]() Na plaże chodziliśmy w godzinach 10-13, 16-18;30, samemu zbytnio na plaże nie mozna było chodzić, ale ja pare razy byłam, nikt mnie nie widział i nic nie mówił ;p Nie chciałaś siedzieć na plazy to mówiłaś że idziesz do pokoju,albo na miasto i spoko. Do 23 mozna było samemu chodzić po mieście itd., ale jak wóciłaś pot ej godzinie to raczej nic nie mówili, tylko ewentualnie - wiecie, że jesteście za póxno? o 24 hotel niby był zamykany... W clubie byliśmy z dwa razy, raz do 3 i drugi raz do 2 za drugim razem, usnęłam w lozy ,a metr obok siedział opiekun ;p ![]() Ok tours niezbyt zorganizowało ostatnid zień... ale o tym później ;p
|
|
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
a leci ktoś może do Egiptu z ok tours?
termin - 5.08-19.08??
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
A może był ktoś z was w Cannes ?
|
|
|
|
|
#665 |
|
Przyczajenie
|
Ludzie, nie jedżcie nigdy z OK Tours!! Dzisiaj wróciłem z obozu w Chorwacji, zorganizowanego(o ile to można nazwać organizacją) przez to biuro podróży. Nigdy nie byłem na tak syfiastym wyjeździe za 1500 pln.
Zaczne od tego, że broszury OK Toursa kłamią!! Jutro w tej sprawie będę dzwonił do biura konsumenta. Podam trzy przykłady: 1) na zdjęciu hotelu było widać tylko sam budynek bez okolicy, która wg. nich miała być bardzo malownicza. Co się okazało? A to, że mieliśmy dwa widoki, jeden na wyspe KRK bez roślinności, drugi na oczyszczalnie ścieków lub elektrowanie, nie wiadomo co to było do końca. 2)Na zdjęciu pokojów było widać w miare zadbane ładne pokoje z dużą ilością światła, my dostaliśmy pokoje w których było połno pleśni na podlodze i na ścianach, brakowało desek klozetowych, śmierdziało z toalety jak ze śmietniska i po kąpieli przed domkiem SZAMBO wylewało. Wszędzie było pełno kurzu i pajęczyn. Brakowało klamek od drzwi, okiennice były połamane, stoliki ledwo stały. 3) W ofercie biura pisało, że będziemy mieli do dyspozycji boiska do siatkówki i koszykówki. Po przyjeździe okazało się, że nic takiego nie istnieje i nigdy nie istniało. Poza tym nasza plaża wygloądała tak: 4m kwadratowe piasku zmieszanego ze żwirem, kilkadziesiąt metrów ścieżek betonowego brzegu na których ledwo 2 osoby mogły się zmieścić. Nie było miejsca gdzie nie można by sobie było zrobić krzywdy przy wchodzeniu do wody: albo bardzo śliskie skały albo bardzo ostre skały i płycizna w miejscach gdszie można by skakać do wody. Jedzenie oceniam na 4/10 pkt większość ludzi przez pierwsze dni miało bule brzucha. Generalnie zjadliwe były tylko: krem orzechowy, jedna z kilku szynek, świerze warzywa do obiadu, smarzone ziemniaki i chyba nic więcej. Obok mieści się pizzeria gdzie za 30 kun(15 pln) można zjeść małą pizze cienką jak kartka papieru i niezbyt dobrą. Mieliśmy 2 opiekunki, które ciągle narzekały. Musieliśmy się zbierać o dokładnej godzinie na śniadanie, obiad, kolację, pójście na plażę, bo inaczej za każde spóźnienie odbierały nam poł godziny snu(wcześniejsze śniadanie) oraz poł godziny wcześniej musieliśmy iść do pokojów. Nigdzie nie można było iść w mniejszej grupie albo bez ich wiedzy. To było coś w stylu obozu pracy. Nawet na plaże nie można było iść gdy im się coś nie spodobało. Autokar, którym jechaliśmy był bardzo ciasny. W dodatku kierowca puścił sobie klimatyzację na cały regulator a z tyłu i pośrodku ludzie smażyli się dosłownie, a opiekunki którym dobrze było z przodu mówiły, że nic się nie da z tym zrobić i klima działa dobrze. Gdy ktoś potrzebował przystanku po kilku godzinach jazdy kierowcy nie chcili się zatrzymać ale jeśli po pół godziny jazdy od poprzedniego przystanku któremuś z nich lub opiekunce się zachciało to musieliśmy stanąć i tracić kolejne pół godziny siedząc w upale. Już nigdy ja ani żaden z moich znajomych nie pojedziemy z OK Tours na wakacje bo to są poprostu zdziercy kasy. Hotel nie zasługuje nawet na jedna gwiazdkę. Autokar był poprostu beznadziejny.
|
|
|
|
|
#666 |
|
Przyczajenie
|
kurcze troche sie boje teraz jechac słyszy się o tych wypadkach i wogole jade w sobote a ma padac .. boje się i to strasznie .
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jadę w sobotę. Ale chyba nie ma czego się bać. Po wypadku w Serbii raczej będzie większy nacisk na sprawdzanie kierowców, autokarów i firm wynajmujących autokary. Będzie dobrze .
|
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wybieram się na obóz do Berlina z biura Natura.
Jest to obóz z uczestnikami z całej Polski. ![]() Wyjeżdzam w tą niedzielę. |
|
|
|
|
#669 |
|
Rozeznanie
|
primer, a byleś na młodzieżowym czy studenckim? A jak wycieczki?
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Kolezanka była. Dokładnie z biura Almatur. Mówi, ze było fajnie ale z organizacją marnie
|
|
#671 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo wyjeżdżam już we wtorek i chciałabym wiedzieć poprostu wszystko. Które wycieczki są najlepsze? Czy we Francji jest drogo? No i mówisz że z organizacją marnie ale w jakim sensie? |
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Moni_sss91; A jak sytuacja z łazienkami i pokojami ?
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dokładnie, to tlyko tak koleżanka mi po skrócie stresciła, ze organizacja marna i więc słychać jezyk poslki niż francuski, bo tyle polaków. Jeszcze mówiła, ze francuzi ładni są.
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki i tak za jakąś informacje... ;* szukam opinii o tym obozie w necie ale jakoś nic praktycznie nie ma ;/ Ale mam nadzieje że będzie fajnie
) Już sie doczekać nie mogę... ;D
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
fotka pokoju -->
http://i166.photobucket.com/albums/u...1/DSC07048.jpg (jeszcze na przeciwko tych łóżek stała szafa i na niej telewizor i obok jeszcze jedno łóżko i taka jakby toaletka - półeczka i lustro, na kolejnej ścianie była taka jakby szafeczka kuchenna z blatem i lodówką) fotka balkonu---> http://i166.photobucket.com/albums/u...1/DSC07051.jpg Jeśli chodzi o łazienkę to nasza była względna, prysznic bez brodzika, ale jest zasłonka, normalny kibelek, umywalka, lustro i wieszaczki. Fotki niestety nie mam. Serio po tym co się naczytałam w internecie o tym hotelu, to byłam zdziwiona, że jest tak czysto i schludnie, pozytywne zaskoczenie :p No jedzenie niezbyt dobre, ale tam to się nawet jeść nie chce
|
|
#677 |
|
Raczkowanie
|
Siem.
![]() Jedzie ktoś może z Almaturu Do Włoch Cesenatico ( Riviera Adriatycka ) w dniach od 30.07.2008r do 10.08.2008r ;D A może już z Was był w hotelu (La Perla - składa on się z trzech budynków ) jeżeli tak dajcie znać na forum. Zadam kilka pytań ;D |
|
|
|
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
Moni_sss91; To mnie uspokoiłaś troszkę
Dzięki Pokój wygląda okej , zresztą nie mam zamiaru tam siedzieć
|
|
#679 |
|
Przyczajenie
|
to już jutro wyjazd na Sycylie z biora BUT
wracam 31 to napisze jak było pa ; ** |
|
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
Wybiera się ktoś z Was z biura Almatur na obóz (kolonie) do Cesenatico (Riviera Adriatycka) W terminie od 30 lipca do 10 sierpnia. Ja jade z przyjaciółka na językowy. Wyjeżdżam z Białegostoku (daleko)
Piszcie na gadulca kto jedzie na ten obóz (kolonie) w tym terminie ;D 10010653
|
|
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
A ja jutro wybieram się z Almaturu na Słowację (Slanicka Osada). Obóz rekreacyjny. Ojj, mam nadzieje, że grupa będzie fajna. Patrząc na cenę warunki będą z pewnością bardzo...hmm...delikatnie mówiąc kiepskie. A jak to jest z tymi wycieczkami fakultatywnymi? Zastanawiałyśmy się z kumpelą nad innymi obozami, ale ceny wycieczek nad dobiły. Skąd ja wezmę kasę na obóz + 10 wycieczek w cenie około 40 euro. I dlatego zrezygnowałyśmy z np Włoch. Głupio by było gdybyśmy były jednymi z nielicznych, które wybrały się raptem na parę wycieczek. Także jakie macie wspomnienia. Na wycieczki fakultatywne jedzie większość czy raczej wybierają sobie, na które jadą, a na które nie i grupy są różne?
|
|
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
a czym ty się przejmujesz??
u mnie na obozie były i osoby, które nie jeździły na żadne wycieczki fakultatywne. Zresztą nie wszystkie wycieczki się odbywają, u nas z 8 wycieczek odbyły się 4 ![]() Najlepiej poszperać w internecie i wybrać kilka wycieczek ja byłam na 3, zapisana byłam na 4 i cieszyłam się, ze tej jednej nie będzie, bo bym miała mało czasu na plaże i wieczorne imprezowanie
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Popieram. Ja np. wybrałam jak narazie (może coś się jeszcze zmieni) ijest git. i na pewno bede miec czas n aplaży poleżeć. Ej wiecie może czy jeżlei mam wykupiony bilet do Mirabilandi na cały dzień to mogę również korzystać z basennów?
|
|
|
|
|
#684 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ping pong, boiska3 do siatki, 1 do nogi. Tuż przy plaży. Leżaki za darmo. Generalnie można było sobie wychodzić na nią kiedy się chciało. Miejsce na dyskoteke. Trzeba przyznać, że czaderskie. Zbiegała się na nasze dyskoteki cała okolica. No właśnie okolica.. hmm krajobraz troszke jak po wyludnieniu ![]() Natomist centrum ok. 1km już bardzo satysfakcjonujące. Jedzonko dobre. Wiadomo codziennie makaron. No ale dało się przeżyć. co do wycieczek to polecam chyba najbardziej dyskoteke Altromondo w Riminii. I mirabilandie
|
|
|
|
|
|
#685 |
|
Przyczajenie
|
Jedzie może ktoś do Poddąbia z Jaworzyny?
|
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
]dobry;D jakis czas temu wrocilam z obozuu z Hiszpani<33333 jak macie wybierac to doradzam wam w 100000%. bylam z biura Harctur Krk ... slyszalam wiele złych opini na ten temat ale nie bylo tak zle. mialysmy 3 opiekunki 2 starsze a jedna miala 22 lata a zachowywala sie jakby miala 50. nikt tej pani nie lubial;d bylam w hotelu VILLA garbi bardzo fajny hotel, ladnie w lazienkach czysto w pokoju tyle ze ja mialam okno z widokiem na uklice jescze na pierwszym pietrze;./ no ale coz wytrzymalama. Plaza i morze pieeeekne plazka zwirkowa , ja chodzilam na plaze kolo 10 do 13-30 na obiad a jak po obiedzie przychodzilamto nawet nie bylo gdzie pupeczki polozyc. osobiscie polecam wam sie opalac kolo skałek po prawej stronnie naprawde ładnie
dużżżżżooooooo ładnych chlopakoww naprawde duzo poznacie napeewno wiele osob tylko musicie znac angielski ale bez niego tez sobie poradzicie. pełno polakowreklamuje dyskoteki .. nie pojdziesz do sklpeu nie zaczepiona ani razu;d. dyskoteki... polecam ST.tropez tam bylo fajnaie ale bylam tez w Tropicsie na ktory kupilam karnet za 20 euro i bylam tam tylko raz;/ bo moim zdnaiem kupaaa;d ja jechalam autokarem mordenka mowie wam wybierajcie sobie wycieczki autokarowe bez 9-cio godzinnych postojow w Gardalandzie czy w Veronie... bo to jest naprawde mordenka .. u nas niektore laseczki myly sobie glowe na stacji....nie komentuje tego . zabierzcie sobie na droge jakies chusteczki nawilzaajace no to chyba tyle jak macie jakies pytania to piszcie pozd
|
|
|
|
|
#687 |
|
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim
Mam pytanko;p Czy jedzie ktos z Bydgoszczy na jakis obóz w sieprniu?;p Obojetnie z jakiego biura oraz obojetnie dokad; p Może troche dziwnie napisalem, ale pierwszy raz chce jechac na oboz, a nie mam z kim, poniewaz kumple/kumpele byli juz na obozach ale niestety w lipcu, a jak sie pytam to nikt w sierpniu nie jedzie, a samemu to troche dziwnie, bynajmniej jak jade pierwszy raz ![]() ![]() wiadomo ze sam tam nie bede, ze sie pozna nowych ludzi; ) ale jednak wole kogos z bydgoszczy, kogos z kim zapoznałbym sie przed wyjazdem; p Edytowane przez mihus91BDG Czas edycji: 2008-07-22 o 00:33 |
|
|
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
ja też w tym roku jechałam po raz pierwszy na obóz i też sama,. Dopiero jakoś w czerwcu jedna dziewczyna z klasy sie dopisała na ten sam termin..., ale z nią to tylko kwestia była siedzenia w autokarze w jedną stronę, jechaliśmy do grecji i po drodze było zwiedzanie Budapesztu <-- własnie tam większosć ludzi zaczęła się jakoś integrować. Serio
poznasz wieeeelu ludzi, w autokarze ktoś na pewno będzie z tobą siedział, potem do pokoju dostaniesz kogoś ![]() Ja jeszcze w tym roku lecę do Egiptu ,t ym razem całkiem sama, nawet nikogo na necie nie poznałam Do grecji trochę panikowałam , szukałam ludzi na forach itd. I po tym pierwszym obozie, stwierdziłam, że byłam głupia, ze nie jeździłam wcześniej na obozy , bo nikt ze znajomych nie jechał... a w tym roku się przełamałam I były to jak narazie najlepsze 2 tygodnie w moim życiu ![]() Tylko musisz się pospieszyć z decyzją, po już resztki miejsc zostały.
|
|
#689 |
|
Przyczajenie
|
hmm, kurcze, myśli zabijaja myśli; D raz jestem na tak a raz na nie jesli chodzi zeby samemu jechac;S sam juz nie wiem
a jesli chodzi o miejsca to na sierpnia jeszcze sporo ofert jest<jak na razie> ehh, musze to jeszcze przemyslec
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ile Ty masz lat czlowieku ? Ze dziewczyny moga sie bac jechac same to jeszcze rozumiem ale chlopacy ? hah ... Ja np. wole jechac samemu, nie znajac nikogo, wtedy przynajmniej jest ciekawie, cos sie dzieje i mysle ze na tym polegaja obozy ... A jak masz jechac z kumplami to kupcie sobie wycieczke z biura podrozy , jeszcze taniej Was to bedzie kosztowalo i nie bedziecie musieli chodzic za raczke z Pania wychowawczynia ![]() Wyluzuj czlowiek ... Rezerwuj poki jeszcze sa jakies oferty i zobaczysz ze pozniej nie bedziesz tego zalowal ;] |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

Pokój wygląda okej , zresztą nie mam zamiaru tam siedzieć 

a jesli chodzi o miejsca to na sierpnia jeszcze sporo ofert jest<jak na razie>