Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-15, 19:16   #661
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

Basiu fajnie pocieniowane włoski Miłego malowanka

Tak się malujecie, malujecie... a u mnie 2 farby stoją już ze 2 tygodnie i się zebrać nie mogę. Ostatnio malowałam brązem a teraz mam pół porcji brązu i dokupiłam jasny mahoń. Chyba się jutro rozgrzeszę i pomaluję. Nie wiem tylko co to wyjdzie z takiej mieszanki Zobaczymy

Teraz Hadzi dokarmia Miśka mlekiem i zaraz będzie go usypiał. Zauważyliśmy, że jak dostawał samo mleko z dodatkiem kaszki to nie mógł zasnąć bo głodny był. Teraz zmieniliśmy mu zestaw kolacyjki. Najpierw karmię go michą kaszy na gęsto, później dopiero jest rozbieranie, obrabianie i jak już leży w łóżku, to Hadzi daje mu mleko z kaszką żeby go "dopchnąć".
Niestety ta zmiana nie ma wpływu na dalsze budzenie się Miśka po 3 godzinach na następną porcję mleka. Kiedy on zje kolację o normalnej porze i obudzi się dopiero na śniadanie Łojjj, marzy mi się
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 20:02   #662
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Dziękuję Julitko
Idę właśnie zmywać farbę, a poza tym siedzę i rozliczam delegacje, bo mam trochę roboty i musze ja nadgonić

No i jestem Farba zwała sie Drzewo hebanowe i jak sama nazwa wskazuje ma być czarna, ale na obrazku był taki ładny brązowy kolor No i mi chodziło właśnie o brąz. A tu co? Czarny No ale moze jak wyschną to będą brązowe. Mam nadzieję...

ALBUMY
[*] 18.06.2010

Edytowane przez bassienka
Czas edycji: 2008-05-15 o 20:27 Powód: dopisek
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 20:34   #663
Synta
Rozeznanie

GG do Synta

freddy: żadne słowa nie są tu odpowiednie.... ale trzeba wierzyć !!!!!

Basiu: daj znać co wyszło na głowie po wyschnięciu... oby nie tak jak u Ani z Zielonego Wzgórza

Synta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 21:26   #664
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Basiu ile macie kilometrów do Podkowy. Na chwilę obecną jedziemy do Angie
Stary 2008-05-15, 21:33   #665
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Basia dawaj tu fotki tego drzewka hebanowego Ja sobie kiedyś ufarbowałam na ciemny brąz (też był taki ładny na obrazku ) i wyszedł mi czarny jak noc kolorek Niestety nie był on dla mnie. Nie dość, że mam zołzowaty wyraz twarzy to jeszcze ten czarny kolor i już w horrorach bez charakteryzacji mogłam grać albo w bajkach dla dzieci - złą czarownicę

Synta nawet nie wiesz jak to miło znów widzieć Cię "aktywną"
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Stary 2008-05-15, 21:58   #666
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Podczytywała nas Dotkadotka, Lachkasia, Ania i co?.....i zniknęły

Gołabeczku pisz co u Was.

Stary 2008-05-15, 21:58   #667
golabek
Wtajemniczenie

Witajcie

Ewa wena i dobry humor mi przeszedł Najważniejsze to walczyć do końca i oby skończyło się sukcesem Trzymamy mooooooooooooooooocno kciuki

Marta i Julitka super te piaskownice Ja miałam kupić plastikową ale teraz na bank kupię drewnianą.A że chcę ją szybko to skoczymy po drodze na wieś do obi

Kasiu u nas tez nie ma babylandu.Może znajdę je gdzieś w necie.

Idę powiesić pranie i jutro czeka mnie wielkie prasowanie bleeeeeeeeeeee

Mam jeszcze chwilkę bo pralka wiruje
Schodziliśmy dziś pól miasta za czapką cienką i wiązaną.Normalnie nie ma na Bartula rozmiaru.Bodów też nie ma.Były tylko dziewczyńskie.Kurna tyle niby sklepów i lipa.Za to na pocieszenie kupiłam mu kilka par spodenek krótkich bojówek.A propo do fryca też muszę się już wybrać Ale tym razem tylko obcinanko.Może zdążę jeszcze kilka fot zmniejszyć

Udało się.Foty w większości z działki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Barti 004a.jpg (120,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Barti 014a.jpg (81,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Barti 027a.jpg (98,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Barti 045a.jpg (90,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Barti 051a.jpg (133,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Barti 052a.jpg (106,3 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez golabek
Czas edycji: 2008-05-15 o 22:25
golabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 22:02   #668
kaśka333
Zadomowienie

No to poczytałam i pustka w głowie. Nie wiem co komu pisać, spanko mnie wzięło, ale twarda jestem!!! I BENDEM pisać i odpiszę, bo jak sobie jeszcze dzień przerwy zrobię to znów nie będę w temacie. Hmmm... od kogo zacząć. Wiadomo... od Freddy

Freddy nie wiem co dodać do tego co już przeczytałaś w poprzednich postach, chyba tylko to, że nie można tracić nadziei (choć to też zostało powiedziane) Jesteśmy z Tobą i wierzymy, że jednak młody, silny organizm szwagra przechytrzy to cholerstwo. Jest mi ogromnie przykro i łączę się z Wami w tych trudnych chwilach...

ALBUMIKI
kaśka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 22:20   #669
kaśka333
Zadomowienie

Hadżi GRATULACJE!!!! Mogę Cię kiedyś wynająć? Tzn. jak będę z Marcinem jechać na zakupy i powie mi, że jestem niezdecydowana to wtedy Ty wkroczysz Butki super! Widać, że wygodne, bardzo mi sie podobają Lejdis już mam tylko nie mam kiedy obejrzeć, dlatego wolałam iść do kina, miałam okazję. Jak czytałam Twojego posta to akurat się ściągał, czytasz w moich myślach
Julitka ale fajna piaskownica! A Misiu to jest taki śliczny jak dziewczynka Nie chce mi się wierzyć, że daje Wam popalić, bo ma buźkę jak aniołek Bardzo ładna azalia, ja myślałam, że azalia to tylko w domu urośnie, ależ ze mnie ogrodnik
Marta widzę, że Wito jest zachwycony piaskownicą, dom wymalował to się do piaskownicy przeniósł, co do bodziaczków to mam kilka z Baby Club i są super, potwierdzam, jak teraz pojadę do Marcina to chyba nakupię w Mothercare, bo też są bardzo fajne.
Angie Milusia urocza dziewczynka, no ale cóż się dziwić? Po rodzicach to ma!!! A fryzurka pierwsza klasa, super, jak to Kamila napisała - to jest Twój kolor I z grzywką Ci lepiej, przyzwyczaisz się. W porównaniu do pierwszego zdjęcia to jesteś 100% "wyraźniejsza"!!!
Basiu ależ Emilcia jest podobna do Karola! A do Ciebie siostra zastanawiałam się, podobnie jak Czarinka, czy to Ty? Fryzurka super, jestem ciekawa koloru, może wkleisz zdjęcia zanim napiszę tego posta

Co jeszcze komu?

Już wiem...

Gołąbku ja czapeczki dostałam w spadku, całe szczęście, bo jak ostatnio lookałam na czapeczki to nic kompletnie mi się w oczy nie rzuciło, no szok, tyle sklepów i goowno jest.
Synta ale Piotruś pucuś śliczny, a Paulinka to dama już!!!

A my dziś połaziliśmy po dworku, cieplutko było, więc Krystian biegał w koszulce i ogrodniczkach-spodenkach. Ale jest śmiesznie opalony -dłonie i policzki

Ooooooooooooooo!! Tak myślę i myślę co miałam Julitce napisać i mi sie przypomniało!
Julitko u mnie dziś przemysł sosnowy Marcina babcia dała mi przepis na oszczędność cukru. Gdybyś posłuchał mądrej koleżanki Kasi i zebrała teraz odrosty to też byś przyoszczędziła Babcia gotuje te odrosty i do odcedzonego wywaru dodaje cukier. Ja dziś zrobiłam połowę swoim sposobem a połowę babcinym. Mimo wszystko uważam, że stary sposób jest lepszy bo jest czysty sok z cukrem. Zapomniałam Ci napisać, ale pewnie to wiesz, że trzeba spasteryzować potem ten syropek. Nie wiem ile masz tych słojów, ale tak sobie pomyślałm, że gdybyś chciała mieć więcej syropu to nie będzie źle jak np. teraz część wrzucisz do gara, zalejesz wodą i ugotujesz. Potem gorące do słoiczków bez potrzeby pasteryzacji. To taka moja sugestia tylko

Łoj, miałam zdjęcia jeszcze zmniejszyć, ale nie wiem czy to dziś zrobię

ALBUMIKI
Stary 2008-05-15, 22:24   #670
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Gołąbeczku ja też jak patrzę w sklepach to większość "dziewczyńskich" rzeczy jest
Jutro jadę kupić Miśkowi krem z filtrem (dobrze, że nie ma podziału na dziewczynki i chłopców ), piżamkę, sobie chcę kupić cążki do skórek bo moje stare już umarte są, i może samoopalacz jakiś sobie kupię bom blada

Kasia333 jutro poczytam co odpiszesz, bo Hadzi już z butlą mleka do Miśka wędruje i "każe" mi kompa wyłączyć

Stary 2008-05-15, 22:31   #671
golabek
Wtajemniczenie

Julitka fajnie że wyrwiesz się do miasta.Udanych zakupów

Reszta fot
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Barti 056a.jpg (107,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Barti 064a.jpg (107,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Barti 026aa.jpg (89,7 KB, 8 załadowań)
golabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 22:47   #672
kaśka333
Zadomowienie

Troszkę zdjęć. Niestety na większości jestem ja... z moimi worami pod oczami, bo szwagier zrobił nam sesję

ALBUMIKI

Edytowane przez kaśka333
Czas edycji: 2008-11-12 o 21:08
Stary 2008-05-15, 22:48   #673
kaśka333
Zadomowienie

.............

ALBUMIKI

Edytowane przez kaśka333
Czas edycji: 2008-06-23 o 14:44
Stary 2008-05-15, 22:54   #674
bassienka
Zadomowienie

No i zobacznie jaka czarna chol***a wyszła A fe... Ale moze w świetle dziennym będzie lepiej. Nie patrzcie tylko na twarz, bo już bez makijażu A przy tych ciemnych włosach, to już wogóle "blada twarz"

Hadżi super, ze jedziecie Sprawdziłam na mapie i my mamy 230 km, to jakieś 5 godzin jazdy. Od Was to tylko 100 km

Julitko ja kiedyś tez miałam czarne włosy- malowane oczywiście mam na myśli. ja wogóle jak byłam mała to miałam czarne, jak u mojego taty, ale później zaczęły mi się robić brązowe.

golabku śliczny jest Twój blondasek

Aha, nie miałam wcześniej czasu, Synta Paulinka jak prawdziwa modelka pozuje do zdjęcia a Piotruś fajnie wyglada w tej czapeczce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6004375.JPG (77,9 KB, 20 załadowań)

ALBUMY
[*] 18.06.2010
Stary 2008-05-15, 22:54   #675
kaśka333
Zadomowienie

Gołąbku śliczne zdjęcia, Bartus to chyba szczuplutki jest, co? może mi sie wydaje, bo wg mojego klocka to wszystkie szczuplutkie.

Czarinko ja też poleciałam na samochód... teścia, a Marcin nim jeździł. A tak serio to my też wszystkiego sami się dorabiamy, no prawie. A robot kuchenny to świetna sprawa Sama mam malakser i nie wyobrażam sobie, żeby mi go w kuchni brakowało. Jak się spotkamy w Anglii to jakis placuszek ukręcisz w swoim nowym sprzęcie, ok.?

Basiu a co Ci się nie podoba w tych włosach??? Masz ciemną karnację i dobrze Ci w czarnych, chociaż wg mnie to one nie są takie czarne, ślicznie błyszczą i są takie żywe, mnie sie podoba, "git" jakby to mój kumpel powiedział Proponuję Ci, żebyś jeszcze jutro w świetle dziennym zrobiła zdjęcie

ALBUMIKI
Stary 2008-05-15, 23:01   #676
bassienka
Zadomowienie

Kasiu Krystianek wychodzi na zdjęciach świetnie Fajny facet z niego. A Ty ładna i uśmiechnięta jak zwykle
Dzięki W sumie do czarnych nic nie mam, ale chciałam brązowe i to moze dlatego jestem na razie nastawiona na ten kolor na nie. Cho***a mam @, a wtedy nic nie wychodzi. Moze żebym farbowała po @, to wyszedłby taki kolor jak na pudełku No nic, przyzwyczaję się

Lecę już spać, bo rano nie wstanę. A pobudka po 6.00
Dobranoc

ALBUMY
[*] 18.06.2010
Stary 2008-05-15, 23:20   #677
kaśka333
Zadomowienie

Basiu jak ja ostatnio robiłam jasne pasemka (bo wróciłam po miesiącu ciemności do blondu) to też miałam @ i trzymałam rozjaśniacz prawie dwie godziny, bo nie chciały sie rozjaśnić, także wiem coś o farbowaniu jak jest @ teraz też mam@ i jestem ciekawa czy ten syrop mi sie uda, bo ponoć przetwory też nie wychodzą kiedyś, jak miałam z 15 lat, myłam ogórki na kiszone jak miałam @ i wszystko poszło w ****u! Jak się nie przyzwyczaisz to przecież możesz za miesiąc zrobic brąz, mylę, że złapie, tylko po @!!!
Dziękuję za miłe słowa

Ja też już spadam do spanka, bo o 6 pobudka Dobranoc!!!

A jeszcze coś, zauważyłam, że jak napiszę brzydkie słowo to samo się wygwiazdkuje!!! Zawsze sama gwiazdkowałam, ale teraz nie robiłam tego bo nie uważałam, że to brzydkie słowo i sie wygwiazdkowało... Czary jakieś??? Hmmmmm.....

ALBUMIKI
Stary 2008-05-15, 23:30   #678
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Tylko sie zamelduje,ze jestem i poczytalam.Odpisze jutro,bo dzis juz nie mam sily.Do poludnia napisalam posciora i moje dziecko wylaczylo mi kompa ale nie guziczkiem tylko wyciagnal wtyczke z kontaktu-nie wiem skad jemu sie biora takie pomysly.Na przycisk zawsze zwracam uwage (zeby sie za blisko niego nie krecil),szczegolnie jak duzo napisalam albo robie zamowienia,a tu dzis moj syn mnie przechytrzyl i z kontaktu mi wtyczke wyciagnal

Dzis tylko slowko do Ewy...Ewunia,strasznie mi przykro.Mam nadzieje,ze ta chemia pomoze,ze stanie sie jakis cud,bo przeciez cuda sie zdarzaja.Bede trzymala mooocno kciuki zeby prognozy lekarzy sie nie sprawdzily-oni tez czesto sie myla.Musicie byc silni i wierzyc.Sciskam Cie mocno!

Do jutra...

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 07:09   #679
bassienka
Zadomowienie

Miłego dnia
Mam dzisiaj sporo roboty, ale mam nadzieję, ze uda mi sie później wpaść

---------------------------
Właśnie sprawdziłam pogodę i ponoć w weekend na padać deszcz i być zimno

ALBUMY
[*] 18.06.2010

Edytowane przez bassienka
Czas edycji: 2008-05-16 o 08:42 Powód: dopisek
Stary 2008-05-16, 08:50   #680
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Witam
Ja jak zwykle wszystko pisze w telegraficznym skrócie.

Basienko
Jak dla mnie to włoski po malowaniu wyszły Luxio . Zupełnie nie rozumiem co Ci nie leży. Masz ciemną cerę i te czarne włoski pasują.
Zresztą się spotkamy, się oceni

Synta
Piotruś wygląda Zajefajnie. Czy Córcia nadal Cię ujeżdża ?.
Bardzo ładnie wyszliście na zdjęciu. Luxio rodzinka .
Jak Twoja głowa ???
Nawet nie wiesz jak się cieszę że wreszcie coś napisałaś.

Golobku
Bartuś Cudny Opczyk ! Ta fotka przy rurze z przechyloną główką jest The Best !
Powiedz mi co Ty chcesz z włoskami robić. Masz je dosyć krótkie i jeszcze będziesz ciąć ??

Kasia333
Tzn. jak będę z Marcinem jechać na zakupy i powie mi, że jestem niezdecydowana to wtedy Ty wkroczysz

Dobrze, wkroczę

Kasiu
Śliczny ten Twój Cudaczek a okulary na czapie mnie powaliły
Bardzo mi się podobają portki Krystianka. Takie lubię. I krój i kolor jest Luxio.

Odnośnie tych odrostów to na razie Jula zacukrowała dwa słoiki a jeszcze cała reklamówka tych pędów czeka na obróbkę.

Angie daj na priv swój adres i telefon !

Basiu wyjdziemy pewnie przed 10 ,tak aby Miś zasnął w samochodzie. Myślę że na 12 dojedziemy do Angie.
Stary 2008-05-16, 08:54   #681
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

No może w końcu sie ruszę

Witanko

Ewa
trzymaj sie kochana

Przepraszam, że nie podopisuję na posty, ale tyle mi sie tego nazbierało, że nie wiem od czego zacząć.
Wszystkie dzieciaczki cudowne, Wituś w piasku, Michi pomocnik, Emisia - nasza laleczka kochana, Milunia ślicznotka, taką brykę ujeżdżała, Tatunia w piaskownicy, Krystianek mały agencior super ma okularki Piotruś superowy ma kaszkiet, a Paula modelka, Julek i Isiu- Aniu wspaniałych masz synków, Bartuś komicznie wykrzywia główkę, w ogóle wszystkie nasze brzdące są naj, naj

Basiu
mnie sie podobasz w tych włoskach, ale Tobie muszą pasować

Angie
kolorek i cięcie bomba, bardzo Ci pasuje

Co u nas?
Nikodem przesypia już całe noce w łóżeczku, co dla mnie jest nie lada powodem do dumy, zważając na jego alergię łóżeczkową. Chodzi świetnie, zasuwa po piachu i innych wertepach, ucieka mi z piaskownicy, zajada piasek, liże kamyczki, sypie sobie piasek na głowę( i innym też). Wyrzuca mi wszystko przez balkon - co tylko mi9ędzy barierkami sie zmieści (ostatnio jak wieszałam pranie gatki mi wyrzucił)
Obraził się na zupki, nie chce ich w ogóle tknąć, tylko by jogurciki i deserki zajadał(wczoraj wsunął danio 240g). Na dwór woła ata, ata.

Julitko poruszę sprawę Twojego pieprzyka, Ja wycinałam tydzień temu i nie miałam zaleceń na żadne szczepionki. Nie wiem czy dobrze, że sie zgodziłam?? Teraz już po zawodach, bo w poniedziałek idę na zdjęcie szwów.

Oki zmykam, czynności porządkowe dalej czynić...
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 09:31   #682
bassienka
Zadomowienie

Hadżi, KasiuL dziękuję W dzień wyglądają lepiej, takze będzie dobrze

Hadżi my będziemy wyjeżdżać pewnie tak około 6 Bo dla nas długa droga się szykuje.

KasiuL gratki dla Nikusia za spanie w łóżeczku, chodzenie i za inne nowe umiejętnosci

ALBUMY
[*] 18.06.2010
Stary 2008-05-16, 10:06   #683
Ana2
Zadomowienie

Witanko!
Jak zwykle nie mam czasu na nic.Chcialam cos wiecej skrobnac ale nie dam rady.Zaraz musze leciec do sklepu,bo dzwonil hydraulik,ze za pol godziny bedzie u mnie i cos tam bedzie grzebal przy rurach w sklepie i jakis wodomierz zakladal czy cos.
Wiec krociutko:
Angie,w nowej fryzurce i kolorku wygladasz BOMBA! Milunia przeurocza i moim zdaniem bardziej do Ciebie podobna.Super bedziecie miec gosci w ta niedziele

Basiu,Ty tez po fryzjerze bardzo ladnie ,kolorem bym sie nie martwila,bo bardzo Ci pasuje.Mysle,ze po kilku myciach kolorek bedzie taki jak na pudelku od farby.Emi na fotkach slodziutka,slicznie jej w tych "rozkach"

Marta,Wito w piskownicy super,jak Ty to robisz,ze on ci tej czapki nie sciaga? Ja cokolwiek Iskowi na glowe nie zaloze to zaraz to sciaga,nie wiem jak to w super upaly bedzie,bo on taki bledziutki i jakos ten lepek bede musiala mu chronic przed sloncem.Moze sie nauczy do tego czasu.

Kasiu,najpierw sie nad Toba "rozplyne" z zachwytu-wygladasz kwitnaco,tak swiezo i mlodziutko,w blondzie jest Ci o niebo lepiej i o jakich worach pod oczami piszesz? bo ja tam zadnych worow nie widze.Extra z Ciebie mamuska
Na Twojego Krystianka to juz mi slow brak-super chlopak! Zawsze jak na Niego patrze to przypominaja mi sie slowa mamy mojej przyjaciolki,ze "to takie zdrowe dziecko",czyli idealne pod kazdym wzgledem
Mam do Ciebie pytanko: jakiej firmy sa te Krystiankowe okularki? chcialabym kupic Isiowi.Pamietam,ze w zeszlym roku byl na nie szal na watku i ze ma je tez Marta i garnuszki.Krystian ich nie sciaga?
Acha,i jeszcze o Twoich pazurkach mialam pisac-PIEKNE!!!

KasiuL,wycaluj Nikolaska-rozbojnika za te przespane nocki.Super,ze wreszcie sie nauczyl spac w lozeczku.U nas ze spaniem lipa ostatnio,a bylo tak dobrze.

Hadzi,bootki superowe kupiles,wierze ze wygodne bo na takie wygladaja.
Julitko,Mis ma rewelacyjna piskownice! Chyba wszystkie dzieciaczki z naszego watku by sie w niej zmiescily.Co do farby do wlosow,to mysle,ze smialo mozesz pomieszac te dwa kolorki (fryzjerki przeciez tez mieszaja).Jak przeczytalam co napisalas o sobie (zolzowaty wyraz twarzy i ze w horrorach moglabys grac) to myslalam,ze paaaadne ze smiechu.Opis super ale musze Ci napisac,ze W OGOLE mi do Ciebie nie pasuje i wcale a wcale sie z nim nie zgadzam! Jestes wspaniala kobieta,a wewnetrznie miom idealem-uwielbiam Cie i podziwiam(bez podtekstow)
Marzy mi sie taki piekny ogrodek jak Wasz

golabku,Bartul slodziarz-slicznego masz blondaska!

Julek ma dzis wolne,bo u nas swieto "romeria".Zalaczam Wam filmik zebyscie mogli zobaczyc jak to mnie wiecej wyglada.Chodzi o to,ze do kaplicy w lasku jest przenoszona figura Matki Boskiej badz Jezusa na krzyzu (zalezy od swieta).Tlumy ludzi odprowadzaja tego swietego do kaplicy,poubierani w stroje flamenco.Musza przejsc okolo 15 km z kosciola w danej miejscowosci do kaplicy na obzezach miasta.Pozniej,jak juz figura znajduje sie w kaplicy,ludzie bawia sie,swietuja (tance i spiewy) przez 3 dni na tej polanie otaczajacej kapliczke.Wczesniej kazda rodzina przygotowuje swoje miejsce,maja porozstawiane wielkie namioty,pomontowane kuchnie itd i tak sie bawia przez te 3 dni.
Filmik,ktory zalaczam jest dosc dlugi ale mysle,ze warto obejrzec.Jakosc tez nie najlepsza ale nic wyrazniejszego nie znalazlam.
http://pl.youtube.com/watch?v=2kSBQd2wqeA
----------------------------------------------------------------------------------------
jeszcze Wam napisze,ze ten mezczyzna,ktory przemawia chyba w 7 minucie to burmistrz miasta Punta Umbria i przyjaciel mojego tescia.To dzieki niemu Jose przestal byc bezrobotny

Julian

ALBUMY

Edytowane przez Ana2
Czas edycji: 2008-05-16 o 10:25 Powód: dopisek
Stary 2008-05-16, 10:07   #684
dotkadotka
Raczkowanie

Atiluj ty to wszystko zauważysz. Czasem sprawdzam co tam u Was słychać. Porównuję postępy rozwoju waszych milusińskich z Adasiem i potem hmmm brak czasu na odpisanie.
Najczęściej Adaś włazi na mnie. On strasznie nie lubi jak ja siedzę przy komputerze lub rozmawiam z kimś przez telefon. Od razu marudzi, stęka, płacze i ogólnie mu odbija—ZAZDROŚNIK!

Bardzo się cieszę, że o mnie pamiętacie i dziękuję za zaproszenia do grona przyjaciół.

Synta Adaś też ma takie suche placki. Pojawiają się i znikają. Najczęściej na nogach. Lekarka powiedziała, że to uczulenie ale na testy alergiczne jeszcze za wcześnie i dobrze by było gdybym jakoś sama zaobserwowała z czego to. Powiedziała, że mam odstawić jajka, mleko, czekoladę, owoce cytrusowe, jogurty, absolutnie nie dawać danonków. No i potem pomału wprowadzać te produkty i obserwować. Ale jak na razie plamki pojawiają się i znikają a moje dziecko je tylko jabłka , sinlak zamiast kaszek na mleku, jajka ogląda z daleka. No i cały czas jest na cycku. A może to od proszku do prania lub płynu do kąpieli. Hmmm.
dotkadotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 10:26   #685
dotkadotka
Raczkowanie

Codziennie chodzimy na plac zabaw i jeździmy na rowerze. Kris czyli mój TZ kupił Adasiowi fotelik na rower http://www.allegro.pl/item359308963_fotelik_row erowy_hamax_kiss_czarny_k rakow_sklep.html
Jest bardzo fajny.

Ktoś jakiś czas temu pytał o wózek JANE. Ja mam Nomada
Opinie o nim napisała Anna. W 100% się z nią zgadzam. Wiem jeszcze, że mieści się w bagażniku małych samochodów tj. citroenaAX i pegout206, oraz z Oplu Astrze. Sprawdzałam.
Ale niestety nie ma rzeczy idealnych i wszystko może mieć wady.
Ostatnio zauważyłam, że na budce wózka pękła na zszyciu trochę folia. Ponadto coś nie tak działo się z hamulcem. Tak jakby lekko opadał. Wkurzyłam się strasznie w końcu to wózek za 1400 zł. Oddałam wiec go do reklamacji.
Sklep reklamację przyjął. No ale zobaczymy co powie serwis. Dam znać.
Całe szczęście pożyczyli mi wózek zastępczy. Taki najzwyklejszy baby Dreams. Nie wiem czy na pocieszenie czy co ale dostałam 3 frotowe prześcieradła na fotelik samochodowy i jeździk dla Adasia o taki http://www.allegro.pl/item364498873_fisher_pric e_hipopotam_klocki.html

W sumie to sklep trochę mnie zaskoczył. Ale ja chce mój wózek!
Stary 2008-05-16, 10:30   #686
Ana2
Zadomowienie

Czekam na tego hydraulika i jeszcze nie przyjechal...mial byc w ciagu pol godziny.Pewnie przyjedzie jak ja sie za obiad wezme

dotka,super,ze sie odezwalas.Wycaluj Adulka od wizazowej cioci i wrzuc jakies nowe fotki.Mam nadzieje,ze Wasze problemy skorne szybko sie skoncza

Pytanie: Ktora z Was obcinala dziecku wlosy u fryzjera? Jak sie dzieciaczki zachowywaly?
Ja chce isc dzisiaj z Isiem ale boje sie,ze w polowie obcinania zacznie mi cyrki odstawiac i fryzjerka nie bedzie mogla skonczyc

Julian

ALBUMY
Stary 2008-05-16, 10:35   #687
dotkadotka
Raczkowanie

No i trochę fotek.
W niedzielę Damian -syn mojego TZ miał komunię. Wszyscy mówią, że są bardzo do siebie podobni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KomuniaDamiana11Maj2008 002.jpg (43,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KomuniaDamiana11Maj2008 009.jpg (79,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KomuniaDamiana11Maj2008 018.jpg (44,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KomuniaDamiana11Maj2008 022.jpg (81,6 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-05-16, 10:39   #688
dotkadotka
Raczkowanie

I jeszcze fotki ze świąt Wielkanocnych. Damian, Adaś, i dzieci mojej siostry Magda i Michał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PIC_0705.JPG (71,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PIC_0706.JPG (66,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PIC_0708.JPG (67,2 KB, 7 załadowań)
Stary 2008-05-16, 10:52   #689
dotkadotka
Raczkowanie

Jeszcze trochę fotek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11kwiecien2008 029.jpg (61,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11kwiecien2008 034.jpg (75,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11kwiecien2008 035.jpg (66,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11kwiecien2008 038.jpg (24,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11kwiecien2008 043.jpg (67,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maj 2008 009.jpg (88,9 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-05-16, 10:58   #690
dotkadotka
Raczkowanie

Ana dzieki za buziaczki. My przesyłamy też i to takie cmok cmok cmok.
Ja byłam z Adasiem u fryzjera i był bardzo grzeczny. Aż fryzjerka się zdziwiła. Ale kobieta była bardzo sprawna i szybka. Bawił się pudełeczkiem z żelem bo on bardzo lubi zakręcać i odkręcać wieczka no i bawił się maszynką go strzyżenia włosów ... pod moją kontrolą oczywiście.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości