|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzaki w potrzebie Forum zwierzaki w potrzebie, to miejsce gdzie niesiemy pomoc zwierzętom. Tutaj dowiesz się o akcjach na rzecz zwierząt. Przeczytasz o schroniskach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: kolejna tragedia- przygarneła psa, żeby go zabić
brak slow! :[
biedny piesek ![]()
|
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Czym zionę, to wiem najlepiej ja, a nie ty, to raz. Dwa, nie oceniaj człowieka po jedym jego poście, bo nie znasz mnie kompletnie (i nie poznasz już z pewnością). Nie życzę sobie wmawiania mi jakichś bzdur. Każdy ma inną moralnośc, więc jaką mam ja, to moja sprawa, nie twoja, rozumiesz? I nie życze sobie oceniania mnie, ani tego co piszę, bo to, czy coś jest głupie, to tez kwestia względna, podobnie jak wyzej wymieniona moralność.
BTW - nie czytasz ze zrozumieniem, gdyz (to kolejna bzdura, która mi wmawiasz ) nie życze śmierci, a wyrazam opinię co do sposobu karania ludzi, którzy zabijają.Proponuję dac mi ignora, zanim znowu napiszesz jakieś oszczerstwa względem mojej osoby. ŻEGNAM.
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny psiak
|
|
|
|
|
#664 |
|
Rozeznanie
|
no w pięty mi poszło
EOT
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozwiązań jest zawsze wiele, ale - życie jest życiem. Można sobie układać kolejne kodeksy. Nie rozumiem żadnej formy okrucieństwa. Nie podniosłam nigdy na nikogo ręki. Nawet nie oglądam mięsnych filmów, nie nadaję się nawet do oglądania sztucznych flaków. Ale, nie rozumiem idei okrucieństwa właśnie i bestialstwa. Słabo mi się robi, autentycznie, gdy czytam o tym, że ktoś zwierzęciu dla zabawy wydłubał patyczkiem oko. I jestem zdania, że jeśli ktoś zadaje komuś cierpienie, ot z czystej perwersji i zboczenia, to o ile nie jest sam masochistą przy tym, na takie cierpienie powinno się go skazać. Nowy testament: miłujcie się wzajemnie, jako i ja was umiłowałem Stary: oko za oko, ząb za ząb. Pismo Święte można streścić do tych dwóch zdań. Co wybieram, hm... Ostatnio usłyszałam w tv taki tekst: Fragment fabuły, rzecz jasna. Płatny morderca do innego specjalisty od mokrej roboty. ''Odkryłem, że jak sie wyjmuje oko powoli, to nerw się nie przerywa. X ujrzał siebie z nowej perpsektywy''. Fantazja. Zwykła fantazja. Ale nawet nigdy w życiu bym nie umiała wymyślić czegoś takiego.
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
W pięty, bo wyżej nie dało rady?
Pytanie retoryczne.. ![]() Aete - masz rację, myślę tak, jak Ty. I na tym kończę dyskusję.
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nikt mi nie wmówi, że nie mam wrażliwości. Tylko wiesz co? Mnie najbardziej dobija bezsilność. To jest dla mnie najgorsze. Zapłaci 1000 zł grzywny, umorzą postępowanko. Tak, życzę komuś takiemu, tzw. potworowi, bo to jest dla mnie zwykły gnój (i nie ''za przeproszeniem''), a nie człowiek - wszystkiego co najgorsze. Przypadki znęcania się na zwierzętami (no o ludziach już nie wspomniam) nie są rzadkie. Traktowanie zwierząt, jak przedmioty. To zreszta słabe porównanie, kto pastwi się nad krzesłami. Chcesz, to się śmiej, ale gdyby to ktoś z bliskich Ci osób czy stworzeń znalazł się w rękach takiego oprawcy, to przekonałabyś się - konieczności czego oczywiście absolutnie Ci nie życzę - czy to człowieka wypełnia jedynie smutek i żal.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 |
|
Rozeznanie
|
aeterna,że się tak obrazowo wyrażę, nie zabijesz swojego dziecka za to że rozkroi na podworku zabę. Ani męża za to, że przejedzie psa na ulicy.
Ja jestem przeciwko histeryzowaniu, w dodatku histeryzowaniu połączonemu z wybuchami niekontrolowanej agresji. I to starałam się przekazać powyżej. Wskaż mi proszę miejsce w którym usprawiedliwiam okrucieństwo ;> I czy naprawdę muszę pokazywać do którego posta jest komentarz który zacytowałaś?
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko jedna z wielu życiowych sytuacji. Wszystkie moje wypowiedzi są tymi przemyślanymi już dawno i napisanymi w sposób jak zwykle spokojny. Nie przypisuj komuś, kogo nie znasz, od razu zachowań histerycznych. Lovisie, mnie. Nie mylę wypadków losowych ze znęcaniem się. Dziecka nie zabiję za rozkrojenie żaby, ale takie jego postępowanie będzie świadczyło albo o mojej ogromnej porażce wychowawczej, albo o jego bestialstwie. Widzisz, jak patrzę na całą moją rodzinę, to nikt, nikt nie nosił w sobie tego rodzaju ciekawości, więc Twój przykład to dla mnie prawdziwa abstrakcja. Wiesz, zawsze się dziwiłam, jak można wyrzucić z domu córkę, tylko dlatego, że jest w ciąży. Syna, bo jest gejem. Wciąż się dziwię. Ale nie wymieniajmy się frazesami - jeśli mój syn miałby okazać się gnojem i dla rozrywki dręczyć psa - to chyba z tego rozdarcia moje serce tego by nie wytrzymało. (Bo nie mogłabym w imię miłości akceptować, choc z trudem, takiego jego postępowania). Nie w moim domu - tak lepiej zabrzmi. Tak, zupełnie spokojnie piszę Ci, że jeśli ktoś przypala zapalniczką kotu wibrysy, to tą samą zapalniczką powinno się temu pierwszemu przypalić fiu*a. eot juz chyba.
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Venus - widzialas zdjecia tego psa?
zostal skatowany tepym narzedziem. po czym jeszcze zywego zawinela w worek i zakopala. pogrzebala zywcem ludzie chcieli dac psu nowe zycie, bo wiele w zyciu wycierpial zostal skatowany, zabity nie mam rowniez litosci dla takich ludzi kastrowalabym tepa krajalnica do chleba, zawinela w worek i pogrzebalabym zywcem zycie tego psa bylo cenniejsze, niz tej "osoby" byla ona bardziej zezwierzecona niz ten pies. ona tego nie zrobila z nienawisci. to bylo mordertswo nienawidze jej tak, jakby zamordowala mojego psa a Tobie nic do mojej mentalnosci nie masz prawa osadzac ani mnie, ani Lovisy. tej dziewczynie slepe ramie sprawiedliwosci nie zrobi nic za to mysle ze zrobia ludzie ktorzy probowali ratowac Ozzego
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
załozylam ten watek, poniewaz proszony, by sprawe naglosnic jak sie da.
ludzie bezposrednio zaangazowani juz dzialaja w mediach prawdopodobnie bedzie program na ten temat - byc moze "uwaga" zalozylam go tez po to, gdyz moze ktos CHCE lub POTRAFI pomoc taka osoba powinna kierowac sie do podanego linku na dogomanii. tak zostal tez po to by go moc oplakac takie komentarze jak "venus in flurs" są nie na miejscu. proponuje napisac cos takiego na dogomanii na pewno spotkasz sie z milym przyjeciem. piszac wprost - watek ma charakter informacyjny - nie zycze sobie atakowania tych, ktorzy psa szczerze zaluja to jest nie w porzadku jesli masz potrzebe zaloz sobie watek na plotkowym i tam rozstrzasaj i teoretyzuj ten jest dla milosnikow zwierzat ku przestrodze tyle ode mnie.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#672 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak mozna zrobic cos takiego niewinnemu zwierzaczkowi??!!??!!??!!
Cytat:
Widocznie w facecie płynęła azjatycka krew... I co później z nim zrobili?
|
|
|
#673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powinna ja spotkać ciezka kara, naprawde ciezka.... niestety znajac realia mozliwe, ze nawet grzywny nie zaplaci
|
|
|
|
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
dziewczęta, mówiąc bardzo krótko, zamiast załamywać rączki i płakać, i opowiadac co byście komuś zrobiły, a nie zrobicie, trzeba postarać się żeby takie historie się nie powtarzały. Problem leży właśnie w tym, że to,co sie stało, to jak napisała Aeterna, kropla w morzu. Zamiat wyładowywac złość, którą budzą takie sytuacje, trzeba ją spożytkować. Chociażby próbując jakoś uregulowac Dogomanię. Pisząc petycje. Robiąc co można teraz zrobić, a nie możnaby gdyby nie obowiązywało prawo.
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
awia-wenus w sieniach? ano, tez ładnie
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Venus, nie odmawiam słuszności Twojej przedostatniej wypowiedzi, ale i nie odmawiam słuszności postępowania w zwykłym wyładowaniu gniewu.
A czego nie zrobię <-- udzielenia odpowiedzi na to pytanie pozostawię już mojemu przyszłemu życiu.
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2006-08-22 o 14:18 |
|
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Ja już wolę nic nie pisać...
A ja tak zawsze chciałam mieć goldena...
|
|
#678 |
|
BAN stały
|
To okropne, Jak można tak traktować pieska. Na szczescie mój jest kochany i dbam o niego od 6 lat
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Nie spojrzalam na zdjecia, bo na samo wyobrazenie sobie jak bestialsko ten piesek zostal potraktowany zachcialo mi sie plakac.
To straszne, naprawde. Tyle jest przepisow regulujacych adopcje dzieci. Ja wiem, ze adopcji psa czy kota nie da sie porownac do adopcji dziecka, ale nie moze byc tak, ze zwierzaki trafiaja do takich ludzi .Naprawde, serce sie kraja na sama mysl .
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
biedny piesek
Jest tak wiele rodzin w których zostałby pokochany.. a tamci go poprostu .. zabili. okropne ;(
|
|
#682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam cały zamieszczony przez Awię wątek, 172 strony opisujące dramat. Za to co spotkało tą psinę, doświadczaną przez całe życie nie ma kary. Nie ma.
Cytat:
A swoj protest może wyrazic każdy, w formie, jaką podpowiada mu serce, poziom wrażliwości i wrażenia jakie wywarła na nim ta straszna historia. Ps. Awia, dziękuję za link.
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Boże!!!!!!
![]() Jak ona mogła!!!!!! Przecież to nie człowiek tylko jakieś zwierze!!!!!! ![]() Nie mogę na to patrzeć... ![]()
|
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
łzy mi się leją strumieniami...Sama mam psa i to bardzo chorego. nigdy bym go nie zabiła!
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle że ten komentarz był śmieszny i nie na miejscu
|
|
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
straszne
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
|
#687 |
|
Rozeznanie
|
nawet nie wiem co napisać....
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
Jak mozna zrobic cos takiego?
takiej slicznej bezbronnej istotce i do tego chorej? zaufal jej a ona... ;( zatłukła bym ja gołymi rękami...
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co - im dłużej żyję na tym świecie, tym mniej z tego wszystkiego rozumiem. Po co adoptować psa, skoro sie go nie chce? Co ludźmi kieruje?
Czy ten pies miał służyć wyłącznie jako worek treningowy dla jakiegoś niewyżytego psychopaty? Jeśli nawet koszty leczenia przekraczały możliwości finansowe tej kobiety, to nie lepiej było go oddać ludziom od których go wzięła? Nigdy nie zrozumiem takich ludzi i faktycznie - zgadzam się - zieję nienawiścią do takich ludzi (a im jestem starsza, tym wiekszą nienawiść takie postępowanie we mnie budzi). |
|
|
|
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzaki w potrzebie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

) nie życze śmierci, a wyrazam opinię co do sposobu karania ludzi, którzy zabijają.

.