![]() |
#661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bliźniacze mamy
bo ja w ogóle moich dzieci na nic nie szczepię - uważam, że szczepienia przynoszą więcej szkody niż pożytku (jeżeli w ogóle jest z nich jakikolwiek pożytek
![]()
![]() |
#664 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem nie ma - jakby ich miała tyle co pisze i takie jak pisze, nie miałaby czasu na wymyślanie i pisanie tych wszystkich bzdur
![]()
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
to to już przesada:/
Na pewno nie ma dzieci, bo gdyby miała, to by tak nie żartowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
ajanna - kurka nie słyszałam o tych szczepieniach nic że można nie szczepić albo że nie przynosza rezultatu - ale też nigdy się tym nie interesowałam
![]() Jedynie na grypę się u mnie w rodzinie nie szczepi ![]() co do edyty - porażka ściema jak nie wiem - po co tylko takie historie dalej ciągnie ja bym się pod ziemie zapadła!!!
![]() |
#667 |
Przyczajenie
|
No hej babeczki
![]() Dziekuje Sonerka za wiadomosci zawsze to lepiej wiedziec wiecej od kogos kto juz przetarł szlaki...ale i tak mam niesmak :/ moze przejdzie. Jutro sie dowiem co i jak u swojej lekarki wiec sie mniej stresuje ![]() Ajanna no widzisz to mamy podobnie z tym cisnieniem ja tez mam zawsze takie niskie…nie raz w Polsce słyszałam jak ja się na nogach przy takim cisnieniu trzymam ale ja się czuje dobrze…zreszta jestem chyba bardzo żywiołową osóbką J lepiej niskie niż wysokie ![]() Z ta Edyta to ładna lipa wyszła :/ kwas jak cholera i dalej brnie w tym gównie.. ![]() Musze popakowac jeszcze pare rzeczy i obiad jakis ugotowac chociaż powiem Wam ze mam taki wstret do jedzenia ze masakra bleee jak mam cos ugotowac to mnie szlak trafia tak mi śmierdzi wszystko...najlepiej to bym chleb tylko z serkiem do smarowania jadła, kaszke z bananem i żurek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co Wy ciekawego sobie gotowałyście w ciąży?? Na co miałyście apetyt ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
brylantynko to Ty dziś nie lecisz do PL??
w jakiej części UK mieszkacie? niesmak niby jest ale przejdzie zobaczysz nie warto sobie tym głowy długo zawracać!!! co do ciśnienia to też miałam niziutkie ale zaczeły się jazdy w 32tygodniu do 32tygodnia wszystko było ok.
![]() |
#669 |
Przyczajenie
|
No Sonerko właśnie sie zbieram za pakowanie o lot mamy dopiero o 21.45 wiec jeszcze troche czasu zostało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Wam jak sie z mezem zyje?? zamierzacie wrazac do kraju kiedys? i ogolnie gdzie sie zagniezdziliscie?? Wazne ze z tym cisnieniem Ci sie unormowało ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
my mieszkamy koło Leeds na południe od Leeds, na jak długo tutaj jesteśmy sama nie wiem czas pokaże. Póki co nie narzekamy tzn mąż by chyba bardziej chciał do PL niż ja. Narazie powrót nie wchodzi w gre ale nigdy nic nie wiadomo
![]() Teraz będziesz mamuśką to nie bój się będziesz miała zajęcie ![]() pij dużo podczas lotu i pospaceruj parę razy do wc żeby przeprostować kości i jak masz to ubierz te podkolanówki do podróżowania. I zadnego dzwigania bagazy!!! wiecie co mi przyszło do głowy żeby się pobzykać i wziąć się za wywoływanie naszych bliźniaków bo już mi się dłuży to czekanie cholerka!!!
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
jak tak mówisz o wywoływaniu, to mi się przypomina od razu odcinek Friendsów, gdzie spóźniona o dwa tygodnie Rachel chce wywołać poród
![]() http://www.youtube.com/watch?v=XGJlmC7O_pk Boskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
już patrzę bo nie oglądałam
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- niezłe ![]() ja zmykam z kompika póki co mężulek wrócił z pracy ![]() dziś skręci przewijak z wanienką ![]() i może zrobi przemeblowanko u nas w sypialni żeby łóżeczko wstawić póki co jedno a potem się zobaczy
![]() |
#673 |
Wtajemniczenie
|
Co do jedzenia i apetytu, jedna wielka tragedia, nei moglam nic gotowac nawet dla meza bo mialam zapoachowstret, nawet lodowki otiwerac nei szlo bo mi cuchnelo wszytsko, raz jak zrobilam pomidorowke to myslalam ze meisa zepsute bylo, w marketach mdlilo mnie od zapachow jedzenia, wiec nei moglam robic zakupow tylko moj
![]() ![]() ![]() ![]() Do samego konca nie mailam apetytu, wmuszalam wsiebie,Ale jedynei co mi szlo to jedzenie snickersow i tego typu rzeczy ![]() I w sumie nei mialam mdłosci i wymiotow na ktore tak czekalam, zgage mialam chyba raz i taka do wytrzymania. Ale ten zapachowstret byl tak mocny ze musialam perfumy pooddawac, i papier toaletowy zmienic na bezzapachowy ![]() aa i jeszcze jak juz cos wmusilam to musialo to byc bardzo ostre, i polewalam dp tego tabasko-)) Edytowane przez anita00079 Czas edycji: 2009-03-11 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
anitka to widzisz u mnie odwrotnie tzn też mam zapachowstręt perfumów nie mogę używać ani odświeżaczy do powietrza czy balsamów zapachowych do ciała, ogólnie kosmetyki nieperfumowane muszą być. Ale nie mam problemów z zapachem jedzenia wszystko ok nawet surowe mięso nie przeszkadza w zapachu.
Co do snikersów to mam ochotę całą ciążę ale nie wolno ponoć tych orzeszków ziemnych jeść szczególnie jak ktoś alergikiem jest::/ Ale mi zrobiłaś smaka na piergoi mniami zjadłabym z kapustą albo z grzybami czy też ruskie w sumie każde zjem ![]() Teraz mąż mi pyzy z mięsem robi kupujemy w polskim sklepie i dobre są ![]() z wywoływania nici już mi mąż powiedział, że chyba oszalałam do reszty ![]() jutro się dowiem terminu cc ale się nie mogę doczekać już ![]()
![]() |
#675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309429 http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php...da5477c#191371
![]() |
![]() |
#676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Biedna Sonerka ![]() ![]() No to ja w sumie chyba cala ciaze bardzo nei zdrowo jadlam ![]() ![]() ![]() ![]() A co do wywolania to bez meza tez sie obejsc idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
ajanna - zaraz poczytam chętnie to co podesłałaś!!
anitka- hmm bez męża nie chcę zresztą ja się TAM ledwo dosięgnę ![]() co do jedzenia to ja też jem dużo słodkiego i takiego niezdrowego tym pewnie zawdzięczam swoją wagę miedzy innymi. jem dość dużo serka tego wiejskiego granulowanego jakoś mam na niego ochotę - może wapnia dzieciaki chcą ![]() ja kawy nie pije ale ogólnie nie będąc w ciąży też jakoś nie piłam kawy jedynie jak miałam migreny to wtedy pomagała. Za to colę piję ![]() Jestem bardzo ciekawa czy sprawdzi się u mnie ten zabobon, że ma się zgagę jak dzieciakom włosy rosną. Ja mam okrutne i to już od dawna więc moje się powinny urodzić chyba w perukach !!!
![]() |
#678 |
Wtajemniczenie
|
no moje prawie lyse byly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
ajanna czytam ten wątek o szczepionkach na wizażu i bardzo ciekawy nigdy o czymś takim nie słyszałam!!
ale Ty w ogóle nie szczepisz dzieciaków??
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#681 |
Przyczajenie
|
no dziewuszki jak ja lubie tu wchodzic i widziec ze tyle piszecie
![]() ![]() Sonerka widze ze juz nie mozesz wytrzymac ![]() ![]() Anitka jak czytam co napisałaś to wypisz wymaluj moja sytuacja z tym zapachowstretem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra dziewoje piszcie, piszcie a ja jak wroce w niedziele to bede miała co czytac i napisze co mi lekarz powiedział w Polsce ![]() Trzymajcie sie dzielnie ![]() Sonera jak wroce a Ciebie by juz nie było to pamietak jestem gdzies blisko i bede sie modlic zeby wszystko bylo ok ![]() Ciumeczki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
muszę poczytać o tych szczepionkach jeszcze ale tutaj w UK chyba w ogóle mniej jest szczepionek muszę się dowiedzieć.
a Ty anitka słyszałaś o tych szczepionkach i w ogóle?? PS ile mi potrzeba pajacyków i bodów dla chłopaków??bo sama nie wiem czy nie dokupić ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() miłego i spokojnego lotu uważaj na siebie i pogłaszcz od nas brzuszek ![]()
![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
wiesz co ja mialam po na samiutkim poczatku po 10 body i sposzkow.Potem pare pajacow do kupilam.W sumie na poczatku i tak w nic innego sie nie ubiera dzieci.
A co do szczepien tu sa skojarzone ale chyba tez sa podobne w polsce ale nei pamietam nazwy bym musiala w ksiazeczke zerknac, i szczepilam na rota, gdybym wiedziala ze to nei obowiazkowe to bym se podarowala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
ja zmykam z książką do łóżka czytać o cesarce żeby jutro się o wszystko dopytać
w sumie to chyba wolałabym narkozę bo jakoś mnie strach obleciał nie wiem jak ja wytrzymam to wszystko tzn tę świadomość że będą mnie kroić a ja wszystko będę słyszała :/
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
hej Dziewuszki
![]() u mnie dziś z humorkiem na bakier:/ naczytałam się o cesarce i ryczałam cały wieczór:/nie dam sobie rady nie wyobrażam sobie siebie leżącej na tym zastanym stole i świadomej tego, że mnie tną - koszmar!!!To nie dla mnie przerasta mnie. Boję się dziś tej wyzyty w szpitalu. Mam jedynie nadzieję, że mi jakiś wczesny termin ustalą bo coraz gorzej ze mną już świruję totalnie. Dziś w nocy znów spać nie mogłam takie rzucanie się z boku na bok:/
![]() |
#686 |
Wtajemniczenie
|
Sonero zobaczysz ze jak juz bedziesz lezala to tylko bedziesz czekala na maluszki i nei myslala o cieciu, ja do dzis sie doluje ze nei moglam byc swiadoma podczas cesarki, bobylam ostatania ktora zobaczyla dzieciaczki, zobaczylam je po 2 h jak sie obudzilam zawiezli mnei do nich na lozku ale malo co kojazylam, policzylkam im tylko palce u nog bo tyle widzialam
![]() ![]() Nie chcesz meic narkozy wierz mi. ![]() ![]() Nie wiem co Cie przestraszylo w ksiazce o tych cesarkach, ale wierz mi to na wyrost. AA co do narkozy, potem boli gardlo i sie ciezko oddycha ze dwa dni, bo maj sie taka rurke i to podraznia gardlo, Zmus sie do wstania choc tak troszke po dobie, to bedzie trwalo troche ale jak juz raz staniesz to pojdzie szybciej, to wazne by nei lezec.Fakt ze dwie osoby mi pomagaly, potem 3 dni na wozku jezdzilam, ale za to po prawie 2 tyg jezdzilam autem do szpitala ![]() ![]() ![]() ![]() A ztym ze spac dzis tez nie moglas to ja wierze ze przed cesarka mozesz sie rozpakowac juz-)))))))))))))))A z humorem tak samo mialam.....same watpliwosci o doły.Ale sie nie daj! Edytowane przez anita00079 Czas edycji: 2009-03-12 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
dzięki Anitka
![]() Ja właśnie boję się, że jak wezmę narkozę z wyboru to potem będę żałowała jak Ty, że nie widziałam dzieci od razu takich jak ze mnie wyszły umazianych itd itp, i że męża pozbawię tego widoku. Wydaję mi się też, że jak będziemy tam razem to będzie to dla nas przeżycie które oboje zaapamiętamy wiem że to nie to co poród naturalny ale zawsze jakies emocje i uczucia będą. Nie mniej jednak w tych ksiązkach pisało, że może się niedobrze zrobić od tego szarpania brzucha a mi się tak robi właśnie w szpitalu ogólnie i boję się, że tam im zwymiotuję czy co:/ Mam stracha przed tym znieczuleniem w kręgosłup tymi skalpelami igłami i Bóg wie jeszcze czym ![]() do tej pory to myślałam jedynie żeby jak najdłużej chłopaków dotrzymać a teraz im bliżej tej cesarki to człowiek się na niej skupia i myśli!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
Kochana nic nei bedziesz czyla a nozy i skalpeli nei daja obejrzec bedziesz maila parawanik i nic nei dojrzysz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie daj sie narkozowac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
heheh nieźle
![]() nie wiem dokładnie czy jest z wyboru ale tak mi sie wydaje dziś się dowiem wszystkiego to napiszę po powrocie - o ile mnie nie zatrzymają dziś bo ciśnienie to mogę mieć wysokie przez te stresiory ![]() ja mam 2 książki o bliźniakach jedną Bliźniaki i co dalej?nawet fajna a drugą jakąś po angielsku taka w miare. Ja już wczoraj z tych złości to zapowiedziałam mojemu że koniec z dziećmi, że już nie będziemy mieli kolejnych ![]() ![]() Ty rodziłaś w PL??
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
ja w berlinie rodzilam
![]() i mam ta sama ksiazke, i pierwsze pol jest powiedzmy ok, ale genaralnie znalazlam tam tylko kilka praktycznych rad ![]() ![]() Co jeszce,,pisze poki jeszce jestec to co chce przekazac ![]() Kapac nei musisz codziennie jak juz wrocisz. Wystarczy na przewijaku postawic miseczke z woda i ewentulanie jakims plynem(chociaz miesiac kapane byly bez bo dla skory niby lepiej)i pieluszka alba jakas szmatka obmyc.Dobra jest taka lapa nagrzewajaca nad komoda bo wtedy nie trzeba mega pomieszcenie nagrzewac, ale bez tego tez mozna sie obejsc ![]() Juz niec nei czytaj prosze Cie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.