Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-24, 12:18   #661
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!

Hej dziewczynki, ja dość długo nie pisałam ale codziennie was podczytuje wiec jestem na bieząco.
Mała WIELKIE GRATULACJE - zazdroszcze.
JA wczoraj po wizycie u ginka. Szyjka na swoim miejscu wiec sytuacja opanowana. Twardnień ostatnio też nie mam. Mała już 1600 waży, a u mnie już 10kg na plusie i lekarz stwierdził ze raczej na pewno nie zmieszcze sie w normie do 13 kg, ale jakoś mnie to nie specjalnie rusza - nawet mnie cieszy jak każdy mi teraz mówi ze brzusio już taaaaki duży
Chociaż ostatnio odstawiłam słodycze na rzecz soków z owoców i warzyw - choć bardziej z racji zdrowia malutkiej i dla jej dobra niż moich zachcianek. Nawet sobie sokowirówke kupiłam zeby nie mieć juz wymówki. Wczoraj odwiedził nas mój tato i przywiózł karton cytrusów.
Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
. a może wy macie jakiś?

kremy z jajkami odpadają więc zostaje gotowane mleko z puszki i marmolada... czy coś jeszcze?
Z nutelka

A tak poza tym u mnie to chodzimy do szkoły rodzenia - i jest super, zwłascza ćwiczenia. Super prowadzące. Praktycznie mam wybrany już szpital tylko pozostaje go odwiedzić.
Mamy małe zawirowania w zwiazku z mieszkaniem, bo tak jak wczesniej pisałam mamy mozliwość przeprowadzki - całe pietro w domku, bardzo bliziutko pracy małża, tylko kurcze duze wydatki zwiazane z przeprowadzka i to nas troche stopuje.
A czas ucieka
Tyle moich wywodów. Trzymajcie sie cieplutko noi rozpakowujcie sie bo coś zwolniłyśmy tempo
Stary 2008-10-24, 12:22   #662
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

ale wiadomości z rana
mała82 gratulacje serdeczne , podszyte troszk eale troszke zazdroscia:party ::dziekuj e-kwiatek:

scorpionec smaku narobilas, a tu nie ma wafli do kupienia a ja robie je z galaretka
2 galaretki, moga byc rozne smaki, ja lubie cytrynowa i truskawkowa, jest wtedy winna
2/3 kostki margaryny
pol szkl cukru, moze byc wiecej jezeli ktos lubi slodkie
i smietana 12%, ok szkalnki
to wszystko gotujemy do rzpuszczenia sie wszystkich skladnikow i przkladamy
masa gestenieje w miare szybko i sa bardzo smaczne
ja poprosze o paczuszke z wafelkami

tola a gdzie tY masz duzy brzuszek? z lupa szukac, moj to bebolek, ale sie nie przejmuje bo moja polozna mowi ze powinno sie miec tyle cm w brzusiu tak aby odpowiadaly tygodniowi ciazy, i ja mam wlasnie 37 czyli norma

kasiaeg fajnie, ze masz przepusteke i ze juz lepiej sie czujecie.tesknilysmy:cmok :

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 12:22   #663
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Hej
meduje sie coktorys dzien, ale biegania i wogole tego wszytskiego ostatnio jest sporo.
Wczoraj powtorzylismy bilirubine, znowu Mala pokluli i plakala tak mocno, ze nie moglam sluchac, bo tez chcialo mi sie ryczec jak nie wiem.
Ale bilirubina spada i peditra nie kazala juz poic glukoza, bo mowi, ze poziom jest w normie, i ma tendencje spadkowa, wiec nie ma sie co martwic. A na glukozie bedzie mniej jadla i mniej przybierala na wadze, a przeciez musi rosnac
No i widac ze sie odzolca

Tylko teraz bioderka mi zaprzataja glowe i pepuszek, bo mamy ja szeroko pieluchowac i za 2 tyg do kontroli, a pepuszek wystaje i podejrzenie przepukliny pepkowej. Ale niby jeszcze za wczesnie zeby posatwic dokladna diagnoze. Mam nadzieje, ze jednak pepuszek sie wessa do srodka...

Lady - mam nadzieje, ze chlopaki jeszcze troszke wytrzymaja.

a dziewczyny z gory listy do roboty rozdwajac sie i dotrzymywac mi towarzystwa, bo nie mam z kim gadac o kupkach

nelijka - gratuluje czopa

ankab - trzymam kciuki

Petitka - a o ktorej jest ten program w czwartek Misja Mama? i czy na zwyklym tvn. Bardzo by mi sie przydalo teraz jego obejrzenie

poisone - ja mam w mieszkaniu ok 20-22 stopnie. Polozna byla i mowila ze temperatura jest ok. Wiec kaloryferow nie wlaczam na razie. Mala spi w rozku i przykrywam ja dodatkowo kocykiem, bo w samym rozku raczej jej chlodno, ma zimne lapki i plecki takie chlodnawe. A tak to jest ciepla, ale nei rozpalona.
a 18 stopni to ja sama bym chyba zamarzla, bo moje uderzenia goraca chyba minely Teraz nawet spie w skarpetach bo marzne

Nie moge Was czytac jak piszecie o jedzeniu, normalnie zjadlabym teraz wszytsko czego na poczatku trzeba unikac
Takze nie zalujcie sobie i poki mozecie wcinajcie co dusza zapragnie

Wow wlasnie doszlam, ze mala82 urodzila
Gratuluje Ci kochana : roza: Nareszcie ktos dolaczyl do mnie . To na razie mamy parke na watku

scorpioniec prosze popraw na liscie, bo moja Karolinka miala 54 cm, a nie 52

Chorowitki zdrowiejcie, zeby potem nie pozarazac Maluszkow - przesylam dobra energie

Buziaki i czekam teraz z niecierpliwoscia na brazowa medalistke
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 12:25   #664
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

niobe witaj kochana
cieszymy sie ze juz lepiej z malutka, zobaczysz pepuszek tez sie schowa,moze nie jest niesmialy i lubi na wirzchu?buziaczki

Fasolinka
Stary 2008-10-24, 12:30   #665
molka86
Rozeznanie

mala82 gratulacje!!! Ale się uwinęłaś po cichaczu . Czekamy na zdjęcia maluszka

A ja dzisiaj nie mogłam się obudzić i bardzo długo spałam a do tego jeszcze cały czas siusiam . Jak chodzę to mam wrażenie, że mała mi wypadnie i strasznie mnie kłuje . Takiego klucia to chyba jeszcze nie miałam. Nie chce mi się nic robić. Mogłabym tylko delicje jeść i siedzieć na wizażu . w niedzielę na ktg i na badanie ale pewnie nic się nie ruszyło i nadal wszystko wysoko. Już mi się wcale nie spieszy do tego porodu. Mogę urodzić w terminie ale obym tylko nie była przeterminowana. A jak się czują dziewczyny którym zbliża się termin? aaliyah, scorpionec, nelijka...
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 12:38   #666
edyta0131
Raczkowanie

Ale new'sy z samego rana

Mała wielkiegratulacje

Teraz tylko czekać na następną medalistkę

Ale narobiłyście smaka tak z samego rana tymi waflami U mnie jutro w domu impreza 30stolecie rodziców, więc pewnie od stołu sie nie ruszę

Miłego dnia Wam życzę i niech się któraś znowu rozdwoi
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 12:46   #667
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez edyta0131 Pokaż wiadomość
U mnie jutro w domu impreza 30stolecie rodziców, więc pewnie od stołu sie nie ruszę
własnie co do 30-lecia. co mozna kupic rodzicom z tej okazji?? wogole nie mam pomyslu co sie daje z okazji takiej rocznicy, a my tez cos musimy wymyslec ,bo 35-lecie rodzicow mojego Meza juz w poniedzialek
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 12:49   #668
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Mala GRATULACJE!!!

ja to chyba jak słoń 2 lata w ciąży będę :/ Mam już dosyc czasem
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 13:00   #669
edyta0131
Raczkowanie

Niobe my w rodzinie wszyscy mieliśmy problem co kupic rodzicom, bo oni to już wszystko maja. Chodziłam po sklepach, myślałam i nic nie mogłam wymyśleć. Wkońcu zapytałam mamę co mogę z tżtem im kupić. Sama też nie wiedziała i po kilku dniach namyśliła się z tatą, że chcą pieniądze. Także ja i reszta rodziny dajemy kasę. Mają sobię mini wieżę kupić, bo tą co mają to już ma ok 17 lat i już nawet nie działa, tylko stoi na półce i robi dobre wrażenie
Stary 2008-10-24, 13:06   #670
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

ja w tym zamieszniu zapomniełam napisac gosiaczek cudny brzuszek... ja chce wystajacy pępek a mój nadal w dolku więc juz raczej sie nie doczekam

niobe dużo zdrówka dla Karolinki.. nasze zlotko i tak bardzo dzielne
a na rocznice dla teściów to chyba karolinka jest najlepszym z prezentów jaki mogli se wymarzyć

dzięki dziewczynki za przepisy kazałam tz przywieźć ze sklepu wafle i mleko w puszce (tylko czemu tak dlugo musi sie gotować) .. w kolejne warstwy zaporzycze od którejś z was zaraz mi język do d... ucieknie z łakomstwa..

strasznie żarta dzis jestem wlaśnie zjadlam parówki i snickersa (super zdrowa dietka ciężarnej) i mało mi jeszcze..

wieczorem imprezka to sie objem na maksa... tylko zeby mala mi psikusa nie wywineła bo cos mam mokro w gaciach dziś
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 13:22   #671
Paula Szyszka
Zadomowienie

niobe7 super że nas odwiedzasz ciesze się że malutkiej spada bilurbina i mam nadzieję że z pępuszkiem też będzie wszytko dobrze

a wy za te wafelki i delicje to macie bo mi ochoty narobiłyście a nic nie mam słodkiego w domku wrr wrr wrrr !!!! za mną już od tygodnia chodzą orzechy laskowe mniam i chyba jutro wybiorę się na ryneczek kupić ostatnio takie młode pyszne były

co do prezentu na 30 rocznice to my kupiliśmy drzewko bonsai i bardzo się rodzice ucieszyli... a drudzy dostali takiego dużego kwiata prawie do sufitu bo bardzo chcieli jakiegoś do dużego pokoju i też byli bardzo zadowoleni a i jeszcze pamiętam że zeskanowałam zdjęcie z ich ślubu , obrobiłam i zrobiłam sama kartkę z życzeniami

Mbu83 w takim razie trzymam kciuki żeby ta przeprowadzka wam się udała i żebyście nie ponieśli za dużych kosztów !!!!

scorpioniec hehehe to jak zaczniesz rodzić na imprezce to jedzenie do kieszeni i na porodówkę wiesz tak żeby się nie zmarnowało i najeść się przed narodzinami udanej imprezki
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 13:29   #672
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1211 Pokaż wiadomość
Może zrób kaimak??

Podaję mój sprawdzony przepis jeśli masz ochotę:

1 kostka margaryny
0,5 szkl. wody
1 szkl. cukru
3 łyżki kakao

To zagotować.

Potrzebujemy jeszcze 1/2 torebki mleka w proszu i oczywiście wafle.

Mleko w proszku wsypać do garczka i wlewać ugotowany, trochę ostudzony syrop i ubijać trzepakami do piany Gotową masa smarować wafle. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi. Pycha I smacznego!!!
Zgadzam się Ten przespis na kajmaki jest najlepszy jaki jadłam, po prostu pycha że palce klizać. Tyle że ja daje całe mleko w proszku to niebieskie.

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość

Petitka - a o ktorej jest ten program w czwartek Misja Mama? i czy na zwyklym tvn. Bardzo by mi sie przydalo teraz jego obejrzenie
Niobe7 dobrze że już wszystko w porządku A ten program jest na TVN zwykłym w Dzień Dobry TVN. Od 8.00 do 11.00 A misja jakoś koło 10.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 13:31   #673
molka86
Rozeznanie

Cytat:
ja w tym zamieszniu zapomniełam napisac gosiaczek cudny brzuszek... ja chce wystajacy pępek a mój nadal w dolku więc juz raczej sie nie doczekam

dzięki dziewczynki za przepisy kazałam tz przywieźć ze sklepu wafle i mleko w puszce (tylko czemu tak dlugo musi sie gotować) .. w kolejne warstwy zaporzycze od którejś z was zaraz mi język do d... ucieknie z łakomstwa..

strasznie żarta dzis jestem wlaśnie zjadlam parówki i snickersa (super zdrowa dietka ciężarnej) i mało mi jeszcze..

wieczorem imprezka to sie objem na maksa... tylko zeby mala mi psikusa nie wywineła bo cos mam mokro w gaciach dziś
No to tak jak ja... zalało mnie dzisiaj tylko nie wiem czemu. Wystraszyłam się już troszkę bo wyglądało to jak woda ale polałam moim magicznym płynem ale się nie zabarwiło więc wody płodowe to nie są. A parówki też już dzisiaj jadłam... z serem...pyyycha
Stary 2008-10-24, 14:02   #674
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
tola a gdzie tY masz duzy brzuszek? z lupa szukac, moj to bebolek, ale sie nie przejmuje bo moja polozna mowi ze powinno sie miec tyle cm w brzusiu tak aby odpowiadaly tygodniowi ciazy, i ja mam wlasnie 37 czyli norma
Jak to tyle cm w brzusiu co tc??? Nie bardzo rozumiem. Tzn. x2? No więc powiem Ci kochana, że mam już 115 cm! I co teraz powiesz?
Stary 2008-10-24, 14:19   #675
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Jak to tyle cm w brzusiu co tc??? Nie bardzo rozumiem. Tzn. x2? No więc powiem Ci kochana, że mam już 115 cm! I co teraz powiesz?
A nawet x3 alboi x4 bo ja np 80 to miałam już w 20 tc a teraz 95 a może nawet juz 100, a zaczełam 31tc
Stary 2008-10-24, 14:29   #676
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
A nawet x3 alboi x4 bo ja np 80 to miałam już w 20 tc a teraz 95 a może nawet juz 100, a zaczełam 31tc
To chyba chodzi o wysokosc dna macicy.
Liczy sie w cm odleglosc od kosci lonowej do wysokosci dna macicy i to nam powinno dac biezacy tydzien ciazy.
U mnie w szpitalu tez tak licza...
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 15:27   #677
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Dziękuję Kochana lepiej niech ten pępuszek u Ciebie już tam siedzi a niech Malutka wychodzi. 6 days to go jakiś brązik dla koleżanki szykować??
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 15:50   #678
logest
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
własnie co do 30-lecia. co mozna kupic rodzicom z tej okazji?? wogole nie mam pomyslu co sie daje z okazji takiej rocznicy, a my tez cos musimy wymyslec ,bo 35-lecie rodzicow mojego Meza juz w poniedzialek
1.mozna zamowic kubek z 2 zdjeciami : jedno zdjecie z dnia slubu z podpisana date, a drugie po drugiej stronie kubka zdjecie rodzicow z roku 2008 , z ta sama data , tylko rok 2008.
2. Mozna zamowic obraz namalowany ze zdjecia

Ojej, przeoczylam srebro! Moje wielkie gratulacje! Kto nastepny?
Stary 2008-10-24, 16:10   #679
Paula Szyszka
Zadomowienie

oglądacie może rozmowy w toku?????? właśnie była kobieta która ma 16 dzieci 8 chłopców i 8 dziewczyn o ranyyyyyyyy i opowiadała że 5 urodziła w domu i sama poród odebrała raju 16 nie mogę sobie wyobrazić jak kobieta może urodzić tyle dzieci jak ona może funkcjonować!!!!!!!! a jak opowiadała że ostatnie dziecko urodziła i zadzwoniła po karetkę żeby dziecko do przebadania do szpitala pojechało a ona została w domu a my się porodu boimy
Stary 2008-10-24, 16:32   #680
scorpionec
Zakorzenienie

paula ja właśnie ogladam.. i nie mogę kopary z ziemi podniesc

ona nie zadzwonila po karetke tylko sama te dziecko po porodzie zawiozla do szpitala, zostawiła do przebadania a sama wrócila do domu

a wnerwia mnie ten koles co se wyliczyl ile dzieci maja mu na starość kasy odpalać i jego zonka jakas taka bezwolna...
Stary 2008-10-24, 16:48   #681
Paula Szyszka
Zadomowienie

a no masz racje to ta 2 dzwoniła po karetkę a tamta sama zawiozła to dziecko ja jestem w takim szoku że aż się zakręciłam a ten koleś to mnie tak wnerwił co mówił o tej inwestycji, że dzieci mają mu później kasę dawać co za !!! dobrze mu ta psycholog powiedziała, że jak dzieci są dobrze wychowane i maja dużo kasy to same ze swojej inicjatywy pomogą rodzicom i to jest normalne! takiemu to bym nie dała ani grosza na miejscu tych dzieci ...
Stary 2008-10-24, 16:56   #682
drama
Raczkowanie

hehehe też oglądałam. No ta pierwsza babka to ma konkretną gromadkę dzieci A ten koleś co przeliczył ile dostanie od dzieci to porażka. Emeryturę sobie chce załatwić... ech...
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 16:58   #683
scorpionec
Zakorzenienie

szzkoda ze ten koleś nie daje przykladu dzieciom i sam swoim rodzicom i teściom nie pomaga.. tylko to od nich co miesiąc kase ciągnie...

pasozyt.. cale zycie na czyjs koszt..
Stary 2008-10-24, 17:58   #684
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
To chyba chodzi o wysokosc dna macicy.
Liczy sie w cm odleglosc od kosci lonowej do wysokosci dna macicy i to nam powinno dac biezacy tydzien ciazy.
U mnie w szpitalu tez tak licza...
hihih
mnie polozna mierzy w inny sposob, nie wszerz a wzdluz, juz tlumacze
mierzy od splotu slonecznego, czyli przerwy miedzy cycolkami az do lona, tam gdzie sie brzusio konczy a zaczynaja prawie włoski łonowe i to powinno wam dac wynik.Mi zawsze wychodzi taki w jakim tygodniu jestem, aha n alezaco, sie mierzy

Fasolinka
Stary 2008-10-24, 18:05   #685
molka86
Rozeznanie

Wiecie co... Cały dzień mnie dzisiaj kłuje we fredce i jest to strasznie intensywne i nieprzyjemne. Od rana mam mnóstwo wydzieliny, która teraz zrobiła się lepka i ciągnąca. Wprawdzie nie jest tego już tak dużo jak ale cały czas trochę leci i już nawet jak siedzę to czuję to okropne kłucie . I jeszcze na dodatek poczułam dzisiaj potrzebę dopakowania torby bo jak na razie to stała jeszcze nie do końca spakowana. A jeszcze jakby tego było mało to teściowa powiedziała mi , że ona obstawia termin na 25.10
Stary 2008-10-24, 18:13   #686
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Dziewczyny zerknijcie i powiedzcie mi czy to się opłaca wogóle kupić?
http://www.allegro.pl/item466509602_...elki_w_wa.html

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 19:23   #687
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becia_leszno Pokaż wiadomość

ja to chyba jak słoń 2 lata w ciąży będę :/ Mam już dosyc czasem
nie martw się i na Ciebie przyjdzie pora, nawet się nie obejrzysz, a będziecie razem
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 20:03   #688
edyta0131
Raczkowanie

Dziewczyny!

A ja muszę się Wam pochwalić

Czekałam na paczki od mojego brata z Kanady i dziś dwie doszłyI z tego co wiem, to nie wszystko Mama moja powiedziała mu, że ja już ubranka mam. Myślałam, że pewnie jakiś leżaczek przyśle i jakąś zabawke. No i się zdziwiłam. Jestem cały czas w szoku!

Ubranek jest tyle (wszystko różowe), że chyba musiałabym 5 córek urodzić. Jutro wybieram te, które juz kupiłam w lumpeksie i wynosze na strych. Córeczka będzie przecież musiała chodzić w ubrankach od wujka.

Wkleję Wam zdjęcia. A i jeszcze niedawno zadzwonił i uprzedził mnie, że mają jeszcze 2 paczki przyjść Jakaś huśtawka i coś tam jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg od wujka z Ameryki o) 002.jpg (73,7 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg od wujka z Ameryki o) 004.jpg (80,1 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg od wujka z Ameryki o) 006.jpg (63,0 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg od wujka z Ameryki o) 008.jpg (58,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg od wujka z Ameryki o) 012.jpg (61,3 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg od wujka z Ameryki o) 014.jpg (62,7 KB, 60 załadowań)
Stary 2008-10-24, 20:11   #689
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zerknijcie i powiedzcie mi czy to się opłaca wogóle kupić?
http://www.allegro.pl/item466509602_...elki_w_wa.html
Nie wiem czy chodzi Ci o cenę czy o zawartość. Cenowo bardzo się opłaca. Pytanie tylko czy masz już np smoczek uspokajający, szczotkę do butelek, czy nawet butelki. Ja na przykład jak znalazłam ten zestaw miałam już smoczki, szczotkę do butelek, laktator (w którym sa 2 butelki 125 ml) więc stwierdziłam, że na początek nie potrzebne mi aż tyle butelek. Ale jeśli nie masz jeszcze choćby smoczka i szczotki to może warto to kupić.
Aha i jeśli jeszcze nie kupiłaś laktatora a zamiarzasz to moge polecić E.Leclerc. Za laktator AVENT ISIS zapłaciłam 139 zł, w tej samej cenie był też AVENT VIA. Nie wiem tylko czy jeszcze są.
Stary 2008-10-24, 20:17   #690
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez edyta0131 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!

A ja muszę się Wam pochwalić

Czekałam na paczki od mojego brata z Kanady i dziś dwie doszłyI z tego co wiem, to nie wszystko Mama moja powiedziała mu, że ja już ubranka mam. Myślałam, że pewnie jakiś leżaczek przyśle i jakąś zabawke. No i się zdziwiłam. Jestem cały czas w szoku!

Ubranek jest tyle (wszystko różowe), że chyba musiałabym 5 córek urodzić. Jutro wybieram te, które juz kupiłam w lumpeksie i wynosze na strych. Córeczka będzie przecież musiała chodzić w ubrankach od wujka.

Wkleję Wam zdjęcia. A i jeszcze niedawno zadzwonił i uprzedził mnie, że mają jeszcze 2 paczki przyjść Jakaś huśtawka i coś tam jeszcze
OMG!! to Ci brat niespodziankę zrobił!!!!! Mogłabyś jakiś sklep otworzyć Super!!! Mała Księżniczka dostała cudowne prezenty od wujka. Taki wujcio to skarb.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości