|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
Hej dziewczynki, ja dość długo nie pisałam ale codziennie was podczytuje wiec jestem na bieząco.
Mała WIELKIE GRATULACJE - zazdroszcze .JA wczoraj po wizycie u ginka. Szyjka na swoim miejscu wiec sytuacja opanowana. Twardnień ostatnio też nie mam. Mała już 1600 waży, a u mnie już 10kg na plusie i lekarz stwierdził ze raczej na pewno nie zmieszcze sie w normie do 13 kg, ale jakoś mnie to nie specjalnie rusza - nawet mnie cieszy jak każdy mi teraz mówi ze brzusio już taaaaki duży ![]() Chociaż ostatnio odstawiłam słodycze na rzecz soków z owoców i warzyw - choć bardziej z racji zdrowia malutkiej i dla jej dobra niż moich zachcianek. Nawet sobie sokowirówke kupiłam zeby nie mieć juz wymówki. Wczoraj odwiedził nas mój tato i przywiózł karton cytrusów .Cytat:
![]() A tak poza tym u mnie to chodzimy do szkoły rodzenia - i jest super, zwłascza ćwiczenia. Super prowadzące. Praktycznie mam wybrany już szpital tylko pozostaje go odwiedzić. Mamy małe zawirowania w zwiazku z mieszkaniem, bo tak jak wczesniej pisałam mamy mozliwość przeprowadzki - całe pietro w domku, bardzo bliziutko pracy małża, tylko kurcze duze wydatki zwiazane z przeprowadzka i to nas troche stopuje. A czas ucieka ![]() Tyle moich wywodów. Trzymajcie sie cieplutko noi rozpakowujcie sie bo coś zwolniłyśmy tempo
|
|
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
ale wiadomości z rana
mała82 gratulacje serdeczne , podszyte troszk eale troszke zazdroscia ![]() ![]() :dziekuj e-kwiatek:scorpionec smaku narobilas, a tu nie ma wafli do kupienia a ja robie je z galaretka2 galaretki, moga byc rozne smaki, ja lubie cytrynowa i truskawkowa, jest wtedy winna 2/3 kostki margaryny pol szkl cukru, moze byc wiecej jezeli ktos lubi slodkie i smietana 12%, ok szkalnki to wszystko gotujemy do rzpuszczenia sie wszystkich skladnikow i przkladamy masa gestenieje w miare szybko i sa bardzo smaczne ja poprosze o paczuszke z wafelkami ![]() tola a gdzie tY masz duzy brzuszek? z lupa szukac, moj to bebolek, ale sie nie przejmuje bo moja polozna mowi ze powinno sie miec tyle cm w brzusiu tak aby odpowiadaly tygodniowi ciazy, i ja mam wlasnie 37 czyli norma kasiaeg fajnie, ze masz przepusteke i ze juz lepiej sie czujecie.tesknilysmy:cmok :
|
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Hej
meduje sie coktorys dzien, ale biegania i wogole tego wszytskiego ostatnio jest sporo. Wczoraj powtorzylismy bilirubine, znowu Mala pokluli i plakala tak mocno, ze nie moglam sluchac, bo tez chcialo mi sie ryczec jak nie wiem. Ale bilirubina spada i peditra nie kazala juz poic glukoza, bo mowi, ze poziom jest w normie, i ma tendencje spadkowa, wiec nie ma sie co martwic. A na glukozie bedzie mniej jadla i mniej przybierala na wadze, a przeciez musi rosnac ![]() No i widac ze sie odzolca ![]() Tylko teraz bioderka mi zaprzataja glowe i pepuszek, bo mamy ja szeroko pieluchowac i za 2 tyg do kontroli, a pepuszek wystaje i podejrzenie przepukliny pepkowej. Ale niby jeszcze za wczesnie zeby posatwic dokladna diagnoze. Mam nadzieje, ze jednak pepuszek sie wessa do srodka... Lady - mam nadzieje, ze chlopaki jeszcze troszke wytrzymaja. a dziewczyny z gory listy do roboty rozdwajac sie i dotrzymywac mi towarzystwa, bo nie mam z kim gadac o kupkach nelijka - gratuluje czopa ![]() ankab - trzymam kciuki Petitka - a o ktorej jest ten program w czwartek Misja Mama? i czy na zwyklym tvn. Bardzo by mi sie przydalo teraz jego obejrzenie ![]() poisone - ja mam w mieszkaniu ok 20-22 stopnie. Polozna byla i mowila ze temperatura jest ok. Wiec kaloryferow nie wlaczam na razie. Mala spi w rozku i przykrywam ja dodatkowo kocykiem, bo w samym rozku raczej jej chlodno, ma zimne lapki i plecki takie chlodnawe. A tak to jest ciepla, ale nei rozpalona. a 18 stopni to ja sama bym chyba zamarzla, bo moje uderzenia goraca chyba minely ![]() Nie moge Was czytac jak piszecie o jedzeniu, normalnie zjadlabym teraz wszytsko czego na poczatku trzeba unikac ![]() Takze nie zalujcie sobie i poki mozecie wcinajcie co dusza zapragnie ![]() Wow wlasnie doszlam, ze mala82 urodzila Gratuluje Ci kochana . To na razie mamy parke na watku ![]() scorpioniec prosze popraw na liscie, bo moja Karolinka miala 54 cm, a nie 52 Chorowitki zdrowiejcie, zeby potem nie pozarazac Maluszkow - przesylam dobra energie Buziaki i czekam teraz z niecierpliwoscia na brazowa medalistke
|
|
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
niobe witaj kochana
cieszymy sie ze juz lepiej z malutka, zobaczysz pepuszek tez sie schowa,moze nie jest niesmialy i lubi na wirzchu? buziaczki
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
mala82 gratulacje!!! Ale się uwinęłaś po cichaczu
. Czekamy na zdjęcia maluszka ![]() A ja dzisiaj nie mogłam się obudzić i bardzo długo spałam a do tego jeszcze cały czas siusiam . Jak chodzę to mam wrażenie, że mała mi wypadnie i strasznie mnie kłuje . Takiego klucia to chyba jeszcze nie miałam. Nie chce mi się nic robić. Mogłabym tylko delicje jeść i siedzieć na wizażu . w niedzielę na ktg i na badanie ale pewnie nic się nie ruszyło i nadal wszystko wysoko. Już mi się wcale nie spieszy do tego porodu. Mogę urodzić w terminie ale obym tylko nie była przeterminowana. A jak się czują dziewczyny którym zbliża się termin? aaliyah, scorpionec, nelijka...
|
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
Ale new'sy z samego rana
Mała wielkiegratulacje Teraz tylko czekać na następną medalistkę Ale narobiłyście smaka tak z samego rana tymi waflami U mnie jutro w domu impreza 30stolecie rodziców, więc pewnie od stołu sie nie ruszę![]() Miłego dnia Wam życzę i niech się któraś znowu rozdwoi |
|
|
|
#667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
Mala GRATULACJE!!!
ja to chyba jak słoń 2 lata w ciąży będę :/ Mam już dosyc czasem
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
Niobe my w rodzinie wszyscy mieliśmy problem co kupic rodzicom, bo oni to już wszystko maja. Chodziłam po sklepach, myślałam i nic nie mogłam wymyśleć. Wkońcu zapytałam mamę co mogę z tżtem im kupić. Sama też nie wiedziała i po kilku dniach namyśliła się z tatą, że chcą pieniądze. Także ja i reszta rodziny dajemy kasę. Mają sobię mini wieżę kupić, bo tą co mają to już ma ok 17 lat i już nawet nie działa, tylko stoi na półce i robi dobre wrażenie
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja w tym zamieszniu zapomniełam napisac gosiaczek cudny brzuszek... ja chce wystajacy pępek a mój nadal w dolku więc juz raczej sie nie doczekam
![]() niobe dużo zdrówka dla Karolinki.. nasze zlotko i tak bardzo dzielne a na rocznice dla teściów to chyba karolinka jest najlepszym z prezentów jaki mogli se wymarzyć dzięki dziewczynki za przepisy strasznie żarta dzis jestem wlaśnie zjadlam parówki i snickersa (super zdrowa dietka ciężarnej) i mało mi jeszcze..wieczorem imprezka to sie objem na maksa... tylko zeby mala mi psikusa nie wywineła bo cos mam mokro w gaciach dziś
|
|
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
niobe7 super że nas odwiedzasz
a wy za te wafelki i delicje to macie ![]() co do prezentu na 30 rocznice to my kupiliśmy drzewko bonsai i bardzo się rodzice ucieszyli... a drudzy dostali takiego dużego kwiata prawie do sufitu bo bardzo chcieli jakiegoś do dużego pokoju i też byli bardzo zadowoleni a i jeszcze pamiętam że zeskanowałam zdjęcie z ich ślubu , obrobiłam i zrobiłam sama kartkę z życzeniami Mbu83 w takim razie trzymam kciuki żeby ta przeprowadzka wam się udała i żebyście nie ponieśli za dużych kosztów !!!! scorpioniec hehehe to jak zaczniesz rodzić na imprezce to jedzenie do kieszeni i na porodówkę wiesz tak żeby się nie zmarnowało i najeść się przed narodzinami |
|
|
|
#672 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ten program jest na TVN zwykłym w Dzień Dobry TVN. Od 8.00 do 11.00 A misja jakoś koło 10.
|
||
|
|
|
#673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Wystraszyłam się już troszkę bo wyglądało to jak woda ale polałam moim magicznym płynem ale się nie zabarwiło więc wody płodowe to nie są. A parówki też już dzisiaj jadłam... z serem...pyyycha
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a teraz 95 a może nawet juz 100, a zaczełam 31tc
|
|
|
|
|
#676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Liczy sie w cm odleglosc od kosci lonowej do wysokosci dna macicy i to nam powinno dac biezacy tydzien ciazy. U mnie w szpitalu tez tak licza... |
||
|
|
|
#677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakiś brązik dla koleżanki szykować??
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Mozna zamowic obraz namalowany ze zdjecia Ojej, przeoczylam srebro! Moje wielkie gratulacje! Kto nastepny?
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
oglądacie może rozmowy w toku??????
raju 16 nie mogę sobie wyobrazić jak kobieta może urodzić tyle dzieci jak ona może funkcjonować!!!!!!!! a jak opowiadała że ostatnie dziecko urodziła i zadzwoniła po karetkę żeby dziecko do przebadania do szpitala pojechało a ona została w domu a my się porodu boimy
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
paula ja właśnie ogladam.. i nie mogę kopary z ziemi podniesc
ona nie zadzwonila po karetke tylko sama te dziecko po porodzie zawiozla do szpitala, zostawiła do przebadania a sama wrócila do domu ![]() a wnerwia mnie ten koles co se wyliczyl ile dzieci maja mu na starość kasy odpalać i jego zonka jakas taka bezwolna...
|
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
a no masz racje to ta 2 dzwoniła po karetkę a tamta sama zawiozła to dziecko
a ten koleś to mnie tak wnerwił co mówił o tej inwestycji, że dzieci mają mu później kasę dawać co za |
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
hehehe
też oglądałam. No ta pierwsza babka to ma konkretną gromadkę dzieci A ten koleś co przeliczył ile dostanie od dzieci to porażka. Emeryturę sobie chce załatwić... ech...
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
szzkoda ze ten koleś nie daje przykladu dzieciom i sam swoim rodzicom i teściom nie pomaga.. tylko to od nich co miesiąc kase ciągnie...
pasozyt.. cale zycie na czyjs koszt..
|
|
|
|
#684 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mnie polozna mierzy w inny sposob, nie wszerz a wzdluz, juz tlumacze mierzy od splotu slonecznego, czyli przerwy miedzy cycolkami az do lona, tam gdzie sie brzusio konczy a zaczynaja prawie włoski łonowe i to powinno wam dac wynik.Mi zawsze wychodzi taki w jakim tygodniu jestem, aha n alezaco, sie mierzy
|
|
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co... Cały dzień mnie dzisiaj kłuje we fredce i jest to strasznie intensywne i nieprzyjemne. Od rana mam mnóstwo wydzieliny, która teraz zrobiła się lepka i ciągnąca. Wprawdzie nie jest tego już tak dużo jak ale cały czas trochę leci i już nawet jak siedzę to czuję to okropne kłucie
. I jeszcze na dodatek poczułam dzisiaj potrzebę dopakowania torby bo jak na razie to stała jeszcze nie do końca spakowana. A jeszcze jakby tego było mało to teściowa powiedziała mi , że ona obstawia termin na 25.10
|
|
|
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zerknijcie i powiedzcie mi czy to się opłaca wogóle kupić?
http://www.allegro.pl/item466509602_...elki_w_wa.html |
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
A ja muszę się Wam pochwalić Czekałam na paczki od mojego brata z Kanady i dziś dwie doszły Mama moja powiedziała mu, że ja już ubranka mam. Myślałam, że pewnie jakiś leżaczek przyśle i jakąś zabawke. No i się zdziwiłam. Jestem cały czas w szoku! Ubranek jest tyle (wszystko różowe ), że chyba musiałabym 5 córek urodzić. Jutro wybieram te, które juz kupiłam w lumpeksie i wynosze na strych. Córeczka będzie przecież musiała chodzić w ubrankach od wujka.Wkleję Wam zdjęcia. A i jeszcze niedawno zadzwonił i uprzedził mnie, że mają jeszcze 2 paczki przyjść Jakaś huśtawka i coś tam jeszcze
|
|
|
|
#689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha i jeśli jeszcze nie kupiłaś laktatora a zamiarzasz to moge polecić E.Leclerc. Za laktator AVENT ISIS zapłaciłam 139 zł, w tej samej cenie był też AVENT VIA. Nie wiem tylko czy jeszcze są. |
|
|
|
|
#690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super!!! Mała Księżniczka dostała cudowne prezenty od wujka. Taki wujcio to skarb. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

.
.

:dziekuj e-kwiatek:

. Jak chodzę to mam wrażenie, że mała mi wypadnie i strasznie mnie kłuje
. Takiego klucia to chyba jeszcze nie miałam. Nie chce mi się nic robić. Mogłabym tylko delicje jeść i siedzieć na wizażu 

. Wystraszyłam się już troszkę bo wyglądało to jak woda ale polałam moim magicznym płynem ale się nie zabarwiło więc wody płodowe to nie są. A parówki też już dzisiaj jadłam... z serem...pyyycha
i jego zonka jakas taka bezwolna...