|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
wiesz co, poczekam z tymi herbatkami jeszcze. dalam jej tego soku, ona ma naprawde zatwardzenie bo te jej bobki to twarde rowno
a 11 stycznia lecimy do polski, tam sobie nakupie czgo mi trzeba bedzie. no chyba ze nas przycisnie i bedziem wolac o pomoc ![]() na razie mala spi jak zabita. nic dziwnego, w klinice bylo ok 30 dzieci i kazde sie darlo
|
|
|
|
#662 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
aliyah - Olimpia piekna, a jaka czarnula z niej ![]() Cytat:
super, ze Polka rosnie.wogole piekna jest, a jak fajnie zapatrzona na cos ![]() co do soku z pomaranczy to troche balabym sie podac takiemu malenstwu.
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
na razie nie mamy efektu tego soku, a to juz bedzie z 4 godziny.
sok kazala dac hv, tego akurat nie wyczytalam w necie ![]() czyli dzis w nocy tez moze byc polka z oberkiem |
|
|
|
#664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekujemy! Cytat:
|
||
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
ni ma
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
jest!! polnoc a moja gwiazda walnela kilka zatwardzialych bobkow, tzn nie takich jak w nocy, ale dalej nie byla to rzadka kupka
z wydatna pomoca moja i tz zalatwila swoja potrzebe ![]() moze ta pomarancza pomogla, moze infacol, nie wazne. szybka kapiel pod prysznicem i spanko |
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj jakoś zabrakło mi czasu aby Wam podziękować za odpowiedzi na moje pytania- dziękuję U nas była wczoraj położna, bardzo miła pani. Troszkę z nią porozmawiałam i rozwiała moje wątpliwości, które mnie dręczyły. Jak kazała mi mała nakarmić, to trochę głupio mi się zrobiło, no bo musiałam osłonki nałożyć na cyca Ale co się okazało, mała całkiem dobrze sobie poradziła bez nich i nawet ładnie ssała. Tylko najgorzej było jak jej cyc wypadł i wtedy za bardzo nie mogłam jej dobrze podac. Nawet wcale tak nie bolało. Na cały dzień rozstałam się z osłonkami, ale wieczorem już musiałam po nie sięgnąć. Mała jadła po pół godziny z jednego i drugiego i miałam wrażenie, że się nie najadła. Chyba bez tych osłonek mniej mleka ciągnie- tak mi się wydaje. W nocy jak ją karmiłam z osłonkami przez 15 minut, to pospała ponad 3 godzinyDziewczyny śliczne te Wasze maleństwa Takie do pochrupaniaMuszę zmykać, bo mojej córci znudziło już się godzinne leżenie
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
czy to juz czas na skok rozwojowy? 5 tyg ma moja gwiazda
czy raczej dziecko ma upierdliwy dzien?? dodam, ze zje, pospi 15 min i ryk. rutynowo lece, pieluszka, brzuszek, ona ssie piastki no to flaszaka, czasem cyc. a ona potem zwraca wszystko. i tak w kolo macieju i sie cieszy w przerwach
|
|
|
|
#670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item502508310_...czern_75c.html http://www.allegro.pl/item499884551_...czern_75c.html Przy czym ten pierwszy leży super, a drugi niestety jest za mały (choć niby ten sam rozmiar itd.) Ten drugi jest dość sztywny i dlatego trzeba brać większy. I pod biustem za mały i miseczka mała. Mam nadzieję, że wymienię na większy i będzie dobry. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak wygląda Wasz schemat dnia? Kiedy wychodzicie na spacerki?
|
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
hej w końcu sie melduję mały jak nie je to chce być na rączkach i spać u mamusi na brzuzku a do tego Kingusia więc nie mam zbyt wiele czasu nawet nie przeczytalam wszystkiego co napisałyście teraz śpi
a oto Marcinek |
|
|
|
#673 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
. juz nie wyrabiam tak mnie zmeczyła tymi swoimi humorami . Teraz mam chwilke spokoju bo lezy w leżaczku i gapi sie na sofę ale juz sie zaczyna wiercic . Katakumba a wiesz, że podobno na laktację dobrze robi majeranek. 1 łyżeczkę majeranku popić ciepłą wodą... hmmm ciekawe
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pokazcie jak Wasze Sloneczka wygladaja w lezaczkach.
![]() Moja Olimpia tak :
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2008-12-14 o 00:40 |
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my dalej uprawiamy dziki cyrk. obudzila sie o 11 i od tamtgo momentu wyje, spi i wyje. z przewaga wycia zakladam ze brzuszek, no bo prezy sie ale jak ona ma np bol glowy?? cholera jasna, nie przebiore sie dzis z pizamy, nie chce mi sie nawet piosone, pytalas o plan dnia jak mamy normalny dzien, tzn mloda spi i je, okazjonalnie sobie pomiauczy, i jest pogoda to my mamy pobudke rano o 6, 9 i potem zalezy. czy ja wstaje o tej 9 a polka dalej spi, czy lezymy sobie do 11. potem ona ma to samo, karmienie itp, ja sie szykuje na dwor. kolo 14 wychodzimy, powrot kolo 16 i na nowo kolko. szkoda ze sie robi ciemno szybko, bo moje dziecko zyje chyba w przeswiadczeniu ze noc to ma z 18 godzin. skzoda tylko ze tyle nie spi
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i za 3 godz znowu karmienie i tak po 12 czasami po 13 wychodzimy na spacer. A tak w ogóle to Maja od tygodnia przesypia prawie całą noc .
|
|
|
|
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
Molka - majeranek mówisz..hmmmm.. wie któraś jeszcze coś o tym? Tak bardzo chciałabym mieć więcej pokarmu, że może się skuszę.
|
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
aniak2888 mam pieluchę flanelową z takim samym wzorem jak ty masz na rożku
Bardzo mi się podobają te wzorkasy i ostatnio widzę, że żyrafki stanowią podstawowy wzorek ![]() U nas dzisiaj spokój tak jakby, spacer oczywiście nie obył się bez wrzasków, ale przynajmniej nikt mnie nie zaczepiał. Czy was też zaczepiają "dobrzy ludzie" z radami?
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zaczepiaja mnie z radami, ale ze slowami, o jaki maluszek, jaka malutka. no blagam, 4 kilo, glowa jak budda z 3 podbrudkami a oni ze dzieccko tyci mam. o, jakbym chodzila z lozkiem malzenskim na spacery to owszem, bo wtedy sie wydaje mala. co zreszta prezentuje sie tak a lezy tam, bo nawet boje sie glosniej oddychac dzis przy niej zeby jej nie obudzic, a co dopiero przenosic:
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek" Haters gonna hate. Potatoes gonna potate. Edytowane przez katakumba Czas edycji: 2008-12-12 o 14:20 |
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
post pod postem ale trudno.
jak sie uzywa podgrzewacza aventu do butlek?? dostalam dzis bez nstrukcji, kurka nie wiem lac wode czy nie, |
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczna ta Twoja pyzata Budda. ![]() Edit: Katakumba, to taki? http://www.mothercare.com/Avent-bott...64041&mcb=core Jesli tak, to manual jest tu: http://www.p4c.philips.com/files/s/s...22_dfu_eng.pdf Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2008-12-12 o 14:59 |
|
|
|
|
#682 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
ja mam Aventu, lejesz wode,zeby poziom mleczka byl podobny do poziomu wody, super jest bo szybko podgrzewa
|
|
#684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wiem dlaczego - małemu jest za ciepło. Robię różne eksperymenty, żeby się nie przegrzewał, ale na razie mi nie wychodzi ![]() Tak patrzę i się zastanawiam, czy nie za krótkie te spacery, bo u nas to jest z 20 minut, a ty piszesz, że dwie godziny wędrujecie A mały niewiele młodszy, bo dziś miesiąc skończył.
|
|
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jak tylko nie pada to przynajmniej dwie, zdarza sie i po 4 godziny wychodze z zalozenia, ze jak jest cieplo ubrana, ale bez przesady, jak nie pada i nie wieje jej w twarz to zdrowe i swieze powietrze jeszcze nie zaszkodzilo nikomu hartujemy ja od mlodego |
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
My przy tej nieciekawej aurze to na max 2 godziny wychodzimy.
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
aliayh ty wiesz ze moja bzdzungwa nie chce wody pic?
no i jestem w kropce, bo w domu mam dosc sucho, ona ma to nieszesne zatwardzenie i tak sobie placze, a wlasciwie to sie zali a mamusia w przerwach wystawia aukcje na ebay, robie przeglad plyt i gier tz, wystawiam po 99pensow, musze troche miejsca zrobic w tym domu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aniak - sliczne dzieciaczki ![]() aliyah - Olimpia super wyglada w lezaczi, ale widze ze ja juz przypinasz - ja na razie Karoli jeszcze nie przypinalam, bo lezy spokojnie. katakumba - na tym lozku rzeczywiscie kruszynka, ale z bliska ma niezle pulaski ![]() a slyszalyscie o rurce medi globe? Podobno taka silikonowa, jeden koniec wlada sie dziecku w odbycik i lekko rusza i super odgazowuje malucha. Niby rewelacyjna na kolki itp Podobno stosowana na oddzialach noworodkowych
|
|
#689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja mysle, ze jakby Pola miala pragnienie to by chyba wode pila Moze jej sie pic nie chce. Siuski ma jasnozolte? Katakumba Ty mi nawet nie mow o przestrzeni zyciowej. My sie tu niedlugo pozabijamy na tej naszej zanikajacej przestrzeni... a dzis normalnie na glowe chyba upadlam i mi sie choinki zachcialo. Wiec targalam ja z targu przez 2km (10kg!). To sie nazywa impulsive shopping! Zamiast samochodem przywiezc... A mimo, ze wzielam najmniejsza to i tak za duza do naszej dziupli. No ale zywa choinka musi byc. Oszukuje sie, ze dla dziecka. Cytat:
![]() Cytat:
A takie dziecko to zaprotestowac nie moze.
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2008-12-12 o 17:40 |
|||
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
oj, ja mysle ze zaprostestuje jak jej bedzie zle
ale moja kolezanka ktora zyje z ratownikiem medycznym mowi ze jej marek dziecku jak sie bardzo meczyla to lewatywke zrobil - strzykawka plus woda. nieduzo, ale mloda podobno walnela kupe roku moja sie meczy. siuski ma jasnozolte, wiec tu jestem spokojna na tym froncie po prostu jemy infacol, masujemy brzuszek i tulimy brzdaca na szczescie my jej nosimy na rekach czesto, wiec dla niej wlasnie taki dzien jak dzis jest noszeniem na rekach. a jakbym tak wyczerpala juz wczesniej teg typu uspokajacze, to nie wiem co bym zrobila
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

Ale co się okazało, mała całkiem dobrze sobie poradziła bez nich i nawet ładnie ssała. Tylko najgorzej było jak jej cyc wypadł i wtedy za bardzo nie mogłam jej dobrze podac. Nawet wcale tak nie bolało. Na cały dzień rozstałam się z osłonkami, ale wieczorem już musiałam po nie sięgnąć. Mała jadła po pół godziny z jednego i drugiego i miałam wrażenie, że się nie najadła. Chyba bez tych osłonek mniej mleka ciągnie- tak mi się wydaje. W nocy jak ją karmiłam z osłonkami przez 15 minut, to pospała ponad 3 godziny
Takie do pochrupania

. Teraz mam chwilke spokoju bo lezy w leżaczku i gapi sie na sofę ale juz sie zaczyna wiercic
. Katakumba a wiesz, że podobno na laktację dobrze robi majeranek. 1 łyżeczkę majeranku popić ciepłą wodą... hmmm ciekawe