STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 13:51   #661
eleonore1
Rozeznanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

... hahaha czyli namierzyłeś mnie krótko mówiąc... no wiesz im więcej informacji tym lepiej. a skoro o tym mowa to kiedyś (jakieś pół roku temu) zlikwidowali takie zaj... forum na którym ukazywało się dwa razy więcej postów niż tu... stare dzieje

szwaku, tak jest, za poprawną odp. 1 p. ale słyszałam że są punktowane (może połówkami albo ćwiartkami ) także niepełne odp. na pytania otwarte... więc jeśli nie wiesz jak poprawnie zbudować zdanie to napisz choć kilka słów które do pytania pasują (byle sensownie). Ale nie wiem ile w tym prawdy.
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 14:45   #662
szwaku
Raczkowanie

ELEONORKA pewnie wiem o jakim forum mówisz heheh też tam byłem to było jakby to powiedziec takie żółte hehe a w adresie gyło GLOSS czy coś takiego hehe teraz jak sie tam wejdzie to właśnie wyświetla sie strona tej gazety czy coś takiego super tam było heheh tam zaczynałem swoja przygodę z SG

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

mam nadzieje że to prawda to połówki i ćwiartki bedziemy na szkółce liczyć hehhee
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 15:11   #663
Onaaa23
Raczkowanie

ja też urzedowałam na tym forum jaki ten świat jest mały

Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 15:17   #664
szwaku
Raczkowanie

Nie tyle mały Onaaa tylko to My tak wiedzy szukamy heheh
Stary 2009-05-15, 17:51   #665
eleonore1
Rozeznanie

dokładnie... "Głos Wielkopolski" tak sobie myślę że trzeba będzie się dobrze zaopatrzyć na te kilkanaście godzin w dniu egz. w wysokokaloryczny prowiant co by mieć siłę i energię no bo pewnie nie będzie przerwy żeby wyskoczyć na miasto coś przegryźć... a może pozwolą nam za opłatą na miejscu się posilić, co? jak Wy myślicie?
Stary 2009-05-15, 17:59   #666
inia22
Raczkowanie

tak, lepiej wziąć ze sobą pare tabliczek czekolady hehehe

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

jejku jakos mnie strach oblecial....
inia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 18:26   #667
szwaku
Raczkowanie

hehe no najlepiej banany zabrać Chikita mnie tez strach oblatuje każdego ranka jak się budzę i myślę ile dni zostało do egz ja juz przygotowany na niepowodzenie od razu chyba wstąpie do Lublina papiery n policje złożyć
Stary 2009-05-15, 20:15   #668
motozetka
Przyczajenie

inia22 Szwaku ma rację przykłady testów z jezyków są na stronie kętrzynskiej lub koszalińskiej SG
motozetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 20:40   #669
szwaku
Raczkowanie

Kurcze napiszcie mi gdzie mogę znaleść info na temat tego głupiego obcego że jest od 10 pkt zaliczenie heheh bo nigdzie nie mogę znaleśc a tak mnie to bardzo ciekawi

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Bo... ile ja sie mam z tym niemcem hehehe
Stary 2009-05-15, 21:49   #670
inia22
Raczkowanie

pościągałam sobie i już przestudiowałam w miare i ruska się nie obawiam tylko teraz to wiedza ogólna bo tego to się nie da teraz nauczyć , bo ja mówią " czego Jaś się nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał "
ale właśnie sobie pobiegałam i szare komórki lepiej funkcjonują
Stary 2009-05-15, 22:14   #671
EdaF
Raczkowanie

Inia to ile łącznie masz tych testów z ruskiego ?
EdaF jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 22:29   #672
szwaku
Raczkowanie

6 jest w sumie 5 na kętrzynie i 1 koszalin
Stary 2009-05-15, 22:32   #673
EdaF
Raczkowanie

Dzięki Szwaku ! Wy naprawdę jesteści w tym wszystkim obcykani
Stary 2009-05-15, 22:43   #674
szwaku
Raczkowanie

Stary 2009-05-15, 22:46   #675
EdaF
Raczkowanie

He he Ty to dopiro Szwaku pogodny człowiek jesteś
Stary 2009-05-16, 15:34   #676
eleonore1
Rozeznanie

a co tu taka cisza...? uczycie się, ćwiczycie a może na grillu przy piwku odpoczywacie? ja poćwiczyłam dziś wyskok i łydki mnie troszki bolą. no i niemiecki szlifuję. przeuroczy język!
Stary 2009-05-16, 19:41   #677
scooby
Przyczajenie

Witam wszystkich starających się do SG.

Jestem po rozmowie i w srode mam test psychologiczny, proszę o konkrety jak to wygląda bo niestety nie znalazłam ich a przeczytałam całe forum.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Witam wszystkich starających się do SG.

Jestem po rozmowie i w srode mam test psychologiczny, proszę o konkrety jak to wygląda bo niestety nie znalazłam ich a przeczytałam całe forum.
scooby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 20:47   #678
strangergirl
Zadomowienie

SCOOBY tego nie da się ani opisać ani nic doradzić. Zobaczysz jak już to przejdziesz. Odpowiesz na może nawet ok 1000 pytań w różnych formach (dlatego nie pytaj jakie to pytania). Poza tym nie ma odpowiedzi złych i dobrych, wszystko zależy od tego jaki będzie twój osobisty portret psychologiczny. Ten test sprawdza różne cechy osobowości, tendencje, i inne rzeczy, będą zadania logiczne itp. Jedyne co można ci poradzić to to samo co ci powiedzą w kadrach przed badaniem - przyjdź wypoczęta bo to może potrwać 4-5 godzin. Zależy ile będziesz pisać (z wyjątkiem jednego zadania nie ma ograniczenia czasu). Powodzenia, może akurat psycholog uzna że pasujesz do tej całej układanki

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

ehhh, gdzie te czasy kiedy człowiek szedł na pastwę psychologa, to byli czasy ... można się rozmarzyć. Albo lepiej zrobię pompki i poćwiczę

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Byłam w piątek na próbnym sprawnościowym i cóż, dalej nie wiadomo kiedy będzie szkółka i niestety dalej nie jest pewne czy będziemy się szkolić (oby) nowym czy starym systemem bo starego miało już nie być ale nowy jest nie gotowy i nie zatwierdzony
strangergirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 21:03   #679
scooby
Przyczajenie

Dzięki Strangergirl.

Mnie w kadrach poinformowano że podlegam już pod ten nowy niestety gorszy system tzn emerytura po 25 latach i niższy stopień po szkoleniu.
Ponoć tylko Ci z początku roku się załapali na stary.

Czy te zadania logiczne są oparte na matematyce?
Stary 2009-05-16, 21:57   #680
eleonore1
Rozeznanie

hej strangergirl! jak Ci poszło na próbnym? dużo było osób, wszyscy zaliczyli? wiesz jak to w końcu jest czy można nie zaliczyć jednej konkurencji czy dwóch, czy jak?
scooby, testy poniekąd mają coś wspólnego z matematyką ale nie na poziomie akademickim trzeba wykazać się bystrością umysłu, spostrzegawczością, umieć dopasować jedno do drugiego, znaleźć klucz, schemat, "wspólny mianownik" układanki... a czas goni... czasami trzeba coś policzyć-nic trudnego, jednak czas ogranicza... powodzenia!
Stary 2009-05-16, 22:20   #681
szwaku
Raczkowanie

Hello no coś cicho dzisiaj tu było ja ELEONORE dzisiaj dobrze zgadłaś grillowałem troszke przy browarku a miałem niemca sie uczyć heheh. Ale niestety zawsze z domu wyciągnął jutro pewnie tez grill ale juz ostatni przed Kętrzynem trzeba sie zabrać wkońcu za siebie bo cos czuje że nie bedzie łatwo
Stary 2009-05-16, 23:15   #682
strangergirl
Zadomowienie

ELEONORE poszło mi naprawdę nieźle i pobiłam nawet swoje rekordy bo brzuchy wymiotłam w 50 sek (wszystkie) kopertę w 25,6 sek i po raz pierwszy w życiu skoczyłam 2 x na piątkę, wcześniej gorzej skakałam ale może dlatego że na materac się lepiej skacze niż np w domu w sypialni reszta też nieźle więc zrobiłam na 5 pkt. Było nas 10 babeczek i ok 35 chłopaków. nie wiem jak panowie ale u nas dziewczyn to różnie bywało okazało się że większość ma problemy z kopertą, kilka z brzyszkami (trzeba było 'pacnąć' za każdym razem o materac) no i te pompki i biegi. Były jakieś dziewczyny co nie ćwiczyły wcześniej bo myślały że egzamin w śierpniu a teraz mają mało czasu na przygotowanie. Dla mnie wf to pestka boję się ogólnej .

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

nasz prowadzący powiedział że teoretycznie można można zawalić nawet dwie konkurencje tylko wiadomo - reszta musi być na wysokim poziomie żeby nadrobić, ważne żeby zebrać te 15 czy 16 punktów (minimum)

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

w każdym razie nie martw się, coś tam przecież ćwiczyłaś a naprawdę przekonałam się ile robi adrenalina (ach te skoki żeby chciały mi tak wyjść w Kętrzynie)

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

aha, kilka dziewczyn nie podeszło na próbnym do niektórych konkurencji bo stwierdziły że np tego nie zrobią albo że się ośmieszą i facet nie nalegał, ale moim zdaniem lepiej nie zdać na próbnym ale wiedzieć na co cię stać. U nas było wesoło i fajna atmosfera a pan zachęcał do kibicowania
Stary 2009-05-17, 14:58   #683
szwaku
Raczkowanie

o bo... .a tu co tak cicho???ide ja sie przebiec trochę jak tu nikogo nie ma
Stary 2009-05-17, 18:06   #684
scooby
Przyczajenie

Dzięki eleonore1, pozdrawiam
Stary 2009-05-17, 18:06   #685
Onaaa23
Raczkowanie

jakie przeludnienie , do słowa nie można dojść

Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 19:56   #686
inia22
Raczkowanie

Już wszyscy się chyba dowiedzieli to co chcieli wiedzieć i dlatego taki cisza

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

taka* cisza
Stary 2009-05-17, 20:04   #687
eleonore1
Rozeznanie

no co... wczoraj Wy grillowaliście a dzisiaj ja... ja jeszcze jednego jestem ciekawa, czy po kolejnych testach np z wiedzy ogólnej podadzą nam wyniki tj. ile punktów zdobyliśmy czy tylko oznajmią że zdali wszyscy oprócz Franka, Janka i Jagody... jak to jest, wiecie?
Stary 2009-05-17, 20:23   #688
strangergirl
Zadomowienie

mi powiedzieli na spotkaniu że wyniki poznamy w czasie lub po rozmowie kwalifikacyjnej czyli idąc na rozmowę nie wiemy na czym stoimy ...no może z wyjątkiem wf bo każdy będzie przecież wiedział jak mu poszło

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

może to nawet lepiej bo jakbym się miała stresować słabym wynikiem np z ogólnej (lub nie zdaniem) to siada od razu motywacja na pozostałych przedmiotach
Stary 2009-05-17, 21:41   #689
szwaku
Raczkowanie

Strangergirl Poważnie tak jes że zdajemy wszystko a dopiero później są wyniki ??kurcze no to super byłoby heheh może jakby sie komus noga powinęła na czyms i brakowało by z 1pkt to by na rozmowie dopytali

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

ELEONORe ja dzisiaj tez właśnie z grilla wróciłem hehe nie wiem czy jutro chociaż jednego brzuszka zrobie hehehe

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Onaaa a Ty tak dużo nie pisz bo takie przeludnienie że inni do słowa nie moga dojśc

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

ALe tak sobie myśle że to bez sensu byłoby trzymać ludzi którzy np. czegoś nie zaliczyli i tylko czas tracić żeby wszystkich przetestowaćmi się wydaje że od razu powiedzą kto nie przechodzi dalej. Po co komuś nadzieje robić jak np. pierwszego egz nie zda;/
Stary 2009-05-17, 21:42   #690
rekrut5
Raczkowanie

Jak ja byłem to wyniki były podawane po każdym egzaminie (ale nie Franek czy Janek tylko nr kandydata) Pozdr.
rekrut5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości