|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Brzmi pycha!
![]() Kiedys robilam cos podobnego, tyle ze z soku od mrozonych owocow i z zelatyna, bo nie widzialam gotowej galaretki bez cukru. Nie wiem czy nawet sa w PL? Oo, ale w DE wiem, ze sa przynajmniej taki niby kisle bez cukru, to moze i galaretki. Musze wybrac sie do sklepu, bo mi ochoty narobilas. ![]() Czuje juz pomalu zmeczenie, ale nie moge isc spac, bo TZ maluje jeszcze jeden pokoj. (o tej porze! ![]() Ja mu pomoc nie moge, bo dzisiaj leworeczna jestem przez ten upadek i prawej nawet zacisnac nie moge, a co dopiero trzymac i prowadzic rolke. To niech se robi ![]() ![]() Wszyscy spia, a my tu sobie gawedzimy. Jutro dziewczyny beda musialy nadrobic. ![]()
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Spokojnych snow i szybkiej rekonwalescencji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Wtajemniczenie
|
A dziekuje!
![]() No wlasnie, nastepnym razem to z fotkami prosze sie tu pokazac. ![]() ![]() Ja zostawilam (kiepski, ale zawsze lepszy niz zaden) aparat w PL u babci na Swietach. Nie wiem kiedy go odzyskam a chcialam juz ostatnio tyle zdjec robic. I tych chlebow i ciasto z jablkami w piatek pieklam. A tu nici! ![]() Dobranoc wszystkim a Tobie milego wieczoru! ![]()
#664 |
Wtajemniczenie
|
Ja robie foty telefonem. Na moje potrzeby mi wystarcza i jest mi wygodnie.
Gasze swiatlo na watku skoro wszyscy poszli spac ![]() Slodkich snow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Rozeznanie
|
to ja z rana zapalam światełko plażowiczkom!
pooobudka! ![]()
#666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj na obiadek miałam zupę/krem z soczewicy. Wyszła mi dosyć ostra, ale dzięki temu taka fajna rozgrzewająca ![]() Póki co jestem już jakiś czas po śniadanku - 2,5 kromki chleba razowego z dynią, serkiem figura (trochę, do przyklejenia wędliny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
no popatrzcie jak się
![]() tuńczyka jecie tylko puszkowanego czy z rusztu też? tak btw jest przepyszny ![]() koletynko, nie jadasz mięsa? troszkę za dużo tam było sera żółtego, trzy posiłki pod rząd, no i brakuje mi zdrowych tłuszczy, te dwa włoskie to zdecydowanie za mało, za mało też białka, praktycznie tylko z fasoli i tuńczyka tuńczyk jest równie dobry z winegretem śniadanko zaliczone: 2 bułeczki orkiszowe z trójkątem serka topionego i dżemem śliwkowym oraz malinowym, oba b/cukru, serek lekki, herbata z mlekiem tuńczyk z Jasiem tuńczyk z bobem bób co prawda jest towarem dla nas deficytowym ale może z młodym groszkiem cukrowym byłby też niezły Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-20 o 07:43 Powód: linki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
Pobudka 6.15
![]() ![]() ![]() Ilona nigdy nie jadlam tunczyka na ruszcie... Ja po owsiance - zawsze zrobie nieprzyzwoita ilosc ![]() ![]() ![]() Aha z ta znajoma i ta woda - jest lepiej. Nerki ma zdrowe, badala ostatnio. Ogromny problem z zaparciami, nie wiedzialam, ze organizm moze tak sie buntowac przed dieta... Ale jest lepiej ![]() Cieplego dnia ![]()
#669 |
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że tylko ja taki smok jestem, ja piję na okrągło praktycznie, ale same ciepłe rzeczy, w lato woda mi wchodzi, zimą jakoś nie...
tuńczyka spróbuj, warto, u siebie nie powinnaś mieć kłopotu z zakupem świeżego fileta OT, strasznie lubię Twoje miasto, w przeddzieciowej epoce jeździliśmy praktycznie co roku, teraz ciut za daleko a znajoma może niech zamieni sól na kombinację przypraw i soku z cytryny, równie smaczne a wody nie zatrzymuje no i zero puszek, dań torebkowych, gotowych mieszanek przypraw... Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-20 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Wszystkim
![]() Ale naprodukowałyście postów, kawy mi nie starczyło, żeby Was przeczytać ![]() Ja już po śniadanku - sałatka z szynki, sera żółtego, ogórka i jajka + połowa ryby wędzonej, której nie dałam rady wczoraj ![]() Planu na obiad dalej brak i chyba tak zostanie, bo Tżeta dzisiaj na obiedzie nie będzie, a ja mam randkę z kolezanką, więc chyba na jakiejś sałatce się skończy. Poza tym, zostały mi jeszce 3 dni I fazy!!!! Już się nie mogę doczekać, bo będę piekła bułeczki! AAAaa, i jeszcze jedno. Dostałam od znajomej 1/2kg soi. Co mogę z niej zrobić, macie jakieś pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiem co robię źle, ale przytyłam 1,5 kg, a w centymetrach jeśli nie przybyło to się nie ruszyło
![]()
#672 |
Zadomowienie
|
Musze pomyslec o tym tunczyku
![]() ![]() ![]() Ninaad ja tez mialam problem z serem zoltym light, a okazalo sie, z enie taki diable straszny. Na stoisku w sklepie, gdzie sa sery i Panie je kroja spytalam o ser odtluszczony i okazalo sie, ze nie ma najmniejszego problemu. SProbuj poszukac ![]() Elianka - a nie mowilysmy... Jedz wiecej kobieto ![]() ![]()
#673 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak przygotowaną możesz dodawać do sałatek, zup, zapiekanek do sałatki obiadowej dodaj grillowanego kuraka albo rybkę, bo po powrocie rzucisz się na jedzenie na bank Cytat:
Cytat:
![]() jedz więcej i nie waż się przez najbliższy tydzień Cytat:
choć muszę się bez bicia przyznać, że zdarza mi się zjeść normalny, pleśniowy to już na pewno [gorgonzola itp] i kozi też camembert czasem light, czasem normalny, za Brie jakoś nie przepadam, więc no problem |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
ale postów naprodukowane... elianka ja tez jestem zdania ze musisz rozkrecic metabolizm poprzez wiecej posiłków i nie przejmuj sie waga w koncu spadnie ninaad tez mam problem z serami ale nie wiem jaki cudem moj TZ mi zawsze wynajduje ale własnie "za ladą" tam gdzie kroją sery, oprócz tego kupuje camemberta light i w plastrach topiony hohland (choc to chyba syf pod wzgledem chemii) no i feta light za to mozarella to szcyt marzen musze jej szukac we wrocku w najwiekszych arketach, wiec deficytowo pojawia na stole. a pozatym to wkurzona jestem ze para z uszu idzie jeden z pracowników juz pijany, trzeba do domu wygonic a jak nie bedzie chcial to alkomat w ruch a tego nie nawidze robic ![]()
#675 |
Zakorzenienie
|
no wstawiłam do piekarnika muffinki twarogowo-owsiane Bambii, zobaczymy co z tego wyjdzie:
200g chudego twarogu 2 łyżki jogurtu 1 jajko po pół szklanki płatków owsianych, orkiszowych i mieszanki otrębów szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżeczki fruktozy 2 łyżki suszonej żurawiny telik, groźna z Ciebie kobieta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po za tym to ja grozna nie jestem tylko ![]() i dlatego pózniej robia ze mna co chca ale dzisiaj sie nie dam do domu znikac i juz i jeszce mu urlop wpisze za cały dzien a co wrrr taka wsciekla jestem ze zapodałabym sobie jakiegos cukra prostego w postaci ciatka ![]()
![]() |
#677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alez mam dzis prace, musze sie skupiac na maksa ![]() ![]() Robie dzis eksperyment weglowy. Rano owsianka, jablko i mandarynka na przekaske i w salatce tez jabluszko... Zobaczymy, jak na tym wyjde ![]() ![]() I ciii zwazylam sie, ale nie chce zapeszac, poczekam jeszcze ![]()
![]() |
#678 |
Rozeznanie
|
IlonaP z mięsa jadam drób i ryby, ale mnie przyłapałaś. Czekamy na wypłatę i w lodówce zostały tylko sery odtłuszczone, stąd taki ubogi jadłospis
![]() ![]() Dziękuję za info o majonezie light. To takie świństwo jest, że normalnie cieszę się że nie muszę jeść ![]() Tuńczyk faktycznie super jest z sosem vinegret i z avocado, mniam ![]() A sałatka nicejska podana przez paprak jest pyszna, stały punkt mojego menu ![]() W ogóle dietka jest fantastyczna, nauczyłam się kilku nowych fajnych potraw. No i nie jestem głodna, bo jem bardziej regularnie niż wcześniej ![]() Telik pijany pracownik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zadomowienie
|
Ilonka, dzięki
![]() Dzisiaj namoczę soję, jutro coś z niej stworzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane plazowiczki!
![]() Jednak to troche trwalo zanim znalazlam sie w lozku, bo dopiero o 3:30 sie wturlalam. Wiec dopiero jestem po sniadanku. ![]() Dzisiaj czeka mnie jeszcze sprzatanie calego mieszkanie po tym malowaniu i w koncu bedzie jakos urzadzane i skoncza sie te kartony itp. Ale wymowke z raczka jeszcze mam, wiec zabiore sie za lekkie rzeczy. ![]() Kolana nabraly koloru niebiesko-fioletowego, dobrze ze blizny raczej nie bedzie, bo mala rana jest, a juz i tak mam cale kolana w bliznach. telik bardzo dobrze, nie daj sie! ![]() effa wpisalas na przepisowym ten przepis na owsianke z jablkiem, bo nie moge znalesc?
#681 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Juz po sniadanku ![]() IlonaP ja tunczyka wylacznie z puszki jadam. Nie cierpie ryb i owocow morza, czasem sie zmuszam ale niestety puszkowany tunczyk to jedyna rzecz, ktora lubie. Na dodatek przeszkoda ma podloze psychiczne bo nie moge patrzec jak te biedne skorupiaki i ryby rozwalaja na moich oczach. Krabik juz wprawdzie nie zyje ale nerwy wciaz jeszcze dzialaja i parcelowanie go gdy ruszaja sie odnoza mnie przeraza. Nie wiem czemu ale z wiekiemmoja wrazliwosc wzrasta na takie rzeczy. Od kilku lat wieprzowiny praktycznie nie jadam bo nie moge patrzec na ciezarowki swinek jadacych do uboju ![]() ![]() ![]() Alez ja glupia jestem ![]() teliku wspolczuje ![]() ![]() Trzymaj sie bossie... z dala od cukrow prostych tez ![]() ![]() elianko pamietam jak 3lata temu zaczynalismy z mezem SB. Maz tak sie zawzial, ze zaczal od pierwszych dni ograniczac porcje i jesc tylko jak juz malo z glodu nie umieral - 3 porcje dziennie maksymalnie, badz dawki dla kurczatka. I nic nie schudl przez pierwszy tydzien. Dopiero jak mu wytlumaczylam, ze zle robi i zeby zrozumial, ze musi jesc zeby schudnac to zmienil zdanie i w drugim tygodniu spadl 4 kg. On myslal,ze przechytrzy glod, nie on pierwszy i nie ostatni, organizmu nie da sie oszkac, upomni sie o swoje. Jedz duzo zielonych warzyw, najlepiej surowych badz gotowanych al dente i sporo bialka w postaci chudego bialego mieska. Musisz byc wieczorem pelna a nie z burczacym brzuszkiem ![]() ![]() ninaad jak mowi effa, mozna sie zdziwic pytajac w sklepie bo wcale nie tak trudno o odtluszczony ser zolty. POlecam jeszcze 17% Hollender. Mi najbardziej smakuje ![]() ![]() Milego popoludnia ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-01-20 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
elianka nie przejmuj się tym 1,5 kg. waga się waha cały czas. jeśli wymiary są ok to najważniejsze
![]() fruity widzę, że wszystko z TŻ i wspólnym mieszkaniem się wyjaśniło ![]() ja właśnie jem obiad - pierś z kurczaka smażona w rozbełtanym jajku i brukselka. dzisiaj się ważyłam i jak po świętach było 53,6 kg to teraz 52,6kg. wszystko wraca do normy ![]()
#683 |
Zakorzenienie
|
Fru, znalazłam - jabłkoowsianka
Paprak, z mięskiem też tak mam, lubię jeść, ale kupuję coś co mało oryginał przypomina, z krabami na szczęście doświadczeń brak, ale widziałam to o czym piszesz Nina, właśnie, ten trzeci ser to Hollender Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-20 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
U mnie tez hollender kroluje
![]() Siedzielismy w pracy i rozmawialismy o jedzeniu w knajpach i mam takiego smaka na mieso zapiekane z kasza i serem, ze jutro na bank zrobie ![]() Oczywiscie, jak nalezalo sie spodziewac moje szalenstwo owocowe od rana konczy sie wzdeciem i bolem brzucha... ![]() ![]() Ale salatke i tak polecam, bo jest przepyszna i mysle, ze niezlym urozmaiceniem. WKlejam tu i na przepisach: Salatka szanghajska kapusta pekinska kwasne jablko sezam orzechy wloskie podrobnione ciut majonezu i jogurtu nat. Kapuste poszatkowac, jablko zetrzec na grubych oczkach, wsypac sezam, orzechy, wymieszan z jogurtem i majonezem (nie jest konieczny). Swietna, lekka i orzezwiajaca. Mozna sie pokusic i zetrzec jeszcze ciut selera naciowego ![]()
#685 |
Wtajemniczenie
|
effo wiem co czujesz, nadmiar owocow to u tez mnie turbulencje w brzuchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
może je gotujcie - jabłka, gruszki, morele, brzoskwinie i jagodowe doskonale się do tego nadają
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fruity faktycznie jablkoowsianki brak w przepisach, ale juz to naprawilam, jakby ktos szukal i wrzucilam jeszcze przepis na ta kasze zapiekana ![]() ![]()
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
![]() dziekuje za kciuki juz sie uspakajam ale wywaliłam dziada i przyszedł jeszce do mnie do biura, usiadł i swym blednym wzrokiem i nieskoordynowanym glosem poprosił o zaliczke i wolne na jutrzejszy dzien (argumentując ze bedzie miał imieniny ![]() no masakra, myslałam ze padne z nerwów... ale juz ok, cukrów nie tykałam zadych niedługo do domku a pozniej na kolacyjke urodzinowa do tescia i zapewne pysznosci bedą dietetyczne oczywisce ... bo tesciowka tez dba o linie fru trzymam kciuki za sprzatanie, ja tego nie nawidze ![]() ska gratuluje spadku effa a z jaka kaszą to miesko?
#689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ilona to chodzi w moim przypadku o ilosc. Ja jedno jablko, czy tam kilka mandarynek moge zjesc. Ba, kiedys moglam zjesc caly kilogram ![]() ![]() ![]() COs czuje, ze zamiast owoca bede jadla kawalek sera zoltego ![]() ![]()
![]() |
#690 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, mnie to nikt nie zna, ale trochę Was śledziłam od czasu do czasu
![]() Teraz znowu wróciłam na SB, wraz z początkiem ferii, ale hmm... no nie za bardzo mi idzie :/ W pierwszej połowie dnia wszystko ok, ale potem wracam wieczorem do domu i jakoś tak wpadają 'grzeszki', głównie słodycze. Błagam niech któraś powie, że miała podobnie, ale jakoś dała radę ![]() W każdym razie dołączam, udzielam się w jeszcze jednym wątku, ale może świadomość, że większość z Was przez to przechodziła mi pomoże. Witajcie! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.