|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV
Elu no niestety...w PEPCO zostały się z tych dużych tylko 3 dziewczęce - rózowy ze słonikami z boku, w różowo-białe paseczki i biały w kwiatuszki...Jaś by mnie znienawidził gdybym mu takie kupiła...Spytałam czy nie mają więcej ale nie mieli...Będę zagladać i w razie co dam znać.
W każdym mieście niestety są problemy z przedszkolami....U nas niestety trzeba latać z kwitami od przedszkola do przedszkola...
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
ehh nie moge sie połapac w tym nowym wizazu
|
|
|
|
#663 | |
|
Konto usunięte
|
Aranko, no to szkoda ze nie ma juz tych spiochów
gdyby tez na Maksa były kiedys to bierz w ciemno.Simona,problemy z przedszkolami są wszędzie. Ja własnie zmieniłam dziś priorytetowe bo mnie sąsiadka oświeciła, ze sznase są nikłe aby jasia tam przyjeli. Przedszkole zrobiło sobie renomę kiedys..., wspólpraca z unią, szkolenia nauczycielek za granicą ale srednio przekłada się to na wyniki eduk. dzieci. (tak wyglądają własnie zasrane awanse nauczycieli) Mówi ze musiała uzyc protekcji aby jej syn sie tam dostał. Jest w najlepszej grupie a widzi kardynalne braki w jego edukacji. Zobaczymy czy gdzies nas przyjmą... aaa jeszcze odnośnie priorytetu "matka samotnie wychowująca" - sąsiadka powiedziął ze na zebraniu w przedszkolu dyr. oznajmiła ze jesli zobaczy ze dziecko matki samotnej jest przypowadzane/odprowadzane przez ojca zostanie automatycznie skreslone z listy marti, Cytat:
Dzis Jasio właczyl sobie latarkę na korytarzu biegał i krzyczał "Zjawo! Gdzie jestes... Gdzie jest Zjawa" - kto ogląda Misia w Duzym Niebieskim Domu to wie o co chodzi
Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2009-03-11 o 23:02 |
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie o gdzie o gdzie jest zjawa
|
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co tragedia z tymi przedszkolami... ja się na razie nie dowiadywałam, bo Kuba z nocnikiem jest daleko w lesie i nie wiadomo kiedy wreszcie zaskoczy. rozważam opcje prywatnego, u nas to koszt mniej wiecej 400,500zł plus jedzenie i wpisowe. wychodzi mniej więcej dwa razy drożej niż państwowe, ale miejsc wszędzie nie ma. blee, musze chyba zacząć coś konkretniej mysleć, bo teściowa ostatnio coś marudzi, a moja mama pracuje, wiec na cały etat się Kuba zająć nie da rady, zresztą tak czy inaczej wydaje mi się ze przedszkole to fajna sprawa, pomijając oczywiście choroby i robale...
z nowości Kubie po kilku wcześniejszych podejściach spodobało się Toy Story, więc mamy oddech od Carsów. co do mówienia, to w sumie dalej doopa, słów w użyciu jakieś 7, ale ostatnio zaczął je ze sobą łączyć. mama nie, tata tam itp. ja się chyba nei doczekam żeby on normalnie zaczął mówić... |
|
|
|
#666 |
|
Konto usunięte
|
sohf, u nas koszt prywatnego jest taki sam jak u was
Wczoraj kupiłam Jasiowi taką ciastolinę: http://www.allegro.pl/item580538767_...akcesoria.html jest super! leciutka jak pianka , bardziej plastyczna
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem wkur....
![]() ![]() i to mało powiedziane. Siedziałam sobie w jadalni nad książką i jedną stopę miałam na siedzeniu krzesła...nagle patrzę a moje ABSy spod skarpetek zostawiły ful czarnych kółek na siedzisku....Próbowałam to czymkolwiek ze skóry wywabić i doopa...Cudnie wygląda całe ecru siedzisko w czarne kropy...na dodatek skrzesło obok moja noga też dosięgła w jakiejś dziwnej pozie i tam z boku też są boskie cudne kropy na siedzisku...![]() :ma d:. Chcialbym przekląć siarczyście ale to nie pomoże...
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Aranko to teraz musisz wszystkie tak pokropkowac
będzie ze to zamierzony efekt ![]() a serio, to znam ten ból, może jeszcze wymyslisz jak to zmyć. |
|
|
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A prywatne przedszkola we wroc nie dosc ze drogie - ok 1000zl, to jeszcze maja bardzo negatywne opinie.Okreslane sa jako ,,przechowalnie" dzieci z kiepska opieka. Jak widac nie wystarczy bajeczny wystroj, od tego wazniejsze sa opiekunki i zajecia z dziecmi, wychodzenie na dwor, posilki. Aranko, moze sprobuj wywabic te plamy: 1) kwasek cytrynowy/cytryna 2) specyfik do demakijazu oczu jaki tam masz w domu 3) odplamiacz w kulce dr Beckman powodzenia Marti, z cytologia to nie chodzi o jajeczkowanie, ,,Cytologię najlepiej jest wykonać w pierwszej połowie cyklu, 3-4 dni po ustaniu krwawienia miesiączkowego. Jeśli w tym czasie kobieta ma jakiś stan zapalny narządu rodnego (mogą o tym świadczyć m.in. upławy), lepiej jest badanie przesunąć w czasie i najpierw się wyleczyć. Przez trzy dni poprzedzające cytologię nie należy stosować leków dopochwowych (również dopochwowych środków antykoncepcyjnych), wykonywać irygacji, trzeba powstrzymać się od współżycia płciowego i/lub nie korzystać z wibratora." ,,Cytologia nie powinna być wykonywana wcześniej nić w 4 dniu po miesiączce i nie później niż w 4 dniu przed następną miesiączką. Najlepszym czasem na wykonanie badania cytologicznego jest okres między 10 a 18 dniem cyklu miesiączkowego." Edytowane przez Simona Czas edycji: 2009-03-12 o 19:54 |
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Simona wielkie dzieki
wyrobie sie bo zstalo mi 7 tabletek a okres dostaje po 3 dniach wiec moge jutro smignac
|
|
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
Malgo w prywatnych w Krk gdzie pytałam, też już robią rekrutację na rok 2010/11
Elu a ten miś w niebieskim domku to na którym kanale? Bo jeżeli na minimini to lipa, bo go nie mamy, na kablówkę u nas nie ma szans i małż chwilowo przytaszczył dekoder polsatu (ja osobiście jestem za cyfrą) U nas koszt prywatnego przedszkola to też ok 600zł, ja mam jednak cichą nadzieję, że uda nam sie dostać do samorządowego ![]() Aranko to masz sofę wygladającą jak dalmatyńczyk U Asi jedno z najdłuższych zdań to jak mnie wołała na spacer : "mama oć na du, ajci" Simona ja również dziękuję za info dot. cytologii ![]() coś dzisiaj ciężki dzień, dobrze że już się kończy
|
|
|
|
#672 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo cieżki dzien....poszłam spać po 22. Dzisiaj Olał bał się ze zaśpi wiec wczesnie wstał. Nie może przeżyć ze śpimy w jednym pokoju (każdy w swoim łóżku) Trzy razy do mnie przyłaził i trzy razy wracał do siebie Simona, dokładnie. Mnie wkurza ze znajdują sie fundusze na takie akcje a nie ma na ich praktyczna realizacje. Popsuła mi sie światełko w okapie, ale nie moge znależć karty gwarancyjnej tylko mam fakture. Myślicie ze jest szansa na naprawe gwarancyjną? ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
tylko woła mnie jak sa w tym strasznym domu i wychodzi ta lala na pajeczych nóżkach ![]() Dodatkowo Olaf lubi tez Królewne Śniezke, przeżywa te zwierzaczki. Soft nasze chłopaki przescigają sie w gadaniu. Możemy zrobic normalnie zawody ![]() EDIT: bardzo fajnie ze posty się łączą jak napisze sie jeden pod drugim Edytowane przez malgogaj Czas edycji: 2009-03-13 o 07:46 |
||
|
|
|
#673 |
|
Konto usunięte
|
Zaba, mis jest na minimini
co znaczy "ajci"?malgo, zadzwon do sklepu i zapytaj bo to róznie bywa... czasem jak usterka jest nieznacząca to idą kupującemu na rękę, a na fakturze masz date zakup..., do naprawy nie będą tego oddawać chyba... Myslę ze powinno się udać. Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2009-03-13 o 09:55 |
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Malgo mnie też się wydaje że przy tak drobnej usterce chyba faktura wystarczy
![]() Tłumaczenie Asi- ja byłam jeszcze u nas na poddaszu, Joasia na dole, już gotowa do wyjścia na spacer, wołała mnie abym się pospieszyła i szła z nią ![]() Elu ajci (hajci) u Asi znaczy wyjść na spacer ![]() Szkoda że na tym cholernym polsacie nie ma minimini
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sie zapusciłam teraz juz przez ta nowa szate graficzna to sie pozbierac nie moge
![]() Przedszkole no ja mam to szczęście w nieszczęsciu ze jestem samotna to nie bedzie problemu...co do dzieciaczków styczniowych to wiem ze na dyrekcyjnej i gdzies jescze sa grupy 2,5 latków tyle ze dyrekcyjna ma isc do remontu ale trzeba sie dowiedziec..Moj piter chodzi teraz do prywatnego złobka i jestem zadowlona..nie moge narzekac..jedzonko robia domowe na miejsu dzieciaczków kolo 15 i 6 opiekunek..cena no ja płace 790 zł za pakiet 160 godz w mies bo tyle mi starcza gdyz pracuje syteme 2 zmianowym... Piotruś rośnie teraz jakna drozdzach zaczał mi juz klamek w domu siegac i sobie sam chce na spacery wychodzic...dostał rowniez rowerek teraz 4 kolowy i jak na dziecko ktore nie miało nawet 3 kolowego to niezle daje sobie rade wrecz pirat drogowy jak bedzie cieplej to juz wogole bedzie postrach osiedla![]() U Mnie tak sobie znikam teraz do szpitala na zabieg wiec troche odpoczne
|
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
Dawno nie pisalam i w temacie tez nie jestm. Teraz mam TZta w domu, bo i jego firme dopadl kryzys gospodarczy, wiec w zwiazku z brakiem zlecen wiekszosc pracownikow siedzi w domu i odbiera godziny nadliczbowe. Na szczescie w poniedzialek wraca juz do pracy. Tydzien z nim w domu to o tydzien za duzo. Medzi jak baba w ciazy (bez urazy dla kobiet w ciazy).
Wczoraj bylam u mojej siostry, dziewczyny jak zawsze szalaly i wrzeszczaly: U La La, U La La i tak przez dobre 40 min. Antonia padla w aucie i przenioslam ja spiaca do lozeczka. Obudzila sie z krzykiem o 2.30 w nocy, pewnie nie wiedziala co sie dzieje i gdzie jest. Moja siostra ma juz brzuszek, ze Ho Ho, ladny taki zgrabniutki. Wiemy juz, ze bedzie kolejna dziewczynka w rodzinie. Do porodu zostaly jeszcze nie cale 4 miesiace. OOO wlasnie widze, ze TZta wzielo na mycie okien, dobrze niech myje, przenajmniej sie na cos przyda. Nowy wyglad forum zupelnie MI SIE NIE PODOBA i pewnie dlatego tak dlugo nic nie pisasam. Jak dla mnie strasznie niewyrazny i ciezko sie polapac. Jedynie kolorki sa przyjemne. |
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Zabo ale na cyfrwym polsacie jest cbeebies przy ktorym minimini sie chowa.Laura u dziadkow ma cyfre.na minimini laura oglada bajki wybiorczo, niektre sa naprawde glupkowate. na cbeebies wszystkie z wielkim zainteresowaniem, na tym programie sa naprawde ladne bajki.
pzstajac w temacie zwolennikw platform cyfrwych to ja obstaje za polsatem.jest tanszy a praktycznie to sam bo malo kto korzysta z tych wszytskich dodatkwych programow ktorych jest na potege. w podstawowych pakietach sa wszystkie kanaly discovery, infrmacyjne typu tvn24 itp itd a roznica w cenie.dodatkwo cyfra nie ma polsatu.pwiem jeszcze pewna ciekawstke. akwizytor cyfry okradl mojego brata ktory wyszedl z kuchni i zostawil portfel na stole.gwiznal mu 400zl.policja byla, akcja p prostu szokujaca.lece plozyc mala pozniej napisze szczeglowo jak d tego doszl-chyba ze juz pisalam to nie bede sie powtarzac bo to jakis czas temu bylo ja niezbyt czesto zagladalam na forum wtedy i nie pamietam czy pisalam czy nie Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2009-03-13 o 18:40 |
|
|
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za rady, w końcu zadzwoniłam i mają przyjechać naprawic. Wystarczy im faktura.
Zabo ja sie zaczełam zastanawiać nad tym gadaniem naszych dzieci. Może ja po prostu potrzebuje tłumacza dla Olafka
|
|
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
W czwartek umarl mój tata. Nie mogę dojśc do siebie, jeszcze w środę był u mnie w firmie i chyba coś czuł bo powiedzial mi gdzie są klucze do mieszkania jakby coś się z nim stało , podał mi haslo do swojego komputera, chyba chciał się pożegnać. Mam teraz w domu jego psa, czekam aż przyjedie druga żona taty oraz córka z drugiego małżeństwa to pewnie zabiorą go do Irlandii. Tak mi źle, wczoraj załatwiałam wszystkie formalności związane z pogrzebem i cały czas się rozklejałam. Moi rodzice rozwiedli się jak miałam 3 lata, potem tata założyl drugą rodzinę, a ja byłam tylko z mamą. O dparu lat nasze stosunki zaczęly się poprawiać, bardzo się lubiliśmy, tata często dzwonił , ja nie zawsze miałam dla niego czas, Dwa tygodnie temu rozwiódł się z drugą żoną i to go dobiło , chyba był bardzo samotny, cały czas mnie zapraszał , a ja nigdy nie miałam czasu. Tak mi żal. Trochę Wam nasmuciałam , ale nie mogę dać sobie rady
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Fibian bardzo mi przykro
|
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
Fibian, bardzo bardzo Ci wspołczuje. Ogromna strata.....
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Fibian najwieksze wyrazy wspolczucia
trzymaj sie
|
|
|
|
#683 |
|
Konto usunięte
|
Fibian,strasznie mi przykro
Tata chorował, czy tak nagle zmarł?Trzymaj się! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Fibian bardzo mi przykro
, trzymaj się Malgo ja nie raz tłumaczę małżowi co Asia powiedziała
|
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
Fibian, biedulko nasza. gorące uściski
trzymaj sie!
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Fibian bardzo mi przykro. Sama stracilam Tate majac 12 lat, to straszne.
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Fibian - to straszne....tak mi przykro...
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
FIBIAN,przyjmij głębokie wyrazy współczucia -mój tatuś zmarł 10 lat temu ,a jeszcze czasami mi się przyśni ,chociaż był bardzo surowy i apodyktyczny to czasami tęsknię za nim...
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
A oto nwoy domek dziwczynek i...nasz nowy lokator Zulus
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Aranko teraz juz oficjalnie gratuluje i ciesze sie, ze Zulus wreszcie z Wami.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

gdyby tez na Maksa były kiedys to bierz w ciemno.

po prostu zwaliła mnie z nóg! W Wawie tez trudno sie dostac do przedszkola....w Szczecinie tez....wszędzie trudno.
wyrobie sie bo zstalo mi 7 tabletek a okres dostaje po 3 dniach wiec moge jutro smignac

Ślub