![]() |
#661 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
czesc dziewczyny mam wazne pytanie..od tamtej niedzieli przyjmuje tabletki YAZ zaczelam 2 dnia okresu nie 1 poniewaz nie moglam ich dostac, wyczytalam ze przez tydzien powinno sie uzywac dodatkowego zabezpieczenia w postaci np prezerwatyw, w sobote mialam jednak sytuacje podczas ktorej nie dogadalam sie z chlopakiem i skonczyl w srodku czyli dzien 7 tabletki teraz mam paranoje...czy ktos moglby mi pomoc i doradzic jaki mam %zajscia w ciazy juz sama nie wiem co mam robic a pani ginekolog u ktorej bylam powiedziala zeby czekac..fatalnie trafilam..do tego nie chciala mi przypisac tabletek 72H..
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Witam!
Mam pytanie odnośnie zażywania tabletek Yaz. Biorę dopiero pierwszy blister, przy 14 tabletce wystąpiło niezbyt obfite krwawienie które nadal trwa ![]() Pozdrawiam serdecznie i z góry dzieki za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
to jest wylacznie indywidualna sprawa ale te plamienia zdarzaja sie wielu dziewczynom zaczynajacym brac yaz wiec mysle ze nie ma czym niepokoic.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Przyczajenie
|
ja tez jestem straszna panikara niestety..teoretycznie mialam wtedy dni nieplodne jeszcze ale nie wiem co robic mam ostatni dzien na tabletki 72h..a pani genialna ginekolog nie powiedziala mi niczego konkretnego..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
ja mam takie pytanie czy jesli biore tabletke o 20 a ostatnio zdarzylo mi sie byc na malej imprezce wszystko bylo oki, ale nastepnego dnia o 5:30 dostalam silnej biegunki i wymiotowalam. czy jest mozliwe ze tabletka si nie wchlonela? dodam ze pilam alkohol, a on niby opoznia wchlanianie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Wtajemniczenie
|
Nie słyszałam, żeby alkohol opóźniał wchłanianie tabletek... Ale nawet jeśli, to wątpię, żeby przez te 10 godzin pigułka nie zdążyła się wchłonąć. Możesz być spokojna
![]() EDIT: Doczytałam i - tak jak myślałam- alkohol sam w sobie nie osłabia działania tabletek. No... Chyba że spożycie alkoholu wywoła wymioty lub biegunkę w przeciągu 3-4 h od połknięcia pigułki.
więc daj mi spać o życiu milcz to potwór zły, wysysa szpik Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2009-03-16 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Przyczajenie
|
hej...
ja tez biore Yaz... to moje pierwsze anty... jestem przy 2 białej tabletce i jak narazie okresu oczywiscie nie ma... Ogólne samopoczucie po tabletkach dobre ![]() Skutkiem ubocznym jest to ze po tabletkach spuchły mi piersi i sa bardzo obolale ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Dziś pierwsza tabletka biała, teraz czekam na okres. Dam znać co i jak zaznaczę ze nie miałam żadnych dziwnych objawów.
Zobaczymy ![]() Czy któraś z Was kupowała Yaz w 3 paku ? ![]()
#671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie 1 biała i już było krwawienie, łał ![]()
![]() |
#672 |
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was kupowała Yaz w 3 paku ?
![]() Ja kupowałam przez internet (www.leki24h.eu). Zapłacilam "tylko"122zł łącznie z przesyłką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
Ja dsostalam okres po 3 bialej tabletce. Ogolnie czuje sie super!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Ja kupowałam przez internet (www.leki24h.eu). Zapłacilam "tylko"122zł łącznie z przesyłką ![]() Kurcze nie mieszkam w PL a w mojej aptece nie maja jeszcze i dlatego sie pytam czy jest szansa na znalezienie.
Zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot, których mężczyźni nigdy nie mają dosyć. Oscar Wilde ![]() Edytowane przez masaba333 Czas edycji: 2009-03-17 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Ja 3 biała tabletka i nawet się nie zapowiada na krwawienie... Pewnie znowu dostane w trakcie nowego opakowania. Muszę sie przejść do lekarza i dopytać czy może tak być.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie ciekawa jestem jak to będzie u mnie. Na Mercilonie dostawałam 4 dnia przerwy ![]()
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Ja jestem w połowie drugiego opakowania. Przy pierwszym pogorszyła mi się cera i trochę wysuszyła, ale od 2 tygodni nic nowego nie wyskoczyło i już prawie stan cery wrócił do normy
![]() Krwawienie zaczęło się przy 3ciej białej tabletce. Najmocniejsze krwawienie było przy 4 i przy 1 różowej z nowego opakowania, potem było coraz mniejsze do tabletki 5. Jedyną dolegliwością były tylko nieprzyjemne skurcze macicy (dosyć bolesne), poza tym nie było żadnych innych bóli, tyle, co apetyt był mniejszy. W ogóle przy tych tabletkach wydaje mi się, że zmniejszył mi się apetyt i lekko mi się schudło. No, chyba że to przez fakt, że te tabsy nie zatrzymują wody w organizmie ![]() Ja się narazie czuję ok i jestem zadowolona z tych tabletek ![]() Edytowane przez yarshiva Czas edycji: 2009-03-17 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Przyczajenie
|
a moze ktoras z Was zauwazyla ze urosly jej piersi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie..w 7 dniowej przerwie..bralam antybiotyk..5 dni....pozniej rozpoczelam nowe opakowanie...czy powinnam sie dodatkowo zabezpieczac i...ile dni?Biore...Microgynon21. ..gdyz Yaz mi nie sluzyl..
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Przyczajenie
|
Duckowa moje spuchly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym się zabezpieczyła ten miesiąc dla świętego spokoju ![]() ![]()
![]() |
#684 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
Przyjmuję YAZ od 1 miesiąca. Dostałam bólu żylek pod kolanami i przechodzą mi skurcze łydek.
W rodzinie nie było zakrzepicy ale moja mama ma żylaki. Dziś zrobiłam badanie d-dimery. Pytanie moje jest następujące: Czy mogę miec powody do niepokoju Czy moze to być zakrzepica, coś z żyłami Czy może organizm przezywyczaja sie do tabletek. 9 miesiecy wstecz brałam przez 4 lata Cilest i nic mi nie dolegało. Pragnę zaznaczyć ze na poczatku brania YAZ miłam równiez silny bol w klatce piersiowej przeszywający do kręgosłupa. Badania ekg wyszły ok. Pani stwierdziała ze razczej nie mam powodów by miec zakrzepice Kazała brac magnez + B6 i skirowała wasnie na D-dimery-wyniki bede miała 19 marca. Czy jesli wyjda w normie nie powinnam sie tym przejmowac? obecnie smaruje łydki i okolice za kolanamii Liotonem. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Przyczajenie
|
a ja się modlę, żeby mi cycki nie urosły! 75J zdecydowanie mi wystarcza... już i tak mam problem ze stanikami... więc liczę na spadek apetytu > schudnięcie > spadnięcie cycków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Raczkowanie
|
najbardzej sie boje tego ze przytyje..
czy jakas z was to spotkalo?? |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Przyczajenie
|
Przytyć .. Mi wogóle nie chce się jeść.. :/ A wrecz do nie których rzeczy mam obrzydzenie (gdzie wcześniej je uwielbiałam .. ) ..
![]() Ale wiem że to zależy od hormonów .. Znajoma miała straszny apetyt po tych tabletkach .. nie miała ochoty na sex .. Bołe głowy.. ja za to mam w druga strone .. oprócz teo ze strachowo bola mnie piersi .. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
a czy Twoja znajoma rowniez nie utyla?
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój apetyt się unormował jak zaczęłam brac Yaz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.