|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
#662 |
Przyczajenie
|
na stronie 73 jest o placuszkach z otrąb - czyli można w I fazie
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- podobnie w przepisie na str 171 w drugiej części, dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny... niesttey... ;( stalo sie...
bylam dzis u lekarza no i... musze was opuscic... jak sie okazalo po grypie i tym wszystkim od 3 dni leje mi sie caly czas krew z pupy i mam hemoroidy :/ napisalam na bialo gdyby ktos byl obrzydliwy i nie chcial czytac ![]() ![]() ![]() ![]() kocham was ![]() ![]()
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co z serkami homogenizowanymi? Wyczytałam, że są dozwolone w pierwszej fazie, ale przecież mają dużo tłuszczu, a poza tym wszystkie są smakowe
![]() Zastanawiam się, czy to może nie jest pomyłka? W pierwszej fazie przecież nie można cukrów ani tłuszczów.. ![]()
#665 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
potem podaje przepis na placuszki z produktow, ktorych nie ma na liscie. Ale dzieki za rozwiazanie problemu, czytajac ksiazke zaznaczylam sobie ten przepis jednak chyba alzhajmer (sorry nie wiem jak to sie pisze) robi pierwsze szkody w moim mozgu. Pozdrawiam i fajnie, ze dajemy rade odpowiadac na wszystkie nasze watpliwosci, to sie nazywa GRUPA WSPARCIA ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
NIE WIEM CZY BEZ cIEBIE DAMY RADE ![]() ![]()
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
hej
![]() mam ptanie mogłybyście mi wysłac linka z książka?? z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Przyczajenie
|
Czy ja też mogę prosić o linka do ebooka?
Dziękuję i pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- A tak w ogole to moja waga stanela, spadla po pierwszym dniu i teraz juz nic tylko 0.5kg, ale moze przez to ze mam miesiaczke i zatrzymuje wode ![]() Chyba mi to troche wolniej niz wam pojdzie ale wytrwam ![]() Bylo 66 - jest 64 - bedzie 52 - zostalo 12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze ja to się chyba uzależnilam od was i pisania, bo nie wyobrażam sobie odchudzania bez was ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Rozeznanie
|
u mnie kolejne 0,5 kg mniej na wadze
![]() Czyli dzis piąty dzien fazy uderzeniowej i 2,5 w dół. Zostało 7,5 MAm teraz pytanie bo nie doszukałam sie tego w książce: kiedy będzie mozna wprowadzić- dżem/powidła, miód czy masło orzechowe? - w ilosci łyżeczki od herbaty dziennie. Lubie dodać do serka jako deser. Czy dopiero po zakończeniu odchudzania w 4 fazie? i czy od czasu do czasu był by to duży grzech? No właśnie i czym najlepiej zgrzeszyć? Zawsze w niedziele robiłąm sobie grzeszny dzien i pozwalałam na jedno odstępsto od diety, czy lepiej wtedy zjesc po łyżeczce wyzej wymienionego z serkiem ( bo bedzie białko), czy mozna np kostke czekolady czy troche lodów? |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Rozeznanie
|
witam
![]() młoda - szkoda.... ale zdrowie najważniejsze! ![]() ![]() jezeli chodzi o serki homogenizowane to ja kupuje w tesco naturalne i jem - są bardzi smaczne i sycące ![]() jeżeli chodzi o grzeszki - ja nie potrafie bez nich zyc... prawie codziennie cos troche pogrzesze... ostatnio grzesze często winkiem czerwonym, wczesniej malinowym sorbetem grzeszyłam kilka dni ![]() a jeżeli chodzi o lepsze-gorsze grzechy to napewno lepiej dodac konfitury do herbaty niz zjesc pizze czy marsa ![]()
#672 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() mloda_ wracaj do zdrówka ![]() z wagi ciagle nic nie ubywa juz jakis tydzien bo wczesniej poszalalam ale nie przytylam jest 73 kg dzisiaj dopiero błonnik woda i kawusia ale zaraz biore sie za serek wiejski light i 2 plastry szynki z indyka ![]()
#673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale spróbuje w następną niedziele np. własnie łyżeczką powideł do serka jako deser. ![]() Ja serki kupuje w Lidlu, homo naturalne Pilos, albo w Kauflandzie, TSM, lub kurcze zapomniałam drugą nazwe i wszystkie one mają do 3% tłuszczu i są pyszne - kocham takie serki. Są jeszze 0% tłuszczu z Ostrowia, ale te trudno je dostać i są zdecydowanie mniej smaczne, acz zjadliwe. Czy was w tej diecie ciągle suszy? Ja nigdy wcześniej nie czułam uczucia pragnienia i piłam bardziej ze zdrowego rozsądku niz potrzeby. A teraz stale chce mi sie pic. I jak długo można stosować faze uderzeniową? 10 dni? i pózniej co? 5 n 5 najlepiej? Licząc ze chce zrzucic 10 kg Edytowane przez FilifionkaB Czas edycji: 2009-02-27 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
mloda_ nie przejmuj sie ![]() ![]() dziewczynki, u mnie dzis na wadze 50 kg czyli prawie 4 kg mniej, zwazywszy na to, ze moj organizm nie uznaje juz chyba diet to nawet niezly wynik ![]() Placuszki z otrebow jak najbardziej dozwolone byle w rozsadnych ilosciach ![]() sadze ze dziem/powidla dopiero w 4 fazie, ale grzeszki zawsze moga byc, byle nieduze ![]() Milego dnia zycze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Oj mnie suszy na okraglo ![]() ![]() ![]() Faza uderzeniowa, najdluzej moze trwac 10 dni, pozniej 5/5 jesli dasz rade ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Ja mam 158 cm wzrostu, daze do podobnej wagi, jak Ty...fajnie ![]()
![]() |
#675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ok, czyli jeszcze 5 dni i od przyszłego weekendu zacznę wprowadzać warzywa. i pewnie 5/5 to dla mnie żaden problem. Ja tez mogę sie dopisać do osób z podobnym wzrostem mam 162-163 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
mialam zaczac od srody, ale przy robieniu ciastek i rogalikow troche podjadalam xD
a dzisiaj urodziny kolezanki wiec pewno bedzie sporo jedzenia dobrego. na pewno od jutra. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
dziewczyny prosze o linka do ebooka pozdrawiam
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- okropny humor mam dzisiaj, mloda_to_glupia przykro mi bardzo z powodu Twojej choroby to nic fajnego mój mąż to przechodził i nie było mu łatwo a poza tym to nieprzyemna sprawa, wyczytałam na jakimś formu że można jeść budyń na chudym mleku, i dziś sobie taki ugotowałam a z racji tej że nie jem mleka na wodzie miałam budyń taka mała rzecz a cieszy, troche podniósł mnie na duchy, ja mam @ więc nie ważyłam się dziś bo pewnie więcej na wadze jest a nie chce się załamywać pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
Witajcie , w książce jest napisane , że 10 dni uderzeniówki to pod kontrolą lekaża a tak to powinna trwać 7 dni. Ja też mam do zrzucenia 10kg i byłam 7 dni na proteinach a teraz przyjęłam system 3/3 ponieważ jeszcze trochę to ochudzanie potrwa , to tak pomyślałam że taki system będzie mi łatwiej przetrwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
jak to tak? smutasy jestescie lista lista
![]() ![]() ![]() mloda_to_glupia- 173cm - było 80,5- jest przerwa- będzie 66 topcia06- 163cm - było 73- jest 70- będzie 60 natalaplo- 173cm - było 77- jest 71- będzie 59 Kasandra18- 163cm - było 95- jest 91- będzie 60 wendi99- 168cm-było 63-jest 61,5- będzie 56 Arugifa -173cm- bylo 70 -jest 66 -będzie 53 Kasssikk19 było 80 kg jest 73,5 kg będzie 55 kg 88niezapominajka88 było 70 jest 69,5 będzie 58 kg Fertka- 175cm- było 78,9 jest 74,9 będzie 68 Ewelka88 było 60 jest ? będzie 50 Karmen20 było 58 jest 54 będzie 50 mimee było 98 jest 92,5 będzie 78 Marzena100 było 92 jest 89,5 będzie 60 mififi było 58,2 jest 56.5 będzie 51-52 Rajskie mniam -było 73- jest 68- będzie 60 meliameli- 158cm- było 80,6- jest 78,6- będzie 58 kaktulek - 158cm - bylo 66 - jest 64 - bedzie 52 sheepie- 158cm- było 53- jest 50- bedzie48 Ydab- ??? cm- było77 - jest 73- będzie 60 mmargola- 167cm- było 70- jest 66- będzie 59 anusiaanulka- 158cm - było 70 - jest 68 - będzie 52 Kasienka_666- ???cm- było 59- jest 59- będzie 48 nie moglam znalezc ![]() ![]() a wy mi piszcie to dopisze, no i bede tu u was, bede wam odpisywac, bo wiem ze tesknicie:d no no zmiany robie...na czerwona sa te na ktore czekam, inaczej usuwam po 2 tygodniach ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez mloda_to_glupia Czas edycji: 2009-02-28 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fertka 175 cm -było 78,9- jest-74,9-będzie 68 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Rozeznanie
|
Moje dane wzrost 158 najwyzsza waga jaka zanotowalam rok temu 81.5 teraz jest 78.6 a chcialabym miec 58, diete protal zaczelam z waga 80.6, jestem 4 dzien na diecie.
caluski ![]()
#682 |
Rozeznanie
|
a co z tym kurczakiem z rożna? teoretycznie jets on przygotowywany całkowicie bez tłuszczu wiec moze byc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kaktulek - 158cm - bylo 66 - jest 64 - bedzie 52 najmniejsza jestem w towarzystwie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeszcze ja Ydab było - 77 jest -73 będzie 60 (niesmialo56) wracaj do zdrówka i trzymaj się ciepło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sheepie- 158cm- było 53- jest 50- bedzie48 ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam robić zakupy
![]() ![]() Od jutra przyłączam się do Was... będziecie moją motywacją zaraz po bikini ![]() ![]()
#688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
MLODA -kochana pisz z nami , bo bez Ciebie byloby smutno i żle ![]() Kasieńka - serków homo... szukaj raczej po marketach , duzo dziewczyn kupuje w Lidlu itp. pytanko - jestem w 2 fazie 5/5 , czy wam też się chciało bardziej jeść przy warzywach niż na samych proteinach ? Piszę sobie co zjadam i jest tego więcej niż w 1 fazie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Moja NOWA waga -do tabelki to: bylo-73 jest -68 ;D bedzie-60 może -58 ??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Przyczajenie
|
witajcie
mmargola wzrost 167 było 70 jest 66 będzie 59 Pyszne serki są w Lidlu - może nie jest to typowy serek homogenizowany, ale ma do 0,5 % tłuszczu i na pewno nie zawiera śmietanki - Pilos "odtuceny" opakowanie 250 g polecam Ziarnistego twarożku chudego z Lidla nie polecam |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny krzeczcie na mnie, bo moje wyrzuty sumienia nie powstrzymują mnie od grzeszenia!!! ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moja waga w podpisie cały czas
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.