![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]() jak usłyszałam, że mam tyle jeść białka i w ogóle to też się przeraziłam. mi najbardziej zależy na tym, żeby nabrać smukłego ciała- a nie takiego obrośniętego tłuszczem. i pewna doświadczona osoba mi to właśnie poleciła, ale wątpię czy dam radę tak długo pociągnąć. nie wiem czy tyję, bo stosuję to od dwóch dni dopiero. chyba trochę przestanę ograniczać węglowodany i codziennie wpierniczę coś słodkiego. bo właśnie zauważyłam, że zaczęłam planować posiłki i sytuacja trochę wymyka mi się spod kontroli. cieszę się, że mi to uświadomiłaś, bo ja chyba właśnie potrzebuję takiej chłosty ![]() ![]() jednak pewnych 'przyzwyczajeń' nie zmienię, bo bardzo mi się podobają- np. ta białkowa kolacja, tuńczyk na dobranoc i meeeega wydajne śniadanie ![]()
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-02-07 o 21:59 Powód: na chorobę się choruje a nie utozsamia sie z nia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
U
śn: bułka z ziarnem z serkiem Almette, makrelą wedzoną i ogórkiem konserwowym IIśn: małe jabłko, pomarańcza obiad: duży talerz z kluskami śląskimi, przypiekaną cebulką i bułką tartą podw: niestety mały shake czekoladowy wpadł ![]() kol: chyba bedzie serek wiejski z wkrojona cebulka, starta marchewka i ogorkiem lepiej ? ![]()
#663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
Rrrrrrrrr
sniadanie 1100 4 lyzki platkow owsianych, odrobina mleka, 100g serka homog naturalnego, orzechy laskowe, pomarancza, kiwi, 1-2 lyzki otrab pszennych, cynamon ![]() jablko obiad 1400 watrobka (nie wiem czyja:/), troche ogorka, 1 ziemniak pieczony 1700 1/2 grejpfruta czerwonego 1800 latte imbirowo-cynamonowe + garsc orzechow laskowych 2045 salatka: kapusta pekinska, kawalek papryki, ogorka, jajo, 90g tunczyka w sosie wlasnym + lyzeczka majonezu --------- na szczescie zaczelam z powrotem liczyc kcal i za dzisiaj mi wyszlo ok. 1300, bo wczoraj niby nie zjadlam jakos specjalnie ZLE ale wyszlo mi.............2,200 ![]() ![]() ![]() ![]() prosze o ocene..... ![]()
#665 |
Zakorzenienie
|
R
![]() ŚI: Grahamka z bieluchem i szynką, sałatka z pomidora pól cebuli i pieprzu. Herbata z pół łyżeczki cukru i cytryną. SII: sałatka z dwóch mandarynek, kiwi i jogurtu naturalnego. O: pieczone udko z kuraka (bez skóry) natarte pół łyżeczki iliwą z oliwek i przyprawą do kurczaka (bez cukru) i ziołami, sałatka z pół wiejskiego z dwoma ogrókami kwaszonymi i połową cebuli. P: kefir + kawałek makreli K: wieśniak z pomidorem, kilkoma oliwkami i pieprzem Poza tym dwie herbaty bez cukru i woda. Poproszę o ocenę ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2009-02-08 o 00:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze R:
Śniadanie: kawa z mlekiem0,5%, grahamka z serkiem, plasterek sera, plaster szynki, ketchup, jabłko II Śniadanie: jogurt naturalny 200g, 4 łyzki musli, jabłko Obiad: 4 paluszki rybne, 200g warzyw z patelni z ziemniakami, kawa z mlekiem 2% Podwieczorek: 2 garści suszonych owoców Kolacja: grahamka z sekiem, 1,5 plastra sera, plaster szynki Przed snem: 2 marchewki W między czasie : red bull :/ Proszę Was o ocenkę i szczerą krytykę :P |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Przyczajenie
|
U:
![]() 1. śniad. płatki miodowe z mlekiem, pół soczku marchwiowo-jabłkowego, danio waniliowe. 2. pół soczku co wyżej, jogobella truskawkowa. 3.obiad: kotlet mielony z małą ilością ziemniaków, surówka z białej kapusty i czegoś tam. 4.dużo wody... dwa białka z jajek + pół grahamki. Może byc? |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
U:
8-9 - herbata z cytryną, owsianka: 6 łyżek płatków, łyżka otrąb, jabłko, 3 łyżki rodzynek, 3 orzechy włoskie, pół szklanki mleka 2% 12- grahamka (100g) : jedna połówka z serem białym i szczypiorkiem, druga z serem białym i malinami ze słoika, (razem 100g sera) , jabłko,marchewka 15-16- pierś z kurczaka smażona, ziemniaki, 250g warzyw z mrożonki,marchewka, dużo kapusty kiszonej ; po obiedzie: jabłko 18- ok 6-7 dużych orzechów włoskich (podjadłam) 21-22 - dwa spore kawałki pizzy z kurczakiem,kukurydzą itp + ketchup |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
sniadanie:
owsianka na wodzie ![]() z twarogiem, 1/2 pomaranczy ,otrebami sliwkowymi granulowanymi, kilka łyzek jogurtu truskawkowego kawa bez cukru IIsniadanie: tunczyk z wody ,twarog chudy,ogorek kiszony,ketchup, fit up do twarozków czerwona herbata obiad: grillowany indyk z warzywami na patelnie i soczewicą hmm na uczelni ![]() pewnie serek homo ,jakis jogurt pitny ![]() kolacja: tunczyk z wody ,twaróg chydy,papryka,pomidor
#670 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#671 |
Przyczajenie
|
Mongan 75 dziekuje za cenne dla mnie wskazówki ;* Na utrzymaniu jestem od paru dni więc nie wiem, czy waże tyle ile ważyłam. Poza tym wychodze z bardzo głupiej, niemądrej,nieprzemyślanej ''diety', więc staram się nie jeśc za dużo.(Mądry Polak po szkodzie.) Chciałabym spytać ile kalorii dziennie powinnam jeść, by nie przytyć, a utrzymać wagę? Zaznacze znów, iż wcześniej jadłam bardzo mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Rozeznanie
|
Rrrrrrrrrr na jutro
![]() ![]() ŚNIADANIE: serek wiejski + 2 łyżki musli(stołowe a musli kupne z lidla) + jabłko,zielona herbata W SZKOLE: wafel ryżowy+ jogurt pitny z mlekovity (nie wiem co mogę innego do szkoły brać, pieczywa nie jem wogulę tylko te wafle) + jabłko OBIAD: pierś z kurczaka + sałatka( kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka polane sosem tysiące wysp-czy ten sos jest bardzo niezdrowy lepiej pocierpieć i polać jogurtem naturalnym?) PRZEKĄSKA: dokończę serek wiejski +marchewka KOLACJA: tuńczyk + 1 jajko gotowane(nigdy nie wiem co jeść na kolacje żeby były same białka)
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
No nie wierze, dopiero 15.30 a ja juz przekroczylam 1000 kcal. Nie wiem co teraz zjem, bokiem mi wychodzi ta dieta 1000 kcal...
08.02.09r ponad 1100 - herbata z lyzeczka soku malinowego (13 kcal) - maly kotlet z dwoma srednimi kromkami chleba razowego z ziarnami (460) - pomarancza (130) - pol torebki kaszy gryczanej z jajkiem sadzonym, troche groszku konserwowego, kubek zsiadlego mleka (480) - dwa wafle ryzowe Czy to rzeczywiscie ma ponad 1000 kcal ? Wcale nie czuje, zebym az tyle zjadla :/ A nie chce, zeby to bylo mniej niz 1000. Moze zle licze ? Nie pytam sie o btw ani o owoce, tylko o kalorie. Czy ktos moglby to potwierdzic badz zanegowac ? Z gory dziekuje. Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2009-02-08 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: jajecznica z 2 jajek z połówką pomidora i odrobiną papryki konserwowej (smażona na teflonie więc bez tłuszczu), mniejsza połówka grahamki Obiad: 200g twarożka (półtłustego ![]() Podwieczorek: będzie jogurt z 3 łyżkami płatków pszenno-żytnich Kolacja: będzie jajko na twardo (wiem,były już jajka,ale nie mam innego białkowego produktu)
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Późno wstaje,nie mam jak zjeść dwóch śniadań
![]() Ale od jutra będą 2. (Witaj szkoło po 2 tygodniach słodkiego lenistwa..)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Rozeznanie
|
Moje R:
I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, jedna łyżka otrębów, pół utartego jabłka, mandarynka w cząsteczkach i garść rodzynek - a do tego wszystkiego pół opakowania serka wiejskiego. II. Dwie małe kromki grahama z jakimś warzywnym serkiem kanapkowym, ogórkiem i rzodkiewką. III. Około 1/3 woreczka kaszy z sosem grzybowym, jajko sadzone, duuużo surówek i kubek zupy pomidorowej do popicia (nie gorący kubek, lecz zupka domowej roboty ![]() Kawa z kapką mleka i połową łyżeczki cukru. IV. Serek homo naturalny z garstką pestek słonecznika, trochę sałatki z sałaty, avocado, czosnku i płatków migdałowych. ( w oryginalnej wersji były jeszcze kawałki szynki, ale jestem wege i ją powyjmowałam ![]() V. Serek wiejski z rzodkiewką i ogórkiem. Dobrze? A może źle? Lub ledwie poprawnie? Jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez shockwaves Czas edycji: 2009-02-08 o 17:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
Jak będziesz jeść solidne śniadanie, 5 posiłków i dziennie co najmniej 1400 kcal to Ci gwarantuje, że ładnie schudniesz. A jak się będziesz bawić w 1000kcal i tak zawyżając kalorie jak teraz to robisz, to piękne jo-jo Cię czeka. Skoro masz napady głodu to widocznie za mało jesz w ciągu dnia i organizm się domaga- to logiczne. Ale rób jak uważasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
niestety nie dałam dzisiaj rady zjeść II śniadania, bo za późno wstałam.
na pierwsze: 100gram płatków owsianych + dwa jajka (taki omlet :P) z duużą ilością ketchupu, duża kromka chleba razowego z masłem i żółtym serem, szklanka mleka obiad: dużo ziemniaków (ze 4 łyżki), dwie miseczki surówki z majonezem, kilka łyżek mięsa (żołądki chyba) podwieczorek: kilka ptasich mleczek, kilka suszonych śliwek, owsianka ze szklanki mleka i kilku łyżeczek płatków owsianych + garść rodzynek i suszonych śliwek, jeden banan. kolacja: połowę serka wiejskiego+ dwie kromki grahama, jedna marchewka, potem pół puszki tuńczyka. i co jest źródłem węglowodanów złożonych? - pieczywo, owoce?
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
lisnov - ja sie nie znam, ale za pomarancze licze sobie 50 kcal a nie 130
![]() ![]()
#687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Probowalam, nikt mi nie jest w stanie pomoc. A ja juz nie mam sily. Nie wiem, czy mozna to nazwac cwiczeniami. Nie mialam za duzo czasu bo wtedy mature zdawalam. Ale staralam sie duzo chodzic na spacery, jezdzilam na rowerze i troche w domu cwiczylam. Pieknie, teraz wzielam jedna czekoladke, pewnie zaraz cappucino zrobie i znow sie zacznie :/ Po co ja wogole probuje, lepiej odrazu zaczac sie przyzwyczajac ze zawsze bede gruba i koniec. Dziekuje za probe pomocy. Ide ryczec do poduszki. Zycze powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
uuuUuUuu:
Iś: 2 grzanki z chleba graham z wiejskim lekkim (150g) i dżemem porzeczkowym, 1 kanapka z wiejskim i 2 plastrami filetu z indyka, pomidor, cebulka, rzodkiewka, chrzan, kawa z mlekiem IIś: 2 naleśniki razowe o smaku kokosowym, serek homo 150g wymieszany z 1/2 łyżeczki kakao O: makaron pełnoziarnisty ok 100g, filet z kurczaka podsmażony z curry , warzywa z mrożonki (marchew, kalafior, ziemniaki, por, itp) - wszystko razem wymieszane , posypane ziołami i polane oliwą. P: 2 grejpfruty sweete, herbata zielona. K: 4 kromki żytniego, twaróg półtłusty (ok 100g), plaster wędliny,musztarda chrzanowa, pomidor, papryka, rzodkiewka, cebulka. herbata grejfrutowa |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.