Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-07, 20:43   #661
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
powiem Ci ze nie znam sie na ilosci białka / tłuszczy / wegli ale dla mnie Twoje P jest bardzo dziwne. Z tego co czytałam na innym wątky miałas/masz problemy z ed (jesli sie myle to mnie popraw ) i musisz / chcesz przytyć wiec a) jedzenie powinno być to dla Ciebie przyjemnością i b) nie powinno tez za bardzo zajmować Twoich myśli. A mnie się wydaje ze troche się ograniczasz i bardzo planujesz posiłki, chcesz tak mieć całe życie? masz okazje sobie pofolgować i wyluzować, zapomnieć o dietach...

a tak btw. tyjesz rzeczywiscie na tym??

Pozdrawiam
fakt, miałam problemy, dobrze zapamiętałaś ale nie 'choruję' (choć wiadomo, że choruje jest się długi czas) już od dwóch lat.. w sensie zakończyłam sesje z psychologiem jakieś półtora roku temu
jak usłyszałam, że mam tyle jeść białka i w ogóle to też się przeraziłam. mi najbardziej zależy na tym, żeby nabrać smukłego ciała- a nie takiego obrośniętego tłuszczem. i pewna doświadczona osoba mi to właśnie poleciła, ale wątpię czy dam radę tak długo pociągnąć.
nie wiem czy tyję, bo stosuję to od dwóch dni dopiero. chyba trochę przestanę ograniczać węglowodany i codziennie wpierniczę coś słodkiego.
bo właśnie zauważyłam, że zaczęłam planować posiłki i sytuacja trochę wymyka mi się spod kontroli. cieszę się, że mi to uświadomiłaś, bo ja chyba właśnie potrzebuję takiej chłosty a nie o ograniczanie przecież chodzi. nie mam ochoty wracać do tego piekła, kiedy całe moje myśli były o jedzeniu. wolę myśleć o chłopaku

jednak pewnych 'przyzwyczajeń' nie zmienię, bo bardzo mi się podobają- np. ta białkowa kolacja, tuńczyk na dobranoc i meeeega wydajne śniadanie

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2009-02-07 o 21:59 Powód: na chorobę się choruje a nie utozsamia sie z nia.
dontknow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 20:53   #662
nicooole
Rozeznanie

U
śn: bułka z ziarnem z serkiem Almette, makrelą wedzoną i ogórkiem konserwowym
IIśn: małe jabłko, pomarańcza
obiad: duży talerz z kluskami śląskimi, przypiekaną cebulką i bułką tartą
podw: niestety mały shake czekoladowy wpadł
kol: chyba bedzie serek wiejski z wkrojona cebulka, starta marchewka i ogorkiem

lepiej ?
Stary 2009-02-07, 21:56   #663
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicooole Pokaż wiadomość
U

śn: bułka z ziarnem z serkiem Almette, makrelą wedzoną i ogórkiem konserwowym nawet jezeli bułka była duza to troche za mało jak na śniadanie... brakuje owoca / jogurtu

IIśn: małe jabłko, pomarańcza to nie jest posiłek !! chyba naciągasz, zeby miec niby 5 posilkow ;>

obiad: duży talerz z kluskami śląskimi, przypiekaną cebulką i bułką tartą brakuje mięsa, jakiejs surowki warzywnej ...

podw: niestety mały shake czekoladowy wpadł no tak, to straszne szczegolnie ze to U

kol: chyba bedzie serek wiejski z wkrojona cebulka, starta marchewka i ogorkiem

lepiej ?
jutro zjedz porządne drugie śniadanie, wtedy bedzie lepiej. ale i tak jet malutko...
Stary 2009-02-07, 22:34   #664
aur_0_ra
Raczkowanie

Rrrrrrrrr

sniadanie 1100
4 lyzki platkow owsianych, odrobina mleka, 100g serka homog naturalnego, orzechy laskowe, pomarancza, kiwi, 1-2 lyzki otrab pszennych, cynamon

jablko

obiad 1400
watrobka (nie wiem czyja:/), troche ogorka, 1 ziemniak pieczony

1700
1/2 grejpfruta czerwonego

1800
latte imbirowo-cynamonowe + garsc orzechow laskowych

2045
salatka: kapusta pekinska, kawalek papryki, ogorka, jajo, 90g tunczyka w sosie wlasnym + lyzeczka majonezu

---------
na szczescie zaczelam z powrotem liczyc kcal i za dzisiaj mi wyszlo ok. 1300, bo wczoraj niby nie zjadlam jakos specjalnie ZLE ale wyszlo mi.............2,200 echhhhhhhhh wszedzie sie trzeba pilnowac
prosze o ocene.....

aur_0_ra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 23:55   #665
ijaa
Zakorzenienie

R

ŚI: Grahamka z bieluchem i szynką, sałatka z pomidora pól cebuli i pieprzu. Herbata z pół łyżeczki cukru i cytryną.

SII: sałatka z dwóch mandarynek, kiwi i jogurtu naturalnego.

O: pieczone udko z kuraka (bez skóry) natarte pół łyżeczki iliwą z oliwek i przyprawą do kurczaka (bez cukru) i ziołami, sałatka z pół wiejskiego z dwoma ogrókami kwaszonymi i połową cebuli.

P: kefir + kawałek makreli

K: wieśniak z pomidorem, kilkoma oliwkami i pieprzem

Poza tym dwie herbaty bez cukru i woda.

Poproszę o ocenę

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2009-02-08 o 00:11
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 08:43   #666
Airish88
Zakorzenienie

Moje wczorajsze R:

Śniadanie: kawa z mlekiem0,5%, grahamka z serkiem, plasterek sera, plaster szynki, ketchup, jabłko

II Śniadanie: jogurt naturalny 200g, 4 łyzki musli, jabłko

Obiad: 4 paluszki rybne, 200g warzyw z patelni z ziemniakami, kawa z mlekiem 2%

Podwieczorek: 2 garści suszonych owoców

Kolacja: grahamka z sekiem, 1,5 plastra sera, plaster szynki

Przed snem: 2 marchewki
W między czasie : red bull :/

Proszę Was o ocenkę i szczerą krytykę :P
Stary 2009-02-08, 08:53   #667
blondi6
Przyczajenie

U:
1. śniad. płatki miodowe z mlekiem, pół soczku marchwiowo-jabłkowego, danio waniliowe.
2. pół soczku co wyżej, jogobella truskawkowa.
3.obiad: kotlet mielony z małą ilością ziemniaków, surówka z białej kapusty i czegoś tam.
4.dużo wody... dwa białka z jajek + pół grahamki.

Może byc?
blondi6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-08, 08:55   #668
sailormoon00011
Raczkowanie

U:

8-9 -
herbata z cytryną, owsianka: 6 łyżek płatków, łyżka otrąb, jabłko, 3 łyżki rodzynek, 3 orzechy włoskie, pół szklanki mleka 2%

12- grahamka (100g) : jedna połówka z serem białym i szczypiorkiem, druga z serem białym i malinami ze słoika, (razem 100g sera) , jabłko,marchewka

15-16- pierś z kurczaka smażona, ziemniaki, 250g warzyw z mrożonki,marchewka, dużo kapusty kiszonej ; po obiedzie: jabłko

18- ok 6-7 dużych orzechów włoskich (podjadłam)

21-22 - dwa spore kawałki pizzy z kurczakiem,kukurydzą itp + ketchup
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 09:00   #669
ifrit
Zadomowienie

sniadanie:
owsianka na wodzie
z twarogiem, 1/2 pomaranczy ,otrebami sliwkowymi granulowanymi, kilka łyzek jogurtu truskawkowego
kawa bez cukru
IIsniadanie:
tunczyk z wody ,twarog chudy,ogorek kiszony,ketchup, fit up do twarozków
czerwona herbata
obiad:
grillowany indyk z warzywami na patelnie i soczewicą
hmm na uczelni
pewnie serek homo ,jakis jogurt pitny
kolacja:
tunczyk z wody ,twaróg chydy,papryka,pomidor
Stary 2009-02-08, 10:01   #670
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondi6 Pokaż wiadomość
U:
1. śniad. płatki miodowe z mlekiem, pół soczku marchwiowo-jabłkowego, danio waniliowe. ok, acz dałabym owoca

2. pół soczku co wyżej, jogobella truskawkowa. mało, mało. nabiał jadłas wczesniej, tutaj moze jakies kanapki z wedlina i warzywami??

3.obiad: kotlet mielony z małą ilością ziemniaków, surówka z białej kapusty i czegoś tam. szkoda ze ziemniakow mało

4.dużo wody... dwa białka z jajek + pół grahamki. a żółtka wyrzucasz ? bez komentarza....

Może byc?
zero owocow i warzyw, kolacja do bani, zapychasz sie wodą... utrzymujesz wageee na tym ?? dla porównania:

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
U:

8-9 - herbata z cytryną, owsianka: 6 łyżek płatków, łyżka otrąb, jabłko, 3 łyżki rodzynek, 3 orzechy włoskie, pół szklanki mleka 2% fajnie

12- grahamka (100g) : jedna połówka z serem białym i szczypiorkiem, druga z serem białym i malinami ze słoika, (razem 100g sera) , jabłko,marchewka mniam, co to za maliny ze słoika :O ?

15-16- pierś z kurczaka smażona, ziemniaki, 250g warzyw z mrożonki,marchewka, dużo kapusty kiszonej ; zastanawia mnie czemu nie ma ziemniaczkow / ryzu / kaszy? w tej mrozonce były ziemniaki ;> ? po obiedzie: jabłko

18- ok 6-7 dużych orzechów włoskich (podjadłam) tu torche mało, ale w sumie inne posiłki były spore

21-22 - dwa spore kawałki pizzy z kurczakiem,kukurydzą itp + ketchup mniam
ja zamiast tych orzechów o 18 (bo nie za bardzo lubie) zjadlabym cos duużego i słoodkieeego ale fajnie U
Stary 2009-02-08, 10:11   #671
blondi6
Przyczajenie

Mongan 75 dziekuje za cenne dla mnie wskazówki ;* Na utrzymaniu jestem od paru dni więc nie wiem, czy waże tyle ile ważyłam. Poza tym wychodze z bardzo głupiej, niemądrej,nieprzemyślanej ''diety', więc staram się nie jeśc za dużo.(Mądry Polak po szkodzie.) Chciałabym spytać ile kalorii dziennie powinnam jeść, by nie przytyć, a utrzymać wagę? Zaznacze znów, iż wcześniej jadłam bardzo mało.
blondi6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-08, 10:15   #672
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
wklejam swoje dzisiejsze R poproszę o wskazówki, co ewentualnie mogłabym zmienić
Ś: owsianka: 4-5 łyżek płatków owsianych zalanych wrzątkiem, mała pomarańcza, pół jogurtu naturalnego
IIŚ: dwie kromki razowca, jedna z szynką, druga z łososiem, na każdej tego trochę masła, mozzarella, ogórek, sól, pieprz
O: kawałki piersi z kurczaka przyprawione jakąś przyprawą do kurczaka usmażone na teflonie, biała i czerwona fasola, mozzarella, groszek, pomidor z puszki, oliwa, przyprawy
P: trochę serka wiejskiego, reszta jogurtu ze śniadania, rodzynki, migdały
K: (zaraz będzie) pół puszki tuńczyka, jajko, biała, czerwona fasola, groszek, przyprawy

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 11:25   #673
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez blondi6 Pokaż wiadomość
Mongan 75 dziekuje za cenne dla mnie wskazówki ;* Na utrzymaniu jestem od paru dni więc nie wiem, czy waże tyle ile ważyłam. Poza tym wychodze z bardzo głupiej, niemądrej,nieprzemyślanej ''diety', więc staram się nie jeśc za dużo.(Mądry Polak po szkodzie.) Chciałabym spytać ile kalorii dziennie powinnam jeść, by nie przytyć, a utrzymać wagę? Zaznacze znów, iż wcześniej jadłam bardzo mało.
proponuję obserwować wagę i dodawać 100-200 kcal na tydzień. Jeżeli zauważysz, że na tym chudniesz, dodawaj kalorie szbyciej.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 11:31   #674
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość

ja zamiast tych orzechów o 18 (bo nie za bardzo lubie) zjadlabym cos duużego i słoodkieeego ale fajnie U
Dziękuję bardzo mongan75 za ocenkę te maliny to takie domowej roboty,zrobione z malin z lata mam ich sporo ,mają gęsto-płynną konsystencję, są pyszne A w obiedzie były ziemniaczki ,napisałam, nie zauważyłaś a ja bardzo lubię orzechy i miałam ochotę
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 13:45   #675
ewelina*
Rozeznanie

Rrrrrrrrrr na jutro Z góry dziękuje

ŚNIADANIE: serek wiejski + 2 łyżki musli(stołowe a musli kupne z lidla) + jabłko,zielona herbata

W SZKOLE: wafel ryżowy+ jogurt pitny z mlekovity (nie wiem co mogę innego do szkoły brać, pieczywa nie jem wogulę tylko te wafle) + jabłko

OBIAD: pierś z kurczaka + sałatka( kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka polane sosem tysiące wysp-czy ten sos jest bardzo niezdrowy lepiej pocierpieć i polać jogurtem naturalnym?)

PRZEKĄSKA: dokończę serek wiejski +marchewka

KOLACJA: tuńczyk + 1 jajko gotowane(nigdy nie wiem co jeść na kolacje żeby były same białka)

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-08, 14:34   #676
lisnov
Zakorzenienie

No nie wierze, dopiero 15.30 a ja juz przekroczylam 1000 kcal. Nie wiem co teraz zjem, bokiem mi wychodzi ta dieta 1000 kcal...
08.02.09r ponad 1100
- herbata z lyzeczka soku malinowego (13 kcal)
- maly kotlet z dwoma srednimi kromkami chleba razowego z ziarnami (460)
- pomarancza (130)
- pol torebki kaszy gryczanej z jajkiem sadzonym, troche groszku konserwowego, kubek zsiadlego mleka (480)
- dwa wafle ryzowe
Czy to rzeczywiscie ma ponad 1000 kcal ? Wcale nie czuje, zebym az tyle zjadla :/ A nie chce, zeby to bylo mniej niz 1000. Moze zle licze ? Nie pytam sie o btw ani o owoce, tylko o kalorie. Czy ktos moglby to potwierdzic badz zanegowac ? Z gory dziekuje.

Edytowane przez lisnov
Czas edycji: 2009-02-08 o 16:08
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 15:18   #677
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R.

Śniadanie: jajecznica z 2 jajek z połówką pomidora i odrobiną papryki konserwowej (smażona na teflonie więc bez tłuszczu), mniejsza połówka grahamki

Obiad: 200g twarożka (półtłustego) z 2 łyżkami pokrojonej cebuli, 2 ogórka konserwowego i 2 papryki

Podwieczorek: będzie jogurt z 3 łyżkami płatków pszenno-żytnich

Kolacja: będzie jajko na twardo (wiem,były już jajka,ale nie mam innego białkowego produktu)

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 15:24   #678
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
R.

Śniadanie: jajecznica z 2 jajek z połówką pomidora i odrobiną papryki konserwowej (smażona na teflonie więc bez tłuszczu), mniejsza połówka grahamki

Obiad: 200g twarożka (półtłustego) z 2 łyżkami pokrojonej cebuli, 2 ogórka konserwowego i 2 papryki

Podwieczorek: będzie jogurt z 3 łyżkami płatków pszenno-żytnich

Kolacja: będzie jajko na twardo (wiem,były już jajka,ale nie mam innego białkowego produktu)
a gdzie obiad? to co masz jako obiad to drugie śniadanie...

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 15:30   #679
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
a gdzie obiad? to co masz jako obiad to drugie śniadanie...
Późno wstaje,nie mam jak zjeść dwóch śniadań
Ale od jutra będą 2. (Witaj szkoło po 2 tygodniach słodkiego lenistwa..)

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 16:25   #680
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
No nie wierze, dopiero 15.30 a ja juz przekroczylam 1000 kcal. Nie wiem co teraz zjem, bokiem mi wychodzi ta dieta 1000 kcal...
08.02.09r ponad 1100
- herbata z lyzeczka soku malinowego (13 kcal)
- maly kotlet z dwoma srednimi kromkami chleba razowego z ziarnami (460)
- pomarancza (130)
- pol torebki kaszy gryczanej z jajkiem sadzonym, troche groszku konserwowego, kubek zsiadlego mleka (480)
- dwa wafle ryzowe
Czy to rzeczywiscie ma ponad 1000 kcal ? Wcale nie czuje, zebym az tyle zjadla :/ A nie chce, zeby to bylo mniej niz 1000. Moze zle licze ? Nie pytam sie o btw ani o owoce, tylko o kalorie. Czy ktos moglby to potwierdzic badz zanegowac ? Z gory dziekuje.
Doszly cztery male kanapki razowca z keczupem i jajkiem + herbata z lyzeczka soku malinowego. Pewnie doszlo juz do 1500 :/ zaczynam sie obzerac buuu
Stary 2009-02-08, 17:11   #681
Jorelia
Rozeznanie

Moje R:

I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, jedna łyżka otrębów, pół utartego jabłka, mandarynka w cząsteczkach i garść rodzynek - a do tego wszystkiego pół opakowania serka wiejskiego.

II. Dwie małe kromki grahama z jakimś warzywnym serkiem kanapkowym, ogórkiem i rzodkiewką.

III. Około 1/3 woreczka kaszy z sosem grzybowym, jajko sadzone, duuużo surówek i kubek zupy pomidorowej do popicia (nie gorący kubek, lecz zupka domowej roboty )
Kawa z kapką mleka i połową łyżeczki cukru.

IV. Serek homo naturalny z garstką pestek słonecznika,
trochę sałatki z sałaty, avocado, czosnku i płatków migdałowych. ( w oryginalnej wersji były jeszcze kawałki szynki, ale jestem wege i ją powyjmowałam )

V. Serek wiejski z rzodkiewką i ogórkiem.

Dobrze? A może źle? Lub ledwie poprawnie?
Jak?
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 17:16   #682
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Rrrrrrrrrr na jutro Z góry dziękuje

ŚNIADANIE: serek wiejski + 2 łyżki musli(stołowe a musli kupne z lidla) + jabłko,zielona herbata musli out, zastąp je np. płatkami owsianymi i to większą ilością niż 2 łyżki, śniadanie ma być duże

W SZKOLE: wafel ryżowy+ jogurt pitny z mlekovity (nie wiem co mogę innego do szkoły brać, pieczywa nie jem wogulę tylko te wafle) + jabłko wafle out, dobry razowiec jest ok, nie musisz z niego rezygnować. Jogurt jeśli już to naturalny.

OBIAD: pierś z kurczaka + sałatka( kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka polane sosem tysiące wysp-czy ten sos jest bardzo niezdrowy lepiej pocierpieć i polać jogurtem naturalnym?) Sos out. Ale pół worka ryżu brązowego możesz dorzucić.

PRZEKĄSKA: dokończę serek wiejski +marchewka Dorzuć orzechy.

KOLACJA: tuńczyk + 1 jajko gotowane(nigdy nie wiem co jeść na kolacje żeby były same białka)Może być.
W Twoim menu brakuje ww złożonych. Nawet na R muszą stanowić podstawę jadłospisu!

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje R:

I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, jedna łyżka otrębów, pół utartego jabłka, mandarynka w cząsteczkach i garść rodzynek - a do tego wszystkiego pół opakowania serka wiejskiego.

II. Dwie małe kromki grahama z jakimś warzywnym serkiem kanapkowym, ogórkiem i rzodkiewką.

III. Około 1/3 woreczka kaszy z sosem grzybowym, jajko sadzone, duuużo surówek i kubek zupy pomidorowej do popicia (nie gorący kubek, lecz zupka domowej roboty )
Kawa z kapką mleka i połową łyżeczki cukru.

IV. Serek homo naturalny z garstką pestek słonecznika,
trochę sałatki z sałaty, avocado, czosnku i płatków migdałowych. ( w oryginalnej wersji były jeszcze kawałki szynki, ale jestem wege i ją powyjmowałam )

V. Serek wiejski z rzodkiewką i ogórkiem.

Dobrze? A może źle? Lub ledwie poprawnie?
Jak?
Jest nieźle, ale skoro jesteś wege to postaraj się do sałatek dodawać np. soczewicę, soję, fasolę itp. i będzie super

Edytowane przez shockwaves
Czas edycji: 2009-02-08 o 17:19
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 17:28   #683
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Doszly cztery male kanapki razowca z keczupem i jajkiem + herbata z lyzeczka soku malinowego. Pewnie doszlo juz do 1500 :/ zaczynam sie obzerac buuu
Jak będziesz jeść solidne śniadanie, 5 posiłków i dziennie co najmniej 1400 kcal to Ci gwarantuje, że ładnie schudniesz. A jak się będziesz bawić w 1000kcal i tak zawyżając kalorie jak teraz to robisz, to piękne jo-jo Cię czeka. Skoro masz napady głodu to widocznie za mało jesz w ciągu dnia i organizm się domaga- to logiczne. Ale rób jak uważasz.
Stary 2009-02-08, 18:31   #684
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

niestety nie dałam dzisiaj rady zjeść II śniadania, bo za późno wstałam.
na pierwsze: 100gram płatków owsianych + dwa jajka (taki omlet :P) z duużą ilością ketchupu, duża kromka chleba razowego z masłem i żółtym serem, szklanka mleka
obiad: dużo ziemniaków (ze 4 łyżki), dwie miseczki surówki z majonezem, kilka łyżek mięsa (żołądki chyba)
podwieczorek: kilka ptasich mleczek, kilka suszonych śliwek, owsianka ze szklanki mleka i kilku łyżeczek płatków owsianych + garść rodzynek i suszonych śliwek, jeden banan.
kolacja: połowę serka wiejskiego+ dwie kromki grahama, jedna marchewka, potem pół puszki tuńczyka.

i co jest źródłem węglowodanów złożonych? - pieczywo, owoce?
Stary 2009-02-08, 18:39   #685
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Jak będziesz jeść solidne śniadanie, 5 posiłków i dziennie co najmniej 1400 kcal to Ci gwarantuje, że ładnie schudniesz. A jak się będziesz bawić w 1000kcal i tak zawyżając kalorie jak teraz to robisz, to piękne jo-jo Cię czeka. Skoro masz napady głodu to widocznie za mało jesz w ciągu dnia i organizm się domaga- to logiczne. Ale rób jak uważasz.
Dziekuje za gwarancje ale jadlam tak kilka miesiecy i nie schudlam ani kg chociaz jedna z wizazanek byla zachwycona. Ciesze sie, ze nie ma 1500 tak jak myslalam. A napady glodu zawsze bede miala bo to jest glod psychiczny. Myslalam, ze efkt jo-jo nastepuje wtedy kiedy sie wraca do starych nawykow ? Ja takiego zamiaru nie mam. Pozdrawiam.
Stary 2009-02-08, 18:42   #686
aur_0_ra
Raczkowanie

lisnov - ja sie nie znam, ale za pomarancze licze sobie 50 kcal a nie 130 :P ja pewnie troche za malo, ale Ty chyba za duzo

aur_0_ra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 18:42   #687
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje za gwarancje ale jadlam tak kilka miesiecy i nie schudlam ani kg chociaz jedna z wizazanek byla zachwycona. Ciesze sie, ze nie ma 1500 tak jak myslalam. A napady glodu zawsze bede miala bo to jest glod psychiczny. Myslalam, ze efkt jo-jo nastepuje wtedy kiedy sie wraca do starych nawykow ? Ja takiego zamiaru nie mam. Pozdrawiam.
Więc zamierzasz całe życie jeść 1000 kcal? A próbowałaś jakoś leczyć ten głód psychiczny, terapia na przykład? I czy jedząc po te 1400 kcal przez kilka miesięcy jak mówisz ćwiczyłaś coś?
Stary 2009-02-08, 18:56   #688
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Więc zamierzasz całe życie jeść 1000 kcal? A próbowałaś jakoś leczyć ten głód psychiczny, terapia na przykład? I czy jedząc po te 1400 kcal przez kilka miesięcy jak mówisz ćwiczyłaś coś?
Probowalam, nikt mi nie jest w stanie pomoc. A ja juz nie mam sily. Nie wiem, czy mozna to nazwac cwiczeniami. Nie mialam za duzo czasu bo wtedy mature zdawalam. Ale staralam sie duzo chodzic na spacery, jezdzilam na rowerze i troche w domu cwiczylam. Pieknie, teraz wzielam jedna czekoladke, pewnie zaraz cappucino zrobie i znow sie zacznie :/ Po co ja wogole probuje, lepiej odrazu zaczac sie przyzwyczajac ze zawsze bede gruba i koniec. Dziekuje za probe pomocy. Ide ryczec do poduszki. Zycze powodzenia.
Stary 2009-02-08, 18:59   #689
funky87
Zakorzenienie

uuuUuUuu:

Iś:
2 grzanki z chleba graham z wiejskim lekkim (150g) i dżemem porzeczkowym, 1 kanapka z wiejskim i 2 plastrami filetu z indyka, pomidor, cebulka, rzodkiewka, chrzan, kawa z mlekiem

IIś: 2 naleśniki razowe o smaku kokosowym, serek homo 150g wymieszany z 1/2 łyżeczki kakao

O: makaron pełnoziarnisty ok 100g, filet z kurczaka podsmażony z curry , warzywa z mrożonki (marchew, kalafior, ziemniaki, por, itp) - wszystko razem wymieszane , posypane ziołami i polane oliwą.

P: 2 grejpfruty sweete, herbata zielona.

K: 4 kromki żytniego, twaróg półtłusty (ok 100g), plaster wędliny,musztarda chrzanowa, pomidor, papryka, rzodkiewka, cebulka.
herbata grejfrutowa
funky87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:41   #690
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
uuuUuUuu:

Iś: 2 grzanki z chleba graham z wiejskim lekkim (150g) i dżemem porzeczkowym, 1 kanapka z wiejskim i 2 plastrami filetu z indyka, pomidor, cebulka, rzodkiewka, chrzan, kawa z mlekiem super

IIś: 2 naleśniki razowe o smaku kokosowym, serek homo 150g wymieszany z 1/2 łyżeczki kakao o kurcze

O: makaron pełnoziarnisty ok 100g, filet z kurczaka podsmażony z curry , warzywa z mrożonki (marchew, kalafior, ziemniaki, por, itp) - wszystko razem wymieszane , posypane ziołami i polane oliwą. super i zdrowo dziwne - ziemniaki i makaron :P

P: 2 grejpfruty sweete, herbata zielona. troche mało, ale ok

K: 4 kromki żytniego, twaróg półtłusty (ok 100g), plaster wędliny,musztarda chrzanowa, pomidor, papryka, rzodkiewka, cebulka.
herbata grejfrutowa
funky, cudownie, biorac pod uwage ze jeszcze ostatnio bylo tak malusio zdrowo, pysznie, a moze czasem wpadnie jakis słodycz ?

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości