|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Podkład. Cera problemowa i mieszana/tłusta.
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() Mam bardzo szybko przetłuszczającą się skórę. Nie mam wyprysków, ale po godzinie od nałożenia podkładu świecę się przeokropnie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepszy podkład do cery tłustej
Hej
![]() Z doświadczenia polecam L'oreal True Match i Meybelline Affinitone. Z góry przepraszam za błędy w nazwach. Ale pewnie wszyscy wiedzą o które chodzi ![]()
#664 |
Zakorzenienie
|
Ja używam podkładu w musie z Aovnu i dla mnie jest idealny. Niestety aktualnie nie widziałam go w katalogu
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Konto usunięte
|
a coś tańszego, sprawdzonego, polskiego, bo też mam z tym problem...,a 60zł za podkład nie będę dawać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Rozeznanie
|
Estee Lauder - Double wear (light-wersja lżejsza na lato)
Osobiście go nie używałam jeszcze, ale jestem właśnie na kupnie i po lekturze Kosmetyki Wszech Czasów zdecydowałam się na ten ![]() Wahałam się jeszcze między Chanel Mat Lumiere i Givenchy Matmate, może jest tutaj osoba, która testowała te wszystkie pokłady i może coś doradzić? ![]()
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Utlenia się na różowo 2. Ma dość ciemne kolory [ciemnieja po nałożeniu], przez co trudno dobrać odpowiedni 3. Baaaaardzo ciężki Moim zdaniem jak masz problemy ze świeceniem, to zainwestuj w puder, bibułki matujące. Puder mam ten http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11164, bardzo polecam, mam go od kilku lat, używam codziennie, a jego jakby nie ubywa ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-03-16 o 07:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bibułki i puder dla mnie odpadają, gdyż mam cerę problemową, która po paru godzinach zaczyna się świecić i dlatego potrzebuję podkład kryjący ![]()
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Ale nie wykanczasz w ogole makijazu pudrem?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Rozeznanie
|
Wykańczam, oczywiście, że tak
![]() Cerę mam ze skłonnością do wyprysków, nie jest tragicznie, ale pojawiają się i tym samym cera moja nie jest idealna, dlatego myślałam o jakimś podkładzie, który będzie krył, nie tworzył efektu maski oraz skutecznie matowił.
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DW moim zdaniem tworzy maskę... Zresztą jak każdy mocno kryjący podkład. Ja bym zainwestowała w podkład, dobry matujący puder i nawilżający krem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
A masz jakieś swoje typy co do kryjącego podkładu, pudru i nawilżającego kremu?
![]() Odnośnie DW to faktycznie opinie są podzielone, będę w czwartek w sephorze to wezmę próbkę, przetestuje i zdam relacje ![]()
#675 |
Przyczajenie
|
Zaspałam
![]() ![]() Nie cierpię tej poświaty na twarzy. ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Dziewczyny czy orientujecie się czy ten Kryolan, Anti Shine Powder (Puder sypki matujący) można nabyc w Wielkiej Brytanii?? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
jeśli najważniejsze jest zmatownienie, to Maybelline w musie lub Astor Perfect Stay (ja sama skusiłam się i nabyłam wczoraj w promocji, obecnie w cenie promocyjnej i w Rossmanie , i w Naturze) a jeśli stawiasz przede wszystkim na krycie to Revlon Colorstay (choć ten z Astora też dobrze kryje). A już najbardziej polecam przestawić się na kosmetyki mineralne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() U mnie głównie chodzi o matowienie. Spróbuję Waszych typów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Rozeznanie
|
ja też mam problem ze świeceniem się i tłustą cerą :/ jeśli chodzi o tańsze podkłady to ostatnio jestem dość zadowolona z http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...bakteryjny.htm tego
![]() podstawą i tak jest u mnie zmatowienie dodatkowo pudrem a potem poprawa w ciągu dnia ![]() ![]() edit: co więcej przetestowałam ich już trochę, nawet kilka z chociażby clinique nie dało rady ![]() Edytowane przez miiisiek Czas edycji: 2010-03-16 o 11:13 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Rozeznanie
|
Ja używam Lirene matującego, jest fajny, ale jeśli potrzeba Ci większego krycia to się zawiedziesz. Aczkolwiek kosztuje ok. 15 zł w rossmanie, kolorek fajnie dopasowuje się do skóry, możesz wypróbować
![]() DW też używałam, i jak już któraś dziewczyna pisała, ciemnieje na twarzy, a poza tym na tłustej cerze się warzy i spływa ![]() Jak będziesz w drogerii po jego próbkę, popytaj też o Superfit Clinique - mniejsze krycie, ale lepiej się utrzyma na twarzy, albo o najnowszy podkład Clinique - jest długotrwały, a poza tym ma właściwości redukujące niedoskonałości... ponoć, nie próbowałam osobiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś chciałam sobie kupić kamuflaż tej firmy i sprawdzałam na e-bayu i jest dostępny ![]()
![]() |
#683 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
Ja też mam cerę tłustą i świecącą się i za namową kilku osób z forum i kieryjąc się troszkę opiniami na KWC kupiłam puder Kryolan Anty-Shine i nie zamieniłabym go na żaden inny - jest rewelacyjny. Nie daje koloru więc nie ma problemu z domowem odcienia hehe
![]() ![]()
![]() |
#685 |
Przyczajenie
|
JAKI PODKŁAD-cera mieszan????? HELP
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Konto usunięte
|
Dot.: JAKI PODKŁAD-cera mieszan????? HELP
Bylo wiele takich watkow. Przejrzyj forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Raczkowanie
|
Który podkład wybrac?
Witam!
Planuje kupno nowego podkładu zastanawiam sie nad : Loreal True Match Minerals DREAM MATTE MOUSSE RIMMEL Cool Matte Maybelline MINERAL POWER ASTOR Mattitude Mam cerę mieszana, nierówną, z zaczerwieniami. Chciałabym ją podkładem wyrównać i zatuszować niedoskonałości a jednocześnie rozświetlić i nadać promienność. Czy ktoś używał tych podkładów i może się podzielić opinią? |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
Dot.: Który podkład wybrac?
z tych co podałaś ja miałam doczynienia tylko z tym DREAM MATTE MOUSSE - bardzo szybko się go nakłada, daje ładny zdrowy koloryt skóry jak bym miała używać z tych co podałaś zdecydowanie wybrała bym ten
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Przyczajenie
|
Dot.: jaki podkład? jaki puder? jaki korektor?
Witam serdecznie.
Jesli któraś z Pań jest w stanie mi pomóc to proszę o radę. więc nie wiem jakiego podkladu czy też pudru użyć? mam piegi i chcialabym je zamaskować . pozdraawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Przyczajenie
|
Dot.: jaki podkład? jaki puder? jaki korektor?
Zdecydowanie polecam nowość Diora - Nude. Mam podkład i korektor z tej samej serii i sprawdzają się fantastycznie. Jest w postaci lekkiej, kremowej konsystencji, dobrze kryje i nawilża skórę. Po nałożeniu podkładu zupełnie go nie czuję na twarzy, tak jak to dość często zdarza się w przypadku kryjących podkładów. Aplikacja jest łatwa, bo posiada dozownik z którego wypływa tylko kropla podkładu, a nie cały strumień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.