![]() |
#661 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
Przy pierwszym staniku lepiej, żeby było 1 cm luzu, niż stanik miałby być na styk. Trzy polskie firmy szyją ścisłe 60tki: Comexim, Melissa i Milena. Firmy mają swoje strony internetowe na których możesz zakupić ich staniki. W Comeximie nosisz rozmiar 60F, w Melissie 60F, w Milenie 60G (z tym, że Milena ma dwa modele bardzo ściśliwe Flamenco i Sylvestrine i w nich powinnaś wziąć rozmiar 65D w Sylvestine i 65E we Flamenco). ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A masz jakiś sklep stacjonarny u siebie? Ja bym chyba zaczekala ten tydzień i wybrała się do brastopu i do bravissimo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy mogłybyście mi pomóc w obliczeniu tego rozmiaru? Bo też trochę nie rozumiem ![]() Moje wymiary 85/89/63 I gdzie mogłabym kupić jakiś dobry stanik? Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
staniki brytyjskie: 28(60)F, ale możliwe, że po porządnym wgarnieniu całego biustu do miseczek 28FF będzie lepsze staniki polskie: w Milenie 60I (uwagi mój poprzedni post), Melissie 60G, Comexim 60G. Przy 63 cm pod biustem powinnaś celować w ścisłe modele. Gdzie kupić: Na pierwszej stronie wątku masz podane adresy sklepów. Wyliczony przeze mnie rozmiar jest rozmiarem wyjściowym, także może się okazać że będziesz potrzebowała rozmiar mniej lub więcej. Kupując w sklepach internetowych zawsze masz możliwość zwrotu (w ciągu 10 dni), więc w razie jakby zakup był nietrafiony, to możesz stanik oddać, wymienić na inny rozmiar. Bardzo ważne jest dokładne zakładanie stanika, dobry rozmiar założony nieprawidłowo będzie Ci się wydawał za duży. Najlepiej stanik zakładać w pozycji pochylonej, najpierw wkładasz cały biust do miseczek (ustawiając fiszbiny pod samym biustem), potem zapinasz stanik, regulujesz ramiączka a następnie (i znowu najlepiej w pozycji pochylonej) wgarniasz do miseczek aż z pleców skórę (która też stanowi część twojego biustu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź
![]() Jak tylko będę miała przypływ gotówki, sprawię sobie nowe biustonosze. Teraz już wiem, dlaczego tak źle się czuję w swoich 70 A ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do kostiumów można próbować na ebayu, może coś się znajdzie assantea: celuj w 65DD, albo rozciągliwe (arabella na przyklad) 60F, w polskiej rozmiarówce daje to 65E. z polskich firm możesz próbować comeximu czy mileny, no albo ewy bień, ale o tych nowych stanikach niewiele jeszcze wiadomo, poza tym, że śliczne ![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
Edytowane przez nelyen Czas edycji: 2009-05-29 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie biustomaniaczki!
Postanowiłam podzielić się z Wami moją "historią nawrócenia". Oczywiście polecam wybranie się do bra-fitterki, aby dobrze dobrała stanik. Przy 62/87 mam kompleks małego biustu.. I weź tu dogódź kobiecie ![]() W czasach swojej nieświadomości nosiłam pancerne push-upy 70C, wypchane kilogramami gąbki. Potem usłyszałam w TV o lobby biuściastych, zajrzałam i zaczęło się moje nawrócenie.. Na początek kupiłam stanik o rozmiar ciaśniejszy w obwodzie i o większej misce, czyli 65D(30D). Tak żeby nie doznać szoku. Stanik przy pierwszej przymiarce nie zachwycił mnie zbyt mocno. Czułam, że był ciasniejszy pod biustem, ale gdzieś w głowie słyszałam szyderczy głos - "ty i miseczka D??" Dlatego też nie do końca byłam do niego przekonana, ale nosiłam, bo był najwygodniejszy. W końcu podnosząc ręce do góry stanik nie podjeżdżał mi pod brodę, a zapięcie z tyłu nie było na karku. Co więcej, po krótkim czasie biuścik powiększył mi sie o 2 cm, czyli biusciaste miały rację pisząc o migracji piersi.. Miski w 65D zrobiły się za małe, obwód rozciągnął, więc musiałam zaopatrzyć się w nowy staniczek. I znów, ciężko mi było przełknąć fakt, że powinnam kupić miseczkę E. Ja i E - myślałam - to jakaś pomyłka w tabelach! Z tego powodu kupiłam dwa staniki - 60DD i 60E. Miska E okazała się być lepsza, mniejszą odesłałam do sklepu. Aby więcej nie zamawiać nietrafionych rozmiarowo biustonoszy, postanowiłam zmierzyć się u profesjonalistki. Potwierdziła ona, że mój ówczesny rozmiar to 60E, ale stwierdziła też, że pod biustem mam 62 cm, a nie jak wtedy myślałam 65 i w zasadzie powinnam nosić jeszcze ciaśniejsze staniczki. Z braku laku noszę 60, bo 55 nie ma. Trochę ponosiłam 60E, wczoraj wieczorem postanowiłam się ponownie zmierzyć. Wyszło właśnie 62/87 - jestem dumna! Powinnam wprawdzie kupować 55G, ale skoro takich się nie produkuje, to będzie 28F. Zaczynając przygodę z dopasowywaniem stanika (luty/marzec 2009) miałam w biuście 83 cm, teraz mam 87 cm i nie przytyłam ani grama! Piersi są tam, gdzie trzeba ![]() PS. W poście posługiwałam się brytyjską rozmiarówką. W polskiej powinnam mieć chyba rozmiar 55J, lub 60H... Przytaczane przeze mnie wymiary dotyczą pomiarów pomiędzy miesiączkami. Tuż przed okresem, gdy biust twardnieje i powiększa mi się jeszcze o 1,5-2 cm, wyglądam jak dziewczyna z rozkładówki playboy'a ![]()
#668 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
Właśnie doszedł mi Inferno Midnight z Panache
![]() moje spostrzeżenia : kolor bardziej granatowy niż czarny, właściwie jest zdecydowanie granatowy. Mam 65E czyli dokładnie taki rozmiar jak powinnam nosić, w obwodzie stanik jest jednak dość ciasnawy, ale myślę, że się rozbije. Miseczki ok, ogólnie super, tylko kompletnie nie wiem w jaki sposób zakładać go przy zmianie ramiączek na krzyż ![]() ![]() ![]()
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do piersi większych w czasie okresu, czasem mam ochotę, żeby on u mnie trawł cały miesiąc, bo moje piersi są wtedy zdecydowanie ładniejsze!
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Anti- dziękuję za radę z tą mileną: chętnie skorzystam
![]() Na Effuniakowym Blogu http://ewamichalak.blogspot.com/ kolejna dostawa w przyszłym tygodniu ![]()
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę dostawa nowa, ale nadal chyba te same pllungi będa? Bo ja mam ochotę na jakieś koronkowe cudo, megaseksowne!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
No to już sprawdzam ![]() A więc przy 72 cm pod biustem i 85/87 w biuście myślę że powinnaś spróbować brytyjskiego 65DD/E. W modelech duzomiseczkowych 65DD a w standardowych 65E. Początkowo możesz mieć w miseczce nieco luzu, ale na poczatek lepiej nie kupować stanika "na styk" bo dość szybko się z nich wyrasta ![]() W rozmiarówce polskiej twój rozmiar wyjściowy to 65E/F ( i znów jestes na granicy rozmiarów ![]()
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podziękowania dla imp18 ![]() Też chciałabym jakiegoś koronkowego miękkiego half-cupa albo ew. straplessa... Też coś czuję, że kolejna porcja plungów pójdzie. Ale może chociaż mamie coś wybiorę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Winter is coming
|
Dziewczyny, jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona comeximem
![]() ![]() Co do effuniaków to też czekam na halfcupy, mierzyłam na zlocie i są fenomenalne;D |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam Freye Charlie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Chciałabym zainwestować w dobry stanik ![]() Moje wymiary: 86/89/72. Z góry wielkie dzięki!
#678 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, proszę pomóżcie
![]() Moje wymiary to: 74 pod biustem i 88 w biuście. Kupiłam ostatnio z La Senzy 32 D i jest idealne (32 to 70 prawda?). Teraz chciałabym zamówić coś z intymna.pl, również 70 D. Macie może doświadczenia z tą drugą firmą? Może któraś z Was kupuje podobne rozmiary i może mi coś doradzić? Będę wdzięczna za wszystkie sugestie ![]() Aha, do tej pory kupowałam 75 C... ale właśnie to zmieniam ![]() Edytowane przez blebleble22 Czas edycji: 2009-05-29 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
staniki brytyjskie: 65DD/65E staniki polskie: 65E/65F Trudno mi powiedzieć, czy na początek 65DD czy 65E będzie lepsze, z czasem na pewno przejdziesz na 65E, ale na początku może się okazać, że będzie za dużo luzu w miskach. W ogóle tak sobie myślę o tym pomiarze w zwisie i na pewno ten wymiar jest bardzo ważny, wiele mówi i powinno się korygować obwód w biuście o ten pomiar. Z tym, że moim zdaniem nie do końca miseczką noszoną jest ta z pomiaru w zwisie. Przy effuniakach, w których obwodu nie zaniżamy praktycznie rozmiar w zwisie zawsze się sprawdza, ale przy innych firmach, kiedy zaniżamy obwód o te 5 cm i więcej, jednak okazuje się, że powinnyśmy brać miskę mniej niż wychodzi pomiar w pochyleniu. Miska w zaniżonym obwodzie jest głębsza i stąd czasami okazuje się za duża. Jak narazie potwierdziło się to w kilku przypadkach, więc może wypowiedzcie się, czy u was to się sprawdza: - ja mam 92/93/64 - przy pomiarze w zwisie wychodzi mi 28GG, próbowałam z tym rozmiarem i praktycznie zawsze okazywał się za duży - koleżanka ma wymiary 92/97/67 - wychodzi jej 28H, ale H jest za duże i 28GG jest jej standardowym wymiarem - koleżanka jest po migracji - moja mama 90/94/72 - powinna nosić 30F, 30FF narazie za duże (jest przed migracją) Cytat:
Przy ścisłych modelach rzeczywiście 70D powinno być dobre, 32 to 70 ![]() Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-05-29 o 18:47 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmierz jeszcze obwód w pozycji pochylonej pod kątem 90 stopni w pisz w kalkulator, wtedy można doradzić które firmy jaki rozmiar ![]() edit: piękny biustonosz ![]() ![]() znalazłam nawet Panache ![]() ![]()
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2009-05-29 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Więc śmiało mogę kupować na początku ten DD?
![]() Jakąś konkretną markę polecacie na pierwszy rzut? ![]()
#682 |
Zakorzenienie
|
na pierwszy rzut polecana jest Curvy Kate, dosyć zabudowana co sprzyja dobremu wygarnianiu i powrotu biustu na wlaściwe miejsce, znajdziesz ją m.in. na dopasowana.pl przejrzyj pierwszy post w tym wątku, tam są linki do innych sklepów internetowych także
#683 |
Rozeznanie
|
W pochyleniu również wychodzi 74... mierzyłam kilka razy, mam nadzieję, że dobrze się mierzę... wpisałam w tabelkę, rzeczywiście - rozmiar polski 65 E
![]() Czyli jeżeli biorę 65, to miseczka E a nie D? Dzięki za tabelkę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
w pochyleniu zmierz obwód w biuście
#685 |
Wtajemniczenie
|
W pochyleniu chodziło o pomiar w biuście, a nie pod biustem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Rozeznanie
|
Aha, dzięki
![]() W takim razie 92 cm ![]() To już 65 G wychodzi... Edit: widzę, że muszę różne rozmiarówki ogarnąć jeszcze... Edytowane przez blebleble22 Czas edycji: 2009-05-29 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
polecam artykuł: http://stanikomania.blox.pl/2008/10/...rozmiarow.html
#689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
staniki brytyjskie: 65F, ścisłe 70DD staniki polskie: 65G, ścisłe 70E tylko pamiętaj o dokładnym zakładaniu stanika, wgarnianiu całego biustu (również tego z pleców) do miseczek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.