Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 10:53   #661
luizka__
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedz naleze do raczej małobiuściastych,

wymiary 84/86/65
Z brytyjczyków wychodzi Ci 60E/60F: tutaj na początek moglabym polecić staniki CurvyKate: Portia, Princessa, Emily, możesz je kupić np. w sklepie www.dopasowana.pl . Z brytyjskich firm 60tki ma też Freya, Panache, Miss Mandalay (z tym, że one są droższe, a na pierwszy stanik lepiej za dużo nie wydać, bo się z niego wyrasta (migracja). Emily 60E powinna być dobra, a w Portii i Princessie jesteś trochę między wymiarami więc lepiej przymierzyć oba rozmiary i wybrać lepszy.
Przy pierwszym staniku lepiej, żeby było 1 cm luzu, niż stanik miałby być na styk.

Trzy polskie firmy szyją ścisłe 60tki: Comexim, Melissa i Milena. Firmy mają swoje strony internetowe na których możesz zakupić ich staniki.
W Comeximie nosisz rozmiar 60F, w Melissie 60F, w Milenie 60G (z tym, że Milena ma dwa modele bardzo ściśliwe Flamenco i Sylvestrine i w nich powinnaś wziąć rozmiar 65D w Sylvestine i 65E we Flamenco).

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
A do mnie doszedł kostium z comeximu i niestety odsyłam Z 69 pod biustem nie zapięłam się w 65tkę;D Wzięłam 65 H na wymiary 69/95. Miska za mała o jakiś rozmiar, w 65HH pewnie bym się zapięła, ale 70tka byłaby lepsza. Niestety mam mały tyłek(89cm) i majtki w rozmiarze S są ogromne, musiałabym mieć chyba XXS, a wzięłam specjalnie wiązane, żeby były małe I co ja teraz kupię:/Wkurza mnie to, bo biust mam nieduży, a w całym Poznaniu nie ma na mnie kostiumów, a z tego co wiem do Yoshi jeszcze nie doszły. Ceny brytyjczyków są wysokie, w dodatku boję się, że w majtach 8 się utopię,a najbardziej na świecie nienawidzę za dużych majtek od kostiumu. To się pożaliłam
Ma któraś z was jakiś ludzki kostium i może coś polecić? Na lobby Freye noszą, a ja 3 stów za kostium nie dam
Mam to samo z majtkami od kostiumu, prawie wszystkie firmy mają zawyżoną rozmiarówkę. Za bardzo obeznania w strojach kąpielowych nie mam, mam Panache Paradiso Bikini (strój jest w promocji na brastopie) i w nim majtki są małe. Ja mam 10tkę (sznurowana) i mogę o niej powiedzieć, że jest standardową Ską, a są jeszcze 8ki. Stanik ma standardowe miski, obwód raczej rozciągliwy, ale na tyle elastyczny, że na moje 64cm pod biustem 65tka trzyma i nie podnosi się do góry,

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dziewczyny kupować tutaj jeszcze stanik przed wyjazdem do Londynu (za tydzien) i meczyc sie z lekko luźna arabelka i w Londynie kupić coś nowego czy tutaj coś kupić jeszcze na szybko?
A masz jakiś sklep stacjonarny u siebie? Ja bym chyba zaczekala ten tydzień i wybrała się do brastopu i do bravissimo.
Stary 2009-05-29, 11:04   #662
Yaollinka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Czy mogłybyście mi pomóc w obliczeniu tego rozmiaru? Bo też trochę nie rozumiem
Moje wymiary 85/89/63

I gdzie mogłabym kupić jakiś dobry stanik?

Z góry dziękuję za pomoc
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 11:18   #663
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yaollinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Czy mogłybyście mi pomóc w obliczeniu tego rozmiaru? Bo też trochę nie rozumiem
Moje wymiary 85/89/63

I gdzie mogłabym kupić jakiś dobry stanik?

Z góry dziękuję za pomoc
Zacznę od rozmiaru:
staniki brytyjskie: 28(60)F, ale możliwe, że po porządnym wgarnieniu całego biustu do miseczek 28FF będzie lepsze
staniki polskie: w Milenie 60I (uwagi mój poprzedni post), Melissie 60G, Comexim 60G.
Przy 63 cm pod biustem powinnaś celować w ścisłe modele.

Gdzie kupić:
Na pierwszej stronie wątku masz podane adresy sklepów. Wyliczony przeze mnie rozmiar jest rozmiarem wyjściowym, także może się okazać że będziesz potrzebowała rozmiar mniej lub więcej. Kupując w sklepach internetowych zawsze masz możliwość zwrotu (w ciągu 10 dni), więc w razie jakby zakup był nietrafiony, to możesz stanik oddać, wymienić na inny rozmiar.
Bardzo ważne jest dokładne zakładanie stanika, dobry rozmiar założony nieprawidłowo będzie Ci się wydawał za duży. Najlepiej stanik zakładać w pozycji pochylonej, najpierw wkładasz cały biust do miseczek (ustawiając fiszbiny pod samym biustem), potem zapinasz stanik, regulujesz ramiączka a następnie (i znowu najlepiej w pozycji pochylonej) wgarniasz do miseczek aż z pleców skórę (która też stanowi część twojego biustu).
Stary 2009-05-29, 11:22   #664
Yaollinka
Zadomowienie

Dziękuję bardzo za odpowiedź
Jak tylko będę miała przypływ gotówki, sprawię sobie nowe biustonosze. Teraz już wiem, dlaczego tak źle się czuję w swoich 70 A
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 12:31   #665
assantea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez assantea Pokaż wiadomość
A gdzie znajduje się ten sklep dokładnie? Doradzi mi tam ktoś profesjonalnie? Też noszę się z zakupem w końcu dobrze dobranego stanika.
I jeszcze jedno. Właśnie się wymierzyłam i pod biustem na ciasno mam 72 a w biuście /tak jakoś na luźno 85, w pozycji pochylonej 87 choć nie wiem czy te dwa ostatnie wymiary pobrałam prawidłowo/ Jaki więc stanik polecacie /rozmiarówka polska/
Ja też się nieśmiało przypominam do sprawdzenia
assantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:31   #666
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
A do mnie doszedł kostium z comeximu i niestety odsyłam Z 69 pod biustem nie zapięłam się w 65tkę;D Wzięłam 65 H na wymiary 69/95. Miska za mała o jakiś rozmiar, w 65HH pewnie bym się zapięła, ale 70tka byłaby lepsza. Niestety mam mały tyłek(89cm) i majtki w rozmiarze S są ogromne, musiałabym mieć chyba XXS, a wzięłam specjalnie wiązane, żeby były małe I co ja teraz kupię:/Wkurza mnie to, bo biust mam nieduży, a w całym Poznaniu nie ma na mnie kostiumów, a z tego co wiem do Yoshi jeszcze nie doszły. Ceny brytyjczyków są wysokie, w dodatku boję się, że w majtach 8 się utopię,a najbardziej na świecie nienawidzę za dużych majtek od kostiumu. To się pożaliłam
Ma któraś z was jakiś ludzki kostium i może coś polecić? Na lobby Freye noszą, a ja 3 stów za kostium nie dam
pułapka comeximowej ściśliwości też mierzyłam 65 w którym ledwo oddychałam (model Sophia)
co do kostiumów można próbować na ebayu, może coś się znajdzie

assantea: celuj w 65DD, albo rozciągliwe (arabella na przyklad) 60F, w polskiej rozmiarówce daje to 65E. z polskich firm możesz próbować comeximu czy mileny, no albo ewy bień, ale o tych nowych stanikach niewiele jeszcze wiadomo, poza tym, że śliczne

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy

Edytowane przez nelyen
Czas edycji: 2009-05-29 o 13:37
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:41   #667
inonka
Przyczajenie

GG do inonka

Witam wszystkie biustomaniaczki!
Postanowiłam podzielić się z Wami moją "historią nawrócenia".
Oczywiście polecam wybranie się do bra-fitterki, aby dobrze dobrała stanik.

Przy 62/87 mam kompleks małego biustu.. I weź tu dogódź kobiecie
W czasach swojej nieświadomości nosiłam pancerne push-upy 70C, wypchane kilogramami gąbki. Potem usłyszałam w TV o lobby biuściastych, zajrzałam i zaczęło się moje nawrócenie..
Na początek kupiłam stanik o rozmiar ciaśniejszy w obwodzie i o większej misce, czyli 65D(30D). Tak żeby nie doznać szoku. Stanik przy pierwszej przymiarce nie zachwycił mnie zbyt mocno. Czułam, że był ciasniejszy pod biustem, ale gdzieś w głowie słyszałam szyderczy głos - "ty i miseczka D??" Dlatego też nie do końca byłam do niego przekonana, ale nosiłam, bo był najwygodniejszy. W końcu podnosząc ręce do góry stanik nie podjeżdżał mi pod brodę, a zapięcie z tyłu nie było na karku. Co więcej, po krótkim czasie biuścik powiększył mi sie o 2 cm, czyli biusciaste miały rację pisząc o migracji piersi.. Miski w 65D zrobiły się za małe, obwód rozciągnął, więc musiałam zaopatrzyć się w nowy staniczek.
I znów, ciężko mi było przełknąć fakt, że powinnam kupić miseczkę E. Ja i E - myślałam - to jakaś pomyłka w tabelach! Z tego powodu kupiłam dwa staniki - 60DD i 60E. Miska E okazała się być lepsza, mniejszą odesłałam do sklepu. Aby więcej nie zamawiać nietrafionych rozmiarowo biustonoszy, postanowiłam zmierzyć się u profesjonalistki. Potwierdziła ona, że mój ówczesny rozmiar to 60E, ale stwierdziła też, że pod biustem mam 62 cm, a nie jak wtedy myślałam 65 i w zasadzie powinnam nosić jeszcze ciaśniejsze staniczki. Z braku laku noszę 60, bo 55 nie ma.
Trochę ponosiłam 60E, wczoraj wieczorem postanowiłam się ponownie zmierzyć. Wyszło właśnie 62/87 - jestem dumna! Powinnam wprawdzie kupować 55G, ale skoro takich się nie produkuje, to będzie 28F.
Zaczynając przygodę z dopasowywaniem stanika (luty/marzec 2009) miałam w biuście 83 cm, teraz mam 87 cm i nie przytyłam ani grama! Piersi są tam, gdzie trzeba

PS. W poście posługiwałam się brytyjską rozmiarówką. W polskiej powinnam mieć chyba rozmiar 55J, lub 60H... Przytaczane przeze mnie wymiary dotyczą pomiarów pomiędzy miesiączkami. Tuż przed okresem, gdy biust twardnieje i powiększa mi się jeszcze o 1,5-2 cm, wyglądam jak dziewczyna z rozkładówki playboy'a

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 13:49   #668
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.

Właśnie doszedł mi Inferno Midnight z Panache
moje spostrzeżenia :
kolor bardziej granatowy niż czarny, właściwie jest zdecydowanie granatowy. Mam 65E czyli dokładnie taki rozmiar jak powinnam nosić, w obwodzie stanik jest jednak dość ciasnawy, ale myślę, że się rozbije. Miseczki ok, ogólnie super, tylko kompletnie nie wiem w jaki sposób zakładać go przy zmianie ramiączek na krzyż Męczę się i męczę, a to to nie tak, a to tamto nie tak chyba muszę zgarnąć kogoś do pomocy
bojestemtegowarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:52   #669
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inonka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie biustomaniaczki!
Postanowiłam podzielić się z Wami moją "historią nawrócenia".
Oczywiście polecam wybranie się do bra-fitterki, aby dobrze dobrała stanik.

Przy 62/87 mam kompleks małego biustu.. I weź tu dogódź kobiecie
W czasach swojej nieświadomości nosiłam pancerne push-upy 70C, wypchane kilogramami gąbki. Potem usłyszałam w TV o lobby biuściastych, zajrzałam i zaczęło się moje nawrócenie..
Na początek kupiłam stanik o rozmiar ciaśniejszy w obwodzie i o większej misce, czyli 65D(30D). Tak żeby nie doznać szoku. Stanik przy pierwszej przymiarce nie zachwycił mnie zbyt mocno. Czułam, że był ciasniejszy pod biustem, ale gdzieś w głowie słyszałam szyderczy głos - "ty i miseczka D??" Dlatego też nie do końca byłam do niego przekonana, ale nosiłam, bo był najwygodniejszy. W końcu podnosząc ręce do góry stanik nie podjeżdżał mi pod brodę, a zapięcie z tyłu nie było na karku. Co więcej, po krótkim czasie biuścik powiększył mi sie o 2 cm, czyli biusciaste miały rację pisząc o migracji piersi.. Miski w 65D zrobiły się za małe, obwód rozciągnął, więc musiałam zaopatrzyć się w nowy staniczek.
I znów, ciężko mi było przełknąć fakt, że powinnam kupić miseczkę E. Ja i E - myślałam - to jakaś pomyłka w tabelach! Z tego powodu kupiłam dwa staniki - 60DD i 60E. Miska E okazała się być lepsza, mniejszą odesłałam do sklepu. Aby więcej nie zamawiać nietrafionych rozmiarowo biustonoszy, postanowiłam zmierzyć się u profesjonalistki. Potwierdziła ona, że mój ówczesny rozmiar to 60E, ale stwierdziła też, że pod biustem mam 62 cm, a nie jak wtedy myślałam 65 i w zasadzie powinnam nosić jeszcze ciaśniejsze staniczki. Z braku laku noszę 60, bo 55 nie ma.
Trochę ponosiłam 60E, wczoraj wieczorem postanowiłam się ponownie zmierzyć. Wyszło właśnie 62/87 - jestem dumna! Powinnam wprawdzie kupować 55G, ale skoro takich się nie produkuje, to będzie 28F.
Zaczynając przygodę z dopasowywaniem stanika (luty/marzec 2009) miałam w biuście 83 cm, teraz mam 87 cm i nie przytyłam ani grama! Piersi są tam, gdzie trzeba

PS. W poście posługiwałam się brytyjską rozmiarówką. W polskiej powinnam mieć chyba rozmiar 55J, lub 60H... Przytaczane przeze mnie wymiary dotyczą pomiarów pomiędzy miesiączkami. Tuż przed okresem, gdy biust twardnieje i powiększa mi się jeszcze o 1,5-2 cm, wyglądam jak dziewczyna z rozkładówki playboy'a
Jednak zmiana stanika daje naprawdę wiele.
Co do piersi większych w czasie okresu, czasem mam ochotę, żeby on u mnie trawł cały miesiąc, bo moje piersi są wtedy zdecydowanie ładniejsze!
Stary 2009-05-29, 15:31   #670
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Anti- dziękuję za radę z tą mileną: chętnie skorzystam
Na Effuniakowym Blogu http://ewamichalak.blogspot.com/ kolejna dostawa w przyszłym tygodniu
Stary 2009-05-29, 15:39   #671
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
Anti- dziękuję za radę z tą mileną: chętnie skorzystam
Na Effuniakowym Blogu http://ewamichalak.blogspot.com/ kolejna dostawa w przyszłym tygodniu
Te podziękowania to raczej nie do mnie
Kurczę dostawa nowa, ale nadal chyba te same pllungi będa? Bo ja mam ochotę na jakieś koronkowe cudo, megaseksowne!
Stary 2009-05-29, 15:41   #672
MadameBovary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez assantea Pokaż wiadomość
Ja też się nieśmiało przypominam do sprawdzenia

No to już sprawdzam

A więc przy 72 cm pod biustem i 85/87 w biuście myślę że powinnaś spróbować brytyjskiego 65DD/E. W modelech duzomiseczkowych 65DD a w standardowych 65E. Początkowo możesz mieć w miseczce nieco luzu, ale na poczatek lepiej nie kupować stanika "na styk" bo dość szybko się z nich wyrasta

W rozmiarówce polskiej twój rozmiar wyjściowy to 65E/F ( i znów jestes na granicy rozmiarów ). Polskie firmy dość często szyją z rozciągliwych materiałów np. kostar i wtedy powinnas celowac w 60H( oczywiście jest parę chlubnych wyjatków wymienionych parę postów wyzej)

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 15:52   #673
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Te podziękowania to raczej nie do mnie
Kurczę dostawa nowa, ale nadal chyba te same pllungi będa? Bo ja mam ochotę na jakieś koronkowe cudo, megaseksowne!
Faktycznie ale ze mnie głupek.
Podziękowania dla imp18
Też chciałabym jakiegoś koronkowego miękkiego half-cupa albo ew. straplessa... Też coś czuję, że kolejna porcja plungów pójdzie. Ale może chociaż mamie coś wybiorę
Stary 2009-05-29, 17:52   #674
velika
Winter is coming

Dziewczyny, jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona comeximem Piszą do mnie, że mi uszyją mniejsze majtki do koistiumu na życzenie. Widać, że im zależy, świetny kontakt mailowy i przychylają się do opinii klientów. Aż chce się dać im zarobić Będę z nimi w kontakcie i przekażę im wszelkie uwagi, no i w tej chwili bardzo polecam.
Co do effuniaków to też czekam na halfcupy, mierzyłam na zlocie i są fenomenalne;D
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 17:53   #675
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Kupiłam Freye Charlie razem z majteczkami za 60zł hihi potem wam wkleje zdjęcie i w rozmiarze 28G przy moich 77 pod biustem i 97 w jest dobra.
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 18:13   #676
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona comeximem Piszą do mnie, że mi uszyją mniejsze majtki do koistiumu na życzenie. Widać, że im zależy, świetny kontakt mailowy i przychylają się do opinii klientów. Aż chce się dać im zarobić Będę z nimi w kontakcie i przekażę im wszelkie uwagi, no i w tej chwili bardzo polecam.
Co do effuniaków to też czekam na halfcupy, mierzyłam na zlocie i są fenomenalne;D
Aż tak? To może w pon pojawi się cośkolwiek innego od plungy.
Stary 2009-05-29, 18:16   #677
Dotka81
Zakorzenienie

Witam.
Chciałabym zainwestować w dobry stanik Pomożecie?

Moje wymiary: 86/89/72.

Z góry wielkie dzięki!

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 18:16   #678
blebleble22
Rozeznanie

Dziewczyny, proszę pomóżcie dopiero zaczynam...
Moje wymiary to: 74 pod biustem i 88 w biuście. Kupiłam ostatnio z La Senzy 32 D i jest idealne (32 to 70 prawda?). Teraz chciałabym zamówić coś z intymna.pl, również 70 D. Macie może doświadczenia z tą drugą firmą? Może któraś z Was kupuje podobne rozmiary i może mi coś doradzić? Będę wdzięczna za wszystkie sugestie
Aha, do tej pory kupowałam 75 C... ale właśnie to zmieniam

Edytowane przez blebleble22
Czas edycji: 2009-05-29 o 18:17
blebleble22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 18:39   #679
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
nie spodziewałam się czegoś takiego od comeximu. ja obsługę tej firmy znam z jak najgorszej strony. po wystawieniu negatywnego komentarza o Doris i Lily na lobby dostałam maila w stylu, że to że mi się staniki nie podobają, jest moją winą, bo nie wiem jak wygląda kolor ivory i nie potrafię rozmiaru sobie dobrać.

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Kupiłam Freye Charlie razem z majteczkami za 60zł hihi potem wam wkleje zdjęcie i w rozmiarze 28G przy moich 77 pod biustem i 97 w jest dobra.
ło matko, gdzie ty takie okazje trafiasz?

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Witam.
Chciałabym zainwestować w dobry stanik Pomożecie?

Moje wymiary: 86/89/72.

Z góry wielkie dzięki!
Z twoich rozmiarów wychodzi:
staniki brytyjskie: 65DD/65E
staniki polskie: 65E/65F
Trudno mi powiedzieć, czy na początek 65DD czy 65E będzie lepsze, z czasem na pewno przejdziesz na 65E, ale na początku może się okazać, że będzie za dużo luzu w miskach.

W ogóle tak sobie myślę o tym pomiarze w zwisie i na pewno ten wymiar jest bardzo ważny, wiele mówi i powinno się korygować obwód w biuście o ten pomiar. Z tym, że moim zdaniem nie do końca miseczką noszoną jest ta z pomiaru w zwisie.

Przy effuniakach, w których obwodu nie zaniżamy praktycznie rozmiar w zwisie zawsze się sprawdza, ale przy innych firmach, kiedy zaniżamy obwód o te 5 cm i więcej, jednak okazuje się, że powinnyśmy brać miskę mniej niż wychodzi pomiar w pochyleniu. Miska w zaniżonym obwodzie jest głębsza i stąd czasami okazuje się za duża. Jak narazie potwierdziło się to w kilku przypadkach, więc może wypowiedzcie się, czy u was to się sprawdza:
- ja mam 92/93/64 - przy pomiarze w zwisie wychodzi mi 28GG, próbowałam z tym rozmiarem i praktycznie zawsze okazywał się za duży
- koleżanka ma wymiary 92/97/67 - wychodzi jej 28H, ale H jest za duże i 28GG jest jej standardowym wymiarem - koleżanka jest po migracji
- moja mama 90/94/72 - powinna nosić 30F, 30FF narazie za duże (jest przed migracją)

Cytat:
Napisane przez blebleble22 Pokaż wiadomość
Moje wymiary to: 74 pod biustem i 88 w biuście. Kupiłam ostatnio z La Senzy 32 D i jest idealne (32 to 70 prawda?). Teraz chciałabym zamówić coś z intymna.pl, również 70 D. Macie może doświadczenia z tą drugą firmą? Może któraś z Was kupuje podobne rozmiary i może mi coś doradzić? Będę wdzięczna za wszystkie sugestie
A czy mogłabyś się jeszcze zmierzyć w pochyleniu?
Przy ścisłych modelach rzeczywiście 70D powinno być dobre, 32 to 70 . Na intymnej.pl jest dużo modeli staników różnych marek. Niektóre polskie firmy szyją rozciągliwe obwody (np. Konrad), więc wówczas lepszy byłby rozmiar 65F. Tutaj masz link do tabeli, gdzie zamieszczone są informacje o różnych modelach staników.

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-05-29 o 18:47
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 18:43   #680
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
La Senza należy do raczej ściśliwych biustonoszy, więc zamawiając z intymnej.pl wzięłabym obwód 65, zależy jaką firmę wybierzesz
zmierz jeszcze obwód w pozycji pochylonej pod kątem 90 stopni w pisz w kalkulator, wtedy można doradzić które firmy jaki rozmiar

edit: piękny biustonosz http://www.intymna.pl/katalog/comple...e1c6b74914fcf0 gdyby tylko obwody były ścisłe albo produkowali 60

znalazłam nawet Panache - nie spodziewałam się

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-05-29 o 18:48
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 18:45   #681
Dotka81
Zakorzenienie

Więc śmiało mogę kupować na początku ten DD?
Jakąś konkretną markę polecacie na pierwszy rzut?

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 18:50   #682
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Więc śmiało mogę kupować na początku ten DD?
Jakąś konkretną markę polecacie na pierwszy rzut?
na pierwszy rzut polecana jest Curvy Kate, dosyć zabudowana co sprzyja dobremu wygarnianiu i powrotu biustu na wlaściwe miejsce, znajdziesz ją m.in. na dopasowana.pl przejrzyj pierwszy post w tym wątku, tam są linki do innych sklepów internetowych także

Stary 2009-05-29, 18:56   #683
blebleble22
Rozeznanie

W pochyleniu również wychodzi 74... mierzyłam kilka razy, mam nadzieję, że dobrze się mierzę... wpisałam w tabelkę, rzeczywiście - rozmiar polski 65 E
Czyli jeżeli biorę 65, to miseczka E a nie D? Dzięki za tabelkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 19:01   #684
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
W pochyleniu również wychodzi 74... mierzyłam kilka razy, mam nadzieję, że dobrze się mierzę
w pochyleniu zmierz obwód w biuście

Stary 2009-05-29, 19:01   #685
agta85
Wtajemniczenie

W pochyleniu chodziło o pomiar w biuście, a nie pod biustem
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 19:05   #686
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
W pochyleniu również wychodzi 74... mierzyłam kilka razy, mam nadzieję, że dobrze się mierzę... wpisałam w tabelkę, rzeczywiście - rozmiar polski 65 E
Czyli jeżeli biorę 65, to miseczka E a nie D? Dzięki za tabelkę
rozmiar polski to 65F, brytyjski 65E (pamiętaj, żeby nie pomylić rozmiarówek) no i jeszcze dla pewności o ten obwód biustu w pochyleniu pasowałoby skorygować
Stary 2009-05-29, 19:05   #687
blebleble22
Rozeznanie

Aha, dzięki
W takim razie 92 cm czyli: 92/88/74
To już 65 G wychodzi...

Edit: widzę, że muszę różne rozmiarówki ogarnąć jeszcze...

Edytowane przez blebleble22
Czas edycji: 2009-05-29 o 19:15
Stary 2009-05-29, 19:19   #688
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
polecam artykuł: http://stanikomania.blox.pl/2008/10/...rozmiarow.html

Stary 2009-05-29, 19:19   #689
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
W ogóle tak sobie myślę o tym pomiarze w zwisie i na pewno ten wymiar jest bardzo ważny, wiele mówi i powinno się korygować obwód w biuście o ten pomiar. Z tym, że moim zdaniem nie do końca miseczką noszoną jest ta z pomiaru w zwisie.

Przy effuniakach, w których obwodu nie zaniżamy praktycznie rozmiar w zwisie zawsze się sprawdza, ale przy innych firmach, kiedy zaniżamy obwód o te 5 cm i więcej, jednak okazuje się, że powinnyśmy brać miskę mniej niż wychodzi pomiar w pochyleniu. Miska w zaniżonym obwodzie jest głębsza i stąd czasami okazuje się za duża. Jak narazie potwierdziło się to w kilku przypadkach, więc może wypowiedzcie się, czy u was to się sprawdza:
- ja mam 92/93/64 - przy pomiarze w zwisie wychodzi mi 28GG, próbowałam z tym rozmiarem i praktycznie zawsze okazywał się za duży
- koleżanka ma wymiary 92/97/67 - wychodzi jej 28H, ale H jest za duże i 28GG jest jej standardowym wymiarem - koleżanka jest po migracji
- moja mama 90/94/72 - powinna nosić 30F, 30FF narazie za duże (jest przed migracją)
Myślę, że jest dużo prawdy w tym co napisałaś.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 19:19   #690
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Aha, dzięki
W takim razie 92 cm czyli: 92/88/74
To już 65 G wychodzi...

Ja bym radziła na początek:
staniki brytyjskie: 65F, ścisłe 70DD
staniki polskie: 65G, ścisłe 70E
tylko pamiętaj o dokładnym zakładaniu stanika, wgarnianiu całego biustu (również tego z pleców) do miseczek.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości