Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 07:31   #661
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

Cześć baby

Ola jeszcze śpi ciekawe o której będzie mieć drzemkę, mnie przydarło porobić przelewy bo nakupiłam Oli ciuszków na All

Miłego dnia kochane i pisać mi tutaj

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 08:56   #662
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
heoooł

nie zdążyłam pozyczyć Anisi i Jowiszowej fajowych wczasów , tak wiec trzymam kciuki, lepiej pozniej niz...no

a teraz uwaga mamy juz zaklepane wczasy na przyszły rok jedziemy w maju na Teneryfkę własnie szukam samolotu i rozwalają mnie ceny, z Wawy 5 tys pewnie znowu bedziemy musieli jechac z Niemiec
OOO super!!!!! pOZDRÓW teneryfkę ode mnieeeeeeeeeeeee

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
pozdrowienia z nad morza

upał dzis nieziemski
Anisiu ale fotki!!!!!! Ślicznie wyglądacie baby i rzeczywiście nie za dobrze Wam?????

Ja lecę na spacerek do babci, wieczorem wstawie kilka fotek i napiszę co nie co na roślinach

a tak w ogóle to witam po 3 dniach nieobecności
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 11:27   #663
wersta
Zakorzenienie

cześć i czołem kluski z rosołem
poparzyłam dziób herbatą mam bąbel na podniebieniu
na wycieczce znalazłam miejesce gdzie mogłabym zamieszkać - brzozów, niedaleko starego sącza prześliczny
nad soliną siakoś tak bezpłciowo, ojców uroczy, zajrzeliśmy też do zakopanego, w starym sączy najlepsze lody jakie w życiu jadłam w czorsztynie pełen bulwers- baba dała mi szklankę z włosem, którą chciałam oddać i wymienić na czystą, a babsztyl mi grzebie łapą w coli i wyciąga. haft mi podszedł do gardła. zajazd pod smrekami to był. i jeszcze włos w sałatce

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

o Baby nasze się smażą udanego wypoczynku
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 11:37   #664
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

nie bylo mnie wczoraj ale widze, ze malo pisalyscie

Anisia i Jowiszowa - ja kcem do was buuuu
zazdroszcze wam baby, taka super pogode macie, pewnie plotkujecie na calego i milo spedzacie czas...fota pierwsza klasa, tylko cos Magda sie kryje a tez chcialam oblukac nowy kostium a bobasy na plazy gdzie? czuje niedosyt...Anisia - pilnuj Piterka co by Majuli nie zdradzil

Kasia - zemsta kasztana w Oli wykonaniu zdecydowanie przebila wszystkie poprzednie ja kiedys Majke zostawilam bez pampka w lozeczku przed kapiela i potem lecialam z wanienka jak wariatka...no zero myslenia mialam, ale to wtedy bylo co sama kapalam

Marticia - babo kochana 100 latek i przestan sie smutac, jeszcze jestes 20-parolatka, haha po 30-tce to se mozna palnac w leb

Wersta - a fuuuj te wlosy, juz mi wszystko podchodzi...zapamietam na wieki ten zajazd i bede omijac szerokim lukiem w przyszlosci

a my wczoraj bylismy w skansenie miniatur tam gdzie Jowiszek ostatnio fajnie, ale faktycznie bez szalu. mala powierzchnia, myslalam, ze sie troche nachodze a tam ledwo wozkiem mozna manewrowac w drodze powrotnej tez mielismy bulwers bo zajezdzamy do Mc`kwacza a tam nie ma lodow!!! maszynka im sie zepsula i nie mrozila a taki mialam apetyt w ten upal, fak!
tz sie tak wsciekl, ze jak przyjechalismy do domu to poszlismy jeszcze na spacerek, pizze i zimne piwko
Stary 2009-08-17, 11:39   #665
Kasiulka22
Zakorzenienie

Melduje się babole po spacerze, Ola kimie póki co, zrobiłam big zakupy staurnik jak zwykle spisał się przedoskonale! Widziałam dziś peg perego pliko na żywo, ale siakiś stary model chyba, granatowy i kółka okropniaste, na pewno stary bo na All są inne. Poza tym widziałam dziś po raz kolejny Jowiszową Iglesinkę śliczniastą

Chciałam zanieść japonesa do szewca, ale kobita by wzięła 20 zł z rabatem dla mnie, bo musiałaby mi powymieniać takie paski - te między palcami, a wdrugim bucie jest dobry, ale żeby tak samo wyglądały to by wymieniała i mówi, że bierze 15 zł od buta, ale że mój jeden jest ok to by wzięła 20 zyla za dwa i w sumie to mi się nie opłaca, za 50 zł mogę sobie nowe japonesy kupić. Te w sumie też nowe były, nio sama nie wiem czy naprawiać. Paragon do reklamacji mi wcięło.

Werstulasta nad Soliną byłaś i do Rzeszowa do Kasiulki Cię nie przygnało, osz Ty !!!

Judi już się stęskniłam za Tobą, dziś właśnie myślałam o Tobie, kiedy się zameldujesz, bardzo się cieszę że dziś zobaczyłam Twój wpis

Stary 2009-08-17, 11:47   #666
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kasia - chyba ci sie nie oplaca naprawiac nowych w razie czego nie zdazysz zniszczyc i beda na kawalek przyszlego lata ja sobie zawsze kupuje 2 pary bo laze w japonkach cale lato i zawsze mi sie klapek zniszczy lub rozwali. w tym roku o dziwo nic sie jeszcze nie stalo (tfu, tfu ) a wcale nie kupilam jakis superzastych, tylko w deichmanie...

a wczoraj widzialam znow saturna, tz kukal z blyskiem w oku - widac, ze chce ten powoz ale oczywiscie zwala na mnie, ze mieszam cfaniak
w sumie nie ma az tak malego kosza, polowe moich codziennych zakupow zmieszcze
Stary 2009-08-17, 11:48   #667
wersta
Zakorzenienie

Kasiulko na 2gi raz będę się czuć zaproszona i przytaskam swój zad do Ciebie

jakie macie bramki na schody? lukam na all i chyba będę brać rozporowe, żeby nie wiercić w ścianach tylko mam szerokie schody i jakieś przedłużki tu proponują

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 11:57   #668
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

ooo a sa bramki rozporowe??? mi by sie bardzo to przydalo bo ja nie mam drzwi w wiekszosci pomieszczen (tylko lazienka i pokoj Majki je posiadaja...) nie widzi mi sie wiercenie w scianie a musialabym koniecznie zamontowac takie cus w kuchni...to co tam dziecko wyprawia to horror teraz zaczela krecic kurkami od gazu wiec musze natychmiast dzialac
Stary 2009-08-17, 12:03   #669
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstunia koniecznie babo! zapraszam

Maluśna saturnik giocior jest naprawdę ale przeanalizuj wsio za i przeciw żebyś była w pełni zadowolona, a jak tam wózie poleciały już na All?

co do bramek my też musimy pomyśleć, w ogóle jestem zielona w temacie.

Maluśna kochana właśnie chyba nie dam naprawić tych klapeczków choć będzie mi ich szkoda, ale nie opłaca się teraz jest tyle wyprzedaży, tylko żałuję że zaginął mi gdzieś paragon bo bym kasę odzyskała pewnie, nio chyba że by to naprawili.

Stary 2009-08-17, 12:11   #670
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kasiula - oba powozy juz wystawilam na all w sumie watpie, ze sie sprzedadza walkera zostawiam a tamte jakos trza opchnac. za usyskana kase zamierzamy kupic Majce nowy fotelik (bo jeszcze jezdzi w tym od urodzenia). a saturna to tak przy okazji
Stary 2009-08-17, 12:31   #671
Cestia
Zakorzenienie

Mhm... widzę, że mojego wczorajszego posta wcięło Tzn napisałam i jak wysyłałam to wizaż przestał działać

Anisia, Jowisz, ach jak Wam dobrze, ja też już chcę Pikne z Was kobitki

Wersta, gdzie tam od Brzozowa do Starego Sącza To już bliżej do Kasiulkowego Rzeszowa, no chyba że jest jeszcze jakiś inny Brzozów A lody polecam w Krynicy Zdroju, jak dla mnie tam są najpyszniejsze , i nie tylko dla mnie, zawsze tam mają takie kolejki, że ludzie kolejce zdjęcia robią

A no i w końcu wybrałam się dziś do fryca Mam włosy do ramion i grzywkę Nawet mi się podoba.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 12:31   #672
Kasiulka22
Zakorzenienie

Maluśna właśnie looknęłam na Twoje aukcje i powiem Ci, że wózeczki w ogóle nowki nie śmigane boskie kochana

Stary 2009-08-17, 12:37   #673
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kasia -
a jak ty mnie tam znalazlas haha
no, parasola byla uzywana faktycznie raz czy 2 razy a rodeo to wiadomo, godnolka niecale 6 miechow, spacerowka tylko raz dla sprawdzenia (wtedy w zoo ). wiec wygladaja jak noweczki jeszcze tz chyba godzine pucowal rame i kola w rodeo wiec full wypas moze sie sprzeda bo to faktycznie jedyne rozowe rodeo na all

Maja sie obudzila i wlasnie slysze jak steka...czyzby
Stary 2009-08-17, 12:37   #674
wersta
Zakorzenienie

Cestia czekamy na focisze jak siedziałam na tylnej kanapie motorka to dla mnie wsio koło siebie było w-wa, cz-wa rzut beretem i tak dupa boli i tak
Stary 2009-08-17, 12:48   #675
Cestia
Zakorzenienie

Wpadnie dziś do mnie mama to ją poproszę o pstryknięcie foty. Na TŻta i tak bym się nie doczekała bo jemu jest zawsze ciężko jakiekolwiek zdjęcie zrobić

Werstuś podziwiam, tyle czasu na dupsku siedzieć Chyba bym nie dała rady

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 13:33   #676
Kasiulka22
Zakorzenienie

Maluśna moja sąsiadka ma tak zjechane koła w swoim rodeo, że sobie nie wyobrażasz. Już paraktycznie tym co jest pod pianką sunie

A znalazłam Cię wyszukując rodeo wózki

Stary 2009-08-17, 14:26   #677
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Judi już się stęskniłam za Tobą, dziś właśnie myślałam o Tobie, kiedy się zameldujesz, bardzo się cieszę że dziś zobaczyłam Twój wpis
Kasiunia

Ja też Cię znalazłam Mała-tropem Kasiulkowym Rodeo śliczneeeee! Wygląda jak nówka nieśmigana
Stary 2009-08-17, 14:31   #678
Kasiulka22
Zakorzenienie

Baby śpię... dziś normalnie siakiś dzień jest chyba taki. Ciśnienie jak emeryt sobie zmierzyłam mam 104/65 jak na mnie to i tak wysokie ale

Stary 2009-08-17, 14:36   #679
Judi21_84
Zakorzenienie

Cestia help mi
Założyłam sobie konto na szafie. Powiedz mi Ty jak wystawiasz ciuchy to na sprzedaż dajesz cz wymianę??
Bo nie bardzo wiem jak się tam poruszać A mam kilka torebek które miałam z raz ze sobą, dwie bluzki nietrafione w tegorocznych wyprzedażach, chcę się tego pozbyć...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 14:41   #680
Cestia
Zakorzenienie

Ha! Ja też znalazłam Wózio śliczny

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Judi, można dać 3 opcje... albo sprzedaż, albo wymiana, albo to i to

Wrzuć do szafy-> wymienić lub sprzedać jeden przedmiot-> i na górze masz 2 kwadraciki to zaznaczasz które chcesz

A jeśli już o szafie mowa... http://szafa.pl/c1070603-szydelkowy.html popatrzcie na ostatnie zdjęcie... mnie obiad podszedł pod samo gardło

Edytowane przez Cestia
Czas edycji: 2009-08-17 o 14:44
Stary 2009-08-17, 14:46   #681
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Ha! Ja też znalazłam Wózio śliczny

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Judi, można dać 3 opcje... albo sprzedaż, albo wymiana, albo to i to

Wrzuć do szafy-> wymienić lub sprzedać jeden przedmiot-> i na górze masz 2 kwadraciki to zaznaczasz które chcesz

A jeśli już o szafie mowa... http://szafa.pl/c1070603-szydelkowy.html popatrzcie na ostatnie zdjęcie... mnie obiad podszedł pod samo gardło
Dzięki Będę dzisiaj działać

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

teraz to zobaczyłam............... ....... smacznie..........
Stary 2009-08-17, 16:23   #682
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

cześć kobitki
melduję się po krótkiej przerwie
wesele było udane ubawiłam się tak że dziś nie mogłam chodzić tak mnie stopy bolały
buty miałam wygodne, nie zrobiłam żadnego odciska
Karolek u babci miał się dobrze i gdy go dziś znów podrzucałam do babci myślałam że nie będzie chciał iść a on z uśmiechem poszedł
to chyba znaczyło że nie miał się tam źle

może mi któraś powie co się działo gdy mnie nie było bo jak narazie nie mam czasu nadrabiać zaległości

dowiedziałam się ostatnio że w październiku mamy iść na kolejne wesele do mojej kuzynki ale nie wiem czy pójdę bo oni podobno proszą bez dzieci a mnie się to nie podoba i nie wiem co zrobić
wy byście poszli gdyby prosili was bez dzieci???
to chyba powinien być mój wybór czy chcę iść z dziećmi czy nie
tym bardziej że oni nie płacą za osobę tylko ogółem

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 18:30   #683
Kasiulka22
Zakorzenienie

Olcia wykąpana piszczy tak, że uszy więdną jak ja ją kocham jak zaśnie pójdę się umyć, a przydałoby się jak najszybciej bo tak się kleję, że coś niesamowitego. Dziś u nas było 33 stopnie w cieniu.

Cestusia ja w pierwszej chwili nie zauważyłam, ale szybko się zreflektowałam, o masakro!!!

Kristi super, że weselicho udane i że już jesteś.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 18:48   #684
Judi21_84
Zakorzenienie

Kristi przyznam, że my też prosiliśmy bez dzieci.To znaczy dzieci były ale tylko od moich sióstr i siostry tz. Kuzynów i resztę prosiliśmy bez dzieci Za duża banda się robi, no i my płaciliśmy za osobę.

Byliśmy na spacerku numer dwa, Tymek poszalał na placu zabaw. Ale od dzisiaj przerzucam się właśnie na ten plac zabaw -zamknięty, wszędzie trawka-ogólnie gicior. Tylko oprócz zabawek do piasku musimy brać ze sobą piłkę i jakieś auto bo ciągle dzieciakom zabierał te dwie rzeczy
Potem była histeria w sklepie dalsza część histerii odbywa się w domu, wiecznie coś mu nie pasi a ja mam go ochotę udusić
Stary 2009-08-17, 19:16   #685
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

my wrocilysmy ze spacerku o 19.30 a wyszlysmy o 14 tylko mala przerwa na obiadek i znow na dwor w ten upal nie wysiedzialabym w chacie a na dworze wiaterek i w parku przyjemnie

baby, dzieki za pochwaly za rodeo wiem, ze wozeczek mam zadbany i oby sie sprzedal

Maja jeszcze biega po chacie bo na spacerze sie kimnela w nieodpowiedniej porze obudzila sie przed 19, wiec dzis bedzie problem z zasnieciem

Cestia - ja tez czekam na niu fryzurke
a te foty padlam...obrzydliwe!!!
Stary 2009-08-17, 19:29   #686
anka1900
Zakorzenienie

hejka
jestem i ja po dniu spalona słońcem na bezkresnej podmiejskiej wsi
wypucowana, bez bagażu bobasowego przy nodze, bo juz uśpiony

Kristi ja nie cierpię dzieciaków na weselu, takie mam zdanie że to impreza nocna i dzieciom wstęp wzbroniony, dzieciaki sie pałętają, usypiają i panosza wszędzie, a co to za nieletni weselnicy absolutnie i swojego nie chciałabym mieć przy boku jakbym szła na wesele, nici z porządnej imprezy
i tak jak Judi pisała, nie miałabym ochoty płacić za takiego szkraba nawet połowy stawki, a czasami są szopki, bo ludzie nie proszą juz z dzieciakami, wiadomo koszty spore, impreza w restauracji, a nafoczeni rodzice i tak zabierają swoje pociechy na imprezę, to potem brakuje miejsc dla gości liczonych standardowo,
dlatego nie ma co sie zacietrzewiać, zostaw bobasy pod jaką opieką i ruszaj w jesienne tany, moim zdaniem wygodniej bez takiego balastu dzieciowego na weselu
Stary 2009-08-17, 19:46   #687
Cestia
Zakorzenienie

Zdjęcia fryzury w albumie Tylko się proszę nie śmiać z mojego pozowania Ogólnie to stwierdzam, że na zdjęciach jakaś taka przylizana jest, na żywo lepiej wygląda

Kristi, ja co prawda prosiłam z dziećmi, ale to była moja najbliższa rodzina i miejscowi więc dzieci przed północą pojechały do domków Za to ciotki ze strony ojca prosiłam bez dzieci, bo po 1 dzieci nie mogliby odwieźć a po 2 nawet jakby się obrazili i nie przyjechali to mnie nie byłoby przykro Zresztą te "dzieci" to już stare konie i pewnie jeszcze z osobami towarzyszącymi chciałyby przyjść Myślę, że nie ma się co obrażać, a tylko cieszyć że masz okazję poszaleć bez bombli przy boku

Mati mi gorączkuje Na moje oko to te nieszczęsne 4ki
Stary 2009-08-17, 19:48   #688
Kasiulka22
Zakorzenienie

Olcia prawie śpi, ach zaraz nastąpi upragniona kąpiel a potem film z tż.

Baby nie wiem czy oglądałyście, 14 sierpnia premiera kinowa była "Ostatni dom po lewej", kobityyyyyyyyyyyyy co za film!!!!!!!!!!!!! Mnie trzymał w napięciu niesamowicie! Polecam Wam ogromnie, jak która się do mnie uśmiechnie mogę pocisnąć Thriller to jest, od razy lojalnie uprzedzam, jak ktoś lubi że coś się non stop dzieje i lubi się trochę pobać

Dziś na wieczór kupiłam sobie i zmroziłam w lodówie Nestea Mango&Ananas, niektóre żłopią winiacze, ja herbatki mrożone i colę niezdrowo

Maluśna trzymam kciukasy za karocę oby się sprzedała, sama bym mogła kupić taki piękny wóz od Ciebie jakbym miała little bobasa. Po graco niestety się już na żadnego używańca nie skuszę - nio chyba że kupowałabym od której z Was, a tak to

Stary 2009-08-17, 19:56   #689
wersta
Zakorzenienie

Cestia

Kristi nie działo się u nas nic ciekawego. Jowisz z Anisią już się byczą razem i tyle z nowości
ochhhh jak ja nie cierpię bachorów na weselach no i wesel też ale tak serio, to nie jest impreza dla dzieci moim zdaniem
Stary 2009-08-17, 20:00   #690
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cestusia współczuję gorączki Mati, dużo ma? moja Ola ostatnio miała hardcore, nie mogę z tymi ząbalami wrednymi, zazdroszczę dziko każdej mamie, której dziecko nie ma gorączkowych przebojów, wolę już znosić wielkie marudzenia, które Oli czasem się uaktywniają. Idzie teraz prawa dwójka na dole, ale się jeszcze cały czas nie wybiła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości