|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Upolowałam wczoraj ne ebayu sorbetową Arabellkę(co prawda chyba najbardziej przydalyby mi się te czarne ale sorbetowa była w bardzo dobrej cenie a poza tym kolor jest prześliczny) i mam duszę na ramirniu,czy będzie dobra
).Wzięłam 70F,mam nadzieję że micha nie będzie za mała a obwód zbyt rozciągliwy.
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
orientujecie się może jak wypada rozmiarowo Masquerade Antoinette w porównaniu do Masquerade Isis?
|
|
|
|
#663 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
niestety nie mam dostepu
|
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
głupio się czuje w tych moich miękkich staniczkach, tak jakoś płasko
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei jak przymierzałam jakiekolwiek miękkie staniki to czułam się biuściasta
Z moim ścisłym 70d albo luźnym 65dd/e , czyli nic wielkiego Na szczęście trafiam często na ścisłe 70 więc mam problem prawie żaden (pomijam fakt, że mam 2 dobrze dopasowane staniki, z tego w jednym moje piersi wyglądają "kosmicznie", kacze dzioby wysiadają ) Prawie się rozpłakałam w sklepie jak Freya Eleonor 70d kosztowała 2 razy tyle niż chciałam na stanik przeznaczyć No ale trudno. Teraz poluje na jakąś Samantę, bo też mi w większości dobrze leżą, licytuję na all za 10 zł , mam nadzieję, że będzie pasowała. Jutro będę polowała na jakiś normalny stanik na mnie, może nawet znajdę coś w normalnym bieliźniaku (chociaż ostatnio się dowiedziałam, że z takim małym obwodem [70] D nie produkują prawdopodobnie i co ja wsadzę w D ), ale to potrzebuję cierpliwości. Prawie ostatnio kupiłam 75D w triumphie, które leżało super, ale jakby się rozlazł obwód to byłaby 100% tragedia :|, więc go nie wzięłam.
|
|
|
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
O nie. Dopiero teraz zauważyłam, że zeżarło treść pierwszego postu
buuuu
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam dzisiaj z mamą i siostrą zdjęcia z wakacji nad morzem. I aż mi się zrobiło szkoda dwóch biuściastych pań paradujacych po plazy w okropnych beżowych stanikach. "Jakie okropne staniki, jakby nie było ładniejszych" powiedziałam. Siostra "A co? jak takie duże cyce to przecież nie założy usztywianianego. To by dopiero wygladała!".
Szczęka opada.
|
|
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
asta9126, podasz dokładniejsze namiary na ten sklep?
|
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
Mogę podać, ale nie wiem czy jest sens
nie ma tam szerokiego wyboru rozmiarów. W sumie można pytać i namawiać na dostawę tego co potrzeba.Sochaczew, ul. Traugutta (na przeciwko parku), oraz Żeromskiego sklep z szyldem "Triumph" (prowadzi ten sam facet) 65 są też w "Venus" na Reymonta oraz na ul. Wąskiej Pytałam też w sklepiku koło biedronki na ul. Pokoju, pan obiecal dowieźć obwody 65. (numerów budynkow nie znam) Tak, to już koniec
Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2009-08-29 o 11:58 |
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie wskazówki
Jak dostanę wypłatę, to polecę na polowanie. Na szczęście we Wrocławiu są sklepy z obwodami 65
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu nie jesteś jedyną kobietą w Sochaczewie i okolicach, która kupuje biustonosze. Nawet jeśli teraz nikt takiej informacji nie będzie poszukiwał to kto wie, co będzie za miesiąc, dwa lub pół roku. A te sklepy mają potencjał.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zostałam prawie zamordowana w bieliźniaku
. Wołając stanik w rozmiarze 70D dostałam 70C, jeden 70D i peeeełnoooo 75D (no bo jak D, to taka sama miseczka, tylko obwód się zmienia ), uratowałam sobie życie biorąc jedyny 70D jaki miała, na szczęście był tani i pasuje ![]() Raz tylko trafiłam na babkę, która wiedziała, że miseczka D przy obwodzie 70 jest mniejsza niż w 75D, przy czym był to najbardziej niepozorny bieliźniak w jakim byłam. Ale jeszcze tam wrócę, a nóż będą coś mieli , a przynajmniej nie patrzyła na mnie jak na wariatkę, że co ja w D wsadzę
|
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Boziu, jestem w szoku. Byłam dziś w Yoshi i kupiłam stanik w fasonie nie dla mnie i kolorze nie dla mnie, a mi się podoba i robi coś czego się po nim nie spodziewałam
Mianowicie dostało mi się w prezencie sukienkę bez ramiączek i tunikę bombkę bez ramiączek, a staników straplessów u mnie w szufladzie brak, bo nigdy nic mi się biustu nie trzymało, po chwili noszenia miałam biust w pasie a strapless się wywijał co było dość upokarzające Jednak jak już dostałam prezenty - poszłam po straplessa. Wyszłam z promocyjnym porcelainem http://www.femalefirst.co.uk/catalog...pless-choc.jpg w kolorze brązowym (brrr). Stanik ładnie się trzyma, dobrze wygląda pod bluzką, może sobie nawet być brązowy No i kosztował nie tak dużo jak na stacjonarny sklep. Zdjęcia wrzucę później ![]() Do tego zmierzyłam sobie dwa modele: zetę panaszową i coś jednolitego z fantasie - oba mi się bardzo na mnie podobały, ale zety nie było czarnej, a fantasie bardzo zabudowane i raczej nie do dekoltów, które lubię. Więc na razie muszę się zastanowić, pewnie po zetę wrócę, jeśli w poniedziałek kupię sobie jasną sukienkę na weselę A jak nie kupię jasnej to biały stanik mi do niczego nie potrzebny i kupię fantasie a na czarną zetę poczekam. Bardzo bardzo lubię zakupy w Yoshi, przyszłam pół godziny przed zamknięciem a dziewczyny cierpliwie mi pomagały w wyborze ![]() Teraz jeszcze tylko czekam na opinię właścicielki onlyher o jeszcze jednym straplessie, jak się sprawdzi to będę miała dwa i będzie pełnia szczęscia i W KOŃCU będę mogła odkryć ramiona Ach, o najważniejszym bym zapomniała: do yoshi poszłam poprawić sobie humor kupieniem nowej antośki z masquerade. No i sobie nie poprawiłam - miska się układała fatalnie. Totalna masakra - u góry piersi piękne, a miska pofalowana jakby nie było w środku mojej piersi. Bałam się że pod moimi luźnymi bluzkami może być to widać Za to mierzyłam pandorę i będę polowała na ten krój - gdyby nie wzrór jak kostiumu kąpielowego to bym dziś już kupiła. Ideał dla lejących się piersi
|
|
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję! Też myślałam, żeby sobie sprawić jakiegoś straplessa, ale chyba poczekam na Effuniaki (mam nadzieję, że do studniówki będą już dostępne:P).
Z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Ten model podobno rzadko ładnie leży.
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest mnie 20 kilo za dużo + mam bardzo lejący się biust = stanik musi być naprawdę rewelacyjny konstrukcyjnie, żeby nie można się do niczego przyczepić ![]() Ale straplessik - co najważniejsze - trzyma mi biust na odpowiedniej wysokości, z profilu biust ma naturalny kształt, pod bluzką nie widzę że jest brązowy ;] Nawet z tego wszystkiego mam w nosie, że miska mi się troszkę zagina na dole (jak w gossardach), bo jeśli tego w ciuchu bez ramiączek nie widać - a tylko do takich będę ten stanik nosić - to co mam się przejmować Zdjęcia już zrobione, tylko padła mi bateria i z godzinkę muszę ją podładować, żeby aparat się włączył po podłączeniu do kompa i żebym to mogła pozrzucać. Tak więc za jakiś czas pokażę i stanik i to jak bluzka się na nim układa. Zdjęć z ramiączkami nie robiłam, chociaż oczywiście z nimi stanik jest te kilka cm wyżej. |
|
|
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
Ależ nie nastawiam się
w straplessach najważniejsze jest, czy się trzymają i jak wyglądają pod bluzką. To załamanie podobno charakteryzuje model.
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dorzucam zdjecia Maia, 65 E ogólnie-pozytywnie, dobrze leży nie uwiera miski troszke za duże, ale mi nie przeszkadza, bo tak minimalnie, może sie wypełni? bardzie mnie zastanawiają marszczenia z boku stanika na obwodzie, roluje sie troche, czy to dlatego ze 65 i może powinnam brać większy obwód 70? no i jaki jest w tedy odpowiednik w 70? 70dczy 70 dd ![]() czekam na wasze opinie!! orina i lune odesle bo sie nie polubiłam z nimi, a ten może zostawić, nie chce zwracac wszystkich do dopaowanej, bo pomyśla ze zamawiam tylko dla przymiarki, a tak nie jest. jak zostawie jeden z 3 to wszyscy chyba beda zadowoleni
Edytowane przez braworka Czas edycji: 2009-09-05 o 16:11 |
|
|
|
#678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
może być obwód za luźny albo ramiączka skrócone za bardzo
Ile masz pod biustem? ![]() Staniczek z przodu wygląda ślicznie, z boku widać, że ciągnie w górę.. |
|
|
|
#680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami; a co do miseczek, uważam, że się wypełnią.
|
|
#682 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałyście już nową kolekcję Freyi na wiosnę-lato 2010?
![]() relacja z pokazu na balkonetce: http://www.balkonetka.pl/2009/8/28/rozchmurz-sie-latem i fotki na flickrze: http://www.flickr.com/photos/balkonetka/page2/ edit: na stanikomanii też ![]() http://stanikomania.blox.pl/2009/08/...stopadzie.html będzie brązowo-fioletowa Arabelka z paskiem do pończoch (szkoda, że nie czarna, ale brązowa też może być ) - mój must have ![]() podoba mi się też niebieska Charlotte w kwiatuszki i z białymi ramiączkami, przydałaby mi się do niebieskiej sukienki
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-08-29 o 20:57 |
|
|
|
#683 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- kolekcja piękna... szkoda, że nie jestem Freyowa.
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
no nie
na moje strasznie ciasno! 69 pod i 73 luźno, 65 wydaje się dobra, ramiączka nie były jakoś strasznie mocno naciągnięte , ale poluzuje i zrobię fotki. wolałabym fioletową z nowej kolekcji ale cena zaporowa. a te marszczenia z boku na obwodzie to normalne?? -- a jak zaniże do 60 obwód to jaka miska? Edytowane przez braworka Czas edycji: 2009-08-29 o 21:29 |
|
|
|
#685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, PILNIE Wasza pomoc potrzebna
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362865
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
a oto i wspomniana porcelanka
przepraszam za jakość zdjęć, zjechanie z paru mega do 30 kilo trochę jakości zeżarło Ale chyba widać co trzeba.Chciałam się pozbywać mostka, ale widzę że nie jest źle i chyba sobie odpuszczę
|
|
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawy tekst polecam: http://biuperfekcja.blogspot.com/200...ciastosci.html
|
|
|
|
#689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że może byc głupio jak ktoś chce pójść do stacjonarnego pomierzyc i kupić gdzieś indziej, ale jeżeli bierzesz z zamiarem wybrania sobie czegoś a nic nie leży to już nie twoja wina i nie ważne jak to wygląda - jeżeli wydasz kasę na coś co Ci nie pasuje będziesz niezadowolona i tyle
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

).Wzięłam 70F,mam nadzieję że micha nie będzie za mała a obwód zbyt rozciągliwy.

niestety nie mam dostepu
Na szczęście trafiam często na ścisłe 70 więc mam problem prawie żaden (pomijam fakt, że mam 2 dobrze dopasowane staniki, z tego w jednym moje piersi wyglądają "kosmicznie", kacze dzioby wysiadają
No ale trudno. Teraz poluje na jakąś Samantę, bo też mi w większości dobrze leżą, licytuję na all za 10 zł
, mam nadzieję, że będzie pasowała. Jutro będę polowała na jakiś normalny stanik na mnie, może nawet znajdę coś w normalnym bieliźniaku (chociaż ostatnio się dowiedziałam, że z takim małym obwodem [70] D nie produkują prawdopodobnie i co ja wsadzę w D

), uratowałam sobie życie biorąc jedyny 70D jaki miała, na szczęście był tani i pasuje

(szkoda, że nie czarna, ale brązowa też może być
- kolekcja piękna... szkoda, że nie jestem Freyowa.