|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
nie polecam nikomu diane 35... bralam przez rok, skończyłam brać prawie 9 miesięcy temu. W ciągu tego roku miałam idealnie gładką cerę i niemal bezbolesne, idealnie regularne miesiączki (co do godziny!), ale za to przytyłam, pojawił sie cellulit i często miałam jakieś dziwne humory, byłam bez powodu strasznie smutna, ochota na seks zerowa.
Jakies pół roku po odstawieniu zaczęło sie... nigdy w zyciu nie miałam jakichś poważnych problemów z trądzikiem - teraz niestety mam ;/ najgorsze ze zostają mi blizny po krostach. Włosy mi sie bardzo przetłuszczają, w ogóle skóra sie zrobiła bardziej tłusta, mam wągry na dekolcie i krosty na plecach i ramionach, nie moge sie pozbyć cellulitu, żyłki pękają jak szalone, az wstyd sie w spódnicy pokazać niedawno zaczęły mi tez wyrastać czarne pojedyncze włosy pod pępkiem i 1 na piersi. Te tabletki zrobiły straszne zamieszanie w moim organizmie...A co do piersi, to faktycznie urosły mi w trakcie brania diane o 1 rozmiar, ale jak przestałam brać, to znów sie zmniejszyły i zrobiły sie troche obwisłe, nie są juz tak jędrne jak wczesniej i pewnie juz nigdy nie będą. |
|
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
a sluchajcie dziewczynki.. ja biore cyprest od hm.. od listopada 2007. i zastanawiam sie czy to juz nie za dlugo. czy trzeba robic jakies przerwy. no nie spytalam lekarza jak ostatnio bylam. ale tak sie zastanawiam. a moze nalezy zmienic lek na jakis inny?
co do mnie to tradziku nie bylo a teraz wrocil.. ;/ nie jest zle, ale zawsze ;/ |
|
|
|
|
#664 |
|
Konto usunięte
|
mi lekarz powiedział ze spokojnie moge kontunuować, skoro nie ma zadnych objawów dziwnych
|
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Wzięłam narazie kilka pierwszych tabletek Diane 35, mam przepisane na trądzik i nieregularne okresy. Już mam straszne wahania nastrojow, znaczy jestem cały czas smutna
Nie wiem, może to zależy od mojej sytuacji życiowej...Pani ginekolog powiedziała, że będe brala Diane 3 miesiące, trądzik powinien ustąpić, a potem przejdę na lżejsze tabletki anty. Czy np po roku od odstawienia innych tabletek trądzik nie powróci? Obawiam się również przyrostu wagi- narazie nie zauważyłam zwiększonego łaknienia, na szczęście , oraz powiekszenia biustu- moj teraz jest juz wystarczajacy ![]() Kolezanki mi mowily rowniez ze Diane 35 nie zapezpiecza przed ciaza jak inne tablatki tylko w 70%... czy to prawda?
|
|
#666 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ich skuteczność antykoncepcyjną, w ulotce jest napisane, że podczas ich stosowania bez pomijania tabletek nie jest potrzebne żadne dodatkowe zabezpieczenie.
|
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby to była prawda byłoby to w ulotce napisane a nie jest.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedzi
2 miesiace to dużo, a jak u Was objawiały się te wahania nastrojów? Ja np wczoraj zachowywałam się jakbym miała depresję, nie widziałam sensu życia, wszedzie problemy, a dzisiaj mam bardzo dobry humor ![]() Nie będe więcej słuchać koleżanek, a któraś z Was współżyje i jedynym jej zapezpieczeniem jest Diana? Też słyszałyście takie opinie o słabszym działaniu anty Diany?
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
mi tez sie wydaje ze jeslii nie ma niepożądanych objawów to mozna nadal je stosować
ja biore dopiero od maja;/
|
|
|
#670 | |
|
|
Cytat:
![]() A o jej słabym działaniu antykoncepcyjnym nic nigdy nie słyszałam |
|
|
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
Ej dziewczyny a słuchajcie jak wygladaja wasze okresy po Cypresie?
bo u mnie to jest tak ze az 7 dni ale za to bardzo male krwawienie nawet mozna powiedzieć ze bardzo ale to bardzo male czy mozna to jakos zmienic? zeby bylo krótsze a bardziej intensywne? czy to raczej nie realne?
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Mam pytanko zaczelam dzisiaj brać Diane35 wiem, że to pytanie na pewno sie nieraz powtorzylo ale prosze o pomoc. Moglybyscie napisac co wiecie o niej i czy stosowanie jest, az tak okropne jak na wielu forach czytalam? I jesli sa osoby ktore je stosowaly to piszcie... oraz czy ona tak naprawde ma skuteczne zabezpieczenie przed ciaza czy tylko jest lekarstwem? I po której tabletce bede juz zabezpieczona czy od pierwszej czy tez nie? |
|
|
|
|
#673 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki wielkie za odp Właśnie wyczytałam to na ulotce ale wolalam sie upewnic u kogos kto juz wsczesniej Diane stosowal
|
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Diane35
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko czy kiedys ginekolog przepisal wam Diane35 jako tylko i wylacznie lek antykoncepcyjny?
|
|
|
|
|
#677 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Diane35
latwo powiedziec trudniej zrobić...ja mialam straszny tradzik ale dostalam go po odstawieniu innych tabletek niz Diane.Jak dobrze pamietam to był "Triquilar".To co działo sie z moja twarzą i plecami...żeby to był tylko tradzik,ale to były jakieś takie wielkie zmiany z ropą w środku.Strasznie bolało.Lekarze dermatolodzy twierdzili ze to tradzik.Ok.To nie ja jestem lekarzem.Zapisywali mi maści,antybiotyki,płyny,w itaminy...oj dużo tego było.I nic.Aż w końcu poszłam do ginekologa,powiedziałam ze chcę Diane35.Jak zobaczył moja twarz to nie stawiał oporów.I teraz wyglądam jak człowiek.Na plecach nie mam żadnych sladów ale zostały blizny na twarzy i myslę o laserowym usuwaniu blizn i wszelkich zmian po trądziku.Czy ktoś wie cos na ten temat?
|
|
|
|
|
#678 |
|
Przyczajenie
|
Diane 35 nie stosuje sie raczej jako tylko i wyłacznie tabletki antykoncepcyjne.To raczej lek na regulacje hormonów.Przepisywane na takie dolegliwosci jak nadmierne owłosienie czy tradzik.A przy okazji zabezpiecza przed ciaza.
|
|
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
A więc daje taka sama ochrone jak inne tabletki anty? Mam chlopaka i nie wiem czy wystarcza same te tabletki (Diane35) czy trzeba bedzie zastosowac jeszcze prezerwatywe? Mialyscie takie przypadki jak bralyscie Diane35, czy dodatkowe zabezpieczenie jest potrzebne?
|
|
|
|
|
#680 |
|
Przyczajenie
|
Ja nie stosuje żadnego dodatowego zabezpieczenia.
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Aktualnie wzielam dzisiaj 5 tabletke i biore wlasnie na tradzik ale wiem ze jest to takze tabletka antykoncepcyjna, tylko ze moja dermatolog nie robila mi zadnych badan. Czuje sie po nich dobrze (jak na razie zero skutkow ubocznych, moze chwilowo jakis bol miesni ale to raczej nie tym spowodowany, a tak czuje ze nawet libido mi wzroslo ;]) Jednak własnie nie mam pewnosci co do ich antykoncepcji i nie wiem czy to ze dobrze znoszcze je daje mi bezpieczenstwo?? Dzieki za wszystkie odp
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na wielu forach co do skutecznosci antykoncepcyjnej Diany35 zdania sa podzielone i nie wiem co myslec. Czy sex bez prezerwatywy przy stowowaniu Diany jest bezpieczny?? |
|
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby był nieskuteczny to już by dawno producent zbankrutowal na procesach.
|
|
#686 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny,
słuchajcie tez biorę pierwsze opakowanie tego Cyprestu, gin przepisał mi je na trądzik i jako tab. antykoncepcyjne.Kiedyś przez długi czas brałam Diane i czułam sie po nich ok, cera wyglądała nieźle.Niestety nie moge tego powiedziec o tym Cypreście biorę go ponad tydzień(moje pierwsze opakowanie) i strasznie mnie wysypało na buzi, gorzej niz jak nie brałam niczego. Nie wiem czy isc do ginka i zmienic te tabletki czy poczekać ( wykupiłam juz nastepna paczke... czy Wy tez tak miałyście? pozdrawiam i czekam na odpowiedź
|
|
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
Bazi ja mam tak samo..
Biore Cyprest od 6 dni i juz czuje sie okropnie Bole glowy, wysyp na zuchwie, jestem spuchnieta w okolicach talii i brzucha, nogi rowniesz.. i jestem strasznie drazliwa.. Musze chyba zmienic, umowie sie na wizyte z GINem. Mysle ze nie warto sie tak meczyc ![]() Cyprest to byla moja nadzieja na poprawe buzki
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
hmm... Jednak nurtuje mnie jedna rzecz, biorac Diane35 chyba nie trzeba dodatkowo liczyc dni plodnych i nieplodnych? Ktos mi kiedys powiedzial ze nie jest wlasnie wpelni anty i dlatego trzeba jeszcze to przeliczac. Co o tym myslicie?
|
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie wymyślaj i nie słuchaj głupot. Podczas brania tabletek nie ma dni płodnych!
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby były zaliczane do TYPOWYCH tabl. antykoncepcyjnych - nie mogłyby być refundowane, a są, bo refundacja jest na środek leczniczy, a nie anty.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

niedawno zaczęły mi tez wyrastać czarne pojedyncze włosy pod pępkiem i 1 na piersi. Te tabletki zrobiły straszne zamieszanie w moim organizmie...