![]() |
#661 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009
Czesc dziewczyny
![]() Eloteteie wzsystkiego naj naj lepszego i spelnienia wszystkich marzen ![]() ![]() Co tu dzis tak pusto ![]() ![]() Patryk dzis w nocy obudzil sie az dwa razy, przed 2 i o 6 wiec tak jak myslalam ze koniec wysypiania sie w nocy ![]() ![]() ![]() A dzis zamowilismy z mezem dla Patryka mate edukacyjna na allegro bo zostaly mu pieniazki ze chrztu i obiecalam sobie ze kupie mu cos ladnego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Po za tym moj maz pochodzi ze wsi (tzn jego rodzice stamtad pochodza) i ostatnio tesciowa mi mowila ze kiedys dzieci to tylko takie mleko dostawali, bo nie bylo takich jak teraz w sklepie i tez co mnie rozsmieszylo, to zamiast smoczkow, to zeby uspokoic dziecko, to maczali rog pieluszki w przegotowanej wodzie a potem w cukrze i dziecko to cyckalo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To ze Ivo nie chce jesc to nie dobrze ![]() ![]() To zrozumiale ze napisalas tylko na szybko co tam u Ciebie i nie czytalas co tu piszemy. Na pewno wkrotce nadrobisz straty ![]() ![]() A dziewczyny mam pytanie. Ktora z Was ma butelki z Aventu? Bo kurcze mam problem ![]() ![]() Dobra spadam bo chce sobie jeszcze paznokcie pomalowac ![]()
![]() |
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję za życzenia!!!
![]() Monecitko - kilka razy faktycznie ciekło, ale nie za każdym razem. A na pewno dobrze dokręcasz? Tancerko - Majka dzisiaj została z dziadkami i zjadła na raz ok. 190ml (180 wody + 6 miarek)... Nie mam pytań. W końcu waży już 7200g, pulpetta moja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
BAN stały
|
Witajcie dziewczyny w nowym roku.
Ktoś tu pisał o butelkach Aventa-ja mam i mi nic nie leci,narazie odłożona w szafce stoi bo Maja nie chce z niej pić,albo wypijała mi bardzo mało. Byłam wczoraj na drugim szczepieniu odłożonym przez przeziębienie z 16 grudnia i wiecie co?po ostatnim szczepieniu (pierwszym poza szpitalem) moja malutka darła się strasznie cały dzień i nie dało się jej uspokoić powiedziałam o tym doktórce przy badaniu i ona mi na to,że dobrze że jej o tym powiedziałam,bo sporadycznie,ale jednak zdarzają się takie przypadki,że dzieci bardzo źle tolerują tą szczepionkę imała dostała jakąś zupełnie inną,po której była spokojniutka,a nawet się bardzo głośno mi wczoraj śmiała z małp skaczących po drzewach w telewizji ![]() Po za tym nie wiem jak oni mierzą te dzieci w tych przychodniach,bo Maja przy urodzeniu mierzyła 52 cm,na pierwszym szczepieniu 50cm ![]() ![]() ![]() Bioderka jednak miała teraz dopiero sprawdzane i wszystko jest w porządku z czego się bardzo cieszę,bo mała bardzo mało leżała na brzuchu,bo odkąd nauczyła mi się przekręcać na podłodze z brzuszka na plecki ![]() Kurcze ja mam problem z jedzeniem,bo ona mi chyba za mało je,bo zjada 60-110 ml,tyle,że nieraz co 2 godz,a w nocy wstaje nieraz ze 2 razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do spacerów to ja też nie chodzę i w ogóle rzadko kiedy wychodzę z małą,bo się boję,że pogoda za zimna,chociaż słyszałam że do -10 st.można z dzieckiem wychodzić ![]() Dobra uciekam spać .Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Zadomowienie
|
eloteteie- wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek, zyczenia troszke spoznione, ale szczere!!!!!
dziewczyny, ale sie rozpisalyscie wszystkie normalnie sie glubie w tym wszystkim i ciezko mi to wszystko spamietac. monecitka- my niestety nie uzywamy tych buteleczek wiec nie moge pomoc, znajoma mi kiedys tylko mowila ze trzeba powolutku i dokladnie zakrecac bo przeciekaja, ale nie wiem czy ci to pomoze. dziewczyny piszecie tu o roznych problemach zywieniowych waszych dzieciaczkow, no i my ostatnio tez mamy, a mianowicie taki, ze maly zaczal jesc mniej niz zwykle, juz nie wiem co mam robic, na poczatku myslalam ze to moze po szczepieniu bo w poniedzialek mial, no ale kilka dni juz mienelo a problem nadal jest.... papaya- wytrwalosci w oswajaniu synka z kibelkiem zycze!!!! malgosia- najlepiej to podlicz ile w sumie corcia wypija mleczka na dobe i sprawdz chociazby na opakowaniu od mleka to mniej wiecej bedziesz wiedziala czy w miare dobrze je. ja jak pisalam wyzej wlasnie mamy ten problem, maly wypijal jakies 800 ml na dobe a teraz 600-700, no i szukamy przyczyny ![]() Edytowane przez sylwiatkoo1 Czas edycji: 2010-01-08 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, na prosbe jednej z kolezanek-wizazanek zaladowalam kilka zdjec w albumie w moim profilu - wiec zapraszam do obejrzenia. Album bedzie dostepny tylko przez kilka dni
![]()
![]() |
#666 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi w butelkach Aventu tez troche wylatywało spod nakrętki. Teraz w Medeli też ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie, a czemu skasowałaś poprzednie albumy a ten będzie tylko kilka dni, jeżeli oczywiście można wiedzieć ![]() Eloteteie, spóźnione życzenia urodzinowe ![]() ![]() ![]() Spadam bo na C+ Mamma Mia się kończy ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
BAN stały
|
malgosia 27 a mam takie pytanie ile mala wazyla jak sie urodzila?
ktos pisal ze butelki medeli ciekna...tak, to prawda mam te specjale do karmienia Haberman Medeli i jak za szybko zakrece to cieknie mi po palcach jak karmie mala wspomnacie ze dzieciaki mala jedzo nasza tez zfolgowala sobie z rzeucaniem sie na papu ale gdzies czytalam ze od okolo 6 tyg zycia dziecka konczy sie ten gwaltowny okres wzrostu i dlatego nasza pociechy mniej jedza....moja 14 stycznia skonczy 2 m-ce a 15 idziemy na wazenie, mierzenie i szczepienie....boje sie tego szczepienia bo wiem jak bardzo bedzie plakac moje malenstwo...zreszta ona juz mam dosc tych lekarzy...jak sie z nia pojdzie w nowe miejsce i zdejmuje jej sie kurteczke to jest placz bo ona mysli ze jest u doktora dopiero jak sie przekona ze nikt obcy jej nie dotyka sie uspakaja...nawet jak do babci jedzie to po zdjeciu kurteczki ja musze ja miec na rekach poki sie nie uspokoji ewentualnie moj maz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
BAN stały
|
I zmierzyłam ile wypija mleka na dobę i mi wyszło ok 700m ml,wydaje mi się,że jednak nie tak źle
![]() zuzanna12 Maja ważyła 2700 g. schoolcraft też chciałam obejrzeć zdjęcia,ale słabo się orientuję w tym całym Wizażu i albumu znaleźć nie mogę:/ Edytowane przez malgosia27 Czas edycji: 2010-01-10 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oo no to jak ja miałabym tak liczyć to Julka wypiła wtedy 160 ml ![]() Jakoś po wymieszaniu nigdy nie wiem ile jest tego mleka bo jest piana u góry ![]() ale faktycznie coś musi w tym być dlaczego zostawia jakieś 10-20 ml...to jest tak nadwyżka z proszku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
BAN stały
|
aha ta malutka byla moze dlatego mniej je...ja tez nigdy nie wiem ile jest dokladnie mleka bo tez zawsze mam piane u gory
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Asiuuuuula, poprzednie albumy wykasowalam dlatego ze juz byly za duze - nazbieralo sie tam sporo zdjec z czasu ciazy i tak czy owak nikt tego nie przegladal. A ten album bedzie dostepny tylko kilka dni dlatego ze nie chce zeby "wisial" na wizazu, gdyz pozniej tez tego nikt nie bedzie ogladal, wiec po co ma ciazyc ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#672 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam
A ja wczoraj dostalam od Patryka tak popalic ze muslalam ze glowa mipeknie. Cala noc mi przespal a rano przed godz 8 wstal, dalam mu papu, zjadl 160ml i po pol godz zaczela sie istna jazda...tak zaczal marudzic ze nie szlo go uspokoic a na domiar zlego sasiad trzy pietra nizej remontuje mieszkanie i wszystko sie u nas niesie po scianach, to jak wiercil to maly co usnal to sie od razu budzil :/ Potem znow zjadl ok 12 i tak zaczal plakac strasznie ze wyprawialam z nim cuda wianki zeby go choc troszke uspokoic a ten nadal nic ![]() ![]() ![]() Cytat:
A moj TŻ tez zawsze mi tak dokreci ta butelke, ze potem sie morduje zeby je odkrecic, a najgorzej jest jak aly jest po kompieli i mam rece z oliwki jeszcze to dopiero sie denerwuje, bo wtedy zawsze maz robi mu papu jak zaczynam ubierac malego. Cytat:
![]() Cytat:
A co do tego, ze martwisz sie ze maly zaczal jesc mniej to sie niczym nie martw tylko kontroluj jego wage czy prawidlowo przybiera, no chyba ze zjada naprawde duzo mniej niz zwykle jadal...napisz moze ile mniej zaczal jesc Cytat:
To Ty juz przestalas karmic piersia czy dokarmiasz juz Maje modyfikowanym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do tego ze mala nie chetnie chciala jesc to jabluszko z marchewka, to sie nie martw, bo to jest cos nowego dla dziecka i musi sie ono przyzwyczaic. Moim zdaniem nie masz powodu do niepokoju ze mala Ci je za malo, bo kazde dziecko jest inne i niektore potrzebuja mniej papu a niektore wiecej. Wazne ze prawidlowo przybiera na wadze. Cytat:
Ja 13 stycznia ide juz z malym na drugie szczepienie i tez mam stracha bo na pierwszym okropnie plakal .ale na szczescie nie mial ani goraczki ani nic takiego.To faktycznie Twoja mala musi sie bac lekarzy skoro tak reaguje bidulka A dziewczyny wiecie co mam problem ![]() ![]() ![]() Bo chodzi o to, ze ja zawsze tam cos mialam, tylko od skonczenia karmienia, zaczelo mi sie to powiekszac ![]() Ok spadam do meza bo juz marudzi ze mu sie nudzi i ze niedziela jest dla rodziny a nie kompa ![]()
![]() |
![]() |
#673 |
BAN stały
|
tak boi sie lekarzy bo na pocztaku po urodzeniu jak leciala na wadze to jej krew pobieeali ogladali jakby byla jakis dziwnym okazem czlowieka ,ale nikt nie wpadl na pomysl by sprawdzic buzke...dopiero 15 lekarz z rzedu po wysluchaniu jej histori zajrzal do buzki no ,ale bylo minelo....najwazniejsze ze je...
sluchajcie czy wam przestalo juz krawic po porodzie mala ma prawie 2 mce i takie lekkie plamienie mam....bylam na kontroli wszystko ok...cytologia tez ok...lekarz mowil ze jeszcze ze 3 dni poleci i koniec i dal mi tabletki anty zeby za szybko nie zajsc w ciaze bo jestem po cc...w kazdym razie to bylo prawie 2 tyg temu a to plamienie przeistoczylo sie w okresowe krawienie....no nic poszlam znow do niego niby wszysko ok....i wiecie co zauwazylam ze jak biore te tabletki rano to wtedy leci ze mnie a jak na noc to nic....zadzwonilam zapytac sie lekarza czy jest ok ze mna wszystko a on na to ze tak....i mi wytlmaczyl ze te tabletki powinnam brac na noc bo jestem po cc a one minimalnie rozrzedzaja krew i dlatego tak sie dzieje i zeby nie martwic sie bo plamienia moge miec do 3 i pol m-ca.... dodam ze jestem zadowolona z tego lekarza bo naprawde otoczyl mnie wspaniala opieka w czasie ciazy i porodu i po porodzie rowniez ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- ide sie kapac bo tesciowie wpadna na odwiedziny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
monecitka- chyba za szybko sie zestresowalam, licze codziennie ile maly tego mleka wypija no i raz wypije o 100 mniej niz zwykle, raz 150, a dzisiaj np, juz je bardzo ladnie, wiec chyba nie ma sie czy stresowac, no ale tak jak mowisz wage bede kontrolowac
![]() zuzanna- ja przestalam plamic jakies 1,5 m-ca po porodzie ![]() schoolcraft- wlasnie tez chcialam sie zapytac jak ten album moge znalezc, no ale juz znalazlam odp ze nie wszyscy moga go obejrzec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Na wstępie przepraszam że tak mało pisze ale Mateuszek miał katarek tzn jeszcze trochę ma ale już mu przechodzi bo pediatra przepisała kropelki i sól morską no i wyciągam mu też wydzielinkę aspiratorem byliśmy też na pogotowiu bo dzień po wizycie u lekarza nie chciał jeść i 2 razy wymiotował w ogóle nie spał chyba mu coś na żołądku siedziało dostał czopek i już było lepiej ogólnie się strasznie bałam o Niego ale już jest ok ![]() Schoolcraft masz prześliczne zdjęcia ![]() ![]() ![]() zuzanna12 ja do tej pory mam plamienia i to mnie bardzo wkurza ![]() Monecitka marsz do lekarza!!! Nie wolno takich rzeczy lekceważyć na pewno to nic poważnego ale lepiej sprawdzić naprawde radzę Ci udać się do lekarza ![]() Dobra uciekam, papa ![]()
![]() |
#676 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idź do lekarza - po co ryzykować... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odstawiłam co prawda dużo wcześniej, z 1,5 roku chyba przed zajściem w drugą ciążę ale to z powodu strasznych migren, trzeba coś będzie pomyśleć teraz, bo trzeciego dzieciaszka to już nie chę mieć ![]() Dziewczyny, kiedy się dostaje okres przy karmieniu piersią? I przy braku okresu może być owulacja, nie? Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-01-10 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
BAN stały
|
dokladnie zgadzam sioe ze tabletki mozna odstawic na pare miesiecy przed planowana ciaza i tyle ja tez chce 2 dziecko ale ja moge dopiero o 1,5 roku przez ta cesarke
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- kasiula a mialas cc czy nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Kaasiula & Monecitka, dziekuje dziewczyny za mile slowa na temat mnie i mojej rodzinki ![]() Kaasiula, az sie zaczerwienilam jak przeczytalam co napisalas: "a Adaś jaki dumny w tym kasku i Ty tak ładnie wyszłaś, jak Ty to robisz przy 2 dzieci ![]() ![]() ![]() Wspolczuje tej sytuacji z byciem z malym na pogotowiu. Moge sobie wyobrazic jak sie stresowalas. Ale dobrze, ze juz to za Wami. Mam nadzieje, ze szybko mu katarek przejdzie - wiem jak to potrafi wymeczyc malenstwo i mame. Co do tabletek antykoncepcyjnych, to ja mam takie samo zdanie jak Ty - jest to sama chemia i nie mam zamiaru kiedykolwiek sie tym truc. Monecitka, oj cos ten Twoj maluszek czesto jest niespokojny. Moze rzeczywiscie ma kolke? Jak tak plakal, to pewnie cos mu dolegalo. A moze byliscie gdzies w gosciach wczesniej i maly mial za duzo wrazen i tak odreagowywal tym placzem? Z tym wygrubieniem pod sutkiem, to wedlug mnie powinnas szybciutko isc do lekarza. Gdybys karmila piersia, to moglby to byc zatkany kanalik mleczny. Ale tak to lepiej sprawdzic. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze ![]() zuzanna12, ja krwawilam 6-7 tygodni po porodzie. Od dluzszego czasu juz nie krwawie/nie mam plamien, wiec czekam az okres mnie nawiedzi... Ale pamietam, ze po pierwszym porodzie dosc dlugo krwawilam. Mysle, ze to jest indywidualna sprawa i jesli lekarz mowi, ze jest wszystko ok, to trzeba zaufac. Asiuuuuula, przy karmieniu piersia zdecydowanie moze byc i jest owulacja! Niektore kobiety mysla, ze jak karmia piersia, to nie moga zajsc w ciaze. Ale wszedzie juz trabia, ze karmienie piersia nie jest antykoncepcja, gdyz nawet kiedy brak okresu, to owulacja tak czy owak jest. Co do tego kiedy przyjdzie okres jak sie karmi piersia, to trudno powiedziec. Kazda ma inaczej. Moge tylko z wlasnego doswiadczenia powiedziec, ze sciagalam mleko zanim Adas skonczyl 8 miesiecy (sciagalam tylko 2 razy dziennie, wiec nie bylo tego duzo) i dokladnie tyle wogole nie mialam okresu. Ale znam tez takie kobiety, ktore dostawaly okres w czasie karmienia piersia. Ufff to chyba tyle ![]() ![]()
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
halo!
Dawno mnie nie bylo wiec nie bede odpowiadala kazdej oddzielnie bo teraz tak na szybko przejrzalam kilka stron wstecz ![]() Widzialam ze wiele z Was pisalo ze dzieciaczki maja sucha skore na buzce. Mnie od tej skory juz szlag trafia! ile bym nie smarowala, to i tak jest sucha, czasem jest lekko czerwona i sa malutkie krostki, a czasem jest tylko najzwyczajniej w swiecie sucha. Byla ostatnio "health visitor" (nie wiem jaki jest odpowiednik takiej osoby w PL dlatego pisze nazwe angielska) u mnie i powiedziala ze dzieci tak czesto maja bo sie slinia, wkladaja rece do buzi i tymi raczkami ta sline rozcieraja po twarzy i ze w efekcie to wysusza. No i teoria bylaby niezla, tyle ze na swieta bylismy w Polsce i tam po 2 tygodniach wrocilam z gladziutkim dziaciatkiem, po czym 3-4 dni pozniej skora znow sie wysuszyla. Ja tam nie mysle o zadnych alergiach, nie szukam w dziecku chorob, a wole zaczynac od myslenia o najbardziej banalnych rzeczach, no i jak wczoraj wlazlam do wanny polezec (bo zazwyczaj biore tylko prysznic) poczulam smrod chloru. Wiec moja pierwsza teoria "woda do dupy". skora na buzce jest delikatniejsza od tej na raczkach chociazby, wiec od jutra zamierzam nie myc dziecku buzi ta woda, a kupic w sklepie jakis baniak wody, albo chociazby uzywac wody przegotowanej. Zobaczymy czy pomoze ![]() Co do tabletek anty, fakt, jest to chemia. Ale bez przesady ze sie nie ma po nich dzieci ![]() ![]() ![]() I teraz w czasie pisania, pomyslalam, ze tak, jest to chemia i moze by uzywac czego innego? Ale czego?? Bo po gumowcach czesto mnie w srodku szczypie a kalendarzyk to po mojemu taki srodek antykoncepcyjny "zamiast" ![]() Widzialam tam tez cos o kupkach smierdzacych i zielonych. Maja robi takie od zawsze. Po smolce miala kilka dni zolte, a potem juz tylko i wylacznie zielone i smierdzace ![]() ![]() ![]() A z jedzeniem jeszcze tez dostrzeglam dziwna rzecz, bo tutaj zjada ok 180-200ml a w PL innego mleka nie zjadla ani razu wiecej niz 180, a i 180 zdarzylo sie sporadycznie, zazwyczaj zjadala ok 160 (swoja droga na opakowaniu pisalo ze to 180 jest dla 6-7 miesiecy) No i Majce tez sie zdarza ze zje raptem jakies 80ml i wypluwa i wiecej nie chce mimo ze ostatni raz jadla 2-3 godziny wczesniej. No i mam wrazenie ze zaraz polowa mi zarzuci ze jakas nieczula jestem czy co, ale tez mnie nie martwi to ze dziecko raz zjada 180, a innym razem 80. Czy Wy zawsze macie ochote jesc tyle samo? Kazdy ma rozne nastroje i kazdy roznie je. Dzis mam apetyt, jutro nie i mysle ze dziecko wiele sie w tej kwestii od doroslych nie rozni ![]() Tez sobie myslalam ze juz niedlugo bede mogla podawac jakies inne jedzenie oprocz mleka, bo specjalnie szukalam na tych sloiczkach od jakiego wieku jest najwczesniejszy zeby sie zorientowac kiedy mozna zaczac dawac, no i co dawac ale wlasnie ta health visitor jak byla mowila ze mozna faktycznie od 4, ale jednak zalecaja zeby do 6 miesiaca nie dawac. I tak mysle ze sobe to wyposrodkuje i zaczne dawac od 5 ![]() Patrzylam tez na zdjecia Waszych dziaciatek z podniesionymi glowkami. I teraz zaluje ze nie zrobilam jej zadnego takiego zdjecia wczesniej, ale to chyba dlatego ze tak naprawde nie wiem kiedy zaczela podnosic glowe, bo mam wrazenie ze podnosila niemalze od razu. Napewno juz troche musiala ja unosic jak miala max 2 tyg, bo pamietam jak moja mama przezywala, a wyjechala jak Majka miala wlasnie jakies 2 tyg. A no i siadac tez zaczela, skubaniec maly! Ale za to ta jej mina zadowolenia i dumy jak juz jej sie uda i moze poogladac swiat z innej perspektywy jest rozbrajajaca! A jaka nagle wesolutka sie robi ho ho ![]() ![]() No i podoba mi sie jak zaczyna operowac lapkami. Swiadomie. Najpierw w PL dostrzegla ze ma dlonie i ze palce sie ruszaja. Potrafila 10 minut ruszac paluszkami i sie w nie gapic. Jak wrocilismy pomachalam jej grzechotka, wyciagnela po nia lapki i ladnie trzyma (tylko wali sie nia w glowke przy ataku naglej euforii kiedy raczki za szybka leca w gore ![]() ![]() ![]() Uh, sie rozpisalam. Nie pamietam co tam jeszcze tym jednym okiem dostrzeglam przegladajac posty, wiec nie bede juz szukac, ani wymyslac bo chyba pora spac ![]() A, no wlasnie. O tym tez byla mowa. Chodze sobie spac tak pozno, bo Maja juz od dluzszego czasu nie budzi sie w nocy ani razu i pierwsze a zarazem ostatnie "nocne" karmienie odbywa sie jakos o 9-10 bo tak wlasnie wstaje moja coreczka ![]() ![]() ![]() No, to teraz juz naprawde ide. Pozdrawiam i jako ze jestem po raz pierwszy w Nowym Roku, zycze Wam wszystkiego tego czego same sobie zyczycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
BAN stały
|
ok zytasia to ladnie mala spi...gratulacje...ile ona juz ma z 5 -m-cy jak juz siedzi sama?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
zuzanna12 - nie no, ma 3 miesiace i 13 dni chyba dokladnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Rozeznanie
|
zuzanna
ja krwawiłam jakieś 7-8 tyg..tzn. krwawienie to dużo powiedziane - takie plamienia miałam... a teraz przechodzę już 2 okres :/ (całe szczęście mniej bolesny niż przed ciążą) i 3dzień truję się tabletkami anty... ciekawe - może dlatego też mniej boleśnie odczuwam ten okres? A zmieniając temat..- moja Julka skończyła dzisiaj 3 miesiące ![]() Dzisiaj dość marudna była..po każdej drzemce marudziła...pobawiła się góra godzinę i znowu marudziła - gdy ją kładłam do łóżka od razu zasypiała... o 16 w ogóle zjadła tylko połowę porcji...za to o 20.00 150 ml udało jej się ![]() teraz - jak zwykle o tej porze śpi jak aniołeczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 | |||
Raczkowanie
|
Witam
![]() A co tu tak cichutko ![]() ![]() Pisalam Wam ze zamowilismy z mezem ta mate edukacyjna i wlasnie dzis przyszla i wiecie co???Ja myslalam ze to bedzie wieksze bo tak to wygladalo na zdjeciack a jest to takiej sobie wielkosci, a jak polozylam malego na tym to biedactwo sie rozplakal ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tabletek to nie rezygnowala bym z nich na Twoim miejscu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z piersia ide juz jutro do lekarza i dzieki za slowa otuchy ![]() zytasia no jestem pelna podziwu ze Twoja corcia jest tak silna jak piszesz ![]() A co do tej Twojej chlorowej wody, to mi w szpitalu mowili ze dzieciom sie powinno przemywac twaz tylko przegotowana woda i powiem Ci ze ja tak robie odkad maly jest w domu i nie ma suchej buzki, poza czasem gdy wyszla mu skaza bialkowa, ale to juz mu zeszlo. Juz tu pisalam dziewczynom, ze dobrze nawilza skore dziecka emulsja do kompieli Oilatum tylko nie wiem czy ja dostaniesz u siebie ![]() ![]() ![]() TancerkaGd gratulacje skonczenia 3 mies przez Julcie ![]() ![]() ![]() No widzisz jak powolutki Julcia sama sobie zwieksza porcje jedzenia ![]() ![]() ![]() Ok uciekam spac dobranoc ![]()
http://s2.pierwszezabki.pl/025/0253689c0.png?1231 Edytowane przez Monecitka Czas edycji: 2010-01-12 o 22:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Daj znac co wyszlo. Ale jestem pewna ze to nic takiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A Julka jest naprawde urocza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A, jeszcze jedno. Czy Wasze pocieszki tez juz piszcza??? Mi momentami juz w uszach piszczy, bo Majka kilka dni temu odkryla nowa barwe swojego glosu i z radoscia ja testuje ![]() Pozdrawiam serdecznie, dobranoc ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Wtajemniczenie
|
tancerkaGd, gratulacje dla Julci z okazji ukonczenia 3 miesiecy
![]() Ogladalam filmik - swietny! Piekna dziewczynka z Twojej coreczki ![]() ![]() zytasia, moja mala jeszcze nie piszczy - narazie tylko gaworzy. Prawdziwa kobietka z niej rosnie, bo gadula niesamowita jest. kashin, wielkie dzieki za komentarze do zdjec ![]() Monecitka, daj znac jak tam po wizycie u lekarza. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze z Toba ![]() Pozdrawiam reszte mamus ![]()
![]() |
#687 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja dzis bylam z malym na tym szczepieniu i jak czekalismy na lekarke, to Patryk byl taki rozchichotany ze ciagle sie smial az pielegniarka nie umiala wyjsc z podziwu ![]() ![]() ![]() ![]() A ja bylam u lekarza z piersia i...ginka wyslala mnie na mammografie, bo podejzewa ze to jakis guzek ![]() ![]() ![]() zytasia tak moj maly te juz czasem piszczy, ale bardziej od piszczenia woli powtarzac ała ![]() ![]() Wrzucilam wczoraj pare zdjec do albumu, wiec chetnych zapraszam do obejrzenia a ja znikam...pa ![]()
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
Monecitka, Twoj maly to wcale nie jest az taki pulpecik
![]() ![]() Zdjecia swietne - najbardziej sie mi spodobalo to, gdzie Patryk namietnie oblizuje zyrafe ![]() Kiedy idziesz na mammografie? Trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze. Badz dobrej mysli ![]()
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
schoolcraft 21 ide na nia i jestem dobrej mysli, ale bardzo sie boje tej diagnozy
![]() ![]() No przed momentem ogladalam Twoje zdjecia raz jeszcze i Evunia ma duze poliki i podwojna brode jak moj Patryk ![]() ![]() ![]()
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
Monecitka, bedzie dobrze - nie ma innej opcji
![]() ![]() To prawda, ze Evcia ma podwojna brode ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.