|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Postanowi³am siê zwróciæ do matki natury i siêgnê³am po pokrzywê, zaraz bêdê ni± p³ukaæ w³osy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
My¶lê, ¿e mo¿esz j± wcieraæ w skórê g³owy. Najlepiej podobno wch³ania siê, je¶li jest to nalewka( je¶li no¶nikiem jest alkohol w odpowiedniej proporcji). Je¶li chodzi o w³osy na d³ugo¶ci to próbowa³am jakie¶ 2 lata temu p³ukaæ w³osy p³ukank± z pokrzywy i nie wygl±da³y po niej ³adnie.
Mo¿esz do tej wcierki dodaæ te¿ skrzyp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
cze¶æ dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 740
|
A ja dzis umylam wlosy i co? W wannie bylo tak mal owlosow, ze sie zdziwilam... I przy zcesaniu tak nie wypadly...
Ale teraz nawet wypadaja. Moze ampulki Radicala w koncu zaczely dzialac?
#665 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 203
|
mo¿liwe
![]()
najlepsze wakacje w moim ¿yciu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Mam 30 lat, jestem facetem.
Zrobi³em sobie badanie testosteronu. Norma 262-1593, a ja mam wynik 350. Czekam jeszcze na wynik wolnego testosteronu. Gdzie¶ wyczyta³em, ¿e niski poziom testosteronu mo¿e byæ powodem wypadania w³osów. Czy kto¶ siê z tym spotka³? Czy maj±c niski poziom testosteronu mogê mieæ wysokie DHT? Czy to jest mo¿liwe? |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 516
|
Mam pytanie do dziewczyn stosuj±cych alpecin - jak wam siê podoba zapach?! OBRZYDLIWY. Ca³e w³osy mi nim przesz³y, a ¿e mam do¶æ d³ugie, to odnoszê wra¿enie, ¿e id±c zostawiam za sob± ³unê ¶mierdz±cej, taniej wody koloñskiej
![]() Tak ogólnie to w³osy nadal mi lec± w du¿ych ilo¶ciach, ale chocia¿ trochê nowych odrasta.
![]() |
#668 |
Wtajemniczenie
|
Chcia³abym wspomnieæ, ¿e ju¿ po pierwszej czy drugiej ampu³ce Radicala przesta³a mnie swêdzieæ g³owa. Wydaje mi siê, ¿e te¿ zmniejszy³ siê/ znikn±³ ³upie¿( a mia³am niewielki). Je¶li wiêc która¶ z Was ma problemy z tym to polecam spróbowaæ
![]() P.S. Nie jestem jednak pewna czy sta³o siê to za spraw± Radicala, czy przeciw³upie¿owego Elseve, którym dwa razy ostatnio umy³am g³owê( jednak kiedy my³am nim w³osy ok. pó³ roku temu nie by³ tak dobry). |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 740
|
Cytat:
![]()
![]() |
#670 |
Wtajemniczenie
|
Oooo, no to ³adnie...
Ale pewnie Ci przejdzie jak przestaniesz stosowaæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 157
|
naprawde potrzebuje pomocy, bo zaczynam sie mocno martwic. wlosy mi wypadaja garsciami, sa oslabione, a tych nowych od groma. nie wiem co robic... sa zniszczone chemicznymi zabiegami.
czekac? czy dzialac? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#672 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
dzia³aæ,ja zlekcewa¿y³am problem na pocz±tku a po¼niej baaaaaaaaaaardzo ciê¿ko by³o mi go opanowaæ
![]() |
#673 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 100
|
Cytat:
Zauwa¿y³am natomiast, ¿e w³osy po tym szamponie s± du¿o sztywniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 244
|
Mo¿e byæ bardzo du¿o przyczyn wypadania w³osów, np. z³a dieta, problemy z hormonami, niedoczynno¶æ tarczycy, stres, i pewnie jeszcze wiele innych... wiêc w takich wypadkach nie pomog± cudowne szampony itd... Trzeba znale¼æ przyczynê, pó¼niej leczyæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 34
|
Witajcie!
Ja równie¿ borykam siê z problemem wypadania w³osów. Zaczê³o siê to jako¶ w czerwcu zesz³ego roku. Po prostu dramat. Podczas mycia - pe³no w³osów, w trakcie czesania - pe³no w³osów...z reszt± same wiecie jak to jest. Bra³am ró¿ne tabletki, my³am w³osy ró¿nymi szamponami i tak na prawdê ¿adnej poprawy. Dopiero od niedawna zaczê³am robiæ co¶ innego. Biorê tym razem inne tabletki - Vitapil - nie wiem czy mi pomog±, czyta³am ró¿ne opinie ale warto spróbowaæ. Oprócz tego co ok. 3 dni robiê sobie miksturkê z nafty kosmetycznej, ¿ó³tek i cytryny. Wcieram to we w³osy i zostawiam pod foli± i rêcznikiem na ok. 25 min. Nastêpnie myjê w³osy jakim¶ najtañszym szamponem zio³owym i dok³adnie zmywam te ¿ó³tka. Na koniec p³ucze sobie g³owê herbatk± z pokrzywy. I muszê przyznaæ ¿e widzê efekty. Mimo, ¿e robiê tak ok ok.2 tyg. Dla porównania wcze¶niej potrafi³am naliczyæ po myciu i czesaniu 160 w³osów w najgorszym okresie. Teraz jest tych w³osów ok.50(przez ca³y dzieñ). Nadal du¿o ale i tak jestem szczê¶liwa Jest tylko jeden ma³y minus. Po tym p³ukaniu pokrzyw± w³osy wydaj± siê byæ jakby przet³uszczone troszkê. Ale ja to maskuje robi±c kitkê bo to tylko tak przy skórze g³owy. Wolê przecierpieæ to ni¿ traciæ znowu tyle w³osów. Pozdrawiam
#676 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 020
|
Cytat:
![]() |
#677 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() odebralam dzi¶ wyniki badañ krwi. jutro bêdê mia³a tsh. mam obni¿one granulocyty, ale to mo¿e wynik ostatnich infekcji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 912
|
Cytat:
Poza tym dla kogos kto stracil juz i tak polowe wlosow, kazdy jest na wage zlota i wtedy tak- 50 to duzo .... Co do zapachu Alpecin'u... Mi nie przeszkadza i nie czuje go na wlosach po wysuszeniu nawet. Natomiast mam tonik- Medicinal chyba i kurde... to dopiero zapach.... Malo nosa nie wyzera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
Czytaj±c komentarze dot. Alpecinu zobaczy³am, ¿e wiêkszo¶æ osób narzeka³o na sztywniejsze w³osy. Je¶li chodzi o ten zamiennik z Rossmanna raczej pisali wrêcz odwrotnie, ¿e w³osy s± po nim ³adne( czyta³am na ró¿nych stronach). Jednak o tym drugim nie pisali raczej ¿eby ogranicza³ wypadanie( ale my¶lê, ¿e mogli nie wiedzieæ, ¿e trzeba go trzymaæ 2 min. na g³owie albo po prostu nie mieli z tym problemu).
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 833
|
![]()
mi alpecin-zapach nie przeszkadza. Jak ju¿ mówi³am, nawet zacz±³ mi siê podobaæ bo kojarzy mi siê z nie wypadaniem w³osów, a wszystko co nam siê dobrze kojarzy podoba nam sie
![]() czy sztywniejsze? hmmm, ciêzko mi oceniæ, mam raczej wrazenie ¿e grubsze. Ale stosuje dalej.... ^^ ![]() ![]()
#681 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 727
|
Witam, u mnie na razie bez zmian, u¿ywam wax, i teraz jeszcze zakupi³am szampon z radicala zapobiagaj±cy wypadaniu w³osów i od¿ywkê. I sia zastanawiam czy urzywaæ sobie na przemian go z aplecin, czy postawic narazie na jedno, a za jakis czas na drugie??? Nie mam pojecia.
Co do sztywno¶ci w³osów to faktycznie s± inne w dotyku ni¿ po innych szamponach. Ale w sumie to szampon dla mê¿czyzn, musz± byæ szorstcy i "sztywni"...
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wczoraj odebra³am czê¶æ wyników i wszystko mam w normie ![]() ![]() nie zrobi³am cynku, bo w tym laboratorium nie robi± ![]() ![]() Dziewczyny, ja poma³u siê poddaje. w tym roku wyda³am ju¿ tyle kasy na badania i lekarzy a przyczyna wypadania wci±¿ nie znana ![]() ma³o tego, ostatnio wiêcej zaczê³o mi ich wypadaæ ![]() jakos nie mogê uwierzyæ, ¿e wypadaj± mi tak ze stresu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 727
|
Mi dziadek mówi³ ¿e w Niemczech mo¿na od tak kupiæ ten szampon w wiêkszo¶ci sklepów i jest na dziale mêskim. Wiec sie tym zasugerowa³am.
U mnie przyczyna jest stres i paradoksalnie siê coraz wiêcej stresuje tym ze ¿e stresu mi w³osy lec±....
#684 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Wtajemniczenie
|
Blondi, a zostawia³a¶ ten szampon na g³owie przez 2 minuty przy ka¿dym myciu? Dopiero po tym czasie wch³ania siê kofein±.
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 912
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
przyznam szczerze ze nie zawsze trzymalam go tak dlugo jak powinnam :/ moze to dlatego, zawsze zostawialam na chwile , ale tylko czasem na 2-3 minuty tak jak powinnam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 833
|
Cytat:
hehehe jak zawsze wszystko chcemy u¿ywaæ na raz by rezultaty by³y od razu i natychmiastowe ;p;p tez tak mam ;p ![]() "Nie zawiera zmiêkczaczy (np. silikonu) dziêki czemu w³osy nabieraj± puszysto¶ci." dlatego macie wra¿enie, ¿e s± sztywne a ja, ¿e s± gêstsze czyli bardziej puszyste ;p ![]() "Marce Alpecin zosta³ przyznany europejski patent na odkrycie powstrzymuj±cego testosteron kompleksu opartego na sk³adnikach zawieraj±cych kofeinê." dlatego niby mêski bo testosteron kojarzy siê tylko z facetami ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.