|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
Witam ponownie MilkInc
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#662 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=idgi;18009638]Słodziutka - było ciężko bo oprócz marchewek miałam jeszcze 1kg pieczarek, 1kg cebuli, 2 kapusty i 1kg grejpfrutów
![]() Lippi - aż 20 kg? ![]() Tak aż 20 kg, sam nie mogłem uwierzyć. Można powiedzieć że z dużej przy 185cm wzrostu było aż 116kg. Teraz mam koło 95. Tak naprawdę dwie pierwsze serie były z 3 dniową przerwą. plus trzecia było po tygodniu przerwy. Wiec w sumie cały cykl zrzucania trwał jakieś 40-45 dni tak myślę. Fakt trochę szybko ale cóż poradzić tak reagował organizm. Co do ćwiczeń to tak. Rano były brzuszki ok.200, popołudniu 1-1,5 godziny spaceru codziennie. No i wieczorem kolejna seria ćwiczeń. Po diecie był już rower 2-3 razy w tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Raczkowanie
|
OneSweetTaste - jak to miło, że ktoś się do mnie odezwał
![]() Słuchaj... to skoro Ty już zaczęłaś to może ja szybko w poniedziałek dołączę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie za dużo tu się dzieje jak śpię !
![]() wikk27 Zgadzam się ze Słodziutką, jeśli chodzisz później spać niż ta 20-21 to powinnaś też jeść później. Najlepiej ostatni posiłek 3h przed snem, nie dłużej. I nikt nie każe Ci się przecież objadać ![]() idgi No najważniejsze, że czujesz się lepiej ![]() No i gratuluję tego kilograma ;*, ja jeszcze na wagę nie wejdę, boję się ![]() karmeelek Gratulacje ![]() ![]() lippi witamy w naszym kobiecym gronie ![]() sabinek810 witamy i życzymy sukcesów ![]() MilkInc co to za dietka? brzmi ciekawie ;P *** Biorę się zaraz za zupę sojową. namoczyła się przez noc i urosła, aż boję się ile tej zupy mi wyjdzie ! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A Ty co zamierzasz jeść?:P i czy będziesz chciała ćwiczyć? jeśli tak to co? ![]() ![]() Fionka - myślę, że dieta o której wspomniała MilkInc to dieta Pierra Dukana ![]()
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2010-03-20 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Raczkowanie
|
dokładnie - to dieta Pierre'a Dunkana, książka w której ją dokładnie opisał jest zatytułowana "nie potrafię schudnąć"
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
Przyczajenie
|
Ja zaczynam od jutra 1 ture turbo.
Mam wiele pytan i licze na pomoc. Czy ryby moga byc smazone (oczywiscie bez panierki), czy musza byc gotowane?? jecie tylko te wyznaczone ryby czy inne tez?? A seler do salatek moze byc gotowany?? Moj cel to 12 kg w dol, MOTYWACJA!!!! moze ktos jeszcze ze mna zacznie jutro??? ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Aha, poza tym dostalam oferte od ONZ ze z polaczeniem 3minutowe odchudzanie efekty sa szybsze. czy ktoras z was je stosowala, kiedy cwiczyc te 3 min rano czy wieczorem czy obojetnie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich nowych i życzę zadowalających efektów.
![]() Natka ja ryb nie smażę z okazji tego, że mama zawsze robi na parze. Gdyby nie ona o kto wie. Ja jem ryby z harmonogramu, ale jakby mi ktoś halibuta zrobił to bym chętnie zjadła ![]() Ja kolejną turę zaczynam w poniedziałek. *** U mnie dzisiaj porażka. Czuję się obżarta i chce mi się przez to ryczeć. Czuję, że przestaję się kontrolować. Wczoraj na noc zeżarłam snikersa i prince-polo. Jestem okropna. ![]()
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
łoooo Kochani ale się dziś wytańczyłam
![]() ![]() Edytowane przez idgi Czas edycji: 2010-03-21 o 03:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Rozeznanie
|
idgi taniec to coś co uwielbiam
![]() Ja za pewne będę dziś w domu!
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
Słodziutka, MilkInc
Skoro więcej przy tej diecie roboty to zdecydowanie nie dla mnie ;P red_chameleon wpadki zdarzają się każdemu, nie przejmuj się. ważne tylko, żeby trwać do końca ;* idgi no proszę, proszę, a ja tu się nudziłam ;P następnym razem wychodzę z Tobą ! ![]() Pierwszy dzień wiosny ... zdecydowanie w domu! Pada, mokro, śnieg się topi, fuj ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#673 |
Raczkowanie
|
a ja po południu pójdę sobie pojeździć na rowerze
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
sama już nie wiem Dziewczyny co myśleć o TURBO!
W II turze schudłam 1,5kg i po zakończeniu diety przez 3dni jeszcze 0,5kg a jadłam normalnie (nawet słodycze - codziennie coś słodkiego). Co prawda nie chodzę jakoś szczególnie "obżarta" ale nie pilnuję się też z tym co pochłaniam ![]()
![]() |
#675 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kazdy zawsze moze sobie na to pozwolic trzymamy za ciebie kciuki ja 1 dzien 1 tura turbo byłam pewna ze sałatka z jajek mi nie bedzie smakowala, a tu niespodzianka, z selerem jest przepyszna. a jak przezywacie dni bez owoców???? POWODZENIA wszystkim |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
ku mojemu zaskoczeniu dziś na wadze 60,5
![]() ![]() red_chameleon - masz baty na gołe dupsko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() podczytuję Was od wczoraj ![]() ![]() Dziś drugi dzień ONZ-ta- to moje pierwsze podejście do tej diety. ![]() Jak na razie jest ok. ![]() Ale potrzebuję kilku informacji ![]() * Powiedzcie mi kochane czy jecie ser żółty?? Wiem, że nie ma go w tabelce białkowej, ale czy Wy czasem sobie na niego pozwalacie czy nie? Mam ochotę np na kotleta z piersi kurczaka z serem ![]() * Stosujecie się tylko i wyłącznie do produktów z tabelki?? Czy czasem dodajecie cos od siebie? ![]() * Czy jecie fasolę?? Również nie ma jej w tabelce,ale wyczytałam, że ma dużo białka- a mama wczoraj zrobiła taką pyszną po bretońsku... ![]() * Co myślicie o dyni i słoneczniku?? Uwielbiam takie skubanki- bardziej niż słodycze... ![]() * I co w końcu z zupami- tego mi najbardziej będzie brakowac... można zupki? jesli tak to jakie i jako posiłek jakiego typu?? <ale się jakich nagromadziło ![]() Baaaaaaaaaaaaaardzo proszę o odpowiedzi ![]() Jak na razie najbardziej martwię się tym, że od jutra ide na kurs i nie wiem jakie posiłki mam sobie tam szykowac i ciezko tez moze byc z godzinami posiłków... Ale mam nadzieje , że dam rade! ![]() Trzymam za Was kciuki ![]() ![]() ... Edit- właśnie jako posiłek białkowy zjadłam pierś kurczaczka doprawioną sola, pieprzem i czosnkiem smażoną-niestety w samym jajku na odrobinie oliwy z oliwek. Następnie odsączony chusteczką ![]() Troszke tłuszczu było, ale najadłam się jak dzik! I pychoooooooooota! Polecam ![]()
![]() ![]() 20.05.2015 punkt południe ![]() 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! ![]() Edytowane przez kasienka1985 Czas edycji: 2010-03-21 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
MilkInc
też bym pojeździła, gdyby śnieg nie padał ;D Ilonusek nie zastanawiaj się czy to zasługa diety czy nie tylko się ciesz że waga leci ! ![]() Natka no właśnie słabo żyjemy bez owoców, ale jakoś się da. Ja np. jem dużo serków wiejskich na różne sposoby (z cynamonem i kardamonem, ze szczypiorkiem i pieprzem, z orzechami) i jajka (kotleciki z jajek, jajecznica, omlet, gotowane). Jako że nie jem mięsa mam troszkę ograniczone menu. idgi warzywka i owoce, nasze dni się zaczynają ! ![]() kasienka1985 *ja sera żółtego nie jem, nawet mnie tak specjalnie do niego nie ciągnie Ci powiem ![]() *Pewnie, że dodajemy coś od siebie ;P Co akurat w łapki wpadnie i do posiłku pasuje, ale staramy się ograniczać do minimum, *hm, fasolę nie, soję owszem, i cieciorkę w ramach warzyw. A w fasolce po bretońsku to chyba więcej niedozwolonych produktów jest ;P *Myślę, że dynia i słonecznik to nie taki duży grzech, ale zamiast tego możesz poskubać sobie orzeszki, albo ostatnio trafiłam w sklepie na soję prażoną i soloną, też ciekawa alternatywa ![]() *Zupkę jak ugotujesz z samych warzyw to jak najbardziej. Można też zupę owocową, albo jak ja zrobiłam z soi (przy czym możesz do tego dodać kurczaka) poszukaj przepisów ;P Na kursie możesz jeść owoce w całości, albo wziąć ze sobą sałatkę, surówkę, to chyba najprościej ![]() Mam nadzieję, że troszkę pomogłam. Życzę powodzenia !
![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
fionka a jak robisz placuszki z derka wiejskiego ?
Co do wcześniejszej rozmowy ze po 18 nie jem , moze macie racje ze powinnam jeszcze pozniej coś zjesc ale jakos od kiedy pamietam nie jadam po tej godzine , ale musze sprobować ![]() ![]() idgi : a jestes na turbo ? która faza i ile udało Ci w ogole schudnac ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak na razie jestem twarda ![]() co do zupek warzywnych to jeśli takowe zrobię to mam je traktowac jako BW czy samą W jesli jem bez mieska?? dołączam sie rowniez do pytania coz to za placuszki z serka wiejskiego?? ![]() ogólnie to z serkiem wiejskim jest tak, że lubię go- ale z czymś! sam jest za mdły ![]() a jesli połącze go z pomidorkiem czy innym warzywkiem to juz bedzie WB ![]() co innego dodać, żeby było zupełnie białkowo? ![]() Zawsze mało piłam ale od wczoraj wyznaczyłam sobie za cel <poza innymi napojami typu kawa i herbata zielona> 1,5 litra wody. Wiem, że powinnam więcej ale chyba nie dam rady ![]() ![]() W dodatku mam zapalenie pęcherza ![]() Fajnie jak nie jest się samemu w swych wyrzeczeniach!
![]() Już się cieszę, że mogę się tu wygadać ![]()
![]() |
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
A oprócz placuszków z serka wiejskiego , jestem ciekawa czy jecie kurczaka ? jak tak to z czym bo mam ochote ale nie mam pomysłu z czym i jak mogę go zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
Fionka - już się nie mogę doczekać
![]() dzisiejszy jadłospis - parówka (ale z surówką, została od wczoraj i jakoś nie mogłam się jej oprzeć), pieczarki z papryką i surówka, zostały mi jeszcze 2 posiłki ale wcale nie chce mi się jeść ![]() Kasienka1985 - ja jem czasem ser żółty, bardzo fajne są takie z ziołami i jak się ugotuje brokuła to położyć sobie na tym jeden plasterek albo można dodać do jajecznicy. jak napisała Fionka - dodajemy co podleci ale w granicach rozsądku ![]() fasolę jem ale tylko szparagową i nie za często (ostatnio chyba z miesiąc temu jak nie wcześniej i nie zamierzam jakoś w najbliższym czasie), takiej zwykłej nie lubię, a jak już widzę fasolkę po bretońsku to mnie mdli, bleee, to takie tłuste, no i kiełbacha tam jest... poza tym fasola jest wzdymająca a to strasznie niefajne uczucie ![]() ja serek wiejski jem czasami z papryką, białą rzodkiewką albo szczypiorkiem, żeby było całkiem białkowo to serka dodaję tuńczyka albo ugotowane na twardo jajko . (Fionka, też jestem ciekawa placuszków z serka wiejskiego, zostało mi pół więc może coś by się udało z tym zrobić :P) na sprawy z pęcherzem dobra jest pokrzywa, co prawda lekko moczopędna ale coś za coś Wikk27 - jestem na onz, już nei pamiętam który raz, nie udało mi się jeszcze ani razu zrobić tury bez jakiś grzeszków. najwięcej schudłam na pierwszej turze, coś chyba około 4kg, później spadało wolniej, spadło raz do 60,5kg (chyba w grudniu albo pod koniec listopada) później były święta w domu, później jakaś taka rezygnacja mnie dopadła, kolejne dni w domu- ferie - kolejne tuczenie no i doszłam do 63,5. ale teraz już się nie poddam, cel pierwszy 58kg. nie było chyba takiego dnia, żebym widziała na wadze 5 z przodu - nigdy się nie ważyłam, wagi z podstawówki nie pamiętam a jak zaczęli mnie ważyć w klubie wioślarskim to już ważyłam około 60 i tak już zostało) kurcze chyba ten dzień będzie jednym z radośniejszych w moim życiu ![]() a kurczaka jem, w każdych ilościach, gotowany, pieczony, smażony na patelni grilowej, z ziołami, przyprawami itd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
Tak więc, dziewczyny, Placuszki z serka wiejskiego:
Ja robiłam z 2 jajek, 2 kopiastych łyżek (jakaś połowa opakowania) serka wiejskiego (ogólnie zasada - jedna łyżka serka na jedno jajko), do tego trochę mąki żeby się trzymało (Następnym razem kupię mąkę sojową, żeby trzymać się białek). No i to wszystko. Mój serek był smakowy więc nie musiałam dodawać cukru, ale myślę, że równie dobrze można dodać soli i pieprzu, posiekanych orzechów, czy czegokolwiek takiego, jajko + serek + mąka to po prostu taka baza. Podzielę się też z wami pomysłem na kotleciki rybne. Jako, że po gotowaniu zupy sojowej została mi prawie szklanka ugotowanej soi to chciałam coś z niej zrobić ;P Ugniotłam ją (pewnie lepiej by było zmielić, ale jestem zbyt leniwa na wyciąganie miksera ![]() ![]() ![]() idgi ja też wyczekuję 5 z przodu ![]() ![]() kasienka ja zupki z samych warzyw traktuję jako W ![]() btw. też nie nadążam z sikaniem, haha ;P
![]() |
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
Jutro spróbuję tych placuszków
![]() a macie jakiś dobry przepis na danie z kurczakiem ![]() Też bym chciała widzieć 5 z przodu ![]() ![]() Tak to jest zdrowo się odzywiać w domu a potem przychodzi czas trzeba wyfrunać na studia i o , zaczyna się jedzenie w biegu , niezdrowe jedzienie , slodycze itp itd jestem tego doskonalym przykladem, ale wierzę w to , że dojde gdzies do 55 ![]() a mam jeszcze jedno bardzo ważne PYTANIE : Co myslicie o tym (w srode konczy mi sie I faza turbo) i od czwartku chcialabym przejsc na ONZ , nie bedzie to zbyt szybka zmiania bo to jednak roznica 2 posilków . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2- buuuuuuuuuuuuu tyle, że ja nie przepadam za tuńczykiem ![]() i mam jajowstręt ![]() ![]() czyli na białkowo serek wiejski pozostaje mi z pieprzem ![]() ![]() 3- na mój pęcherz to już sama nie mam sił... ![]() piję dużo wody- przez co dużo sikam- a to ważne i biore furagin i vit C , dodatkowo jem owoce cytrusowe- mam nadzieję, że to pomoże mam to drugi raz od 3 miesiecy ![]() 4- to chyba tak jak ja ![]() szczerze mówiąc to nawet wstyd mi pisac ile ważę, bo jest to wręcz nie do uwierzenia! ![]() Swojego czasu- jak nie wyglądałam tak wcale źle- 5 kg temu ![]() ![]() po prostu koniec świata!!! ![]() 5- ja chyba muszę zainwestowac w patelnię, bo bez tłuszczu na tych moich zwykłych chyba ni dy rydy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja muszę się przede wszystkim zaopatrzyć w mąkę jakas taka bardziej dozwolona, chlebek owsiany <nawet nie wiem kto takie produkuje ![]() ![]() Ryby pewnie jecie różnego rodzaju,a nie halibuta ![]() Co do zupek to chętnie włączę je do swojej dietki, tyle że nie mam czasu na ich gotowanie i będę je jadła tylko jak babcia ugotuje ![]() Co do sikania... własnie mi się zachciało! ![]() ......................... To może i ja przedstawię Wam swój 2-dniowy jadłospis: Dzień 1: W- 2 kromeczki chleba razowego z ogórkiem zielonym <naturalnie dziurki w chlebie zakryte masłem, bo inaczej się nie da> W- sałątka owocowa WB- rybka z puszki <brak pomysłu> w sosie pomidorowym z kromeczką chleba razowego W- sałątka owocowa- reszta ![]() Dzień 2: W- 2 kromki chlebka razowego z warzywami <sałata lodowa, pomidor i ogórek> B- piersiątko kurczacze w jajeczku smażone na oliwce W- mix sałatkowy z ogórkiem i pomidorkiem- kupiłam gorzką sałatę której nie dało się zjesc ![]() ![]() W- sałatka owocowa- za godzinkę wszamię Myślicie, że bardzo przegięłam?? Czy nie ma tragedii?? ![]() A iiii powiedzcie mi czy orzeszki np. ziemne traktujecie jako caly posiłek ?? czy dodatek do czegos? ![]()
![]() ![]() 20.05.2015 punkt południe ![]() 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! ![]() Edytowane przez kasienka1985 Czas edycji: 2010-03-21 o 18:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
wikk27
myślę, że będzie okej, ale jeden dzień przerwy by też nie zaszkodził ![]() kasienka szczerze powiedziawszy z orzechów jeszcze nie wsypywałam do środka do serka, więc nie powiem Ci jak smakuje, możesz być pierwsza ![]() *** w ogóle wiem że nie powinnam, ale z ciekawości weszłam sobie przed chwilą na wagę i załamka ! Ja wiem, że pełny żołądek, że powinnam rano i w ogóle, ale waga pokazała mi 69 ;x do czwartku rano nie wchodzę, nie ma mowy !
![]() |
![]() |
#687 |
Raczkowanie
|
Xfionka to u Ciebie śnieg pada ? w pierwszy dzień wiosny ?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zła tylko byłam bo rodzice to mi przecież taką aferę zrobili jakbym siedziała gdzieś i chlała i ćpała.. dlatego już się nie mogę doczekać wyprowadzki bo oni zawsze mają problem o coś co nie jest do końca poważne ale dodaje szaremu życiu blasku.. ale jeszcze dwa miesiące ![]()
![]() |
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
kasienka miło powitać nową osóbkę (tak zawziętą) na tym forum
![]() ![]() Milk świetna historia z tym rowerem, dosłownie jak w filmie ![]() idgi Ty naprawdę jesteś już tak blisko 5 z przodu. Nie mogę się już doczekać kiedy nam napiszesz, że już ją widzisz ![]() *** Dziewczyny b. dziękuję Wam za wsparcie. Ja normalnie w takiej sytuacji (powinięcie się nogi) zaczęłabym żreć od nowa i trwałoby to na tyle długo (a raczej krótko) aż zobaczyłabym na wadze 73 kg. Zaczęłam odstawiać taką głupotę, że pomimo tego, że czułam się najedzona (było mi nawet niedobrze) jadłam dalej. To są moje stare, złe nawyki, że ciągle muszę jeść. Wiem, że to nieprawda. Dzisiaj pół dnia przespałam, rano z żarciem było źle, nie będę urywać. Jak się obudziłam wypiłam jogurt do picia, zjadłam kiwi i to na dziś koniec. Jutro i pojutrze mam zamiar zrobić sobie dni prawie samoowocowe (nie licząc jednej kanapki z ciemnego chlebka dziennie). Od środy turbo, tak, żeby wyszła mi przerwa na same święta. Dziś rozmawiałam z siostrą o Turbo i ona powiedziała, że mam jej dać plan i ona od jutro zaczyna. Tyle, że ona od września schudła już 9 kg odżywiając się zdrowo. Większość z z Was jest na ONZ. Tak się zastanawiam, żeby po świętach też przejść na ONZ. Zobaczę ile mi zejdzie to tej najbliższej Turbo (bez żadnych oszustw) i wtedy stwierdzę. Boję się wagi. Bardzo się boję. Zważę się dopiero w środę rano (przed turbo). Dobrze, że Wam dobrze idzie i dobrze, że piszę do Was na tym forum. Przynajmniej wiem, że nie mogę się poddać! ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Fionka już wkleiłam swoje przepisy do mojego pliku z pierdołkami z tego forum ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Twoje* ![]()
![]() |
#689 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie dzisiaj porażka. W sumie nie zjadłam nic aż tak bardzo niedozwolonego( jedne co to mięsko ze spaghetti z pieczarkami), ale jadłam głównie BW a nie samo W lub B.
![]() ![]() Miłego wieczorku, spadam, bo wróciłam dzisiaj z imprezy o 13 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#690 |
Rozeznanie
|
Słodziutka nie martw się. Nie poddawaj się i staraj się jeść jak w rozkładzie
![]() *** Widzę, że Wy tutaj gównie imprezujecie i spalacie kalorie. ![]() Fionka zapomniałam wyżej dodać żebyś się nie przejmowała tym 69 kg. Ja wiem jak waga potrafi sobie z nas drwić. Cały czas się odchudzasz, więc musi być dobrze. To na pewno chwilowe zatrzymanie wody, więc głowa do góry i się nie waż jeśli tak Ci lepiej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.