Prostowanie włosów - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-24, 07:14   #661
Zan
Przyczajenie

Prostowanie włosów

Ile kosztuje wyprostowanie włosów na stałe?
I na czym to w ogóle polega?
Czy włosy które będę odrastać będę proste czy kręcone?
Zan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 10:41   #662
agata.a22
Przyczajenie

Dot.: Prostowanie włosów

prostowanie na stałe kosztuje ok 100zł ale i tak trzyma się tylko ok 6 miesięcy. I niszczy włosy.
agata.a22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 10:55   #663
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez agata.a22 Pokaż wiadomość
prostowanie na stałe kosztuje ok 100zł ale i tak trzyma się tylko ok 6 miesięcy. I niszczy włosy.
100zł? Jakoś niedużo...myślałam, że co najmniej 300-500zł kosztuje.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 15:18   #664
quality
Rozeznanie

Wlosy po tym prostowaniu sa idelanie proste jak tuz po uzyciu prostownicy?

Nie ważne co robisz.
Ważne jak wyglądasz.
quality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 17:24   #665
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez quality Pokaż wiadomość
Wlosy po tym prostowaniu sa idelanie proste jak tuz po uzyciu prostownicy?
Ponoć tak, tzn ja sama nie robilam sobie tego, ale dość dużo o tym czytałam. Tylko, że oczywiście z czasem masz odrosty - jak po trwałej.
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 17:36   #666
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+w%B3os%F3w
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+w%B3os%F3w
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 19:41   #667
uf0
Przyczajenie

Lightbulb mwwhhyhy xdd

..Hmm gdzie można zakupić tego Loreala hott lissa ? Moje włosy sa wyjątkowo wredne więc nie wiem w ogóle nawet jak to stosować gdyż jestem wyjątkowo niedoświadczona osobą ze wzgledu na wiek ;] a prostownice mam ceramiczna.. Swoją droga od jakiego wieku moża używać prostownicy i róznych preparatów?
uf0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-29, 17:50   #668
201707171556
Konto usunięte

Dot.: mwwhhyhy xdd

Cytat:
Napisane przez uf0 Pokaż wiadomość
..Hmm gdzie można zakupić tego Loreala hott lissa ? Moje włosy sa wyjątkowo wredne więc nie wiem w ogóle nawet jak to stosować gdyż jestem wyjątkowo niedoświadczona osobą ze wzgledu na wiek ;] a prostownice mam ceramiczna.. Swoją droga od jakiego wieku moża używać prostownicy i róznych preparatów?
Hot Liss mozne kupić np. w drogerii Natura lub hurtowni fryzjerskiej, w ogóle po prostu przejdź się po drogeriach i popytaj
Co do tego od którego wieku można używac prostownicy, to raczej nie ma żadnej granicy, to tak jakbyś się zapytała od jakiego wieku można dziewczynkom pleść warkocza...a co do preparatów to tutaj juz się nie orientuję w czy są jakieś ograniczenia ze względu na wiek.
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 18:00   #669
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń
Dot.: prostowanie włosów

Ten jedwab jest naprawde swietny !Niedawno jak wczoraj widzialam go po 90zl 300mlna allegro to naprawde tanio,bo swoj kupilam za ponad 15ozl.
Proponuje rowniez zamiast zelazka uzywac szczotki i suszarki,a tak oprocz tego;maski,maski i jeszcze raz maski.
Zycze powodzonka

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-30, 09:18   #670
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

ja prostuje wloski codziennie, nie mam typowo kreconych wlosow raczej proste, ale z przodu sie faluja. Uzywam na wilgotne wlosy fluidu wella high hair, potem na suche stosuje mleczko loreal professional iron finish. Polecam go bardzo. Po jego uzyciu wlosy sa proste"jak druty", efekt utrzymuje sie dlugo, nawet przy bardzo wilogtnym powietrzu(to takze zalezy od rodzaju prostownicy), sa gladkie, lsniace i nawilzone. Uzywalam kiedys dwufazowego spray'u welli moze na poczatku spelnial moje oczekiwania, lecz pozniej wysuszal wlosy i efekt nie utrzymywal sie zbyt dlugo. Teraz zamierzam wyprobowac fluid albo spray Biosilka, moze ktoras z Was tego uzywala?

Pozdrawiam
Olcik18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-02, 18:06   #671
uf0
Przyczajenie

Red face Dot.: prostowanie włosów

no i cóż nabyłam ów produkt o którym wspominałam.. efekty okej ale na nastepny dzien wloski mi sie dziwne zrobiły [: Pewnie ze wzgledu na to ze za mało go dałam xP a zeby utrwalić efeckt po prostowaniu to czym te perfidne włosy popisikkać czy coś? bo lakier w moim przypadku nie działa ) thx za odp wogle
uf0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-17, 21:51   #672
AniaBrunetka
Rozeznanie

Dot.: Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW

poddal sie ktos takiej trwalej? zalezy mi na opiniach. nie jest droga (w porownaniu np z goldwellem ) tylko nie wiem jaki bedzie efekt na lekko falowanych wlosach??? no i zniszczonych...
Stary 2006-12-19, 18:19   #673
Anusiaaa1
Przyczajenie

GG do Anusiaaa1
Dot.: trudne prostowanie

8 godzin????? to troche dziwne bo moje wyprostowane trzymaja sie przez 3 dni az do nastepnego mycia, ewentualnie podprostowuje grzywke, a dodam ze nie uzywałam zadnych specyfików... a prostuje BWT54 MPM produkt.. ale juz niedługo bede miec GA>MA i biosilk

...Mogę być pierwszą.. Mogę być ostatnią .. Ale nigdy - Jedną z wielu...
Anusiaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 18:42   #674
szczurekxD
Przyczajenie

GG do szczurekxD

jakbym nie myła włosów co 3 dni to po prostowaniu by były proste może nawet i z 5 dni, tyle że końcówki by sie podwijały. po prostu masz złą prostownice, a dobra nie znaczy droga. polecam ci poszukać wątku ''prostownica eurolux- który model wybrać?'' . może znajdziesz coś dla siebie. ja właśnie używam euroluxa, ale i tak najlepsza jest GA>ma..
szczurekxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 19:42   #675
pyska06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarit Pokaż wiadomość
A jakie są wasze opinie na temat suszarki z końcówką prostującą Rowenty? Ostatnio ją sobie sprawiłam, ale szczerze to niezdązyłam jej tak na serio wypróbować, jak na początek wydaje mi sie ze chyba tak średnio spełnia swoje zadanie...
Moja zasłyszana informacja to taka że szkoda na nia kasy , nic nie warta ta suszarka .
Nawet 3 dni Wasze włosy potrafia utrzymać sie proste , jak niektórym dobrze

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 22:18   #676
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

ja niestety chyba nigdy nie sprawdzę jak długo mialabym włosy proste, bo muszę je myć codziennie... aż szkoda je brać pod wodę są takie proste, ale niestety przetłuszczające się
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-27, 15:31   #677
wkroplideszczu
Rozeznanie

GG do wkroplideszczu Send a message via Skype™ to wkroplideszczu
Dot.: Moje doświadczenia z prostownicą

Witam wszystkie dziewczyny, mające ten sam problem co ja. Mianowicie: Włosy puszące się, ni to krecone ni to proste, kazdy w inną stronę, geste, grube, niemożliwe do ułożenia za pomocą lakkich metod typu suszarka i szczotka itp. Bleh! Wszyscy mi mówią że są takie piękne no i g**** prawda co z tego ze są geste i błyszczace, skoro tak czy siak musze związywać je w kitek bo inaczej NIE DA się chodzić. Te włosy to mój koszmar. Dziś nabyłam prostownicę, goniona czasem - bo to Sylwester, bo imprezy nie wgłębiłam się zbytnio w ten temat. Eurolux EL - 1503 to moja nowa podopieczna. Kij ze zapłaciłam za nią 52 zł (z tego co teraz patrzę to przepłaciłam) bo to akurat nie jest najważniejsze. Kupiłam ją bo miała największą moc ze wszyskich prostownic dopstępnych akurat dziś w moim miasteczku. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, przekonam się za jakiś czas, narazie tata okupuje łazienkę więc nie mogę jej wypróbowac już teraz. Ale dziewczyny moje kochane, jesli któraś z was miała z tym modelem doświadczenie wcześniej to powiedzcie jak się sprawuje? Bo z tego co przejrzałam forum jednym okiem, to jest dość dużo niepochlebnych opini na temat Euroluxa. No i niestety boję się że wywaliłam pieniążki w błoto... Baaaaaaardzo proszę o odpowiedź...
wkroplideszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-27, 16:32   #678
ksh
Zakorzenienie

myślę, ze sekret tkwi nie tyle w doborze prostownicy, co odpowiednich kosmetyków
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-27, 16:44   #679
truskaffka
Zakorzenienie

tez uzywam prostownicy z ceramicznymi.... ale jaka by nie byla, psuje cholernie wlosy... i teraz staram sie ograniczyc prostowanie...
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-27, 17:34   #680
wkroplideszczu
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Moje doświadczenia z prostownicą

Wracam bez żadnych rewelek. Zachęcona pozytywnymi wypowiedziami na temat produktu loreal hot liss zakupiłam go, nie powiem, że za dużą sumkę. zrobiłam wszystko tak jak kazali no i zamiast sterczacych we wszystkie strony kędziorko-kikutków mam sterczace we wszystkie strony druty!! Bosh!! Ja nie wiem czy moich włosów nie jest poprostu zbyt dużo?
No i teraz pytanie. 1. Czy to ja robiłam coś nie tak? 2. Czy moze nowy Hot
Liss zawiódł? 3. A może prostownica jednak nie taka jaka powinna?
Dodam że włosy przed były: Pofalowane, gęste, napuszone, poskręcane, niesforne, gładkie, błyszczace i miękkie
A po były: Drutowato-proste (normalne), geste, napuszone, PROSCIUTKIE!, sypkie, gładkie, błyszczace i miękkie
I wszystko byłoby w jak najlepszym porządeczku gdyby własnie nie to jedno słowo: NAPUSZONE! Błagam Wizażanki... Poradźcie co mam z nimi zrobić, bo
naprawde jestem załamana... Tymbardziej że zbliża się Sylwek. Błagam ;(
Stary 2006-12-27, 17:48   #681
truskaffka
Zakorzenienie

a uzywasz jakis preparatow przed prostowaniem?? one ladnie wygladzaja wlosy
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-27, 18:43   #682
wkroplideszczu
Rozeznanie

Niom, użyłam. I faktycznie, włoski są gładziuśkie, ale strasznie napuszone i tkaie naprawde zupełnie nienaturalne, aż sianowate jak to moja mama powiedziała...
Stary 2006-12-28, 14:58   #683
Mysia_
Zadomowienie

oj widze ze sama z tym problemem nie jstem. dziewczyny jakich produktow do prostowania uzycwacie? mi hot liss nic nie pomogl wiec na jego temat nie wypowiadam sie bo pare arzy go uzylam i zawiedziona odlozylam;/ kupilam jedwab biosilk i czekam az go dostane, prostownice mialam wczesniej tak jak juz pisalam babyliss pro, natomiast teraz mam [babyliss sie zepsula;/] tondeo eco-cerion z aktywna jonizacja. pzdr

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-06, 14:33   #684
antoska
Przyczajenie

Ja jeśli chcę mieć mega proste włosy robię tak: myję je w wygładzającym szamponie, następnie zaraz na mokre nakładam preparat wygładzający i odżywiający jednocześnie (oczywiście nie spłukuje się go) następnie suszę włosy głową w dół czesząc je, żeby się rozprostowały trochę. Gdy włosy będą wilgotne nakładam jeszcze jeden preparacik, ten po to, aby podczas prostowania chronił mi włosy i dodatkowo jeszcze je wygładził. No i potem biorę prostownicę (z ceramicznymi płytkami of course ) i prostuję pasemko po pasemku. I są proste Na koniec lakier. Aha, nie wolno przesadzać z ilością tych preparatów na włosy, bo będą ciężkie i przylizane
P.S.1
to wcale długo nie trwa, jakieś 40 minut, więc można poświęcić trochę czasu
P.S.2
na moich włosach niestety efekt prościutkich włosów utrzymuje się około 4 godzin (mówię o imprezie, na której szaleję,w normalnych warunkach jest zdecydowanie lepiej ) ale to dlatego, że mam naturalnie kręcone, a nie falowane włosy. Pozdrawiam
antoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 21:33   #685
maarit
Przyczajenie

GG do maarit

Hmm..no to bede musiala sie zastanowić nad jakąś nową..chociaż i tak uważam ze coś z moimi włosami jest nie tak, nawet jak próbuje na lokówce ułożyć to sie nie chcą :p
Stary 2007-01-10, 22:03   #686
Silly
Zadomowienie

ja tez mam krecone wloski i prostuje je 2-3 razy w tygodniu uzywam przed prostowaniem hott glatt z l´oreal i serum tez z l´oreal i na koncowki slkon krysztalki nakladam, i wloski trzymaja sie do nastepnego mycia proste a myje je co 2-3 dzien.I oczywiscie trzeba tez sprawic sobie lepsza prostownice. Po prostowaniu nawilzam jeszcze wloski olekjiem z garnier.Kiedys mialam rowente ,braun ale kupilam Tondeo i jestem szczesliwa

Silly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-14, 09:47   #687
mala_luna
Przyczajenie

Exclamation Prostowanie

WIEM ZE JEST DUZO TAKICH WATKOW O PROSTOWANIU ALE I TAK POSTANOWILAM ZALORZYC ...
Mam pare pytan ...
Slyszalam ze jakst takie cos (plyn, maseczka niewiem) ze nakalada sie na wlosy i przez miesiac nie trzeba prostowac wlosow, nie skrecaja sie na wilgoci deszczu a nawet po myciu glowy !! Zdaje sobie z tego sprawe ze tego preparatu w Polsce ni ma ;( ale jak wiecie jak sie nazywa takie cos i co sie z tym dokladnie robi , ile kosztuje i gdzie mozna kupic, prosze was napiszcie ...
No a jezeli nie znacie, to osoby ktore prostuja wlosy, niech mi prosze napisza co robia po prostowaniu, bo mi sie skrecaja po jakims czasie, uzywam lakieru do wlosow ale nic z tego to sie dlugo nie utrzymuje ...
Piszcie czego uzywacie ...
Stary 2007-01-14, 10:40   #688
Różowiutka_
Raczkowanie

Dot.: Prostowanie

Niestety nie słyszałam o preparacie na miesiąc.. ale i tak nie wierzę w jego skuteczność Jeśli chodzi o prostowanie włosków to możesz nakładać sobie emulsję Sunsilk (proste&gładkie). Ja po wyprostowaniu nakładam na końcówki odrobine wosku i odżywkę -Pantene PRO-V (taką zieloną, aby włosy były proste przez cały dzień). Przyznam, że jestem bardzo wymagająca, ale ta odżywka mile mnie zaskoczyła. Buziak
Różowiutka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-14, 11:05   #689
basienka:)
Raczkowanie

ja też nie słyszałam i wątpię, żeby takowy istniał. Ja używam loreal hotLiss.
basienka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-14, 11:20   #690
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez mala_luna Pokaż wiadomość
WIEM ZE JEST DUZO TAKICH WATKOW O PROSTOWANIU ALE I TAK POSTANOWILAM ZALORZYC ...
Mam pare pytan ...
Slyszalam ze jakst takie cos (plyn, maseczka niewiem) ze nakalada sie na wlosy i przez miesiac nie trzeba prostowac wlosow, nie skrecaja sie na wilgoci deszczu a nawet po myciu glowy !!
nigdy o takim preparacie nie słyszałam, słyszałam tylko o chemicznym prostowaniu włosów- jest obszerny wątek na jego temat

Cytat:
Napisane przez mala_luna
No a jezeli nie znacie, to osoby ktore prostuja wlosy, niech mi prosze napisza co robia po prostowaniu, bo mi sie skrecaja po jakims czasie, uzywam lakieru do wlosow ale nic z tego to sie dlugo nie utrzymuje ...
Piszcie czego uzywacie ...
tak jak napisałaś wyżej wątków o prostowaniu jest mnóstwo, więc sobie poczytaj co dziewczyny uzywaja, jak i jakie osiągają efekty
nawet najbardziej pomocnym wizażankom nie chce się tysiąc razy pisać w kółko to samo
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości