|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To też moja pierwsza ciąża, tez myślałam że łożysko wykształca się później ale ponoć ono pojawia się już w pierwszym miesiącu tyle ze zupełnie dojrzałe jest dopiero w czwartym i wtedy pada ryzyko poronienia bo jest ono gotowe przejąc swoja funkcję ![]()
![]() |
#662 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() superrrr ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
super...trzyma kicuki za Poniedzialek ![]() ![]() ide spac dziewczyny buzka;* |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Raczkowanie
|
Ja tez byłam dziś u gina, mam zdjecie z USG i kartę ciąży. Gin powiedział, ze to 5 tydzień, mam przyjść ponownie za 6 tygodni i jeść witaminki. Spisał moją wagę, tego się najbardziej boję, bo mam tendencje do tycia
![]()
#664 |
Zadomowienie
|
Witam i gratuluję..... Co do witamin to ja biorę Falvit mama bo ponoć jest dobry ale dowiedziałam się od dziewczyn na innym wątku że nie zawsze dobrze działa na paznokcie tak że jak teraz będę w Polsce to kupię sobie Feminatal bo go chwaliły
![]()
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ;* Gratuluje ciązy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do witamin to Ja do 12 tygodnioa będe jadła folik 400mg, a potem dużo owoców i ważych żeby mieć witaminki z nich. Słyszałam że jak się je takie witaminki w postaci tabletek to się ma duże dzidzi, no Ja miałam Julie dużą, to niewiem, a brałam przy niej FEMINATAL od 2 miesiaca czy jakoś tak.
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
To kupie Feminital. Jestem wegetarianką i trochę mi witamin brakuje. Widzę to np. po paznokciach. Zawsze jadłam jakieś witaminy, no ale teraz to wolę zmienić na takie typowo ciążowe.
Proszę mnie dopisać na pierwszej stronie ![]() Zosia, 27 lat, termin niepotwierdzony, ale z kalkulatorów internetowych to 29.01.2011.
#667 |
Raczkowanie
|
Ja tam na razie to biorę FOLIK, jem sporo owoców ( w końcu teraz najlepsza na to pora roku ^^) i warzyw, także myślę, że na razie mi starczy, a później zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Przyczajenie
|
Co więcej mi powiedział?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
BAN stały
|
hejka babeczki
![]() Maz mi zrobil niespodzianke i zabiera mnie do Zakopanego ![]() wiec ejdziemy dzis a wracamy w Niedziele.... ![]() wiec milego dnia... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Zafasolkowane
![]() W zeszłą sobotę dowiedziałam się, że też w styczniu będziemy z TŻ rodzicami, fasolka ma 6 tygodni (czyli teraz już prawie 7) i, odpukać w niemalowane!, rozwija się prawidłowo ![]() W pierwszej chwili byłam przerażona- fasolka nieplanowana, a ja przed ważnymi życiowymi zmianami, praca magisterska nieskończona, TŻ ledwo zaczął nową pracę; każdy powód dobry do paniki ![]() ![]() ![]() Teraz staram się przede wszystkim bardzo zdrowo odżywiać i sporo spacerować, na inne ćwiczenia nie mam siły przez te ciągłe nudności (musiałam wziąć zwolnienie z pracy, bo nie szło wytrzymać). I nie stresować się. Mam pytanie do Zafasolkowanych: czy któraś z Was ma kota? Planowaliśmy z TŻ uratować dwa młodziutkie kocury przed pewna śmiercią, ale teraz nabrałam obaw czy będę mogła się nimi zająć... Edit: Dane ososbowe: Zadie, 26 lat, termin ( z kalkulatorów na razie) 26.01. ![]() Edytowane przez Zadie Czas edycji: 2010-06-03 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Zadie, spokojnie, znajoma bratowej dowiedziała się o ciąży w 3 miesiącu. W miedzy czasie imprezowała, piła, paliła, oczywiscie rzuciła to wszystko jak sie dowiedziała o ciąży i dziecko zdrowe
![]()
![]() |
#672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A i kwas foliowy dopiero wczoraj zaczęłam brać, wcześniej tylko sporo owoców ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas ciąża właściwie też nie była planowana, ale jak mój TŻ się dowiedział, to skakał ze szczęścia, a ja byłam wystraszona, ale co dzień cieszę się coraz bardziej i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę, że coś w moim brzuszku jest ![]() A co do kotków. Ja nie mam w domu, bo mam psa, konkretnie suczkę, ale u mnie w pracy są 2 małe kotki i tak mnie polubiły, że często zasypiają mi na kolanach ^^ słodkie są. Także nasza dzidzia będzie dorastała w towarzystwie pieska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() TŻ najpierw trochę się przestraszył, ale teraz się cieszy, bardzo mnie wspiera- bo to ja jestem w tym związku panikarą pełną gębą ![]() 11.06. mamy następna wizytę u gina i wtedy zrobię badania na tokso, bardzo możliwe, że już przechodziłam (miałam kota-podwórkowca), a wtedy droga wolna. A Dziewczyny, ćwiczycie coś? Ja na razie nie mogę ze względu na samopoczucie, ale jak tylko będzie mi lepiej planuję zacząć. tu znalazłam parę fajnych ćwiczeń: http://www.sfd.pl/[art]_Ćwiczenia_w_ciąży_i_w_ok resie_połogu-t451674.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z moim TŻtem był to nasz pierwszy raz i od razu z powodzeniem ![]() Dlatego w sumie troszkę się bałam, jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, czekałam na jego reakcję, dopiero po pozytywnym "zachowaniu" też zaczęłam się cieszyć ![]() A co do ćwiczeń... Pracę mam taką w której sporo się ruszam, przez 6h jestem na nogach i ciągle biegam, czasem też wskoczę na matę do tańczenia (moje hobby), ale na troszkę niższym poziomie niż wcześniej. A ja do mojego TŻta wyprowadzam się 13 czerwca, przyjedzie po mnie z rodzicami. Ogólnie nim się dowiedzieliśmy to miałam się do niego na początku czerwca przeprowadzić, ale jak się dowiedzieliśmy o dziecku, to jego rodzice chcą najpierw z moimi pogadać o naszej przyszłości (planują ślub :/). Heh, ale nie szpodziewałam się tak pozytywnej reakcji ze strony moich rodziców. Mama: Tak szybko? Nie to, że się nie cieszę, bo się cieszę, ale Ty się teraz wyprowadzasz na drugi koniec Polski, a ja bym chciała być przy Tobie w TYCH dniach. Tata: ![]() ![]() ![]() Teściu: Co Ty liczyć nie umiesz (do TŻta) TŻ: No właśnie umiem ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tym ślubem to chyba wszyscy rodzice świrują ![]() Ja powiedziałam mamie i babci i wiem już, ze z ich strony możemy liczyć na pełne wsparcie ![]() ![]() ![]() A co do ćwiczeń: mam jakieś wyrzuty sumienia, ze na razie sie nie zabrałam za nie, ale nie bardzo dałabym radę, przede wszystkim ze względu na stres. Niedługo zapisze się na jogę dla ciężarnych, myślę, że to plus częste dłuuugie spacery wystarczy ![]() Edytowane przez Zadie Czas edycji: 2010-06-03 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
BAN stały
|
Zadie gratuluję
![]() Co do kotów, absolutnie nie możesz im sprzątać, aby nie mieć kontaktu z ich odchodami (jesli już to w rękawiczkach) i wystrzegać się przed podrapaniem, bo koty przenoszą toksoplazmozę. A może wstrzymacie się do urodzenia dziecka? ![]() A co do ćwiczeń, mi lekarz powiedział że w pierwszym trymestrze żadnych ćwiczeń! Absolutnie. Dużo spacerów i ewentualnie spokojne pływanie (o ile nie jest się szczególnie wrażliwą na infekcje) a wszelkie ciążowe ćwiczenia powinno się wykonywać dopiero od drugiego trymestru. Potwierdziła to położna. |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny, bardzo sie cieszę ze moge dołączyc do Waszego grona
![]() u mnie na samym początku bylo troche komplikacji- ostatnia @ 20.04, ale po odstawieniu tabletek cykle mi sie troche rozregulowaly i mimo dodatnich testów aptecznych nie bylam pewna czy to napewno Fasolka ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Was cieplutko ![]() Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-06-03 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
BAN stały
|
mila24 gratuluję
![]() Ja w przyszłym tyg idę na badania krwi w końcu :P |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
make_up_istka, z kotkami poczekamy do wyników badań, jeśli tokso przechodzona już, to można an pewno
![]() Ciekawe to z tymi ćwiczeniami, jedni zalecają, inni zabraniają; najbardziej jednak zdecydowanie liczy się zdanie lekarza. Poczekam co mój mi powie za tydzień. mila 24, gratuluję!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
BAN stały
|
Wszędzie gdzie czytam w necie, również zalecają ćwiczenia ale z podkreśleniem, że od drugiego trymestru. Na początku zbyt łatwo zrobić sobie/dziecku krzywdę i najważniejszy jest wypoczynek i dotlenienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
BAN stały
|
Mam tak samo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
ja też bym tylko spała i jadła... spać nie pozwala mi synuś
![]() ![]() My na przełomie kwietnia i maja zaplanowaliśmy wyjazd nad morze i Tż wymyślił że może spróbujemy z dzidzią bo jakoś zawsze nie po drodze i nigdy nie ma dobrego momentu a starszy syn za chwilkę skończy 3 latka. No i pojechaliśmy, odpoczeliśmy pod koniec pobytu Tż zobaczył na plaży 9 lecących bocianów byliśmy w szoku. Od wtedy był pewny że się udało, ja przekonałam się dopiero po usg ![]() Tak więc nam fasolke przyniosły bociany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
BAN stały
|
Widzisz, i Twoje dzieci nie będą mogły zaprzeczyć temu że to bociany przynoszą maluszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Co do kotów to My mamy z 5
![]() Ja u Nas wyglądałam za bocianami 2 ale niestety nie widziałam żeby krążyły nam Naszym domem ![]() ![]()
![]() |
#688 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja jestem w Zakopcu-niestety pada ale coz...dorwalam kompa na chwilke ![]() slodkich snow udanego wieczorku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
ja słyszałam, że jeśli przed ciążą się nie ćwiczyło, to lepiej uważać z tymi ćwiczeniami, zwłaszcza w 1 trymestrze. Zresztą najlepiej spytać się lekarza
![]() ![]()
#690 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja Was opuszczam, wczoraj straciłam mojego maluszka. Dbajcie o siebie i z niczym się nie spieszcie. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.