Bukiety ślubne cz.III - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 20:11   #661
Goyya
Raczkowanie

Dot.: Bukiety ślubne cz.III

czy ktos moze mi doradzic w sprawie bukietu?? nie znam sie na kwiatach W OGOLE,ignorancja maxymalna podziwiam was ze umiecie dobrac kwiaty do pani mlodej i stylizacji...powiem tyle...slub w sierpniu,mam 180cm wzrostu,wlosy blond(bo to chybs ma znaczenie) a suknie zalaczam...jest koloru ecru.ktos ma jakies pomysly?
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 21:29   #662
szkrabeniek
Raczkowanie

Witam Was Kochane

Chciałabym Was prosić o pomoc
Napiszcie mi proszę co najbardziej podoba Wam się w kwiaciarniach co chciałybyście zmienić lub tam zobaczyć a co Was drażni. To bardzo ważne dla mnie.
Proszę o pomoc. Z góry dziękuję
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 21:30   #663
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
Wrzucam mój bukiecik. Zdjęcia średnie, ale innych jeszcze nie mam.
Bukiecik i całą oprawę kwiatową wykonywała mi floryska z Katowic p. A. Wylenzek, którą pozdrawiam
We włosach miałam takie małe róże, też dały radę i przetrwały całą noc.
Piękny bukiet

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 22:11   #664
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

1. Pani w kwiaciarni lubi to co robi
2. Nie sa sprzedawane zwiedle kwiaty
3. Nie sa robione takie same bukiety np. znam kwiaciarnie gdzie od lat kest robiony identyczny bukiet slubny w kolorze bialym lub czerwonym

Kilka bukietow ktore mi sie strasznie podobajaZałącznik 3460291

Załącznik 3460292

Załącznik 3460293

Załącznik 3460294
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 14:01   #665
ewalena
Zadomowienie

Dla Goyya polecam średniej wielkości (ze względu na słuszny wzrost) okrągły bukiet w zdecydowanym kolorze (i znów kłaniam się wzrostowi -"spora kobitka"
ze słodkim pastelowym bukiecikiem jakoś mi się "nie widzi"). Bez kokardek, trawek, zwisów - ma być kształtny i zwarty.
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 16:45   #666
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Dla Goyya polecam średniej wielkości (ze względu na słuszny wzrost) okrągły bukiet w zdecydowanym kolorze (i znów kłaniam się wzrostowi -"spora kobitka"
ze słodkim pastelowym bukiecikiem jakoś mi się "nie widzi"). Bez kokardek, trawek, zwisów - ma być kształtny i zwarty.
dzekuje za odpowiedz i piekne propozycje myslalam ze wlasnie powinnam miec jakis dlugi-takie mi sie w sumie nawet podobaja...i bylam pewna ze duze osoby-to duze kolczyki,torby itd...to i ze w zbukietem podobnie...hmmmm
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 15:01   #667
ewalena
Zadomowienie

Torba, kolczyk to tylko jeden element w stroju. Natomiast nieco inaczej wygląda się w sukniach ślubnych, wieczorowych. Twoja suknia sama w sobie jest"duża" mimo lekkości i zwiewności tkaniny będziesz w tym wyglądała inaczej niż np. w krótkiej spódniczce. Bukiet średniej wielkości zrównoważy proporcje, bo jak pisałam już setki razy na tym wątku to PROPORCJE są najważniejsze.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Kiedyś na własny użytek, stworzyłam 3 zasady doboru bukietu ślubnego oto one:
3 ZASADY DOBORU BUKIETU
p { margin-bottom: 0.21cm; }strong { font-weight: bold; }W doborze bukietu ślubnego grają rolę trzy podstawowe elementy:
  • PROPORCJE
  • KSZTAŁT
  • KOLOR

Najistotniejsze jest zachowanie proporcji.
Moim zdaniem każda Panna Młoda może mieć taki bukiet jakiego zapragnie: długi, krótki, okrągły, zwisający,asymetryczny
- niezależnie od tego czy jest
chuda, puszysta, wysoka, niska.
Jeśli zachowamy
odpowiednie proporcje bukietu w stosunku do sylwetki.
Sprawa jednak nie jest do końca
tak oczywista jeśli do tego dołożymy suknię, która moim zdaniem nakłada znacznie więcej ograniczeń niż sama sylwetka.
Tu musimy zgrać już dwa elementy -
proporcje i kształt.

Kształt podkreśla charakter sukni, elementy dekoracyjne na niej (falbanki,koronki, koraliki itp.).
Musimy dobrać taki kształt, który uwypukli piękno sukni,
ale nie zasłoni efektownych elementów,
nie będzie przecinał już istniejących skosów i pęknięć,
czyli nie wprowadzi dodatkowego zamieszania, które może popsuć efektowną kreacje.
Na sukniach prostych gładkich możemy kształtem coś "namalować".
Bukiet będzie wtedy wybijał się na pierwszy plan i będzie głównym elementem dekoracyjnym.
Jeśli pragniemy zachować minimalistyczny wygląd sukni, zastosujemy bukiet o symbolicznym kształcie
np. jedną różę, maleńką kulkę, skromny rożek lub stylizowaną torebkę.

I tu przechodzimy do ostatniego elementu, gdzie do proporcji i kształtu dodamy kolor.
Powszechnie sugeruje się dobór koloru bukietu do typu urody określanej porami roku tzn. Pani Lato, Pani Jesień, Pani Wiosna,Pani Zima.
Ja nie specjalnie zgadzam się z takim podziałem.

W naszej szerokości geograficznej nie występują czyste typy urody.
Same także ingerujemy w naszą urodę - chodzimy do solarium,farbujemy włosy, zakładamy kolorowe szkła kontaktowe. Zmienia to nasz wygląd diametralnie.

Moim zdaniem jedynym uzasadnieniem do zastosowania takiego, a nie innego koloru bukietu jest kolor włosów i sukni, istotny jest także kolor szminki,
jeśli jest mocny,
a także kolor garnituru i dodatków Pana Młodego.

Takie umiejętne połączenie

PROPORCJI
KSZTAŁTU

KOLORU
stworzy idealny bukiet.

Pozdrawiam wszystkie Panny Młode poszukujące swojego wymarzonego idealnego bukietu.

Jeśli potrzebujesz mojej pomocy jestem do Twojej dyspozycji. Ewalena

Edytowane przez ewalena
Czas edycji: 2010-10-15 o 14:38
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 08:27   #668
happy2gether
Wtajemniczenie

Moje Drogie, a co polecicie do tej sukni? (foto poniżej). Włosy mam minimalnie ciemniejsze niż modelka na zdjęciu. Będę miała kok hiszpański spięty na bok za lewym uchem. Do tego duże wiszące kolczyki. Butki są czerwone. Powiem szczerze, że czerwone kwiaty nie do końca mi leżą, dlatego zastanawiam się nad bukietem w kolorze sukni + czerwona wstążka w kolorze butów. Nie wiem tylko jaki kształt pasuje do tej sukni. A może tylko jakieś pojedyncze kwiaty leżące na przedramieniu? Ślub jest w sierpniu, więc odpadają moje kochane piwonie...
Cały czas nie mam pomysłu i liczę na Waszą pomoc Pozdrawiam
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 13:09   #669
Taverney
Zakorzenienie

bukiet w kolorze sukni będzie wyglądał za mdło... czerwony, albo czerwono-biało-zielony będzie wyrazistszy, bo chodzi o to, żeby się wyróżniał i dopełniał całości.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 15:30   #670
akazqa
Raczkowanie

Witam Was wszystkie!

Proszę poradźcie - jaki kształt bukietu bardziej pasuje do mojej sukni? Waham się między biedermeier a lekko zwisającym.
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 18:29   #671
karadka
Zadomowienie

dziewczyny czy ma ktoras moze w swojej kolekcji roze o kolorze liliowyw albo wrzosowym albo w zimnym kolorze rozu? bylabym wdzieczna za zdjecia
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 06:50   #672
liwaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ma ktoras moze w swojej kolekcji roze o kolorze liliowyw albo wrzosowym albo w zimnym kolorze rozu? bylabym wdzieczna za zdjecia
Niestety zawsze te róże miałam używane jedynie jako jedne z kwiatów w bukiecie a nie jednolity bukiecik.

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 08:03   #673
karadka
Zadomowienie

dziekuje ale chyba zle ten kolor opisalam bo to jeszcze nie jest to czego szukam.... pani w kwiaciarni widziala na komputerze zdjecie bukietu i kilka dni pozniej jak tam bylam to prawie przywiozla kwiatki i powiedziala mi ze wlasnie robi podobny bukiet do tego co ja chce i jak zobaczylam te kwiatki to byly okropne takie brudnorozowe bardziej w cieplym kolorze i boje sie ze takie wlasnie mi przywioza. wklejam moj bukiet i zdjecie podobnych kwiatow moze ktoras wie jak ten kolor okreslic?
Stary 2010-10-18, 08:06   #674
karadka
Zadomowienie

na ekranie jest wlasnie ten idealny kolor.... moze to roznica w ustawieniach kolorow bo jak drukuje to one takie bardziej rozowe wychodza...
Stary 2010-10-18, 08:51   #675
liwaczka
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje ale chyba zle ten kolor opisalam bo to jeszcze nie jest to czego szukam.... pani w kwiaciarni widziala na komputerze zdjecie bukietu i kilka dni pozniej jak tam bylam to prawie przywiozla kwiatki i powiedziala mi ze wlasnie robi podobny bukiet do tego co ja chce i jak zobaczylam te kwiatki to byly okropne takie brudnorozowe bardziej w cieplym kolorze i boje sie ze takie wlasnie mi przywioza. wklejam moj bukiet i zdjecie podobnych kwiatow moze ktoras wie jak ten kolor okreslic?
Różyczka to najprawdopodobniej odmiana Ocean Song niestety fioletowy kolor różnie wychodzi na zdjęciach u polskiego hodowcy np zdjęcia katalogowe dają dużo jaśniejszy kolor niż jest w rzeczywistości http://www.jmpflowers.pl/nasza-ofert...cean_song.html

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 13:23   #676
foto_frame
Raczkowanie

Karadka, róża której szukasz to omiana Cool water. Na pierwszym zdjęciu faktycznie jest róża Ocean song, ale Liwaczka wprowadza Cię w błąd- JMP flowers już od roku jej nie produkuje. Można ją dostać sprowadzanaą z Holandii a uprawianą w Afryce, ale niestety nie jest taka idealnie fioletowa, ma bure brzegi płatków, zresztą to jasny fiolet. We wrzosowym kolorze, róża z drugiego bukietu to Cool water. Może być sprowadzana z Holandii, będzie o nieco intensywniejszym zabarwieniu, lub polska delikatniejsza, produkuje ją JMP flowers. Przesyłam fotki bukietu właśnie z tej róży.
foto_frame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 18:58   #677
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez foto_frame Pokaż wiadomość
Karadka, róża której szukasz to omiana Cool water. Na pierwszym zdjęciu faktycznie jest róża Ocean song, ale Liwaczka wprowadza Cię w błąd- JMP flowers już od roku jej nie produkuje. Można ją dostać sprowadzanaą z Holandii a uprawianą w Afryce, ale niestety nie jest taka idealnie fioletowa, ma bure brzegi płatków, zresztą to jasny fiolet. We wrzosowym kolorze, róża z drugiego bukietu to Cool water. Może być sprowadzana z Holandii, będzie o nieco intensywniejszym zabarwieniu, lub polska delikatniejsza, produkuje ją JMP flowers. Przesyłam fotki bukietu właśnie z tej róży.
slicznie Ci dziekuje!!!! wlasnie o takie mi chodzilo!!!!!! a wlasnie ta z tymi burymi brzegami mialy babki w kwiaciarni i jak dla mnie to wygladalo jakby te kwiatki byly zgnile....
a powiedz mi orientujesz sie czy na gieldzie(bo te z kwiaciarni wlasnie chyba na gielde jezdza) beda takie dostepne??? slub za niecaly miesiac.... czy dla pewnosci mozna je gdzies zamowic bo nie ukrywam ze sie wogole nie orientuje....

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

wlasnie bylam na stronie tego jmp flowers i tam nie ma tej cool water???
Stary 2010-10-18, 19:01   #678
agnes 20
Zadomowienie

doradźcie dziewczyny co by pasowało do tej sukni?Dodam że ślub w sierpniu, a ja jestem bardzo drobną brunetką, bardzo podobają mi się bukiety z kalii takie jak w załączniku to dobry pomysł?
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 19:56   #679
foto_frame
Raczkowanie

Cytat:
slicznie Ci dziekuje!!!! wlasnie o takie mi chodzilo!!!!!! a wlasnie ta z tymi burymi brzegami mialy babki w kwiaciarni i jak dla mnie to wygladalo jakby te kwiatki byly zgnile....
a powiedz mi orientujesz sie czy na gieldzie(bo te z kwiaciarni wlasnie chyba na gielde jezdza) beda takie dostepne??? slub za niecaly miesiac.... czy dla pewnosci mozna je gdzies zamowic bo nie ukrywam ze sie wogole nie orientuje....

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

wlasnie bylam na stronie tego jmp flowers i tam nie ma tej cool water???
na stronie JMP nie znajdziesz Cool water'a bowiem róża ta jest w nasadzeniu od 2-3 miesiecy, jest to nasadzenie można by to nazwac próbne. Widocznie strony nie uaktualniają, skoro Ocean song na stronie jest a w sprzedaży już dawno go nie ma;-)
Zależy, w którym mieście mieszkasz, ale w wielu miastach JMP ma swoją siedzibę i u nich można zamówić, tylko nie jestem pewna, czy zechcą przyjąć zamówienie od Ciebie na jedną paczkę. Co do sprowadzanych z Holandii, to każda hurtownia, która ściąga stamtąd towar powinna mieć w swojej ofercie tę róże, lub Ci ją na życzenie sprowadzić. Może warto też spróbować zamówić róże w kwiaciarni, niekoniecznie w tej, w której byłaś. Pochodź, popytaj podając konkretną nazwę odmiany, w dobrej kwiaciarni czy pracowni florystycznej nie powinno być problemu. I jeszcze jeden bukiet z tą różą z piórkami, Życzę powodzenia
foto_frame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 20:44   #680
karadka
Zadomowienie

musze zapytac w kwiaciarni ale powiem szczerze ze zakochalam sie w tym kolorze:-D taka milosc od pierwszego wejrzenia:-D i chocby nie wiem co to jakos te kwiatki zalatwie! jak sie uda to za miesiac wkleje moj bukiecik. Dziekuje Ci jeszcze raz bardzo! a i dodam jeszcze ze jestem z okolic bielska bialej - wiec zapytam w kwiaciarni a jak nie to sama je znajde!
Stary 2010-10-19, 13:05   #681
Aneczkanysa
Przyczajenie

Question Dot.: Bukiety ślubne cz.III

Hej.Mam pytanie otóż w grudniu wychodze za mąż,to jest ślub cywilny i zdecydowałam sie na długą białą suknie,ona jest cała w koronce.Zastanawiam sie nad bukietem z czerwonych i białych róż.Czerwone róże tworzyłyby taką kulke,a na około tej kulki białe różyczki,a z dołu wychodziłaby trawka,a na tej trawce takie perełeczki poprzyklejane,także chciałabym przyklejone perełki na czerwonych różach.Czy może ma ktoś jakieś zdjęcie przedstawiające podobny bukiecik.
Aneczkanysa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 19:10   #682
mysia_21kr
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie!

Proszę poradźcie - jaki kształt bukietu bardziej pasuje do mojej sukni? Waham się między biedermeier a lekko zwisającym.

jeju ten 4 jest piękny, taki o jakim myślałam, może jedynie tych "traw" bym nie dawała,ale ten kolor i storczyki super
Stary 2010-10-20, 17:30   #683
akazqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia_21kr Pokaż wiadomość
jeju ten 4 jest piękny, taki o jakim myślałam, może jedynie tych "traw" bym nie dawała,ale ten kolor i storczyki super
W tym ostatnim bukiecie ja nie widzę storczyków, są tam na pewno ciemne kankadeski. Mi też ten bukiet bardzo się podoba. W podobnej kolorystyce znalazłam jeszcze takie.

Moja data to też 6.08.2011
Stary 2010-10-20, 19:38   #684
jiuna
Wtajemniczenie

ja będę mieć fioletowe róże a dookoła biały storczyk
ślub w ten weekend to po wrzucę jakieś foto
może komuś się spodoba
jiuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-23, 09:16   #685
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jiuna Pokaż wiadomość
ja będę mieć fioletowe róże a dookoła biały storczyk
ślub w ten weekend to po wrzucę jakieś foto
może komuś się spodoba
Czekamy na zdjęcia bukietu. Powodzenia dzisiaj!!
Stary 2010-10-23, 23:14   #686
teram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Moje Drogie, a co polecicie do tej sukni? (foto poniżej). Włosy mam minimalnie ciemniejsze niż modelka na zdjęciu. Będę miała kok hiszpański spięty na bok za lewym uchem. Do tego duże wiszące kolczyki. Butki są czerwone. Powiem szczerze, że czerwone kwiaty nie do końca mi leżą, dlatego zastanawiam się nad bukietem w kolorze sukni + czerwona wstążka w kolorze butów. Nie wiem tylko jaki kształt pasuje do tej sukni. A może tylko jakieś pojedyncze kwiaty leżące na przedramieniu? Ślub jest w sierpniu, więc odpadają moje kochane piwonie...
Cały czas nie mam pomysłu i liczę na Waszą pomoc Pozdrawiam
Usmiechnelam się do siebie czytajac Twoj post bo wybralas suknie która byla moją główną faworytka ale zdecydowałam się na model z JA... No i do tego zakładasz czerwone buty (śliczne)...
Ja też miałam czerwone buty i kok upięty z boku wpięlam do niego 2 czerwone róże no i po wielu, wielu przemyśleniach zdecydowałam się na jednobarwny bukiet (aby nie byc zbyt pstrokata ze zwzgledu na bogato haftowany gorset) z czerwonych róż ( też marzyłam o piwoniach ale slub byl we wrzesniu). Jak go zobaczyłam po zrobieniu bylam przerazona tym ze jest PRZEOGROMNY ( mam 164cm wzrostu) ale w sumie okazało się ze pasuje idealnie do calosci...
wklejam zdjecie moze się przyda
Stary 2010-10-25, 06:53   #687
mysia_21kr
Przyczajenie

Cytat:
Witam Was wszystkie!

Cytat:
W tym ostatnim bukiecie ja nie widzę storczyków, są tam na pewno ciemne kankadeski. Mi też ten bukiet bardzo się podoba. W podobnej kolorystyce znalazłam jeszcze takie.

Moja data to też 6.08.2011
tylko,że mi chodzi o ten 3 bukiet w kolorze tzw fuksjia tam na stówe jest goździk i storczyk w tym samym kolorze?? heh tylko ze 4 fotka-pomyłka mała

Edytowane przez mysia_21kr
Czas edycji: 2010-10-25 o 06:55
mysia_21kr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 14:42   #688
akazqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia_21kr Pokaż wiadomość
tylko,że mi chodzi o ten 3 bukiet w kolorze tzw fuksjia tam na stówe jest goździk i storczyk w tym samym kolorze?? heh tylko ze 4 fotka-pomyłka mała
To nie zrozumiałyśmy się ale fakt, tam są amarantowe goździki i storczyki.
Stary 2010-10-25, 19:35   #689
happy2gether
Wtajemniczenie

Bukiety ślubne cz.III

Cytat:
Napisane przez teram Pokaż wiadomość
Usmiechnelam się do siebie czytajac Twoj post bo wybralas suknie która byla moją główną faworytka ale zdecydowałam się na model z JA... No i do tego zakładasz czerwone buty (śliczne)...
Ja też miałam czerwone buty i kok upięty z boku wpięlam do niego 2 czerwone róże no i po wielu, wielu przemyśleniach zdecydowałam się na jednobarwny bukiet (aby nie byc zbyt pstrokata ze zwzgledu na bogato haftowany gorset) z czerwonych róż ( też marzyłam o piwoniach ale slub byl we wrzesniu). Jak go zobaczyłam po zrobieniu bylam przerazona tym ze jest PRZEOGROMNY ( mam 164cm wzrostu) ale w sumie okazało się ze pasuje idealnie do calosci...
wklejam zdjecie moze się przyda
ale fajny zbieg okoliczności
Miałaś bardzo ładny bukiet. Ja do swoich butków musiałabym mieć minimalnie ciemniejsze róże. Cały czas się jednak waham, bo druhna będzie miała najprawdopodobniej czerwoną sukienkę i wtedy, gdyby miała mieć pomniejszoną kopię mojego bukietu, nie wyglądałaby najlepiej.

Zastanawiam się natomiast nad różami w kolorze mojej sukni - te chyba byłyby najbardziej podobne (fot poniżej) Może ktoś się orientuje jak się ta odmiana nazywa? + czerwona wstążka, żeby bukiecik ożywić...albo wersja z czerwoną wstążką i czerwonymi bubkami - dziurawcem? (fot 3)

no i 4ta opcja to taka, aby bukiet (z jakichś dłuższych kwiatów typu amarylis czy mieczyk) leżał na przedramieniu

Sama już nie wiem co wybrać, bo żaden bukiet nie powalił mnie jeszcze na kolana taj jak to np. było z suknią
Cały czas liczę na Waszą pomoc

P.S. Czy mogłabyś wkleić jakieś wyraźniejsze zdjęcie swojej fryzury z wpiętymi kwiatami? Z góry dziękuję i pozdrawiam

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2010-10-27 o 09:41 Powód: post pod postem
Stary 2010-10-26, 09:12   #690
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izuljanka Pokaż wiadomość
a jak to jest z bukietem świadkowej?zotawia sie go w kościele na bocznym ołtarzyku?u Was też tak jest?, wiem że u mnie na pewno ale nie wiem jak to wyglada, w ktorym momencie mszy, PM sie po prostu odwraca i śiwadkowa podaje jej bukiet czy jak
u nas jest zwyczaj, ze po ceremonii slubnej PM bierze bukiet świadkowej i Młodzi składają go pod figurą/obrazem Matki Boskiej.
DELL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości