![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz.III
czy ktos moze mi doradzic w sprawie bukietu?? nie znam sie na kwiatach W OGOLE,ignorancja maxymalna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Witam Was Kochane
![]() Chciałabym Was prosić o pomoc ![]() Napiszcie mi proszę co najbardziej podoba Wam się w kwiaciarniach co chciałybyście zmienić lub tam zobaczyć a co Was drażni. To bardzo ważne dla mnie. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Konto usunięte
|
1. Pani w kwiaciarni lubi to co robi
2. Nie sa sprzedawane zwiedle kwiaty 3. Nie sa robione takie same bukiety np. znam kwiaciarnie gdzie od lat kest robiony identyczny bukiet slubny w kolorze bialym lub czerwonym Kilka bukietow ktore mi sie strasznie podobajaZałącznik 3460291 Załącznik 3460292 Załącznik 3460293 Załącznik 3460294 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
Dla Goyya polecam średniej wielkości (ze względu na słuszny wzrost) okrągły bukiet w zdecydowanym kolorze (i znów kłaniam się wzrostowi -"spora kobitka"
ze słodkim pastelowym bukiecikiem jakoś mi się "nie widzi"). Bez kokardek, trawek, zwisów - ma być kształtny i zwarty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Zadomowienie
|
Torba, kolczyk to tylko jeden element w stroju. Natomiast nieco inaczej wygląda się w sukniach ślubnych, wieczorowych. Twoja suknia sama w sobie jest"duża" mimo lekkości i zwiewności tkaniny będziesz w tym wyglądała inaczej niż np. w krótkiej spódniczce. Bukiet średniej wielkości zrównoważy proporcje, bo jak pisałam już setki razy na tym wątku to PROPORCJE są najważniejsze.
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Kiedyś na własny użytek, stworzyłam 3 zasady doboru bukietu ślubnego oto one: 3 ZASADY DOBORU BUKIETU p { margin-bottom: 0.21cm; }strong { font-weight: bold; }W doborze bukietu ślubnego grają rolę trzy podstawowe elementy:
Najistotniejsze jest zachowanie proporcji. Moim zdaniem każda Panna Młoda może mieć taki bukiet jakiego zapragnie: długi, krótki, okrągły, zwisający,asymetryczny - niezależnie od tego czy jest chuda, puszysta, wysoka, niska. Jeśli zachowamy odpowiednie proporcje bukietu w stosunku do sylwetki. Sprawa jednak nie jest do końca tak oczywista jeśli do tego dołożymy suknię, która moim zdaniem nakłada znacznie więcej ograniczeń niż sama sylwetka. Tu musimy zgrać już dwa elementy - proporcje i kształt. Kształt podkreśla charakter sukni, elementy dekoracyjne na niej (falbanki,koronki, koraliki itp.). Musimy dobrać taki kształt, który uwypukli piękno sukni, ale nie zasłoni efektownych elementów, nie będzie przecinał już istniejących skosów i pęknięć, czyli nie wprowadzi dodatkowego zamieszania, które może popsuć efektowną kreacje. Na sukniach prostych gładkich możemy kształtem coś "namalować". Bukiet będzie wtedy wybijał się na pierwszy plan i będzie głównym elementem dekoracyjnym. Jeśli pragniemy zachować minimalistyczny wygląd sukni, zastosujemy bukiet o symbolicznym kształcie np. jedną różę, maleńką kulkę, skromny rożek lub stylizowaną torebkę. I tu przechodzimy do ostatniego elementu, gdzie do proporcji i kształtu dodamy kolor. Powszechnie sugeruje się dobór koloru bukietu do typu urody określanej porami roku tzn. Pani Lato, Pani Jesień, Pani Wiosna,Pani Zima. Ja nie specjalnie zgadzam się z takim podziałem. W naszej szerokości geograficznej nie występują czyste typy urody. Same także ingerujemy w naszą urodę - chodzimy do solarium,farbujemy włosy, zakładamy kolorowe szkła kontaktowe. Zmienia to nasz wygląd diametralnie. Moim zdaniem jedynym uzasadnieniem do zastosowania takiego, a nie innego koloru bukietu jest kolor włosów i sukni, istotny jest także kolor szminki, jeśli jest mocny, a także kolor garnituru i dodatków Pana Młodego. Takie umiejętne połączenie PROPORCJI KSZTAŁTU KOLORU stworzy idealny bukiet. Pozdrawiam wszystkie Panny Młode poszukujące swojego wymarzonego idealnego bukietu. Jeśli potrzebujesz mojej pomocy jestem do Twojej dyspozycji. Ewalena Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2010-10-15 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Wtajemniczenie
|
Moje Drogie, a co polecicie do tej sukni? (foto poniżej). Włosy mam minimalnie ciemniejsze niż modelka na zdjęciu. Będę miała kok hiszpański spięty na bok za lewym uchem. Do tego duże wiszące kolczyki. Butki są czerwone. Powiem szczerze, że czerwone kwiaty nie do końca mi leżą, dlatego zastanawiam się nad bukietem w kolorze sukni + czerwona wstążka w kolorze butów. Nie wiem tylko jaki kształt pasuje do tej sukni. A może tylko jakieś pojedyncze kwiaty leżące na przedramieniu? Ślub jest w sierpniu, więc odpadają moje kochane piwonie...
Cały czas nie mam pomysłu i liczę na Waszą pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
bukiet w kolorze sukni będzie wyglądał za mdło... czerwony, albo czerwono-biało-zielony będzie wyrazistszy, bo chodzi o to, żeby się wyróżniał i dopełniał całości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie!
Proszę poradźcie - jaki kształt bukietu bardziej pasuje do mojej sukni? Waham się między biedermeier a lekko zwisającym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy ma ktoras moze w swojej kolekcji roze o kolorze liliowyw albo wrzosowym albo w zimnym kolorze rozu? bylabym wdzieczna za zdjecia
![]()
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
Niestety zawsze te róże miałam używane jedynie jako jedne z kwiatów w bukiecie a nie jednolity bukiecik.
![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
dziekuje
![]()
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
na ekranie jest wlasnie ten idealny kolor.... moze to roznica w ustawieniach kolorow bo jak drukuje to one takie bardziej rozowe wychodza...
![]() |
#675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
Karadka, róża której szukasz to omiana Cool water. Na pierwszym zdjęciu faktycznie jest róża Ocean song, ale Liwaczka wprowadza Cię w błąd- JMP flowers już od roku jej nie produkuje. Można ją dostać sprowadzanaą z Holandii a uprawianą w Afryce, ale niestety nie jest taka idealnie fioletowa, ma bure brzegi płatków, zresztą to jasny fiolet. We wrzosowym kolorze, róża z drugiego bukietu to Cool water. Może być sprowadzana z Holandii, będzie o nieco intensywniejszym zabarwieniu, lub polska delikatniejsza, produkuje ją JMP flowers. Przesyłam fotki bukietu właśnie z tej róży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi orientujesz sie czy na gieldzie(bo te z kwiaciarni wlasnie chyba na gielde jezdza) beda takie dostepne??? slub za niecaly miesiac.... czy dla pewnosci mozna je gdzies zamowic bo nie ukrywam ze sie wogole nie orientuje.... ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- wlasnie bylam na stronie tego jmp flowers i tam nie ma tej cool water???
![]() |
![]() |
#678 |
Zadomowienie
|
doradźcie dziewczyny co by pasowało do tej sukni?Dodam że ślub w sierpniu, a ja jestem bardzo drobną brunetką, bardzo podobają mi się bukiety z kalii takie jak w załączniku to dobry pomysł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zależy, w którym mieście mieszkasz, ale w wielu miastach JMP ma swoją siedzibę i u nich można zamówić, tylko nie jestem pewna, czy zechcą przyjąć zamówienie od Ciebie na jedną paczkę. Co do sprowadzanych z Holandii, to każda hurtownia, która ściąga stamtąd towar powinna mieć w swojej ofercie tę róże, lub Ci ją na życzenie sprowadzić. Może warto też spróbować zamówić róże w kwiaciarni, niekoniecznie w tej, w której byłaś. Pochodź, popytaj podając konkretną nazwę odmiany, w dobrej kwiaciarni czy pracowni florystycznej nie powinno być problemu. I jeszcze jeden bukiet z tą różą z piórkami, Życzę powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
musze zapytac w kwiaciarni ale powiem szczerze ze zakochalam sie w tym kolorze:-D taka milosc od pierwszego wejrzenia:-D i chocby nie wiem co to jakos te kwiatki zalatwie! jak sie uda to za miesiac wkleje moj bukiecik. Dziekuje Ci jeszcze raz bardzo! a i dodam jeszcze ze jestem z okolic bielska bialej - wiec zapytam w kwiaciarni a jak nie to sama je znajde!
![]() |
#681 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej.Mam pytanie otóż w grudniu wychodze za mąż,to jest ślub cywilny i zdecydowałam sie na długą białą suknie,ona jest cała w koronce.Zastanawiam sie nad bukietem z czerwonych i białych róż.Czerwone róże tworzyłyby taką kulke,a na około tej kulki białe różyczki,a z dołu wychodziłaby trawka,a na tej trawce takie perełeczki poprzyklejane,także chciałabym przyklejone perełki na czerwonych różach.Czy może ma ktoś jakieś zdjęcie przedstawiające podobny bukiecik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
jeju ten 4 jest piękny, taki o jakim myślałam, może jedynie tych "traw" bym nie dawała,ale ten kolor i storczyki super ![]()
![]() |
![]() |
#683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja data to też 6.08.2011 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Wtajemniczenie
|
ja będę mieć fioletowe róże a dookoła biały storczyk
![]() ślub w ten weekend to po wrzucę jakieś foto może komuś się spodoba
![]() |
![]() |
#685 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam czerwone buty i kok upięty z boku ![]() wklejam zdjecie moze się przyda ![]()
![]() |
![]() |
#687 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Mój Ślub ==> 06.08.2011r ![]() Edytowane przez mysia_21kr Czas edycji: 2010-10-25 o 06:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Wtajemniczenie
|
Bukiety ślubne cz.III
Cytat:
![]() ![]() Miałaś bardzo ładny bukiet. Ja do swoich butków musiałabym mieć minimalnie ciemniejsze róże. Cały czas się jednak waham, bo druhna będzie miała najprawdopodobniej czerwoną sukienkę i wtedy, gdyby miała mieć pomniejszoną kopię mojego bukietu, nie wyglądałaby najlepiej. Zastanawiam się natomiast nad różami w kolorze mojej sukni - te chyba byłyby najbardziej podobne (fot poniżej) Może ktoś się orientuje jak się ta odmiana nazywa? + czerwona wstążka, żeby bukiecik ożywić...albo wersja z czerwoną wstążką i czerwonymi bubkami - dziurawcem? (fot 3) no i 4ta opcja to taka, aby bukiet (z jakichś dłuższych kwiatów typu amarylis czy mieczyk) leżał na przedramieniu Sama już nie wiem co wybrać, bo żaden bukiet nie powalił mnie jeszcze na kolana ![]() ![]() Cały czas liczę na Waszą pomoc P.S. Czy mogłabyś wkleić jakieś wyraźniejsze zdjęcie swojej fryzury z wpiętymi kwiatami? Z góry dziękuję ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-10-27 o 09:41 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
u nas jest zwyczaj, ze po ceremonii slubnej PM bierze bukiet świadkowej i Młodzi składają go pod figurą/obrazem Matki Boskiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.