|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Heeej Wam.. Wczoraj byłam z chłopakiem na imprezie, oboje trochę wypiliśmy no i.. rzucił mnie. Jest to cholernie skomplikowana sytuacja, z chęcą bym opisała, ale nawet nie wiem od czego zacząć. Wczoraj to ja to wszystko sprowokowałam, a on zachował się jak ostatni dupek. Przepraszałam wczoraj milion razy, powiedział, że go już to nie obchodzi i żebym się więcej nie odzywała.. Myślicie, że zostawić to tak jak jest (bo są naprawdę podstawy, że nie powinniśmy być razem), czy załatwić jakoś na trzeźwo, nie wiem umówić się na spotkanie, żeby chociaż rozstać się jak ludzie?
Póki co to ciężko mi, bo niestety zrobiłam brzydką scenę na dyskotece, i kolega skomentował to "patologia" ... :/ Szkoda, że nie widziałm potem jak mi się tż odwdzięczył..
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Hejka laski
![]() Dawno mnie tu nie było ale tak jakoś wyszło >>> brak czasu ehhh Ale od dzisiaj obiecuje ze się poprawię i będe sie udzielała Na śniadanie zjadłam : 1/2 wieśniaka ze szczypiorkiem i pół ogórka średniego 2 krom. pieczywa chrupkiego z sałatą chudą szynką i pomidorem szklanka herbaty czerwonej Teraz myślę o obiedzie ![]()
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
..
166cm 63.5 - 62 - 60 - 58 - 56 - 54 Edytowane przez always naughty Czas edycji: 2012-03-24 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Hope springs eternal.. Edytowane przez trutututu Czas edycji: 2010-06-06 o 12:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Rozeznanie
|
Co do tż.. Kochamy się kochamy już ponad 3 lata, ale awanturki są heh.. Wczoraj to akurat nadmiar alkoholu w jego przypadku.. Rozwiązałam sprawę może trochę dziecinnie, bo napisałam mu list, w którym odpisałam jak według mnie wyglądał wczorajszy wieczór i żeby zobaczył, że miałam powody.. Oczywiście wolałabym mu to powiedzieć w 4 oczy, ale t na 100% by się skończyło kłótnią, a tak to mam przynajmniej pewność, że przeczyta do końca i się zastanowi, zamiast odpierać moje argumenty .. Tak wogóle jak wręczałam mu list, z zamiarem szybkiego odejścia do domu, przytulił mnie i powiedział, że to wspólna wina i żebyśmy zapomnieli..
A wracając do tematu wątku ![]() ![]() I owsianka z rozgniecionym bananem, bran flakesami,2 śliwki suszone, siemie lniane II gulasz wołowy (?) z cebulką, niezabielany, kromka chleba żytniego, dużo mizerii A teraz pędzę robić zdjęcia na allegro i się poopalać ![]()
![]() |
![]() |
#666 |
Rozeznanie
|
trutututu - dzięki to uspokoiłaś mnie z tym śniadaniem. po 3godzinach zjadłam sobie jeszcze jabłko
![]() aada0 - dobrze zrobiłaś. ja ze swoim jestem 4 lata. w zimie mielismy okres nieustannych kłótni, miałam dosc. potrzeba było porzadnego potrząśnięcia nami zebysmy zdali sobie sprawe ze tak na prawde nie chcemy sie zachowywac tak jak sie zachowujemy i ze zamiast patrzec na to co druga osoba robi zle, trzeba patrzec na to co my sami zle robimy. od tamtej pory jest sielanka, a klotnie prawie sie nie zdarzaja. p.s narobilas mi smaczka na mizerie ![]()
![]() |
#667 |
Rozeznanie
|
Hehe to ogóreczki i do dzieła
![]() Ja właśnie steperuję ale kiepsko mi idzie :P zaraz jadę do koleżanki, będzie sałatka grecka, także w sam raz na kolację chyba nie? A wczesniej zjadłam truskawki z jogurtem naturalnym ![]()
![]() |
![]() |
#668 |
Przyczajenie
|
Witajcie babeczki
![]() ![]() ![]() Nie będę się spowiadała z całego tygodniowego menu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj było takie żarełko: 1/ płatki z mlekiem 2%+kilka orzechów laskowych+1 łyżeczka prażonego słonecznika+kilka rodzynek+ herbata ziel. 2/ jabłko+kr razowca z szynką i pomidorem 3/ plaster mięsa gotowanego+sałata z sokiem z cytryny i rzodkiewkami+1 młody ziemniak 4/ koktajl z truskawek i kefiru a na kolację zjem jakąś kanapkę i ogórek świeży Lecę wstawić pranko bo jutro czasu będę miała mało ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie babeczki 'stare' i 'nowe' ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Iśn: 2szkl mleka 0,5% + 5łyż. otrębów + 3łyż.musli tropikalnego z biedry ale bez rodzynek + 1,5łyż. siemienia
IIśn: co najmniej 100g wspomnianego musli bez rodzynek -> na sucho Obiado-kolacja: 50gwieśniaka z cebulką i ogórkiem + 90g kiełbaski na grilla -> w cienkie plasterki i na teflonie (gdybyście mnie widziały, jak ja pozbywałam się z niej tłuszczu ![]() Przegryzka: pewnie 100g homo nat albo marchew ![]() Dziś zrobiłam sobie pazurki żelowe: srebrno-turkusowe ![]() opalałam się 2 godzinki i jestem zadowolona ze swej tymczasowej czerwieni, która przerodzi się w imitację brązu ![]() Trochę oprzątnęłam w domu i teraz zabieram się za naukę lub robienie pomocy naukowej ![]() Maza, czytałam książkę dr Dukana, wiele opinii, książek o zdrowym jedzeniu, itp. i w zestawieniu z tym, to dieta ta może zdziałać owe cuda, ale jest ona NIEZDROWA i męcząca. Nie masz dużo do zrzucenia, proponowałabym być wytrwałą w tym, co teraz robisz, a skutki będą i o niebo lepsze - bo zdrowe. Jeśli jednak wolisz dukać ![]() ![]() ![]() Bata, a miałam się pytać, gdzie się podziewasz ![]() 1kg w tym czasie to jak najbardziej prawidłowo ![]() ada, musisz dać wam czas, ale nie zostawiaj tej sprawy nierozwiązanej. W związku o wszystkim trzeba rozmawiać, inaczej z czasem wszystkie odłożone sprawy zbierają się w całość i później jest wielkie, nieprzyjemne 'bum' - trzymam kciuki za wyjaśnienie sytuacji i dojście do porozumienia ![]() Always, każda sałatka nadaje się na redukcję, jeśli jest przemyślana ![]() kwestia odpowiedniej ilości danych warzyw i doprawienia ![]() ja proponuję wszelkie kaloryczne dodatki zamieniać ich mniej-kalorycznymi odpowiednikami ![]() Tysia, też miałam pisać, gdzie się moja droga podziewasz ![]() mam nadzieję, że nie pofolgowałaś za bardzo ![]() ![]()
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki,
wiem, że pytanie ciągle sie przewija, ale nie mam weny co do kolacji.. Powinnam się zmieścic w 200kcal.. wieśniak, jogurt i kanapka odpadają.. Bardzo ładnie proszę o pomoc ![]()
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Jeśli masz warzywa, to pokombinuj coś z warzywami, np. sałata, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, cebulka, pomidor - lub inna kombinacja z innych warzyw
II opcja budyń (najlepiej bez cukru ![]() III kisiel a po tym jakieś warzywko IV mix z marchewki, cytryny (reszta owoców odpada z wiadomych przyczyn) V jakaś rybka VI jajka na twardo VII jajecznica VIII omlet ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- może też być jakaś surówka, którą zaserwowałabyś sobie do obiadu ![]()
![]() |
#672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a swoją drogą nie wiedziałam, że kisiel jest ok na R ![]()
Hope springs eternal.. Edytowane przez trutututu Czas edycji: 2010-06-06 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Rozeznanie
|
..
166cm 63.5 - 62 - 60 - 58 - 56 - 54 Edytowane przez always naughty Czas edycji: 2012-03-24 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
Hejka dziwczyny
![]() Nie było mnie cały ten długi weekend i niestety strasznie się opuściłam w djecie bo jak wspominałam wyjazd do mamy na wiś zrobił swoje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PO PROSTU MASAKRA ale zamierzam to wszytko nadrobić ![]() zacznę oczywiście od wszytkich wpisów i od diety rygorystycznej hihi ![]() ależ jestem zła na siebie, no ale cóż jeszcze troszkę dni do ważenia ![]() ![]() Śniadanie ![]() 8:00 kawa + jajecznica z 2 jajek na teflonie z pomidorem i cebulką woda 1 szklanka 11:00 rosól z makaronek talerz ![]() 14:00 2 ziemniaki potrawka z piersi kurczaka i kalafior gotowany ![]() teraz wypiłam szklankę wody aha jeszcze wczesniej jabłko ![]() ![]() ![]() jutro się zważe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Miło mi
![]() ![]() Kisiel - bez cukru -> owszem; podobno dobrze wpływa na żołądek, trawienie ![]() Always - 1250kcal to prawidłowo, kwestia tylko jakich kalorii ![]() Moncia - każdy ruch wskazany, zawsze to coś ![]() Ja o 20 na kolacje/przegryzkę 100g homo nat + 3łyżki otrąb + ok 1,5 siemienia Chyba ok, no nie? Co się dziś od TŻ nasłuchałam komplementów, to głowa mała ![]() ![]()
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
hej laski!
dzisiaj zjadłam: 1) 2 kanapki z serkiem i pomidora 2) 2 jabłka 3) kotleta z kurczaka, bez panierki z warzywami 4) jogurcik z otrębami 5) cebulkę wydłubaną z szaszłyka i omleta z koperkiem i otrębami ![]() ściskam i umykam ![]() papa!
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Paula_M
Hmmm troszkę właśnie sobie pofolgowałam ![]() Na całe szczęście na wadze tego nie widać >>> waga bez zmian Ale to wszystko przez naukę i stres z nią związany ![]() Bedzemiała mało czasu a o ćwiczeniach to mogę pomarzyć ale już za tydzień prawie wakacie jak dla mnie i wtedy biorę sie ostro za ćwiczenia i modelowanie mojej sylwetki ![]()
Makijażo ![]() 'Spełniam marzenia i dążę do celu' Walka o figurę !75. ... ...66 ... ... 55 ![]() Edytowane przez TYSiiiA Czas edycji: 2010-06-06 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj właśnie czytałam, że zbyt duża ilośc błonnika nie jest dobra.. i tak się zastanawiam, czy nie spożywam go za dużo, bo też jem na sniadanie zestaw płatki owsiane+otręby+siemie a dodatkowo dodaje te składniki np. do jogurtów itp..
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Jowi,
ale skąpo dzisiaj na wizażu ![]() Tysia, nic tylko ![]() Dobrze, że wróciłaś, trzeba brać się do roboty! ![]() ![]() Tru, zgadzam się; ja to wiem 'od zawsze', dziennie powinno się go jeść do ok.40g -> myślisz, że jemy za dużo? Bo ja robię tak, jak Ty, potrafię rano i po południu... Wiem, że taka jest dawka, ale nigdy nie pomyślałam, aby spr. czy nie jem go za dużo ![]() Ale narobiłam sobie smaka... Przygotowałam rodzicom na kolację jajka ze szczypiorkiem i majonezem ![]() ![]()
![]() |
#680 |
Rozeznanie
|
ja nigdzie nie słyszłam zeby mozna bylo zjesc za duzo błonnika. trzeba tylko popijac wodą zeby nie miec wzdęć i zeby inne wit. i mineraly mogly sie przyswajac. Ja mam chleb wzbogacony błonnikiem 48%, czyli jak jem dwie kromki to od razu mam ok. 50g błonnika, a na opakowaniu nie napisano zeby nie jesc wiecej niz ... kromek bo sie przedawkuje.
Poza tym: duża łyżka płatków owsianych - 0,7g błonnika d.ł. otrębów pszennych - 1,7g błonnika d.ł. otrębów owsianych - 1,2g błonnika d.ł. siemienia - 2,7g jesli dobrze liczę to musiałybyście zjeść 26 łyżek takich produktów (średnio mają 1.5g błonnika) zeby przekroczyc 40g blonnika. oczywiscie dochodzi jeszcze błonnik z warzyw i kasz, chlebów, wasy itd. ale mysle ze i tak nie przekroczycie w jakis znaczny sposób więc spoko ![]()
![]() |
#681 |
Rozeznanie
|
No ja dziś zgrzeszyłam :P Ale powiedzmy, że to odrobiona sobota, którą ustanowiłam dniem słodkości, a wczoraj z tego nie skorzystałam. Zjadłam miseczkę lodów i ciastko mamy.. Możecie mnie ukarać, żebym się całkiem nie rozwydrzyla
![]()
![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
No ja nie raz spotykałam się z opinią, iż można 'przedawkować' błonnik, ale skoro tyle musiałabym zjeść, to nie ma o czym mówić
![]() ![]() ![]() Ada, a żebyś wiedziała - nie ma to to tamto, już Ci mówiłam ![]() ![]() 50brzuszków + 20 skłonów na bok- tych z rękoma w górze -> dobre na boczki/talię ![]()
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
Hej.
Ja dziś zjadłam plaster gruby wędliny wędzonej, serek wiejski 1/2 opakowania, kawę z mlekiem, miseczkę bogracza z 2 kromkami chleba, później 2 kawałki schabu z grilla, pół pstrąga z grilla, kromkę chleba i 5 ogórków konserwowych. Spacerowałam też i tańczyłam. A ile to kalorii to nie mam pojęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() http://kobieta.dlastudenta.pl/artyku...orii,6387.html ależ mi się marzy pstrąg ![]()
![]() |
![]() |
#685 |
Rozeznanie
|
...
166cm 63.5 - 62 - 60 - 58 - 56 - 54 Edytowane przez always naughty Czas edycji: 2012-03-24 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Rozeznanie
|
Paula, wiem ale pisałam nawet w moich postanowieniach, że sobota będzie takim dniem, bo nie wytrzymam
![]()
![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() też niecierpię budzić sie z dużym brzuchem.. od razu motywacja mniejsza na cały dzień.. ![]()
Hope springs eternal.. Edytowane przez trutututu Czas edycji: 2010-06-07 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki!
![]() ![]() ![]() No i nowy tydzień...czas pędzi jak szalony a ja wciąż jeszcze w lesie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj upiekłam drożdżówkę z truskawkami i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dzisiaj zero cukru ![]() 1/ dwa jajka na miękko+mała kr. razowca+pomidor+herbata 2/ jabłko+kawa z mlekiem 3/ kasza gryczana+kefir+sałata z rzodkiewką, orzechami i sosem vinegret 4/ truskawki+mała bułeczka z szynką 5/ sałatka warzywna, jeszcze nie wiem jaka Trzymajcie się kochane bo robi się gorąco ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Rozeznanie
|
dziękuję trutututu
![]() ![]() przepraszam tez ze nie komentuje innych postow tylko pisze o sobie, ale dzisiaj od samego rana przekonuje sie ze chce tej diety, mimo to moja silna wola się gdzieś ulotniła.. ![]() Póki co zjadłam owsiankę, jabłko i kiełbaski z sałatką z ogórków ![]()
![]() |
#690 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 20 nożyc! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bata, też 20 nożyc ![]() always, ostatnio jak widzę, ile się staram, a skutki nie są takie, jakich bym oczekiwała, to też mam ochotę zrezygnować, ale twardo się trzymam - bo skoro coś sobie postanowiłam to dotrwam, cele trzeba osiągać, inaczej nawet marzeń nie spełnimy; tym samym udowadniamy sobie, że chcieć to móc, że jesteśmy wytrwałe i stać nas na takie coś i Ty również należysz do tego grona więc nie poddawaj się ![]() Śniadanie: prawie półtora rzadkiego budyniu na mleku 0,5% = otrębów łyżek nie wiem ile ![]() IIśn: płatki na sucho - nie wiem ile gram, może 100 ![]() ![]() Obiad: jajecznica z 2jajek + cebula + 35g kabanosa + 90g chleba pszennego + 1/2łyżki dżemu ![]() Wiem, że obiad nie najlepszy, ale nie miałam z czego zrobić i tak się starałam latego było jajko i kabanos ![]() A teraz uciekam się uczyć -> jutro mam 3 obszerne kartkówki do zaliczenia ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.