![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
Zgadzam sie ![]() Jak to moj lekarz powiedzial ciaza to nie choroba i trzeba zyc normalnie. I zeby sie powstrzymywac od czytania tych roznych glupot w necie. Jesli jests zaniepokojona lepiej zapytac lekarza a nie szukac igły w stogu siana. Co do truskawek mam je zamiar jesc bo za 3 dni bede w PL ![]() ![]() Werosnisia musisz byc z siebie dumna - ja jestem pełna zachwytu z tego przedpokoju. Maz juz widział? Własnie zjadłam owsianke , zjadłam banana i Ide do pracy ![]() ![]() Potem wam wkleje jakie pluszaki kupilam kruszynce
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry kibitki
![]() Mi się narazie nie chce chodzić do szkoły rodzenia. Może w sierpniu albo we wrześniu zaczniemy. Narazie nie mamy czasu. Wczoraj się dowiadziałam że szkoła jest w każdy czwartek i można chodzić aż do porodu. Szkoła u nas jest bezpłatna. A tak wogóle to jak robiłam usg genetyczne to gin mi powiedział że w ok 24tc można zrobić jeszcze kolejne usg na wykrycie wad serduszka. Sprawdza się czy serduszko ma prawidłową budowę i czy sprawnie działa. Na poprzednim usg mówił że serduszko maluszka wygląda prawidłowo, mam komory i rzedsionki. Ale i tak pójdę jeszcze raz sprawdzić. Moja siostra zmarła na wadę serca więc wolę wiedzieć wcześniej i jak coś to od razu leczyć. U was też robi się takie badania? |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tak mam od jakiegos czasu a dzisiaj w nocy to juz wogole nie moglam spać. Gdzieś niedaleko ktoś robił imprezę do chyba 2 w nocy a potem około g. 4 burza .... i cała nocka z głowy. Oczywiście przez to rano nie mogłam wstać, a na 8.00 moja córcia miała do szkoły. Ledwo zdążyłyśmy ![]() Cieszę się, że poczułaś ruchy maleństwa ![]() ![]() Podobno najlepiej położyć się na lewym boku i czekać aż się poruszy maluch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Kretencja nie pamiętam jaką szkołę rodzenia wtedy polecałaś, ale ja znalazłam taką gdzie pracuje położna z Koperniaka
http://www.centrumdlamamy.com/ Tylko jest dość droga:-(
#666 |
Zadomowienie
|
A propo truskawek- ja tez się nimi zajadam i też trafiły mi się takie śmierdzące! Mycie i dłuższe płukanie w miseczce z wodą nic nie dało i niektóre śmierdzą wg moczem! Nie sądzę żeby to był mocz ale posmak jest wstrętny...Ciekawe od czego to...
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
ja sobie dzis tez kupie truskawki
![]() a o truskawkach znalazlam takie info: Truskawki to bogate źródło witamin: C, A, B1, B2, PP. Witamina PP reguluje dotlenianie krwi - to dobre lekarstwo dla osób z problemem anemii, szczególnie dzieci. Jedząc truskawki, uzupełniamy niedobory mikro- i makroelementów w naszym organizmie. Zawierają one także wiele odżywczych soli mineralnych, które poprawiają przemianę materii. Owoce zawierają wapń, fosfor, żelazo, magnez i mangan. Żelazo wzmacnia i reguluje proces krwiotwórczy, fosfor i wapń wzmacniają kości i zęby oraz poprawiają pracę mięśni. Truskawki obniżają też kwasowość moczu i dlatego są polecane przy schorzeniach wątroby, nerek, kamieni moczowych i żółciowych. Zawarte w truskawkach bogactwo ochrania nasz organizm przed reumatyzmem i wspomaga leczenie artretyzmu. Nic tylko wcinac ![]() beata pewnie od nawozu/oprysku tak daja. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale pochwale się, że własnie wróciłam od lekarza i wiem, że dzidzia jest zdrowa, ma 13 cm i waży 200g i wiem juz, że to DZIEWCZYNKA ![]() Oboje z mężem bardzo się cieszymy !
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, znalazlam taką poradę dla kobiet w ciąży a propos truskawek:
Owoce zawierają bardzo dużo witamin, wie o tym nawet dziecko. Spożywanie owoców, w tym truskawek jest jak najbardziej wskazane w ciąży. Ważne jest to, aby porządnie umyć to, co mamy zamiar zjeść. Ponieważ truskawki narażone są na bliski kontakt z ziemią lepiej wstrzymać się z jedzeniem tych owoców bezpośrednio z krzaczka. Dokładnie umyta truskawka to źródło witamin, które organizm przyswaja w sposób zupełnie naturalny, tak więc kobiałka w rękę i marsz do warzywniaka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
Weronisia masz śliczny brzucholek
![]() ![]() ![]() M25 gratuluje dziewczyneczki!!!! ![]() ![]() ![]() Moje truskawki co miałam wczoraj tez były ochydne pisalam Wam. Blleee. Wczoraj mama mi powiedziała, że nasza kuzynka zauważyła, że jestem w ciąży, i powiedziała o tym swojej mamie, i ta pytała się mojej. ![]() ![]() Co do herbaty z cytryną, to ja taką piję już dłuższy czas, i nie słyszałam takich nowin, że to może szkodzić. Prowadzicie swoje zeszyty z pamiątkami, więc może i ja zaczne. Mam troszkę uzbieranych tych fotek usg, no i test oczywiście ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
M25 gratuluje dziewczynki
![]() Ja poszlam na rynek po produkty do obiadu i po karte na imieniny, wrocilam bez ziemniakow i bez kartki ![]() Musze isc jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Edzia, słyszałam o tej szkole, podobno jest średnia...
#673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tam wcinam truskawki ile wlezie, jakby tak wszystko miało szkodzić to prawie nic bym nie jadła. U mnie ciężka noc, strasznie boli mnie kręgosłup od 3 dni, a w nocy to szczególnie, nawet przekręcić się nie mogłam ![]()
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
Ja nie prowadzę zeszytu ciąży ale zdj z usg chcę wkleić do albumu z innymi zdjęciami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sama nie wiem co bardziej bym chciała, ale to chyba dlatego że to pierwsze dziecko ![]() Cytat:
![]() ![]() moje truskawki które wczoraj kupiłam też jakieś dziwne były - większość wyrzuciłam - poczekam na truskawki od teściowej z ogrodu ![]() ja dalej sie ucze - wczoraj w ramach przygotowań do sesji zrobiłam pierwszy raz w życiu ogorki małosolne ![]() ![]() straszne przeboje mam na uczelni- własnie wczoraj usunięto mi 3 przedmioty, na które cały semestr chodziłam - paranoja. i z 10 zostało 7 to brakuje mi punktów do zaliczenia semestru... płace 6 tys rocznie a tu takie numery - 4 dni przed sesją ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#676 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ja tez chcę wreszcie poznać płeć. Jutro będzie 18 tc i 5 dzień , więc już może będzie widać, co? Śląskie kobiety, zamierzacie chodzic do szkoły rodzenia? macie namiary na jakąś fajną?
#677 |
Zakorzenienie
|
79 marta znajoma wrzesniowka chodzi do szkoly tu http://www.narodziny.com.pl/
i sobie chwali, koszt 300zl. porod w klinice bezplatny. a plec od 16tyg wstepnie mozna okreslic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj do dupy humor
![]() Dziewczyny z Wroclawia: macie upatrzona szkole rodzenia? Ja przeprowadzam sie jakos w lipcu do Wro i musze szukac mieszkania, szkoly rodzenia eh. To tez nie przysparza mi powodow do radosci ![]() Edytowane przez irsin Czas edycji: 2010-06-09 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#680 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ...
Ale się wczoraj narobiłam, prasowała 3 godziny, potem zrobiła pozadki we wszystkich szafach, prałam, sprzątałam ... tak się wymęczyłam że dzisiaj zaspałam do pracy ... obudziłam się o 6.30 i miałam do wyboru, albo kawa na szybko, albo umyć buzię, zęby i do pracy, wybrałam to drugie i nieprzytomna jestem nadal ![]() Byłam jeszcze wczoraj rano na zakupach na targu, kupiłam 3 tuniczki, torebkę, buty ![]() ![]() ![]() A ... wieczorem musiałam się pojawić na urodzinach dziadka od tż. Wszystkie ciotki mnie dopadły i tysiące pytań o mnie, dzidzię ... czy znam już płeć ... a teściowa na to, że to ma być niespodzianka, a ja wypaliłam- dobrze, to najwyzej pani nie powiemy ![]() ![]() Ogólnie padam ze zmęczeniam i niewyspania, ale mam jeszcze 1,5 h prasowania, więc chyba to dzisiaj skończę i będę miała spokoj na trochę. Moje dziecko ma ok 50 sukienek :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Biejatka czy Ty nie za duzo sprzatasz, prasujesz ukladasz? masakra jakas.
irsin niech Ci sie humor oddupczy ![]() ![]() ![]() Ja jestem z siebie dumna bo moj czujny nos wyczul wyciek gazu. Mieszkam na parterze i bylo czuc kolo moich drzwi ze skrzynki z licznikami, i sie okazalo ze wycieka gaz z glownego zaworu w piwnicy i cugiem zasuwa pod moje dzrwi ![]() Ciekawe kiedy tym sie gazownia zajmie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Dopiszcie mnie do listy Ania 25lat- 25.11.2010 |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Witaj NUCHISIA
![]() ![]()
![]() |
#684 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#685 |
Zadomowienie
|
Hejka Nuchisia
![]()
#686 |
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe przyjęcie
![]() Jutro też mam wizytę u lekarza, chciałabym poznać płeć dziecka żeby móc zacząć kupować ubranka. Chcielibyśmy z mężem córeczkę ![]() Ja jestem na l4 od 8 tygodnia , miałam okropne nudności i wymioty i dalej mnie jeszcze trochę męczą, a to już 16 tydz skończony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
musze iść zaraz do laboratorium mocz zanieść eh ale mi sie nie chce, a wy dziewczyny co ile robicie sobie badanie moczu i krew?
#688 |
Wtajemniczenie
|
Ja mocz robiłam dosyć często, bo miałam bakteria, a krew to raz na miesiąc, raz na dwa miesiące - teraz gin nie kazał mi na razie robić krwi bo mam bardzo dobre wyniki, a jak się za często robi to niepotrzebnie się "spuszcza" krew.
#689 |
Zadomowienie
|
Irsin Tu nie chodzi o urażenie. Poprostu przedstawiłam sie w jej sytuacji...Bo gdybym to ja była pierwsza kótra poszła na szkołe rodzenia i miałabym opowiedziec o czym tam połozna mówiła to pewnie z checi zapamiętania wszystkiego ponad połowe bym pozapominała heh
![]() ![]() Wiolkaslonko nio na avatarku w sumie moje aktualne zdjątko tylko włoski i pare centymetrów dłuższe i musze wkońcu dorwać moja koleżanke fryzjerke i coś z nimi porobic heh chce podciąć i zrobić sobie balejaz...żeby było ładnie heh bo teraz włosy w okropnym stanie ![]() Ja też co rano musze wypróżnic nos...a z lewej dziurki zawsze zaschnieta krew...ale lekarz powiedział że przy mojej lekkiej niedokrwistości(tzn że krew bardziej rozcieńczona) to normalne i w ciąży też czesto to normalne zjawisko także sie nie martwie tym heh ![]() Kretencja Z tą pogodą to jakaś zgroza teraz bedzie dla mnie heh Ja jestem pulchniejsza i taka pogoda daje mi w kość bardziej chyba niż osobie szczupłej...Dziś jak wychodziłam z psem to słabo mi sie zrobiło i musiałam zaraz wracac... Aaa i życze Tobie miłego spotkania po latach ![]() ![]() Gimikis Mi też pogoda spać nie dała w nocy no i KOMARZYSKO kórego oczywiście musiałam zlikwidować heh Ale taki wredny że nawet moją sunie atakował w nocy ![]() I gratulacje to pewnie perwsze ruchy maleństwa ![]() Mamuska U nas są takie badania ale nie chodziło czasem o połówkowe? Bo właśnie na takim bada sie bardzo dokladnie dzidziolka mierzy poszczególne narządy itd ![]() ![]() Beata_Batumi Myśle że przez pryskanie i nawożenie tych truskawek i przez te deszcze co były niestety ten śmierdzący odur od nich to zapach jakiegoś rodzaju pleśni...blee ja musiałąm wyrzucić ok kilograma...;/ bo mąż nie przebrał ich i włożył wszystkie razem w misce do lodówki i na drugi dzień wszystkie już śmierdziały... M25 To czekamy po południu jeszcze raz na zdjątka ![]() ![]() Gratulacje zdrowej i dość dużej dziewczynki ![]() Mój synek jak byłam na usg w 16t5d miał ok 11cm ![]() Vcelka mnie też boli w nocy kręgosłup i jak wstaje z łóżka... Moj mąż juz nawet powiedział że jak tylko bedzie kaska to kupi mi ten kojec bo widze że sie męcze ![]() 79Marta Ja tak ![]() ![]() Ja jestem z Bytomia tzn z dzielnicy a szkoła jest w centrum ![]() Hmm kurcze też zaczne chyba prowadzić taki pamiętnik...jeszcze mam lepszy pomysł...zostało sporo miejsca w naszym ślubnym albumie i chyba tam bede prowadzić ten pamiętnik i wklejać zdjątka ![]()
#690 |
Zakorzenienie
|
Vikicullen, jestem w ukończonym 14 tc. Morfologię miałam dotąd dwa razy, w tym raz na własny koszt. Mocz raz, w 12 tc, na razie nie mam skierowania na kolejny (wyszedł bardzo dobry), pewnie za miesiąc na kolejnej wizycie mi da następne skierowanie. Czyli nawet rzadziej niż raz na 2 miesiące.
Ishka, dzięki ![]() ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-09 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.