Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 08:01   #661
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Weźcie kobiety nie wariujcie! Po co wy to wszystko czytacie, że tego czy tamtego nie wolno. Na dobrą sprawę wszystko ma w sobie coś co szkodzi. Nie popadajmy w paranoje

Zgadzam sie Jakby sie chcialo tak wszystko brac do siebie to o moj boze człowiek by musial nic nie jesc, nigdzie nie wychodzic itp.
Jak to moj lekarz powiedzial ciaza to nie choroba i trzeba zyc normalnie. I zeby sie powstrzymywac od czytania tych roznych glupot w necie. Jesli jests zaniepokojona lepiej zapytac lekarza a nie szukac igły w stogu siana.

Co do truskawek mam je zamiar jesc bo za 3 dni bede w PL Cytryne tez jem, i tysiace roznych innych rzeczy i na dzien dzisiejszy moje malenstwo jest zdrowe i pieknie rosnie

Werosnisia musisz byc z siebie dumna - ja jestem pełna zachwytu z tego przedpokoju. Maz juz widział?

Własnie zjadłam owsianke , zjadłam banana i
Ide do pracy Dzis mam zamiar zadzwonic do szefa i powiedziec mu o ciazy ciekwe jak zareaguje Odezwe sie potem.
Potem wam wkleje jakie pluszaki kupilam kruszynce

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:21   #662
mamuska003
Raczkowanie

Dzień dobry kibitki
Mi się narazie nie chce chodzić do szkoły rodzenia. Może w sierpniu albo we wrześniu zaczniemy. Narazie nie mamy czasu. Wczoraj się dowiadziałam że szkoła jest w każdy czwartek i można chodzić aż do porodu. Szkoła u nas jest bezpłatna.
A tak wogóle to jak robiłam usg genetyczne to gin mi powiedział że w ok 24tc można zrobić jeszcze kolejne usg na wykrycie wad serduszka. Sprawdza się czy serduszko ma prawidłową budowę i czy sprawnie działa. Na poprzednim usg mówił że serduszko maluszka wygląda prawidłowo, mam komory i rzedsionki. Ale i tak pójdę jeszcze raz sprawdzić. Moja siostra zmarła na wadę serca więc wolę wiedzieć wcześniej i jak coś to od razu leczyć. U was też robi się takie badania?
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:25   #663
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamuska003 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kibitki
Mi się narazie nie chce chodzić do szkoły rodzenia. Może w sierpniu albo we wrześniu zaczniemy. Narazie nie mamy czasu. Wczoraj się dowiadziałam że szkoła jest w każdy czwartek i można chodzić aż do porodu. Szkoła u nas jest bezpłatna.
A tak wogóle to jak robiłam usg genetyczne to gin mi powiedział że w ok 24tc można zrobić jeszcze kolejne usg na wykrycie wad serduszka. Sprawdza się czy serduszko ma prawidłową budowę i czy sprawnie działa. Na poprzednim usg mówił że serduszko maluszka wygląda prawidłowo, mam komory i rzedsionki. Ale i tak pójdę jeszcze raz sprawdzić. Moja siostra zmarła na wadę serca więc wolę wiedzieć wcześniej i jak coś to od razu leczyć. U was też robi się takie badania?
To chyba chodzi o usg połówkowe. Robi się je po 20tc i sprawdza się wtedy budowę narządów (w tym serca) i czy dziecko rozwija się prawidłowo.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:29   #664
Monnikaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!

W nocy nie mogłam usnąć- duszno mi było że oddechu nie mogłam złapać. Jak udało się usnąć mój spokój zakłóciła burza która od 1 w nocy trwa do tej pory. Wrrrr... nie lubię burzy. Przed północą jak sobie leżałam poczułam delikatne uderzenia jakieś 3 cm pod pepkiem. I napewno nie było to burczenie w brzuchu Jak narazie nic takiego nie odczuwam może jakbym położyła się i na spokojnie to będzie czuć
cześć
Ja tak mam od jakiegos czasu a dzisiaj w nocy to juz wogole nie moglam spać. Gdzieś niedaleko ktoś robił imprezę do chyba 2 w nocy a potem około g. 4 burza .... i cała nocka z głowy. Oczywiście przez to rano nie mogłam wstać, a na 8.00 moja córcia miała do szkoły. Ledwo zdążyłyśmy

Cieszę się, że poczułaś ruchy maleństwa Ja od 16.tyg (teraz 18 tc) czuje lekkie kopniecia
Podobno najlepiej położyć się na lewym boku i czekać aż się poruszy maluch
Monnikaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:33   #665
EdziaO
Zakorzenienie

Kretencja nie pamiętam jaką szkołę rodzenia wtedy polecałaś, ale ja znalazłam taką gdzie pracuje położna z Koperniaka
http://www.centrumdlamamy.com/
Tylko jest dość droga:-(

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:38   #666
Beata_Batumi
Zadomowienie

A propo truskawek- ja tez się nimi zajadam i też trafiły mi się takie śmierdzące! Mycie i dłuższe płukanie w miseczce z wodą nic nie dało i niektóre śmierdzą wg moczem! Nie sądzę żeby to był mocz ale posmak jest wstrętny...Ciekawe od czego to...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:41   #667
kliwia
Zakorzenienie

ja sobie dzis tez kupie truskawki

a o truskawkach znalazlam takie info:
Truskawki to bogate źródło witamin: C, A, B1, B2, PP. Witamina PP reguluje dotlenianie krwi - to dobre lekarstwo dla osób z problemem anemii, szczególnie dzieci. Jedząc truskawki, uzupełniamy niedobory mikro- i makroelementów w naszym organizmie. Zawierają one także wiele odżywczych soli mineralnych, które poprawiają przemianę materii. Owoce zawierają wapń, fosfor, żelazo, magnez i mangan. Żelazo wzmacnia i reguluje proces krwiotwórczy, fosfor i wapń wzmacniają kości i zęby oraz poprawiają pracę mięśni. Truskawki obniżają też kwasowość moczu i dlatego są polecane przy schorzeniach wątroby, nerek, kamieni moczowych i żółciowych. Zawarte w truskawkach bogactwo ochrania nasz organizm przed reumatyzmem i wspomaga leczenie artretyzmu.

Nic tylko wcinac

beata pewnie od nawozu/oprysku tak daja.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:49   #668
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
M25 czemu usunęłaś te zdjątka ?:P spróbuj jeszcze raz je załączyć może zadziała
Kurcze nie wiem co się stało, nie usuwałam ich, dopiero teraz zauważyłam, że ich nie ma Wrzuce jeszcze raz dziś popołudniu.

Ale pochwale się, że własnie wróciłam od lekarza i wiem, że dzidzia jest zdrowa, ma 13 cm i waży 200g i wiem juz, że to DZIEWCZYNKA

Oboje z mężem bardzo się cieszymy !
Stary 2010-06-09, 08:55   #669
Stokrotka_76
Raczkowanie

Dziewczyny, znalazlam taką poradę dla kobiet w ciąży a propos truskawek:
Owoce zawierają bardzo dużo witamin, wie o tym nawet dziecko. Spożywanie owoców, w tym truskawek jest jak najbardziej wskazane w ciąży. Ważne jest to, aby porządnie umyć to, co mamy zamiar zjeść. Ponieważ truskawki narażone są na bliski kontakt z ziemią lepiej wstrzymać się z jedzeniem tych owoców bezpośrednio z krzaczka. Dokładnie umyta truskawka to źródło witamin, które organizm przyswaja w sposób zupełnie naturalny, tak więc kobiałka w rękę i marsz do warzywniaka!
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:04   #670
olajka
Zadomowienie

Weronisia masz śliczny brzucholek i fajne kolce, lubie takie Zauważyłam, że nosisz chyba żel na pazurkach czy tipsy całe? Bo ja zrezygnowalam z żelu i mam teraz króciutkie, które dochodzą do siebie po kilku latach. Mam mase lakierów, więc je maluje i dzięki temu wyglądają lepiej trochę Mam też dobrą odżywkę, ale narazie nie można jej stosować bo zawiera szkodliwy formaldehyd.
M25 gratuluje dziewczyneczki!!!!
Moje truskawki co miałam wczoraj tez były ochydne pisalam Wam. Blleee. Wczoraj mama mi powiedziała, że nasza kuzynka zauważyła, że jestem w ciąży, i powiedziała o tym swojej mamie, i ta pytała się mojej. To trochę widać w takim razie, ale i tak sądze, że musiałam być wtedy po obiedzie, bo bebzolka wywaliło. A i moja mama pytała się TŻ, czy powiedział swojej mamie, że jestem w ciąży. Kurczę, przy mnie nawet tego słowa ani razu nie użyła, mam na myśli ,,ciąża''. Mnie się widocznie zapytać nie mogłaWy macie takie schizole z teściowymi, a ja z własną matką.
Co do herbaty z cytryną, to ja taką piję już dłuższy czas, i nie słyszałam takich nowin, że to może szkodzić.
Prowadzicie swoje zeszyty z pamiątkami, więc może i ja zaczne. Mam troszkę uzbieranych tych fotek usg, no i test oczywiście Nie mogłam spać dzisiaj, jakiś niepokój czułam. Nie znoszę tego uczucia. Budziłam się też kilkakrotnie na wizytę w łazience.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:14   #671
kliwia
Zakorzenienie

M25 gratuluje dziewczynki

Ja poszlam na rynek po produkty do obiadu i po karte na imieniny, wrocilam bez ziemniakow i bez kartki
Musze isc jeszcze raz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 09:19   #672
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, słyszałam o tej szkole, podobno jest średnia...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:23   #673
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co się stało, nie usuwałam ich, dopiero teraz zauważyłam, że ich nie ma Wrzuce jeszcze raz dziś popołudniu.

Ale pochwale się, że własnie wróciłam od lekarza i wiem, że dzidzia jest zdrowa, ma 13 cm i waży 200g i wiem juz, że to DZIEWCZYNKA

super- gratuluję córeczki

Ja tam wcinam truskawki ile wlezie, jakby tak wszystko miało szkodzić to prawie nic bym nie jadła.

U mnie ciężka noc, strasznie boli mnie kręgosłup od 3 dni, a w nocy to szczególnie, nawet przekręcić się nie mogłam

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:26   #674
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ja nie prowadzę zeszytu ciąży ale zdj z usg chcę wkleić do albumu z innymi zdjęciami.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:27   #675
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość

gratuluje Dziewczynki to teraz szał sukienkowy czas zacząć

ja sama nie wiem co bardziej bym chciała, ale to chyba dlatego że to pierwsze dziecko i już nie moge się doczekac kiedy się dowiem

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Moje truskawki co miałam wczoraj tez były ochydne pisalam Wam. Blleee. Wczoraj mama mi powiedziała, że nasza kuzynka zauważyła, że jestem w ciąży, i powiedziała o tym swojej mamie, i ta pytała się mojej. To trochę widać w takim razie, ale i tak sądze, że musiałam być wtedy po obiedzie, bo bebzolka wywaliło. A i moja mama pytała się TŻ, czy powiedział swojej mamie, że jestem w ciąży. Kurczę, przy mnie nawet tego słowa ani razu nie użyła, mam na myśli ,,ciąża''. Mnie się widocznie zapytać nie mogłaWy macie takie schizole z teściowymi, a ja z własną matką.
ech te mamy i teściowe, to jest chyba tak: jak nie urok to s... zawsze pojawia się ktos kto skutecznie potrafi nas zawodzić...

moje truskawki które wczoraj kupiłam też jakieś dziwne były - większość wyrzuciłam - poczekam na truskawki od teściowej z ogrodu

ja dalej sie ucze - wczoraj w ramach przygotowań do sesji zrobiłam pierwszy raz w życiu ogorki małosolne ciekawa jestem jak wyjdą

straszne przeboje mam na uczelni- własnie wczoraj usunięto mi 3 przedmioty, na które cały semestr chodziłam - paranoja. i z 10 zostało 7 to brakuje mi punktów do zaliczenia semestru... płace 6 tys rocznie a tu takie numery - 4 dni przed sesją dziś na uczelni jest tvn, gazeta wyborcza, dziennik itp - nagłaśniamy sprawe bo te przekręty są nagminne i nic wewnętrznie nie udało nam się wyjaśnić a ja siedze i się denerwuje przed kompem bo na odległość zupełnie nic nie moge poradzić słynna SGH...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:44   #676
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam
ja tez chcę wreszcie poznać płeć. Jutro będzie 18 tc i 5 dzień , więc już może będzie widać, co? Śląskie kobiety, zamierzacie chodzic do szkoły rodzenia? macie namiary na jakąś fajną?
Stary 2010-06-09, 09:48   #677
kliwia
Zakorzenienie

79 marta znajoma wrzesniowka chodzi do szkoly tu http://www.narodziny.com.pl/
i sobie chwali, koszt 300zl. porod w klinice bezplatny.

a plec od 16tyg wstepnie mozna okreslic jak Ci dzidziol pokaze co ma miedzy nogami
Stary 2010-06-09, 09:48   #678
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

A ja mam dzisiaj do dupy humor

Dziewczyny z Wroclawia:
macie upatrzona szkole rodzenia?

Ja przeprowadzam sie jakos w lipcu do Wro i musze szukac mieszkania, szkoly rodzenia eh.
To tez nie przysparza mi powodow do radosci

Edytowane przez irsin
Czas edycji: 2010-06-09 o 09:53
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:50   #679
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
79 marta znajoma wrzesniowka chodzi do szkoly tu http://www.narodziny.com.pl/
i sobie chwali, koszt 300zl. porod w klinice bezplatny.

a plec od 16tyg wstepnie mozna okreslic jak Ci dzidziol pokaze co ma miedzy nogami
chodzę do lekarza z tego szpitala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 09:51   #680
Biejatka
Rozeznanie

Hej dziewczyny ...
Ale się wczoraj narobiłam, prasowała 3 godziny, potem zrobiła pozadki we wszystkich szafach, prałam, sprzątałam ... tak się wymęczyłam że dzisiaj zaspałam do pracy ... obudziłam się o 6.30 i miałam do wyboru, albo kawa na szybko, albo umyć buzię, zęby i do pracy, wybrałam to drugie i nieprzytomna jestem nadal

Byłam jeszcze wczoraj rano na zakupach na targu, kupiłam 3 tuniczki, torebkę, buty Nachodziłam się, ale było warto

A ... wieczorem musiałam się pojawić na urodzinach dziadka od tż.
Wszystkie ciotki mnie dopadły i tysiące pytań o mnie, dzidzię ... czy znam już płeć ... a teściowa na to, że to ma być niespodzianka, a ja wypaliłam- dobrze, to najwyzej pani nie powiemy

Ogólnie padam ze zmęczeniam i niewyspania, ale mam jeszcze 1,5 h prasowania, więc chyba to dzisiaj skończę i będę miała spokoj na trochę.
Moje dziecko ma ok 50 sukienek :/
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:54   #681
kliwia
Zakorzenienie

Biejatka czy Ty nie za duzo sprzatasz, prasujesz ukladasz? masakra jakas.

irsin niech Ci sie humor oddupczy

Ja jestem z siebie dumna bo moj czujny nos wyczul wyciek gazu. Mieszkam na parterze i bylo czuc kolo moich drzwi ze skrzynki z licznikami, i sie okazalo ze wycieka gaz z glownego zaworu w piwnicy i cugiem zasuwa pod moje dzrwi
Ciekawe kiedy tym sie gazownia zajmie najwazniejsze ze poszlo juz zgloszenie z protokolem
Stary 2010-06-09, 10:00   #682
NUCHISIA
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny Czytam Was regularnie, w końcu postanowiłam się przywitać
Dopiszcie mnie do listy Ania 25lat- 25.11.2010
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:02   #683
kretencja
Zakorzenienie

Witaj NUCHISIA Masz termin w moje imieniny

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 10:06   #684
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj do dupy humor

Dziewczyny z Wroclawia:
macie upatrzona szkole rodzenia?

Ja przeprowadzam sie jakos w lipcu do Wro i musze szukac mieszkania, szkoly rodzenia eh.
To tez nie przysparza mi powodow do radosci
A dlaczego taki humorek cio?
Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Czytam Was regularnie, w końcu postanowiłam się przywitać
Dopiszcie mnie do listy Ania 25lat- 25.11.2010
Witam

Stary 2010-06-09, 10:07   #685
vikicullen
Zadomowienie

Hejka Nuchisia

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:13   #686
NUCHISIA
Raczkowanie

Dzięki za miłe przyjęcie
Jutro też mam wizytę u lekarza, chciałabym poznać płeć dziecka żeby móc zacząć kupować ubranka. Chcielibyśmy z mężem córeczkę ale jak będzie chłopak to też nie będę rozpaczać.
Ja jestem na l4 od 8 tygodnia , miałam okropne nudności i wymioty i dalej mnie jeszcze trochę męczą, a to już 16 tydz skończony
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:14   #687
vikicullen
Zadomowienie

musze iść zaraz do laboratorium mocz zanieść eh ale mi sie nie chce, a wy dziewczyny co ile robicie sobie badanie moczu i krew?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:19   #688
Vcelka
Wtajemniczenie

Ja mocz robiłam dosyć często, bo miałam bakteria, a krew to raz na miesiąc, raz na dwa miesiące - teraz gin nie kazał mi na razie robić krwi bo mam bardzo dobre wyniki, a jak się za często robi to niepotrzebnie się "spuszcza" krew.

Stary 2010-06-09, 10:22   #689
Ishka
Zadomowienie

Irsin Tu nie chodzi o urażenie. Poprostu przedstawiłam sie w jej sytuacji...Bo gdybym to ja była pierwsza kótra poszła na szkołe rodzenia i miałabym opowiedziec o czym tam połozna mówiła to pewnie z checi zapamiętania wszystkiego ponad połowe bym pozapominała heh I tak dziewczyny maja racje...ile szkół rodzenia,ile położnych tyle różnych teorii i rad

Wiolkaslonko nio na avatarku w sumie moje aktualne zdjątko tylko włoski i pare centymetrów dłuższe i musze wkońcu dorwać moja koleżanke fryzjerke i coś z nimi porobic heh chce podciąć i zrobić sobie balejaz...żeby było ładnie heh bo teraz włosy w okropnym stanie
Ja też co rano musze wypróżnic nos...a z lewej dziurki zawsze zaschnieta krew...ale lekarz powiedział że przy mojej lekkiej niedokrwistości(tzn że krew bardziej rozcieńczona) to normalne i w ciąży też czesto to normalne zjawisko także sie nie martwie tym heh

Kretencja Z tą pogodą to jakaś zgroza teraz bedzie dla mnie heh Ja jestem pulchniejsza i taka pogoda daje mi w kość bardziej chyba niż osobie szczupłej...Dziś jak wychodziłam z psem to słabo mi sie zrobiło i musiałam zaraz wracac...
Aaa i życze Tobie miłego spotkania po latach super są takie spotkanka

Gimikis Mi też pogoda spać nie dała w nocy no i KOMARZYSKO kórego oczywiście musiałam zlikwidować heh Ale taki wredny że nawet moją sunie atakował w nocy
I gratulacje to pewnie perwsze ruchy maleństwa

Mamuska U nas są takie badania ale nie chodziło czasem o połówkowe? Bo właśnie na takim bada sie bardzo dokladnie dzidziolka mierzy poszczególne narządy itd Ja teraz bede mieć takie ale dopiero 22.06 to bedzie już u mnie 22 tydzień zaczęty

Beata_Batumi Myśle że przez pryskanie i nawożenie tych truskawek i przez te deszcze co były niestety ten śmierdzący odur od nich to zapach jakiegoś rodzaju pleśni...blee ja musiałąm wyrzucić ok kilograma...;/ bo mąż nie przebrał ich i włożył wszystkie razem w misce do lodówki i na drugi dzień wszystkie już śmierdziały...

M25 To czekamy po południu jeszcze raz na zdjątka :P i
Gratulacje zdrowej i dość dużej dziewczynki
Mój synek jak byłam na usg w 16t5d miał ok 11cm

Vcelka mnie też boli w nocy kręgosłup i jak wstaje z łóżka... Moj mąż juz nawet powiedział że jak tylko bedzie kaska to kupi mi ten kojec bo widze że sie męcze

79Marta Ja tak bede chodzić do przyszpitalnej tam gdzie bede rodzić. Jeste bezpłatna. Ide sie zapisać w następnym tygodniu
Ja jestem z Bytomia tzn z dzielnicy a szkoła jest w centrum

Hmm kurcze też zaczne chyba prowadzić taki pamiętnik...jeszcze mam lepszy pomysł...zostało sporo miejsca w naszym ślubnym albumie i chyba tam bede prowadzić ten pamiętnik i wklejać zdjątka
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:22   #690
kretencja
Zakorzenienie

Vikicullen, jestem w ukończonym 14 tc. Morfologię miałam dotąd dwa razy, w tym raz na własny koszt. Mocz raz, w 12 tc, na razie nie mam skierowania na kolejny (wyszedł bardzo dobry), pewnie za miesiąc na kolejnej wizycie mi da następne skierowanie. Czyli nawet rzadziej niż raz na 2 miesiące.
Ishka, dzięki Właśnie zrobiłam obiad, żeby już mieć z głowy (super łatwą i szybką zupę groszkową , jak chcecie, podam przepis ). Trochę mi cukier zaczął spadać, więc pojadłam sobie smakołyków i odpoczywam. Jak całkiem mi minie (jeszcze leciutko mi się ręce trzęsą) to się wezmę za sprzątanie.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-06-09 o 10:25
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości