Loki z foty - jak uzyskaæ taki efekt bez trwa³ej ? - Zbiorczy - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki?
.. 19 48,72%
.. 7 17,95%
.. 5 12,82%
.. 8 20,51%
G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-08-10, 15:24   #661
ewelinka92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38
GG do ewelinka92 Send a message via Skype™ to ewelinka92
Dot.: Olsenkowe w³oski

niedawno dowiedzia³am siê ¿e w pewnym stopniu olsenki uzyskuj± takie fryzurki przy u¿ywaniu suszarek z dyfuzatorami daje to efekt takich fal
ewelinka92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-13, 08:53   #662
paaati88
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 360
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^

hej. ostatnio naogl±da³am siê "Magdy M." i spodoba³a mi sie fryzura Katarzyny Bujakiewicz - ma super loki , ale niestety nie wiem jak to zrobiæ mo¿e ktora¶ z was mi doradzi... macie jakis sprawdzony i wyprobowany sposób ... a ten pomys³ z warkoczem francuskim to na moich w³osach sie nie sprawdza i w sumie to nie o takie loczki mi chodzi mam nadziejê, ¿e uda mi sie wgrac fotki... licze na was dziewuszki i czekam na odpowiedz
paaati88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-13, 11:36   #663
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 425

W magdzie m. loki robi± lokówk± [pokazywali dawno temu w jjakim¶ programie ukazuj±cym kulisy powstawania programu]
KasiaKatarzynka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-13, 11:55   #664
paaati88
Raczkowanie

aha no to ja o tym nie wiedzia³am :P i zapewne nie ogl±da³am tego programu no to mo¿e dacie mi jak±s rade, aby efekt mojej fryzury by³ podobny do tego na zdjeciu ale lokowka odpada... po 1. nie bede jej kupowaæ. a po 2. za bardzo niszczy w³osy
Stary 2006-08-16, 11:30   #665
zlamali_MI_KrEdKe
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
GG do zlamali_MI_KrEdKe

Hej Wczoraj przez przypadek trafi³am na to forum! I ca³e szczê¶cie, bo zawsze chcia³am mieæ takie loki Z Waszych sposobów zdecydowa³am siê na "¶limaczki" w³asnie mam je na g³owie. ciekawe co z tego wyjdzie. Mam nadziejê, ¿e siê uda. Pozdrawiam
zlamali_MI_KrEdKe jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-16, 18:40   #666
effulla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 392

Cytat:
Napisane przez zlamali_MI_KrEdKe
Hej Wczoraj przez przypadek trafi³am na to forum! I ca³e szczê¶cie, bo zawsze chcia³am mieæ takie loki Z Waszych sposobów zdecydowa³am siê na "¶limaczki" w³asnie mam je na g³owie. ciekawe co z tego wyjdzie. Mam nadziejê, ¿e siê uda. Pozdrawiam
Witamy ...

Napisz nam jak wysz³y Ci ¶limaczki
Stary 2006-08-17, 10:09   #667
zlamali_MI_KrEdKe
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
GG do zlamali_MI_KrEdKe

Wysz³y super!!! Pod koniec dnia wiadomo by³y ju¿ trochê "opad³e" ale jak wychodzi³am to trochê je podkrêci³am lokówk± i by³y boskie! Teraz bêdê próbowa³a kolejnych rad Pozdrawiam
zlamali_MI_KrEdKe jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-17, 10:24   #668
kaszellek
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 034
GG do kaszellek

no a ja za chwilê chwytam w³oski na termoloki póki by³y d³ugie ³adne loczki siê uk³ada³y, a teraz ciekawa jestem jaki efekt bêdzie po tym jak je obciê³am.. hihihi
kaszellek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-17, 17:20   #669
Arabesque
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

Kaszellek a masz mo¿e jakie¶ fotosy w³osów zrobionych na termolokach? Czy zwiêkszaj± Ci one objêto¶æ w³osów? Mocno zastanawiam siê nad obdarzeniem siebie takim sprzêtem, ale mam zupe³nie proste, cienkie choæ gêste, d³ugie w³osy za ³opatki, lekko zcieniowane i obawiam siê ¿e efekt u mnie bêdzie marny, po papilotach mam ³adne skrêty ale np. rzepowe wa³ki s± ju¿ na moje druty za s³abe.
Arabesque jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-17, 17:43   #670
kaszellek
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 034
GG do kaszellek

nie mam zdjêæ niestety tego jak to wychodzi³o na d³ugich w³osach, a dzisiaj niestety pora¿ka, bo akurat wpad³ kolega z wizyt± i nie wysz³y loczki..
ale wiesz, te¿ mam cienkie raczej i gêste w³osy wo dodatku one nie za bardzo chc± siê krêciæ i szybko siê prostuj±.. po termolokach wytrzymywa³y dzieñ- od rana do wieczora, z tym ¿e nie zale¿a³o mi na efekcie takich typowych loków, a raczej faluj±cych w³osków.. no irzeczywi¶cie s± puszyste, i faluj± ³adnie
kaszellek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-17, 22:00   #671
Sweet Babe
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 167

Nie wiem czy pomoge ale zawzse nie bylam przekonana co do papilotow ale ostatnio zdenerwowawana ze juz pozno wieczorkiem i trzeba isc spac a rano wlosy musialy dobrze wygladac juz w ostatecznosci na szybko na wloski zalozylam papiloty tylko mniej niz zawsze czyli chyba 5-6 i rano szok wyszly ladne sprezynki przy tym naturalne i takie leciutkie ...wklepalam tylko plyn na skret wlosa i caly dzien piekna burza lokow
I am sure of
See I
I'm your lady
Always baby
And I love you now and ever

Sweet Babe jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-18, 12:28   #672
nefre
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 250
GG do nefre

Efulla - hmm franzus jest prosty. Po prostu zaczynasz od gory warkocz i sobie dobierasz pasma wlosów Sprobuj - to naprawdê nie jest trudne
nefre jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-18, 13:41   #673
sisi_24
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=138672
tu jest link do w±tku który za³o¿ylam o sposobie na tak± fryzurê
sisi_24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-18, 18:00   #674
paaati88
Raczkowanie

hmm... a mi po slimaczakch nic nie wychodzi... tylko szopa :P w ogole to nie ma sensu ... bo jesli s± tylko dwa ¶limaczki to po jednej stronie g³owy w³osy s± zawiniete w jedn± strone a po drugiej w drug± ... i wszytskie w³osy s± zawiniete tak jak by w jeden lok... s³abo to wychodzi ... :/

Uwierz w siebie <3
Dzi¶ zrób to czego innym siê nie chce, a jutro bêdziesz mia³ to czego inni pragn±.
Stary 2006-08-18, 18:21   #675
kasia89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 741

Te¿ podoba mi siê taka fryzurka. Przebrnê³am ju¿ kiedy¶ przez ca³y w±tek i wypróbowa³am kilka sposobów Zawsze nak³adam piankê do uk³adania w³osów, pó¼niej czê¶æ zawijam na grube wa³ki, czê¶c na ma³e- a, ¿e mam wa³ków nie du¿o to reszta ¶limaczków Chodzê w nich tak ok. godzinki, suszê troszkê suszark±, pó¼niej ¶ciagam i jeszcze utrwalam lakierem Nie s± takie fajne, jak te Jessiki Alby, ale jak na taki domowy sposób mog± byæ
kasia89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-18, 18:32   #676
sisi_24
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

stosuj±c te papiloty co kupi³am w tesco ( 6 szt za 10 zeta )
uzyska³am taki efekt
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg papiloty.JPG (102,5 KB, 340 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg w³osy.JPG (21,6 KB, 563 za³adowañ)
Stary 2006-08-24, 10:04   #677
mirrow89
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 51

Cytat:
Napisane przez sisi_24
stosuj±c te papiloty co kupi³am w tesco ( 6 szt za 10 zeta )
uzyska³am taki efekt
krêci³am niedawno w³osy na te sto¿kowe wa³ki. mia³am w³osy bardziej poskrêcane ni¿ te na twoim zdjêciu. niestety do zrobienia nimi fryzurki potrzebujê czyjej¶ pomocy i troooochê czasu a tego niestety nie zawsze mam pod dostatkiem. wiem ¿e mo¿na te wa³ki nak³adaæ na suche w³osy spryskane lotionem. potem trzeba je suszyæ przez 7 minut suszark± i pozostawiæ na 10 minut ¿eby odparowa³y troszkê. wygl±daj± nawet lepiej ni¿ gdyby je nakrêcaæ na mokre. no i oszczêdzamy sporo czasu. pozdrawim
mirrow89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-24, 12:37   #678
Duusiia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 635

Cytat:
Napisane przez karolina2020
Fajnie, ze Ci wyszlo Moja siostra ma tez proste wlosy, czasami sobie zakreci i tez ³adnie wychodzi. Powiem, ze nawet jak w³osy nie sa wycieniowane to jest ³atwiej zawinac na papiloy, bo krotsze kosmyki nie uciekaja
Ja te¿ w³a¶nie próbowa³am ten sposób Karoliny
Niestety mam za duzo w³osków...i musia³am daæ wiêcej papilotów...
Ale efekt bardzo mi sie podoba
Hihi dziêki za ten patent zeby ple¶æ tak jakby do ty³u bo tak to mi sie zawsze robi³ baranek
Duusiia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-24, 12:45   #679
mirrow89
Raczkowanie

sprawdzia³am tê stronkê zawieraj±c± instrukcje jak robiæ francuza. ale w ¿yciu nie przypuszcza³am ¿e mo¿na tyle ró¿nych ciekawych i oryginalnych rzeczy wykombinowaæ ze splotu w³osów !!!!! genialne!!! brawo dla ludzi za pomys³owo¶æ i dziêki za to ¿e podzielili siê ta sztuk± z internautami
Stary 2006-08-24, 12:46   #680
mirrow89
Raczkowanie

sprawdzia³am tê stronkê zawieraj±c± instrukcje jak robiæ francuza. ale w ¿yciu nie przypuszcza³am ¿e mo¿na tyle ró¿nych ciekawych i oryginalnych rzeczy wykombinowaæ ze splotu w³osów !!!!! genialne!!! brawo dla ludzi za pomys³owo¶æ i dziêki za to ¿e podzielili siê ta sztuk± z internautami
nadal jestem pod wra¿eniem
Stary 2006-08-27, 09:23   #681
cherry003
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

próbowa³am parê sposobów z waszego forum To z 4 warkoczami.....z 2 francuzami....lokówk±...i na ¶limaczki. I musze powiedziec ¿e na ¶limaczki wychodzi najlepiej....chociaz francuzy tez nie sa z³e...

Czasem tylko to jest g³upie ze np. z lewej strony mam mniej pokrecone niz po prawej bo ¶limaczek sie rozwali³ jak spa³am....I kupi³am brylantynê i teraz jak rozpuszcze ¶limaczki to przeczesuje je palcami i nabieram troszeczke brylantyny....doslownie tyle co pasty na szczoteczke....i rozsmarowywuje na rekach....i zeby ta brylantyna nie byla taka gesta daje na reke troche wody....i takimi umazianymi rekami prostuje pokrêcone pasma... przez pierwsze 5min s± mokre i nie wygladaja ciakawie....ale kiedy wyschn± -jest bomba......jak mary-kate polecam
cherry003 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-27, 21:32   #682
_Sarenka_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 008
Talking Dot.: Olsenkowe w³oski

bry No ja pisze po raz pierwszy ...
Moje wlosy s± cienkie i sie pusz±... Ani proste, ani krêcone! wiêc po myciu od nasady do ucha s± prosciotkie a konce sie glupio krêc±.. Kiedys probowalam tak jak maja olsenki, to plet³am warkocze grube, pryska³am wod± zeby byly wilgotne i tak az wyschna... Ale juz nie pamietam efektu
_Sarenka_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-29, 00:25   #683
krasnianka83
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30

Ja nawijam w³osy na zewnêtrzn± stronê lokówki a potem przekrêcam lokówke do pionu trzeba tylko uwazac na palce bo koñcówki w³osów nie s± jak przy standardowym lokowaniu przytrzymywane przez lokówkê tylko trzeba je samemu przytrzymac
krasnianka83 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-29, 10:14   #684
Placebo Rain
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

JA niestety mam burze losiów na glowie i nie uzyskuje takiego efektu chyba ze wyprostowa³a bym je a potem cudowa³a ale i tak by sie mocniej skrecily;/
KOCHANE MOJE WI¯ANKI PRAGNÊ POKAZAÆ MOJEMU T¯, ¯E MIMO, I¯ UWA¯AM WALENTYNKI ZA KOMERCYJNE ¦WIÊTO( BO KOCHAM GO CODZIENNIE) CHCIA£ABYM WYGRAÆ DLA NIEGO WALENTYNKE.(PlakatWMoimMi e¶cie) zag³osujciêh ttp://**********.pl/vE4A1F , nie musicie siê logowaæ. DZIÊKUJÊ!!!
Placebo Rain jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-29, 15:24   #685
_Sarenka_
Zadomowienie

oto kilka fotek w³osków :

http://cache.defamer.com/topic/olsen-blow-ad-thumb.jpg
http://www.funmunch.com/celebrities/...en_twins_2.jpg
http://www.olsen-twins.z3.com/slt72.jpg

Olsenki raz maj± takie w³a¶nie fale, a raz idealnie g³adkie w³osy.
Ale jak sie to robi?
Myslê, ze robi sie grubego francuza, spryskuje wod±, a¿ wyschnie i jak wyschnie spryskaæ lakierem i dopiero delikatnie rozpl±taæ...
Nie wiem nie próbowa³am
Ale my¶le ze to tej fryzurki trzeba mieæ d³ugie w³osy :/
Stary 2006-08-29, 15:54   #686
Joasia:)
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 413

a mnie z kolei podoba sie taka fryzura
http://www.angelfire.com/stars4/mkapics9/sweet16/24.jpg
nie mam jednak pojecia jak ja zrobic przypuszczam ze te falki sa zrobione potrójna falownica ale moze ktos wie jak cos takiego wyczarowac? pozdrawiam
Joasia:) jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-29, 16:12   #687
Placebo Rain
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

Cytat:
Napisane przez Joasia:)
a mnie z kolei podoba sie taka fryzura
http://www.angelfire.com/stars4/mkapics9/sweet16/24.jpg
nie mam jednak pojecia jak ja zrobic przypuszczam ze te falki sa zrobione potrójna falownica ale moze ktos wie jak cos takiego wyczarowac? pozdrawiam
nie wiem dlaczego, ale jak otwieram link, to nie pokazuje mi sie zdjecie tej fryzurki tylko napis w lewym górnym rogu
KOCHANE MOJE WI¯ANKI PRAGNÊ POKAZAÆ MOJEMU T¯, ¯E MIMO, I¯ UWA¯AM WALENTYNKI ZA KOMERCYJNE ¦WIÊTO( BO KOCHAM GO CODZIENNIE) CHCIA£ABYM WYGRAÆ DLA NIEGO WALENTYNKE.(PlakatWMoimMi e¶cie) zag³osujciêh ttp://**********.pl/vE4A1F , nie musicie siê logowaæ. DZIÊKUJÊ!!!
Placebo Rain jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-29, 16:20   #688
Joasia:)
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 413

hmm mi sie otwiera ale podam cala strone bedzie lepiej
http://blog.lide.cz/christy.koutys/slt2/
to jest pierwsze zdjecie nie wiem czy mary-kate czy ashley ale ubrana jest na czerwono tam gdzie ten napis fotky bede wdzieczna za jakas odp. czytalam ze moze jakby z prostownica tak pokombinowac ale sama nie wiem wiec jesli ktos moze pomoc to napeawde wielkie dzieki
Joasia:) jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-29, 18:11   #689
mila17
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 355

Dziewczyny ja czyta³am w gazecie jak one robi± te fale. One po prostu u¿ywaj± suszarki z dyfuzorem. Pó¼niej wystarczy lakier i gotowe. ¯adna filozofia, za to jaki efekt Ale ja uzyskiwa³am podobna fryzurkê dziêki wgniecieniu we wlosy mocnego ¿elu. tylko, ¿e by³y troszkê sztywne Teraz bêde próbowa³a z warkoczykami, albo po prostu kupiê dyfuzor
mila17 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-29, 18:37   #690
_Sarenka_
Zadomowienie

a Co to jest ten dyfuzor? bo ja serio nie wiem
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-07-13 08:28:59

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.