|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
| Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki? | |||
| .. |
|
19 | 48,72% |
| .. |
|
7 | 17,95% |
| .. |
|
5 | 12,82% |
| .. |
|
8 | 20,51% |
| G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Olsenkowe w³oski
niedawno dowiedzia³am siê ¿e w pewnym stopniu olsenki uzyskuj± takie fryzurki przy u¿ywaniu suszarek z dyfuzatorami daje to efekt takich fal
|
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 360
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^
hej. ostatnio naogl±da³am siê "Magdy M." i spodoba³a mi sie fryzura Katarzyny Bujakiewicz - ma super loki
mo¿e ktora¶ z was mi doradzi... macie jakis sprawdzony i wyprobowany sposób ... a ten pomys³ z warkoczem francuskim to na moich w³osach sie nie sprawdza |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 425
|
W magdzie m. loki robi± lokówk± [pokazywali dawno temu w jjakim¶ programie ukazuj±cym kulisy powstawania programu]
|
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
aha
no to ja o tym nie wiedzia³am :P i zapewne nie ogl±da³am tego programu no to mo¿e dacie mi jak±s rade, aby efekt mojej fryzury by³ podobny do tego na zdjeciu ale lokowka odpada... po 1. nie bede jej kupowaæ. a po 2. za bardzo niszczy w³osy
|
|
|
|
|
#665 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Wczoraj przez przypadek trafi³am na to forum! I ca³e szczê¶cie, bo zawsze chcia³am mieæ takie loki Z Waszych sposobów zdecydowa³am siê na "¶limaczki" w³asnie mam je na g³owie. ciekawe co z tego wyjdzie. Mam nadziejê, ¿e siê uda. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 392
|
Cytat:
Napisz nam jak wysz³y Ci ¶limaczki
|
|
|
#667 |
|
Przyczajenie
|
Wysz³y super!!! Pod koniec dnia wiadomo by³y ju¿ trochê "opad³e" ale jak wychodzi³am to trochê je podkrêci³am lokówk± i by³y boskie! Teraz bêdê próbowa³a kolejnych rad
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
no a ja za chwilê chwytam w³oski na termoloki
póki by³y d³ugie ³adne loczki siê uk³ada³y, a teraz ciekawa jestem jaki efekt bêdzie po tym jak je obciê³am.. hihihi
|
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Kaszellek a masz mo¿e jakie¶ fotosy w³osów zrobionych na termolokach? Czy zwiêkszaj± Ci one objêto¶æ w³osów? Mocno zastanawiam siê nad obdarzeniem siebie takim sprzêtem, ale mam zupe³nie proste, cienkie choæ gêste, d³ugie w³osy za ³opatki, lekko zcieniowane i obawiam siê ¿e efekt u mnie bêdzie marny, po papilotach mam ³adne skrêty ale np. rzepowe wa³ki s± ju¿ na moje druty za s³abe.
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
nie mam zdjêæ niestety tego jak to wychodzi³o na d³ugich w³osach, a dzisiaj niestety pora¿ka, bo akurat wpad³ kolega z wizyt± i nie wysz³y loczki..
ale wiesz, te¿ mam cienkie raczej i gêste w³osy wo dodatku one nie za bardzo chc± siê krêciæ i szybko siê prostuj±.. po termolokach wytrzymywa³y dzieñ- od rana do wieczora, z tym ¿e nie zale¿a³o mi na efekcie takich typowych loków, a raczej faluj±cych w³osków.. no irzeczywi¶cie s± puszyste, i faluj± ³adnie
|
|
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 167
|
Nie wiem czy pomoge ale zawzse nie bylam przekonana co do papilotow ale ostatnio zdenerwowawana ze juz pozno wieczorkiem i trzeba isc spac a rano wlosy musialy dobrze wygladac juz w ostatecznosci na szybko na wloski zalozylam papiloty tylko mniej niz zawsze czyli chyba 5-6 i rano szok wyszly ladne sprezynki przy tym naturalne i takie leciutkie ...wklepalam tylko plyn na skret wlosa i caly dzien piekna burza lokow
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Efulla - hmm franzus jest prosty. Po prostu zaczynasz od gory warkocz i sobie dobierasz pasma wlosów
Sprobuj - to naprawdê nie jest trudne
|
|
|
|
|
#673 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=138672
tu jest link do w±tku który za³o¿ylam o sposobie na tak± fryzurê |
|
|
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
hmm... a mi po slimaczakch nic nie wychodzi... tylko szopa :P w ogole to nie ma sensu ... bo jesli s± tylko dwa ¶limaczki to po jednej stronie g³owy w³osy s± zawiniete w jedn± strone a po drugiej w drug± ... i wszytskie w³osy s± zawiniete tak jak by w jeden lok... s³abo to wychodzi ... :/
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 741
|
Te¿ podoba mi siê taka fryzurka. Przebrnê³am ju¿ kiedy¶ przez ca³y w±tek i wypróbowa³am kilka sposobów
Zawsze nak³adam piankê do uk³adania w³osów, pó¼niej czê¶æ zawijam na grube wa³ki, czê¶c na ma³e- a, ¿e mam wa³ków nie du¿o to reszta ¶limaczków Chodzê w nich tak ok. godzinki, suszê troszkê suszark±, pó¼niej ¶ciagam i jeszcze utrwalam lakierem Nie s± takie fajne, jak te Jessiki Alby, ale jak na taki domowy sposób mog± byæ
|
|
|
|
|
#676 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
stosuj±c te papiloty co kupi³am w tesco ( 6 szt za 10 zeta )
uzyska³am taki efekt
|
|
|
#677 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 51
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 635
|
Cytat:
![]() Niestety mam za duzo w³osków...i musia³am daæ wiêcej papilotów... ![]() Ale efekt bardzo mi sie podoba ![]() Hihi dziêki za ten patent zeby ple¶æ tak jakby do ty³u bo tak to mi sie zawsze robi³ baranek
|
|
|
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
sprawdzia³am tê stronkê zawieraj±c± instrukcje jak robiæ francuza. ale w ¿yciu nie przypuszcza³am ¿e mo¿na tyle ró¿nych ciekawych i oryginalnych rzeczy wykombinowaæ ze splotu w³osów !!!!! genialne!!! brawo dla ludzi za pomys³owo¶æ i dziêki za to ¿e podzielili siê ta sztuk± z internautami
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
sprawdzia³am tê stronkê zawieraj±c± instrukcje jak robiæ francuza. ale w ¿yciu nie przypuszcza³am ¿e mo¿na tyle ró¿nych ciekawych i oryginalnych rzeczy wykombinowaæ ze splotu w³osów !!!!! genialne!!! brawo dla ludzi za pomys³owo¶æ i dziêki za to ¿e podzielili siê ta sztuk± z internautami
![]() ![]() ![]() ![]() nadal jestem pod wra¿eniem |
|
|
|
|
#681 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
próbowa³am parê sposobów z waszego forum
To z 4 warkoczami.....z 2 francuzami....lokówk±...i na ¶limaczki. I musze powiedziec ¿e na ¶limaczki wychodzi najlepiej....chociaz francuzy tez nie sa z³e...Czasem tylko to jest g³upie ze np. z lewej strony mam mniej pokrecone niz po prawej bo ¶limaczek sie rozwali³ jak spa³am....I kupi³am brylantynê i teraz jak rozpuszcze ¶limaczki to przeczesuje je palcami i nabieram troszeczke brylantyny....doslownie tyle co pasty na szczoteczke....i rozsmarowywuje na rekach....i zeby ta brylantyna nie byla taka gesta daje na reke troche wody....i takimi umazianymi rekami prostuje pokrêcone pasma... przez pierwsze 5min s± mokre i nie wygladaja ciakawie....ale kiedy wyschn± -jest bomba......jak mary-kate polecam
|
|
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 008
|
bry
No ja pisze po raz pierwszy ...Moje wlosy s± cienkie i sie pusz±... Ani proste, ani krêcone! wiêc po myciu od nasady do ucha s± prosciotkie a konce sie glupio krêc±.. Kiedys probowalam tak jak maja olsenki, to plet³am warkocze grube, pryska³am wod± zeby byly wilgotne i tak az wyschna... Ale juz nie pamietam efektu
|
|
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 30
|
Ja nawijam w³osy na zewnêtrzn± stronê lokówki a potem przekrêcam lokówke do pionu trzeba tylko uwazac na palce bo koñcówki w³osów nie s± jak przy standardowym lokowaniu przytrzymywane przez lokówkê tylko trzeba je samemu przytrzymac
|
|
|
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
JA niestety mam burze losiów na glowie
i nie uzyskuje takiego efektu
NIE SPRZEDAJE I NIE REKLAMUJÊ KOCHANE MOJE WI¯ANKI PRAGNÊ POKAZAÆ MOJEMU T¯, ¯E MIMO, I¯ UWA¯AM WALENTYNKI ZA KOMERCYJNE ¦WIÊTO( BO KOCHAM GO CODZIENNIE) CHCIA£ABYM WYGRAÆ DLA NIEGO WALENTYNKE.(PlakatWMoimMi e¶cie) zag³osujciêh ttp://**********.pl/vE4A1F , nie musicie siê logowaæ. DZIÊKUJÊ!!! |
|
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
oto kilka fotek w³osków :
http://cache.defamer.com/topic/olsen-blow-ad-thumb.jpg http://www.funmunch.com/celebrities/...en_twins_2.jpg http://www.olsen-twins.z3.com/slt72.jpg Olsenki raz maj± takie w³a¶nie fale, a raz idealnie g³adkie w³osy. Ale jak sie to robi? Myslê, ze robi sie grubego francuza, spryskuje wod±, a¿ wyschnie i jak wyschnie spryskaæ lakierem i dopiero delikatnie rozpl±taæ... Nie wiem nie próbowa³am ![]() Ale my¶le ze to tej fryzurki trzeba mieæ d³ugie w³osy :/ |
|
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 413
|
a mnie z kolei podoba sie taka fryzura
http://www.angelfire.com/stars4/mkapics9/sweet16/24.jpg nie mam jednak pojecia jak ja zrobic przypuszczam ze te falki sa zrobione potrójna falownica ale moze ktos wie jak cos takiego wyczarowac? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Cytat:
tylko napis w lewym górnym rogu
NIE SPRZEDAJE I NIE REKLAMUJÊ KOCHANE MOJE WI¯ANKI PRAGNÊ POKAZAÆ MOJEMU T¯, ¯E MIMO, I¯ UWA¯AM WALENTYNKI ZA KOMERCYJNE ¦WIÊTO( BO KOCHAM GO CODZIENNIE) CHCIA£ABYM WYGRAÆ DLA NIEGO WALENTYNKE.(PlakatWMoimMi e¶cie) zag³osujciêh ttp://**********.pl/vE4A1F , nie musicie siê logowaæ. DZIÊKUJÊ!!! |
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 413
|
hmm mi sie otwiera ale podam cala strone bedzie lepiej
![]() http://blog.lide.cz/christy.koutys/slt2/ to jest pierwsze zdjecie nie wiem czy mary-kate czy ashley ale ubrana jest na czerwono tam gdzie ten napis fotky bede wdzieczna za jakas odp. czytalam ze moze jakby z prostownica tak pokombinowac ale sama nie wiem wiec jesli ktos moze pomoc to napeawde wielkie dzieki
|
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 355
|
Dziewczyny ja czyta³am w gazecie jak one robi± te fale. One po prostu u¿ywaj± suszarki z dyfuzorem. Pó¼niej wystarczy lakier i gotowe. ¯adna filozofia, za to jaki efekt
Ale ja uzyskiwa³am podobna fryzurkê dziêki wgniecieniu we wlosy mocnego ¿elu. tylko, ¿e by³y troszkê sztywne Teraz bêde próbowa³a z warkoczykami, albo po prostu kupiê dyfuzor
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
a Co to jest ten dyfuzor?
bo ja serio nie wiem
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

mo¿e ktora¶ z was mi doradzi... macie jakis sprawdzony i wyprobowany sposób ...
a ten pomys³ z warkoczem francuskim to na moich w³osach sie nie sprawdza
Z Waszych sposobów zdecydowa³am siê na "¶limaczki" w³asnie mam je na g³owie. ciekawe co z tego wyjdzie.

Sylwunia

tylko napis w lewym górnym rogu
bo ja serio nie wiem