|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Z brązu na blond - wątek zbiorczy
Hej dziewczyny i chłopaki!!!
Mam nadzieję, że mi doradzicie ![]() 100_0023.jpg Włosy potraktowałam na razie 1 raz rozjaśniaczem a chcę mieć jasny blond, na razie są żółte-bardzo lekko marchewkowe ![]() Załącznik 4027738 100_0304.jpg Niestety zabrakło mi ciut rozjaśniacza i dzisiaj robię jeszcze to co jest ciemne, nasady włosów- lekko prześwitują ![]() Moje pytanie jest takie: czy lepiej jeszcze raz rozjaśnić całe czego raczej nie chcę robić czy farba powinna mi juz złapać te włosy?? I kiedy mogą stać się zielone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acha, włosy po rozjaśnieniu są w bardzo dobrym stanie, co prawda też po ogromnej ilości maski ![]() ![]()
Edytowane przez kasiulkasp Czas edycji: 2011-07-05 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
OOO!! Nareszcie ktoś, kto wie o tych czarnych Gliss Kurah
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#663 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=kasiulkasp;27546717]Hej dziewczyny i chłopaki!!!
Mam nadzieję, że mi doradzicie ![]() Załącznik 4027726 Załącznik 4027756 Włosy potraktowałam na razie 1 raz rozjaśniaczem a chcę mieć jasny blond, na razie są żółte-bardzo lekko marchewkowe ![]() Załącznik 4027738 Załącznik 4027739 Niestety zabrakło mi ciut rozjaśniacza i dzisiaj robię jeszcze to co jest ciemne, nasady włosów- lekko prześwitują ![]() Moje pytanie jest takie: czy lepiej jeszcze raz rozjaśnić całe czego raczej nie chcę robić czy farba powinna mi juz złapać te włosy?? I kiedy mogą stać się zielone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acha, włosy po rozjaśnieniu są w bardzo dobrym stanie, co prawda też po ogromnej ilości maski ![]() ![]() Jeśli chcesz zejść do jasnego blondu to polecam Ci farby z palette rozjaśniające typu e20 superjasny blond ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Przyczajenie
|
Osobiście probowałam farbe delii ksiezycowy blond ale na jasniejsze wlosy od twoich, raczej nie załapały, byłe ziemniejsze jeśli o odcień chodzi, nic poza tym, ani super jasne, ani nic. Może zła farba, ale to moje doświadczenie
![]() Gliss kur sprawia że włosy są miekkie i takie lejące przy spłukiwaniu, łatwo sie rozczesuja, po wyschnieciu (nie suszę włosów) miałam sprężyste loczki, lśniące i bardziej miękkie niż po innych odżywkach (zazwyczaj lekko sianowate). A nałożyłam go tylko na 3 minutki. Zaraz idę się relaksować w wannie więc będę miała odżywkę na włosach dłużej, mogę napisać jaki efekt, ale dopiero jutro wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;27555073]
Jeśli chcesz zejść do jasnego blondu to polecam Ci farby z palette rozjaśniające typu e20 superjasny blond ![]() ![]() Dzięki, własnie w sklepie zdecydowałam się jednak na Palette bo nie było tego Garniera, a widziałam na blogu blond bunny jak ładnie zmienił kolorek włosów i mam nadzieję, że wyjdzie fajnie, wzięłam a10 ultrapopielaty blond ![]()
Edytowane przez kasiulkasp Czas edycji: 2011-06-16 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Raczkowanie
|
Czekam
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
Jak będzie się czym chwalić to nie ma sprawy
![]()
![]() |
#669 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Przyczajenie
|
gliss kur jak mowiłam, włosy lśniące i mniej suche niż były, delikatne przy spłukiwaniu. Całkiem dobra jest ta odżywka. Odrosty chwilę temu rozjaśniałam Palette Deluxe UIL, potem pokażę efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Przyczajenie
|
Dzieczyny mam pytanko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dodaję zdjęcia rozjaśnionych odrostów. Włosy mokre i suche. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Przyczajenie
|
To jest link do farby: http://www.nokaut.pl/szukaj/farby-do...do-wlosow.html
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
Włoski po, to jeszcze nie taki odcień jak chciałam ale farbę trzymałam krótko bo bałam się o włosy- tyle się nasłuchałam, że na pewno mi się pokruszą rozdwoją ale wylecą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 100_0400.jpg 100_0440.jpg
Edytowane przez kasiulkasp Czas edycji: 2011-06-19 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Przyczajenie
|
Witam po raz kolejny.
![]() Mam pytanie: czy jeżeli pofarbuję włosy mniej więcej tego koloru: http://www.zeberka.pl/img/cam/pon0.JPG (kolor mam naturalny) farbą Garnier color naturals nr 7 -blond. http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-28217-big.jpg to czy jest szansa, że mi się ładnie rozjaśnią, chociażby o 3 tony? Najważniejsze, żeby nie wyszły żółte, czy rude. Czekam na odpowiedź i już daję Wam spokój. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Przyczajenie
|
Witam po raz kolejny
![]() Ja już z ostatnim pytaniem. Mój naturalny kolor włosów jest mniej więcej taki: http://www.zeberka.pl/img/cam/pon0.JPG Planuję pofarbować je tą farbą: http://img.bazarek.pl/43770/6412/232...84b08b4194.jpg Moje pytanie: Czy nie wyjdzie mi żółty/rudy kolor? Chciałabym, by choć odrobinę się rozjaśniły, ale byle by nie były żółte! Błagam o odpowiedź. ![]() POZDRAWIAM. Edytowane przez aleksandy Czas edycji: 2011-06-19 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Przyczajenie
|
Generalnie to farbowanie włosów farbą trwałą, a nie rozjaśniaczem nie zrobi rudych włosów raczej...
![]() rozjaśniacz (rozjaśnia kolor wstępny o kilka tonów np. brąz przez rudości do blondu) =/= farba (która maskuje aktualny kolor np. blond ciemnym np. brązem). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Przyczajenie
|
Przejście z brązowego na blond
Witam wszystkich.
Piszę tutaj w imieniu mojej dziewczyny ;p Zastanawiamy się od dłuższego czasu, i nie możemy znaleźć złotego środka, otóż: jak przejść najskuteczniej z koloru brąz na blond. Historia farbowań: pierwotny kolor ciemny blond -> kasztan -> intensywny ciemny rubin -> brąz (zwyczajny) Chodzi o to, żeby po farbowaniu nie wyszedł kolor żółty lub pochodny. Rozważamy opcję pierw użycia rozjaśniacza, a potem farby, lecz czy to da oczekiwany efekt? Nadmieniam że ona posiada cienkie włosy więc żadne większe eksperymenty są nie wskazane. Czasu jest mało bo z 9 na 10 lipca wyjeżdżamy więc ostatecznie decyzję musimy podjąć do wtorku. z góry dziękujemy za odpowiedzi pozdrawiamy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Piszę tutaj w imieniu mojej dziewczyny ;p Zastanawiamy się od dłuższego czasu, i nie możemy znaleźć złotego środka, otóż: jak przejść najskuteczniej z koloru brąz na blond. Historia farbowań: pierwotny kolor ciemny blond -> kasztan -> intensywny ciemny rubin -> brąz (zwyczajny) Chodzi o to, żeby po farbowaniu nie wyszedł kolor żółty lub pochodny. Rozważamy opcję pierw użycia rozjaśniacza, a potem farby, lecz czy to da oczekiwany efekt? Nadmieniam że ona posiada cienkie włosy więc żadne większe eksperymenty są nie wskazane. Czasu jest mało bo z 9 na 10 lipca wyjeżdżamy więc ostatecznie decyzję musimy podjąć do wtorku. z góry dziękujemy za odpowiedzi pozdrawiamy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
Mam włosy średni brąz, wcześniej farbowałam na ciemny brąz ale któregoś dnia wymyśliłam sobie wiśniowy i owszem początkowo wyszedł piękny ale z czasem farba zaczęła się zmywać i teraz pozostały mi miedziane prześwity. Mój naturalny kolor to blond i chciałabym do niego wrócić. Tylko boje się o moje włoski, są słabe i nie wiem czy to wytrzymają. Zastanawiam się czy zrobić tylko parę pasemek żeby je rozjaśnić czy znów pofarbować na jakiś odcień brązu ??? Poradźcie mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałabym rozjaśnić swoje włosy. Fryzjerka powiedziała mi, że najlepiej bedzie pasemkami i tak też wyczytałam w internecie. Wiadomo, że najlepiej rozjaśnić je całe, ale to byłby koszmar dla moich włosów. Pasemka chciałabym taki jasny blond, ale wydaje mi się, że je chwyci tylko rozjaśniacz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej
![]() Moje naturalne wlosy , to mniej wiecej taki ciemny blond. Niedawno farbowalem na jasny braz , dokladnie ta farba -> http://www.syoss.pl/index.php?id=146 Przy nastepnym farbowaniu , chcialbym jednak zrobic jaśniejszy kolor. Tak aby wyszedl ciemny- sredni blond. I teraz mam pytanie, czy wystarczy ze na te wlosy co teraz mam , nałożę po prostu jasniejsza farbe? Jakis ciemny , albo sredni blond? Jezeli tak to , jaka farbe polecacie? Na niektórych farbach blond, jest pokazane, że można ją położyć na jasny brąz. Myslicie, że złapie na blond? Bede wdzieczny za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Z brązu na blond.
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Najlepiej to całe włosy zdekoloryzuj, później kładź jasną farbę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny.
Obecnie mam włosy w kolorze brąz, jak na załączonym obrazku, a chciałabym osiągnąć blond też dodałam załącznik - dokładnie taki kolor. Czy jest to możliwe podczas jednego farbowania? Pozdrawiam. Proszę o odpowiedź, być może jest tu jakaś fryzjerka lub dziewczyna która miała podobny problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak bym teraz nałożył ciemny blond, to przyciemni mi włosy? Przecież farba jest jaśniejsza... A gdybym położył na to rozjaśniacz, to jaki? I co by wyszło? Pewnie jakiś rudy..? I potem można by po rozjaśnieniu położyć średni blond? Nie chciałbym tak bardzo męczyć tych moich cienkich kudłów :P ![]() Edytowane przez devil inside Czas edycji: 2011-07-15 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, po rozjasniaczu wyjdzie ci rudo zolty kolor i przygotuj sie, ze nie rowno. A jaki kolor chcesz uzyskac? jak polozysz za jasny to ci nie przykryje dobrze, poza tym i tak za jednym razem nie uzyskasz takiego blondu jakiego chcesz i bedzie mial on cieply rudawy poblask
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.