Z brązu na blond - wątek zbiorczy - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 09:40   #661
kasiulkasp
Raczkowanie

Dot.: Z brązu na blond - wątek zbiorczy

Hej dziewczyny i chłopaki!!!
Mam nadzieję, że mi doradzicie Mianowicie sprawa jest taka, że zdecydowałam się na blond z niefarbowanego prawie 8 miesięcy brązu.
100_0023.jpg
Włosy potraktowałam na razie 1 raz rozjaśniaczem a chcę mieć jasny blond, na razie są żółte-bardzo lekko marchewkowe jaśniejsze niż na 2 zdjęciu - prawie jak na 1.
Załącznik 4027738 100_0304.jpg
Niestety zabrakło mi ciut rozjaśniacza i dzisiaj robię jeszcze to co jest ciemne, nasady włosów- lekko prześwitują
Moje pytanie jest takie: czy lepiej jeszcze raz rozjaśnić całe czego raczej nie chcę robić czy farba powinna mi juz złapać te włosy?? I kiedy mogą stać się zielone? bo tego to już w ogóle nie wiem wiem, że po basenie ale na basen się nie wybieram Farbować chcę Garnierem, bo już nie raz brąz nim robiłam i byłam b. zadowolona a z tego co czytałam to Garnier 100% Color 101 http://www.opinie.senior.pl/Garnier-...iel,26357.html- ultra jasny blond popiel który chcę jest chłodny i o taki odcień mi chodzi albo Palette XXL Mroźny Blond albo Naturalsem Garniera http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_pr...0179722&back=1 chyba, że jest coś lepszego
Acha, włosy po rozjaśnieniu są w bardzo dobrym stanie, co prawda też po ogromnej ilości maski ale są mięciutkie, końcówki całe, wszystko ok

Edytowane przez kasiulkasp
Czas edycji: 2011-07-05 o 14:15
kasiulkasp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 12:41   #662
LittleCrow
Raczkowanie

GG do LittleCrow

Cytat:
Napisane przez xxSokzzuka Pokaż wiadomość
Na decyzje mam czas, bo aktualnie testuję nowy czarny gliss kur
OOO!! Nareszcie ktoś, kto wie o tych czarnych Gliss Kurah Oglądałam ostatnio w drogerii ten czarny psikach, kusi mnie keratyna w składzie, ale chciałam poczytać o tym jakieś opinie zanim kupię, a tu nic Nawet na KWC ich nie ma. Który produkt masz i jak Ci się spisuje?

Dbam o pazurki
... i zapuszczam włosy 22.01.2009 - 9cm...
... 20.02.2011 - 45cm --> 70cm

LittleCrow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 15:54   #663
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usunięte

[QUOTE=kasiulkasp;27546717]Hej dziewczyny i chłopaki!!!
Mam nadzieję, że mi doradzicie Mianowicie sprawa jest taka, że zdecydowałam się na blond z niefarbowanego prawie 8 miesięcy brązu.
Załącznik 4027726 Załącznik 4027756
Włosy potraktowałam na razie 1 raz rozjaśniaczem a chcę mieć jasny blond, na razie są żółte-bardzo lekko marchewkowe jaśniejsze niż na 2 zdjęciu - prawie jak na 1.
Załącznik 4027738 Załącznik 4027739
Niestety zabrakło mi ciut rozjaśniacza i dzisiaj robię jeszcze to co jest ciemne, nasady włosów- lekko prześwitują
Moje pytanie jest takie: czy lepiej jeszcze raz rozjaśnić całe czego raczej nie chcę robić czy farba powinna mi juz złapać te włosy?? I kiedy mogą stać się zielone? bo tego to już w ogóle nie wiem wiem, że po basenie ale na basen się nie wybieram Farbować chcę Garnierem, bo już nie raz brąz nim robiłam i byłam b. zadowolona a z tego co czytałam to Garnier 100% Color 101 http://www.opinie.senior.pl/Garnier-...iel,26357.html- ultra jasny blond popiel który chcę jest chłodny i o taki odcień mi chodzi albo Palette XXL Mroźny Blond albo Naturalsem Garniera http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcode=OUR _PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^C OLOR_NATURALS^COLOR_NATUR ALS_DISCOVER&prdcode=P520 01&varcode=3600540179722& back=1 chyba, że jest coś lepszego
Acha, włosy po rozjaśnieniu są w bardzo dobrym stanie, co prawda też po ogromnej ilości maski ale są mięciutkie, końcówki całe, wszystko ok[/QUOTE

Jeśli chcesz zejść do jasnego blondu to polecam Ci farby z palette rozjaśniające typu e20 superjasny blond Mówiłaś że chcesz je jeszcze jaśniejsze to radzę kupić rozjaśniającą farbę, ale te specyfiki o które pytałaś sądzę, że "wzięłyby" Ci Twój kolor
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 20:39   #664
xxSokzzuka
Przyczajenie

Osobiście probowałam farbe delii ksiezycowy blond ale na jasniejsze wlosy od twoich, raczej nie załapały, byłe ziemniejsze jeśli o odcień chodzi, nic poza tym, ani super jasne, ani nic. Może zła farba, ale to moje doświadczenie
Gliss kur sprawia że włosy są miekkie i takie lejące przy spłukiwaniu, łatwo sie rozczesuja, po wyschnieciu (nie suszę włosów) miałam sprężyste loczki, lśniące i bardziej miękkie niż po innych odżywkach (zazwyczaj lekko sianowate). A nałożyłam go tylko na 3 minutki. Zaraz idę się relaksować w wannie więc będę miała odżywkę na włosach dłużej, mogę napisać jaki efekt, ale dopiero jutro wieczorem
xxSokzzuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 21:19   #665
kasiulkasp
Raczkowanie

[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;27555073]
Jeśli chcesz zejść do jasnego blondu to polecam Ci farby z palette rozjaśniające typu e20 superjasny blond Mówiłaś że chcesz je jeszcze jaśniejsze to radzę kupić rozjaśniającą farbę, ale te specyfiki o które pytałaś sądzę, że "wzięłyby" Ci Twój kolor[/QUOTE]

Dzięki, własnie w sklepie zdecydowałam się jednak na Palette bo nie było tego Garniera, a widziałam na blogu blond bunny jak ładnie zmienił kolorek włosów i mam nadzieję, że wyjdzie fajnie, wzięłam a10 ultrapopielaty blond

Czas edycji: 2011-06-16 o 21:21
Stary 2011-06-17, 09:45   #666
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiulkasp Pokaż wiadomość
Dzięki, własnie w sklepie zdecydowałam się jednak na Palette bo nie było tego Garniera, a widziałam na blogu blond bunny jak ładnie zmienił kolorek włosów i mam nadzieję, że wyjdzie fajnie, wzięłam a10 ultrapopielaty blond
Sądzę, że weźmie;]
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 14:49   #667
LittleCrow
Raczkowanie

GG do LittleCrow

Cytat:
Napisane przez xxSokzzuka Pokaż wiadomość
mogę napisać jaki efekt, ale dopiero jutro wieczorem
Czekam Ja wyposażyłam się w maskę i psikacz Joanna Jedwab, narazie jestem zadowolona, ale zobaczę jak sobie ten zestaw poradzi na dłuższą metę.

Cytat:
Napisane przez kasiulkasp Pokaż wiadomość
Koniecznie wklej zdjęcie jak już będziesz "po"

Dbam o pazurki
... i zapuszczam włosy 22.01.2009 - 9cm...
... 20.02.2011 - 45cm --> 70cm

LittleCrow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-17, 15:43   #668
kasiulkasp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LittleCrow Pokaż wiadomość
Koniecznie wklej zdjęcie jak już będziesz "po"
Jak będzie się czym chwalić to nie ma sprawy

Stary 2011-06-18, 13:57   #669
KatePe
Przyczajenie

Hej mam maly problem, mianowicie.... mialam brazowo wisniowe wlosy po wizycie u fryzjerki z zoltymi blond pasemkami wygladam strasznie! A najgorsze ze farba przez 2tygondnie sie nie splukala!? Wiec polozylam 9 jasny blond garniera chcialam je troche rozjasnic ale nie zeby wyszly blond, generanie tuz po farbowaniu nie zauwazylam zadnej roznicy jednak po kilkunastu dniach zobaczylam ze maja jasny braz z jakims rudawym odcieniem, potem polozylam 73 zloty blond garnier nutrisse, niestety mialam odrosty ktore zrobily sie rude a calosc jeszcze bardziej zrudziala..... kolor caly czas mi sie splukuje ale czekam az sie splucze do konca poniewaz bo glebszych rozwazaniach postanowliam ze chce byc blondynka i kupilam 111 superjasny popielaty blond (tez oczywiscie garniera) i tak sie zastanawaim co mi na tej glowie wyjdzieXD i kiedy mam farbowac!? jak bd miala odrosty to po farbie bd rude a reszta blond jakas
KatePe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-18, 14:57   #670
xxSokzzuka
Przyczajenie

gliss kur jak mowiłam, włosy lśniące i mniej suche niż były, delikatne przy spłukiwaniu. Całkiem dobra jest ta odżywka. Odrosty chwilę temu rozjaśniałam Palette Deluxe UIL, potem pokażę efekt.
Stary 2011-06-18, 16:18   #671
lolka34
Przyczajenie

Dzieczyny mam pytanko Mam włosy w kolorze jasnego brązu i chce uzyskać taki ciemny średni blond. Kupiłam farbę garniera jasny beżowy blond bo pomyślałam że lkepiej rozjaśni mi włosy i mam zamiar jeszcze później kiedy będą już rozjaśnione zafarbować na taki kolorek jaki sobie wymarzyłam. Myślicie że da rade czy wyjdą mi po tej farbce ,,śliczne" marchewkowe włoski ? Pozdrawiam
lolka34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 19:59   #672
xxSokzzuka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lolka34 Pokaż wiadomość
Dzieczyny mam pytanko Mam włosy w kolorze jasnego brązu i chce uzyskać taki ciemny średni blond. Kupiłam farbę garniera jasny beżowy blond bo pomyślałam że lkepiej rozjaśni mi włosy i mam zamiar jeszcze później kiedy będą już rozjaśnione zafarbować na taki kolorek jaki sobie wymarzyłam. Myślicie że da rade czy wyjdą mi po tej farbce ,,śliczne" marchewkowe włoski ? Pozdrawiam
Myślę, że dobrze by było jakbyś podała link do farby zdjęcie opakowania, jej numer albo chociaż o ile tonów rozjaśnia..jeśli w ogóle rozjasnia, nie próbowałam osobiście kłaść jasnej farby na włosy ciemniejsze niż kolor który chce uzyskać.. da się tak w ogóle?

Dodaję zdjęcia rozjaśnionych odrostów. Włosy mokre i suche.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _6183007.jpg (34,8 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _6183008.jpg (35,1 KB, 125 załadowań)
Stary 2011-06-18, 23:05   #673
lolka34
Przyczajenie

To jest link do farby: http://www.nokaut.pl/szukaj/farby-do...do-wlosow.html
lolka34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 11:10   #674
kasiulkasp
Raczkowanie

Włoski po, to jeszcze nie taki odcień jak chciałam ale farbę trzymałam krótko bo bałam się o włosy- tyle się nasłuchałam, że na pewno mi się pokruszą rozdwoją ale wylecą, w sumie mogłam potrzymac dłużej, ale efekt jest dla mnie zadowalający, chociaż się mogę pokazać na ulicy Będą jeszcze raz na pewno farbowane ale na razie dam im odsapnąć, chociaż są w świetnym stanie i to mnie najbardziej dziwi, mam włosy najbardziej miękkie w domu, bardziej niż moje 2 siostry, które nie farbują w ogóle włosków i nie są rozdowjone a o to bardzo się bałam i chyba jakiś czas zostnę blondynką Sorry za niedyskretny retusz, ale w dole pojawił się mój syn na żywo odcień jest bardziej naturalny.
100_0400.jpg 100_0440.jpg

Czas edycji: 2011-06-19 o 11:11
Stary 2011-06-19, 12:23   #675
aleksandy
Przyczajenie

Witam po raz kolejny. Ciągle borykam się z problemem odpowiedniego rozjaśnienia włosów.
Mam pytanie: czy jeżeli pofarbuję włosy mniej więcej tego koloru: http://www.zeberka.pl/img/cam/pon0.JPG (kolor mam naturalny) farbą Garnier color naturals nr 7 -blond. http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-28217-big.jpg
to czy jest szansa, że mi się ładnie rozjaśnią, chociażby o 3 tony? Najważniejsze, żeby nie wyszły żółte, czy rude.
Czekam na odpowiedź i już daję Wam spokój.
aleksandy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-19, 17:33   #676
aleksandy
Przyczajenie

Witam po raz kolejny
Ja już z ostatnim pytaniem.
Mój naturalny kolor włosów jest mniej więcej taki: http://www.zeberka.pl/img/cam/pon0.JPG
Planuję pofarbować je tą farbą: http://img.bazarek.pl/43770/6412/232...84b08b4194.jpg
Moje pytanie: Czy nie wyjdzie mi żółty/rudy kolor? Chciałabym, by choć odrobinę się rozjaśniły, ale byle by nie były żółte!
Błagam o odpowiedź.
POZDRAWIAM.

Edytowane przez aleksandy
Czas edycji: 2011-06-19 o 17:34
Stary 2011-06-19, 21:31   #677
xxSokzzuka
Przyczajenie

Generalnie to farbowanie włosów farbą trwałą, a nie rozjaśniaczem nie zrobi rudych włosów raczej...
rozjaśniacz (rozjaśnia kolor wstępny o kilka tonów np. brąz przez rudości do blondu) =/= farba (która maskuje aktualny kolor np. blond ciemnym np. brązem).
Stary 2011-06-20, 15:39   #678
aleksandy
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź
Stary 2011-07-01, 19:27   #679
ch00dy
Przyczajenie

Przejście z brązowego na blond

Witam wszystkich.
Piszę tutaj w imieniu mojej dziewczyny ;p
Zastanawiamy się od dłuższego czasu, i nie możemy znaleźć złotego środka, otóż: jak przejść najskuteczniej z koloru brąz na blond.

Historia farbowań: pierwotny kolor ciemny blond -> kasztan -> intensywny ciemny rubin -> brąz (zwyczajny)

Chodzi o to, żeby po farbowaniu nie wyszedł kolor żółty lub pochodny.
Rozważamy opcję pierw użycia rozjaśniacza, a potem farby, lecz czy to da oczekiwany efekt?

Nadmieniam że ona posiada cienkie włosy więc żadne większe eksperymenty są nie wskazane. Czasu jest mało bo z 9 na 10 lipca wyjeżdżamy więc ostatecznie decyzję musimy podjąć do wtorku.

z góry dziękujemy za odpowiedzi
pozdrawiamy
ch00dy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 21:02   #680
ch00dy
Przyczajenie

Witam wszystkich.
Zastanawiamy się od dłuższego czasu, i nie możemy znaleźć złotego środka, otóż: jak przejść najskuteczniej z koloru brąz na blond.

Historia farbowań: pierwotny kolor ciemny blond -> kasztan -> intensywny ciemny rubin -> brąz (zwyczajny)

Rozważamy opcję pierw użycia rozjaśniacza, a potem farby, lecz czy to da oczekiwany efekt?

Nadmieniam że ona posiada cienkie włosy więc żadne większe eksperymenty są nie wskazane. Czasu jest mało bo z 9 na 10 lipca wyjeżdżamy więc ostatecznie decyzję musimy podjąć do wtorku.

pozdrawiamy
ch00dy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 19:11   #681
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ch00dy Pokaż wiadomość
Witam wszystkich.

pozdrawiamy
Możecie najpierw nałożyć jakiś rozjaśniacz np z Joanny(ja taki używam), A gdy wyjdzie Wam lekko żółty, taki, z którego nie będziecie zadowoleni, możecie kupić farbę rozjaśniającą palette np e20 Ja taką używam i jest świetna, włosy po niej są bardzo jasne prawie białe, nie niszczy mocno i włosy po niej mięciutkie
Stary 2011-07-04, 10:33   #682
Omara1000
Raczkowanie

Mam włosy średni brąz, wcześniej farbowałam na ciemny brąz ale któregoś dnia wymyśliłam sobie wiśniowy i owszem początkowo wyszedł piękny ale z czasem farba zaczęła się zmywać i teraz pozostały mi miedziane prześwity. Mój naturalny kolor to blond i chciałabym do niego wrócić. Tylko boje się o moje włoski, są słabe i nie wiem czy to wytrzymają. Zastanawiam się czy zrobić tylko parę pasemek żeby je rozjaśnić czy znów pofarbować na jakiś odcień brązu ??? Poradźcie mi
Omara1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 11:11   #683
fryz5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Omara1000 Pokaż wiadomość
Mam włosy średni brąz, wcześniej farbowałam na ciemny brąz ale któregoś dnia wymyśliłam sobie wiśniowy i owszem początkowo wyszedł piękny ale z czasem farba zaczęła się zmywać i teraz pozostały mi miedziane prześwity. Mój naturalny kolor to blond i chciałabym do niego wrócić. Tylko boje się o moje włoski, są słabe i nie wiem czy to wytrzymają. Zastanawiam się czy zrobić tylko parę pasemek żeby je rozjaśnić czy znów pofarbować na jakiś odcień brązu ??? Poradźcie mi
to zależy co w końcu chcesz mieć ;D albo całe w kolorze blond, ten naturalny, albo brąz, albo pasemka. wszytsko da się zrobić, ale z blondem to będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość, z brązem to tak czy inaczej będą Ci wychodziły rude refleksy, a pasemka, zalezy jaki kolor pasemek.
fryz5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 11:39   #684
Omara1000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fryz5 Pokaż wiadomość
to zależy co w końcu chcesz mieć ;D albo całe w kolorze blond, ten naturalny, albo brąz, albo pasemka. wszytsko da się zrobić, ale z blondem to będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość, z brązem to tak czy inaczej będą Ci wychodziły rude refleksy, a pasemka, zalezy jaki kolor pasemek.

chciałabym rozjaśnić swoje włosy. Fryzjerka powiedziała mi, że najlepiej bedzie pasemkami i tak też wyczytałam w internecie. Wiadomo, że najlepiej rozjaśnić je całe, ale to byłby koszmar dla moich włosów. Pasemka chciałabym taki jasny blond, ale wydaje mi się, że je chwyci tylko rozjaśniacz.
Omara1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 19:59   #685
devil inside
Raczkowanie

Exclamation Z brązu na blond.

Hej
Moje naturalne wlosy , to mniej wiecej taki ciemny blond. Niedawno farbowalem na jasny braz , dokladnie ta farba -> http://www.syoss.pl/index.php?id=146
Przy nastepnym farbowaniu , chcialbym jednak zrobic jaśniejszy kolor. Tak aby wyszedl ciemny- sredni blond.
I teraz mam pytanie, czy wystarczy ze na te wlosy co teraz mam , nałożę po prostu jasniejsza farbe? Jakis ciemny , albo sredni blond?
Jezeli tak to , jaka farbe polecacie?
Na niektórych farbach blond, jest pokazane, że można ją położyć na jasny brąz.
Myslicie, że złapie na blond?
Bede wdzieczny za pomoc
devil inside jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 21:22   #686
fryz5
Zakorzenienie

Dot.: Z brązu na blond.

Cytat:
Napisane przez devil inside Pokaż wiadomość
Hej
Moje naturalne wlosy , to mniej wiecej taki ciemny blond. Niedawno farbowalem na jasny braz , dokladnie ta farba -> http://www.syoss.pl/index.php?id=146
Przy nastepnym farbowaniu , chcialbym jednak zrobic jaśniejszy kolor. Tak aby wyszedl ciemny- sredni blond.
I teraz mam pytanie, czy wystarczy ze na te wlosy co teraz mam , nałożę po prostu jasniejsza farbe? Jakis ciemny , albo sredni blond?
Bede wdzieczny za pomoc
Nie. na farbach jets pokazane jak wychodzą one na włosach NIEfarbowanych, całkowicie naturalnych i każda farba tak ma. nic nie wyjdzie, a nawet przyciemni, jesli nałozysz ciemny blond. powinieneś albo rozjaśnić, albo zdekoloryzować włosy i połozyc na to jaśniejsza farbę dopiero.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Omara1000 Pokaż wiadomość
chciałabym rozjaśnić swoje włosy. Fryzjerka powiedziała mi, że najlepiej bedzie pasemkami i tak też wyczytałam w internecie. Wiadomo, że najlepiej rozjaśnić je całe, ale to byłby koszmar dla moich włosów. Pasemka chciałabym taki jasny blond, ale wydaje mi się, że je chwyci tylko rozjaśniacz.
fryzjerki to mówią różne rzeczy głównie takie zeby było im najwygodniej, bo sie boją ze coś nie wyjdzie, za pasemka wezmą i tak troche kasy, nie muszą się kolorem martwić, a wiedzą ze przyjdziesz za pewien czas zeby zrobić więcej pasemek w celu rozjaśnienia całości to im się opłaca. ale zobacz ze tak czy inaczej całe włosy potraktuje Ci rozjaśniaczem kto wie czy nie te same pasemka dwukrotnie przy kolejnym robieniu ich.

Najlepiej to całe włosy zdekoloryzuj, później kładź jasną farbę
fryz5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 18:30   #687
melinda90
Przyczajenie

Witam dziewczyny.

Obecnie mam włosy w kolorze brąz, jak na załączonym obrazku, a chciałabym osiągnąć blond też dodałam załącznik - dokładnie taki kolor.
Czy jest to możliwe podczas jednego farbowania?

Pozdrawiam.
Proszę o odpowiedź, być może jest tu jakaś fryzjerka lub dziewczyna która miała podobny problem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moj braz.jpg (21,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blond.jpg (106,9 KB, 65 załadowań)
melinda90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 13:21   #688
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
Bede wdzieczny za pomoc
rozjasniacz lub kapiel rozjasniajaca a potem farba

Cytat:
Napisane przez melinda90 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

Obecnie mam włosy w kolorze brąz, jak na załączonym obrazku, a chciałabym osiągnąć blond też dodałam załącznik - dokładnie taki kolor.
Czy jest to możliwe podczas jednego farbowania?

Pozdrawiam.
Proszę o odpowiedź, być może jest tu jakaś fryzjerka lub dziewczyna która miała podobny problem
nie
Stary 2011-07-15, 19:43   #689
devil inside
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fryz5 Pokaż wiadomość
Nie. na farbach jets pokazane jak wychodzą one na włosach NIEfarbowanych, całkowicie naturalnych i każda farba tak ma. nic nie wyjdzie, a nawet przyciemni, jesli nałozysz ciemny blond. powinieneś albo rozjaśnić, albo zdekoloryzować włosy i połozyc na to jaśniejsza farbę dopiero.[COLOR="Silver"]
Ok. Dzięki za tą odpowiedź

Jak bym teraz nałożył ciemny blond, to przyciemni mi włosy?
Przecież farba jest jaśniejsza...

A gdybym położył na to rozjaśniacz, to jaki? I co by wyszło? Pewnie jakiś rudy..?
I potem można by po rozjaśnieniu położyć średni blond?

Nie chciałbym tak bardzo męczyć tych moich cienkich kudłów :P

Edytowane przez devil inside
Czas edycji: 2011-07-15 o 19:45
devil inside jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 21:16   #690
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak bym teraz nałożył ciemny blond, to przyciemni mi włosy?
Przecież farba jest jaśniejsza...
farba ci nie rozjasni brazu, a ciemny blond i tak ma w zwyczaju wychodzic jak braz

Cytat:
A gdybym położył na to rozjaśniacz, to jaki? I co by wyszło? Pewnie jakiś rudy..?
I potem można by po rozjaśnieniu położyć średni blond?

Nie chciałbym tak bardzo męczyć tych moich cienkich kudłów :P
tak, po rozjasniaczu wyjdzie ci rudo zolty kolor i przygotuj sie, ze nie rowno. A jaki kolor chcesz uzyskac? jak polozysz za jasny to ci nie przykryje dobrze, poza tym i tak za jednym razem nie uzyskasz takiego blondu jakiego chcesz i bedzie mial on cieply rudawy poblask

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości