|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
A mnie 4!!!! Nie mogę w to uwierzyć! I nie wiem, czy bardziej się cieszę, czy denerwuję...
![]() Cytat:
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Dziewczyny widze że w tortach króluje Nina - powiedzcie mi ile wczesniej powinnam się zainteresować ciastami ??
Carolcia super relacja
|
|
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
zresztą najlepiej zadzwoń i taka bardzo miła pani ci odpowie na wszystkie pytania
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Carolcia, super relacja!!! Dzięki za szczegółowe informacje.
I cieszę się, że wsyzstko się udało i nawet pogoda nie popsuła wam humorków! A wpadki są po to, żeby było co wspominać. ![]() A możesz zdradzić co tańczyliście i do jakiej piosenki?
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Bianeczko a czy zaklepanie terminu wiąże się z jakaś zaliczką ?
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
carolcia aż się wzruszyłam... super
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
Tańczyliśmy walca wiedeńskiego do piosenki Avril Lavigne "Keep Holding On"
|
#668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lubię jak para tańczy do innych piosenek, a nie w stylu Paulla Od dziś, Seweryn Krajewski, czy Noce i Dni ![]() :brz ydal: mi to się już przejadło
|
|
|
#669 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No jutro panieński a za tydzień najważniejszy dzień w życiu Jakoś przestałam się denerwować, bo wszystko ładnie nam idzie do przodu i lista się skraca
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- absolutnie nie ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Wiecie co....moja siostra cioteczna nie przyjdzie na mój panieński bo jej mąż jej nie pozwala Jak to stwierdził "ona ma męża i jej nigdzie nie puści!" Pomijam ffakt że ostatnio był na kawalerskim...sam A ona udaje, że jest wszystko ok nie mam słów.
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=8mouse3;21845141]JA mogę Ci polecić krawcową z Puław- jeśli to nie będzie zbyt daleko...ja mam podobną figurę co Ciebie, a suknię mam już w domu.QUOTE]
8mouse3 w takim razie czekam na relacje z Twoego pieknego dnia i oczywiscie na suknie, może mi wpadnie coś z niej w oko ;-) chyba ze masz zdjęcie z przymiarek
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Tanitka, prawda jest taka, że wszędzie ci uszyją suknię. Każda panna młoda ma szytą suknię w każdym salonie, chyba że kupują sukienki, które są w sklepie, te które wszystkie panny młode przymierzają.
|
|
#673 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wszystkim za pomoc, bo ja mam też mieszane uczucia i podchodzę do tego pomysłu dość sceptycznie.
Cytat:
ten chrześniak nie jest z mojej rodziny i na liście gości którą ja stworzyłam go nie było. Ja nawet nie widziałam go na oczy... ponoć z moim tatą mają bardzo dobry kontakt. Z tego co mówił mój tata to na pewno nie odmówiłby mu i nie poczułby się urażony.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Carolcia super relacja, cieszę się, że jesteście zadowoleni Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2010-09-03 o 21:14 |
|||||
|
|
|
#674 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Któraś coś pisała o spisaniu umowy z zespołem, więc może opisze naszą przykrą sytuacje
Po zaręczynach, odrazu zarezerwowalismy zespół który od lat grał w mojej rodzine ( np. u mojego rodzenstwa) po licznych telefonach zeby spisać umowę, pan z sespołu stwierdzic, ze ma nas zapisanych i nie ma sie co spieszyc, co tydzien ma wesela wiec nie ma czasu, przyjedziemy jak będzie troche 'wolniejszy". I jaką to wiadomosc otrzymalismy tydzien temu, że on w NASZ DZIEN bedzie grał u swojej siostry, bo myslał, że sie rozmyśleliśmy. Jaka byłam wkurzona i być moze było w tym troche naszej winy, to jednak po ciagłym dzownieniu do niego uswiadamiał nas, zeby sie nie narzucać, bo jest zajęty. Na szczescie został ponad rok do ślubu i szybko znalezlismy nowy zespół. Ale dziewczynki podpisujcie ZAWSZE umowy i nie popełniajcie naszego błedu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra ano ciast to na pewno za tydzień spróbuję
a jak tam Twoje pazurki ? na panieńskim mnie jednak na 99% nie będzie... zyczę Wam udanej zabawy ![]() Dziewczyny dzięki za odpowiedzi - niedługo wybiore sie popróbowac tam ciast i najwyżej zorientuje sie jakie jest zainteresowanie moim terminem i czy ewentualnie sobie coś zaklepać ![]() co do wyrazania negatywnych opinii.. myslę, że warto być szczerym i uzewnetrzniać swoje opinie aczkolwiek robić to w delikatny i dyplomatyczny sposób zeby i wilk był syty i owca cała- żeby nikt nie mógł Nas o coś konkretnego oskarżyć ale żeby inni użytkownicy forum wiedzieli ze na cos trzeba uwazać. |
|
|
|
#677 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Tanitka;21846725]
Cytat:
Zdjęć z przymiarek nie mam, ale na pewno wrzucę foto z wesela. Mam już makijaż próbny na sobie, za 2 h mam wychodzić na miasto na panieński, potem podobno wieczorem jakieś inne wyjście TŻ też już właśnie pojechał na kawalerski.
|
|
#678 | |
|
Rozeznanie
|
carolcia88 gratulacje
i wszystkiego najlepszego jeszcze raz8mouse3 udanego imprezowania dziś ![]() Cytat:
ale dobrze że macie już inny zespół, który może być jeszcze fajniejszy niż tamten |
|
|
|
|
#679 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie też bardzo chciałabym tańczyć walca, ale jeszcze nie wiem, do jakiej piosenki.![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Baw się dobrze! Udanego i szalonego wieczorku!
|
|
#680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mouse, również życzę udanej imprezki
|
||
|
|
|
#681 |
|
Rozeznanie
|
JA już po naprawdę wspaniałym panieńskim- dziewczyny fantastycznie wszystko zorganizowały. Jutro może znajdę chwilę aby opisać co się działo.
Makijaż przetrwał cały dzień i noc i wszystkim się bardzo podobał, więc z czystym sumieniem mogę polecić panią Annę Hajduk jako makijażystkę- nie wątpię, że makijaż ślubny będzie równie fantastyczny.
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że ciasta teraz są na tapecie więc podzielę się moimi spostrzeżeniami. Z czystym sumieniem mogę polecić cukiernię Wiliams. Sami zdecydowaliśmy się na ciasta od nich. W sierpniu sprawdziliśmy je na weselu mojej siostry ciotecznej i bardzo nam smakowały. Co do tortu to ostatecznie wybraliśmy Firmowy tort Wiliams, jest to najlepszy tort jaki kiedykolwiek jadłam. Goście też byli zachwyceni. Jedyny minus jest taki, że nie można go w żaden sposób udekorować i cena jest stosunkowo wysoka. Zastanawialiśmy się też nad tortem z Niny, głównie z tego powodu, że jest dużo tańszy, nawet zamówiliśmy próbny jagodowy (taki ok 1,5 kg) ale niestety nie był zachwycający. Ale wiadomo , każdy lubi co innego.
A co do zespołów weselnych i innych usługodawców, to zgadzam się w pełni z dziewczynami i niestety z każdym trzeba spisywać umowę.
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawie tak samo ciekawe jak relacje ślubne |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
No to zaczynam- dziewczyny zadzwoniły, że mam się ubrac jak na miasto- przyszły i wręczyły mi kopertę, a tam było napisane, że następna wskazówka bedzie na barze w termach w nałęczowie
Więc my wszystkie 5 siup do autka i jedziemy do nałeczowa- tam w barze w kopercie wiadomość, że następna wskazowka bedzie w kolejnym miejscu- w hotelu w kazimierzu, no więc dalej gonimy do kazimierza. Tam dostałam atrybuty na wieczór panieński (kabaretki i szarfę z napisem "zarezerwowana na całe życie" oraz musiałam...hehe dmuchac w balonik- chyba sie domyślacie w jaki No i oczywiście jedziemy dalej- w kolejnym lokalu zarezerwowany stolik na obiadek, ale wcześniej musiałam zacerować skarpetkę. Nastepnie jedziemy do kolejnego lokalu- tam czekał na mnie deser...lodowo-bananowy, w kształcie wiadomo jakim musiałam go zjeść nie używając raczek, hehe ale było śmiesznie- na szczęście był to lokal mało uczęszczany i jakoś mi udało się zjeść bananka. Po jedzonku pędzimy do lublina, miałam 15 min na spakowanie się na miasto i na spanie nie w domku. Pojechałyśmy do koleżanki do domu, tam troche podrinkowałyśmy i poszłyśmy na miasto do lokalu, gdzie był dla nas zarezerwowany vip room. Tam oczywiście następne drinki, muzyczka, prezenty (ubranko, wałek, na romantyczną kolacyjkę zupka chińska i jeszcze parę innych). Potem musiałam zdac test ze znajomości mojego TŻ- dziewczyny wcześniej wysłały Mu pytania więc nie dało się oszukiwać :p. Potem poszłyśmy na dyskoteki, wróciłyśmy do koleżanki na zapiekanki, a ja jednak wolałam spac u siebie w domku, bo byłoby nam ciasno, więc pojechałam z jedna koleżanką do siebie. Wieczór jednym słowem był niezapomniany- naprawdę czułam się swietnie- cały czas dziewczyny pytały się co chce robic, gdzie iść bo to był "mój dzień". Zapamiętam go na 100%- a zdjęcia- uff zapewne będą niezłe...a jeszcze zapomniałam dodac, że byłyśmy fajnie ubrane- ja miałam się wyróżniać w czerwonym i w kabaretkach a wszystkie inne dziewczyny były ubrane na czarno i oczywiście też w kabaretkach
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
8mouse3 naprawdę świetny panieński, ale dziewczyny miały pomysły
|
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Podoba mi się to forum siedzę już 2 dni i czytam ;] dużo przydatnych rzeczy się dowiedziałam! Mam takie pytanko. Jak wygląda sytuacja cenowa w lokalach na ten rok i 2011 ?? Tak w granicy do 30 km od Lublina. Ja z Lublina nie jestem ale u mnie w okolicy nic ciekawego nie ma (Poniatowa). Piszcie ![]() |
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() madzia24300 witaj!
|
|
|
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
madzia24300, zależy jakie lokale Cię konkretnie interesują. Najlepiej podzwonić albo napisać maile, to wtedy się zorientujesz, bo lokale i ich standard są bardzo różne. Myślę, że między ok. 110zł (np. Katarzynka) a 180-200zł (np. Zajazd pod Kasztanami, Arkadia).
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
dowiadywałam się już w :
Hotel korona 190 zł Zajazd Piastowski Kazimierz Dolny 190zł (piękny )Gospoda w Dolinie koło Kazimierza Dolnego 135zł Pod Kogutem Poniatowa 145zł Zajazd u Dwojaków Bełżyce 110zł Biała Róża Kraśnik 120zł Karczma Nałęczowska 140zł w miesiącach od lutego do marca 0,5 na os gratis ![]() Restauracja Jaśmin Końskowola 120zł Gościniec Lubomir (koleżanka mówiła,dokładnie nie wiem) 110zł Hotel Słowik Poniatowa 130zł U Wójcika Poniatowa (pod Jarzębinami) 150zł Karczma Opolska Opole Lubelskie 130zł Hotel Dwa Księżyce Kazimierz Dolny 175zł i chyba tyle ;] szczerze to szukam tak do 130 zł, mamy na chwilę obecną ograniczony budżet niestety ;( ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Mam jeszcze pytanko Robicie wesele jednodniowe czy dwu ? My w sumie będziemy robić wesele na ok 110 osób z czego na poprawiny zostanie max 60 (reszta rodziny mieszka daleko, małe dzieci i będziemy robić w roku szkolnym). Pomyśleliśmy żeby zrobić w domu grila i oczywiście obiad, wódeczka, ciasto itd Mamy duże podwórko i w razie deszczu dałoby się ulokować gości w domu ;] W sumie mamy dom nie wykończony tzn brak mebli ale to w sumie byłoby nawet lepiej bo wynosić nie trzeba a krzesła i ławki pożyczylibyśmy z pobliskiej szkoły Co o tym myślicie i jak Wy robicie ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

lubię jak para tańczy do innych piosenek, a nie w stylu Paulla Od dziś, Seweryn Krajewski, czy Noce i Dni
musi być 60
Poza tym, na razie może nie mają u kogo grać, więc cięnie okłamała. Jest jeszcze 9 miesięcy i może kogoś znajdą a raczej nie musi się spowiadać ze swojego kalendarza
Jak to stwierdził "ona ma męża i jej nigdzie nie puści!" Pomijam ffakt że ostatnio był na kawalerskim...sam
A ona udaje, że jest wszystko ok 
Szczęśliwa Żonka
Po zaręczynach, odrazu zarezerwowalismy zespół który od lat grał w mojej rodzine ( np. u mojego rodzenstwa) po licznych telefonach zeby spisać umowę, pan z sespołu stwierdzic, ze ma nas zapisanych i nie ma sie co spieszyc, co tydzien ma wesela wiec nie ma czasu, przyjedziemy jak będzie troche 'wolniejszy". I jaką to wiadomosc otrzymalismy tydzien temu, że on w NASZ DZIEN bedzie grał u swojej siostry, bo myslał, że sie rozmyśleliśmy. Jaka byłam wkurzona i być moze było w tym troche naszej winy, to jednak po ciagłym dzownieniu do niego uswiadamiał nas, zeby sie nie narzucać, bo jest zajęty. Na szczescie został ponad rok do ślubu i szybko znalezlismy nowy zespół. Ale dziewczynki podpisujcie ZAWSZE umowy i nie popełniajcie naszego błedu.