![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część II
Dziewczyny poradzcie
![]() Kicia caly czas jest na tej samej diecie: *suche dostepne caly czas (mieszanka Royal Canin Babycat 34 + Applews Kitten bo jestesmy w trakcie przestawiania jej) *mokre raz dziennie (po 1/4 saszetki Whiskasa, ciagle ja odstawiamy) *raz dziennie kawalek kurczak lub ryby *mleko plus oczywiscie woda Od dwoch dni nie je prawie w ogole mokrego czy miesa, tylko same suche i mleko. Kupki sa takie same jakie byly, zachowuje sie normalnie. Martwic sie czy nie? ![]()
Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-11-01 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do otwartej karmy... opakowanie 370g Bozity pasowało by mi tak na 3 dni ecchhh... Myślicie, że mogłoby się coś zepsuć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
z ciekawostek, wet mi powiedzial ze jak kupujecie duze opakowanie karmy to czesc warto zamrozic zeby nie zwietrzala i zeby zadne roztocza itp sie nie dostawaly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może lepiej kupuj inne mokre, tak żeby było w mniejszej ilości albo np. jakąś część przeznacz na dokarmianie dziczków, co by się nie zmarnowało ![]() Cytat:
![]() Ważne, że je normalnie i pije. Może kup inną saszetkę, może jej się po prostu znudziło?
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No wlasnie kupilam jej saszetki (3 rozne smaki!) Applews i tez nic, powachala ale nie zainteresowana ![]()
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co myślicie o tym, żeby karmić kota tylko suchą karmą? sporo wokół mnie "kociarzy" którzy dają swoim kotom tylko suche i uważają za fanaberię i rozpieszczanie dawanie kotu mokrego... generalnie powtarzam im wtedy, żeby sami sobie jedli cały czas suchary i przytaczam argumenty z tego artykułu: http://chatul.pl/viewtopic.php?t=474, ale ciekawa jestem Waszego zdania ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-11-01 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak jej daje nowe to mieszkam ze "starym" pol na pol na pocztake. No coz, ksiezniczka sie ujawnila w kocie ![]() ![]()
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym karmić tylko suchym, wiem, że lepiej w połączeniu z mokrym, ale mokre dla alergików jest strasznie drogie i mnie nie stać. Dostają zwykłe puszki, w małych ilościach, ale powinny dostawać te specjalne, dostępne tylko u weta
![]() Kupuję im specjalne suche już, zjadają 3-4kg na miesiąc więc straszna kasa już na to idzie ![]()
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No nic, dam jej jeszcze kilka dni, zobaczymy, czy cos jej podpasuje.
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupowałam wszystkie karmy mokre dostępne w Pl i w Zooplusie, paskud nic innego nie chce ![]()
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#673 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Dwie sztuki. Oboje z alergią pokarmową.
Wg tabelki na opakowaniu karmy razem powinni zjadać 140g na dzień. Miesięcznie to daje 4,2kg, ale jedzą jeszcze mokre więc suchego wychodzi mniej.
![]() |
#676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() karma sucha jest tańsza, nie psuje się tak szybko, ściera kamień nazębny, nie śmierdzi w lodówce, ale koty jedzące suchą karmę mogą pić za mało i to podstawowy minus ![]() są stronki wrogów suchej karmy, ale jak dla mnie na tych stronkach jest za dużo emocji i za mało danych merytorycznych, żeby wierzyć we wszystko, co tam piszą |
||
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
Moje kotki jedzą suche dla sterylizowanych. Czasem - CZASEM - jako bonusa dostają mokre, które jedzą bardzo chętnie wtedy (widać wiedzą, że to bonus
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Mokra Bozita i suchy Orijen zamówione. Oby się sprawdziło
![]() Dwie noce z rzędu otwarłam drzwi do pokoju na noc. Piękną pobudkę mi Rysiek zgotował ![]() Już sama nie wiem czy zamykać go na "bezpiecznym terenie", czy otwierać pokoje w których śpimy (bo duszno) - niech się przyzwyczaja, że w nocy zabawy nie będzie. Jak to u Was wygląda? Nie przeszkadzają Wam w spaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zadomowienie
|
My kici nie wpuszczamy bo z nia to jest tak 50/50... pol czasu kladzie sie w nogach i spi, pol atakuje nos i konczyny... testowalam jak spalam na kanapie i niestety na razie balabym sie ja wpuscic na noc do sypialni.
Biega po calym mieszkaniu w nocy, tylko do sypilani ma drzwi zamkniete, na poczatku byly okropne problemy bo przychodzila i spiewala pod drzwiami od 6 rano ![]()
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
http://animalia.pl/produkt,10233,38,...&_Oatmeal.html
Czy ta karma jest dobra składowo ? Wypada gorzej niż bezzbożowy Orijen, Acana, etc. ? |
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w załączniku zdjęcia mojego drugiego kota który mieszka u rodziny na wsi i łapie myszki ![]() ja też karmię swojego kota suchym orijenem i mokrą bozitą, musi być renifer albo wołowina, innych nie zje ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Rozeznanie
|
Mój Kuba niestety coraz bardziej wariuje nad ranem..budzi mnie regularnie ok.5-6 i muszę wstawać wypuścić go na dwór...chociaż jak się wyszaleje i wieczorem i później pójdzie spać to czasem dosypia nawet do 8
![]() Dziś byliśmy na drugim szczepieniu i Kuba nieco osowiały, całe popołudnie przespał bo bolała go łapka ale już jest ok ![]() Szczepicie swoje kociaki przeciw wściekliźnie?bo zastanawiam się czy go szczepić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczepi się w łapkę? hmm... nie pamiętam jak szczepili naszego (w piątek się znów przekonam) ale wydaje mi się, że w kark
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak kot wychodzi, to szczepić na wścielkiznę. Nie co roku (psy mają obowiązek co roku, koty nie), ale zaszczepić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Bozita i Orijen się sprawdzą. I ciekawa jestem kiedy się doczekam paczki z zooplusa. Cytat:
Czyli mam się spodziewać że może się kiepsko czuć po fakcie? Cytat:
![]() Wiecie co, Rysiek chyba wkurzył się na nas dzisiaj. Pierwszy raz od dwóch tygodni został sam w domu na cały dzień. Wcześniej byłam z nim cały czas, jak wychodziłam to na krótko, a tu się niestety wolne skończyło i musiałam wrócić do pracy. Siedział sam od 8 do 16. Ja wracam dopiero przed 18, i ponoć od powrotu domowników do domu strasznie wszystkich atakował, drapał i gryzł ![]() Ech. Edytowane przez beoneself Czas edycji: 2010-11-02 o 18:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
beoneself, już 5 lat, ale jak był dzieciakiem, to dawał nam nieźle popalić
![]() Dlatego ja już nigdy nie wezmę małego kociaka, niby takie to słodkie, a naprawdę chodząca demolka i zmora spędzająca sen z powiek ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Kot może się czuć kiepsko po szczepieniu, może być lekko osowiały.
Dobrze jest poczekać w poczekalni u weta po zaszczepieniu do pół godziny, nawet wystarczy 20 minut. Czasem kot źle zareaguje, jak ma się coś zdarzyć, to zdarzy się szybko, wet wtedy pomoże od razu. Może np. pojawić się wstrząs anafilaktyczny. Wet poradzi sobie w nim w momencie, my nie zrobimy nic.
#689 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
27-go paczka zarejestrowana w filii 02-go otrzymano dane do paczki dane w systemie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.