WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja... - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-12-23, 16:28   #661
fe9d14b1b14c6c30c2da1b7a23b2cd794d1ae1dd_5dfd6082522dd
Konto usunięte

Dot.: WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja...

W tym momencie lepiej zamawiać z Women Help Women. Paczki nierejestrowane docierają bez problemu, ale nie da się ich śledzić - jest to jednak najpewniejsza opcja, bo celnicy ich nie kontrolują. Zamówiłam tabletki w czwartek wieczorem - dotarły w kolejny czwartek w ciągu dnia. W razie wątpliwości najlepiej odezwać się do dziewczyn z Aborcyjnego Dream Teamu na fb albo zadzwonić do Kobiet w Sieci.
fe9d14b1b14c6c30c2da1b7a23b2cd794d1ae1dd_5dfd6082522dd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-23, 16:37   #662
Keket
Zakorzenienie

[1=fe9d14b1b14c6c30c2da1b7 a23b2cd794d1ae1dd_5dfd608 2522dd;86278200]W tym momencie lepiej zamawiać z Women Help Women. Paczki nierejestrowane docierają bez problemu, ale nie da się ich śledzić - jest to jednak najpewniejsza opcja, bo celnicy ich nie kontrolują. Zamówiłam tabletki w czwartek wieczorem - dotarły w kolejny czwartek w ciągu dnia. W razie wątpliwości najlepiej odezwać się do dziewczyn z Aborcyjnego Dream Teamu na fb albo zadzwonić do Kobiet w Sieci.[/QUOTE]Dobrze wiedzieć w razie W.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-11, 17:39   #663
Mechatka
Przyczajenie

Dziewczyny czy któraś z Was chciałaby opisać swoje doświadczenia z WHW? Może być na priv.
Mechatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 05:44   #664
gmonika82
Przyczajenie

Zauważ że na stronie WOMEN HELP WOMEN cały czas jest używane określenie darowizna.... przelejesz kasę.... I nic mozesz nie dostać bo powiedzą że zrobiłaś darowiznę....
gmonika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 05:49   #665
gmonika82
Przyczajenie

Dla próby zamówiłam za pobraniem z xxx zobaczymy co będzie... jestem ciekawa czy przyjdzie to co kiedyś kupiłam dla kolezanki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20190304_194726.jpg (80,2 KB, 204 załadowań)

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2019-03-05 o 10:05 Powód: Link.
gmonika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-07, 15:41   #666
Keket
Zakorzenienie

Lepsza jest chyba strona Women help women. Podobno z WOW do niektórych województw przesyłki nie dochodzą, a z whw zawsze.

Stary 2019-12-17, 11:15   #667
navy_1
Przyczajenie

Cześć, czy ktoś może podzielić się swoim doświadczeniem z WHW?
Czekam na przesyłkę i powoli zaczynam się stresować...
navy_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-12-17, 13:30   #668
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navy_1 Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam ba forum, to w ciągu tygodnia powinna dojść.

Stary 2019-12-17, 13:50   #669
Sariah
Raczkowanie

Cytat:
Mojej znajomej paczka doszla po 6 dniach nawet.
Sariah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-12-17, 14:13   #670
navy_1
Przyczajenie

A czy przesłane przez nich tabletki są na pewno bezpieczne?

Otrzymałam informację od WHW, że może się zdarzyć że przyjdą bez opakowania w woreczku i nie ma do nich dołączonej ulotki.
Stary 2019-12-17, 17:37   #671
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
A czy przesłane przez nich tabletki są na pewno bezpieczne?

Otrzymałam informację od WHW, że może się zdarzyć że przyjdą bez opakowania w woreczku i nie ma do nich dołączonej ulotki.
Większość tak przychodzi. Kiedyś z ciekawości czytałam jakieś forum, gdzie wypowiadaly się dziewczyny, ale nie pamiętam nazwy. Instrukcja będzie w mailu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-12-18, 14:33   #672
navy_1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sariah Pokaż wiadomość
Mojej znajomej paczka doszla po 6 dniach nawet.
A jak koleżanka przeszła zabieg?
Stary 2019-12-20, 08:40   #673
fe9d14b1b14c6c30c2da1b7a23b2cd794d1ae1dd_5dfd6082522dd
Konto usunięte

Tabletki na pewno są bezpieczne. Przychodzą zazwyczaj dokładnie tydzień po zamówieniu.
fe9d14b1b14c6c30c2da1b7a23b2cd794d1ae1dd_5dfd6082522dd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-01-21, 19:02   #674
Maggie1310
Przyczajenie

czy mogę prosić o pilny kontakt na priv?
michalina.wasik1310@wp.pl

W najgorszej sytuacji są dziewczyny, które połasiły się na "lek na stawy"- nie będę podawała nazwy, ale chyba każdy wie, o co chodzi.
to ogromne ryzyko, i właśnie tutaj pojawia się możliwość uszkodzenia płodu, częściowego usunięcia płodu i potem kolejnych dawek lub łyżeczkowania.

Co to tych Kobiet- przez duże K, wszystkie są fantastycznymi osobami, niektóre posiadają już dzieci i stosują antykoncepcję- ale ta czasem zawodzi. Są wspaniałymi matkami, żonami, dziewczynami, studentkami, pracowniczkami.

Decyzja o usunięciu ciąży jest trudna, i nikt nie powie mi, że nie, konsultantki z WOW doskonale o tym wiedzą, i nikogo nie zmuszają do niczego.

Co do opłaty za tabletki- jeżeli kogoś na prawdę nie stać, może prosić WOW o zmniejszenie kwoty.[/QUOTE]
Maggie1310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-01-22, 07:37   #675
Maggie1310
Przyczajenie

proszę o kontakt na:

maggie1310@wp.pl
Maggie1310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-01-22, 08:08   #676
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1310 Pokaż wiadomość
czy mogę prosić o pilny kontakt na priv?

michalina.wasik1310@wp.pl

W najgorszej sytuacji są dziewczyny, które połasiły się na "lek na stawy"- nie będę podawała nazwy, ale chyba każdy wie, o co chodzi.

to ogromne ryzyko, i właśnie tutaj pojawia się możliwość uszkodzenia płodu, częściowego usunięcia płodu i potem kolejnych dawek lub łyżeczkowania.

Co to tych Kobiet- przez duże K, wszystkie są fantastycznymi osobami, niektóre posiadają już dzieci i stosują antykoncepcję- ale ta czasem zawodzi. Są wspaniałymi matkami, żonami, dziewczynami, studentkami, pracowniczkami.

Decyzja o usunięciu ciąży jest trudna, i nikt nie powie mi, że nie, konsultantki z WOW doskonale o tym wiedzą, i nikogo nie zmuszają do niczego.

Co do opłaty za tabletki- jeżeli kogoś na prawdę nie stać, może prosić WOW o zmniejszenie kwoty.
[/QUOTE]Nie, decyzja o aborcji wcale nie musi być trudna.

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-01-22, 10:38   #677
AleKosmos
Raczkowanie

tinkerver2, i to jest chyba najbardziej przerażające.
AleKosmos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-01-22, 10:39   #678
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AleKosmos Pokaż wiadomość
tinkerver2, i to jest chyba najbardziej przerażające.
Bo? Serio myślisz, że dla 100% kobiet, które robia aborcje to jest trudna decyzja?

Stary 2020-01-22, 10:47   #679
AleKosmos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Bo? Serio myślisz, że dla 100% kobiet, które robia aborcje to jest trudna decyzja?

Nie, nie myślę tak. Napisałam jedynie, że mnie to przeraża. Widziałam nawet przeuroczą kartkę pocztową z serduszkiem i napisem: "Chcę mieć z tobą aborcję".
Stary 2020-01-22, 10:54   #680
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie myślę tak. Napisałam jedynie, że mnie to przeraża. Widziałam nawet przeuroczą kartkę pocztową z serduszkiem i napisem: "Chcę mieć z tobą aborcję".
A mnie nie przeraża, i tak zrobiłabym aborcję bez mrugnięcia okiem, jedna, dwie, piec jeśli byłoby trzeba. I uważam, że o aborcji trzeba mówić głośno, bo dalej będzie tabu, dalej będzie OMG TO TAKA TRUDNA DECYZJA. A aborcja jest, była i będzie.

Stary 2020-01-22, 11:36   #681
AleKosmos
Raczkowanie

To, że coś było, jest i będzie, nie oznacza, że jest to dobre pod względem moralnym i trzeba to zalegalizować. Zabójstwa, morderstwa i dzieciobójstwo też będą. I gdyby spojrzeć na problem z typowo logicznego punktu widzenia, to tym właśnie jest aborcja - planowanym zleceniem zabójstwa własnego dziecka. Tylko media od lat tak nas urabiają, żebyśmy myśleli, że to "zabieg" na podobieństwo wyrwania zęba. Prawda jest taka, że niezależnie od tego, czy płód wygląda już jak dziecko i ma rączki, nóżki i bijące serduszko, czy też jeszcze nie, jest istotą żyjącą - przyszłym człowiekiem, któremu nie pozwalamy się narodzić i który przez nas nigdy już nie będzie żył. Możemy się zasłaniać argumentami i silić się na retorykę nie z tej ziemi, ale to fakt, którego nie zmienimy, nie przegadamy, nie zakrzyczymy.

W mojej opinii każda istota ludzka powinna mieć prawo do życia; wierzę również, że w chwili poczęcia posiada w pełni ukształtowaną duszę. Zabójstwo człowieka to straszne zło, ale zabicie bezbronnego dziecka, które umiera bez szansy na chrzest święty, jest zbrodnią tak wielką, że na matkę i każdą osobę nakłaniającą ją do aborcji nakładana jest kara ekskomuniki i grzech ten może odpuścić jedynie biskup lub oddelegowani przez niego kapłani. Niedopuszczenie do narodzenia się człowieka powołanego do życia przez Boga jest niewyobrażalnym złem.

Wiem, że czasami decyzja o aborcji jest skutkiem ogromnych dramatów, cierpienia i naprawdę trudnych wyborów. Ale zupełnie nie rozumiem, jak można podchodzić do tematu z taką lekkomyślnością i decydować się na zabójstwo własnego dziecka dla zwyczajnej, dosłownie (wręcz prymitywnie) pojmowanej wygody.

Hulaj dusza, piekła nie ma? Otóż jest. I gdyby kobiety, które dokonały aborcji, zdawały sobie sprawę z tego, co tak naprawdę zrobiły, to zapłakałyby nad sobą.
Stary 2020-01-22, 11:46   #682
NocnaWiedma
Lady in red.

Cytat:
To, że coś było, jest i będzie, nie oznacza, że jest to dobre pod względem moralnym i trzeba to zalegalizować. Zabójstwa, morderstwa i dzieciobójstwo też będą. I gdyby spojrzeć na problem z typowo logicznego punktu widzenia, to tym właśnie jest aborcja - planowanym zleceniem zabójstwa własnego dziecka. Tylko media od lat tak nas urabiają, żebyśmy myśleli, że to "zabieg" na podobieństwo wyrwania zęba. Prawda jest taka, że niezależnie od tego, czy płód wygląda już jak dziecko i ma rączki, nóżki i bijące serduszko, czy też jeszcze nie, jest istotą żyjącą - przyszłym człowiekiem, któremu nie pozwalamy się narodzić i który przez nas nigdy już nie będzie żył. Możemy się zasłaniać argumentami i silić się na retorykę nie z tej ziemi, ale to fakt, którego nie zmienimy, nie przegadamy, nie zakrzyczymy.

W mojej opinii każda istota ludzka powinna mieć prawo do życia; wierzę również, że w chwili poczęcia posiada w pełni ukształtowaną duszę. Zabójstwo człowieka to straszne zło, ale zabicie bezbronnego dziecka, które umiera bez szansy na chrzest święty, jest zbrodnią tak wielką, że na matkę i każdą osobę nakłaniającą ją do aborcji nakładana jest kara ekskomuniki i grzech ten może odpuścić jedynie biskup lub oddelegowani przez niego kapłani. Niedopuszczenie do narodzenia się człowieka powołanego do życia przez Boga jest niewyobrażalnym złem.

Wiem, że czasami decyzja o aborcji jest skutkiem ogromnych dramatów, cierpienia i naprawdę trudnych wyborów. Ale zupełnie nie rozumiem, jak można podchodzić do tematu z taką lekkomyślnością i decydować się na zabójstwo własnego dziecka dla zwyczajnej, dosłownie (wręcz prymitywnie) pojmowanej wygody.

Hulaj dusza, piekła nie ma? Otóż jest. I gdyby kobiety, które dokonały aborcji, zdawały sobie sprawę z tego, co tak naprawdę zrobiły, to zapłakałyby nad sobą.
Bla bla bla. Aborcja to nie morderstwo, zabójstwo czy jak to sobie nazwiesz. Na forum z pewnością są osoby, które taką decyzję musiały podjąć i wydaje mi się że zachowaniem minimum empatii i szacunku do innych byłoby nie straszenie ich piekłem.

Stary 2020-01-22, 12:12   #683
AleKosmos
Raczkowanie

Ja nie straszę, tylko piszę o tym, jak jest. Jeżeli u kogoś wywoła to niepokój, to być może będzie to dla niego impulsem do zainteresowania się tematem od strony duchowej.

Należy przy tym pamiętać, że oprócz piekła jest jeszcze rzeczywistość drugiej strony, a więc Bóg i Jego nieskończone miłosierdzie.
Stary 2020-01-22, 12:19   #684
NocnaWiedma
Lady in red.

Cytat:
Ja nie straszę, tylko piszę o tym, jak jest. Jeżeli u kogoś wywoła to niepokój, to być może będzie to dla niego impulsem do zainteresowania się tematem od strony duchowej.

Należy przy tym pamiętać, że oprócz piekła jest jeszcze rzeczywistość drugiej strony, a więc Bóg i Jego nieskończone miłosierdzie.
W Twoich wierzeniach jest tak, w innych inaczej. Wiara jest sferą sacrum i niespecjalnie korzysta na mieszaniu jej ze sprawami profanum i sądziłam że jest czymś raczej ze sfery intymnej, prywatnej. Wątek nie dotyczy spraw religijnych, ale na pewno są takie wątki które traktują o takich sprawach.

Stary 2020-01-22, 12:35   #685
AleKosmos
Raczkowanie

Tak jak wspomniałam, przedstawiłam jedynie fakty. Jeżeli komuś zależy na duchowości, która będzie usprawiedliwiać jego niemoralne działania, a nawet witać je z otwartymi ramionami, to na pewno takie wierzenia znajdzie lub je sobie na własne potrzeby wymyśli. Tylko że to niczego nie zmienia. Bóg był, jest i zawsze będzie ponad wszelkimi relatywizmami.

Nie zamierzam tutaj nikogo nawracać, bo jeśli ktoś dopuszcza możliwość istnienia Boga, to do myślenia dadzą mu moje poprzednie wypowiedzi. Jeśli nie, to żadne słowa jego postawy nie zmienią. On już wybrał swojego bożka i swoją świątynię.
Stary 2020-01-22, 12:52   #686
edan84
BAN stały

Cytat:

Hmmm.
Sama piszesz że wierzysz, że w momencie "poczęcia" (czymkolwiek to jest wg Ciebie, bo nie wiem czy chodzi o moment kiedy plemnik i komórka jajowa łączą się, czy może kiedy zarodek osadza się w błonie macicy?) jest już w pełni ukształtowana dusza.
Ale w nauczaniu religii katolickiej dusza jest ujmowana tylko w relacji z ciałem, jako element decydujący o samoświadomości. Czy w momencie rozpuszczenia przez akrosom powłoki komórki jajowej i po jego dostaniu się do środka ta komórka otrzymuje duszę?
Czy może fragment duszy jest w plemniku a fragment w komórce jajowej czekającej w jajowodzie? Ale to by znaczyło też ze 200 mln plemników i ich kawałków dusz się marnuje. I co miesiąc u każdej kobiety wiele kawałków dusz kończy na podpasce.

Otoz sądzę, że jesteś trollem, bo nie słyszałem by kościol mówił o podpasce pełnej samoświadomości.
Co więcej kościół unika mówienia że zygota jest samoswiadoma. Nie jest, bo ciężko mówić o ciele. A skoro nie ma ciała jako takiego, to nie ma mowy o duszy.

edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-01-22, 13:07   #687
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:

Nie jestem katoliczka.

Stary 2020-01-22, 13:07   #688
837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b
Konto usunięte

Cytat:
Tak jak wspomniałam, przedstawiłam jedynie fakty. Jeżeli komuś zależy na duchowości, która będzie usprawiedliwiać jego niemoralne działania, a nawet witać je z otwartymi ramionami, to na pewno takie wierzenia znajdzie lub je sobie na własne potrzeby wymyśli. Tylko że to niczego nie zmienia. Bóg był, jest i zawsze będzie ponad wszelkimi relatywizmami.

Nie zamierzam tutaj nikogo nawracać, bo jeśli ktoś dopuszcza możliwość istnienia Boga, to do myślenia dadzą mu moje poprzednie wypowiedzi. Jeśli nie, to żadne słowa jego postawy nie zmienią. On już wybrał swojego bożka i swoją świątynię.
A cóż to za bożka sobie niby wg Ciebie wybrał? Wyobraź też sobie, że duchowość nie przejawia się jedynie poprzez wiarę w katolickiego boga. I jak tak patrzę na to jak wygląda wiara w tym kraju, która oparta jest głównie na symbolach i ślepo powtarzanych rytuałach, a nie kryją się za nią żadne głębsze przemyślenia, to śmiem twierdzić, że życie duchowe wielu osób wyznających inne religie lub ateistów jest o wiele bardziej bogate.

Pogarda do drugiego człowieka to coś co charakteryzuje niektórych, a może nawet większość, polskich katolików i Twoja wypowiedź jest tego przykładem.
837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-01-22, 13:08   #689
AleKosmos
Raczkowanie

edan84, poproszę o źródło mówiące o tym, że według nauki KK do posiadania duszy potrzebna jest samoświadomość i w związku z tym nie otrzymujemy jej w chwili poczęcia, a dopiero w późniejszym życiu płodowym.

kreskuwka, bożkiem może być wszystko. Jeżeli odrzucam nauki Boga dla wygody i komfortu (a więc stawiam je ponad Bogiem), to siłą rzeczy to im oddaję pokłon, nie Jemu.

Nie wiem też, czy powinniśmy utożsamiać przedstawienie faktów na temat danej religii z pogardliwym traktowaniem innych. W religii katolickiej nie ma ludzi bez grzechu. Aborcja jest straszną zbrodnią, ale nie zmienia to faktu, że kobieta, która się jej dopuściła, może zostać świętą.

Edytowane przez AleKosmos
Czas edycji: 2020-01-22 o 13:16
Stary 2020-01-22, 13:12   #690
edan84
BAN stały

Cytat:
edan84, poproszę o źródło mówiące o tym, że według nauki KK do posiadania duszy potrzebna jest samoświadomość i w związku z tym nie otrzymujemy jej w chwili poczęcia, a dopiero w późniejszym życiu płodowym.
Dusza – nauczanie Magisterium Kościoła katolickiego ujmuje ją przede wszystkim w relacji z ciałem, jako ten element, który decyduje o samoświadomości osoby.

Co więcej, Sobor Watykański II tym bardziej położył na to akcent.

edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości