![]() |
#661 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Usuwanie Pieprzyków
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ciekawa jestem jak to jest z bliznami po chirurgicznym usuwaniu? Lekarz mi mówił, ale już nie pamiętam.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kiedy usunięcie pieprzyka kończy się śmiercią?
genialne postepowanie. przeciez pieprzykow nie mozna dotykać a żadnym wypadku rozdrapywac został po tym jakiś ślad??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy usunięcie pieprzyka kończy się śmiercią?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Znamiona, pieprzyki - ZBIORCZY
Witam! Z gory przepraszam i mowie,ze nie przeczytalam calego watku,ale mam pytanie może mi ktoś pomoże. Otóż w czerwcu usuwałam chirurgicznie 5 pieprzyków takich dosyć sporych o średnicy mniej więcej 4-5mm na dekoldzie i szyji, nic nie bolało nie miałam zadnych komplikacji,ale za to mam nieładne blizny teraz. Smarowałam miejsca po zabiegu i oczywiscie o ile to mozliwe unikalam slonca (na plażę zaklejałam je plasterkami itp) i w tych miejsach mniej widocznych w okolicach szyji nie mam śladu a na samym dekoldzie mam okropne blizny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Przyczajenie
|
ja kilka lat temu miałam wycinany pieprzyk ( taką myszke ale bez włosów ) przez chirurga i cały zabieg był mało przyjemny choc nie bolesny. bardzo załuje ze nie usunełam wtedy wiecej pieprzy. teraz nie mam prawie śladu i blizny prawie tez nie widac.
wczesniej dermatolog wymrozizł mi kilka takich jasnych wystakacych pieprzyków, ale wtedy nic nie wiedziałam o wycinaniu. teraz jestem zdecydowana na wyciecie 4 kolejnych i szukam miejsca gdzie. prosze poleccie mi dobrego lekarza z warszawy!!! tamte zabiegi miałam w gdansku z nfz ale od dawna juz tam nie mieszkam... ![]() wolałabym przez nfz ale z drugiej strony jezeli prywatnie jest lepiej i jakis bardzo dobry specjalista to rozłoże je na raty i usune pojedynczo. musze je usunąc bo mi przeszkadzają i chyba sie troche zmieniły ![]() szukam lekarza z w-wy. pomóżcie prosze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Przyczajenie
|
No właśnie czy ktoś w końcu może polecić w miarę niedrogiego chirurga z wawy ewentualnie z olsztyna? przeczytałam już tego tyle że ledwo widzę ale nie widziałam aby ktoś podał jakieś namiary ! oglądałam kilka stron ale ceny jakie znalazłam to 500-600 zł od sztuki czy na prawdę nie można taniej??BARDZO PROSZE O POMOC!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Wtajemniczenie
|
witam, ja mam na ramieniu znamię które wygląda jakby mi ktoś zrobił tatuaż tyle że jest to niewielka plamka, pod skórą, ma taki sino-niebieski kolor, z daleka wygląda na ciemniejszą,nie jest wypukła, szukałam o tym info w necie i jest podobna do znamienia błękitnego,mam ja od dawna ale zawsze interesowalo mnie co to może być, trochę się boję...może ktoś coś wie
![]()
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Piepszyki a szorowanie gąbką
Chciała bym sie zapytać czy jeśli ma sie dużo piepszyków to można się myć ostrą gąbką? Może głupie pytanie ale wole zapytać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
Dot.: Piepszyki a szorowanie gąbką
jezeli masz pieprzyki koniecznie pojdz do dermatologa. dowiesz sie jakiego rodzaju sa twoje malenstwa i czy nie trzeba ich wycinac. o gabce tez ci powie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Byłam u dermatolog, obejżała 2 które mnie najbardziej niepokoiły, żuciła okiem na reszte i powiedziała że wszystko jest ok. I tyle sie dowiedziałam w sumie. No ale w takim razie może do innej sie wybiore jeśli to konieczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Zadomowienie
|
to pojdz do tej samej
![]() zapytaj sie czy z takimi pieprzykami jakie masz mozesz robic ostre masaze. ja mam dwa na plecach i musze sobie dobierac staniki tak, zeby nic sie o nie nie ocieralo. moze daj jakas fotke? wtedy odezwa sie wizazanki z identycznymi i ci powiedza co dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
To ja tak głupio spytam - co się dzieje z pieprzykiem, jeśli jest narażony na ucisk i otarcia?
Chodzi o to, że jak się go uszkodzi (coś z niego zedrze np.) to wtedy może się coś zacząć dziać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
I dodaje zdjęcie mojego okropnego paznokcia u stopy z którym nie wiadomo co jego bo z badania wyszło że to nie grzyb i nie wiem co to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Przyczajenie
|
Liczne,drobne pieprzyki
Witam serdecznie!!!
Mam liczne drobne pieprzyki na twarzy i dekolcie,są to takie ala piegi tylko ciemniejsze i się powiekszają.Chciałabym się zapytać czy jest możliwość ich usunięcia przez zamrażanie?Czy są może jekieś inne sposoby?
![]() |
#675 |
Wtajemniczenie
|
sabona89 - tak, wtedy może coś się zacząć dziać z takim pieprzykiem. Każde podrażnienie, uszkodzenie, zacięcie itp. powoduje że zaczynaja się tam procesy gojenia, stan zapalny, który w takim miejscu jak pieprzyk może być groźny w skutkach - może nawet dojść do transformacji nowotworowej. Dlatego, jak słyszałam już od wielu lekarzy dermatologów, takie mocno podrażnione pieprzyki powinno usuwać się chirurgicznie, by nie dopuścić do zmian.
gsk - mam podobne pieprzyki, mój lekarz dermatolog kazał mi je dobrze obserwować i zwracać uwagę na wszelkie zmiany, szczególnie w takim jednym podobnym to Twojego pierwszego. Dlatego ja bym raczej ich nie drażniła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
Dot.: Liczne,drobne pieprzyki
Ja tez chcialabym usunac pare pieprzykow, ale ze wzgledow zdrowotnych gdyz kiedys lekarka mnie namawiala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Ok, dzięki nie będę ich drażnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Przyczajenie
|
Ponoć pieprzyki wyglądającie na niebezpieczne są refundowane.Najlepiej skonsultować się z lekarzem i dokładnie dowiedzieć. A słyszałam,że takie drobne pieprzyki nie usuwają poprze zabieg chirurgiczny tylko te większe.;Czy to prawda?
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Właśnie ide w nastepnym tygodniu na konsultacje w sprawie tych moich pieprzykow
![]() Jesli chodzi o male niewystajace pieprzyki to mysle ze mozesz usunac takze metoda chirurgiczna tylko ze jesli tylko robisz to ze wzgledow estetycznych to bedziesz musiala za taki zabieg pewnie zaplacic i zostanie blizna wiec mysle ze moze wymrazanie lub laser..... ale ja chyba najbardziej wole chirurgicznie potem mozne zbadac taki pieprzyk..ale wybor nalezy do ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
Ja miałam wycinany pieprzyk kilka miesięcy temu, za zabieg nie płaciłam, robiłam to w centrum onkologii w bydgoszczy. Zabieg trwał dosłownie 10 minut, po 3 dniach zdjęcie szwów i wyniki badania wycinka. Jednym słowem: nie ma się czego bać!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
Też tak myśle ze nie ma sie czego bac!! Gdyz lepiej wyciac i miec spokoj
![]() ![]() Ale jeszcze jestem przed zabiegim wiec sa jakies obawy... ale bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
ja mam troszkę większe pieprzyki sztuk 3, są one rakotwórcze, choć szpecą, to nie należy ich usuwać.. Lepiej nie ruszać, dopóki się nic nie dzieje
![]() A co do zabiegu, to polecam wizytę u dobrego onkologa, żebyście miały pewność, że te pieprzyki są do usunięcia, żeby nie było potem problemów... ![]()
![]() |
#683 |
Przyczajenie
|
Pojawiające się pieprzyki
Witam! Wiem, ze juz byly takie watki, ale niestety nie znalazlam na nich odpowiedzi na moje pytania. Od kilku miesiecy pojawiaja sie na moim ciele pieprzyki i niestety rosna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pojawiające się pieprzyki
Ja tez mam problem z pieprzykami, u mnie niestety jest gorzej bo pojawiają mi się na twarzy najczęściej w okolicach tych pieprzyków które mam chyba od urodzenia ;/ Najgorsze jest to że one rosną ;/ Na wakacjach przełamię się i pójde na wycięcie tego największego (na policzku który ma około pół cm)
![]() Polecała mi dr Andrzeja Dmytrzaka ze szczecina.
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Przyczajenie
|
witam
mam taki problem. mam bardzo duzo pieprzyków na rękach ktore sa umieszczona w miare blisko siebie czy jest mimo tego mozliwosc usunięcia ich wszytskich i jaka bylaby tego cena oczywiscie zalezy mi na tym zeby nie bylo blizn pozdrawiam kasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Przyczajenie
|
A czy możesz się opalać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
mi tez teraz rosna na twarzy pieprzyki jest ich coraz wiecej ale nigdy sie nie opalalam w solarium
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
W zeszłym roku w czerwcu miałam usuwane znamie na nodze. Było dośc duuże. Miałam robione to na znieczulenie miejscowe. Bardzo się bałam i długo wahałam się nad tym zabiegiiem xd. Ale to naprawdę wyglądało nieciekawie;/ Było stasznie duże i ciemno brązowe ! Jeszcze w takim widocznym miejscu latem-na nodze tak z boku nad kolanem.. więc jak chciałam założyc krótkie spodenki too wrr.. xD albo strój kąpielowy.. ;/ Nie chciałam już tego miec więc w końcu poszłam.. w sumie nie żałuję ..
![]() ![]()
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - temat zdublowany chyba już 300 razy.
Po drugie - bzdura ż enie ma tam odpowiedzi na wasze pytania. Sama osobiście pisałam, zę jeżeli pieprzyk: - dopiero co się pojawił - przybywa ich więcej - powiększa się - zmienia sie jego kolor - robi się wypukły - pojawiają sie na nim przebarwienia - jest zaczerweieniony, jakby obrzmiały TO BIEGNIEMY DO LEKARZA BEZ GADANIA! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.