|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest krzywdzące :P
Ścisłowcy mają matematykę, humaniści polski, lingwiści język obcy, a biolodzy i chemicy nie mają nic z tej obowiązkowej matury :{ |
|
|
|
#663 |
|
tree hugger
|
Nie bardzo, nawet jakoś nieszczególnie się lubiły. Zaczęła odwiedzać tę sąsiadkę dopiero wtedy, gdy tamta przestała sobie sama radzić (nie miała bliskiej rodziny, więc sąsiedzi na zmianę jej pomagali). Pogrzeb był taki pół na pół w końcu - ksiądz odmówił modlitwę nad trumną, ale mszy pogrzebowej nie było.
|
#664 |
|
Konto usunięte
|
Więc jak widać w moim podpisie, zdaję w tym roku maturę, bardzo chciałabym dostać się do Krakowa, a wiadomo, tam z byle jakimi wynikami matur to raczej nie przyjmują, więc od jakiegoś czas caly czas rozwiązuje arkusze z matmy, zadania z chemii, uczę sie słówek z angielskiego- wiadome
![]() Moje koleżanki z klasy po prostu nie mogą wyjść z podziwu "Chce Ci się robić te arkusze?!?! Jezu, ja to bym tak nie mogła." Lub "Boże, Ty to jakaś nienormalna jesteś, ze się uczysz tych słówek" Dodam, ze mój angielski nie jest dobry, dlatego staram się go uczyć. Nie będę cytowała więcej wypowiedzi, bo we wszystkich chodzi o to samo. "Po co się uczysz do matury? I tak ją zdasz". A przecież nic nie jest wiadome, poza tym, chcę rozwijać swoją wiedzę, a nie lecieć na ściągawkach. I zastanawia mnie tylko, czy one naprawdę nie mają jakiś większych ambicji niż miejska polibuda, która do dobrych się nie zalicza, czy po prostu udają, a w domu siedzą przy książkach. Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2011-02-15 o 19:26 |
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nienawidzę narzekania. Jeszcze jak się ma na co, jak trzeba wysłuchać, jest faktycznie jakiś problem, to dam radę przeżyć. Ale są takie osoby, które są zdrowe, mają pieniądze (no nie kokosy, ale na wszystko starcza), mają kochające rodziny i cały czas narzekają! I wbrew logice najlepiej im się humor poprawia, jak im się powie: "ojej, to faktycznie masz przechlapane, nie chciałbym być w Twojej skórze". Tylko, że mnie po słuchani takiej osoby przez 5 min robi się totalnie źle.
Szczególnie jedną koleżankę mam taką: jak jedna rzecz idzie gorzej (nawet nie to, że źle, po prostu gorzej), to od razu cała litania... Ja jednak wolę się skupić na tym, co jest ok. |
|
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Druga sprawa - jest tylko Kraków albo beznadziejna miejska polibuda ?
|
|
|
#667 |
|
Konto usunięte
|
No pewnie, że nie, ale nie wykazując jakichkolwiek chęci ani nic, by się do tej matury przygotowywać "a i tak zdam"- ok. nie moja sprawa, nie chcą to niech się nie uczą, ale nie muszą cały czas mnie dobijać pytaniami "Jezu, po co Ty sie tyle uczysz? "
Do Krakowa złożę na kilka uczelni.O ile dożyje ![]() Kraków to moje marzenie od kilku lat. Kiedyś był Wrocław, ale odechciało mi się iść do armii i pokochałam Kraków
Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2011-02-15 o 20:32 |
|
|
|
#668 |
|
Rozeznanie
|
Nawiązując do wypowiedzi Edeldredzi, to niezrozumiała jest niekiedy dziwota ludzi, że chcesz posiąść wiedzę większą od nich. Wygląda to tak, jakby miara ich aspiracji była najwyższa z możliwych do osiągnięcia.
Nie należy mieć zarzutów do ludzi, którzy nie myślą tylko o tym, by byle się przecisnąć. Skarżyć można się tych spośród tej grupy, którzy bardzo uzewnętrzniają swoje cele, aby umniejszyć samoocenę kogokolwiek.
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza narzekaniem nie lubię i nie rozumiem przeklinania. Śmieszy mnie tłumaczenie, że to uspokaja. Jest mnóstwo słów w języku polskim i uważam, że wszystko można wyrazić kulturalnie. |
|
|
|
|
#670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przed matmą wydygałam i w ostatniej chwili zmieniłam deklarację.
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie polski to największa męka jest :-c nie widzę grama sensu w czytaniu ze zrozumieniem
|
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inną sprawą jest przeklinanie w szkole/pracy/przy obcych ludziach czy w miejscach publicznych - tego nie popieram, są miejsca i sytuacje gdy trzeba się pohamować.
|
|
|
#673 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę się nadziwić:
starszym osobom z mojego bloku, które przez 5 dni w tygodniu wnoszą do domu kilkunastokilogramowe zakupy, a w niedzielę odprawiają mszę przez radio, bo są 'starzy i nie mają zdrowia oraz siły aby dotrzeć do kościoła' ![]() Paru moim znajomym, którzy narzekają, że nie mogą sobie znaleźć pracy i mieszkają kątem u rodziców, ale za 1000pln nie wyjdą z domu, bo nie po to studia kończyli, żeby teraz za takie grosze pracować. Przekonania, że każdy musi studiować, bo mądry człowiek to po studiach. Choćby takich w Wyższej Szkole Handlu i Baletu ![]() Koleżankom, które za punkt honoru mają wyjście za mąż.
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Uważam, że człowiek w każdej sytuacji powinien zachować klasę i potrafić opisywać swoje emocje bez wulgaryzmów, ale to wyłącznie moja opinia, zdaję sobie sprawę z tego, że wiele osób się z nią nie zgodzi i szanuje to.
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znałam kiedyś dziewczynę, która nawet cytując kogoś, NIGDY nie przeklinała - "I on powiedział wtedy słowo na pe.., no wiesz (...)" - starsznie mnie to irytowało, bo to już wręcz śmieszne było. Ale o co chodzi - dziewczyna nie przeklinała, żeby nie wiem co. Tylko okazało się, że w domu w napadach złości potrafiła rozwalić sprzęt lub się okaleczyć.. Teraz pytanie - jak lepiej rozładować negatywne emocje - puścić "k..ę" czy wbić sobie ołówek w udo?? Nie ufam ludziom, którzy NIGDY nie przeklinają
|
|
#676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma to jak to jędrne, wyraźne "r" w słowie na k
|
|
#677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze dziwi mnie czemu ludzie nie odbierają telefonów z zastrzeżonych numerów. Nawet z ciekawości, a może to coś ważnego? Może dzwoni ktoś z rodziny, kto zgubił swój telefon lub jest w tarapatach (różne rzeczy na świecie się zdarzają)
Rasowa Edytowane przez zuziunia13 Czas edycji: 2011-02-16 o 16:34 Powód: dodatek |
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz nie mowiac o tym, jakie to jest irytujace, kiedy ta nieprzeklinajaca osoba robi z siebie kogos lepszego wlasnie z racji tego, ze nie uzywa przeklenstw, jak mowi o tym, ze brzydzi sie takim wulgarnym jezykiem. Szkoda tylko, ze wcale ich nie potrzebuje, zeby byc niemila jak sto skunksow albo zwyzywac kogos tak, ze az przykro patrzec... ![]() Chociaz, pewnie inna sprawa z naprawde spokojnymi i zrownowazonymi osobami, te o ktorych ja pisalam, to raczej nerwusy... |
|
|
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
A mnie najbardziej irytują osoby które np przychodzą na imprezkę,spotkanie klasowe itp.
Wszyscy się dookoła świetnie bawią i jest śmiesznie i fajnie a ta osoba siądzie w koncie i udaje "ofiarę". Bo ją coś wkurzyło,bo ma okres,bo ją brzucho boli,bo rodzice się czepiają,bo nikt jej nie lubi. Teraz oczekuje i chciałby żeby każdy usiadł wkoło niej i jej mówił jak to ją lubi i żeby się rozchmurzyła. Chce być w centrum a zarazem każdego dobija i dołuje. Dziewczyno jak nie masz humoru to nie dobijaj wszystkich wkoło! Jak brzucho cię boli to po co przyszłaś,ponarzekać?Weź No-spę. A najgorzej jak się zaczyna płacz.Wtedy wszyscy lecą z chusteczkami i z imprezy robi się stypa. Kiedyś powiedziałam to mojej koleżance.Zawsze lubiła komuś dogryźć. Na "Cześć Joluś" od kolegi, potrafiła odpowiedzieć "Joluś? Poje...ło Cię ? Weź goń się" A potem zdziwiona bo tak mało ludzi ją lubi. Mi raz dogryzła to ja odrazu ją do pionu postawiłam. Powiedziałam że nie życzę sobie żadnych uszczypliwości i sarkazmów bo inaczej nie będziemy się lubić.POMOGŁO !!! A i wkurza mnie gdy jem a znajoma mówi że ona to tak często nie jada,takiej potrawy to ona nie lubi,jak ja to mogę jeść albo "czy ty wiesz ile to ma kalorii?"Odrazu apetyt sie traci. |
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
W moim przypadku to, że nie przeklinam bierze się raczej z nastawienia. Do wszystkiego staram się podchodzić pozytywnie, a jeśli coś mnie zdenerwuje to zastanawiam się co mogę zrobić, by wybrnąć z danej sytuacji czy rozwiązać problem. Z drugiej strony ze względu na zdrowie nie powinnam się denerwować dlatego pomimo silnego charakteru i dużego temperamentu nauczyłam się w wielu przypadkach zachowywać zimną krew. Upust emocjom daję w inny sposób, bez krzyków i przekleństw.
|
|
|
|
#682 |
|
Konto usunięte
|
Nigdy nie zrozumiem rasizmu.
|
|
|
|
#683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale w sytuacji, (jakże powszechnej ) gdy małym palcem od stopy zahaczę albo kopnę w nóżkę od łóżka i nagle ból do mnie dociera... Tak, jak najbardziej w tedy "k**wa" idzie w ruch. Tak jak wcześniej napisałam to jędrne "r" jest nie zastąpione. I też nie klnę na co dzień, czasem mi się zdarzy
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), 'Ty czytasz gazety/książki po angielsku?!' (wielki szok, a dla mnie to jeden z najlepszych sposobów ćwiczenia języka). Nie wspomnę o komentarzach i czasem nawet lekkim nabijaniu się, kiedy uczyłam się chińskiego z moich notatek - po co taki język i w ogóle, strata czasu.A siedzenie i obgadywanie ludzi dookoła to przecież takie konstruktywne zajęcie ![]() Nie rozumiem też narzekania na brak czasu - wg mnie wszystko to kwestia organizacji i trzymania się ustalonego planu Sama kiedyś miałam z tym problemy, ale odkąd wszystko sobie planuję wyrabiam się bez problemu. |
|
|
|
|
#685 |
|
BAN stały
|
Ja nie zrozumiem nienawiści do Papieża-Niemca
Ordodoksyjny (czy też nie) chrześcijanin i nienawidzi głowy kościoła, człowieka z krwi i kości, tylko dlatego, że jest Niemcem! Chrześcijanin! Religia miłości i pokoju!To jest tak głupie, że nie ma na to słowa. |
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#687 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumem ludzi, którzy chcą poczuc odrobie luksusu i zaciagaja kolejne kredyty, żeby chwile pożyć ponad stan. A później przez kolejne lata wielka bieda bo trzeba, o dziwo spłacać raty a zarabia się minimalnie. Nie rozumiem czym kieruja się ludzi którzy biora na siebie kolejne zobowiązania z myślą jakoś to będzie. A póki co, będą sie bawic na eleganckim przyjęciu komunijnym, zrobi się wystawne święta albo kupi rodzinie fantastyczne prezenty.
|
|
|
#689 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), choć nie aż tak żywiołowo, by wbijać sobie ołówki gdziekolwiek.A potem się nawróciłam (przeklinam ) i odtąd bywam spokojniejsza. Happy end.Aaa, jeszcze! Ciągle zdarza mi się oddać cios przedmiotowi (głównie szafkom, futrynie, krzesłom), gdy ten przedmiot ośmieli się mnie uderzyć np. w mały palec. Cytat:
Edytowane przez YipYip Czas edycji: 2011-02-16 o 18:13 |
||
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy coś mnie zdenerwuje i chcę się odstresować to zwykle uprawiam sport albo rozmawiam z kimś o tym, a tak błahymi sprawami jak wylanie zupy czy uderzenie się w głowę się nie przejmuję. Ścieram podłogę, przykładam coś zimnego do głowy i po sprawie. Życie jest zbyt krótkie żeby takimi drobiazgami się przejmować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

Ja się musiałam męczyć z głupimi rozprawkami i lekturami tylko po to, żeby celować w beznadziejny klucz i pójść na studia chemiczne, to Wy nauczcie się korzystać z legalnej ściągi od Ministerstwa nazywającą się "Tablice wzorów" ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)