|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ponowna próba... Już zdołowana na maksa POMOZCIE WSPOLNIE
ECH... Fajnie poczytać, że chociaż niektóre z nas są młode
a latka lecą... dlatego też czas wziąć się za swoją figurę tak na 100% A nie tylko chwilowo Dziś było już śniadanko, 2 śniadanko i lekki obiadek Plus wybieranie wody z piwnicy i brzuszki ![]() Normalnie ledwo żyję Jeszcze tylko 2 posiłki lekkie i bieganie... Uff ale to dbanie o dobrą forme jest męczące ![]() Ale czego się nie robi dla urody
|
|
#662 |
|
BAN stały
|
A więc sukienka taka: http://www.ibutik.pl/ogloszenie/zlot...wester-350588#
Wiem, odważna ale ja bardzo lubie takie kreacje Na dodatek fajnie w niej wygladam o dziwo! Jak schudlam 7kg wlasnie w tej sukience widac A temat pracy maturalnej to: Negatywny bohater, czarny charakter. Ukaż sposób i cel kreowania takich postaci w wybranych utworach literackich Temat bardzo mi pasuje |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
pawloszka sukienka bardzo mi się podoba!
Czytam właśnie o różnychy dietach na internecie. Zastanawiam się nawet na Dukanem. Dosyć ładnie o tej diecie piszą. Co myślicie? A tymczasem myślę, co by tu zjeść dzisiaj na kolację
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
pawloszka, boska sukienka, na pewno będziesz się wyróżniać
![]() BrillanteAstro5, ja dukanowi mówię nie! byłam na tym i brrr, okropnie to wspominam można tu podawać linki do innych for? bo na jednym sportowym była ciekawa i dość sensowna dyskusja na temat dukana |
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja właśnie skończyłam ćwiczyć jestem padnięta ale strasznie zadowolona!
|
|
|
|
|
|
#666 |
|
Przyczajenie
|
BrillanteAstro5 osobiście BARDZO odradzam ci Dukana!!!!!! Byłam na niej 2 razy. Owszem skuteczna, bo w ciągu 1 dnia chudłam 2 kg. Ale co z tego jeśli po 2 miesiącach diety zachorowałam i to dość poważnie na nerki
A co najgorsze jest to, że jak tylko się skusisz na coś poza tym co wolno jeść podczas diety to niemalże od razu zgubione kg wracają i to w ciągu miesiąca brak słów !!!!!!!! Także z doświadczenia wiem, że to nie jest ani zdrowa ani dobra dieta. ![]() Moja teściowa zawsze mówi, że najlepsza dieta to MŻ ![]() plus ćwczenia efekt stabilny, gwarantowany i trwały Śniadanie czas zacząć ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- pawloszka sukienka jest SUPER!!! Świetny wybór
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie macie rację. expression27 możesz podać tą stronkę
![]() Jestem po śniadaniu i zabieram się za chwilę za ćwiczenia Miłego dnia Wam życzę!
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja dzisiaj rano byłam na siłowni. Już po wczorajszych ćwiczeniach miałam lekkie zakwasy. Na siłowni 2 tyg nie byłam i po dzisiejszym treningu czuję wszystkie mięśnie nóg i tyłka. Maskara nie wiem jak ja jutro zwlokę się z łóżka
|
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem, cały dzień dzisiaj leniuchowałam
I trochę nagrzeszyłam! Zjadłam śniadanie, potem batonik czekoladowy, potem trochę bigosu na obiad i potem parę ciasteczek Baaty mi się naależą!Ale już się mobilizuję, zabieram się zaraz i trochę poćwiczę, bo przed tem leń miał nade mną moc
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
tyle dziewczyn nowych a taka cisza ;>
zamowilam dzis hula-hop- naucze sie i bede krecic ;D |
|
|
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz dla mnie bo też zgrzeszyłam ale jakaś taka bez mocy kompletnie dzisiaj jestem i potrzebowałam czegoś słodkiego ale byłam rano na siłowni więc czuję się rozgrzeszona a dziewczyny mam teraz takie zakwasy,że maskara. Jak chodzę czuję wszystkie mięśnie nóg i tyłka a jak siadam albo się podnoszę to już w ogóle dramat![]() a Ty do ćwiczeń,żeby odpokutować dzisiejsze grzeszki ![]() Cytat:
myślałam kiedyś czy by sobie nie kupić, ale też nie umiem kręcić, więc obawiam się,że jakby ciągle mi nie wychodziło to bardzo szybko bym się zniechęciła |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj też jakoś tak dziwnie... zjadłam niepotrzebnie kromkę chleba z masłem i trochę sałatki owocowej [tak, wiem to straszne :P]. 40 min rowerka zaliczone, za niedługo godzina.
I tak jakoś źle mi dzisiaj. |
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
czemu zjedzenie sałatki owocowej jest straszne?
|
|
|
|
|
#674 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie dlatego, że to całkiem spora dawka cukru
![]() A za grzeszki nawet te najdrobniejsze trzeba potem płacić ![]() = ćwiczyć więcej A ja dziś miałam prawie 6 km spacerek, brzuszki i oczywiście moje ukochane bieganie Oprócz tego lekkie posiłki przez cały dzień normalnie jestem z siebie dumna Słyszałyście o diecie turbo????? Co o niej sądzicie? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- A tak w ogóle to moim zdaniem zjedzenie sałatki owocowej to mniejszy grzech niż zjedzenie np. chipsów ![]() To było by niewybaczalne
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do owoców to racja mają sporo cukru, ale jednocześnie dużo witamin itd więc nie powinno się z nich rezygnować tyle tylko,że z tego co gdzieś tam czytałam nie powinno się ich jeść przy odchudzaniu po 16, ale poza tym w porządkui super za tyle ruchu dzisiaj i ładne jedzenie ![]() co do diety turbo ja jestem przeciwniczką tych wszystkich "cudownych" diet. Szybko się chudnie a potem szybko jojo i spowolnienie metabolizmu. Nie ma sensu wg mnie
|
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Odpokutowałam
50 minut ćwiczyłam po 25 minut - ruchowych cwiczeń i rozciąganie. Już bardzo niewiele mi brakuje do szpagatu ![]() Te owoce, to oczywiście bardzo zdrowe, ale trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ich ilością, bo duużo cukru mają Ale ja uwielbiam i prawie codziennie jem! ![]() Te wszystkie turbo, cudowne, szybkie diety to zgadzam się z Anią, efekt jojo murowany, a jak chcemy schudnąć to przede wszystkim zdrowo, a takie diety do zdrowych nie należą. Odradzam baardzo! Uciekam pod prysznić, bo śmierdzę hah nie no, nie śmierdzę znowu tak bardzo, ale muszę się wykąpać po cwiczeniach
|
|
|
#677 |
|
BAN stały
|
Ja zamowilam hula hop rok temu za 100zł z wypustkami tworzaca talie osy, jest wspaniala ale bardzo boli;P Bo te wypustki sie wbijaja, ale hula hop to ogolnie super sprawa tak jak i skakanka!
Dieta turbo jest calkowicie beznadziejna serio! Nie warto A co do szybkich diet, to jestem za nimi bo (fakt nie sa zdrowe) ale u mnie efektu jojo nie ma jak na razie. Stoje przy 55 kg i dalej nie ruszy... Aktualnie waze 54 ale to wystarczy chwila nie uwagi zeby przytyc do 55 kg Trzeba z rozsadkiem jescMoja przyjaciolka odchudzala sie rok temu w bardzo drastyczny sposob. Byla "pulchna" i jadla raz dziennie o 17 jeden duzy posilek i nic wiecej kompletnie... i nic nie cwiczyla, po 2 miesiacach byla znow laseczka ![]() Ale mi taka "dieta" kompletnie sie nie podoba.... Wole dolozyc cwiczenia i ujedrnic skore. Ogolnie jestem zadowolona z moich staran... te 4 miesiace odchudzania naprawde nie poszly na marne Cale zycie jak wazylam 50kg nigdy nie mialam takiego ciala jak teraz... Głownie chodzi mi ze przez damskie pompki moje ramiona sa o wiele szczuplejsze i bardzo atrakcyjne. Po tym zauwazylam ze schudlam Jestem niesamowicie dumna z tego bo ramiona to byl moj najwiekszy kompleks! Ochh jestem szczesliwa ze tyle udalo mi sie schudnac nie sadzilam, ze bede miec tak silna wole
|
|
|
|
|
#678 |
|
Przyczajenie
|
Z tymi owocami to fakt, choć ja osobiście wolę warzywa
a to dlatego, że nie lubię niczego co słodkie.No cóż nikt nie jest doskonały Co do diety to po namyśle przyznaję, że macie rację A co do moich spacerków, to konieczność spowodowana odległością do pracy ![]() chodzę na piechotkę, bo nie mam prawka ![]() Ale myślę, że to lepiej zawsze to więcej ruchu i zdrowia![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- pawloszka GRATULUJĘ!!!!!!!!!! ![]() Lepiej jest chudnąć powoli, ale zdrowiej zgadzam się z tymJa i u siebie widzę już poprawę choć to dopiero tydzieńTe spacerki i lekkie jedzonko działają cuda
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Nie no, w sałatce i jednej kanapce nie ma nic złego, ale tego nie było w planie no i mam wyrzuty sumienia. Poza tym własnie wchłonęłam kolację i niepotrzebne węgle ^^
Ale tłumaczę sobie, że po 2 h aerobów mam prawo być głodna i spalanie jest spore... Zobaczymy co waga pokaże :/ pawloszka, a ile masz wzrostu? :P |
|
|
|
|
#680 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie, że nie ma w tym nic złego
![]() A właśnie: ile powinno się ważyć mając 166 cm wzrostu????????
|
|
#681 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziś z rana ćwiczyłem i po, wciąłem karkówkę z jajkami i miodem ![]() Z tym spaleniem po aerobach może być różnie, najlepiej na czczo, lub po długi odstępie od posiłku. Jeżeli zjadłaś węgle przed treningiem to zapomnij że coś spaliłaś, może nawet przytyłaś. |
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Raczkowanie
|
MADZIUNIA311, ja mam 168 i chciałabym ważyć 53 kg. Jak będzie 55 to też nie będę płakać
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#683 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W jakim celu ćwiczysz 2 razy dziennie, w celu schudnięcia czy kondycji? Jeżeli by schudnąć, raz rano wystarczy, skup się bardziej na diecie. Rano metabolizm jest przestawiony tak by spalał tłuszcze i gdy będziesz ćwiczyć z rana nic Ci nie bedzie blokować lipolizy i efektywniej spalisz tł. Posiłek po treningowy... jeżeli masz chrapkę na coś "słodkiego" dostarcz organizmowi jakieś małej dawki węglowodanów, jeżeli wytrzymasz z tymi węglowodanami do wieczora bedzie jeszcze lepiej. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie schudnięcia, bo to zawsze więcej ćwiczeń, a 2h na raz na pewno nie dałabym rady.
Ale zrobię tak jak radzisz - ale zmienię poranną godzinę na 1,5 h.I trenować tak całkiem na czczo, czy mogę np. zjeść pół jabłka albo wypić trochę soku marchwiowego? |
|
|
|
|
#685 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W ten sposób hormony: adrenalina, noradrenalina, glukagon i adrenokortykotropina indukują lipolizę, natomiast insulina hamuje lipolizę http://pl.wikipedia.org/wiki/Lipoliza |
|
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za pomoc
![]() Teraz na pewno będzie mi łatwiej. |
|
|
|
|
#687 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim!
Po wczorajszym rozciąganiu trochę mnie nogi bolą, ale jest dobrze generalnie i dzisiaj też poćwiczę
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ćwiczę tak 4-5razy w tyg a co do czasu to różnie, około 40-60min, zależy czy w domu czy na siłowni, czy mi się chcę itd ![]() ja dzisiaj nadal obolała jestem po ostatnich 2dniach intensywnych ćwiczeń, więc dzisiaj robię sobie przerwę ale jutro siłownia |
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa! kumpele mnie dzisiaj odwiedziły z kupą słodyczy i troszkę nagrzeszyłam
ale starałam się ograniczać, tyle dobrze![]() dlatego już kolacja odpada, zresztą i tak jestem najedzona. A co tutaj taaaak cicho?!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

a latka lecą... dlatego też czas wziąć się za swoją figurę tak na 100%
A nie tylko chwilowo

ale jakaś taka bez mocy kompletnie dzisiaj jestem i potrzebowałam czegoś słodkiego
ale byłam rano na siłowni więc czuję się rozgrzeszona