![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Dziewczyny, który Wy jesteście rocznik, że tak outujecie te daty urodzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
kama, konkretów Ci nie podam, ale próbuj do telefonii komórkowych, telekomunikacji i ew. inteligo
gwiazdeczka, to zostaw prowadzenie wykładu(..) nie muszą wiedzieć, że to było tylko jednorazowe przedsięwzięcie. kama, ja jestem 80 i nie wycinam daty urodzenia, (moja była szefowa np tylko zodiakalne Lwy zatrudniała hehe).zawsze ujmuję datę ur.- na to nie mam wpływu, nie wstydzę się wieku. za to nie piszę stanu cywilnego i posiadania dziecka-nauczona doświadczeniem, wiem, że to już są moje osobiste sprawy i pracodawcy nic do tego ![]()
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2010-12-15 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Kama, 82. Czyli patrzą, czy mam obrączkę i są zdziwieni, ze nie mam
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
gwiazdeczka to pisz:pomoc w prowadzeniu zajęć (tzw. klasy życia), skierowanych do dzieci z różnym stopniem niepełnosprawności intelektualnej, których celem było nauczenie tych dzieci funkcjonowania w społeczeństwie.
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- pracodawca nie ma prawa zapytać Cię o Twój stan cywilny ![]()
#665 |
Zakorzenienie
|
Znajoma była na rozmowie i kobitka pytała, czy jest mężatką, czy ma dzieci, a jak odp., że nie, to zapytała, czy ma taki zamiar.
Jak dla mnie żenujące, w końcu to jest nasze życie prywatne, które nie powinno mieć nic do życia zawodowego. Choć jak pracodawcy widzą młodą męzatkę, to od razu snują domysły, że zajdzie w ciąże, pójdzie na macierzyński itp. Eh.
#666 |
Raczkowanie
|
Mama dziękuję, właśnie szukam gdzie się da tego call center.
Jula, ja też nie mam i mogą ze zdziwienia opuścić kopary do kolan, wisi mi to. Wścibstwo ludzkie nie zna granic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Wsio zmienione, dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Na studiach miałam trening interpersonalny ale nie mam na to żadnego papierka tylko wpis w indeksie, nada się?
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
justyna moim zdanie zbyt epickie.
jesli mialas az tak duo obowiazkow zawsze dolaczaj lm bo to on tak naprawde jest od tego. mi osobiscie nie chcialo by sie tego czytac. wymieniaj wszystko od pauz bedzie bardziej czytelnie. pisalam juz stronie mycv.pl tam wpisujesz wszytskow odpowiednich zakladkach i wyjdzie ci ladnie sformatowane cv. nie musisz sie martwic oi interlinie akapity itp.
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
najlepiej bedzie jak napiszesz od pauz i porownasz po prostu.
gwiazdeczka wpisz moze kogos to zainteresuje a na rozmowie powiesz jak sie sprawa ma ![]()
![]() |
#674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszę "umowa czasowa" bo się pytali na rozmowach czemu tak krótko tam pracowałam. Mam już dość tłumaczenia bo nie bardzo mogę powiedzieć prawdy i przedstawiać w złym świetle tej firmy. Po prostu nie było baby stać na pracownika, przede mną przewinęło się tam 5 osób i wszystkie pracowały po 1 miesiąc i baba brała kolejną osobę. Ja wpierw miałam być na 1 miesiąc, potem znów na miesiąc a potem nie dała mi umowy choćby na czas określony bo wolała wziąść następną osobę na próbę na miesiąc. A potem jak już pracowałam w tej drugiej firmie to chciała mnie z powrotem po 2 tygodniach. No i jak to tłumaczyć na rozmowach?? Teraz mówię że to była praca tymczasowa i już się nie pytają więcej o to. A mam wrażenie że odkąd napisałam że umowa czasowa to więcej mnie zapraszali. Dziekuję wszystkim za uwagi odnośnie CV, spróbuję zmieścić na 1 stronie choć ciężko będzie. Kama ja myślę nad wyjazdem ale sama nie pojadę i na pewno nie teraz. Na wiosnę jak minie mi rok na bezrobociu to coś z tym zrobię. Do tego mam męża, to by musiał zostać sam na wiele miesięcy. ![]() Cytat:
Justyna ja tam nic nie widzę, za małe to.
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-12-15 o 14:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
ksenka4 nie dołuj się dwa miesiące po obronie to jeszcze nie tak długo, poza tym masz staż, może Cię zatrzymają na stałe... kto wie, ( przynajmniej tak napisałaś że od 2 miesięcy jesteś na stażu więc zakładam że też niedawno się obroniłaś...) Mam takie pytanie jakiego rodzaju pracę wykonywałaś podczas studiów? Co to był za wolontariat?
kamaP123- ty też po prawie? dziennym? doriiska, administracja to kierunek, przez wielu uznany za nudny, ale jeśli ci się to podoba to ok. Poza tym zawsze można po licencjacie wybrac magisterke z innej dziedziny np ekonomia. Dziewczyny ja się właśnie zastanawiam nad prawem. Coś mnie ciągnie do tego, ale jak piszecie o tym jak szukacie pracy to zaczynam mieć wątpliwości. Ciagle szukam swojej drogi... Po prawie jest szerszy wahlaż mozliwości, chociażby dzięki tym aplikacjom ( o ile się uda), poza tym słyszałam ze nawet w urzędach chętniej przyjmują prawników niż ludzi po administracji, ale nie wiem. Jedna znajoma po administracji pracuje np w policji, Ostatnio też zaczęłam się zastanawiać nad Godpodarką przestrzenną, ale po tym też generalnie człowiek pracuje w instytucjach samorządowych. Finanse- piszecie ze nudne... Pedagogika- trzeba mieć jednak to podejście do dzieci, albo niepełnosprawnych, a raczej go nie mam... Kiedyś myślałam, że moze mogłabym pracować jako pielęgniarka ( jak moja mama) ale z koleii do tego też trzeba mieć powołanie... Anglistyka tudzież inna filologia to jest fajne...ewentualnie można uczyć w szkołach językowych a dobrą znajomość języka obcego traktować jako atut w pracy w innej branzy. Dlatego miałam też kiedyś taki planżeby zrobić np filologię obcą jako 2 kierunek... Ufff, ciężko jest znaleść swoje miejsce na rynku pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa zaraz dostanę szału. Próbuję to ścieśnić ale to co jest na 1 stronie to jest jedna tabela, a na drugiej druga. Na tą pierwszą stronę nie chce mi wskoczyć tekst z 2 strony tylko word tworzy nową stronę.
![]()
#677 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() że niby dlaczego?!
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Amargito, tak jestem po prawie dziennym, ukończonym na państwowej uczelni, gdzie, żeby się dostać musiałam pokonać 1o innych kandydatów na moje miejsce, przepraszam, że tak podkreślam, ale to przez sarkazm, bo roznosi się mnie jak pomyslę, jakie mam teraz problemy z pracą... Powiem Ci tak, jeśli myślisz nad prawem, to na pewno nie słuchaj laików mówiących - po prawie sobie dasz radę, zawsze Cie gdzieś wezmą, bo to dobry kierunek... to nie te czasy. Dziś absolwentów prawa jest zatrzęsienie... Aktualnie absolwent prawa (bez aplikacji) nie różni się niczym od absolwenta administracji, politologii, zarządzania i wszystkiego innego. Wybierając prawo musisz być świadoma, że po pierwsze to porządny zapieprz na studiach, a na aplikacji i potem w pracy jeszcze większy i "nos wsadzony w książki" niemal non stop. A aplikacja, no tak, trochę otwiera furtkę do zawodu i do lepszych pieniędzy, tylko co roku egzamin zdaje jakieś 20% ludzi... (materiału do nauki do zaje...). Ja dziś gdybym decydowała się już na kierunek z zapieprzem, to byłaby to pewnie medycyna, na pewno nie prawo. Tam chociaż się uczysz, ale wiesz po co i nikt nie rzuca Ci non stop kłód pod nogi, bo przecież im więcej młodych prawników, tym mniej pieniędzy dla starych wysłużonych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Arienka, rozumiem, że pracowałas tam krótko na umowę o pracę, ale nie mozesz ściemnić, że wcześniej było zlecenie??? A potem, że np pracodawca jednak wolał zlecenie bo jest bardziej opłącalne czy coś w tym stylu, a Tobie zależało na umowie o prace???
Ja mam kilka prac na zlecenie, np w poprzedniej firmie była taka zasada, ze przez bite 6 m-cy pracuje się na zlecenie. I co, na świadectwie mam inną datę. W 1 miejscu pracowałam na czarno i miałam wpisane w CV. Moja kumpela rok pracowała w biurze podróży na czarno!!!! I teraz pracuje w wielkiej korpo, mówiła otwarcie, ze praca była na czarno. Mimo wszystko ja osobiście bym próbowała bardziej rozwinąć ten marketing, wymyśleć jakieś rzeczy za które byłam niby odpowiedzialna, nawet biurowe, szukanie klientów, kontakt z nimi, nie wiem, można puścić wodze fantazji. Przy małym doświadczeniu trzeba kombinowac i nie być skromnym, że tylko "pierdoły" tam robiłaś.
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...deo-cv/3575560
to CV mnie rozwaliło ![]() To tak na serio czy na żarty? |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mam 27 lat i mało doświadczenia. Cytat:
Co do marketingu to szukałam miejsca na festyn żeglarski pracowników. Prosiłam hotele, ośrodki o ceny, jakie atrakcje mogą zaoferować o menu itd i kontaktowałam się z nimi przez miesiąc. Potem kontaktowałam się z innymi firmami by wysłać naszą ofertę. Poza tm inne pierdoły. Jak to wpiszę to już nie będzie miejsca i rozwali mi się na 2 strony znowu.
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście, ulala... człowiek zapracowany, nawet nie ma kiedy odpisać
![]() Mam kolejny sukces wśród kilku porażek ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Justyna, za małe to Cv, ja nic nie moge odczytać. Ariena, chodzi o to, żebyś wczesniejsza date wpisała, ze niby zlecenie, dzieło itp. A pozniej jesli masz przerwe miedzy zakonczeniem marketingu a kolejna, to ze znowu zlecenie, ze pracodawca nie chcial dac umowy o prace kolejnej. Jestem za tym, by daty urodzenia nie wpisywać. W moim przypadku to pomagało. Jesli ktos ma małe doswiadczenie i jest starszy, to lepiej nie pisac daty. |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Przyczajenie
|
Zaproponowano mi pracę przy sprzedaży żywego karpia w markecie. Czy podjełybyście taką pracę w trudnej sytuacji materialnej
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
jeśli trudna sytuacja, to żadna praca nie hańbi i każda jest dobra. Takze bierz i sie nie zastanawiaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie mogę patrzeć na te biedne karpie, a nieraz proszą przy zakupie o zabicie. To już kwestia jakie masz podejście do tego, ja bym nie potrafiła się tego podjąć.
#687 |
Raczkowanie
|
Ariena, a nie możesz praktyk i staży wpisać po prostu pod pracą, tak żeby to tworzyło jedno całościowe doświadczenie zawodowe, zamiast rozbijać pracę osobno i praktyki/staże osobno? To wszystko jest krótkie i dlatego moim zdaniem nie ma sensu tego wyszczególniać w osobnych kategoriach. Ja bym na Twoim miejscu trochę powydłużała okres staży i praktyk, stażu zrobiłabym np 6, a nie 3 miesiące i ogólnie wypisałabym najważniejsze rzeczy, które tam robiłam, oczywiście również trochę ponaciągała, czyli wpisała nawet to czego nie robiłam, a z czym uważam w pełni bym sobie poradziła, gdyby tylko ktoś mi to zlecił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Przyczajenie
|
Jak przechodzę koło pojemnika z karpiami to odwracam głowę.Nie przyjełam tej propozycji pracy. chyba na święta będe głodować
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl o tym marketingu, wysyłanie ofert, prośba o wyceny, organizowanie eventów to nie są pierdoły. Polecam zmniejszyć interlinię (jeśli jest na 1,5) oraz czcionkę na np Tahoma (10 zamiast 12 i wygląda dobrze). Myślę, ze trzeba robić co się da, żeby zainteresować pracodawcę, zwłaszcza, ze jest 10000 odpowiedzi na ofertę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Lepiej? Z tymi datami to coś pokombinuję.
Aha i datę urodzenia wywalę, choć i tak mogą sobie policzyć. Jednak mając po 100 CV nie będzie im się chciało. ![]() Czcionka Verdana rozmiar 8,5, mam wrażenie że jest "nadziubdziane". A może wpisać w tej pracy pracownik biurowy że np pracowałam od lipca do grudnia, a jak będą się pytać to powiedzieć że to była umowa zlecenie do października a potem umowa o pracę i dlatego mam tylko świadectwo pracy od października do grudnia? No bo ze zlecenia nie ma świadectwa. Tylko co wpisać potem od maja do teraz??? Już pisałam jakieś ściemy że praca w Londynie itp, ale to nie jest dobra ściema, muszę mieć jakieś konkrety ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-12-15 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.