|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Essence cz. VII
Cytat:
A ze strony DN nie mogłam im wysłać wiadomości, bo coś błąd wywalało.
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- a nie mythic'a? Nie widziałam kulek rene [nie szukałam], ale coś takiego kojarzę |
|
|
|
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupowałam na truskawie za 130 chyba Nie mniej zawiodłam się w sumie. Jeszcze na początku niby widziałam, że twarz wygląda po tym pudrze ładniej, ale sama nie wiem czy to nie była po prostu silna autosugestia? Od dłuższego czasu nie widzę absolutnie nic. Co do moich ulubionych, to Manhattan Highlighting Powder https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy.html&next=1 (wg mnie daje fajny i nienachalny efekt takiego zdrowego blasku) za ok 25zł; i Sephora Sculpting Disc https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...er.html&next=1 (tutaj tylko 1/3 jest rozświetlaczem, ale podobno można go też kupić w Sephorze solo - nie wiem, nie sprawdzałam) za ok 50złMacie może jakieś przecieki kiedy będzie nowa limitka? I gdzie?
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to kulki jakoś mnie nie kręcą. Najdłużej używałam kulek Essence (ale i tak mi się znudziły ).
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam Guerlaina beige chick- średni jako rozświetlacz, bo ma niewiele drobinek, ale sprawdza się jako puder. Zupełnie go nie widać i dla mnie to duży plus
![]() pastele za to dają taką chłodną poświatę . Używam tylko zimą, jak jestem blada ![]() mam jeszcze winter radiance, ale nie podoba mi się. Daje obiecywaną mroźną poświatę, lecz go widać [a wkurzają mnie wyraźne drobinki] ;/ Poza tym używałam jeszcze obu zestawów kulek z Sensique i są całkiem sensowne. Bronzujące nadają się tylko na lato,ale rozświtlające w niewielkich ilościach są fajne jako róż. Co do tych kulek od Rene, to te pierwsze są raczej jak Mythic. Tyle,że wszystkie trzy zestawy jednak się różnią od tych Guerlaina [i z tego co czytałam, mają różne proporcje kulek ].Za to te 'jedno' kolorowe zestawy wyglądają fajnie. Nr.5 [białe] i nr.6 [chyba to beż] mi się podobają. Może by tak kupić oba i zmieszać... |
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Hisoka - ja tam nie lubię burżujskich kosmetyków (a raczej ich cen
) wolę 10 razy tańsze Essence i jego się trzymajmy .
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te rozświetlacze co mam w zupełności mi wystarczają
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Próbuję się zaprzyjaźnić z szarą paletką z Metallics ale jakoś ciężko to idzie
Polubiłam się na razie tylko z jednym cieniem Za to linery są boskie |
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jednak czasami lubię nabyć jakiś burżujski kosmetyk, chociaż zawód jeżeli mi coś nie spasuje jest ogromy a w wyrzuty sumienia za zmarnowaną kasę jeszcze większe, a essence jest tanie i jeszcze się nim nie zawiodłam. No może nie pod pasowało mi kilka kosmetyków ale, że kasa nie wielka to bez problemu poszły na wymiankę i cieszą kogoś innego
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam ten zaznaczony cień z brązowej paletki Metallisc
Linerami się bardzo fajnie maluje kreski, ale mi się ścierają w ciągu dnia
Edytowane przez anonyme Czas edycji: 2010-12-06 o 10:45 |
|
|
|
#671 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. W domu mam niestety tylko takie na zwykły cienki ołówek.Przyda się bo nie tylko z Essence mam niepoostrzone grube kredki, a jakoś zawsze zapominam żeby kupić coś do zaostrzenia .A ja mówiłam zawsze strugaczka Ale teraz mówię temperówka . A spotkałam się nawet z zacinaczką czy coś w tym stylu .Cytat:
Cytat:
A na całej twarzy jak dla mnie dają bardzo subtelny ale śliczny mroźny efekt. A na kości policzkowe nakładam typowy mocny rozświetlacz. Cytat:
Cytat:
![]() Ale raz na długi czas lubię sobie coś tam odłożyć więcej i kupić coś droższego. A 10 razy tańsze Essence uwielbiam bo mogę sobie pozwalać na kupowanie czegoś z kazdej limitki i nie zbankrutować.
|
|||||||
|
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jeśli nie mamy (przynajmniej ja i sądzę, że większość Essence'o maniaczek) to nie róbmy z wątku o Essence demotywatorów
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj bylam w Drogerii Natura i w Douglasie w Tesco Goclaw.
Natura- jest RtP, resztki w sumie, kredka fioletowa, cienie, lakiery i chyba to tyle... w miejscu rozswietlacza byl jakis dziwny okragly produkt w kolorze niemal idealnym co rozswietlacz i napisem Blush.. ale nie kojarze co to za seria...moze to z innej polki cos przelozone zostalo (bo nawet nie spojrzalam czy to Essence). Douglas- resztki Mettalics: cienie, kredki, spray, szminki; resztki Eclipse- cien, lakiery, blyszczyki; (nieprzecenione powrzucane miedzy polkami z innymi kosmetykami Essence) Edytowane przez lea88 Czas edycji: 2010-12-06 o 11:37 |
|
|
|
#674 | |
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
Ja innych kosmetyków oprócz Essence, czasem My Secret i Sensique nie kupuję w Naturze, tylko w Rossie ,bo w Naturze w Galerii syf jest jeśli o tamte chodzi
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Obfotografowałam swoje małe zbiory
![]() 1. Błyszczydła - zapodział się jeszcze jeden Heart Chakra z ITW 2. Do polików ![]() 3. Multi Dimension - kocham lakiery Essence 4. SYF (calkiem ładny skrót wyszedł ), C&G - a w nim mój ulubieniec - czerwony 'SO Glamorous' 5. Limitowanki 6. Oczy - nie maluję oczu wiec nie ma tego specjalnie dużo. Z MA chyba definitywnie się pożegnam, bo zaczął się strasznie osypywać i znów ruszam na poszukiwania tuszu idealnego
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dowód tego pójdę dzisiaj sprawdzić co tam mają w Douglasie na Czyżynach - w sensie co mają z essence![]() Cytat:
Też tak robię. Jakoś mam większe zaufanie do Rossmanów niż do Natur. Do Natury to w sumie tylko Essence, My Secret i Sensique mnie przyciąga. |
||
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jeszcze nie ma Fairytale? jak myślicie czy ten rozświetlacz bedzie miał duzo drobinek? bo patrząc na zdjecie chyba tak
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d5e122ca61e6f552e62c3b0 63bbe18e6104816de_6588c60 1bcce8;23585253]Treść usunięta[/QUOTE]
To może w jednej z "moich" Natur tez tak będzie, bo widziałam ostatnio, że przesuneli 2 szafy robiąc miejsce na 2 nowe
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( a ja lakieromaniaczka )ładne kolorki, naliczyłam 8 z Twoich które również posiadam, więc chyba upodobania podobne
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznaję się A potem wymieniam się zapachami, które mi nie podeszły na kolorówkę |
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Ej wlasnie sie skapowalam ze przegapilam kilka dni kalendarza adwentowego, ale patrze dzis i prawie nic ciekawego do wygrania tam nie ma:/ Na razie chyba 2 nagrody komsetyczne byly, a tak jakie bzdety.. :/
|
|
|
|
#684 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() Tusz idealny. Sama takiego szukam. Najbardziej chyba lubię Collosala ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Jak dla mnie to te babki w Galerce sa najmniej zorientowane ze wszystkich.
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
||||
|
|
|
#685 | |
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
Ja kupuję w Rossie, bo w Douglasach są wredne baby Chociaż te w Galerii i tak są lepsze od Manu
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda wolałabym żeby były bardziej matowe, ale zakupu napewno nie żałuję![]() za to eyeliner mi zbędny, bo chocbym nie wiem jak sie trudziła i obojętnie jakim eyelinerem to nie potrafię narysowac kreski z którą można wyjść do ludzi
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jakoś nie narzekam na babki z Inglota w manu. Dla mnie zawsze są miłe i doradzają. Tzn na własne oko nie tak profesjonalne. Zdaje sobie sprawę, ze kogoś to może razić. W Douglasie lubie tylko dwie babki i zawsze na nie czatuje
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nauczysz się i będzie dobrze
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie w inglocie super jest to, ze do wszystkiego mają testery i pełnowymiarowe kosmetyki nie są dostępne do testowania
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Kasza Manna nie mam za bardzo kiedy, bo codziennie gdzies wychodzę, a z moją kreską serio nie da się wyjsc do ludzi
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kreski są fajne pędzelkiem z EDM. Ale wspaniale dzisiaj wygląda na mnie pasiak CaC jako róż. Akurat ma fajny odcień, chociaż może leciutko zbyt ciemny, ale wtedy używam więcej jasnego.
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

.
[szczególnie przy beige chic i pastel white].
[po Naturach oczywiście ]. Jakis średni humor mam przez te mrozy

A potem wymieniam się zapachami, które mi nie podeszły na kolorówkę