Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 20:09   #661
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32

namawiamy świadka by zaśpiewał psalm na ślubie był ministrantem kiedyś ale nie wiem czy się zgodzi, powiedział, że dawno nie śpiewał sam stwierdził, że byłoby fajnie bo świadkowa będzie czytała
zobaczymy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:10   #662
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32

Witam sie znowu dzis bylam w moim nowym płaszczyku wiosennym i podkolanówkach cieniutkich i półbutach i nie było mi zimno

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dokładnie tak

Na pewno nie wystarczy. Ale nawet jak oddacie cokolwiek to będziecie mieć tańsze obrączki. Nie musicie mieć całej ilości złota. My mieliśmy 9 gram a daliśmy....(tylko się nie śmiać) złotą szczękę po pradziadku, tzn nie całą bo to jakiś fragment był tylko. Ale pani u jubilera wcale nie była zdziwiona, więc chyba nie byliśmy pierwsi z takim złotem. Ale złota wystarczyło tak na styk. Potem mama się śmiała i mówiła "żeby Was tylko te obrączki teraz nie pogryzły", a sama nam dała to złoto..

.
, sory ale nie dało sie nie smiac

Cytat:
Sprawdziłam suwaczek.

50 dni do ślubu

Cytat:
Napisane przez notatki85 Pokaż wiadomość
u mnie do ślubu: 3 miesiące i 7 dni
to tez juz sie zbliza duzymi krokami

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
przed chwilą kurier przyniósł nam paczkę z zaproszeniami
pokaz

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam newsa
odpis aktu urodzenia jest dłuuugo wazny więc jesli bedziecie obok swojego USC to go weźcie może zrobić to za was najbliższa rodzina a wysłałam tatę, bo akurat miał dzisiaj urlop i jest w Łodzi dopiero papiery z urzędu do ślubu-zaświadczenie o braku przeciwskazań do zawarcia małżeństwa i dokumenty kościelne są ważne 3 miesiące kosztuje to 22zł
dzieki
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
helo

u nas pikna pogoda,choc rano bylo szaro-teraz sloneczko

i cieplo

juz czuje wiosne i wywalilam w kat zimowe buty i plaszcz.od tygodnia nosze juz jesienny plaszczyk i butki zamszowe

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

te nowe laysy?

uwielbiam ostre

na nas dzis czekaja cebulkowe
ja jutro bede chowac wszytkie zimowe buty!!! nie sa bardzo ostre ale dla mnie lekko ostre jak zje sie wiecej

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
Ja jak zwykle ostatnio tylko na chwilkę niby urlop, a taka zabiegana jestem
no ale dziś przymiarkę sukni miałam i z nowości zdecydowałąm, że jednak welon mieć będę
ale wszystkie moje biżuteryjne pomysły legły w gruzach, muszę poszukać coś nowego

i byłam jeszcze na spotkaniu z dekoratorką gadałyśmy półtorej godziny, mam nadzieje, że wszytsko ustaliłyśmy

Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
Nawet sobie tego nie próbuję wyobrazić

Hej, tak tak to ja, choć żadna ze mnie Ślązaczka, za chłopem mnie tu przygnało

OK, to zaczynam, znamy się od prawie 8 lat, a poznaliśmy się przez prawie internet tj, wtedy istniało coś takiego jak wap czyli net w telefonie. Na czacie poderwałam mojego Tża choć jemu długo wydawało sie, że to On mnie poderwał Po paru dniach ukradli mu telefon i stracił ze mną kontakt ale ponieważ gdzieś w naszych rozmowach wymknęło mi się w jakiej firmie pracuję, obdzwonił pół Warszawy i w końcu dodzwonił się do placówki, w której koleżanka mnie skojarzyła (znał tylko moje imię) i tak mnie odnalazł. No i wtedy już poczułam, że to będzie TEN ale spotkaliśmy się dopiero 5 miesięcy później. Po dwóch latach od naszego poznania wylądowałam w Katowicach, choć nastąpiłoby to znacznie wcześniej gdybym nie czekała na przeniesienie służbowe. I tak mieszkamy sobie razemod ponad 5 lat, od roku we własnym już gniazdku, dobrze nam było bez ślubu, żyliśmy ze swoimi kotami na kocią łapę ale zawsze o ślubie myśleliśmy tylko czasu nie było żeby się za to zabrać. Zaręczyn też nie było, bo my bardzo niestandardowi jesteśmy, ja już w wieku, w którym pytania o ślub i dzieci zadają tylko wyjątkowo nietaktowne ciotki i sąsiadki, ciąża to nie wpadka tylko ostatni dzwonek itd... W styczniu wybraliśmy się na spacer do parku, wstąpiliśmy do miłej knajpki na grzańca i pomyśleliśmy sobie, że to fajne miejsce na wesele, a skoro pojawiła się myśl to wprowadziliśmy ją w czyn i po trzech dniach zarezerwowaliśmy salę, dlatego ślub w piątek bo wolnych sobót w lukalu już nie mieli.
Nie wiem po co mi to w ogóle bo mam od tego czasu nastroje jak kobieta w ciąży, popadam od euforii do histerii. Cudną kieckę już zamówiłam, mamy DJ'a, fotografa, mnóstwo dylematów (kogo zaprosić tylko na ślub a kogo też na wesele) i nieprzespane noce, bo mi się śnią masakryczne sceny typu, że suknia zaginęła, fryzjer mnie oskalpował itp... Tż ciągle przez sen wódkę na wesele kupuje
Chodzimy na kurs tańca, idzie nam coraz lepiej tylko właśnie okazało się, że moja wymarzona piosenka nie jest walcem a na free styla się raczej nie porwiemy
Nie wiem gdzie zamówić tort, zaproszenia, trzeba się rozejrzeć za obrączkami, butami do sukni, jaki bukiet, co na głowie bo ślub tylko cywilny. I po co mi to było??? Chyba tylko po to, by poczuć się szczęśliwą jak nigdy wcześniej
Dziekuję Wszystkim, które wytrwały do końca mojego wywodu, potrzebne mi to było

Między nami co noc, chłopaki koło mnie a koło Tża dziewczyny a jak się do siebie przytulamy to łażą po nas zazdrośniki jedne

Szaleństwo
fajnie sie czytało hihihi no to sporo macie tych kotow moj kot Gizmo nie wrocil juz ponad tydzien, poczuł wiosne i polazl jakjs na baby... mam nadzieje ze wroci bo taki cudny jest i wyjatkowy wroc do domu!!!
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:12   #663
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
namawiamy świadka by zaśpiewał psalm na ślubie był ministrantem kiedyś ale nie wiem czy się zgodzi, powiedział, że dawno nie śpiewał sam stwierdził, że byłoby fajnie bo świadkowa będzie czytała
zobaczymy
może się uda

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:25   #664
Africa_Sun
Raczkowanie

Cytat:
Africa przeczytałam cały wywód fajna historia
Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość

Africa fajnie się czytało twoją historię no i fajnie, że jednak ślub daje Ci dużo szczęścia
Dzięki Dziewczyny Ja do Waszych historii chyba się nie dokopię, a chętnie bym je poznała.
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
super
a nie witałam się chyba z Tobą :P CZEŚĆ

Pokaaaa suknie
Cześć MiciaKicia
Moja suknia jest widoczna od 1:06 min. przez jakieś 7 sekund. Troszkę będzie przerobiona, mam mini biuścik więc dekolt będzie spłycony i chyba zrezygnuję z ramiączek. Chętnie poznam Waszą opinię na jej temat.
http://www.youtube.com/watch?v=dJggO...eature=related

Cytat:
fajna historia

zaproszenia kupowałam na all, tort zamówiłam w Marysieńce w Gliwicach
No właśnie słyszałam już o Marysieńce, a mają jakiś katalog tortów?
Africa_Sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:28   #665
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Africa ciekawa suknia, ładna i ja bym chyba nie rezygnowała z ramiączek

Stary 2011-03-11, 20:34   #666
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie słyszałam już o Marysieńce, a mają jakiś katalog tortów?
w cukierni mają cały segregator ze zdjęciami tortów, a ja wstępnie tort wybierałam ze zdjęć na stronie

http://marysienka.com.pl/weselne.html

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-03-11, 20:39   #667
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny Ja do Waszych historii chyba się nie dokopię, a chętnie bym je poznała.

Moja suknia jest widoczna od 1:06 min. przez jakieś 7 sekund. Troszkę będzie przerobiona, mam mini biuścik więc dekolt będzie spłycony i chyba zrezygnuję z ramiączek. Chętnie poznam Waszą opinię na jej temat.
bardzo ładna

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
w cukierni mają cały segregator ze zdjęciami tortów, a ja wstępnie tort wybierałam ze zdjęć na stronie

piekne te torty
Stary 2011-03-11, 20:41   #668
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet sobie tego nie próbuję wyobrazić

Hej, tak tak to ja, choć żadna ze mnie Ślązaczka, za chłopem mnie tu przygnało

OK, to zaczynam, znamy się od prawie 8 lat, a poznaliśmy się przez prawie internet tj, wtedy istniało coś takiego jak wap czyli net w telefonie. Na czacie poderwałam mojego Tża choć jemu długo wydawało sie, że to On mnie poderwał Po paru dniach ukradli mu telefon i stracił ze mną kontakt ale ponieważ gdzieś w naszych rozmowach wymknęło mi się w jakiej firmie pracuję, obdzwonił pół Warszawy i w końcu dodzwonił się do placówki, w której koleżanka mnie skojarzyła (znał tylko moje imię) i tak mnie odnalazł. No i wtedy już poczułam, że to będzie TEN ale spotkaliśmy się dopiero 5 miesięcy później. Po dwóch latach od naszego poznania wylądowałam w Katowicach, choć nastąpiłoby to znacznie wcześniej gdybym nie czekała na przeniesienie służbowe. I tak mieszkamy sobie razemod ponad 5 lat, od roku we własnym już gniazdku, dobrze nam było bez ślubu, żyliśmy ze swoimi kotami na kocią łapę ale zawsze o ślubie myśleliśmy tylko czasu nie było żeby się za to zabrać. Zaręczyn też nie było, bo my bardzo niestandardowi jesteśmy, ja już w wieku, w którym pytania o ślub i dzieci zadają tylko wyjątkowo nietaktowne ciotki i sąsiadki, ciąża to nie wpadka tylko ostatni dzwonek itd... W styczniu wybraliśmy się na spacer do parku, wstąpiliśmy do miłej knajpki na grzańca i pomyśleliśmy sobie, że to fajne miejsce na wesele, a skoro pojawiła się myśl to wprowadziliśmy ją w czyn i po trzech dniach zarezerwowaliśmy salę, dlatego ślub w piątek bo wolnych sobót w lukalu już nie mieli.
Nie wiem po co mi to w ogóle bo mam od tego czasu nastroje jak kobieta w ciąży, popadam od euforii do histerii. Cudną kieckę już zamówiłam, mamy DJ'a, fotografa, mnóstwo dylematów (kogo zaprosić tylko na ślub a kogo też na wesele) i nieprzespane noce, bo mi się śnią masakryczne sceny typu, że suknia zaginęła, fryzjer mnie oskalpował itp... Tż ciągle przez sen wódkę na wesele kupuje
Chodzimy na kurs tańca, idzie nam coraz lepiej tylko właśnie okazało się, że moja wymarzona piosenka nie jest walcem a na free styla się raczej nie porwiemy
Nie wiem gdzie zamówić tort, zaproszenia, trzeba się rozejrzeć za obrączkami, butami do sukni, jaki bukiet, co na głowie bo ślub tylko cywilny. I po co mi to było??? Chyba tylko po to, by poczuć się szczęśliwą jak nigdy wcześniej
Dziekuję Wszystkim, które wytrwały do końca mojego wywodu, potrzebne mi to było

Między nami co noc, chłopaki koło mnie a koło Tża dziewczyny a jak się do siebie przytulamy to łażą po nas zazdrośniki jedne

Szaleństwo
fajna historia

między nami 'często' śpią, ale zazwyczaj to sypiają na mnie jak nie wszystkie naraz to na zmiany
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:07   #669
pomarancza24
Zadomowienie

co tu tak cicho....
Stary 2011-03-11, 21:13   #670
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
SUPER Jenny
Cytat:
Jenny i jak?? pochwal się
Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość
tak jak powyżej, pochwal się
Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
pochwal się
Cytat:
Napisane przez gitmartusia Pokaż wiadomość
i jak, ładne? Pstryknij fotkę
Cytat:
Napisane przez _Misia_ Pokaż wiadomość
superkla ski:
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
dzięki

zaproszenia śliczne!

wklejam fotki

kolor burgund, z wierzchu papier w prążki, w środku białe błyszczące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1855.jpg (72,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1860.jpg (84,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1861a.jpg (94,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1862.jpg (56,9 KB, 15 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2011-03-11 o 21:15
Stary 2011-03-11, 21:14   #671
Africa_Sun
Raczkowanie

Cytat:
zobaczymy
byłoby pięknie

Cytat:
Africa ciekawa suknia, ładna i ja bym chyba nie rezygnowała z ramiączek
Na wszelki wypadek krawcowa zrobi mi te ramiączka dopinane, będę mogła w ostatniej chwili się zdecydować

Cytat:

piękne te torty, na pewno coś dla nas znajdziemy

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
fajna historia

między nami 'często' śpią, ale zazwyczaj to sypiają na mnie jak nie wszystkie naraz to na zmiany
Na mnie nie śpią bo ja zawsze na boczku i im nie wygodnie ale Tża obsiadają jak wrony

Znikam bo wyjeżdżam na cały weekend a jeszcze się nie spakowałam (należę do tych co pakują się dłuuugo i zabierają beznadziejnie dużo niepotrzebnych rzeczy) mam nadzieję, że nie zdążycie zakończyć wątku przed moim powrotem
Stary 2011-03-11, 21:19   #672
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
dzięki

zaproszenia śliczne!

wklejam fotki

bardzo ładne
Stary 2011-03-11, 21:25   #673
Africa_Sun
Raczkowanie

Cytat:
dzięki

zaproszenia śliczne!

wklejam fotki

Jenny zaproszenia urocze, zabawne a jednocześnie eleganckie
Stary 2011-03-11, 21:27   #674
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:

my też właśnie jesteśmy w trakcie poszukiwania drzwi wewnętrznych tylko jakoś ceny troche drogie a wy gdzie kupowaliście?
Mój TŻ też nie chrapie
qrcze nawet nie pamietam z jakiej firmy w końcu wybraliśmy drzwi bo to firma remontowa nam dala katalog.. ale cena naszych jest spora bo są drewniane ale są po prostu booooskie

Cytat:
my jutro mamy nauki od 8.00 do 18.30 jakoś
u to powodzenia

Cytat:
my poradnię mamy przed sobą jakos w przyszłym tygodniu moze pojdziemy
moze ja w przyszłym tyg bym w końcu zadzwoniła do tej poradni się umówić,,.,

Cytat:

Teraz histerycznie szukam fryzjera a już było tak pięknie i miała zlewkę na wszystko
ja tez musze poszukać...

Cytat:
a mi baba powiedziała, że musi być świeżo wydany... mojego aktu sprzed prawie 30 lat nie chciała
od tego czasu zmieniły się druki na których wydawane są odpisy a do ślubu nie moze byc zniszczony i musi miec opłate 22 zl

eh jeździliśmy dziś za oświetleniem.. niedługo czeka nas kupowanie klamek - każdego dnia jest nowa potrzeba :/ i ciągle cos wymyślamy a koszty rosną :/

wszystk im za dni

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:52   #675
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
zobaczymy
Ja usilnie namawiam brata bo on dośc długo za młodu śpiewał i wszystkie babcie go wielbiły
Cytat:

zaproszenia śliczne!

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:05   #676
pomarancza24
Zadomowienie

ide spac bo mi sie mordka a tu jakos cicho jest dobranoc do jutra
Stary 2011-03-11, 22:09   #677
JennyAniolek
Zakorzenienie

dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-03-11, 22:16   #678
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a była któraś z Was na "sali samobójców"? Bo chciałabym pójść
ja nie, ale zamierzam obejrzeć ten film.

Africa - fajna historia

Wszystkim śmiejącym się z naszego złota na obrączki oczywiście to wybaczam

Obejrzeliśmy zmierzch. Tzn w sumie to ja, bo TŻ przysypiał. Teraz się obudził i polazł lapka włączyć. A ja popiłam winka oglądając zmierzch i jest mi z tym baaardzo dobrze A wcześniej jeszcze zjedliśmy pizzę na kolację..a na obiad naleśniki.. Ależ ja się ostatnio odżywiam..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:32   #679
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

zaproszenia śliczne!

wklejam fotki

bardzo ładne a tekst piękny (bo też taki mamy )

faceci jeszcze siedzą a ja przysypiam
oglądamy Piłę na C+

dobrej nocy dziewczyny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 06:31   #680
booziaczek
Zadomowienie

czesc
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:12   #681
Roougee
Zadomowienie

Witajcie U Was też taka piękna pogoda? Byłam już na spacerku z małą i aż nie chciało się wracać do domu

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:13   #682
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, ja oszaleje wątek normalnie galopuje, a ja dopiero dzisiaj go znalazłam.
Ja ślubuję 12.08.2011 więc z przyjemnością dołączę do Waszej społeczności choć nie wiem czy za Wami nadążę póki co próbuję ogarnąć temat chociaż ze dwa dni wstecz
Witaj na wątku
Ślubujesz dzień przede mną
Fajna jest ta Wasza historia Super, że się zdecydowaliście

Cytat:
Masakra Mi też kiedyś ktoś porysował moje autko i też na parkingu, pod poprzednią pracą Kiedyś ktoś mi wjechał w autko, również na jakimś parkingu. Eeh..
PS. A na tym parkingu nie ma przypadkiem monitoringu jakiegoś, żeby sprawdzić co i jak się stało?

Cytat:
Napisane przez baskpo Pokaż wiadomość
to skoro jest ochroniarz to moze kamery tez sa, i mozna by było to sprawdzic, no i skoro jest ochroniarz to chyba tez ma jakas odpowiedzialnosc za te wszystkie samochody ktore tam sa, przynajmniej tak mi sie wydaje
Byliśmy wczoraj na monitoringu. Akurat oko kamery nie sięga tam gdzie zaparkowałam
A ta ochrona to taki pic na wodę, bo to parking niestrzeżony

Cytat:

a to ten odkurzacz który był zachwalany, że dobrze ssie? bo my niedługo będziemy kupować
ssie jak smok Tylko jest naprawdę malusi

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
zabudowana w łazience czy przypadkiem w kuchni?
Kiedyś chciałabym ją zabudować w łazience ale to nie w tym mieszkaniu, bo tu mamy straszną klitkę

Cytat:

U nas to ja zawijam się jak kulka Ale śpimy osobno bo TŻ chrapie a ja kompletnie nie mogę się do tego przywyczaić. Teraz spimy w 2 pokojach, a po ślubie nie wiem jak będzie Ja się przy nim nie potrafię wyspać, wiele razy już próbowaliśmy, ale ciągle się budzę jak on chrapie.

śpicie w oddzielnych pokojach? Ale to tylko przez to chrapanie czy ze względów wyznaniowych?
Bo jeśli "winne" jest chrapanie to możliwe że Twój TŻ ma przerośnięty języczek. Wtedy robi się specjalny zabieg, skraca go i chrapanie znika

Cytat:
Sprawdziłam suwaczek.

50 dni do ślubu
ależ Ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiemy na co :P Może na wojnę żeńsko - męską ( czy jakoś tak to się nazywa :P), albo na Jak zostać królem. Ale jeszcze się zastanawiamy
Jak Zostać królem jest super.

Wczoraj byłyśmy z moją E. (u której będę starszą) wybrać dla niej tort a potem bukiet ślubny. Przy okazji załatwiłam sobie kilka spraw.
Po pierwsze cieszę się, że my mamy tort w cenie, bo za kilogram tortu E. musi zapłacić 60 zł, a przy jej ilości gości tort musi mieć co najmniej 20kg No ale wybrałyśmy piękny w stylu angielskim
Przy okazji dowiedziałyśmy się od właścicielki (ma coś po 30 i widać, ze jest maksymalnie kumata w tych sprawach), że będą dla jakiejś pary robić tort weselny 3D w kształcie smoka. Pomijam fakt, że ta para stwierdziła, że chce sobie na salę wypożyczyć jakiegoś dinozaura z naszego Parku Jurajskiego - zapytałam więc panią czy ci ludzie to przypadkiem nie byli jacyś jaskiniowcy ...niewątpliwie jednak zrobienie tortu smoka 3D musi być nie lada wyzwaniem

Potem pojechałyśmy do pani dekoratorko-kwiaciarki Jak tam weszłam to oniemiałam robi takie cudeńka, że szok. Pokazałam jej wymyślone przez siebie zaproszenie i kazałam jej się nie śmiać ale powiedziała, że jest super eleganckie ale mnie zmartwiła ponieważ okazuje się, że nikt nie produkuje takiego czarnego papieru jaki sobie wymyśliłam Ma tylko taki mocno nakrapiany srebrem co dla mnie wyglądał trochę kosmicznie. W każdym razie ma mi czegoś jeszcze poszukać i po środzie będę wiedziała czy da się zrobić coś takiego jak chcę, czy mam sobie wymyślać inne zaproszenie Acha a mój własny projekt wyceniła na 3,40-3,70 W każdym razie chyba jednak zrezygnuję z robienia zaproszeń samodzielnie.
Wybrałyśmy też bukiet dla E. będzie się składał z ok. 60 róż ecru przewiązanych turkusową wstążką + wiszący koniec z trawki niedźwiedziej. Mój ma być jego miniaturką Koszt 2 bukietów i butonierek to jeśli dobrze pamiętam 340zł z czego bukiet świadkowej 80zł. W sumie chyba nie tak drogo wyszło za te kwiaty. Ja mam plan pojechać do jeszcze jednej kwiaciarni i porównać ceny. Może coś w końcu i u mnie ruszy się ze ślubem
Acha a wieczorem kupilśmy pralkę ale można ją odebrać dopiero dzisiaj. Na razie TŻ maluje mi meble z dużego pokoju a wieczorem jedziemy do małej Majeczki
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:16   #683
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:

bardzo ładna i ja też bym nie rezygnowała z ramiączek
oj a do historii zaręczyn to ciężko będzie się dokopać jak znajdę to wkleję a tak s wkrócie o nas to jesteśmy ze sobą ponad 6 lat zaręczyny były półtora roku temu z zaskoczenia no i tak sobie planujemy wszystko po mału nie długo zaczynamy remont mieszkanka
Cytat:
wklejam fotki

bardzo fajne!

Witam nasz pusty weekendowy wątek
jak zwykle dziewczyny powieało na randki i na uczelnie wracajcie szybko

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:19   #684
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

zaproszenia śliczne!

wklejam fotki

bardzo fajne

Na Jak zostać królem nie pójdziemy bo mamy na plytce wahamy sie miedzy Jankiem Wisniewskim i Wladaca umyslow-zalezy jak M. wroci z pracy bo ja wole jechac o 16,a M. dopiero na seons o 21 chce a ja sie potem bede stresowac nocnym powrotem z Olsztyna

a tak w ogole to WIOSNA
Stary 2011-03-12, 09:19   #685
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:

Cudne torty

Jak kształtują się cenowo? ja w ogóle się nie orientuję
Stary 2011-03-12, 09:21   #686
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajne zaproszonka ale wiesz co mi się rzuciło w oczy? Że chyba z TŻ macie bardzo krótkie nazwiska hehe - zapisałam sobie tą fotkę środka bo też chcemy taki przejrzysty tekst zaproszenia
Stary 2011-03-12, 09:22   #687
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie U Was też taka piękna pogoda? Byłam już na spacerku z małą i aż nie chciało się wracać do domu
u mnie też jest ciepło dziś spałam przy otwartym oknie i nic nie zmarzłam.
Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na monitoringu. Akurat oko kamery nie sięga tam gdzie zaparkowałam

ssie jak smok Tylko jest naprawdę malusi

Wczoraj byłyśmy z moją E. (u której będę starszą) wybrać dla niej tort a potem bukiet ślubny. Przy okazji załatwiłam sobie kilka spraw.
Po pierwsze cieszę się, że my mamy tort w cenie, bo za kilogram tortu E. musi zapłacić 60 zł, a przy jej ilości gości tort musi mieć co najmniej 20kg No ale wybrałyśmy piękny w stylu angielskim
Przy okazji dowiedziałyśmy się od właścicielki (ma coś po 30 i widać, ze jest maksymalnie kumata w tych sprawach), że będą dla jakiejś pary robić tort weselny 3D w kształcie smoka. Pomijam fakt, że ta para stwierdziła, że chce sobie na salę wypożyczyć jakiegoś dinozaura z naszego Parku Jurajskiego - zapytałam więc panią czy ci ludzie to przypadkiem nie byli jacyś jaskiniowcy ...niewątpliwie jednak zrobienie tortu smoka 3D musi być nie lada wyzwaniem

Potem pojechałyśmy do pani dekoratorko-kwiaciarki Jak tam weszłam to oniemiałam robi takie cudeńka, że szok. Pokazałam jej wymyślone przez siebie zaproszenie i kazałam jej się nie śmiać ale powiedziała, że jest super eleganckie ale mnie zmartwiła ponieważ okazuje się, że nikt nie produkuje takiego czarnego papieru jaki sobie wymyśliłam Ma tylko taki mocno nakrapiany srebrem co dla mnie wyglądał trochę kosmicznie. W każdym razie ma mi czegoś jeszcze poszukać i po środzie będę wiedziała czy da się zrobić coś takiego jak chcę, czy mam sobie wymyślać inne zaproszenie Acha a mój własny projekt wyceniła na 3,40-3,70 W każdym razie chyba jednak zrezygnuję z robienia zaproszeń samodzielnie.
Wybrałyśmy też bukiet dla E. będzie się składał z ok. 60 róż ecru przewiązanych turkusową wstążką + wiszący koniec z trawki niedźwiedziej. Mój ma być jego miniaturką Koszt 2 bukietów i butonierek to jeśli dobrze pamiętam 340zł z czego bukiet świadkowej 80zł. W sumie chyba nie tak drogo wyszło za te kwiaty. Ja mam plan pojechać do jeszcze jednej kwiaciarni i porównać ceny. Może coś w końcu i u mnie ruszy się ze ślubem
Acha a wieczorem kupilśmy pralkę ale można ją odebrać dopiero dzisiaj. Na razie TŻ maluje mi meble z dużego pokoju a wieczorem jedziemy do małej Majeczki
1. pech z tym monitoringiem
2. To fajnie, że jest malutki nie chciałabym jakiegoś wielkiego.
3. Sporo jej wyjdzie za ten tort
4. Za cały kwiaty to na prawdę mało...
5. za pralkę

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 09:31   #688
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a my już mamy i nauki i poradnię za sobą teraz daliśmy zapowiedzi i musimy się do USC wybrać po papiery

Cytat:
my poradnię mamy przed sobą jakos w przyszłym tygodniu moze pojdziemy
my też ale nie wiem kiedy się wybierzemy :/

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
fajnie że wszystko ok
też się cieszę

Cytat:
Teraz histerycznie szukam fryzjera a już było tak pięknie i miała zlewkę na wszystko

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Dzien dobry Trafilam 3 w totka i ciesze sie jak glupia

Cytat:
Na pewno nie wystarczy. Ale nawet jak oddacie cokolwiek to będziecie mieć tańsze obrączki. Nie musicie mieć całej ilości złota. My mieliśmy 9 gram a daliśmy....(tylko się nie śmiać) złotą szczękę po pradziadku, tzn nie całą bo to jakiś fragment był tylko. Ale pani u jubilera wcale nie była zdziwiona, więc chyba nie byliśmy pierwsi z takim złotem. Ale złota wystarczyło tak na styk. Potem mama się śmiała i mówiła "żeby Was tylko te obrączki teraz nie pogryzły", a sama nam dała to złoto..
wow!

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Fajne zaproszonka ale wiesz co mi się rzuciło w oczy? Że chyba z TŻ macie bardzo krótkie nazwiska hehe - zapisałam sobie tą fotkę środka bo też chcemy taki przejrzysty tekst zaproszenia
to prawda

moje nazwisko ma 3 litery, a TŻ-a 4 litery

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-03-12, 09:35   #689
Roougee
Zadomowienie

Cytat:

Cześć MiciaKicia
Bardzo fajna historia, sukienka i też zostawiłabym ramiączka. Mi osobiście najbardziej podobała się historia Happy2gether
Cytat:

zaproszenia śliczne!
Bardzo ładne
[QUOTE=margolka1986;256688 06

od tego czasu zmieniły się druki na których wydawane są odpisy a do ślubu nie moze byc zniszczony i musi miec opłate 22 zl
[/QUOTE]
Zniszczone może nie było, ale brakowało tej opłaty.
Cytat:

To szkoda, że nie sięga :/
za załatwione sprawy. Co do tego smoka 3D to ciekawa jestem jak oni to zrobią??
uciekam po buty, papapa

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:39   #690
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo fajna historia, sukienka i też zostawiłabym ramiączka. Mi osobiście najbardziej podobała się historia Happy2gether

za załatwione sprawy. Co do tego smoka 3D to ciekawa jestem jak oni to zrobią??
uciekam po buty, papapa
- Dziękuję
- podobno będzie to pokazywać telewizja, więc się dowiemy
- za buty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości