|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatkowe pogaduszki :) Klub szczęśliwych mężatek
Dziewczyny nie wiecie czy można prać kożuszek w pralce? Metkę mam nie po polsku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
W sensie, że o co chodzi, bo nie załapałam?
![]()
#663 | |
Zakorzenienie
|
o to, ze mieszkam blisko Jaworzna
![]() Cytat:
oj wydaje mi się ze kozuszki powinno sie prac w pralni chemicznej, ale nie wiem jak jest z Twoim ja oddalabym do pralni ![]() My już po spacerku..zaliczylismy lody i plac zabaw ![]() ![]() życzę Wam milego wieczorku ja uciekam bo czas na kapiel ![]()
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
#665 | |||||
Zakorzenienie
|
![]()
Witam ponownie.Odpoczywam z mężem,ale na chwilke weszłam na wizaż.Wsiąkłam pare godzin wcześniej,bo smazyłam naleśniki na obiad.Mąż weźmie sobie jutro do pracy
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja Ci również zycze nietylko miłego wieczorku,a również i nocy. ![]() ![]() [/COLOR] Cytat:
![]() ![]() Aha i jak tam po spacerze??? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie to zabrzmiało,bo jak nie wie ktoś że macie psa i sobie ten przeczyta to ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A hod dog,mm lubie. ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-04-19 o 21:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#666 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dobry Wieczór-Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() Tak, na marginesie , gdy byłam mała, spędzaliśmy wakacje u mojej babki. Miała duże gospodarstwo w tym wszystkie zwierzęta domowe. W Niedziele, i jak ktoś przyjeżdżał, obowiązkowo rosół tylko....Babka miała pieniek, na nim kładła ptaka, a mnie kazała trzymać kuraka za grzebień. Ona "ciach" siekierą, i odchodziła, a ja? O Matko! Ileż ja łez wylałam, gadając do tej nieszczęsnej główki , przepraszając że musiała umrzeć .... Chyba mam uraz, bo żadko jem mięso, choć lubię wędzone i kiełbasę, ale naoglądałam się filmów, i widząc jakim kosztem produkuje się takie jedzenie.... ![]() ![]() Upiec upiekę, i mogę się nawet "pochwalić "że jestem w tym dobra, ale sama mogła bym lekko wyżyć na kluskach, plackach, kaszach z warzywami itp. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do pracy, to nie ma się chyba wiele do wyboru, ale plusem jest że będziecie się regularnie widywać. Tylko później (ale nie obraź się na mnie), nie skakaj koło męża jak oszalała, bo się do tego przyzwyczai. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ano ![]() ![]() To wina pisanek. "Jaja" mnie "prześladują" ![]() QUOTE=evelineau;26458941] tylko hod-doga bo mnie brzuch bolal jak zawsze(jadlam znowu ten kefir wczesniej) ale nic mi po nim nie bylo byl pyszny[/QUOTE] Kefir + hot-dog ?! "Hiroshima i Nagasaki" murowana ![]() ![]() Cytat:
A możesz napisać co jest na metce? Ja dostałam w prezencie prawdziwe, śnieżno-białe baranie skóry. Schowałam do szafy bo nie wiedziałam co z nimi zrobić. Okazało się, że można je normalnie wyprać w pralce. ![]() [QUOTE=Karinio;26464015]Witam ponownie.Odpoczywam z mężem,ale na chwilke weszłam na wizaż.Wsiąkłam pare godzin wcześniej,bo smazyłam naleśniki na obiad.Mąż weźmie sobie jutro do pracy Pogoda była piękna,jutro poonoć możliwe opady deszczu,aleee czwartek,piątek ma być zaś 21-22 stopnie ![]() Cytat:
![]() Kefir można popijać podczas obiadu. Rano naczczo lub z śniadaniem, i nie zaczynać od picia litrów, tylko poszklance 2x dziennie. Zła flora w jelitach powoduje "Hiroszimę", trzeba poczekać około tygodnia aby układ pokarmowy przysposobił dobre bakterie zawarte w kefirze, że tak to określę. Obecnie leje deszcz, grzmi z błyskawicami, więc się pożegnam zanim stracę połączenie. Pozdrawiam Was Wszystkie i życzę miłego dnia ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#667 | ||
Zakorzenienie
|
baaardzo fajnie, wyszlismy po 17, po 20 w domu bylismy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() komus wysyłałam przepis na karpatkę na PW ale nie pamietam już której
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że nie ganiałaś kury bez łba
![]() A na serio rosół z kurki jest dobry, ale jeżeli robisz z kaczki, to chyba jedynie można ją podsmażyć. Tzn my zawsze kaczkę podsmażaliśmy i na drugie danie, no bo co z ugotowanym ptakiem zrobisz? Dzień dobry ![]()
#669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do rozpieszczania męża to raczej on mnie bardziej rozpieszcza niż ja jego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam dzieci, ale wydaje mi sie że dziecko potrzebuje kontaktu z innymi dziecmi czy ludzmi i żeby nie bylo "zrośnięte" z matką
![]()
#671 |
Wtajemniczenie
|
Jak najbardziej dziecko musi mieć kontakt z innymi dziećmi i dlatego mam zamiar Bartusia posłać do przedszkola jak skończy 3 latka, ale do żłobka nigdy w życiu. Mam znajome z dziećmi w wieku Bartusia lub podobnym i wiem, że nie będzie mu brakowało kontaków z innmi dziećmi.
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiscie bym 3 lata w domu z dzieckiem nie wytrzymała, ale mnie na szczęscie to nigdy dotyczyć nie będzie ![]() Agusiowata i wyszła karpatka???
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Jeszcze nie próbowałam. Muszę poszukać tego kremu, tu w pobliżu nie widziałam. Może w tesco będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego byś nie wytrzymała 3 lat? To jest najlepszy okres jak dziecko uczy się chodzić i mówić. Ja prędzej na pewno nie pójdę do pracy.
![]() ![]() |
![]() |
#676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj jak kobieta idzie na wychowawczy, nie ma już do czego wracać, a poszukać nowej pracy z małym dzieckiem nie jest łatwo wiec to cięzki wyrób. Wyżyć z 1 pensji też cięzko. Państwo niestety nie pomaga ![]() w moim przypadku byłby prosty wybór albo praca, albo wychowawczy, o L4 w czasie ciązy tez nie bardzo jest mowa ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() nie nadaje sie żeby siedziec z dzieckiem w domu. Fajnie, że Cie stać na to, żeby siedziec w domu
![]() |
#677 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Właśnie o to chodzi, że mnie nie stać, ale z mężem już wcześniej postanowliśmy, że nigdy choćby nie wiem co nie oddamy dziecka do żłobka. Zdecydowaliśmy się na dziecko świadomie, a że teraz u męża z pracą kiepsko (jak byłam w ciąży o wiele lepiej zarabiał) to szuka innej i myśli o wyjeździe.
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze u Was jest inaczej i póki to wszystkim odpowiada to ok. W rodzinie też będzie podobny przypadek, kobieta nie pracuje i chce dziecko, mąż w rozjazdach, bedzie tylko na weekend w domu ![]() do złobka moze bym i nie oddała, ale pod opiekę babci juz tak.
![]() |
#679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My nie chcemy brać kasy, ale niestety bez tego nie dalibyśmy rady. Z chęcią dałabym go pod opiekę babci, ale niestety moja mama jeszcze pracuje, a teściowa mieszka za daleko, żeby go wozić codziennie do niej.
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2011-04-20 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- hodowla psów - ale nie "byle jaka" że pierwszy lepszy pies ze suczką ![]() Na razie jeździmy na wystawy, mam nadzieję ze uda nam sie wyrobić uprawnienia ![]() Bardzo mnie tez interesuje behawiorystka ![]() szkoda, że z takiej pasji nie idzie wyżyć ![]()
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Widze, ze poruszony zostal temat opieki nad dzieckiem. Ja od prawie dwoch lat siedze z moim synkiem w domku i chociaz wiem, ze to dla Niego najwazniejszy okres w zyciu to chetnie poszlabym do pracy. Brakuje mi kontaktu z ludzmi. Pisalyscie ze mozna wyjsc z dzieckiem do ludzi z takim malym brzdacem co siedzi grzecznie w wozku to sie zgodze ale z dwulatkiem ktory przez 3 minutki nie usiedzi spokojnie juz jest ciezko bo wtedy spotakania zamieniaja sie w zabawe doroslych z dzieckiem ![]() ![]() jak pogoda u Was kochane? bo u mnie piekne sloneczko ![]() ![]()
#682 |
Zakorzenienie
|
U mnie też słoneczko świeci
![]()
#683 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Jak już wyżej kaaroo napisała o pogodzie,to u mnie też słońce.Cieplo jest,aczkolwiek co jakiś czas te słonko zachodzi. Za chwile Was nadrobie,tylko herbate sobie zrobie. ![]() Nie będe narazie cytować,bo chce nawiązać do opieki nad dzieckiem.Mojej bratowej siostra własnie wraca do pracy od maja.A mały nie ma jeszcze roku.On ma z 6 miesięcy dopiero. ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-04-20 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Ja się o opiece wypowiadać nie będę ^^
#685 | |
Zakorzenienie
|
To super,że spacer jak zawsze udany
![]() To ja miałam Wam podać przepis na mase do wafli.Nie podałam Wam jeszcze tego przepisu w klubie?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do ostatniego pytanie,odrazy wybaczcie mi "czarny"? humor,wypuścić go wolno??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zła jestem, bo jutro musze siedziec dłuzej ![]()
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawie jak w kreskówkach ![]() Albo jak obierałam i za mocno pociągnęłam, to kura mi podskoczyła i z wiadra wyskoczyła ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
No, we wrzątku
![]() A parowałaś ziemniaki do paszy? Ale to są właśnie przyjemne wspomnienia. Jak się kury latać uczyło ![]()
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hm..a tego to nie pamiętam. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-04-20 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.