Slimex 15 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 20:47   #661
marika39
BAN stały

GG do marika39 Send a message via Skype™ to marika39
Dot.: Slimex 15

Cytat:
Napisane przez onlemon Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam w poniedziałek 30 kwietnia. Przesyłeczke dostałam wczoraj, tj 09 maja.

Także cierpliwości..choć sama nie byłam cierpliwa
ha ha ha i kto to mówi
marika39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 20:57   #662
onlemon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika39 Pokaż wiadomość
ha ha ha i kto to mówi
heh, wiem wiem , jestem ostatnią osobą która powinna pisać " bądź cierpliwa"
onlemon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 21:41   #663
marika39
BAN stały

Cytat:
heh, wiem wiem , jestem ostatnią osobą która powinna pisać " bądź cierpliwa"
własnie nerwusie
Stary 2012-05-10, 23:45   #664
livka75
Przyczajenie

Witam
Chciałam zamówić adipex... ale trafiłam na ten wątek... czy sibutril , sibuslim, sibumax są lepszeod adi? ja brałam adi 4 lata temu i nawet udalo mi się ładnie schudnąć... ale tak jak was czytam to na innych specyfikach też chudniecie co byście radziły zamówić? mam 37 lat 168 cm i 100kg żywej wagi
livka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 05:09   #665
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez livka75 Pokaż wiadomość
Witam
Chciałam zamówić adipex... ale trafiłam na ten wątek... czy sibutril , sibuslim, sibumax są lepszeod adi? ja brałam adi 4 lata temu i nawet udalo mi się ładnie schudnąć... ale tak jak was czytam to na innych specyfikach też chudniecie co byście radziły zamówić? mam 37 lat 168 cm i 100kg żywej wagi
hej, na każdego każdy lek działa inaczej, sa zwolennicy adiego jak i sibutraminy. Wszystko zalezy od sosby chcącej stosować. Po sibu. są gorsze efekty uboczne
Stary 2012-05-11, 07:14   #666
marika39
BAN stały

crookass

onlemon

jak dziewczyny po 1 mocy? masakra dawajcie relacje
Stary 2012-05-11, 08:37   #667
onlemon
Raczkowanie

Cytat:
crookass

onlemon

jak dziewczyny po 1 mocy? masakra dawajcie relacje
Dotarłam do pracy i mogę zdać relację. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona ! Otóż miałam mnóstwo energii i buszowałam po domu do 2 w nocy, połozyłam sie spać i już o 4.30 byłam mega wyspana, ale jeszcze chwilę leżałam i o 6.30 jak zadzwonił budzik to pierwszy raz od wieluuu dni chciało mi się iść do pracy a nie leżeć w łózku jak to zazwyczaj było

Także to takie moje spostrzeżenia....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 08:51   #668
paulajas
Raczkowanie

marika, otwierany, a o cenie nie myslałam, musiałabym policzyć kapsułki.
zbroja będzie miał też lidę, a wczoraj koleżanka powiedziała mi, że jej ciocia schudła 7,5kg w msc. hmm ciekawe? ma ktoś doświadczenia??
paulajas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:06   #669
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paulajas Pokaż wiadomość
zbroja będzie miał też lidę, a wczoraj koleżanka powiedziała mi, że jej ciocia schudła 7,5kg w msc. hmm ciekawe? ma ktoś doświadczenia??
ok kochana rozumiem , ale skoro rezygnujesz z sibuslimu i sibumaxu , bo źle go tolerujesz to dlaczego chcesz brać lide? przecież to jest to samo - tez sibutramina tylko jakiś dodatkowe składniki posiada- tak pisza ale skład sibu. jest takiej samej mg, więc nie rozumiem?
wiadomo , że zrobisz jak bedziesz chciała, ale skoro źle sie po tym czujesz to po lidzie bedzie to samo

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
jeszcze poza tym opinie jakie są na temat lidy , to takie , że przez okres nawet do 2 tyg wagi sie nie traci , dopiero cos później powoli spada, więc 7.5 kg w miesiąc ? możliwe? wejdź na kafeterie tam dziewczyny biora lidzie, wiadomo , że tyle ile ludzi tyle opini, kazdy lek działa indywidualnie ,jedni chwala inni krytykują

Edytowane przez marika39
Czas edycji: 2012-05-11 o 09:07
Stary 2012-05-11, 09:08   #670
paulajas
Raczkowanie

być może.. myślałam, ze ta lida ma inny skład. ale meridię i zelixę też brałam i nie czułam się źle.

możliwe. bo nie jest to wypowiedź z jakiegoś forum, tylko prawda. nie wiem ile ważyła przed... ale znam ją z widzenia, więc moja bliska koleżanka dla mnie mówi prawdę.

Edytowane przez paulajas
Czas edycji: 2012-05-11 o 09:11
paulajas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:09   #671
marika39
BAN stały

Cytat:
Dotarłam do pracy i mogę zdać relację. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona ! Otóż miałam mnóstwo energii i buszowałam po domu do 2 w nocy, połozyłam sie spać i już o 4.30 byłam mega wyspana, ale jeszcze chwilę leżałam i o 6.30 jak zadzwonił budzik to pierwszy raz od wieluuu dni chciało mi się iść do pracy a nie leżeć w łózku jak to zazwyczaj było

Także to takie moje spostrzeżenia....
pierwsze dni takie energetyczne są dobrze ze głowa nie boli itp, bo i gorsze ustrojstwa sie czepiałya jak z jedzeniem w czorajszym dniu? i jak z checią na jedzenie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 09:15   #672
crookass
Raczkowanie

u mnie spostrzeżenia takie:

nie czuję jakiegoś większego przypływu energii, czuję się tak samo jak zawsze. Głód zdecydowanie mniejszy, ale czasem jednak czuję burczenie w brzuchu.
Po jednym dniu waga wskazała 1,5 kg mniej, więc to mnie mega uszczęśliwia
nadal żadnej suchości w ustach ani innych dolegliwości.
crookass jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:32   #673
marika39
BAN stały

Cytat:
być może.. myślałam, ze ta lida ma inny skład. ale meridię i zelixę też brałam i nie czułam się źle.
prawdopodobnie te leki nie sa dla Ciebie , jak pisałam , że na każdy lek - mimo , że skład i zawartosc sibu. mają taki sam- nikt mi nie wierze, każdy się dziwi , że takie same składy a jeden działa a drugi nie , albo po tym dobrze sie czuje a po tamtym nie, ale każdy musi sobie własne zdanie wyrobić
moim zdaniem sibumax był za agresywny dla Ciebie , nie każdy moze go stosowac, dziewczyny zaczynaja i przerywaja kuracje , może slimex? a może Rimonabant? wydaje mi sie ze ten mógłby być dla Ciebie , spróbuj , on nie jest tak inwazyjny ja go brałam nie masz takich objawów jak po sibutraminie

Acomplia ma potwierdzone działanie powstrzymujące pragnienie jedzenia, wystarczające by pomóc ludziom w zrzuceniu wagi, może również wspomagać kontrolowanie innych niezdrowych pragnień. Acomplia zawiera aktywny składnik Rimonabant. Jest to selektywny antagonista receptora kanabinoidowego CB1.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez crookass Pokaż wiadomość
u mnie spostrzeżenia takie:

nie czuję jakiegoś większego przypływu energii, czuję się tak samo jak zawsze. Głód zdecydowanie mniejszy, ale czasem jednak czuję burczenie w brzuchu.
Po jednym dniu waga wskazała 1,5 kg mniej, więc to mnie mega uszczęśliwia
nadal żadnej suchości w ustach ani innych dolegliwości.
kochana , chyba nie wierzysz ze w 1 dzien waga spadła 1,5 kg? to nie realne, jeśli mało wczoraj jadlaś, duzo piłaś , organizm zaczął sie oczyszczac z zaległości i tracić wode z organizmu , więc pij dalej duzo wody - uzupełniaj ja , waga w 1 etapie spada poniewaz tracimy wode i to co zalega w zakamarkach , a nie tłuszcz, żadna z was nie napisała jak wczoraj wieczorem było z jedzeniem , jakie ile? w brzuchu burczec bedzie , jesli się nie je, te leki nie wypełnią pustki po niedoborze jedzenia

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:

możliwe. bo nie jest to wypowiedź z jakiegoś forum, tylko prawda. nie wiem ile ważyła przed... ale znam ją z widzenia, więc moja bliska koleżanka dla mnie mówi prawdę.
spokojnie , ja Cie nie atakuje, zrobisz jak bedziesz chciała, skoro na Twoja kolezanke działa sibutramina to na Ciebie bedzie działała tak samo , tych leków nie tolerowałas a lide z tym samym składnikiem bedziesz , oki , skoro widzisz naocznie efekty mniejszej wagi u kolezanki to u Ciebie tez tak bedzie
Stary 2012-05-11, 09:32   #674
crookass
Raczkowanie

Dlaczego mam nie wierzyć, że waga spadła 1,5kg skoro właśnie tyle spadła? ja nie mówie, że to tłuszcz, bo wiem, że woda.

Co do mojego jedzenia:

8.00 - kanapka z serem
11.00 - jabłko
14.00 - kanapka z pomidorem i sałatą
17.00 - dwie parówki na ciepło
20.00 - kolba ugotowanej kukurydzy
Stary 2012-05-11, 09:35   #675
marika39
BAN stały

Cytat:
Dlaczego mam nie wierzyć, że waga spadła 1,5kg skoro właśnie tyle spadła? ja nie mówie, że to tłuszcz, bo wiem, że woda.

Co do mojego jedzenia:

8.00 - kanapka z serem
11.00 - jabłko
14.00 - kanapka z pomidorem i sałatą
17.00 - dwie parówki na ciepło
20.00 - kolba ugotowanej kukurydzy
kochaniutka , a gdzie jakis ciepły obiadek na zasuszony żołądek? żart, zamiast paróweczki zupke ciepłą zjedz , żeby nie było później bolącego brzucha, bo żołądek do czego innego przyzwyczajony,

a waga ok, nie krytykuje, każdy sie cieszy z poczatkowych spadków wagi , nie chciałam zeby to tak zabrzmiało- sorki, ja tez sie cieszyłam
Stary 2012-05-11, 09:38   #676
crookass
Raczkowanie

no własnie dzisiaj planuję ugotować zupę. Poza tym i tak muszę gotować obiady dla narzeczonego, więc coś tam mu uskubię z talerza :P
Stary 2012-05-11, 09:48   #677
marika39
BAN stały

Cytat:
no własnie dzisiaj planuję ugotować zupę. Poza tym i tak muszę gotować obiady dla narzeczonego, więc coś tam mu uskubię z talerza :P
bedziesz oczami jeść, w trakcie gotowania odechce Ci się skubania narzeczonemu z talerza , ja tak mam , że checi na wszystko sa , a jak coś do czego to nawet przez gardło nie przejdzie rano często jak wstane muszę cos szybko do buzi włożyc, nawet kawałek chleba bo tak niedobrze jest, albo szklanka wody pomaga ale tylko na moment..a późniek kawka i wszystko gra

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

crookass

nie rób błędu i nie waż sie codziennie, weżsobie ustal jeden dzień w tyg. najlepiej dzień wolny i wtedy wchodź na wage z takich efektow bedziesz sie cieszyć bardziej , bo ważąc się codziennie , bedzie na wadze raz 1 kg mniej a raz 1,5 wiecej , w zależnosci od danego dnia , pogody ciezkich dni u nas itp
Stary 2012-05-11, 09:48   #678
crookass
Raczkowanie

właśnie powiedz mi co z kawą? wiem, że te tabletki mogą powodować nadciśnienie tętnicze. Czy kawa nie zaszkodzi? ja w zasadzie pijam taką słabą, ale mogę?

Cytat:

nie rób błędu i nie waż sie codziennie, weżsobie ustal jeden dzień w tyg. najlepiej dzień wolny i wtedy wchodź na wage z takich efektow bedziesz sie cieszyć bardziej , bo ważąc się codziennie , bedzie na wadze raz 1 kg mniej a raz 1,5 wiecej , w zależnosci od danego dnia , pogody ciezkich dni u nas itp
wiem, że powinnam co tydzień, ale to jest silniejsze ode mnie, żeby ważyć się codziennie

Edytowane przez crookass
Czas edycji: 2012-05-11 o 09:56
Stary 2012-05-11, 10:04   #679
onlemon
Raczkowanie

Zaraz zaraz! ja pisałam troszkę jak to u mnie było z jedzeniem.
Około 12.00 zjadłam drugie śniadanie i normalnie jak wracam po pracy kolo 17.00 to mam takiego GŁODA! ze ciężko opisać...a tutaj wczoraj po powrocie miłe zaskoczenie bo do lodówki nie ciągnie. Oczywiście jakby np ktoś zrobił mi jakieś pyszne kanapeczki to pewnie zjadłabym ale nie ciągnęło mnie do wszystkiego tak jak to zazwyczaj bywało...

także póki co same pozytywy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 10:08   #680
marika39
BAN stały

Cytat:
właśnie powiedz mi co z kawą? wiem, że te tabletki mogą powodować nadciśnienie tętnicze. Czy kawa nie zaszkodzi? ja w zasadzie pijam taką słabą, ale mogę?

wiem, że powinnam co tydzień, ale to jest silniejsze ode mnie, żeby ważyć się codziennie
nie rób tego bo zwarjujesz zreszta waga codzienna nie jest rzeczywista, lepiej co tydzien albo miesiąc no ale skoro nie mozesz to chociaz tydzien sobie daj

mozesz pic kawe, kawa podnosi cisnienie tylko na chwile , nie powoduje podniesienia ciśnienioa na cały dzień, ale jesli lek podniesie Ci cisnienie i bedziesz to czuc i bedzie dyskomfort to raczej nie pij , wstrzymaj sie , ja pije codziennie , narazie cisnienie mam ok, jak bedzie złe to nie bede pic, palisz?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Zaraz zaraz! ja pisałam troszkę jak to u mnie było z jedzeniem.
Około 12.00 zjadłam drugie śniadanie i normalnie jak wracam po pracy kolo 17.00 to mam takiego GŁODA! ze ciężko opisać...a tutaj wczoraj po powrocie miłe zaskoczenie bo do lodówki nie ciągnie. Oczywiście jakby np ktoś zrobił mi jakieś pyszne kanapeczki to pewnie zjadłabym ale nie ciągnęło mnie do wszystkiego tak jak to zazwyczaj bywało...

także póki co same pozytywy
czyli 2 śniadania i niec więcej? zupy? owoców , bez niczego do rana? nie ładnie , zobaczymy jak długo dacie rade bez jedzenia , jak któregoś dnia siły wam posłuszeństwa odmówia
Stary 2012-05-11, 10:15   #681
crookass
Raczkowanie

dobra, to napiję się kawki, bo senna jestem.

Palę.
Stary 2012-05-11, 10:18   #682
marika39
BAN stały

Cytat:
dobra, to napiję się kawki, bo senna jestem.

Palę.
wiec masz problem, obserwuj siebie, ponieważ przy tych lekach jak sie pali cześciej sie podnosi cisnienie zreszta nie od dzis wiadomo , że cisnienie bardzo często jest efektem palenia trzeba obserwowac się
Stary 2012-05-11, 10:30   #683
crookass
Raczkowanie

mierzę ciśnienie codziennie i sprawdzam.

Co ciekawe ja palę, mój TŻ nie, on ma nadciśnienie, ja nie

Edytowane przez crookass
Czas edycji: 2012-05-11 o 10:39
Stary 2012-05-11, 10:40   #684
marika39
BAN stały

Cytat:
mierzę ciśnienie codziennie i sprawdzam.

Co ciekawa ja palę, mój TŻ nie, on ma nadciśnienie, ja nie
ok, ma skłonność do nadciśnienia - Ty nie masz , wiec cieszyć sie , ale przy tab. trzeba uwazac

ja też nie mialam nadcisnienia , byłam zdrowa nic sie mnie nie imalo , ale po 1 kuracji meridią , znlazłam się w przychodni z bardzo duzym ciśnieniem , które pojawiło sie nagle w pracy - nie wiem jak zawieźli mnie do lekarza, i niestety od tamtej pory leczyłam cisnienie 2 lata temu przestałam palić i skończyło sie leczenie teraz mam w normie aż lekarz sie dziwi, wiec jak widac po tych lekach można sie spodziewać wszystkiego a papieros wzmaga skutki uboczne
Stary 2012-05-11, 10:46   #685
crookass
Raczkowanie

no właśnie niestety wiem, że te tabletki potrafią niezłego kopa dać naszemu organizmowi, ale chęć bycia szczupła przyćmiewa to wszystko. Jeżeli tylko na horyzoncie jawi się nam nasze marzenie życiowe to niestety nic innego się nie liczy. Przynajmniej w moim przypadku tak jest, ale podchodzę do tego mam nadzieję z głową, jak tylko coś się zacznie ze mną dziać odstawiam tabletki.
Stary 2012-05-11, 10:52   #686
marika39
BAN stały

Cytat:
no właśnie niestety wiem, że te tabletki potrafią niezłego kopa dać naszemu organizmowi, ale chęć bycia szczupła przyćmiewa to wszystko. Jeżeli tylko na horyzoncie jawi się nam nasze marzenie życiowe to niestety nic innego się nie liczy. Przynajmniej w moim przypadku tak jest, ale podchodzę do tego mam nadzieję z głową, jak tylko coś się zacznie ze mną dziać odstawiam tabletki.
wiec właśnie , z głową
tylko czasami to jest niezależne od nas, ze mną sie nic nie działo ....wyszło niespodziewanie, to nie było tak , że wysokie cisnienie sie ciągnęło długo , pisze to tylko po to żeby zwracać uwage na wszystko , bo jak to mówią lekarze- ciśnienie to cichy zabójca , pojawia sie nie wiedomo kiedy , i skąd
Stary 2012-05-11, 11:03   #687
onlemon
Raczkowanie

Wczoraj wieczorem faktycznie nic wiecej nie jadłam ale tylko dlatego bo do południa sporo tego było
Dzisiaj rano pochłonęłam już serek wiejski , za godzinke będzie parówka z rzodkiewkami a potem obiad

Mariczko a Ty nadal jesteś na S. ? bo juz nie pamietam czy czytałam...
Stary 2012-05-11, 11:14   #688
marika39
BAN stały

Cytat:
Wczoraj wieczorem faktycznie nic wiecej nie jadłam ale tylko dlatego bo do południa sporo tego było
Dzisiaj rano pochłonęłam już serek wiejski , za godzinke będzie parówka z rzodkiewkami a potem obiad

Mariczko a Ty nadal jesteś na S. ? bo juz nie pamietam czy czytałam...
no i o t chodzi tak kochana jestem na "S"
Stary 2012-05-11, 11:31   #689
onlemon
Raczkowanie

Cytat:
no i o t chodzi tak kochana jestem na "S"

a ile kg i przy jakim wzroście ?
Stary 2012-05-11, 11:42   #690
marika39
BAN stały

Cytat:
a ile kg i przy jakim wzroście ?
ostatnio odpisłam , że widziałam 1 jako pierwsza jak wchodziłam na wage przy wzr. 173
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości