![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie blizniakow laczcie sie :)
Wam sie moge przyznać...trochę sie boje tej cc, tego momentu niepewności i oczekiwania, nie boje sie bólu ani w trakcie ani po ( ten akurat znam
![]() ![]() narazie leże i czekam...z jednej strony wolałabym to mieć za sobą a z drugiej jeszcze to odłożyć...jakiś mam dziś kiepski dzień ![]() Asiu nie zamartwiaj sie na zapas ( chyba jestem mało wiarygodna po takim wstępie ![]() ![]() ![]()
#662 |
Zadomowienie
|
Munio nie da się chodzić w ciąży w nieskończoność
![]() ![]() Była pani ordynator i pokazała mi wszystkie wyniki,jest nieznaczna poprawa,krwinki już są oznaczone 15-30 wcześniej były liczne więc powyżej 50, mniej krwi,w posiewie są bakterie,jutro dowiem się jakie i czy antybiotyk dobry podali,mój tata jest dziś w b-stoku i dostał od swojego dr namiary na dobrego specjalistę z dsk,mam do niego dzisiaj dzwonić powiedzieć co i jak i on poradzi co mamy dalej robić... Jestem dobrej myśli ale szpital tak mnie dołuje ze beczeć mi się chce ![]() ![]()
#663 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() żałuję że sie nie zdecydowałam wcześniej bo teraz i tak będę musiała odczekać, a nie wieadomo tez jak z kaską będzie jak się dzieciaku pojawią na świecie ![]() Cytat:
![]() mi z usg też duecik damsko- męski wychodzi, a co się urodzi to zobaczymy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Virgo bolu to tam w ogole nie bylo.. Fakt ze Przyjemne nie jest jak widzisz ta aparature zblizajaca sie do oka... No i oko teZ odruchowo ucieka jak ci kaza w ten laser patrzec- ale bolu jako takiego sie nie odczuwa
a rekonwalescencja- przy tej metodzie co sie w 24 godz oko regeneruje- naprawde bezproblemowa, ma sie jedynie wrazenie pylku w oku- troche irytujace ale do przezycia. JA jestem bardzo zadowolona chociaz sama bym sie pewne w zyciu nie odwazyla- maz mnie namowil i zapisal Munio wlasnie ktory to tydzien u ciebie? Zaczelas juz 36? Juz niedlugo tak czy inaczej, z nas tu na fOrum to chyba jestes rekordzistka jesli chodzi o dlugosc ciazy- bo juz chyba mnie przesxignelas ![]()
#665 |
Raczkowanie
|
Glam dokładnie dziś jestem w 36 +1 tc, a jeśli uda się plan mojego gina to on chce cc na 37 +2 albo +3 tc, chyba że znów przełoży na dalszy termin
![]() ale ja już czuje że to tuz tuż bo jakaś już taka opuchnięta się mi wydaje ale dla gina to nie jest opuchlizna wykluczył zatrucie. Pozatym brzuch strasznie ale to strasznie swędzi podejrzewam że dzieciaki przybierają na wadze zwłaszcza że znów przytyłam kilo ![]()
#666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój brzuch piekł niesamowicie szczególnie pod koniec. A ile masz w obwodzie. Ja pamiętam, że ostatni pomiar miałm chyba 103 cm, kilka dni przed porodem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Munio ja Ciebie pocieszę jeśli chodzi o cc
![]() ![]() ![]() Dziewczyny naopowiadały mi że czuć że czymś po skórze ciągną, że można zidentyfikować że to skalpel i teo się bałam, czekałam na to uczucie (jakieś 3 minuty od ułożenia na stole) aż usłyszałam jak asystentka anestezjologa mówi "są jajka" ![]() ![]() Na prawdę bardzo dobrze wspominam ten zabieg i Tobie też życzę tak miłych doznań ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Rozeznanie
|
Munio cokolwiek byśmy nie napisały i jakkolwiek Cię nie uspokajały i tak będziesz czuła niepokój. To chyba normalne. Każda z nas wspomina poród w inny sposób, poprzez jakieś swoje doświadczenie. Dla Glam był to piękny czas, ja z kolei umierałam ze strachu. Nie pamiętam bólu fizycznego za to ten psychiczny był nie do zniesienia. Być może, że gdyby poród odbywał się kilka tygodni później koncentrowałabym się bardziej na moim ciele/bólu niż na dzieciach.
Virgo moje małe bardzo długo nie chciały zdradzić swojej płci. W końcu na przedostatnim usg pani doktor powiedziała, że będzie parka. Na ostatnim usg znów jakoś tak leżały, że na dwoje babka wróżyła. No a potem poród. Bardzo możliwe, że gdybym poszła na kolejne usg w 32 tc okazałoby się, że jednak dwie dziewczynki. A usg 3D/4D, które mogłoby rzetelniej określić płeć, nie robiłam z jednego powodu: odradziła mi to pani doktor, która zresztą sama takowe robi. Ponoć jest ono bardzo stresujące dla dzieci. Samo badanie usg porównała do żeliwnej wanny wypełnionej wodą w której zanurzone jest dziecko a głowica, która jeździ po brzuchu jest młotkiem uderzającym w ową wannę. Natomiast w usg 3D jest cała masa młotków uderza w wannę. Dlatego też zdecydowaliśmy z mężem, że nie będziemy robić tego badania. Ups.. trochę się rozpisałam a miałam dosłownie na chwilkę zajrzeć. Idę spać. Dziś dały mi się te moje maleńkie pijaweczki we znaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
Nadia a u mnie kompletne przeciwieństwo twojego porodu niestety, no ja to ciągnięcie czułam, jakby mnie ktoś za skórę ciągnął i szczypał, a samo cięcie jakby mi ktoś tępym narzędziem po brzuchu przejechał
![]() ![]() Wpadłam do was z dobrymi wiadomościami ![]() ![]() ![]()
#670 |
Zakorzenienie
|
Asiasuper ze leczenie skutkuje- oby was jak najszybciej wypuscili bo dziewczyny pewnie tesknia
A czekaj furagin to jest przeciwko infelcjom czy na odwodnienie? Bo nazwa mi sie z czyms kojarZy ale niw wiem z zym
#671 |
Zadomowienie
|
Glam furagin bierze się przy zapaleniu pęcherza. No i koniec dobrych wiadomości,teraz pora na te gorsze załapaliśmy jakiegoś rota wirusa od tych z sali obok i pewnie posiedzimy tu dłużej,Miki ma biegunkę a mnie od 3 nad ranem ciąga na wymioty i też mam biegunkę
![]()
#672 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
![]() Kurcze co za noc, maluchy co pol godz na zmiane marudzily a sonia sie obudzila z 39,5 goraczka. Nasz lekarz prywatny juz na dzis nie ma terminow a w przychodni nie rejestruja na godziny tylko sie przychodzi i siedzi do skutku- na co nie mam czasu i ochoty Temperatura zeszla calkiem po nurofenie wiec czekam i pojdziemy jutro prywatnie- tylko sie modle zeby se maluchy nie zqrazily
#675 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zdrówka dla Soni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale strasznie mnie kusi żeby iść na to usg ![]() Cytat:
![]() dobrze że wyniczki juz lepsze ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Jeeny Asiu mialam pisac- straszne z tym rotawirusem
![]() Czyli szanse na wyjscie w srode sie oddalaja?
#677 |
Zadomowienie
|
Munio no właśnie wina tej matki jest w tym wszystkim duża bo oni leżą w izolatce ale mamy wspólny korytarz i wc jest obok ich izolatki,tylko że ta kobieta nie zamyka drzwi od ich sali,ciągle są otwarte a ja muszę zamykać u siebie i nie wychodzić z sali,to w końcu kto jest w izolatce my czy oni? Żeby iść do wc muszę przejść obok ich otwartych drzwi... Paranoja jakaś,oni sobie pójdą do domu a my będziemy musieli tu przez nich zostać dłużej... Ja to już ledwo chodzę tak mi się w głowie kręci,a to jakbym miała zemdleć a to zwymiotować a Miki ma biegunkę,ja zresztą też
![]()
#678 |
Raczkowanie
|
No to faktycznie, ja bym chyba wyszła z siebie... Nienawidzę takiego lekceważącego stosunku ludzi do innych :-( co za okropna baba :-( a tak przy okazji co to za izolatka? Beznadzieja! Asiu trzymaj się cieplutko! Całuski dla Mikołajka! Ja dziś też mam zły dzień: odbieram Filipa z przedszkola a wszystkie dzieci na dworze na placu zabaw, Filip ubrany tylko w kurtkę żadnej bluzy żadnego szalika chociaż czapka była... Ale za to panie poubierane cieplutko zza szalików tylko widać oczy... Ale przecież taki chyba był zamiar im więcej chorych dzieci tym mniej jutro do pilnowania i więcej czasu na kawę ... Jakbym nie była w ciąży i ledwo sama stała na nogach to bym im nie darowała, a tak dla dobra dzieciaków w brzuszku zagryzłam jezyk. Tylko teraz Wam się żale :-(
#679 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pewnie mnie zupełnie nie pamiętacie bo pojawiłam się w tym wątku tylko na moment na samym początku ale mam nadzieję że przymiecie mnie z powrotem ![]() Nasze dzieciaczki przyszły szczęśliwie na ten świat już ponad 11 tygodni temu 12.09.2011 przez cc. Emma urodziła się pierwsza, ważyła 2400 i mierzyła 49 cm, Gabriel pojawił się minutę później, ważył 2470 i mierzył 51 cm. Szpital był dość ciężkim przeżyciem, nie wyobrażałam sobie nawet jakie nieludzkie warunki panują na oddziałach patologii i położnictwa w teoretycznie najlepszym szpitalu województwa, No ale cóż, jakoś to przezyliśmy i dawno mamy za sobą. Na całe szczęście nie mamy z maluchami większych problemów zdrowotnych, walczymy tylko z niedokrwistością i lekkimi asymetriami a malutka ma naczyniaczka na pleckach i zrośnięte paluszki u stóp ale z tym, na razie, nic nie możemy zrobić. Poza tym wydaje nam się że, chociaż wydaje się to małoprawdopodobne, oboje zaczynają już ząbkować bo cały weekend byli bardzo niespokojni i strasznie się ślinili a na dziąsłach mają na dole małe, białe kreseczki. Załączam kilka fotek naszych skarbów i pozdrawiam was wszystkie serdecznie.
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
Munio nic nie zrobisz z głupotą innych, chociaż czasem chciałoby się niektórym przywalić w ten pusty łeb może coś by dotarło
![]() ![]() A co do przedszkola to nie tylko ty masz takie odczucia, u nas jest to samo ![]() Witam nową-starą mamusię ![]() ![]()
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2011-11-29 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Asiu współczuje całej tej sytuacji, trzeba było zgłosić to pielęgniarką i lekarzą. Mój mąż zrobił by tam taką zadymę że na zawsze by o pamiętali
![]() Egwene masz lanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Zapomniałam wspomnieć że nas katarzysko dopadło, ja chyba najbardzej się smaram, zaraz za mną Sergiusz, a Amadeo najmniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mi się wydaje że dzieci są już takie ogromne ![]() ![]() A same ząbki pewnie jeszcze im nie wychodzą bo dziąsła nie są jakieś strasznie opuchnięte ale wygląda na to że zaczynają się nam pierwsze objawy. Wyczytałam że u niektórych dzieci cały proces może zacząć się bardzo wcześnie (3, 4 miesiącu) i mogą mieć symptomy przez dobre kilka tygodni lub nawet miesięcy zanim pojawi się pierwszy ząbek. Jutro idziemy do naszej pediatry to o wszystko się wypytam bo może sobie tylko wmawiam i przyczyna ich zachowania ostatnio jest zupełnie inna. Cytat:
![]() ![]() ![]() A maluchy czasami sadzam na troszeczkę tak w zagłebieniu kanapy gdzie mają podparte całe ciało bo strasznie to lubią (nawet bardziej od swoich lezaczków bujaczków) pewnie dlatego że z tej pozycji lepiej widzą świat. Czasami jest to wręcz jedyny sposób żeby je uspokoić. Pytałam ortopedy i powiedział mi że nie ma przeciwskazań jeśli nie spędzają w ten sposób całych dni ![]()
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Egwene ja też chyba wyobrażałam sobie to inaczej, a okazało się to szkołą przetrwania a nie wakacjami
![]() ![]() Co do opinii ortopedów to się nie wypowadam, bo jak słyszę ich teorię to się nóż w kieszeni otwiera ![]() ![]() Napisz coś o tych zrośniętych paluszkach. Są tak zlane czy tylko błonką połączone? Twoje maluchy zupełnie inne tak jak moi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Witam zaginiona mamusie, fajnie ze do nas wracasz
![]() Ja na szybko, maluchy odpukac zdrowe, sonia marudna okropnie- wybralam sie z nia na dyzur pediatry w szpitalu bo wieczorem mimo nurofenu miala prawie 40 stopni i 3 razy wymiotowala. Lekarz powiedzial ze wyglada to na jakas wirosowke bo innych objawow brak i poki co dalej nurofem i czekac... Oby tylko maluchy sie nie zarazily Ale dzien okrony, na szczescie chlopcy glownie grzecznie spali- ale sie boje ze teraz za to w nocy beda dokazywac... Spasdam spac poki cala trojka spi ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Egwene maluchy sliczne ![]() Tez musze poladowac fociaki moich malych mezcYzn bo z dnia na dzien coraz ladniejsi Tylko musze powiedziec ze sonia mimo choroby mega zlego humoru nadal wyrozumiala dla malych- caly dzien maz sie nimi zajmowal, ja na karmienie bralam ale jak karmilam to slodko pytala- czy juz sie najedli?
#685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o lekarzy to stwierdzam że nie tylko ortopedzi mają przeróżne, często kosmiczne teorie. Zauważam że co lekarz to opinia i, na dodatek, jeden podważa kompetencje i wiedzę drugiego. No ale co zrobić... Wiem że sadzanie nie jest zalecane więc robię to jak narzadziej i nawet wtedy bardziej na wpółleżąco ale że jest to okazja do cyknięcia fajnych fotek to na zdjęciach faktycznie wygląda jakby maluchy nic nie robiły tylko siedziały ![]() A nasze pchełki faktycznie są zupełnie inne. Mają inny kształt głowy, twarzyczek, inne noski, uszka, usteczka i nawet kolor oczu. Budowę ciała też mają zupełnie inną i już widać że Gabi będzie pewnie dość wysoki i dobrze zbudowanya Emma o wiele delikatniejsza. Generalnie prawdopodobnie za kilka lat obcy ludzie nie będą w ogóle podejrzewać że to bliźniaki ![]() Jeżeli chodzi o paluszki to mała ma zrośnięte drugi i trzeci palec u obu stópek i jest to taka błonka, mniej więcej do połowy długości palca. Jest to dość trudne do zauważenia bo nawet pediatra to przeoczyła i dopiero mąż zauważył gdy łaskotał stópki Emmy żeby obudzić ją gdy zasypiała przy jedzeniu ![]()
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
Ech,spać coś nie mogę, więc wrzucam fotki do kalendarza dla rodziców, zostają tylko te grudniowe świąteczne i gotowe, tylko kiedy ja je teraz zrobię
![]() ![]() Kurcze Miki wyrwał sobie welflon z rączki i teraz go podkłuli w główkę ![]() ![]()
#687 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam wam napisać że Lila ostatnio do każdego zdjęcia się uśmiecha sama
![]() ![]() ![]()
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
Asiu, dzieciaki przesłodkie ale to ostatnie zdjęcie rządzi, jest po prostu boskie
![]() A co do nieodpowiedzialnych ludzi... do sali, w której leżały między innymi moje dzieci (nie ważyły wtedy jeszcze nawet po 1,5 kg) weszła mama chora na ospę wietrzną... Sama widzisz, świat jest pełen ludzi bez wyobraźni. Jak pomyślę, jak to mogło się skończyć to cały czas jeszcze mną telepie. Rozumiem Twoje oburzenie. Cześć Egwene ![]() Glam zdrówka i oby ten paskudny wirus ominął chłopców szerokim łukiem, Munio oby Filip nie dał się żadnemu przeziębieniu. Idę spać. Jutro wizyta u pani neurolog. A na komisję stajemy w najbliższy poniedziałek. Dziś dostałam decyzję |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Asiu mnie tez fotki rozwalily- a ta ostatnia to juz w ogole przeurocza, maluchy masz sliczne i cudnie sie smieja
Biedny Miki z tym wenflonem Egwene piekne imiona, wlasnie ostatnio myslalam o Gabrielach- ze dziewczynek duzo a w wersji meskiej imie ladniejsze ( zupelnie jak dominik hehe) a mniej popularne Rumianku aczy rehabilitantka mowila wam moze cos o chustach wiazanych i noszenieu w nich? I o lezaczkach gdzie dziecko jest jak w hamaku w pozycji pollezacej? Jestem ciekawa opinii na ich temat
#690 |
Raczkowanie
|
Witam "nową starą" mamusię
![]() ![]() ![]() ![]() Asiu dzieciaczki prze prze przesłodkie ![]() ![]() ![]() Rumianek dzięki za pamięć o Filipku, dziś rano był ok choć w nocy męczył go katar ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.