|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: UJ - kierunki, rekrutacja, studia - WĄTEK ZBIORCZY
No jak po kazdych - nie ma. Trzeba lapac praktyki, wkręcać sie na projekty uczelniane, organizacje wydarzeń, juz sam papierek chyba po żadnych studiach nic nie daje.
Jak się ma pasje to nawet po muzykologii coś sie znajdzie. A Ty jakie masz zainteresowania? Bo rozumiem, ze chcesz cos wybrac z tych kierunków?:v Edit: Chociaż jak patrzę na te studia to może euroazjatyckie bylyby dobrą opcja, jesli uczy sie tam języka. Generalnie rzadkie filologie też są w cenie
|
|
#662 |
|
Przyczajenie
|
Czy jutro też mogę jeszcze złożyć papiery?
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle to mam pytanie za 100 punktów. Dlaczego na wspaniałym UJ nie ma limitów przyjęć dla dwukierunkowców? Jakoś na innych uczelniach są i jest to zazwyczaj tylko kilka miejsc -.-
|
|
|
|
|
#664 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie rozumiem dlaczego dwukierunkowcy mieliby mieć gorzej osoba jak każda inna w rekrutacji.
|
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ na każdej innej uczelni jaką się intersowałam był taki limit i wynosił zazwyczaj kilka miejsc. Na PK przyjmują tylko 1 albo 2 osoby jako drugi kierunek...
|
|
|
|
|
#666 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
No na PK jest taki limit dla dwukierunkowców.
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
Wejdź sobie w pierwszy lepszy wydział PK i w wyniki rekrutacji, np. http://www.fmi.pk.edu.pl/?page=wynik...15_2016.php&nc
Na każdym kierunek przyjęta została tylko 1 osoba (biorąca ten kierunek jako drugi), na jeden z nich 2. Reszta wylądowała na rezerwie, a punktów mieli więcej niż Ci, którzy zostali przyjęci jako pierwszy kierunek. |
|
|
|
|
#669 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#671 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochani!
ja mam teraz pewiem problem i może pomożecie mi rozwiać wątpliwości chociaż trochę... Moje wyniki matury to 78% z chemii i 52% z biologii, rozszerzenia. Złożyłam na UJ na analityke medyczną oraz na dietetykę. I tu i tu dali mnie na listę rezerwową. Brat mnie uspakajał, że wiele ludzi bierze to jako kierunki "na wszelki wypadek", więc czekam na kolejne nabory... Nie wiecie może jaki był próg na te kierunki? Niedojda, nie umiem znaleźć... I myślicie, że mam szansę? Jestem na liście rezerwowej 25 dietetyka, a 146 analityka.... |
|
|
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
70 na dietetykę? Wow, to jakoś dużo w porównaniu do poprzednich lat....
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Właśnie weszłam teraz na ERK UJ i widzę, że przybliżyłam się do listy - na dietetyce jestem teraz już na 14 miejscu rezerwy. Czy to oznacza, że już skończył się kolejny nabór, czy po prostu stopniowo zwalniają się miejsca?
|
|
#676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Dietetyka jest w tym roku bardzo modnym kierunkiem, dlatego próg się podniósł. Na UR np. dietetyka miała najwięcej kandytdatów na jedno miejsce, a jeszcze dwa lata temu mało kto wybierał ten kierunek. EDIT: teraz dopiero sprawdziłam i jestem 42 na rezerwie, wcześniej byłam 62. Szansa na dostanie się i tak jest zerowa -.- Edytowane przez pastelpale Czas edycji: 2015-07-16 o 19:05 |
|
|
|
|
|
#677 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, ale ile te miejsca się będą zwalniać, do późnego wieczora, czy to już koniec?
Ej no to może jest szansa, 42 to nie tak źle, ludzie się dostawali z dalszych numerów...
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Etyka bez sensu- niedawno studentki żaliły mi się, że po studiach nie mają nawet uprawnień do nauczania etyki w liceum i w ogóle ze zrobieniem dyplomu miały jakieś kosmiczne problemy. Odradzam. Filologia klasyczna- tylko jak lubisz nosić ciężkie książki/masz krzepę. Noszą chyba grubsze tomy niż asystenci sędziego czy studenci medycyny. Nie żartuję. To tylko kwestia tego jakie gabaryty mają najbardziej cenione słowniki niezbędne do studiów i tłumaczeń tekstów na tym wydziale. Tylko raz widziałam kogoś kto nosił cięższe książki- był to doktorant z wydziału archeologii. Jeśli ćwiczysz ze sztangą lub luźnymi ciężarami na siłowni to spokojnie możesz na filologię klasyczną startować.A po buddologii to mam bezrobotną sąsiadkę. Jak marzysz o bezrobociu to czemu nie? Ona bawi się w bycie lektorem, kurs przewodnika turystycznego zrobiła- ogółem po studiach a nadal "szuka siebie". Może jej to odpowiada, ale chyba lepiej jakieś 1% szans na pracę w obecnych realiach warto mieć. Lepsza biofizyka niż chemia. Znam zbyt wielu bezrobotnych, wkurzonych chemików a biofizycy idą sobie w różnych kierunkach z dość dobrym sukcesem- radiologia, farmacja i inne takie. Bezrobotnych jeszcze nie spotkałam. Filologia ukraińska, studia euroazjatyckie- rozważyłabym. Z uwagi na ... możliwe przyszłe zapotrzebowanie na tłumaczy. Chyba sensowniejsze niż zarządzanie. Ale też może być zbyt egzotyczne na polski rynek pracy. Jeśli nie wykluczasz emigracji na stałe to można iść w tym kierunku. Niemcoznawstwo- całkiem niezły wybór. Także na polskie warunki.Próbowałabym.
|
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak chyba zrezygnuję ze studiów na UJ, do żadnego kierunku nie jestem przekonana, nie chcę iść na coś, z czego potem zrezygnuję, tak jak było z moimi poprzednimi studiami ;>
|
|
|
|
|
|
#680 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Pozostałych proszę o zignorowanie tej wiadomości, mam nadzieję, że dyskusja potoczy się już bez przeszkód w miłym tonie
|
|
|
|
#681 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#682 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nat0125 oni to będą zmieniać, aż nie zapełnią wszystkich przewidzianych miejsc. Na dietetyce może Ci się udać. Edytowane przez megamag Czas edycji: 2015-07-16 o 21:05 |
|
|
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
Na prawie nie uaktualnili list?
|
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
A jak to działa, bo w sumie myślałam że najbardziej obiecujący będzie II nabór, bo podostawało się np 8 ludzi z wynikami 100 i jacyś tam z innymi bardzo wysokimi wynikami, i myślałam że od razu zrezygnują z dietetyki, a tutaj tylko 11 osób przyjeli wczoraj wieczorem... Kolejne nabory będą już wynikać z tego, że osoby które dostały się w II naborze nie pójdą? Jak tak to i tak lipa, bo 11 kolejnych osób nawet mi nie pomoże, musi być 15
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit: już widzę, myślę że nie masz się co martwić, na dietetykę się dostaniesz
Edytowane przez bedeliciuos Czas edycji: 2015-07-17 o 13:36 |
|
|
|
|
|
#688 |
|
Przyczajenie
|
A jest tu ktoś z filologii polskiej nauczycielskiej na UJ? Jeśli tak, zapraszamy do naszej grupy na Facebooku!
![]() https://www.facebook.com/groups/polonistyka.uj.2015/ |
|
|
|
|
#689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

osoba jak każda inna w rekrutacji.

?
Tylko raz widziałam kogoś kto nosił cięższe książki- był to doktorant z wydziału archeologii. Jeśli ćwiczysz ze sztangą lub luźnymi ciężarami na siłowni to spokojnie możesz na filologię klasyczną startować.
Jednak chyba zrezygnuję ze studiów na UJ, do żadnego kierunku nie jestem przekonana, nie chcę iść na coś, z czego potem zrezygnuję, tak jak było z moimi poprzednimi studiami ;>