|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Teneryfa
Przede wszystkim interesuje mnie jakość jedzenie i drinków, do pokoju przywiązuję mniejszą wagę, bo traktuje go tylko miejsce do spania :P. Czytałam też, że daleko do plaży, a przy basenie jest problem z leżakami, prawda to? A samo Puerto jest fajne? Nie zależy mi na imprezach, bardziej na takim fajnym klimacie, wąskich uliczkach itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
La Moderatoiure
|
Co do pogody.
Prawda jest, iż południe jest bardziej słoneczne od północy. Mitem, że na północy nie da się opalić. Opalałam się jeden calutki dzień, na plaży w Puerto, raz chmurka, raz słońce, posmarowałam się uv 15 i mnie zjarało tak, że się panthenolem psikałam wieczorem ![]() W Puerto jest tanio, w przeciwieństwie do południa. Krem bananowy od 3,90 (400ml)-7 euro (750ml). Kosmetyki są tanie, 200ml zmywacza do paznokci plus lakier miętowy 2,5 e ![]() Północ jest wspaniała. Południe dla mnie tylko opalanie, rozrywka, no i koniecznie wycieczka po wyspie, bo tam nic nie ma w zasadzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Przyczajenie
|
Dot.: KANARY - hotel Be Live Lanzarote - co sądzicie?
Witam, mam pytanie będąc w tym hotelu przylatując i wylatując wieczorem do kiedy mieliście świadczenia?
Sylwia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Przyczajenie
|
Dot.: KANARY - hotel Be Live Lanzarote - co sądzicie?
Witam, mam pytanie będąc w tym hotelu przylatując i wylatując wieczorem do kiedy mieliście świadczenia?
Sylwia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
![]()
witam serdecznie
![]() chciałam się dowiedzieć, czy był ktoś z Was na Wyspach Kanaryjskich w październiku? jeżeli tak, to proszę mi powiedzieć jak tam jest z pogodą? czy warto się wybrać? pasuje Nam niestety tylko październik, i zastanawiamy się gdzie wyruszyć na tygodniowy urlop w ciepłe strony. pierwsza myśl to właśnie - Wyspy Kanaryjskie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Rozeznanie
|
Dot.: wyspy kanaryjskie - październik - był ktoś?!?:)
Cytat:
![]() Turyści są zawsze, tyle że mniej niż w sezonie. Opalić też się można.
![]() |
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
Byłam w czerwcu i w grudniu na Grand Canarii. W czerwcu oczywiście pogoda super ( woda 21 stopni) temp powietrza ok 28 stopni. W grudniu woda chłodniejsza tak ok 19 stopni a temp powietrza 24 -25 stopni. Wieczorem trzeba było wkładać sweter. Myślę, że w październiku będzie podobniej ale woda może być cieplejsza.
Na wyspy kanaryjskie ludzie cały rok jeżdżą bo tam jest w miarę stała pogoda. Spokojnie się opalicie i turystów tylu nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
I ja wróciłam
![]() Na północy byliśmy dwa razy, raz w Loro Parku (Puerto de la Cruz) i było cały dzień pochmurno, nawet mi było trochę chłodno w sukience z krótkim rękawem. A drugim razem byliśmy (przy okazji wycieczki do parku narodowego del Teide) w Santa Cruz i było słonecznie, bardzo ciepło i na plaży las Teresitas - też ciepło, ale baaardzo wietrznie, piasek mieliśmy wszędzie - w torbie, w ubraniach, w aparacie. Ale nie wiem czy tam jest tak codziennie czy tylko tak trafiliśmy. Poza tym jechaliśmy z południa wyspy na Mascę i okazało się, że droga jest zamknięta i musieliśmy jechać naokoło - przez Buenavistę. Próbowaliśmy skrócić trochę drogę jakimiś poboczami i trafialiśmy na deszcz, mgłę, a w samej Masce już ładna pogoda. Na południu mieliśmy cały czas upał, ani jednego dnia pochmurnego, czasem jak rano było kilka chmurek to sobie myśleliśmy "odpoczniemy od słońca", a tu po śniadaniu zaś bezchmurne niebo ![]() Ogólnie Teneryfę bardzo polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co trzeba KONIECZNIE zobaczyć? Jadę na tydzień w październiku i muszę zrobić okrojoną wersję zwiedzania ![]()
![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
Ja zobaczyłam/odwiedziłam:
Siam Park Loro Park del Teide Masca klify los Gigantes Santa Cruz plaża les Teresitas na północy rejs katamaranem z oglądaniem waleni La Orotava Jakbym miała jechać na tydzień na pewno nie zrezygnowałabym z Loro Parku, Siam Parku (zależy czy ktoś lubi aquaparki), parku del Teide z wulkanem i miejscowości Masca. Na Siam Park trzeba przeznaczyć cały dzień, na Loro Park też jeżeli jedziemy z południa (potem można odskoczyć na chwilę do la Orotavy), możesz więc wybrać jedno z nich. Del Teide i Mascę możesz obskoczyć autem w jeden dzień (chociaż ja byłam tam w dwa różne dni), niedaleko są też klify los Gigantes, więc można przy okazji zobaczyć (nie spędzisz tam dużo czasu, ze dwa punkty widokowe). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Rozeznanie
|
jezeli chce sie wjechac na wulkan, to tez trzeba zakladac jeden dzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Raczkowanie
|
No tak, ja akurat wybrałam opcję bez wjeżdżania, trekkingu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Przyczajenie
|
Witam,
Jeżeli miałabym ci polecieć jakiekolwiek miejsce na opalanie w październiku to byłyby wlasnie Wyspy Kanaryjskie. Ja byłam w grudniu na Fuerteventurze pogoda 25-28C w lutym byłam na Gran Canarii 29c a w kwietniu i marcu byłam na Lanzarote +30. Polecam Lanzarote wyspa ognia! Za każdym razem sie bardzo opalilam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Za dwa tyg. lecimy z mężem na Teneryfę!
![]() ![]()
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Ja jadę już za tydzień <jupi> Mam nadzieję, że do tego czasu zostanie włączony system naprowadzania la lotnisku w Pyrzowicach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Agus_bebe w RMF FM mówili, że ten system zacznie działać 18 września. Też lecimy z Pyrzowic
![]() A na ile lecisz i z jakiego biura? ![]()
![]() |
#679 |
Zadomowienie
|
na wyspach kanaryjskich jest najcieplej sierpień-wrzesień, także październik równie jest dobrym czasem do spędzenia wakacji, ocean może do najcieplejszych nie należy, ale cóż, to atlantyk w końcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#681 |
Przyczajenie
|
Byłam na wyspach kanaryjskich w zeszłym roku, ale w kwietniu, myślę że październik też jest dobrym miesiącem, bo nie będzie aż tak upalnie, dodam że woda jest tam cudowna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Przyczajenie
|
Moja koleżanka pracuje na jednej z wysp i w październiku nadal jest sporo turystów bo nadal jest ciepło, może nie 30 stopni ale 26. Taniej też nie jest za bardzo bo jeśli chcesz taniej to byś musiała w styczniu lecieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Przyczajenie
|
Teneryfa - kilka pytań
Witam,
Wybieram się do Hotel Fiesta Playa Paraiso na Teneryfie. Czy ktoś był w tym hotelu ? Co byście polecili do zwiedzania w tym regionie lub na całej wyspie? Chodzi mi nie tyle o miejsca bo to mogę sobie przeczytać w internecie. Bardziej chodzi mi np. o lokalne biura podróży które mają dobrą cenę ![]() Poszukuję też taniej, sprawdzonej wypożyczalni samochodowej. Proszę o wszelakie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Przyczajenie
|
Dot.: Teneryfa - kilka pytań
nikt nie pomoże ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Rozeznanie
|
Słyszałam, że auto najlepiej wynając na lotnisku
![]() ![]()
Edytowane przez arquettewska Czas edycji: 2014-10-01 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ktos lubi zabawe to na Los Christianos / Costa Adeje jest sporo fajnych miejsc do nocnej zabawy . Puerto de la Cruz najładniejszym miastem na wyspie jak dla mnie , a Santa Cruz de Tenerife - to takie miasto dla ludności która tam mieszka i pracuje, duze i mało ciekawe.
![]() |
![]() |
#687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na tydzień jest zdecydowanie taniej(wcześniej najlepiej zarezerwować przez Internet). ![]() Jak dla mnie 3 dni to minimum. np. Pierwszy dzień ( na spokojnie wulkan Teide, klify Los Gigantes i Masca, drugi dzień pólnocny zachód(La Orotava, Loro Park, Puerto de la Cruz, Icod del Vinos, Garachico) i 3 dzień północny wschód(La Laguna, Santa Cruz, Playa de las Teresitas, Candelaria i inne), ale jeszcze można na spokojnie dojechać sobie z lotniska do hotelu i z hotelu na lotnisko, nie tłukąc się autobusem lub taksówką za 25euro w jedną stronę;-) Przede wszystkim wygoda i niezależność. Mówię o przypadku gdy jedziemy na własną rękę i nie mamy opłaconego transferu ![]()
![]() |
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
Dot.: WYSPY KANARYJSKIE! Co, gdzie i jak?
dziewczyny potrzebuje pomocy
![]() na poczatku listopada chciałabym sie wybrac na wyspy, ale nie wiem gdzie najlepiej-najcieplej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
netkak87 my z mężem byliśmy na Teneryfie (południe) od 18 września do 2 października i pogoda była świetna!
![]() ![]() ![]() Znajoma mówiła mi, że na Teneryfie jest chłodno i strasznie wieje (chociaż na niej nie była, była tylko na Lanzarote), ale to nieprawda! ![]() ![]() ![]() Teneryfa ma dwa klimaty - północ jest chłodniejsza, ale za to ładniejsza roślinność, a południe ciepłe, z mniejszą ilością roślinności. Wypożyczyliśmy z mężem samochód i zwiedziliśmy całą wyspę. Jednego dnia faktycznie na północy było chłodniej, a drugiego grzało niesamowicie ![]() Ogólnie Teneryfa jest przepiękna, polecam baaaardzo ![]() Słyszałam, że na Fulaventurze bardzo wieje.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.