|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
wróżkę?
![]() Ja dziś trochę wydałam kasy na rozrywkę, ale fajnie było ![]() mój sąsiad znowu ogląda film na kinie domowym. Wszystko słyszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
20zł to nie majątek, a tak to wiem co i jak i już mnie nie ciągnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Heh, skoro w to wierzysz...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Żele wiadomo, że w jakimś tam stopniu niszczą, ale na pewno nie tak jak tipsy akrylowe (które zresztą są szkodliwe na dłuższą metę, jak mi powiedziala moja kosmetyczka). Moje paznokcie szybko się regenerują, więc po kilku dniach dodchodzą do formy, ale zaraz po tym, jak np. odklei mi się żel, faktycznie nie wyglądają za ciekawie ![]() a ja bym chętnie poszla do wróżki, z ciekawości - nigdy nie byłam. Tylko musialabym mieć jakaś poleconą, a nie pierwszą lepszą ![]() generalnie zaraz po studiach miałam wielką ochotę pójść, bo byłam na tzw. rozstaju i chcialam wiedzieć, co mnie czeka, ale jakoś tak zeszło, że do dziś nie byłam :P a czy się wierzy czy nie - jak to mówią - siła sugestii albo samospełniająca się przepowiednia (oczywiście tylko przy dobrych wróżbach ![]() byłam wczoraj na siłce i naciągnęłam sobie mięsień, prawe ramię mnie dosyć mocno boli i nie mogę odginać. Chyba za dużo na ramiona robiłam i przeforsowalam się. Ogólnie jakaś obołała dziś jestem:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
BAN stały
|
dzieki Dziewczyny za opdowiedzi, staz beznadziejny, tak jak myslalam, nic nie robimy, kazdy nas tylko przegania, ludzie sa mili, ale im przeszkadzamy, bo oni maja duzo swojej roboty. jak tak dalej pojdzie,to lipa. Selene _ z ta wrozka mialam tak samo, ale do dnia dzisiejszego tez nie bylam. chyba zbedny wydatek. milego dnia, pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
Ja też korzystałam z usług wróżki , nawet kilka razy tak po prostu z mojej ogromnej niezaspokojonej ciekawości . Nie którym lepiej wychodzi , a niektórym gorzej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zip skład szkoda , że tak wygląda twój staż , ale może coś się zmieni z czasem . ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Popsuł mi się taki ładny stanik , naderwał mi się materiał między jednym cyckiem a drugim ![]() ![]() ![]()
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, dawno nie zaglądałam.
Co do wróżek, to ja osobiście nie chodzę i nie zamierzam - po I nie wierzę we wróżby dlatego, że wszystko co ma mi się zdarzyć zależy tylko ode mnie. To raz. Dwa - że gdybym wierzyła, że one mają dar tego typu, to wolałabym się jednak w takich rzeczach nie babrać. Tak samo jak w wywoływanie duchów - to może być groźne. No to tylko moje zdanie ![]() Długi weekend, na tę intencję dziś byłam w pracy tylko pół dnia ![]() ![]() ![]() ![]() Udało mi się kupić chyba tanio ? komplet bielizny w Triumfie, taki jak chciałam, cielisty i raczej delikatny i naprawdę fajnie leży - całość 80 zł. No a poza tym szlaban na wydatki bo do wypłaty 2 tygodnie a kieszonkowe gdzieś ![]() Jeszcze byłam w Lidlu na zakupach w tym tygodniu - byłam pod wrażeniem, że za kosz zakupów (bynajmniej nie wszystko, co najtańsze, brałam) zapłaciłam 107 zł. I będę pewnie robić kurs w SK, bardzo się cieszę, co prawda muszę się dowiedzieć, co jest warte robienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za przypomnienie, że muszę sprawdzić jak rano tramwaje jeżdżą w poniedziałek
![]() ![]()
![]() |
#669 |
BAN stały
|
ja Triumpha omijam szerokim lukiem z przyczyn obiektywnych.
niestety z tym stazem nic sie nie zmienilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
BAN stały
|
A ja już nie pracuje, zwolnili mnie bez podania przyczyny, jak mi kadrowa dała do zrozumienia na okresie próbnym mogą zwalniać jak mają taką zachciankę, w innych działach co tydz zwalniają i przyjmują nowych. Ostatnio codziennie szłam z bólem brzucha, zestresowania i z nerwami do pracy, jak widziałam jaka atmosfera tam panuje. Tylko firma na tym traci, jeśli przyjmie na tydz i zwolni i znów przyjmie, jaki jest w tym sens
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Na stażach tak jest że nie zawsze chcą czegoś nauczyć, wysyłają do sklepów, każą układać papiery itp, do tego nie raz nie ma się komputera na stażu i nic konkretnego nie nauczą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
BAN stały
|
ale na tym stazu doslownie pol godz.cos pokarza, a pozniej nie robimy doslownie nic, siedzimy pijemy kawee i gadamy o bzdurach, ale ja tego nie chce, bo to dla mnie strata czasu, bylam juzraz na stazu i tak nie bylo, bylo o wiele lepiej.
przykro mi, ze Cie zwolnili, u nas bardzo duzo firm tak robi, jak widze jak sie oglaszaja bardzo czesto na to samo stanowisko, to nawet cv nie wysylam. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
BAN stały
|
ostatni tydz był jakiś dziwny, nie chciało im się już tak mnie uczyć nowych rzeczy, stare umiałam już robić dobrze i szybko, nawet chyba myśleli ,że bez ich pomocy będę wiedziała jak dany miesiąc się zamyka w księgowości, gdzie nigdy tego nie robiłam,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja wiem, że to trudniej, ale próbujcie się dostać do porządniejszych firm. Zip, u Ciebie w regionie się nie orientuję ale w okolicach Rzeszowa naprawdę kilka jest i naprawdę rekrutują, widzę przecież. To bardziej dla Tajkuny info. Chociażby wszystkie z klastra Doliny Lotniczej. Tylko się języka poducz. Bo tracić czas na takich byle jakich pracodawców to faktycznie szkoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
BAN stały
|
moj jest panstwowy czyli tzw. budzetowa, rotacja jest taka, ze co m-c zwalnia sie min.po 10 pracownikow socjalnych, gdyz na start na reke maja 1280 zl, po 3 latach niecale 1500 zl, wiec kokosow sie tam nie zarobi, do podyplomowki np. nie dofinansowuja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Zip, a czemu musisz unikać Triumpha?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
BAN stały
|
anka_res to tak bardziej ,,dla idei''. zrazilams ie do tego sklepu odkad znam warunki pracy w nich-beznajdziejne, do tego skoro ta bielizna jest tam droga, to czemu sprzedawca zarabia grosze, 5 zl//godz., umowa zlecenie, z uperem maniaka do mnie stamtad dzwonia i to jest w kazdym sklepie tej firmy obojetnie w jakiej galerii czy C.H. u nas. poza tym jak kiedys kupowalam tam bielizne, to jak wchodzilam, to doslownie przez pare dobrych lat wisialy te same modele, pozniej mi sie juz odechcialo tam chodzic. byc moze, ze teraz jest lepiej z wyborem, ale juz tam nie zawitam, moze w innych miastach jest lepiej tam. ide dzis po jakies japonki do tej Hiszpanii dopoki jest wyprzedaz.
Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-13 o 06:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Aaaa, ja od lat nie chodziłam do triumfa, więc to że są tam stare modele nie rzuciłoby mi się w oczy, ja nie śledzę, nie mam hobby jeśli chodzi o bieliznę - wiadomo, dbam żeby mieć jak należy ale raczej traktuję to użytkowo - trzeba to idę i kupuję. Szkoda że tam taka beznadzieja z warunkami pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
BAN stały
|
no ja wlasnie zwracam na to uwage i kiedys czesto tam chodzilam i co chwile przez kilka lat to samo wisialo, to sie zniechecilam, bo nie mialam co kupowac nowego, szkoda mi bylo juz pozniej czasu na chodzenie tam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | ||
astro-loszka
|
Cytat:
![]() A ja zapisałam się na kurs astrologiczny i sama będę wróżką ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Też miałam taką pracę....nawet ją lubiłam, duuuużo rzeczy się tam nauczyłam, ale stres zniszczył mi zdrowie i na szczęście ten rozdział w moim życiu dawno jest zamknięty. Zaraz smigam na rower, a jutro jedziemy rowerami na działkę ![]()
Kpię i o drogę nie pytam. Edytowane przez linaya Czas edycji: 2011-08-13 o 14:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja, tak jak anka_res, trochę bałabym się wchodzić w takie rzeczy (duchy to już w ogóle - czasem obejrzę na Discovery tego typu programy i potem mam schizy), choć nie powiem, bardzo mnie interesuje taka tematyka (swego czasu namiętnie czytywałam Wróżkę ![]() Natomiast samo pójście nie wydaje mi się niczym strasznym, a zawsze to jakieś nowe doświadczenie. I może dowiem się czegoś ciekawego nt. swojej przyszłości ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do języków to mam zamiar od października uczyć się drugiego języka i tak się zastanawiam który będzie bardziej przydatny: niemiecki czy hiszpański? I jednego i drugiego coś nie coś się uczyłam więc poziom mam ten sam a zapewne niemiecki bardziej popularny a hiszpański przyjemniejszy w brzmieniu ja tez unikam. Raz że przez obsługę, bo nigdzie nie spotkałam tak niemiłej a dwa przez rozmiarówkę bo nie mieli obwodów poniżej 70. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
BAN stały
|
pogoda u nas dzisiaj po byku, tzn. ladna, goraco, TŻt w pracy, ale od jutra ma 2 dni wolne
![]() pozniej poszlam z psem-Daisy na spacerek do parku obok, a tu nagle ida 2 Panie z gromadka dzieci, 1ej z nich syn chcial kopnac 2 razy mojego Daisy, matka mu raz zwrocila uwage, a on dalej swoje, chcial mu 2 razy zasadzic kopa, wkurzylam sie i to jak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() Zresztą, nawet jako samouk-amatorka chętnie stawiałam horoskopy znajomym, nie za pieniądze, tylko tak z dobrej woli ![]() Dowiedziałam się ostatnio, że z mojego horoskopu wynika, że byłabym dobrą astrolożką ![]() U wróżki nie byłam, niektóre formy np. tarot, nie przemawiają do mnie zbytnio. Co innego astrologia ![]()
![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie w T. nie ma bardziej nietypowych rozmiarów dla osób po reformie stanikowej ;-) acz ja sobie tam dobrałam taki, co ładnie leży, mimo że to zakazany rozmiar 75 C a normalnie mam 70 D czy DD
![]() Pinkswan, no faktycznie, ale Tajkuna chyba nie jest już tak zaraz po studiach to raz, a dwa, niektórzy przyjmują strategię (np. koleżanka z zespołu) żeby gdzieś odrobić jakiś staż czy rok doświadczenia i startować z tym - ją właśnie kiedyś odrzucono przez brak doświadczenia - powiedzieli, więc popracowała trochę w Krk i wystartowała znów do tej samej firmy no i jest ![]() Myślę że pod kątem do pracy to niemiecki jednak, ale u mnie są firmy z niemieckim kapitałem, nie wiem, jak w Breslau. Idę do kina aby tylko użyć bilety, fokle mnie nie interesuje planeta małp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
BAN stały
|
anka_res mi sie ten film dosc podobal, fajny jest. ja lubie zwierzeta, ta malpa Cezar mnie nawet wzruszyla. ogladalam na kompie, wiec jakosc taka sobie, bo to nowosc, ale dalo sie obejrzeć. milego seansu. ja czekam na Conana i Smerfy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
anka, w Breslau jest mnóstwo firm z niemieckim kapitałem, zwłaszcza, że odległość niewielka.
![]() ale niemiecki to też austria, szwajcaria :P
![]() |
#687 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i język to podstawa. Nawet umiejetności są kwestią drugorzędną niekiedy... Cytat:
![]() ![]() ![]() Wg mnie hiszpański bardziej przydatny choćby ze względu na to, że w wielu miejscach na świecie można się dogadać. Cytat:
Tajkuna, w Twoim przypadku chyba nie powinnaś się dołować, że straciłaś tę pracę... Nic nie oszczędzam, trochę się dołuję patrząc w kalendarz, bo czekam już na wypłatę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
BAN stały
|
dzis wyczytałam na necie wypowiedź pracownika z tej firmy że ci co pracują uczciwie tam są źle traktowani a ci co kablują na innych są wielcy w tej firmie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że fajne, poważne firmy często dają szansę młodym absolwentom. Mnie teraz zaproponowali umowę na czas określony (niestety musiałam odmówić :P), a dopiero skończyłam trzeci rok. I mam powiedziane, że jeśli kiedyś będę szukać u nich pracy, to dostanę referencje. A to taka duża, globalna firma.
Najważniejsze są właśnie wyżej wspomniane języki i i wszelkie praktyki/staże na studiach, projekty. Naprawdę można wtedy zdobyć trochę doświadczenia, poznać ludzi i potem już startować z innego punktu.
![]() |
#690 |
BAN stały
|
ViLLeMkA zgadzam sie, ze to jest wazne, ale teraz jest lepiej pod tym wzgledme, u nas mimo, ze miasto jest duze, to takich firm jak studiowalam bylo jak na lekarstwo, a i teraz jest niewiele lepiej, poza tymn ie kazdystudiuje ekonomie itp. ja na pedagogice, to tylko na wolontariat moglam isc i chodzilam zreszta, przeciez nie pojde do korporacji, bo co bym tam robila? poza tym jak chodzisz na dzienne-jak ja-zajecia od pon. do piatku po 8 godz. dzienie, bo przedmiotow bylo duzo, to keidy tu chodzic na praktyki czy staze? nie kazdy ma niestety mozliwosc. TŻ tez by chetnie poszedl, jest na zaocznych, ale musi na co dzien pracowac, wiec tez odpada. moga chodzic na nie glownie ci, ktorym rodzice finansuja studia i nie tylko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.