|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotnice ,pod każdym względem . Tu wypłaczcie wszystkie żale
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki ten 3? ![]() ja bym chyba nie ogarnęła 3 języków naraz.
|
|
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też jestem ciekawa jaki jest ten 3 język Bo jeśli z tej samej grupy jezykowej to nie będzie źle, da się ogarnąć. Gorzej jak to jakiś węgierski czy litewski - to może być masakra dopiero.
|
|
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
o fajny temat języki
to coś dla mnie![]() Beforeyou, niemiecki to mój ulubiony język i wszedł mi do głowy z prędkością światła,zaczęłam od 4 w pierwszej gimnazjum i skończyłam na 6 w klasie maturalnej no uwielbiam go![]() jak coś będziesz potrzebować to ja służę pomocą ja to jakaś dziwaczna jestem bo w ciągu 3 lat zaczęłam się greckiego,arabskiego i trochę malajskiego uczyć, wszystko na raz do tego jeszcze anglik w międzyczasie i oczywiście niemiecki ale coż,języki obce to coś chyba jedynego na tym świecie czego uwielbiam się uczyć i mi "wchodzi" więc czemu nie![]() poziom C1/C2 to język opanowany perfekcyjnie Helsinka pytałaś o pogodę jaką miałam nad morzem, już piszę o dziwo było pięknie i ciepło jakiś cud hehe a woda w morzu jak dla mnie lodowata więc tylko nogi pomoczyłyśmy aż się nie chciało wracać do tego mojego miasta, którego nie cierpię |
|
|
|
|
#665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiadomo, łacina to utrudnienie jednak dużo słówek ma podobne brzmienie, więc łatwo skojarzyć
|
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o jakaś nowa twarz witaj loveyouemyEdytowane przez Ieka Czas edycji: 2011-08-28 o 23:06 |
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam. ![]() Cytat:
|
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w ogóle - wow, jakie języki |
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, na UAM w Poznaniu
|
|
|
|
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
oo, UAM
będziemy na tej samej uczelni, tylko inne wydzialy
|
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli się dostanę, to tak
![]() Właśnie, jaka jest ta uczelnia? Wykładowcy?
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
na moim wydziale nawet ok. zależy od osoby
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), kocham za to góry ![]() języki super ![]() niemiecki też lubię, zawsze byłam ulubienicą moich wszystkich nauczycielek ![]() które buty bardziej Wam się podobają te http://allegro.pl/sm-odjazdowe-sztyb...783993103.html czy te http://allegro.pl/sztyblety-botki-je...780361808.html a co myślicie o takich kaloszach? http://allegro.pl/kalosze-sniegowce-...788549620.html Edytowane przez helsinka Czas edycji: 2011-08-29 o 19:11 |
|
|
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
kalosze nawet, nawet, ale noga się strasznie poci
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
mi się podobały te kolorowe różne itd, mówiłam mamie, ale mi właśnie odradziła i ma rację, przynajmniej niepotrzebnie kasy nie wydałam
bo to jest sztuczne tworzywo, a jak dłużej w tym chodzisz, jak np. teraz dziewczyny noszą do szkoły, czy gdzieś, to masakra.a z tamtych 2 par to nie wiem które. ogólnie w takim stylu ładne są, podobają mi się, ale ciężko wybrac. musiałabym poczytać o nich. jednak odradzam zamsz - przemaka i ciężko doczyścić ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- a nie, jedne skóropodobne, a drugie nie jest napisane chyba. ty zdecydujesz, jednak buty najlepiec kupić w sklepie, bo dotkniesz, przymierzysz (rozmiar rozmiarowi nierówny) i ogólnie zobaczysz czy ci w nich wygodnie ![]() mimo wszystko wole wydac więcej kasy, ale kupić skórzane, bo starczają na dłużej i są wygodne
|
|
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
kalosze nakładałabym do stajni jak jakąś znajdę w okolicy, bo wiadomo jak to jesienią i zimą padoki wyglądają, a buty strasznie ciężko wyczyścić
chociaż przyznam, że na początku chciałam je na co dzień, ale skoro tak noga się poci, to chyba zrezygnuję ![]() materiał, pierwsze są z eko-nubuku, drugie z eko-skóry szukałam u mnie w mieście butów, ale żadnych nie znalazłam butów ze skóry w życiu nie założę...ani czegokolwiek... (dosłownie)niedobrze mi się robi jak dotykam, czy widzę coś z naturalnej skóry
|
|
|
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
no to trochę dziwnie.
ale jedne butki mam z eko skórki takie kozaczki niskie i są fajne ![]() a ty pracujesz gdzieś przy koniach czy innych zwierzętach?
|
|
|
|
|
#680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
praca w stajni byłaby dla mnie wielką przyjemnością, ale gdzie tam mnie zatrudnią mam dopiero 16 lat, chociaż przy koniach bez problemu sama sobie radzę...edit przepraszam - końmi* Edytowane przez helsinka Czas edycji: 2011-08-29 o 20:41 |
||
|
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
ano konie sa kochane. kiedyś jeździłam do stadniny z moim dawnym chłopakiem, ale kiedy to było.
|
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam mojego ukochanego konia, ale siostra sprzedała go do Holandii
jesienią miną 2 lata. Byłam strasznie do niego przywiązana, ujeździłam go, nikomu tak nie ufał jak mi, tylko ja mogłam go dotykać za uszami Miał okropną przeszłość. Strasznie mi z tym źle, bo czuję się jakbym go zawiodła. I ciągle mam głupią nadzieję, że jeszcze go odzyskam, nikogo tak nie kochałam, za nikim tak nie tęskniłam. Dla Was pewnie to głupie... ale ja naprawdę go kocham
|
|
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
przestań. ja mam psa, którego też kocham i nie oddałabym nikomu.
![]() a konika czemu siostra sprzedała? |
|
|
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
nikt mnie nigdy nie rozumiał, przykro jest strasznie jak nie masz się komu wyżalić
![]() sprzedała lub oddała do fundacji wszystkie konie, bo się przeprowadziła. Szczerze, to aż wstyd mi o niej opowiadać, za to co zrobiła. Nie chodzi o same zrezygnowanie ze stajni, ale o wiele więcej. Zupełnie o te konie nie dbała, a przeprowadzka była ucieczką. Sprzedała mojego ukochanego konia, chociaż dobrze wiedziała, jak się do niego przywiązałam. Do tej pory ryczę, jak tylko o nim myślę. |
|
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
to rzeczywiście niedobrze. tym bardziej, że jak pisałas, to był koń po przejściach. wiadomo, utrzymanie koni nie jest łatwe i tanie, trzeba czesać, czyścić, wyprowadzać, no i pieniędzy na to idzie, ale jak ktoś się decyduje na to, to powinien o tym wiedzieć, bo zwierzeta to nie zabawki, które można odstawić w kąt.
![]() najgorzej jak ktoś Ci zabiera albo jak umiera ukochany zwierzak. raz mieliśmy kotka, którego rozjechał samochód. co prawda nie był z nami długo, ale było mi smutno, bo się przyzwyczailam do niego. |
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
większość koni była po przejściach...dlatego naprawdę okropnie mi za nią wstyd, normalnie, w rzeczywistości, nie potrafiłabym się do tego przyznać. Czuję jakby to była też moja wina...bo rodzina, bo siostra. Chociaż ja w życiu bym tak nie postąpiła.
kilka lat temu straciłam mojego psa, był stary i tak się męczył, że już lepsza była eutanazja...to było straszne, ta świadomość, że to ostatnie chwile, że to już koniec... przykro mi, że straciłaś kotka
|
|
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
pozostaje mieć nadzieje, że tym koniom jest teraz dobrze i że sa szczęśliwe
|
|
|
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
Helsinko - te pierwsze są zdecydowanie najfajniejsze. Te drugie botki mają taką "centkowaną" kolorystykę - mi osobiście strasznie się to nie podoba
Mi po 8 latach! zdechł króliś (zdechł w noc przed tym jak podjęłam z siostrą decyzję o śpieniu go, bo strasznie chorował)... też go lubiłam, ale miałam straszne poczucie winy, że za mało o niego dbałam. Jedzonko i sprzątanie to oczywiście tak, ale w sensie "emocjonalnym" - rzadko brałam go na ręce (chociaż to lubił), mało wychodził z klatki - i nigdy nie dawałam mu pokicać po fajnych miejscach w domu...ciągle w tym samym pokoju (inna sprawa, że gryzł kable jak głupi i tylko jeden pokój miał je pozabezpieczane w odpowiedni sposób)...Poza tym, ostatni rok życia króliś był w domu a ja na studiach - i strasznie tęskił, był już stary - szkoda, że nie mogłam go wziąć do Warszawy. Ech, wiem, że gdybym teraz brała uchatego to na pewno poświęcałabym mu sto razy więcej uwagi
|
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
; ))
|
|
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

Bo jeśli z tej samej grupy jezykowej to nie będzie źle, da się ogarnąć. Gorzej jak to jakiś węgierski czy litewski - to może być masakra dopiero.
aż się nie chciało wracać do tego mojego miasta, którego nie cierpię

ale jedne butki mam z eko skórki takie kozaczki niskie i są fajne
jesienią miną 2 lata. Byłam strasznie do niego przywiązana, ujeździłam go, nikomu tak nie ufał jak mi, tylko ja mogłam go dotykać za uszami