Z iloma ludźmi... - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 21:59   #661
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa
Dot.: Z iloma ludźmi...

Cytat:
Cytat:
Masażyk stópek by Ci robiła... tak samo jak każdemu ex... i taka wierna i zakochana i oddana... no i ją chłopaki zdradzali... Taka dziewczyna tez jest puszczalska? Czy zwyczajnie naiwna?
I jedno i drugie.
Miała sobie pas cnoty założyć po którymś nieudanym związku, czy może zostać w takim, gdzie facet ją zdradzał, żeby nie przekroczyć magicznej liczby X i nie stać się puszczalska?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 23:41   #662
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
toteż dlatego chciałabym poznać Twoją definicję słowa 'często'. choć bardzo się staram, nie nauczyłam się jeszcze czytać ludziom w myślach (o czym zapominają notorycznie moi listonosze, nie zostawiając mi awiz w skrzynce i licząc na to, że siłą myśli ściągną mnie na pocztę ). to by naprawdę ułatwiło rozmowę, bo jak widzisz, wszystkie problemy rozbijają się o to, że każdy inaczej definiuje dane słowo.
Nie sądzę, żeby 'każdy inaczej definiował dane słowo' - to Ty masz przekonanie, że wszystko jest subiektywne i każde słowo każdy inaczej postrzega, a to jest zwyczajna bzdura. Żyjemy jednak na tej samej planecie i to jeszcze w tym samym kraju, w którym panują normy, które każdy dobrze zna - i nie wiedzieć czemu nagle każdy na forum dostaje amnezji - czyżby za dużo siedzenia przed komputerem?

Cytat:
nikt Ci nie mówi, że wypowiadasz się niekulturalnie, tylko, że Twoje wypowiedzi mogą kogoś boleć.
Owszem, mówi.
Jeśli kogoś boli łatka puszczalskiej, to niech się nie puszcza, grunt to dobrze się czuć z tym, co się robi

Cytat:
a dotyczą natury ludzkiej, która była, jest i będzie jedną z tych tajemnic, której nigdy nie da się do końca odkryć.
W takim razie mamy odmienne zdanie na ten temat, bo moim zdaniem ludzka natura nie jest aż tak tajemnicza. Po prostu ludzie lubią tak myśleć.

Cytat:
nikt Ci nie zarzucił personalnego ataku na którąś z dziewczyn, weź już porzuć to pytanie.
Zarzucił.

Cytat:
wszystkie jak jeden mąż Ci mówimy, że Twoje słowa mogą kogoś dotknąć i powinieneś zdawać sobie z tego sprawę przy redagowaniu swoich wypowiedzi. to się nazywa empatia.
Dobrze, postaram się od tej pory zamiast 'puszczalska' używać słowa 'bzykalska', może być? Niestety 'kobieta lubiąca seks' jakoś do tego mi nie pasuje.

Cytat:
o proszę: http://en.wikipedia.org/wiki/God_complex

The individual may believe he or she is above the rules of society and should be given special consideration or privileges.
Ktoś może myśleć, że jest ponad zasadami społeczeństwa - cóż, tylko że tak jakby to Wy tutaj stawiacie się ponad zasadami społeczeństwa, bo czym innym jest mówienie 'robię co chcę i nikomu nic do tego'?

Cytat:
no to już wyjaśniłam, co miał na myśli ten znany seksuolog mówiąc o seksoholiźmie i że sam nigdzie nie przyznał, że same częste zmiany partnerów (bez występowania innych oznak seksoholizmu) uważa za chorobę.
No widzisz, a ja nadal widzę, że w jednym wywiadzie mówił jedno, a w drugim coś całkowicie przeciwnego

Cytat:
zresztą czemu podajesz mi kolejne źródło, kiedy przed chwilą obaliłam Twoje pierwsze, czyli Starowicza? to jakaś gra i odpada ten, komu zabraknie argumentów w postaci linków internetowych? sam nie potrafisz wyrobić sobie zdania, tylko muszą je wyrabiać za Ciebie jakieś tam autorytety i portal wiedzy onet.pl?
Była prośba o zdanie autorytetów, definicje itd, więc je podaję. To żadna gra, po prostu podpieranie swoich argumentów za pomocą tekstów źródłowych, jak Cię boli, że to linki internetowe, to chętnie w wolniej chwili zajrzę do encyklopedii

Cytat:
to się zdecyduj....erotomania czy seksoholizm?
Zdaje się, że wcześniej wspominałem również o innych zaburzeniach.
Dopamine99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 00:04   #663
Bananalama
jestę wieszczę

Zaraz, zaraz... ja Ci pisałam, że kogoś to może zaboleć. Że ktoś się może poczuć urażony. Tak jest niestety. Niestety "puszczalska" to epitet obraźliwy.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 01:53   #664
Candy_lips
Zakorzenienie

Dopamine, mnie osobiście nie chce wdawać się w zbędne dyskusje.
Ja tam także uprawiam seks tylko z uczucia, kimś kogo dobrze znam, kocham, lecz ja jakoś umiem zrozumieć, że nie każdy musi być taki sam jak ja i wyznawać takie same poglądy, rozumiem, że ktoś może chcieć żyć inaczej.
Rozumiem , gdybyś opowiadał się tak ostro przeciw morderstwom czy pedofilii , bo to krzywdzi niewinne osoby, lecz tutaj ? Skoro nikt nikogo nie krzywdzi, to skąd tyle jadu ? Jakieś kompleksy?
Owszem, żyjemy w pewnej kulturze, często kobieta, która miała sporo partnerów seksualnych jest nazywana obelżywie, ale co gorsza, często facet, który miał sporo babek jest nazywany bez chamskich epitetów. A co gorsza, niektórzy tacy "ruchacze" oczekują dziewicy, bo jak nie, to obraza. Hipokryzja w czystym wydaniu.
Ty wyznawco moralności zapewne nie miałeś żądnych jednorazowych przygód ? Bo jeśli miałeś, to widać, że Twoje poglądy są tylko na papierze ...
I wiesz, na innych forach za takie słownictwo i prowokowanie innych użytkowników już dawno byłbyś zbanowany, mają do Ciebie tutaj naprawdę anielską cierpliwość.
Chyba nie masz własnego życia.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-08-30 o 01:55
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 07:40   #665
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dopamine99 Pokaż wiadomość
Nie sądzę, żeby 'każdy inaczej definiował dane słowo' - to Ty masz przekonanie, że wszystko jest subiektywne i każde słowo każdy inaczej postrzega, a to jest zwyczajna bzdura. Żyjemy jednak na tej samej planecie i to jeszcze w tym samym kraju, w którym panują normy, które każdy dobrze zna - i nie wiedzieć czemu nagle każdy na forum dostaje amnezji - czyżby za dużo siedzenia przed komputerem?

o Chryste i wszyscy Święci, Ty tak serio? o rany nie mogę z Ciebie. u made my day, srsly. ludzki mózg mój Drogi to nie słownik, to nie encyklopedia, gdzie każdy ma zakodowane to samo. nie wiem jak Ty, ale ja nie pamiętam lekcji, gdzie tematem była definicja słowa 'często'. mogę Cię zaprowadzić do mojego promotora, żeby razem ze mną mógł się pośmać? pretty pretty please

Cytat:
Owszem, mówi.
Jeśli kogoś boli łatka puszczalskiej, to niech się nie puszcza, grunt to dobrze się czuć z tym, co się robi
zero empatii. takie zachowanie podpada na bank pod jakieś antyspołeczne zaburzenie psychiczne, ale nie mogę przypomnieć sobie jakie

Cytat:
W takim razie mamy odmienne zdanie na ten temat, bo moim zdaniem ludzka natura nie jest aż tak tajemnicza. Po prostu ludzie lubią tak myśleć.
oh no! jak my możemy mieć inne zdanie na ten temat, no jak! przecież żyjemy na tej samej planecie i to jeszcze w tym samym kraju, jak to możliwe, że tak się różnimy??

Cytat:
Zarzucił.
i przeżywasz jak kura jajo.

Cytat:
Dobrze, postaram się od tej pory zamiast 'puszczalska' używać słowa 'bzykalska', może być? Niestety 'kobieta lubiąca seks' jakoś do tego mi nie pasuje.
hmm, no jak się nazywało to zaburzenie psychiczne... coś z patologią na pewno miało wspólnego...

Cytat:
Ktoś może myśleć, że jest ponad zasadami społeczeństwa - cóż, tylko że tak jakby to Wy tutaj stawiacie się ponad zasadami społeczeństwa, bo czym innym jest mówienie 'robię co chcę i nikomu nic do tego'?
cofam tekst z kompleksem boga. Ty widzę prezentujesz zupełnie inne myślenie. wszyscy ludzie na całej Ziemi tworzą jeden wielki szczęśliwy organizm. i my tutaj w Polsce też taki organizm tworzymy. mamy wspólny mózg, wspólne myśli, wspólne ciało, generalnie panuje ogromna jedność. ale cóż to! ktoś ośmielił się zbeszcześcić to ciało? oh no! na dodatek jacyś heretycy śmią twierdzić, że myślą po swojemu, że mają inne definicje słów, co zupełnie nie koreluje ze sposobem myślenia reszty organizmu! amputować ich!

Cytat:
No widzisz, a ja nadal widzę, że w jednym wywiadzie mówił jedno, a w drugim coś całkowicie przeciwnego
zacytuj mi fragment, w którym stwierdził, że on sam uważa (nie nikt inny, nie niektórzy), że częsta zmiana partnerów to seksoholizm i że częsta zmiana partnerów to zmienianie partnera raz do roku (sic!)

Cytat:
Była prośba o zdanie autorytetów, definicje itd, więc je podaję. To żadna gra, po prostu podpieranie swoich argumentów za pomocą tekstów źródłowych, jak Cię boli, że to linki internetowe, to chętnie w wolniej chwili zajrzę do encyklopedii
nie, nie musisz kończę z Tobą dyskusję, bo nie lubię rozmawiać na tak niskim poziomie (zrozumienia m.in.). prezentujesz jakieś chore poglądy (że np. słowo 'często' ma tylko jedną możliwą definicję, ale nie potrafisz mi jej podać). wcześniej mnie irytowałeś. teraz mnie śmieszysz i Ci zwyczajnie współczuję zamkniętego umysłu pewnie odbierzesz to jako komplement, że nie jestem w stanie wspiąć się na te 'wyżyny' rozumowania, które wydaje Ci się że prezentujesz. otóż mój Drogi gwarantuję Ci, że mnóstwo tych autorytetów, którymi się podpierasz (i nie tylko) wyśmiałoby z miejsca Twoje dziwne rozumowanie, mimo ich dobrych manier. po prostu nie mogliby się powstrzymać

Cytat:
i taka jest z Tobą gadka. żonglujesz pojęciami, raz dajesz to, raz tamto, raz zmieniasz definicję jakiegoś słowa, raz twierdzisz, że nasze definicje są złe, bo istnieje tylko jedna prawdziwa wyryta w kamieniu definicja tego słowa. wszystko zmieniasz pod swoją modłę, mieszasz i łapiesz nas za słówka jak się nie połapiemy w czas o czym mówisz.

z mojej strony dyskusję z Tobą uważam za zakończoną, ur the weakest link, goodbye

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2011-08-30 o 07:44
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 07:48   #666
Lianca
Zadomowienie

Ja już dawno się poddałam wedle zasady- nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa

04.07.2015 PM 2015

Lianca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 07:54   #667
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:

Owszem, mówi.

Niestety ni9e jest to bzdurą. Słowa, które są z założenia subiektywne każdy postrzega inaczej. Chociażby słowo takie, jak zazdrość- jedna osoba odczuwa ją bardziej jako smutek, inna jako strach, jeszcze inna jako złość. Każda osoba odczuwa dobrze, ale odczucia te różnią się w szczegółach. Tak samo słowo 'norma' czy 'puszczanie się' mogą kryć różne liczby, zestawienia i zasady.
Życie na tej samej planecie o niczym nie świadczy- w końcu jest tyle różnych kultur i przez to systemów wartości, że aż ciężko zliczyć. A jeśli chodzi o kraj- podejrzewam, że nie każdy na tym forum w kraju mieszka, nie każdy w tym kraju został wychowany, nie każdy jest konformistą poddającym się normom, które nie on ustalał. Ja np. z polską kulturą, z polskim systemem wartości się nie identyfikuję. Nie jestem wierząca, nie zachwycam się bzdurną moim zdaniem powstańczą przeszłością i nie uważam, że seks dorosłych ludzi ze sobą powinno się w jakikolwiek sposób ograniczać.

Mi w sumie obojętne jak nazywa mnie sfrustrowany człowiek o wąskich horyzontach myślowych i empatii poziomu ameby. Jakbym się miała tym przejmować to bym padła na zawał parę lat temu

Czyżbyś wiedział, jaka jest ludzka natura? Coś, nad czym filozofowie przesiedzieli wieki bez rezultatów? Zdradź nam ją więc. Aż jestem ciekawa

Kompromitujesz się coraz bardziej- ale skoro to lubisz

Nie uważam, że jestem ponad zasadami. W końcu nie kradnę, nie zabijam, przepisowo prowadzę samochód, płacę podatki itd. Uważam tylko, że społeczeństwo nie ma prawa zaglądać i kontrolować tego co się dzieje w mojej sypialni, albo między moimi nogami. Wszak moje życie seksualne nikogo nie krzywdzi, więc po co coś kontrolować i krzyczeć o niemoralności?

Ty to zawsze będziesz widział, to co chcesz

Któraś wizażanka już pisała, że normy się zmieniają. Poza tym seksuolog nie jest od tego by nawracać ludzi na jedynie słuszny sposób prokreacji tylko im pomóc jeżeli mają problem uniemożliwiający życie w satysfakcjonującym związku, albo życie w ogóle. Jeżeli ktoś się puszcza ale żadna sfera życia takiej osoby na tym nie cierpi to seksuolog nie jest potrzebny.

Wiesz biorąc pod uwagę wszystkie istniejące zaburzenia to ja mam ich tyle, że chyba powinno się mnie odizolować
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 08:03   #668
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lianca Pokaż wiadomość
Ja już dawno się poddałam wedle zasady- nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
pokornie się zgadzam i przyznaję rację
Stary 2011-08-30, 10:22   #669
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Lianca Pokaż wiadomość
To jest tak dobra zasada, że chyba zacznę ją stosować. Świata nie zbawię.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2011-08-30, 13:14   #670
mahta1ie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez landrynka11 Pokaż wiadomość
Same piszą, więc nikomu nie musiałam do łóżka zaglądać... Wybacz ale nie jest normalną rzeczą uprawiać seks z 4 mężczyznami- to nie ma nic wspólnego z miłością, puszczalstwo i brak szacunko do sibie- nie ma co owijać w bawełne, jak to się często w dzisiejszych czasach robi. I to jest żałosne.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

To nie jest miłość, ale związek oparty na seksie... Dziwne czasy nastały, a potem zdziwienie skąd tyle zdrad, rozwodów...no cóż, jak kobiety nie potrafia się szanować to takie są konsekwencje. I to jest żałosne. Powtarzam- to nie miłośc, a zwykłe "puszczalstwo". I dziwię się wam, jak się nie brzydzicie tego...Ale cóż, co kto lubi.
hehehehe no to chyba Cię zgorszę swoją statystyką:
1. ...całowałaś się nie mam pojęcia?
2. ...odważniej dotykałaś 20?
3. ...uprawiałaś petting 10? (mówimy o przypadkach gdzie do niczego więcej nie dochodziło)
4. ...uprawiałaś seks oralny 30?
5. ...uprawiałaś normalny seks 30-40?

I wiesz... byłam tak naprawdę w 3 związkach. Reszta to był wyłącznie seks. I myślałam raczej o orgaźmie a nie o miłości.
Aha. Szanuję się.
mahta1ie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 13:23   #671
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:

I wiesz... byłam tak naprawdę w 3 związkach. Reszta to był wyłącznie seks. I myślałam raczej o orgaźmie a nie o miłości.
Aha. Szanuję się.
I gratuluję
Bo szacunek do siebie to przecież coś więcej niż to ilu ludzi wpuściłyśmy do łóżka. Tylko niektórzy tego nie zrozumieją.

Zastanawia mnie bardzo czemu tak wielu ludzi utożsamia szacunek do siebie z seksem. A co to seks to coś złego, brudnego, gorszącego?
Można powiedzieć że ktoś nie ma szacunku do siebie jeśli wszystkie pieniądze przeznacza na alkohol, jeśli pozwala sobą poniewierać w imię małżeństwa, jeśli... ale na pewno nie wtedy jeśli z własnej nieprzymuszonej (!) woli uprawia seks dla przyjemności...

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2011-08-30, 13:38   #672
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
I gratuluję
Bo szacunek do siebie to przecież coś więcej niż to ilu ludzi wpuściłyśmy do łóżka. Tylko niektórzy tego nie zrozumieją.

Zastanawia mnie bardzo czemu tak wielu ludzi utożsamia szacunek do siebie z seksem. A co to seks to coś złego, brudnego, gorszącego?
Można powiedzieć że ktoś nie ma szacunku do siebie jeśli wszystkie pieniądze przeznacza na alkohol, jeśli pozwala sobą poniewierać w imię małżeństwa, jeśli... ale na pewno nie wtedy jeśli z własnej nieprzymuszonej (!) woli uprawia seks dla przyjemności...
mam takie samo zdanie. Wg mnie dziewczyna, która ma ochotę na seks, ale powstrzymują ją konwenanse, opinia innych się nie szanuje (swoich potrzeb, nie potrafi mysleć samodzielnie)
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 13:55   #673
Lianca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mahta1ie Pokaż wiadomość
hehehehe no to chyba Cię zgorszę swoją statystyką:
1. ...całowałaś się nie mam pojęcia?
2. ...odważniej dotykałaś 20?
3. ...uprawiałaś petting 10? (mówimy o przypadkach gdzie do niczego więcej nie dochodziło)
4. ...uprawiałaś seks oralny 30?
5. ...uprawiałaś normalny seks 30-40?

Aha. Szanuję się.

Moja idolka

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa

04.07.2015 PM 2015

Lianca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 13:57   #674
shirleyyy
Rozeznanie

Teraz poczekajmy na gromy z jasnego nieba
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 14:03   #675
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
Niestety ni9e jest to bzdurą. Słowa, które są z założenia subiektywne każdy postrzega inaczej. Chociażby słowo takie, jak zazdrość- jedna osoba odczuwa ją bardziej jako smutek, inna jako strach, jeszcze inna jako złość.
Nie rozmawiamy o odczuwaniu słowa, tylko o jego znaczeniu i definicji. Słowo 'często' znaczy dla każdego to samo. Człowiek, który uprawia seks często, doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że robi to często i wie co to znaczy 'często', choć jednocześnie może odczuwać, że to dla niego zbyt rzadko - ale to są dwie całkowicie różne kwestie. Wcale nie postrzegamy słów diametralnie różnie i subiektywnie i właśnie to jest założenie istnienia języka - dzięki kojarzeniu znaczeń potrafimy się ze sobą porozumieć. Dlatego subiektywne rozumienie każdego słowa jest prawdą, ale do pewnego tylko stopnia i raczej wyjątkiem, niż regułą. Wiesz dla kogo całkowite niezrozumienie jest regułą? Dla osób, które odcinają się od społeczeństwa, stąd spytałem czy aby niektórzy wypowiadający się tutaj nie spędzają zbyt dużo czasu przed komputerem

Cytat:
'puszczanie się' mogą kryć różne liczby, zestawienia i zasady.
Dziwnym trafem tylko osoby, które się puszczają dorabiają sobie jakieś dziwne rozróżnienia co jest puszczalskie, a co nie. Bo w kiblu na dyskotece to puszczalskie, ale we własnym mieszkaniu co tydzień z innym to już pełna kultura. Swoją drogą 'puszczanie w kiblu na dyskotece' to już tak ograny stereotypowy obraz kobiety, która źle się prowadzi, jak stwierdzenie, że chory na HIV zawsze = gej, lub brudny narkoman. I to mnie właśnie drażni, że ludzie już nie wiedzą, czym jest dobre prowadzenie się i co to znaczy, że kobieta jest porządna - bo posługują się uproszczeniem, że puszczanie = dyskoteka, róż i kibel. I już każda inna jest porządna i ok. A świstak siedzi...

Cytat:
A jeśli chodzi o kraj- podejrzewam, że nie każdy na tym forum w kraju mieszka, nie każdy w tym kraju został wychowany, nie każdy jest konformistą poddającym się normom, które nie on ustalał.
Co nie znaczy, że tych norm nie zna i nie potrafi porozumiewać się po polsku

Cytat:
że seks dorosłych ludzi ze sobą powinno się w jakikolwiek sposób ograniczać.
zdefiniuj dorosłość

Cytat:
Mi w sumie obojętne jak nazywa mnie sfrustrowany człowiek o wąskich horyzontach myślowych i empatii poziomu ameby. Jakbym się miała tym przejmować to bym padła na zawał parę lat temu
I dlatego musisz sobie ulżyć poprzez atakowanie mnie

Cytat:
Czyżbyś wiedział, jaka jest ludzka natura? Coś, nad czym filozofowie przesiedzieli wieki bez rezultatów? Zdradź nam ją więc. Aż jestem ciekawa
Wystarczy trochę poczytać, rozwieje to wiele Twoich wątpliwości
Cytat:
Nie uważam, że jestem ponad zasadami. W końcu nie kradnę, nie zabijam, przepisowo prowadzę samochód, płacę podatki itd. Uważam tylko, że społeczeństwo nie ma prawa zaglądać i kontrolować tego co się dzieje w mojej sypialni, albo między moimi nogami.
Nie.
Uważasz, że nikt nie ma prawa wypowiadać się na temat seksualności innych (a nie na temat Twojej, bo nikt na temat Twoich prywatnych spraw sie tutaj nie wypowiada) i że każdy dorosły może robić, co mu się podoba - łącznie z Tobą. Zdaje się, że wcześniej mówiłaś o braku identyfikacji z normami panującymi w polskim społeczeństwie?

Cytat:
Ty to zawsze będziesz widział, to co chcesz
W jednym linku mówi, że niektórzy nazywają częstą zmianę partnerów seksoholizmem, a w drugim mówi o częstotliwości stosunków (piszę z pamięci, bo nie chce mi się czytać jeszcze raz).

Cytat:
Poza tym seksuolog nie jest od tego by nawracać ludzi na jedynie słuszny sposób prokreacji tylko im pomóc jeżeli mają problem uniemożliwiający życie w satysfakcjonującym związku, albo życie w ogóle.
No ja nie stwierdziłem, że seksuolog jest od 'nawracania'.
Stwierdziłem po prostu, że częsta zmiana partnerów i seks z przypadkowymi ludźmi może wynikać z zaburzeń psychicznych. Odnoszę się tu również do stawiania potrzeby seksu wyżej niż normy społeczne, opinia innych o nas, potrzeba bliskości z drugim człowiekiem i potrzeba miłości.

Cytat:
Wiesz biorąc pod uwagę wszystkie istniejące zaburzenia to ja mam ich tyle, że chyba powinno się mnie odizolować
Być może nie tyle odizolować, co przynajmniej nie mieszać innym w głowach i nie wmawiać, że to norma

Cytat:
zacytuj mi fragment, w którym stwierdził, że on sam uważa (nie nikt inny, nie niektórzy), że częsta zmiana partnerów to seksoholizm
Tu nie chodzi o zdanie jakiś 'innych niektórych', tylko jego relację z tego, że niektórzy seksuolodzy nazywają częstą zmianę partnerów seksoholizmem.

Na resztę nie chce mi się odpowiadać, bo cały post jest obrażający moją osobę - i to w sposób osobisty i bezpośredni. Już z resztą nie pierwszą osobę tutaj tak obrażacie, a później uczycie kultury dyskusji - to jest szczyt hipokryzji

Edytowane przez Dopamine99
Czas edycji: 2011-08-30 o 14:12
Dopamine99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 14:12   #676
prettysimple
Zadomowienie

Dopamine99 - jesteś ok. I tyle na ten temat.

Oczywiście zaraz posypią się gromy na Ciebie, ale ... jestem po Twojej strasznej, hipokrytycznej stronie mocy
Stary 2011-08-30, 14:28   #677
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Dopamine, odpowiesz na moje pytanie z posta 661?

Cytat:
I to mnie właśnie drażni, że ludzie już nie wiedzą, czym jest dobre prowadzenie się i co to znaczy, że kobieta jest porządna
Oczywiście, że wiemy.
Kobieta jest porządna jak wstaje o 5 rano, robi swojemu mężowi kanapki do pracy, o 6 wychodzi sama do roboty, wraca o 15, w pośpiechu gotuje obiad, bo mąż będzie o 16, potem gdy on leży przed TV - ona sprząta cały dom, a wieczorem, mimo że jest padnięta, pozwala mu posapać przez 5 minut nie mając z tego żadnej przyjemności (bo przecież przyjemność z seksu to ZŁO).
Każdy inny model życia kobiety jest puszczalski i nieporządny.

A tak trochę poważniej - zarzucasz dziewczynom, że się puszczają ("Dziwnym trafem tylko osoby, które się puszczają dorabiają sobie jakieś dziwne rozróżnienia co jest puszczalskie, a co nie.") a nie masz pojęcia jak tak naprawdę wygląda ich życie seksualne, co wpłynęło na takie a nie inne liczby w zestawieniu. A nawet jeśli kochają się z przygodnymi partnerami - to dlaczego od razu się "puszczają"? Skąd w Tobie tyle jadu?

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2011-08-30, 14:33   #678
Bananalama
jestę wieszczę

Ach jak to dobrze, że jak będę chciała to mogę sobie sypiać z kim chce, bo nikt mnie za to nie ukamienuje i mam do tego prawo .
Całe szczęście mój mózg, moja inteligencja mieści się w głowie, a nie w majtach, więc nie ma potrzeby żeby mnie oceniać za to, co robię na dole mojego ciała .

"Dziwnym trafem tylko osoby, które się puszczają dorabiają sobie jakieś dziwne rozróżnienia co jest puszczalskie, a co nie".

Wiesz co, ostatnią rzeczą którą może o mnie powiedzieć wyrażający się kolokwialnie człowieczek, to to, że się puszczam . Zresztą nikt nie ma prawa mnie osądzać.

Edytowane przez Bananalama
Czas edycji: 2011-08-30 o 14:35
Stary 2011-08-30, 14:54   #679
motyla
Zakorzenienie

tak w ogóle to pitolę i pitolę w tym wątku, a jeszcze swoich cyferek nie podałam więc:

1. ...całowałaś się? ok. 10?
2. ...odważniej dotykałaś? 5
3. ...uprawiałaś petting? 1
4. ...uprawiałaś seks oralny? 1
5. ...uprawiałaś normalny seks? 1

i wychodzi na to, że chyba jestem jednak puszczalska, bo dorabiam sobie jakieś dziwne rozróżnienia co jest puszczalskie, a co nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 15:04   #680
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Pozwoliłaś się dotykać 5 facetom, pochłonie Cię ogień piekielny! Jak mogłaś się aż tak zeszmacić! Nie masz za grosz szacunku do siebie!*

*jakby ktoś nie załapał to była ironia.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2011-08-30, 15:05   #681
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
zdefiniuj dorosłość
PEŁNA ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA SWOJE ŻYCIE I SWOICH BLISKICH.
odpowiedzialność za czyny
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 15:10   #682
otoMati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
zdefiniuj odpowiedzialnosc
otoMati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 15:14   #683
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Pozwoliłaś się dotykać 5 facetom, pochłonie Cię ogień piekielny! Jak mogłaś się aż tak zeszmacić! Nie masz za grosz szacunku do siebie!*

*jakby ktoś nie załapał to była ironia.
tak, wiem... cóż, mama mi zawsze powtarzała, że jak już się odkryje do czegoś talent, to trzeba go maksymalnie wykorzystać, więc zamierzam być najlepszą puszczalską ever

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
nie ma sensu mu niczego definiować, bo jest tylko jedna prawdziwa definicja tego słowa i zna ją tylko on... i Norma (podejrzewam, że to imię jakiejś wszechwiedzącej kobiety )
Stary 2011-08-30, 15:19   #684
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dopamine, odpowiesz na moje pytanie z posta 661?

Oczywiście, że wiemy.
Kobieta jest porządna jak wstaje o 5 rano, robi swojemu mężowi kanapki do pracy, o 6 wychodzi sama do roboty, wraca o 15, w pośpiechu gotuje obiad, bo mąż będzie o 16, potem gdy on leży przed TV - ona sprząta cały dom, a wieczorem, mimo że jest padnięta, pozwala mu posapać przez 5 minut nie mając z tego żadnej przyjemności (bo przecież przyjemność z seksu to ZŁO).
Każdy inny model życia kobiety jest puszczalski i nieporządny.
chyba mówisz o wyjątkowo leniwej, porządnej kobiecie a gdzie gromadka dzieci? Gdzie zakupy?

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
nie ma sensu mu niczego definiować, bo jest tylko jedna prawdziwa definicja tego słowa i zna ją tylko on... i Norma (podejrzewam, że to imię jakiejś wszechwiedzącej kobiety )
Norma Jean - prawdziwe imie Marilyn Monroe

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
tak, wiem... cóż, mama mi zawsze powtarzała, że jak już się odkryje do czegoś talent, to trzeba go maksymalnie wykorzystać, więc zamierzam być najlepszą puszczalską ever
obawiam się,że na razie idzie ci słabiutko patrzać na statystyki

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez otoMati Pokaż wiadomość
zdefiniuj odpowiedzialnosc
a może Ty zdefinuj ?
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 15:22   #685
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
obawiam się,że na razie idzie ci słabiutko patrzać na statystyki

a może Ty zdefinuj ?
oj tam, to nie statystyki się liczą, a fakt, że rozróżniam różne stopnie puszczania się! a przynajmniej to wywnioskowałam czytając Dopka, który jak wiemy wyraża zawsze zdanie Normy.

zdefiniuj pojęcie 'zdefiniuj'
Stary 2011-08-30, 15:30   #686
otoMati
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiście celowo przerysowuję, ale miesiąc to naprawdę króciutko.
w XXI wieku 3 randka bez seksu oznacza ponoc ze nie bedzie z tego zwiazku

pozatym uwierz - nie kazdy tu jest nastolatkiem, a bedac samodzielnym zyciowo mozna w miesiac calkiem dobrze poznac partnera

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
a może Ty zdefinuj ?
roznym osobom, w roznym wieku, rozne rzeczy jawia sie jako odpowiedzialnosc

dla mnie odpowiedzialnosc to umiejetnosc przewidzenia i ponoszenia konwekwencji samodzielnie podjetych decyzji zyciowych

tutaj dobrze byloby okreslic swoj wiek, poniewaz przy duzej dysproporcji nie dogadamy sie nigdy w zyciu - po prostu bedziemy na innym etapie zycia
otoMati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 15:43   #687
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam, to nie statystyki się liczą, a fakt, że rozróżniam różne stopnie puszczania się! a przynajmniej to wywnioskowałam czytając Dopka, który jak wiemy wyraża zawsze zdanie Normy.

zdefiniuj pojęcie 'zdefiniuj'
Motyla, czyli się starasz. Bardzo dobrze, tak trzymaj, jeszcze trochę i zyskasz wyższy stopien puszczalstwa-patologię
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 15:47   #688
Jagoda1982
Rozeznanie

1. ...całowałaś się?
2. ...odważniej dotykałaś?
3. ...uprawiałaś petting?
4. ...uprawiałaś seks oralny?
5. ...uprawiałaś normalny seks?

1.nie zlicze
2.podobnie jak pkt 1
3. troche mniej niz pkt 4
4. 32 , bo licze

lat mam tyle na ile wskazuje nick, k... nie jestem, puszczalska rowniez, nie robilam tego z byle kim i byle gdzie, zawsze z poszanowaniem swoich zasad, w ciaze nie zaszlam, niczego nie zlapalam i nie zaluje niczego. lubie sex i tyle)
aha...normalny zwiazek umiem stworzyc, gdy jestem z kims na powaznie inni faceci jakos nagle staja sie nieatrakcyjni

Edytowane przez Jagoda1982
Czas edycji: 2011-08-30 o 15:55
Jagoda1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 16:10   #689
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Motyla, czyli się starasz. Bardzo dobrze, tak trzymaj, jeszcze trochę i zyskasz wyższy stopien puszczalstwa-patologię
dzięki, jeszcze o mnie usłyszycie!
Stary 2011-08-30, 17:07   #690
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozmawiamy o odczuwaniu słowa, tylko o jego znaczeniu i definicji. Słowo 'często' znaczy dla każdego to samo. Człowiek, który uprawia seks często, doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że robi to często i wie co to znaczy 'często', choć jednocześnie może odczuwać, że to dla niego zbyt rzadko - ale to są dwie całkowicie różne kwestie. Wcale nie postrzegamy słów diametralnie różnie i subiektywnie i właśnie to jest założenie istnienia języka - dzięki kojarzeniu znaczeń potrafimy się ze sobą porozumieć. Dlatego subiektywne rozumienie każdego słowa jest prawdą, ale do pewnego tylko stopnia i raczej wyjątkiem, niż regułą. Wiesz dla kogo całkowite niezrozumienie jest regułą? Dla osób, które odcinają się od społeczeństwa, stąd spytałem czy aby niektórzy wypowiadający się tutaj nie spędzają zbyt dużo czasu przed komputerem

Dziwnym trafem tylko osoby, które się puszczają dorabiają sobie jakieś dziwne rozróżnienia co jest puszczalskie, a co nie. Bo w kiblu na dyskotece to puszczalskie, ale we własnym mieszkaniu co tydzień z innym to już pełna kultura. Swoją drogą 'puszczanie w kiblu na dyskotece' to już tak ograny stereotypowy obraz kobiety, która źle się prowadzi, jak stwierdzenie, że chory na HIV zawsze = gej, lub brudny narkoman. I to mnie właśnie drażni, że ludzie już nie wiedzą, czym jest dobre prowadzenie się i co to znaczy, że kobieta jest porządna - bo posługują się uproszczeniem, że puszczanie = dyskoteka, róż i kibel. I już każda inna jest porządna i ok. A świstak siedzi...

Co nie znaczy, że tych norm nie zna i nie potrafi porozumiewać się po polsku

I dlatego musisz sobie ulżyć poprzez atakowanie mnie

Wystarczy trochę poczytać, rozwieje to wiele Twoich wątpliwości

Nie.
Uważasz, że nikt nie ma prawa wypowiadać się na temat seksualności innych (a nie na temat Twojej, bo nikt na temat Twoich prywatnych spraw sie tutaj nie wypowiada) i że każdy dorosły może robić, co mu się podoba - łącznie z Tobą. Zdaje się, że wcześniej mówiłaś o braku identyfikacji z normami panującymi w polskim społeczeństwie?

No ja nie stwierdziłem, że seksuolog jest od 'nawracania'.
Stwierdziłem po prostu, że częsta zmiana partnerów i seks z przypadkowymi ludźmi może wynikać z zaburzeń psychicznych. Odnoszę się tu również do stawiania potrzeby seksu wyżej niż normy społeczne, opinia innych o nas, potrzeba bliskości z drugim człowiekiem i potrzeba miłości.

Być może nie tyle odizolować, co przynajmniej nie mieszać innym w głowach i nie wmawiać, że to norma

Bardzo wątpię czy każdy uważa często za to samo. Chociażby gadałam kiedyś ze znajomą i powiedziałam jej, że z TŻ-em często uprawiamy seks. Na co ona stwierdziła, że w takim razie będzie to tak z raz dwa razy na dwa tygodnie i zdziwiła się, że miałam na myśli niemal codziennie bo dla niej było to o wiele częściej niż często

Dziwnym trafem tylko osoby, które miały mniej niż 5 partnerów uważają, że seks to wielki mistycyzm i nie wiadomo jakie przeżycie duchowe

Umiem porozumiewać się po polsku, ale norm owych nie zrozumiem bo są dla mnie tak samo zrozumiałe i ważne jak normy na planecie zamieszkałej przez rozumne formy krystaliczne

Nie atakuję, a używam ironii (mam nadzieję, że wiesz co to). A jak będę chciała sobie ulżyć to pójdę do TŻ-a

A skąd wiesz, że ja mam wątpliwości? Poza tym wystarczy trochę poczytać, by zacząć zadawać więcej pytań, a nie mniej

Czytaj ze ZROZUMIENIEM nie pisałam o wszystkich zasadach, tylko o tych dotyczących seksualności. Bo żaden zdrowy człowiek nie będzie się oburzał, że jego sąsiad robi coś w zaciszu swojej sypialni.

Miłość ma się nijak do ilości partnerów seksualnych w ciągu życia. Częste zmiany mogą, ale nie muszą wynikać z zaburzeń. A ilość moich partnerów i ilość partnerek TŻ-a nie ma wpływu na naszą bliskość.

Raczej osoby takie jak Ty mieszają innym w głowach wyzywając od puszczalskich i niemoralnych osoby, które nic nikomu złego nie zrobiły.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości