![]() |
#661 | |
zuy mod
|
Dot.: Z iloma ludźmi...
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli kogoś boli łatka puszczalskiej, to niech się nie puszcza, grunt to dobrze się czuć z tym, co się robi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
jestę wieszczę
|
Zaraz, zaraz... ja Ci pisałam, że kogoś to może zaboleć. Że ktoś się może poczuć urażony. Tak jest niestety. Niestety "puszczalska" to epitet obraźliwy.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Dopamine, mnie osobiście nie chce wdawać się w zbędne dyskusje.
Ja tam także uprawiam seks tylko z uczucia, kimś kogo dobrze znam, kocham, lecz ja jakoś umiem zrozumieć, że nie każdy musi być taki sam jak ja i wyznawać takie same poglądy, rozumiem, że ktoś może chcieć żyć inaczej. Rozumiem , gdybyś opowiadał się tak ostro przeciw morderstwom czy pedofilii , bo to krzywdzi niewinne osoby, lecz tutaj ? Skoro nikt nikogo nie krzywdzi, to skąd tyle jadu ? Jakieś kompleksy? Owszem, żyjemy w pewnej kulturze, często kobieta, która miała sporo partnerów seksualnych jest nazywana obelżywie, ale co gorsza, często facet, który miał sporo babek jest nazywany bez chamskich epitetów. A co gorsza, niektórzy tacy "ruchacze" oczekują dziewicy, bo jak nie, to obraza. Hipokryzja w czystym wydaniu. Ty wyznawco moralności zapewne nie miałeś żądnych jednorazowych przygód ? Bo jeśli miałeś, to widać, że Twoje poglądy są tylko na papierze ... I wiesz, na innych forach za takie słownictwo i prowokowanie innych użytkowników już dawno byłbyś zbanowany, mają do Ciebie tutaj naprawdę anielską cierpliwość. Chyba nie masz własnego życia. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-30 o 01:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o Chryste i wszyscy Święci, Ty tak serio? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i przeżywasz jak kura jajo. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() i taka jest z Tobą gadka. żonglujesz pojęciami, raz dajesz to, raz tamto, raz zmieniasz definicję jakiegoś słowa, raz twierdzisz, że nasze definicje są złe, bo istnieje tylko jedna prawdziwa wyryta w kamieniu definicja tego słowa. wszystko zmieniasz pod swoją modłę, mieszasz i łapiesz nas za słówka jak się nie połapiemy w czas o czym mówisz. z mojej strony dyskusję z Tobą uważam za zakończoną, ur the weakest link, goodbye ![]() Edytowane przez motyla Czas edycji: 2011-08-30 o 07:44 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
Ja już dawno się poddałam wedle zasady- nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie na tej samej planecie o niczym nie świadczy- w końcu jest tyle różnych kultur i przez to systemów wartości, że aż ciężko zliczyć. A jeśli chodzi o kraj- podejrzewam, że nie każdy na tym forum w kraju mieszka, nie każdy w tym kraju został wychowany, nie każdy jest konformistą poddającym się normom, które nie on ustalał. Ja np. z polską kulturą, z polskim systemem wartości się nie identyfikuję. Nie jestem wierząca, nie zachwycam się bzdurną moim zdaniem powstańczą przeszłością i nie uważam, że seks dorosłych ludzi ze sobą powinno się w jakikolwiek sposób ograniczać. Mi w sumie obojętne jak nazywa mnie sfrustrowany człowiek o wąskich horyzontach myślowych i empatii poziomu ameby. Jakbym się miała tym przejmować to bym padła na zawał parę lat temu ![]() Czyżbyś wiedział, jaka jest ludzka natura? Coś, nad czym filozofowie przesiedzieli wieki bez rezultatów? Zdradź nam ją więc. Aż jestem ciekawa ![]() Kompromitujesz się coraz bardziej- ale skoro to lubisz ![]() Nie uważam, że jestem ponad zasadami. W końcu nie kradnę, nie zabijam, przepisowo prowadzę samochód, płacę podatki itd. Uważam tylko, że społeczeństwo nie ma prawa zaglądać i kontrolować tego co się dzieje w mojej sypialni, albo między moimi nogami. Wszak moje życie seksualne nikogo nie krzywdzi, więc po co coś kontrolować i krzyczeć o niemoralności? Ty to zawsze będziesz widział, to co chcesz ![]() Któraś wizażanka już pisała, że normy się zmieniają. Poza tym seksuolog nie jest od tego by nawracać ludzi na jedynie słuszny sposób prokreacji tylko im pomóc jeżeli mają problem uniemożliwiający życie w satysfakcjonującym związku, albo życie w ogóle. Jeżeli ktoś się puszcza ale żadna sfera życia takiej osoby na tym nie cierpi to seksuolog nie jest potrzebny. Wiesz biorąc pod uwagę wszystkie istniejące zaburzenia to ja mam ich tyle, że chyba powinno się mnie odizolować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
1. ...całowałaś się nie mam pojęcia? 2. ...odważniej dotykałaś 20? 3. ...uprawiałaś petting 10? (mówimy o przypadkach gdzie do niczego więcej nie dochodziło) 4. ...uprawiałaś seks oralny 30? 5. ...uprawiałaś normalny seks 30-40? I wiesz... byłam tak naprawdę w 3 związkach. Reszta to był wyłącznie seks. I myślałam raczej o orgaźmie a nie o miłości. Aha. Szanuję się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]() Bo szacunek do siebie to przecież coś więcej niż to ilu ludzi wpuściłyśmy do łóżka. Tylko niektórzy tego nie zrozumieją. Zastanawia mnie bardzo czemu tak wielu ludzi utożsamia szacunek do siebie z seksem. A co to seks to coś złego, brudnego, gorszącego? Można powiedzieć że ktoś nie ma szacunku do siebie jeśli wszystkie pieniądze przeznacza na alkohol, jeśli pozwala sobą poniewierać w imię małżeństwa, jeśli... ale na pewno nie wtedy jeśli z własnej nieprzymuszonej (!) woli uprawia seks dla przyjemności...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja idolka ![]()
![]() |
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
Teraz poczekajmy na gromy z jasnego nieba
![]()
![]() |
#675 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uważasz, że nikt nie ma prawa wypowiadać się na temat seksualności innych (a nie na temat Twojej, bo nikt na temat Twoich prywatnych spraw sie tutaj nie wypowiada) i że każdy dorosły może robić, co mu się podoba - łącznie z Tobą. Zdaje się, że wcześniej mówiłaś o braku identyfikacji z normami panującymi w polskim społeczeństwie? Cytat:
Cytat:
Stwierdziłem po prostu, że częsta zmiana partnerów i seks z przypadkowymi ludźmi może wynikać z zaburzeń psychicznych. Odnoszę się tu również do stawiania potrzeby seksu wyżej niż normy społeczne, opinia innych o nas, potrzeba bliskości z drugim człowiekiem i potrzeba miłości. Cytat:
![]() Cytat:
Na resztę nie chce mi się odpowiadać, bo cały post jest obrażający moją osobę - i to w sposób osobisty i bezpośredni. Już z resztą nie pierwszą osobę tutaj tak obrażacie, a później uczycie kultury dyskusji - to jest szczyt hipokryzji ![]() Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2011-08-30 o 14:12 |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
Dopamine99 - jesteś ok. I tyle na ten temat.
Oczywiście zaraz posypią się gromy na Ciebie, ale ... jestem po Twojej strasznej, hipokrytycznej stronie mocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
zuy mod
|
Dopamine, odpowiesz na moje pytanie z posta 661?
Cytat:
Kobieta jest porządna jak wstaje o 5 rano, robi swojemu mężowi kanapki do pracy, o 6 wychodzi sama do roboty, wraca o 15, w pośpiechu gotuje obiad, bo mąż będzie o 16, potem gdy on leży przed TV - ona sprząta cały dom, a wieczorem, mimo że jest padnięta, pozwala mu posapać przez 5 minut nie mając z tego żadnej przyjemności (bo przecież przyjemność z seksu to ZŁO). Każdy inny model życia kobiety jest puszczalski i nieporządny. A tak trochę poważniej - zarzucasz dziewczynom, że się puszczają ("Dziwnym trafem tylko osoby, które się puszczają dorabiają sobie jakieś dziwne rozróżnienia co jest puszczalskie, a co nie.") a nie masz pojęcia jak tak naprawdę wygląda ich życie seksualne, co wpłynęło na takie a nie inne liczby w zestawieniu. A nawet jeśli kochają się z przygodnymi partnerami - to dlaczego od razu się "puszczają"? Skąd w Tobie tyle jadu?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
jestę wieszczę
|
Ach jak to dobrze, że jak będę chciała to mogę sobie sypiać z kim chce, bo nikt mnie za to nie ukamienuje i mam do tego prawo
![]() Całe szczęście mój mózg, moja inteligencja mieści się w głowie, a nie w majtach, więc nie ma potrzeby żeby mnie oceniać za to, co robię na dole mojego ciała ![]() "Dziwnym trafem tylko osoby, które się puszczają dorabiają sobie jakieś dziwne rozróżnienia co jest puszczalskie, a co nie". Wiesz co, ostatnią rzeczą którą może o mnie powiedzieć wyrażający się kolokwialnie człowieczek, to to, że się puszczam ![]()
Edytowane przez Bananalama Czas edycji: 2011-08-30 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to pitolę i pitolę w tym wątku, a jeszcze swoich cyferek nie podałam
![]() 1. ...całowałaś się? ok. 10? 2. ...odważniej dotykałaś? 5 3. ...uprawiałaś petting? 1 4. ...uprawiałaś seks oralny? 1 5. ...uprawiałaś normalny seks? 1 i wychodzi na to, że chyba jestem jednak puszczalska, bo dorabiam sobie jakieś dziwne rozróżnienia co jest puszczalskie, a co nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
zuy mod
|
Pozwoliłaś się dotykać 5 facetom, pochłonie Cię ogień piekielny! Jak mogłaś się aż tak zeszmacić! Nie masz za grosz szacunku do siebie!*
*jakby ktoś nie załapał to była ironia. ![]()
![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiedzialność za czyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdefiniuj pojęcie 'zdefiniuj' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Rozeznanie
|
w XXI wieku 3 randka bez seksu oznacza ponoc ze nie bedzie z tego zwiazku
pozatym uwierz - nie kazdy tu jest nastolatkiem, a bedac samodzielnym zyciowo mozna w miesiac calkiem dobrze poznac partnera ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- roznym osobom, w roznym wieku, rozne rzeczy jawia sie jako odpowiedzialnosc dla mnie odpowiedzialnosc to umiejetnosc przewidzenia i ponoszenia konwekwencji samodzielnie podjetych decyzji zyciowych tutaj dobrze byloby okreslic swoj wiek, poniewaz przy duzej dysproporcji nie dogadamy sie nigdy w zyciu - po prostu bedziemy na innym etapie zycia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
1. ...całowałaś się?
2. ...odważniej dotykałaś? 3. ...uprawiałaś petting? 4. ...uprawiałaś seks oralny? 5. ...uprawiałaś normalny seks? 1.nie zlicze ![]() 2.podobnie jak pkt 1 3. troche mniej niz pkt 4 4. 32 , bo licze ![]() lat mam tyle na ile wskazuje nick, k... nie jestem, puszczalska rowniez, nie robilam tego z byle kim i byle gdzie, zawsze z poszanowaniem swoich zasad, w ciaze nie zaszlam, niczego nie zlapalam i nie zaluje niczego. lubie sex i tyle ![]() aha...normalny zwiazek umiem stworzyc, gdy jestem z kims na powaznie inni faceci jakos nagle staja sie nieatrakcyjni ![]()
Never give up under strain, Keep your head up day by day, You're the only one to live your life. Edytowane przez Jagoda1982 Czas edycji: 2011-08-30 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo wątpię czy każdy uważa często za to samo. Chociażby gadałam kiedyś ze znajomą i powiedziałam jej, że z TŻ-em często uprawiamy seks. Na co ona stwierdziła, że w takim razie będzie to tak z raz dwa razy na dwa tygodnie i zdziwiła się, że miałam na myśli niemal codziennie bo dla niej było to o wiele częściej niż często Dziwnym trafem tylko osoby, które miały mniej niż 5 partnerów uważają, że seks to wielki mistycyzm i nie wiadomo jakie przeżycie duchowe Umiem porozumiewać się po polsku, ale norm owych nie zrozumiem bo są dla mnie tak samo zrozumiałe i ważne jak normy na planecie zamieszkałej przez rozumne formy krystaliczne ![]() Nie atakuję, a używam ironii (mam nadzieję, że wiesz co to). A jak będę chciała sobie ulżyć to pójdę do TŻ-a ![]() A skąd wiesz, że ja mam wątpliwości? Poza tym wystarczy trochę poczytać, by zacząć zadawać więcej pytań, a nie mniej Czytaj ze ZROZUMIENIEM nie pisałam o wszystkich zasadach, tylko o tych dotyczących seksualności. Bo żaden zdrowy człowiek nie będzie się oburzał, że jego sąsiad robi coś w zaciszu swojej sypialni. Miłość ma się nijak do ilości partnerów seksualnych w ciągu życia. Częste zmiany mogą, ale nie muszą wynikać z zaburzeń. A ilość moich partnerów i ilość partnerek TŻ-a nie ma wpływu na naszą bliskość. Raczej osoby takie jak Ty mieszają innym w głowach wyzywając od puszczalskich i niemoralnych osoby, które nic nikomu złego nie zrobiły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.